abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_184886502
quote:
1s.gif Op donderdag 7 februari 2019 18:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Persoonlijk vind ik met aardappel binden de methode die het minst van de smaak wegneemt. Een aardappelsoep vind ik ook erg lekker, mits er smaakvolle aardappels gebruikt worden.
Bloem neemt imho het meest van de smaak weg.
Je zou ook Xanthaangom of alginaat kunnen gebruiken, vrij smaakneutraal, maar geven geen prettig mondgevoel vind ik.
Je zou het eventueel ook kunnen laten opstijven met agar en vervolgens blenderen of staafmixeren. Dit geeft een goede binding maar misschien wat te sterk voor soep. Ligt eraan hoe gebonden je het wilt. De smaak blijft wel goed.
  donderdag 7 februari 2019 @ 22:43:32 #152
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184886639
quote:
1s.gif Op donderdag 7 februari 2019 22:39 schreef Queenshore het volgende:

[..]

Je zou het eventueel ook kunnen laten opstijven met agar en vervolgens blenderen of staafmixeren. Dit geeft een goede binding maar misschien wat te sterk voor soep. Ligt eraan hoe gebonden je het wilt. De smaak blijft wel goed.
Maar soep eet je warm en dan smelt agar net als gelatine.
Ager heeft echter, net als gelatine een korte binding, het trekt geen draden en het vormt geen coating in je mond. Dat effect wil je ook in warme soep hebben en dan is aardappel een prima methode.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_184887444
quote:
1s.gif Op donderdag 7 februari 2019 22:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Maar soep eet je warm en dan smelt agar net als gelatine.
Ager heeft echter, net als gelatine een korte binding, het trekt geen draden en het vormt geen coating in je mond. Dat effect wil je ook in warme soep hebben en dan is aardappel een prima methode.
Niet helemaal waar. De binding blijft aanwezig, dan wel iets dunner. Zie het chicken pie recept van Heston Blumenthal. Wat betreft mondgevoel zijn er misschien betere opties, maar dat is deels subjectief.
pi_184887543
Dan nog, maar weinig mensen koken zo goed dat een beetje zetmeel echt enorm slechtere smaak geeft.
Whatever...
pi_184887732
Zeker waar. Maar voor de meer experimentele kok is het leuk om eens te proberen.
pi_184900765
quote:
1s.gif Op donderdag 7 februari 2019 18:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Persoonlijk vind ik met aardappel binden de methode die het minst van de smaak wegneemt. Een aardappelsoep vind ik ook erg lekker, mits er smaakvolle aardappels gebruikt worden.
Bloem neemt imho het meest van de smaak weg.
Je zou ook Xanthaangom of alginaat kunnen gebruiken, vrij smaakneutraal, maar geven geen prettig mondgevoel vind ik.
oke, dank je
pi_184902829
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2019 23:18 schreef Queenshore het volgende:
Zeker waar. Maar voor de meer experimentele kok is het leuk om eens te proberen.
Absoluut, net als kaviaar maken van fruitsap, of omgekeerde gel van een lekker sausje etc.

Maar het is vooral erg leuk, zelden nodig.
Whatever...
pi_185008124
Dit weekend staat weer eens buikspek met zwoerd op de planning.
Voorgaande keren heb ik alleen zout en peper gebruikt, dit keer wil ik wat smaakmakers gebruiken.
Heeft iemand wat goede ideeën?
  donderdag 14 februari 2019 @ 09:29:05 #159
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_185008476
Ik ben fan van venkelzaad en wat knoflook, en dan in de ovenschaal met wat appelsap en appelciderazijn (als je in de oven bereidt).
  donderdag 14 februari 2019 @ 09:34:50 #160
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185008558
Venkel doet het idd goed met varken. Zelf erg fan van rozemarijn en knoflook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_185056130
Ik ga denk ik voor de knoflook en rozemarijn.
Knoflook fijn snijden en het vleesgedeelte inwrijven of gewoon grove stukken er onder leggen?
  zaterdag 16 februari 2019 @ 22:25:56 #162
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185056335
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 februari 2019 22:16 schreef VaderVanJezus het volgende:
Ik ga denk ik voor de knoflook en rozemarijn.
Knoflook fijn snijden en het vleesgedeelte inwrijven of gewoon grove stukken er onder leggen?
De zwoerd kruislings insnijden en op de kruispunten een stuk knoflook en verse rozemarijnbladeren er in duwen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_185056389
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 februari 2019 22:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De zwoerd kruislings insnijden en op de kruispunten een stuk knoflook en verse rozemarijnbladeren er in duwen
^O^
pi_185067936
Of misschien volgende keer babi pangang maken? Zwoerd kruislings insnijden er vijf kruiden poeder in wrijven. Een nacht laten marineren in de koelkast. Dan langzaam laten garen in de oven. In plakjes snijden en even uitbakken in een droge koekepan.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_185067957
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 februari 2019 22:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De zwoerd kruislings insnijden en op de kruispunten een stuk knoflook en verse rozemarijnbladeren er in duwen
Ook een aanrader voor een lamsbout!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 17 februari 2019 @ 21:04:15 #166
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185072524
quote:
0s.gif Op zondag 17 februari 2019 17:57 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ook een aanrader voor een lamsbout!
Schouder.
Bout moet je rosé eten en dan heeft de knoflook en kruiden eigenlijk geen garing en smaak afgegeven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_185159256
Ik heb de 18e karbonades gehaald bij de slager, die moesten eigenlijk gister in de pan...nu gaat dat morgennacht pas worden alleen...4 dagen al...
Ik zwaai naar dieren.
pi_185163006
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2019 22:24 schreef Geerd het volgende:
Ik heb de 18e karbonades gehaald bij de slager, die moesten eigenlijk gister in de pan...nu gaat dat morgennacht pas worden alleen...4 dagen al...
Da's vervelend natuurlijk.
Zie je verschil in kwaliteit ten opzichte van de 18e?
zeer vocale Trump hater - VEM2012
pi_185163062
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 februari 2019 01:42 schreef Wantie het volgende:

[..]

Da's vervelend natuurlijk.
Zie je verschil in kwaliteit ten opzichte van de 18e?
Nee...koelkast staat hier ook op standje 2C het is ook geen kip op vis... natuurlijk
Ik zwaai naar dieren.
  vrijdag 22 februari 2019 @ 06:34:00 #170
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185163598
Tja, beter opletten.
Wat is je vraag?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_185164313
Ik denk dat de vraag is als ik het vanavond bak en opeet ga ik dan dood door voedselvergiftiging?
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_185165399
quote:
2s.gif Op vrijdag 22 februari 2019 08:34 schreef Karstman het volgende:
Ik denk dat de vraag is als ik het vanavond bak en opeet ga ik dan dood door voedselvergiftiging?
Vraag het de lijkschouwer.
pi_185167875
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2019 01:52 schreef Geerd het volgende:

[..]

Nee...koelkast staat hier ook op standje 2C het is ook geen kip op vis... natuurlijk
Als ik vlees van 4 dagen oud heb waar geen verschil is met het aankoopmomemt ten aanzien van uiterlijk, geur, gevoel, etc. dan eet ik het gewoon op.
Als je kijkt naar de hygiënecode voor de horeca, dan mag je het 72 uur bewaren beneden de 4 C.

Als je het bij de slager koopt kun je ook vragen wat hun bewaaradvies is. Verpakkingen in de supermarkt zijn
bij aankoop veelal langer dan 3 dagen houdbaar, tenzij het al dagen in de winkel ligt ;)
zeer vocale Trump hater - VEM2012
  vrijdag 22 februari 2019 @ 17:54:56 #174
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185175874
quote:
2s.gif Op vrijdag 22 februari 2019 08:34 schreef Karstman het volgende:
Ik denk dat de vraag is als ik het vanavond bak en opeet ga ik dan dood door voedselvergiftiging?
Dat kan ik niet beoordelen via internet, maar als het niet lekker ruikt, niet opeten.
Twijfel? Vuistregel, dan niet opeten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 10 maart 2019 @ 21:01:44 #175
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_185527843
Ik heb hier nog een stuk Grana Padano liggen, vaccum verpakt maar die is 9 maanden geleden over de houdbaarheid gegaan en de kaas kan ik verder ook niet meer zien, zit witte schimmel omheen (of iets anders wits.)

Is dat een kwestie van 't witte wegsnijden en verder niet zeuren of kan ik 'm beter weggooien?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')