abonnement Unibet Coolblue
pi_182886575
Toen ik nog even in de keuken stond, hoorde ik vanuit de huiskamer:
“Mama, ik doe vast poedersuiker op mijn pannenkoek!”
20 seconden later werd dit gevolgd door:
“Whoepsie!”

Nja, jullie kunnen wel raden wat er met het poedersuiker was gebeurd en waar het lag.

Ik werd vandaag gebeld door de toekomstige basisschool waar we Sjaak hebben ingeschreven. Hij gaat in de week voor de kerstvakantie kennis maken met de juffen en vanaf januari officieel beginnen met 2 ochtenden in de week. Ik vind het heel dubbel. Hij is zo groot, maar als hij straks daar in die kleuterklas staat, lijkt hij weer zo klein!
pi_182886762
Inderdaad een gevalletje oeps met de poedersuiker. J is altijd verontwaardigd dat hij niet in zijn eentje de poedersuiker mag strooien. Goede tip wel, wegzetten als je er even niet bij bent :+ Alles weer schoon gekregen?
Ook fijn dat je de overgang naar de basisschool zo hebt kunnen regelen! Ik doe nog even struisvogelpolitiek, J heeft het nog zo naar zijn zin op de opvang.

Omdat het fijn is om herkenning te lezen: J kan echt ontzettend lief zijn, maar in de laatste minuut voor hij echt moet gaan slapen wordt het een draak }:| Schreeuwen, deken wegtrappen, kamer uit lopen, soms schoppen of slaan (maar dat is vaker bij papa). Ik heb hierdoor eigenlijk al geen zin om te beginnen met het avondritueel. Dit is een fase, toch?
pi_182892054
Hier is het andersom hupje, de hele dag door een draak, maar bij het avondritueel zo ongelofelijk zoet...

Ik vind school ook nog steeds erg moeilijk, het is zo overweldigend voor die kleintjes. Maandag begint T op de nieuwe school. Ik ben benieuwd!
pi_182892529
Het is zeker een fase! Of tandjes. Of een monster. Of de maan staat in het 38ste quadrant van Jupiter ofzo.
pi_182894083
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 08:03 schreef Jagärtrut het volgende:
Hier is het andersom hupje, de hele dag door een draak, maar bij het avondritueel zo ongelofelijk zoet...

Ik vind school ook nog steeds erg moeilijk, het is zo overweldigend voor die kleintjes. Maandag begint T op de nieuwe school. Ik ben benieuwd!
Ik heb t waarschijnlijk gemist, maar dus toch naar de school dichterbij? En gaat ie later dan nog naar de internationale school?
Wel fijn dat ie s avonds wel heel zoet is!
en ben blij dat ze hier met 4 pas naar school moeten, is ook al best overweldigend dan namelijk...
pi_182897881
Ja, we hebben voor de nieuwe school gekozen, ivm voor iedereen beter. Deze school is ook wat kleiner. Zal wel weer flink wennen zijn maandag...
Internationale school weten we nog niet. Hangt er gedeeltelijk ook vanaf hoor deze school bevalt denk ik.
  zaterdag 3 november 2018 @ 12:39:48 #82
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_182917913
Is het ook goed gegaan thuis Jagar? Geen gestomp enzo meer? Sterkte met aanstaande maandag. Ik las overigens pas wel ergens dat je met Belgische scholen best kunt afspreken dat je wat meer gefaseerd wilt starten, niet direct de volle bak 5 dagen pw. Misschien ook een ideetje?

Gister gingen we een avondje samen weg. Vriendlief had het geregeld, inclusief oppasmeisje, die ongeveer een jaar geleden voor het laatst was geweest. Vond dat nog best spannend, maar zodra ze er was, was het koek en ei tussen die 2. 16 jaar en dan die grote vent van ons netjes op tijd naar bed brengen zonder gemorrel. Toppertje ^O^

Grappige is wel dat we, net als vorige keer dat ze oppaste, haar ouders tegenkwamen in de kroeg. Dat zijn vrienden van ons en uiteindelijk werd dat een heel spontaan leuk avondje en konden zij op de terugweg hun dochter mee naar huis nemen :D

Jammer wel dat Max besloot dat de dag om kwart voor zes moest beginnen :O
pi_182931614
Heerlijk zo'n avondje weg quoi! Jammer van die vroege ochtend.

Gisterenavond kaartjes gewonnen voor de apenheul van de weggeefhoek voor vandaag, dus wij gaan met z'n drieën een dagje weg.

Vanochtend wilde L kakakeeuw kijken. Het duurde even voordat ik het ontcijferd had, maar hij wilde zandkasteel kijken. Ik vind dat dus echt zo'n jeukprogramma. Dat kijkt hij normaal alleen met man want die trekt dat wel.
  zondag 4 november 2018 @ 19:51:26 #84
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_182943605
Ik ken het niet, Zandkasteel! Hoe was de apenheul?

Voor het eerst in tijden eens een kind op bed voor 20u, hoera. Zonder middagdut, that is ;)
pi_182943805
Jagar, succes morgen. Weer een spannende dag voor T.

Quoi, leuk zo'n avondje weg. Dat doen wij veel te weinig (lees: nooit). Toch maar eens op zoek gaan naar een oppas.

Apenheul is leuk! En ook nog eens mooi weer vandaag. Hebben jullie een fijne dag gehad, Nazil?
pi_182944667
Succes voor T (en voor jou Jager) op zijn nieuwe school morgen.

Apenheul klinkt leuk! En kaartjes via de weggeefhoek vind ik ook goed klinken.
pi_182946122
Apenheul was leuk! L had de dag van zijn leven. Aapies kijken! Meer aapies? Daaaa aapie!
Het begon al met een aap op de buggy, toen was het ijs gebroken. Elk fotohokje wilde hij in, elke quizpaal gespeeld. En op weg naar huis naar de gele M van mama (mmmmmm mama! Die herkent hij).
Vanavond vroeg ik wat we gedaan hadden. Ijs eten was het antwoord :')

Quoi middagslaapje is er hier ook uit. Zo af en toe slaapt hij, de rest van de dagen houdt hij vergaderingen met elmo en bumba. En houden zo, met zandkasteel. Zandkasteel aan zee heet het, en ik vind het geestdodend.

Jagar, succes morgen!
pi_182951615
Mijn dreumes is vannacht om 03.03 officieel een peuter geworden, dus wij sluiten aan in dit topic O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_182952193
Welkom Schanu en gefeliciteerd met Juul! *O*
  maandag 5 november 2018 @ 09:42:41 #90
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_182952372
Gefeliciteerd schanu! Wat een mooie haar heeft ze O+

En ik meld me ook met verse peuter

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  maandag 5 november 2018 @ 09:56:56 #91
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_182952557
Welkom *O* *O*
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_182952606
Nieuwe peuters! Gefeliciteerd en welkom!
pi_182960131
Gefeliciteerd schanu en snoenk!
En wat een toffe keuken schanu en die stoeltjes O+

En zijn het ook al echte peuters ineens?
  maandag 5 november 2018 @ 18:32:56 #94
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_182962717
Mijn dreumes was stiekum al maanden een peuter. Ze is zindelijk, kletst de oren van m'n hoofd en kan sommige dingen beter dan oudste peuter (sokken aantrekken bijv) :')

Woensdag gaat ze voor het eerst naar de peuterspeelzaal. Zo benieuwd hoe ze het vind. En ik vind het weer net zo spannend als bij O ;(
pi_182963601
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2018 18:32 schreef snoenk het volgende:
Mijn dreumes was stiekum al maanden een peuter. Ze is zindelijk, kletst de oren van m'n hoofd en kan sommige dingen beter dan oudste peuter (sokken aantrekken bijv) :')

Woensdag gaat ze voor het eerst naar de peuterspeelzaal. Zo benieuwd hoe ze het vind. En ik vind het weer net zo spannend als bij O ;(
Wait what al zindelijk _O_

Leuk hoor de psz. Emmy vindt het heel leuk, maar is nog zo verlegen. Ze komt nog niet helemaal uit de verf, maar kan al wel goed werkjes maken. Vanmorgen zei ze voor het eerst een paar keer dat ze niet naar schooltje wilde.

Wat ik momenteel een beetje lastig vind is als ik haar bij mijn moeder of zus kom ophalen ze wegrent en me niet gedag wil zeggen of knuffelen. Dit is ook als mijn moeder haar komt brengen. Ze lijkt blij me te zien maar kan de overgang niet maken. Bij mijn man doet ze dit niet.

En als we haar willen verschonen gaat ze onder de tafel zitten en is er gedoe. Ook behoorlijk irritant aan het worden intussen. Wat ik ook probeer, aankondigen, afleiden, tot 3 tellen het wordt drama.

En verder is het een heerlijk ding. Hele verhalen heeft ze al, liedjes kent ze al, verbanden legt ze, kleuren en tellen

O+

[ Bericht 2% gewijzigd door Arja op 05-11-2018 19:25:46 ]
pi_182964468
Wtf. Emmy wilde geen tandenpoetsen. Zeg ik ok dan doe ik het wel. Was ook niet goed. Ik zeg ok ik wil dat je nu je tanden gaat poetsen. Zegt ze gewoon: ok, zucht, vooruit dan maar :')
  maandag 5 november 2018 @ 20:22:08 #97
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_182965373
Ja ze wilde een tijd geleden geen luier meer om en op het potje/wc plassen. Maar nog wel een paar keer per week een ongelukje of net te laat met roepen dat ze NU! moet. Is wel een ramp met broeken, ze is al niet zo groot, draagt nu maat 80/86 en al die broeken zijn gemaakt voor luierbillen :')

Lijkt me idd rot arja :* en lol om haar opmerking.
pi_182973032
Bedankt voor de felicitaties! En Snoenk ook gefeliciteerd met je mooie peuter, wat knap dat ze al zindelijk is!

Mijn Jewel waande zich ook al lang een peuter, de NEE fase begon al toen ze 1 werd. Sinds een maand of 2 doet ze daarnaast de stervende zwaan of gaat ze demonstratief op de straat zitten als ze niet meer verder wil lopen bijvoorbeeld. Twee weken terug zelfs in de stromende regen, deerde haar niet :')

Daarnaast praat en doet ze ons in alles na (best confronterend soms :')), proberen wij haar ook al enkele maanden zindelijk te maken wat tot zekere hoogte lukt omdat ze heel goed aan geeft wanneer ze naar de wc moet. Maar poepen vindt ze zo erg (omdat het haar pijn doet) dat ze dan vaak niet op het potje wil omdat ze wil blijven staan. En dat laten we maar zo, omdat we er geen negatieve lading aan willen geven. En wil ze natuurlijk alles ZELLUF doen, wat ik alleen maar goed vind want daar leert ze het meeste van maar wat ook hilarische en minder hilarische situaties oplevert :X :')

Arja, ik kan mij voorstellen dat het lastig is dat Emmy wegrent als ze gebracht wordt of als je haar komt halen. Dat heeft Jewel ook een tijdje gehad, nooit bij de opvang maar wel als ze bij mijn schoonmoeder was geweest. Dat heeft een paar maanden aangehouden en ging toen vanzelf over. Hopelijk trekt het bij Emmy ook weg!
  dinsdag 6 november 2018 @ 09:34:37 #99
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_182973117
Poepen doet pijn? :{ ;(
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_182973385
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 november 2018 09:34 schreef Molo het volgende:
Poepen doet pijn? :{ ;(
Ja ze heeft veel last van obstipatie. We hebben lactulose wat we haar tussendoor geven, maar dan slaat het meteen over in bijna-diarree waardoor ze veel last krijgt van pijnlijke billetjes en uitslag. Daarom zijn we ook al vroeg begonnen met zindelijkheidstraining (conditionering) omdat dat haar hopelijk zou helpen, maar juist omdat het haar pijn doet wil ze dus liever niet op het potje poepen. Heel erg sneu, het lijkt soms even goed te gaan en dan gaat het kort daarna toch weer mis, wat we ook doen qua voeding (veel drinken, vezelrijk eten, etc).
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')