abonnement Unibet Coolblue
pi_182697520
quote:
10s.gif Op dinsdag 23 oktober 2018 19:57 schreef Slayage het volgende:

[..]

teruggaan naar de zogenaamde zwarte piet mythologie is ook een smokescreen om het maar niet te hebben over het feit dat ZP zoals wij hem kennen pas zijn intrede deed nav dat kinderboekje, waarin ZP overduidelijk een zwarte man is.

overigens kan 1 van de pro pieten mij uitleggen waarom ZP krom nederlands en met een surinaams accent sprak tot voor kort, terwijl hij geen zwarte man zou zijn?
Een paar dingen:

1: Zwarte Piet is niet "overduidelijk een zwarte man". Zwarte Piet is een karakter in een kinderfeest, met als kenmerk een zwart gezicht. Dat het gezicht zwart is, wil niet zeggen dat daarmee een donkere man wordt uitgebeeld.

2: Mensen die het opnemen voor Zwarte Piet, zijn geen "pro-Pieters". Dat is gewoon weer een frame dat wordt gebruikt om een discussie tussen pro- en anti- te suggereren. Het leeuwendeel van de Nederlandse bevolking wenst Zwarte Piet gewoon ongemoeid te laten. Dat een klein groepje links-extremisten een hetze heeft ontketend, maakt van al die Sinterklaasvierders nog geen "pro-Pieten".

3: Het klopt dat er betreurenswaardige fouten zijn gemaakt in het neerzetten van Zwarte Piet. Waarschijnlijk uit domme onwetendheid. Des te belangrijker dat het beeld wordt rechtgezet. Een manier om dat te doen, is stoppen met Zwarte Piet bruin schminken, zoals steeds vaker gebeurt. Dit vergroot de associatie met een huidskleur. Zwarte Piet hoort pikzwart te zijn, niet bruin.

4: Genoemde fout verandert helemaal niks aan de daadwerkelijke herkomst van Zwarte Piet en tientallen soortgelijke rituelen in Europa en daarbuiten.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')