Je zou het eventueel ook kunnen laten opstijven met agar en vervolgens blenderen of staafmixeren. Dit geeft een goede binding maar misschien wat te sterk voor soep. Ligt eraan hoe gebonden je het wilt. De smaak blijft wel goed.quote:Op donderdag 7 februari 2019 18:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Persoonlijk vind ik met aardappel binden de methode die het minst van de smaak wegneemt. Een aardappelsoep vind ik ook erg lekker, mits er smaakvolle aardappels gebruikt worden.
Bloem neemt imho het meest van de smaak weg.
Je zou ook Xanthaangom of alginaat kunnen gebruiken, vrij smaakneutraal, maar geven geen prettig mondgevoel vind ik.
Maar soep eet je warm en dan smelt agar net als gelatine.quote:Op donderdag 7 februari 2019 22:39 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Je zou het eventueel ook kunnen laten opstijven met agar en vervolgens blenderen of staafmixeren. Dit geeft een goede binding maar misschien wat te sterk voor soep. Ligt eraan hoe gebonden je het wilt. De smaak blijft wel goed.
Niet helemaal waar. De binding blijft aanwezig, dan wel iets dunner. Zie het chicken pie recept van Heston Blumenthal. Wat betreft mondgevoel zijn er misschien betere opties, maar dat is deels subjectief.quote:Op donderdag 7 februari 2019 22:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Maar soep eet je warm en dan smelt agar net als gelatine.
Ager heeft echter, net als gelatine een korte binding, het trekt geen draden en het vormt geen coating in je mond. Dat effect wil je ook in warme soep hebben en dan is aardappel een prima methode.
oke, dank jequote:Op donderdag 7 februari 2019 18:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Persoonlijk vind ik met aardappel binden de methode die het minst van de smaak wegneemt. Een aardappelsoep vind ik ook erg lekker, mits er smaakvolle aardappels gebruikt worden.
Bloem neemt imho het meest van de smaak weg.
Je zou ook Xanthaangom of alginaat kunnen gebruiken, vrij smaakneutraal, maar geven geen prettig mondgevoel vind ik.
Absoluut, net als kaviaar maken van fruitsap, of omgekeerde gel van een lekker sausje etc.quote:Op donderdag 7 februari 2019 23:18 schreef Queenshore het volgende:
Zeker waar. Maar voor de meer experimentele kok is het leuk om eens te proberen.
De zwoerd kruislings insnijden en op de kruispunten een stuk knoflook en verse rozemarijnbladeren er in duwenquote:Op zaterdag 16 februari 2019 22:16 schreef VaderVanJezus het volgende:
Ik ga denk ik voor de knoflook en rozemarijn.
Knoflook fijn snijden en het vleesgedeelte inwrijven of gewoon grove stukken er onder leggen?
quote:Op zaterdag 16 februari 2019 22:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De zwoerd kruislings insnijden en op de kruispunten een stuk knoflook en verse rozemarijnbladeren er in duwen
Ook een aanrader voor een lamsbout!quote:Op zaterdag 16 februari 2019 22:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De zwoerd kruislings insnijden en op de kruispunten een stuk knoflook en verse rozemarijnbladeren er in duwen
Schouder.quote:Op zondag 17 februari 2019 17:57 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Ook een aanrader voor een lamsbout!
Da's vervelend natuurlijk.quote:Op donderdag 21 februari 2019 22:24 schreef Geerd het volgende:
Ik heb de 18e karbonades gehaald bij de slager, die moesten eigenlijk gister in de pan...nu gaat dat morgennacht pas worden alleen...4 dagen al...
Nee...koelkast staat hier ook op standje 2C het is ook geen kip op vis... natuurlijkquote:Op vrijdag 22 februari 2019 01:42 schreef Wantie het volgende:
[..]
Da's vervelend natuurlijk.
Zie je verschil in kwaliteit ten opzichte van de 18e?
Vraag het de lijkschouwer.quote:Op vrijdag 22 februari 2019 08:34 schreef Karstman het volgende:
Ik denk dat de vraag is als ik het vanavond bak en opeet ga ik dan dood door voedselvergiftiging?
Als ik vlees van 4 dagen oud heb waar geen verschil is met het aankoopmomemt ten aanzien van uiterlijk, geur, gevoel, etc. dan eet ik het gewoon op.quote:Op vrijdag 22 februari 2019 01:52 schreef Geerd het volgende:
[..]
Nee...koelkast staat hier ook op standje 2C het is ook geen kip op vis... natuurlijk
Dat kan ik niet beoordelen via internet, maar als het niet lekker ruikt, niet opeten.quote:Op vrijdag 22 februari 2019 08:34 schreef Karstman het volgende:
Ik denk dat de vraag is als ik het vanavond bak en opeet ga ik dan dood door voedselvergiftiging?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |