abonnement Unibet Coolblue
pi_182981489
Het zou bij hem inderdaad kunnen helpen als de meester hem af en toe individueel aanspreekt om nog even door te nemen wat de uitleg was. Als hij in een groep zit en als groep wordt aangesproken, heeft hij eigenlijk teveel mogelijkheid/ruimte om af te dwalen.Voor een impulsief, jong kind kan dat heel lastig zijn.

Misschien handig om dit met de meester ook te bespreken. Wat kan helpen is: dat hij zo dicht mogelijk bij de meester in de buurt is als hij moet luisteren: dus vooraan, naast de meester e.d.. Dat de meester oogcontact of ander soort contact met hem maakt. En dat hij positief beloond wordt als hij goed geluisterd heeft (een compliment, of dat hij dan als eerste iets mag doen, of de meester mag helpen).
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  dinsdag 6 november 2018 @ 23:31:36 #102
171422 LadyBlack
paint it black
pi_182990975
E wordt ook vaak door de zwemjuf in de buurt gehouden. Dan zie ik de juf gewoon al een hand uitsteken om E even bij zich te houden als ze af wil dwalen (als ze elkaar nat moeten spetteren bijvoorbeeld, dat vindt ze nog steeds niet zo heel tof).
pi_183088693
Hoe is St Maarten gegaan? Wordt er nog langs de deuren gegaan?
Wij hebben het zoals voorgaande jaren heel kleinschalig gedaan: met een paar buurkinderen langs bij een aantal buren met wie we dat afgesproken hebben. Het is altijd heel gezellig. Ze oefenen van tevoren met de liedjes en I straalt echt enorm, zo lief.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_183089442
O+.

Hier wordt het fanatiek gevierd. I is met een buurjongetje alle huizen van ons blok langs geweest. Hij durfde niet te zingen, maar hij vond het geweldig.

Oh jongens, morgen wordt mijn kleintje 4! :'( .
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_183091023
quote:
1s.gif Op zondag 11 november 2018 21:34 schreef DevilsAndDust het volgende:
O+.

Hier wordt het fanatiek gevierd. I is met een buurjongetje alle huizen van ons blok langs geweest. Hij durfde niet te zingen, maar hij vond het geweldig.

Oh jongens, morgen wordt mijn kleintje 4! :'( .
Wat is het snel gegaan! Fijne dag morgen :* O+

Wij hebben ook Sint Maarten gelopen. Maar door het enorme rotweer hebben we maar een paar huizen gedaan (die mét afdakje), en toen was de lol er wel af. Terwijl ze er van tevoren zo veel zin in hadden... Alsnog genoeg snoep opgehaald, want overal mochten ze 2 snoepjes pakken. Dus echt zielig zijn ze ook weer niet ;).
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_183094655
hier best veel opgehaald en t was op een paar spatjes na droog..
Van tevoren zelf een lampion geknutseld en liedjes geoefend. Net hebben ze de lolly s met kauwgombal geruild tegen wat wij nog overhadden en L heeft al zijn chocola dingen (lactose) geruild voor mandarijnen (vind hij echt lekkerder).. (ze mogen nog geen kauwgom van mij)
pi_183099165
Gefeliciteerd DaD! *O*
pi_183099475
Gefeliciteerd Dad *O*
pi_183102335
Vriend was vorige week mee helpen op school en kon zo eens goed kijken hoe het er aan toe gaat daar :+ Het viel hem op dat de kinderen naar elkaar complimenten maken over hun werkjes en dat ze in de klas na de lunch een doos met 'frutseltjes' hebben waar iedereen iets uit mag pakken om mee in z'n handen te frutten :D F vertelde dat hij vaak een tol pakt, dat vind hij dan fijn.

F had het nog niet eerder genoemd, blijkbaar vind hij het heel normaal. Net zoals dat hij opeens liedjes herkent van de radio want daar doen ze dan rek/strek oefeningen op met elkaar kwame we achter O+

Vanmiddag hebben we een 10 minuten gesprek, ik ben benieuwd wat z'n juffen gaat vertellen :)
pi_183106943
Thanks! Vandaag was zijn eerste schooldag ook. Hij vond dat er wel een beetje veel kinderen waren. :+.

Wat heb je van de juffen gehoord, Fazz?
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_183107076
Gefeliciteerd DaD!

Hoe vond hij het op school?
Kwak
pi_183107326
Fazz, hoe was het gesprek?

Dad. Een beetje veel kinderen. :D :*

Hoe vonden jullie kleuters het Sinterklaasjournaal?
Hier was ze heel blij en zwaaide ze naar de Pieten. Maar ze had totaal geen spanning voor het verhaal.
Spelenderwijs vroeg ik haar daarna. Haar reden: “Het komt wel goed. Het is nep.”
Na nog een beetje doorvragen over Sinterklaas kwam ik erachter dat het Sinterklaasjournaal dus nep is. Want Sinterklaas komt gewoon zaterdag. :D
pi_183107359
Hij vond het leuk! Deze week gaat hij halve dagen en toen Baard hem kwam halen om 12 uur, wilde I eigenlijk liever blijven. Hij had ook direct muziekles van de muziekmeester vandaag, dat vond hij leuk en een beetje spannend. O+.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_183108452
Fazz hoe was het gesprek?
Dad het zijn ook wel veel kinderen in een klas.

Sac viel vandaag tijdens het stoeien en heeft nu een bult op haar hoofd :'(
pi_183109744
Melba vond het leuk! We proberen wel te benadrukken dat het sowieso goed komt, want t is al spannend genoeg allemaal.

Hij vond t maar raar dat Sinterklaas nog niet in beeld was en hij zei dat tot Sinterklaas komt, papa maar cadeautjes moet uitpakken. :+
Kwak
  maandag 12 november 2018 @ 21:19:48 #116
171422 LadyBlack
paint it black
pi_183110266
Wij hebben het Sinterklaasjournaal glad vergeten want hier was het vandaag Sint Maarten lopen. Het was zó cute. Zus en broertje stonden uit volle borst te zingen en riepen helemaal uit zichzelf dankjewel en daaaaag tegen iedereen O+

DaD gefeliciteerd met je grote jongen!!! *O* Echt ongelooflijk dat ze zo snel zo groot worden he :o
  maandag 12 november 2018 @ 21:43:05 #117
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_183110935
Wij maakten E. wijs dat haar cadeautje vast ook ergens in die enorme berg moest staan. Die mochten de pieten wel voor haar uitpakken. Dat zij dat zelf niet kon doen, gaf haar niets! O+

Wij kregen vanavond iemand op bezoek, die kwam nét binnen kwam toen het Sinterklaasjournaal begon. E. was duidelijk: 'ik ga Sinterklaas kijken, als je stil bent mag je ook meekijken hoor' :) *)
Wir müssen leben, bis wir sterben!
pi_183111259
Wat leuk dat er muziekles was DaD! En fijn dat I het zo leuk vindt op school :)

Hier ook voor het eerst het Sinterklaasjournaal gekeken. Hij keek vol bewondering :D Ze gaan in de klas ook iets doen met die kaartjes hoorde ik van de juffen, ik ben benieuwd :)

Gesprek was goed! Ze vinden dat het heel goed gaat met hem. Hij speelt graag samen maar zoekt ook de rust in tekenen als hij dat wil. hij komt voor zichzelf op en laat zich niet ondersneeuwen door de oudere kleuters :)

Ze laten alle kleuters elke maand een tekening maken in een boekje. Hij heeft er pas 4 gemaakt maar nu al zo mooi om de ontwikkeling te zien! O+
pi_183112556
Klinkt goed, Fazz!

Nog gefeliciteerd,DAD. Ook een kleuter nu en het klinkt al erg fijn hoe het op school gaat.

Ik had niet eens door dat het Sinterklaasjournaal is. Voorgaande jaren hebben we niet gekeken en wat mij betreft dit jaar ook niet. Behalve misschien als I erover begint of als het toevallig een keer wel aanstaat. I is er eigenlijk amper mee bezig. Ze mocht laatst, omdat ze dat bij de buurkinderen zag, in een Intertoys boekje, cadeautjes omcirkelen. Maar toen ze dat had gedaan, kwam het boekje in de kast terecht en heeft ze er niet meer naar gekeken. Ik vind het eigenlijk wel prima en ook fijn dat het haar niet zo interesseert. Ik heb er zelf niet zoveel mee en de spanning hoeft voor mij niet zo. Komende tijd wordt al spannend genoeg!
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_183113673
Ik weet dat ik deze vraag beter op school kan stellen, maar jullie zijn ervaringsdeskundigen: doet iedere school iets met het Sinterklaasjournaal? Wij kijken namelijk bewust niet en Sjaak weet dat de huidige Sinterklaas een verklede man is. Dus mochten alle scholen wel kijken, dan moet ik eens gaan denken hoe we dat volgend jaar in gaan kleden hier thuis.
pi_183113798
Onze school niet. Sterker nog, we werden van de week nog door juf gewezen op een blog over het sintjournaal, waarin het kijken daarvan niet bepaald enthousiast werd aangeprezen.

Wij kijken ook niet, omdat de komende maanden hier al genoeg spanningen opleveren. Daar hoeft niet ook nog Sint/paard/cadeaus/pieten/boot kwijt bij.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_183115767
Hier wordt wel op school gekeken. We trouwens steeds een dag later dus dat geeft je wel de kans om het eerst met je kind samen te kijken en evt te bespreken.

Hier hebben ze al dagen afgeteld naar de start van het sinterklaasjournaal en toen het eindelijk zover was waren ze zo door het dolle heen dat niemand er veel van gezien heeft :')
pi_183115808
Mijn vrouw is gisteren vergeten dat het Sinterklaasjournaal weer begon. Ik ben zelf een nachtje weg voor mijn werk.
Wij houden van Sinterklaas en alles er omheen. Zaterdag is de inocht hier in het dorp, daar gaan we heen met de schoonfamilie, heerlijk!
Voor B keken wij het ook altijd op tv en kochten we cadeaus voor elkaar.
Mijn vrouw gaat het weekend ook het huis versieren. Maar goed dat doet ze elk seizoen zeg maar. Nu is het nog herfst in huis.

B heeft dus een nieuw bed, een verhoogde halfhoogslaper en sindsdien 0 natte luiers 's nachts. Hij is zo trots. Hij vindt het zelf iets te spannend nog om zonder luier te slapen. We beginnen wel zonder luier en als wij hem dan laten plassen rond 22:30 wil hij een luier om.
pi_183116018
quote:
1s.gif Op maandag 12 november 2018 23:35 schreef Vanyel het volgende:
Onze school niet. Sterker nog, we werden van de week nog door juf gewezen op een blog over het sintjournaal, waarin het kijken daarvan niet bepaald enthousiast werd aangeprezen.

Wij kijken ook niet, omdat de komende maanden hier al genoeg spanningen opleveren. Daar hoeft niet ook nog Sint/paard/cadeaus/pieten/boot kwijt bij.
Link naar de blog? Wat zou er niet goed aan zijn?

Wij kijken wel. Het eerste dat O zei: Waarom is die ene bruin en die andere niet?

Nu leeft het hier natuurlijk niet, maar O is erg fan van sinterklaas. Ik houd er zelf ook erg van. De magie ervan vindt O erg leuk.
pi_183116330
De juffen hier zeiden dat het echt geen must is om te kijken naar het Sinterklaasjournaal maar dat ze er wel wat mee doen in de klas. Qua intensiteit gaan ze daar wel nog even mee wachten, het duurt anders veels te lang zeiden ze :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')