abonnement Unibet Coolblue
pi_183061317
Arja wat goed! Dat ijsje heeft ze inderdaad verdiend.

Zo, wij zitten in een vakantiehuis. L had er helemaal zin in, hij vroeg gisteren de hele dag of we al naar de auto gingen en zwemmen. Vanochtend dus gezwommen, hij wordt zo ontzettend vrij in het water. In het diepe mag ik hem niet vasthouden, hij wil zelf zwemmen met de bandjes om. Verder bij de animatie nog geknutseld.

Hij heeft een voetbalshirt gekregen. Hij is er helemaal trots op en wil elke keer in de spiegel kijken.

Geslaagd weekend dus O+
  zaterdag 10 november 2018 @ 16:20:40 #152
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_183063550
Stoere Emmy!

En klinkt goed Nazil! Gezellig weekend zo ^O^ _O_

Hier een peuter-peuter die weigert te lopen vandaag, wil overal heen getild worden :')
Gelukkig past ze nog in het zitje in de boodschappenkar _O-
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 10 november 2018 @ 19:36:43 #153
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_183067402
Wij zijn vandaag naar juf roos geweest, als jullie een fan hebben dan is de theater show echt een aanrader!
pi_183077444
Emmy was zeker stoer, totdat we een ijsje gingen eten bij de mac. Ze zat helemaal onder dus handjes wassen en toen ging de handendroger met een teringherrie aan. Moord en brand gekrijst :')

Nazil klinkt heerlijk! Hoe gaat het slapen in het grote bed?

Molo alles goed? Bevalt je baan?

Wij gaan vanavond gourmetten met de hele familie. Ben benieuwd wat ze daar nu van vindt en of ze een beetje blijft zitten. Gelukkig is ze stapeldol op haar negenjarige nichtje en omgekeerd dus er is een animatie-team.
  zondag 11 november 2018 @ 14:06:07 #155
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_183077991
Van die suffe dingen hier ook soms ja Arja. Koos ging net wat kluswerk doen dus de boormachine stond aan. Pánisch werd ze. Terwijl andere dingen haar echt geen fuck doen. Gek is dat.
Tevens komt fantasie hier lekker op gang, ze ziet overal krokodillen, slangen en krabben in tuinen en wil daar dan niet meer langs :D
En als ik zeg dat er echt geen krokodil zit en we er best kunnen lopen gaat ze dat eerst even heel dramatisch met fraaie intonatie aan haar pop/knuffel vertellen en dan is het goed _O-

Werken bevalt enorm. Nog wel weer ontwikkelingen hier en daar, lijkt af en toe een soort van mindfuck qua onzekerheid erin en beleidswijzigingen, maar goed, komt wel goed. Binnenkort weer vier dagen werken en heb er weer zin in :)
Doordat dit een flexibelere baan is qua werktijden en zelf inhoud kunnen indelen/bedenken voelt het als veel meer ruimte en eigenlijk past dat me al sinds het begin der tijden veel beter :P

Hoeveel tijd is Emmy nou op de psz? Rest bij opa's/oma's toch?

En veel plezier vanavond. Beetje 'blootjes smeren' is toch sowieso leuk voor haar ;)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 11 november 2018 @ 14:57:49 #156
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_183078819
Veel plezier vanavond Arja! Komt goed denk ik met entertainment erbij.

Juf Roos dus leuk Buda? Lijkt het erg op de filmpjes?

Ik ben bijna tot een plasje gesmolten toen ik van Schiphol werd opgehaald door Max en zijn vader. Hij lijkt in die paar dagen zo te zijn gegroeid! "Kijk mama, een kerstboom" die daar allemaal al staan O+ was zijn eerste tekst. Wtf!? Het was heerlijk om een paar dagen weg te zijn, maar ook o zo fijn om terug te zijn. "Mama niet meer in vliegtuig" en zo was het.

En Warschau mensen ..... go there O+
  zondag 11 november 2018 @ 15:13:38 #157
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_183079099
En wij in de auto naar huis "we zijn er bijna!" zingen. Max besloot om de afsluiter om te dopen tot: "poesje kaal!" Tuurlijk Max.
  zondag 11 november 2018 @ 15:30:54 #158
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_183079411
quote:
0s.gif Op zondag 11 november 2018 15:13 schreef Quoi het volgende:
En wij in de auto naar huis "we zijn er bijna!" zingen. Max besloot om de afsluiter om te dopen tot: "poesje kaal!" Tuurlijk Max.
_O-

En Warschau ga ik opgooien als optie voor paar dagen weg met vriendinnen _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_183083252
Arja grote bed ehhh :X die staat er nog ongebruikt.

L werd bang van mij toen ik een tijger nadeed :')'eng' ik vroeg wat er eng was 'rawr'
pi_183090890
Quoi weer thuis, heerlijk onthaal!

Fijn dat het werken bevalt, Molo. Hier juist een beetje het tegenovergestelde. Op zondag begint een beklemmend gevoel voor mijn werkdagen. Lang niet zo gehad.

Ik vroeg me gisteren nog af of we wel genoeg leuke dingen ondernemen met J, omdat we zelden naar een pretpark/dierentuin/speelhelft/oid gaan. Zegt hij aan het eind van deze middag (na een ochtend Netflix kijken en spelen en een middag spelen, fietsen, boekjes lezen en een monkey plate met dingetjes die hij niet zo vaak eet) dat het net een feestje was vandaag O+ En toen sloten we af met frietjes bij de tv (Formule 1) en kon zijn dag echt niet meer stuk O+ O+
pi_183091802
Is toch prima Hupje? Klinkt ook als een hele fijne dag! Volgens mij zijn kinderen het allerliefst thuis in het weekend... lekker rustig met ouders :) Ik begrijp niet zo goed waarom sommige mensen altijd maar iets 'moeten' doen in het weekend, want dat is 'leuk'! (Meeste mensen die ik ken zijn zo).

A zit 5 dagen op het kdv. Dat is dus 5 dagen haasten om om 8u de deur uit te kunnen en pas om 19u zijn we weer thuis. Ze wil in t weekend dus het liefst de hele dag haar pyjama aanhouden. Vanochtend vroeg ze ook aan mij: "Blijven we vandaag ook lekker thuis?"

We doen gewoon een paar keer per jaar een aantal leuke dingen als ik vrij ben. Is ook prima! Sommige mensen zullen dit wel saai vinden, maar ik ga mijn kind niet elk weekend ergens naartoe slepen om maar iets gedaan te hebben (enkel omdat ik in het pre-kind-tijdperk ook altijd een druk weekend had en dat wil volhouden, oid) ;)
pi_183092277
Fijn molo dat je er zo op je plek bent.

Q wat heerlijk thuiskomen is dat dan.

Het gourmetten ging fantastisch. Ze zat er zo gezellig bij.

Emmy gaat twee ochtenden naar psz. Ik werk 3 dagen en man in ploegendienst dus we zijn allebei geregeld bij haar. En verder mijn moeder en soms mijn zus. Ze hebben ook zo’n leuke band met elkaar. Ze begon vandaag te juichen dat we naar opa en oma gingen en ze ziet ze minstens 3 keer per week.
pi_183093157
Hupje, ik denk dat tijd samen belangrijker is dan wat je doet. Ik probeer in het weekend wel altijd even 'iets' te doen dat lastig in m'n eentje met drie kinderen gaat. Vaak is dat wat 1 op 1 tijd met fietsen of boodschappen doen en dat is het hoogtepunt van het weekend. Dit weekend overigens vooral veel 2 op 1 tijd aangezien hij bij opa en oma logeert. Hij wilde vanmiddag graag twee nachtjes slapen maar toen mn moeder belde zodat hij dat kon vertellen werd hij heel verdrietig nadat hij mij hoorde en wilde hij geen twee nachtjes meer. Tien minuten na het ophangen uiteraard wel weer.

Fijn dat het gourmetten goed ging Arja! En zo fijn als je kind een goede band heeft met opa en oma! Hier worden die ook altijd enthousiast ontvangen (maar ook net zo enthousiast de deur achter ze dichtgegooid zodra ze weg gaan).
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_183094326
Gourmetten met een peuter, wat tof O+ en dapper! Wij hebben het nog niet gedurfd.

In de weekends gaan we graag naar onze stacaravan om lekker op de camping te niksen. Sjaak kan dan rennen/spelen etc en ik kan een boek lezen. Nu het kouder is gaan we daar niet meer heen en doen we minimaal 1 pyjamadag in het weekend.
Op maandag ben ik van 7-17.30u alleen met Sjaak en dan gaan we altijd weg. Anders vind ik de dag veel te lang met hem. Meestal gaan we naar de Efteling (we hebben een abonnement), naar het bos of naar de Ikea (dat doen we vandaag, want regen).
Woensdag zijn we met z’n drietjes thuis en doen we vaak ook een halve dag wat leuks en een halve dag rustig aan.
pi_183094685
quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2018 06:51 schreef MevrouwCactus het volgende:
[...] Meestal gaan we naar de Efteling (we hebben een abonnement), ... [...]
Ik ben jaloers! A vond de Eftelinhg zo geweldig, dat we nu elke dag 10x naar filmpjes van de attracties kijken ;) In januari gaan we weer! Dit keer met zijn tweetjes en met een overnachting (of 2) in het Efteling Hotel!

Het is ook weer niet zo dat wij he-le-maal niks doen in het weekend. Elke zaterdag gaan we sowieso de binnenstad even in, naar de IKEA of tuincentrum (vooral rond Kerst O+ ). Maar het grootste deel van de dag zijn we thuis, net als de zondag.
pi_183095224
Wij gaan wel vaak weg in het weekend, maar dat is dan ergens wandelen, of door een stadje slenteren ofzo. Zaterdag ben ik met O op m’n rug in de regen door Leuven gelopen, zo super gezellig. We doen het voor ons, of eigenlijk voor mij. Ik ben nu nog voltijd thuis, en op een gegeven moment komen de muren op me af. Ik vind het vaak ook makkelijker om weg te zijn dan om thuis te zijn...
  maandag 12 november 2018 @ 09:12:38 #167
56471 pinquit
oh my lama!
pi_183095261
Zeker als je 5 dagen moet haasten en vliegen zou ik 't weekend lekker keutelen op eigen tempo Aerenia!

Wij zijn bijna de hele week samen thuis, en zelfs wij doen in het weekend weinig :+ heerlijk. Daar is het weekend ook voor vind ik :P
We doen wel eens een uitstapje, maar liefst niet in een weekend, maar in een vakantie. Want dan hebben we nog meer lummeldagen.
Overigens wordt peuter 't meest blij van spelen en graven op 't strand, dus dat is makkelijk gedaan dan :P
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  maandag 12 november 2018 @ 09:14:50 #168
56471 pinquit
oh my lama!
pi_183095292
Onze buren zijn zo'n beetje altijd weg. Werken doordeweeks en in het weekend verplichtingen en leuke dingen, en sport. Ouders sporten allebei ook fanatiek. Ik word er al moe van als ik er aan denk, zo'n druk leven.
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_183096476
Haha Pinq!

Ik ben zelf dus ook zo druk, ben het liefst altijd weg voor hobby’s, vrienden en familie. Maar de kinderen zijn dan vaak ook thuis met vriend, dat is namelijk wel een huismus :')

Doordeweeks zijn ze wel veel thuis, S. heeft een ochtend speelzaal en een dag opvang en verder is hij met ons of oma thuis. Heerlijk juist. Regel is wel dat we iedere dag een frisse neus halen, bijvoorbeeld boodschappen, naar de geitjes wandelen of naar de bieb ofzo. En eerlijk, S. kan juist keihard genieten van dat soort simpele dingen. Ik maak er dan onderweg al een feestje van door te kletsen, zingen, in plassen stampen, zelf met een karretje lopen, dat soort dingen.
Bijzondere uitstapjes doen we zelden, maar daardoor blijft zoiets ook wel heel bijzonder en dat is ook wat waard, toch?

En Aerenia, als je al 5 dagen werkt heb je zelf in het weekend behoefte aan rust lijkt me, ook belangrijk om daarin te voorzien :*
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  maandag 12 november 2018 @ 10:40:50 #170
56471 pinquit
oh my lama!
pi_183096528
Ja ieder z'n ding natuurlijk! Mensen met een vrijwillig vol leven krijgen daar meestal juist energie van! Heerlijk lijkt me dat, maar mijn lijf (en hoofd) zijn het daar niet mee eens ;)

Elke dag buiten probeer ik wel, maar zeker met dit weer vind ik het moeilijk om me er toe te zetten. Plus kleine wandelingetje naar de stad oid resulteren de laatste tijd vaak in dramapeuter, dus ai ai ik maak het mezelf dan liever makkelijk
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_183096712
Is ook wel wat je gewend bent natuurlijk. Ik zat met 5 jaar op pianoles, hockey en IVN. Mijn leven is altijd zo druk geweest.
En ik hoop dat mijn kinderen dat ook gaan doen eigenlijk. Ik heb er zoveel sociale contacten door gekregen en vervelen is iets dat ik eigenlijk niet ken.

Meestal is peuter meer terror thuis dan buiten, dus het is vaak ook om hem uit de situatie te halen.
Behalve afgelopen week. Echt een enorme meltdown in de AH, met op de grond liggen, krijsen, alles. Zo erg dat ik vergat om mijn pinpas uit de pinautomaat te halen :') de caissière snapte het gelukkig en kon er wel mee lachen toen ik weer terug kwam om hem op te halen..
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_183097797
Ik merk dat ik echt steeds luier wordt en steeds minder onderneem nu ik thuis ben, dus voor mij is het goed als ik straks weer moet gaan werken.

Iedere dag een frisse neus vind ik een goede stelregel, dat ‘lukt’ me nu dus alleen weinig. Ik zoek het niet met dit rotweer en gehannes met baby.. en alle leuke dingen om even heen te lopen zijn te ver van ons huis, dan moet ik ze eerst beide in de auto laden en dan weer eruit halen enz.. doorgaans teveel werk voor een klein rondje hertenpark of korte boodschap in het dorp. Excuses, excuses I know..

Aerenia herkenbaar, en ik geef je groot gelijk. Aan peuter merkte ik ook dat zij het liefst de hele dag thuis wilde spelen als wij de hele week gewerkt hadden. Kinderen zijn zo snel tevreden, vooral als ze de volle aandacht van je krijgen. Eef kan heerlijk thuis spelen, liefst in pyjama idd ;) O+.
pi_183100954
Wat fijn dat het goed ging met de prikjes, Arja! Een welverdiend ijsje dus O+ En fijn dat het gourmetten geslaagd was!

Nazil, wat klinkt dat als een heerlijk weekend!

Quoi, opgehaald worden door je kleine man, daar smelt je toch ook van O+

Hupje, tegen zo'n dag kan toch ook geen dierentuin op O+ Volgens mij is het voor een peuter vooral belangrijk om samen dingen te doen, aandacht en liefde krijgen, of dat dan thuis is of met een dagje weg lijkt mij van ondergeschikt belang. Jewel is heel snel overprikkeld, kleine zus Vlokje lijkt zelfs nog gevoeliger te zijn. Thuis is dus voor Jewel dus juist de veilige en rustige haven, teveel dagjes uit zorgen hier voor toenemende onrust en overprikkeling waardoor ik soms echt zoekende ben naar balans. Dagjes thuis vind ik dus heerlijk en helemaal niet saai!
Iedere dag een frisse neus hanteer ik hier wel ook als regel, of dat nou is middels een boswandeling, samen naar het centrum wandelen, naar de speeltuin of alleen ravotten in de achtertuin maakt mij niet uit, maar ik hoop altijd dat de frisse lucht zorgt voor betere nachten en zo kan Jewel lekker buiten haar eigen ding doen en zo haar energie beter zelf kwijt.

Afgelopen zaterdag heb ik met Jewel een lampioen geknutseld in het centrum en zijn we langs een paar winkels gelopen om Sint Maarten te zingen (was een actie hier). Thuis goed geoefend op het liedje, sloeg ze natuurlijk dicht in de winkels :') Wegens hoog schattigheidsgehalte wel snoep gescoord uiteraard, maar we zijn sneller afgetaaid dan de planning was :')
pi_183101198
Mijn peuter staat 's morgens op met de vraag: "Wat gaan we vandaag allemaal doen?"
Mijn antwoord: "naar de opvang/naar Oma" (op opvangdagen) of "vandaag zijn we thuis" (als ik niet werk).

Peuter heeft het uithuizige karakter van zijn vader want het antwoord "vandaag zijn we thuis" is zijn minst favoriete. :') Terwijl ik het dus heerlijk vind om thuis lekker rond te keutelen.
Wel gaan we bijna iedere dag even een frisse neus halen, al is het maar een rondje wandelen om het huizenblok. Dus ook bij regen. Jas aan, laarzen aan, 'palaplu' mee en hoppa. Plassen stampen, mooie bladeren rapen, konijnenholen spotten en even zwaaien naar het kleine boompje bij de buurvrouw een mini eik in haar voortuin die ze ieder najaar weg haalt maar die er ieder voorjaar weer tevoorschijn piept.

Mijn man is druk. Sowieso een drukke baan maar doet aan een teamsport en maakt muziek. Die is dus veel op pad. En graag onder de mensen. En dat zie ik dus precies terug in Twix.
  maandag 12 november 2018 @ 18:10:06 #175
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_183105468
Mijn man is ruk, las ik in alle vlugte :+

Het is denk ik maar hoe je zelf in elkaar steekt. Ik ben altijd de hort op. Tevens een valkuil (want een dagje niks zou voor mezelf ook weleens goed zijn), maar gelukkig compenseren de andere mensen in Max’ leven daar wel voor ;) En ik hoor geen klagen :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')