abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_184886502
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op donderdag 7 februari 2019 18:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Persoonlijk vind ik met aardappel binden de methode die het minst van de smaak wegneemt. Een aardappelsoep vind ik ook erg lekker, mits er smaakvolle aardappels gebruikt worden.
Bloem neemt imho het meest van de smaak weg.
Je zou ook Xanthaangom of alginaat kunnen gebruiken, vrij smaakneutraal, maar geven geen prettig mondgevoel vind ik.
Je zou het eventueel ook kunnen laten opstijven met agar en vervolgens blenderen of staafmixeren. Dit geeft een goede binding maar misschien wat te sterk voor soep. Ligt eraan hoe gebonden je het wilt. De smaak blijft wel goed.
  donderdag 7 februari 2019 @ 22:43:32 #152
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184886639
quote:
1s.gif Op donderdag 7 februari 2019 22:39 schreef Queenshore het volgende:

[..]

Je zou het eventueel ook kunnen laten opstijven met agar en vervolgens blenderen of staafmixeren. Dit geeft een goede binding maar misschien wat te sterk voor soep. Ligt eraan hoe gebonden je het wilt. De smaak blijft wel goed.
Maar soep eet je warm en dan smelt agar net als gelatine.
Ager heeft echter, net als gelatine een korte binding, het trekt geen draden en het vormt geen coating in je mond. Dat effect wil je ook in warme soep hebben en dan is aardappel een prima methode.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_184887444
quote:
1s.gif Op donderdag 7 februari 2019 22:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Maar soep eet je warm en dan smelt agar net als gelatine.
Ager heeft echter, net als gelatine een korte binding, het trekt geen draden en het vormt geen coating in je mond. Dat effect wil je ook in warme soep hebben en dan is aardappel een prima methode.
Niet helemaal waar. De binding blijft aanwezig, dan wel iets dunner. Zie het chicken pie recept van Heston Blumenthal. Wat betreft mondgevoel zijn er misschien betere opties, maar dat is deels subjectief.
pi_184887543
registreer om deze reclame te verbergen
Dan nog, maar weinig mensen koken zo goed dat een beetje zetmeel echt enorm slechtere smaak geeft.
Whatever...
pi_184887732
Zeker waar. Maar voor de meer experimentele kok is het leuk om eens te proberen.
  vrijdag 8 februari 2019 @ 18:51:56 #156
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_184900765
quote:
1s.gif Op donderdag 7 februari 2019 18:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Persoonlijk vind ik met aardappel binden de methode die het minst van de smaak wegneemt. Een aardappelsoep vind ik ook erg lekker, mits er smaakvolle aardappels gebruikt worden.
Bloem neemt imho het meest van de smaak weg.
Je zou ook Xanthaangom of alginaat kunnen gebruiken, vrij smaakneutraal, maar geven geen prettig mondgevoel vind ik.
oke, dank je
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_184902829
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2019 23:18 schreef Queenshore het volgende:
Zeker waar. Maar voor de meer experimentele kok is het leuk om eens te proberen.
Absoluut, net als kaviaar maken van fruitsap, of omgekeerde gel van een lekker sausje etc.

Maar het is vooral erg leuk, zelden nodig.
Whatever...
pi_185008124
Dit weekend staat weer eens buikspek met zwoerd op de planning.
Voorgaande keren heb ik alleen zout en peper gebruikt, dit keer wil ik wat smaakmakers gebruiken.
Heeft iemand wat goede ideen?
  donderdag 14 februari 2019 @ 09:29:05 #159
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_185008476
Ik ben fan van venkelzaad en wat knoflook, en dan in de ovenschaal met wat appelsap en appelciderazijn (als je in de oven bereidt).
  donderdag 14 februari 2019 @ 09:34:50 #160
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185008558
Venkel doet het idd goed met varken. Zelf erg fan van rozemarijn en knoflook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_185056130
Ik ga denk ik voor de knoflook en rozemarijn.
Knoflook fijn snijden en het vleesgedeelte inwrijven of gewoon grove stukken er onder leggen?
  zaterdag 16 februari 2019 @ 22:25:56 #162
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185056335
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 februari 2019 22:16 schreef VaderVanJezus het volgende:
Ik ga denk ik voor de knoflook en rozemarijn.
Knoflook fijn snijden en het vleesgedeelte inwrijven of gewoon grove stukken er onder leggen?
De zwoerd kruislings insnijden en op de kruispunten een stuk knoflook en verse rozemarijnbladeren er in duwen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_185056389
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 februari 2019 22:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De zwoerd kruislings insnijden en op de kruispunten een stuk knoflook en verse rozemarijnbladeren er in duwen
^O^
pi_185067936
Of misschien volgende keer babi pangang maken? Zwoerd kruislings insnijden er vijf kruiden poeder in wrijven. Een nacht laten marineren in de koelkast. Dan langzaam laten garen in de oven. In plakjes snijden en even uitbakken in een droge koekepan.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_185067957
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 februari 2019 22:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De zwoerd kruislings insnijden en op de kruispunten een stuk knoflook en verse rozemarijnbladeren er in duwen
Ook een aanrader voor een lamsbout!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 17 februari 2019 @ 21:04:15 #166
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185072524
quote:
0s.gif Op zondag 17 februari 2019 17:57 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ook een aanrader voor een lamsbout!
Schouder.
Bout moet je ros eten en dan heeft de knoflook en kruiden eigenlijk geen garing en smaak afgegeven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')