Lucky_Strike | donderdag 11 oktober 2018 @ 20:42 |
Bespreek hier alles over Aziatische specerijen, kruiden, sauzen, etc. Bijvoorbeeld: Wat is het verschil tussen sojasaus en ketjap manis? Wat is de lekkerste sambal? Waarmee kan ik kemirinootjes vervangen? Hoeveel gedroogd citroengras staat gelijk aan een stengel? Wat is het beste merk sesamolie? | |
RobinOok | donderdag 11 oktober 2018 @ 20:44 |
Nou lekker dan. | |
Lucky_Strike | donderdag 11 oktober 2018 @ 20:45 |
Bang voor concurrentie? | |
RobinOok | donderdag 11 oktober 2018 @ 20:46 |
Bang is het woord niet. | |
Sigaartje | donderdag 11 oktober 2018 @ 20:46 |
Goed topic | |
Lucky_Strike | donderdag 11 oktober 2018 @ 20:46 |
We hadden het in een ander topic over de vervangbaarheid van ketjap met sojasaus. Waar ketjap Indonesisch is voor sojasaus, wordt in Nederland vaak ketjap manis bedoelt en dat heeft een heel andere smaak dan sojasaus. Je kunt het dus eigenlijk niet voor elkaar vervangen. | |
Molo | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:00 |
Ketjap is een sojasaus Sojasaus is niet altijd ketjap | |
FutureFairytale | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:04 |
Ik heb ABC spicy sweet soy sauce. Heerlijk door de mie of nasi Lekker dik en met peperzaadjes erdoorheen. | |
littledrummergirl | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:07 |
Dit is bazenspul, maakt vrijwel alles lekkerder | |
realAIVD | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:08 |
ik ben een fan van ABC ketjap manis, maar de spicy variant ken ik niet....dat wordt dus weer een tripje naar de toko! | |
realAIVD | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:10 |
Heb ik volgens mij wel eens zien staan, klein potje. Wat is dat precies? | |
RobinOok | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:13 |
Japans zevenkruidenpoeder Oftewel shichimi togarashi: * chilipeper vlokken (hoofdbestanddeel) * sichuanpeper (sanshō in het Japans) * geroosterde sinaasappel– of yuzuschil * sesamzaadjes (wit & zwart) * hennep zaadjes * gemberpoeder * nori of aonori | |
nogeenoudebekende | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:14 |
Interessante site, props aan de maker. | |
realAIVD | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:16 |
Oh, LOL, ik heb me het poeder van Jonnie Boer laten aansmeren en dat ga ik echt niet overal overheen strooien....misschien toch maar eens zo'n potje S&B dan | |
#ANONIEM | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:16 |
Onthutst? | |
littledrummergirl | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:16 |
dat is robinook die kan hier mooi eigen linkjes strooien | |
Gary_Oak | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:18 |
Sriracha op alles. Wel het merk met de haan, die heeft geen MSG (voor de zekerheid). Furikake is ook lekker, maar dat heeft weer wel MSG. | |
#ANONIEM | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:18 |
Kip met 5 spices. | |
nogeenoudebekende | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:19 |
Haten op msg. . | |
emmyemmy2 | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:20 |
Ben ook ooit getrapt in die bakjes van Jonnie Boer, wat een miskoop | |
Gary_Oak | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:21 |
Haat het niet, maar omdat het zo controversieel is, ontwijk ik het als ik de keuze kan maken. | |
realAIVD | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:22 |
In de standaard sriracha (ieder merk) zit knoflook en dat is dan van het type waarvan ik de volgende dag bedenk dat het die saus echt niet waard is om met zo'n droge giechel rond te lopen. Heb wel een "extra hot" sriracha variant gevonden die GEEN knoflook bevat, die is echt een stuk heter en erg lekker (dat is trouwens flying goose brand, van de andere merken weet ik niet of de samenstelling gelijk is) | |
RobinOok | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:22 |
Ik snap dat gejank nooit. Je hoeft toch niet te klikken als het je irriteert of niet interesseert? | |
RobinOok | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:24 |
Cockbrand. Flying Goose moet je hebben! Die hebben ook een msg-vrije. Voor de mietjes. Ik heb liever mét msg. | |
Lunatiek | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:25 |
Je kunt hier twee soorten ketjap in de winkel kopen, gewoon van Conimex. Asin (zout) of Manis (zoet). Zijn er nog meer varianten soyasaus? Los van subtielere verschillen in smaak van verschillende merken. | |
Molo | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:27 |
Ja | |
realAIVD | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:29 |
Chinezen gebruiken lichte of donkere sojasaus, het één is totaal niet met het ander te vergelijken, donkere sojasuas vind je zelden in de supermarkt (ik in ieder geval niet) | |
FutureFairytale | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:30 |
Doen! Je krijgt geen spijt! | |
realAIVD | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:32 |
Heb 'm al op m'n boodschappenlijstje staan....m'n keukenkastjes/aanrecht/koelkast puilen wel aan alle kanten uit, maar dit klinkt ook weer te goed om niet in huis te halen! | |
RobinOok | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:35 |
Linkje dan maar : https://www.aziatische-in(...)ers-enzo/sojasauzen/. | |
FutureFairytale | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:36 |
Wil je laten weten hoe je em vind? Met deze gooide ik de andere die ik had weg. Eet alleen nog deze | |
realAIVD | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:38 |
Ja, zal ik je zeker laten weten! | |
Lunatiek | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:47 |
Dat zegt dus niet zo heel veel. Gaat er mij meer om "shit ik heb soyasaus xyz niet in huis en geen toko in de buurt die het verkoopt, wat is qua smaak the next best thing om het mee te vervangen?" | |
RobinOok | donderdag 11 oktober 2018 @ 21:58 |
Gewoon lichte Chinese sojasaus of Kikoman in huis hebben is genoeg. Klaar. Rest kun je daarmee maken. Behalve misschien de donkere sojasaus, maar dus is meer voor kleur dus kun je gerust missen. Als het moet. | |
gargamelnl | donderdag 11 oktober 2018 @ 22:16 |
Zal natuurlijk weer vloeken in de kerk zijn hier, maar deze ketjap koop ik altijd in de supermarkt. Erg lekker! | |
realAIVD | donderdag 11 oktober 2018 @ 22:27 |
Die koos mijn moeder ook altijd! Dat is natuurlijk sowieso prima als je het lekker vindt. Wel zit er een enorm verschil tussen de merken, dus als je nog nooit iets anders hebt geproefd, dan kan het nooit kwaad om iets anders uit te proberen. (ik vond dit spul altijd erg lekker, niets mis mee, maar sinds ik ABC heb geproefd ben ik overgestapt op een ander merk......nu heb ik liever AH huismerk sojasaus dan kikkoman, dus ja, haha) | |
RobinOok | donderdag 11 oktober 2018 @ 22:29 |
Wel in mijn kerk ja. Die is écht niet lekker. | |
gargamelnl | donderdag 11 oktober 2018 @ 22:31 |
Je website doet kut met die linkjes van je. Zowel in chrome als firefox alles helemaal links en verkleind etc. De link van http://www.aziatische-ingredienten.nl doet het wel goed. | |
RobinOok | donderdag 11 oktober 2018 @ 22:36 |
Godvedegodverdegodver. Ik wil het niet horen! Nou ja, ik wil het wel horen, bedankt, maar ik wil het niet horen. | |
gargamelnl | donderdag 11 oktober 2018 @ 22:37 |
Doe ff snel fixen dan. | |
RobinOok | donderdag 11 oktober 2018 @ 22:41 |
Ik weet niet hoe. Hier staat alles nu "goed". Desktop, tablet en smartphone. Ik zou het echt niet meer weten, wat ik waar nog aan zou moeten/kunnen passen. Nog effen en ik ga op delete drukken. Kuthtmlkutzooi. | |
gargamelnl | donderdag 11 oktober 2018 @ 22:46 |
Je https redirection op de desbetreffende pagina's gaat ook niet goed. Kijk maar eens naar het slotje links bovenin op een goede pagina en bijv die van sojasauzen. Edit: Dit moet het wel zijn. Als ik naar www.aziatische-ingredienten.nl ga, is er niks aan de hand, maar als ik naar https://www.aziatische-ingredienten.nl ga, dan gaat het mis. [ Bericht 10% gewijzigd door gargamelnl op 11-10-2018 22:55:42 ] | |
RobinOok | donderdag 11 oktober 2018 @ 22:56 |
Morgen of dit weekend, zit nu op mijn tablet. Laat maar, wel lief, maar teveel off-topic dit. Zo ongezellig voor alle anderen. Ze haten me al om mijn linkjes. *edit dd 12/10/2018* Afijn, .htaccess is aangepast, die stond blijkbaar vol shit. Als er nu nog iemand een lelijk uitgelijnde site ziet ga ik gillen. Of ja, nee, dan zou een PM lief zijn. *edit2* te vroeg gejuicht. Kutsite. [ Bericht 5% gewijzigd door RobinOok op 13-10-2018 00:26:02 ] | |
gargamelnl | donderdag 11 oktober 2018 @ 22:59 |
Iedereen haat iedereen hier. Heeft ook zo zijn charme. | |
Rothstein | vrijdag 19 oktober 2018 @ 11:05 |
Heeft iemand tips voor een licht-pittige marinade saus, zonder al te veel zout? | |
Molo | vrijdag 19 oktober 2018 @ 11:10 |
Chilisaus van Go Tan | |
#ANONIEM | vrijdag 19 oktober 2018 @ 11:10 |
Olie, sambal, ketjap, en daar kun je zelf mee spelen hoeveel je er in doet. | |
Rothstein | vrijdag 19 oktober 2018 @ 11:14 |
Tnx. Zal eens kijken | |
MissGiraffe | vrijdag 19 oktober 2018 @ 21:09 |
Over sojasaus gesproken, kijktip: https://www.npo3.nl/keuri(...)4-10-2018/KN_1701392 | |
#ANONIEM | vrijdag 19 oktober 2018 @ 21:14 |
Daar komt dit topic ook uit voort. | |
MissGiraffe | vrijdag 19 oktober 2018 @ 21:15 |
Dat wordt niet duidelijk uit de OP hoor | |
#ANONIEM | vrijdag 19 oktober 2018 @ 21:17 |
Kun je nog wel normaal reageren, ik zeg het toch ook op een gewone manier? | |
MissGiraffe | vrijdag 19 oktober 2018 @ 21:19 |
| |
#ANONIEM | vrijdag 19 oktober 2018 @ 21:21 |
Top reactie, goede inhoud, doen we niks mee. | |
MissGiraffe | vrijdag 19 oktober 2018 @ 21:22 |
Waarom zit je hier eigenlijk te trollen? Heb je niks optopic te zeggen? | |
Lucky_Strike | vrijdag 19 oktober 2018 @ 23:18 |
Ho maar weer, allebei. Jullie hoéven het niet eens te zijn, dat is heus acceptabel. | |
Blues | zondag 21 oktober 2018 @ 11:50 |
Die gebruiken wij al jaren. Ooit voor 't eerst geproefd bij een echt Indonesisch gezien, prima smaak. | |
RobinOok | zondag 21 oktober 2018 @ 11:59 |
Koop voor de lol, vlak voordat deze op is eens een fles ABC, Kaki Tiga of Bango en proef van alletwee een lepeltje, zo zonder iets. | |
Molo | zondag 21 oktober 2018 @ 12:10 |
Metaalsmaak en geen metaalsmaak, yep | |
fespo | zondag 11 november 2018 @ 01:44 |
klopt het dat de sriracha van Go-tan anders is de flying goose? door haast heb ik deze bocht gekocht | |
FutureFairytale | zondag 11 november 2018 @ 02:04 |
Argh! Dat smaakt naar sambal oelek van hetzelfde merk, of Conimex. Heeft echt 0 van sriracha weg | |
Lunatiek | zondag 11 november 2018 @ 06:24 |
Het is tamelijk idioot zoiets te zeggen. Je gaat die ketjap immers niet los als soep zonder andere ingrediënten oplepelen. De ketjap moet samen met de andere ingrediënten tot een smaakbeleving komen, als iemand dan ingrediënten a b en c gebruikt in plaats van x y en z dan kan dit heel goed de beste ketjap zijn om een bepaalde authentieke smaak te krijgen, waarbij die smaak ook nog kan zijn "zoals het vroeger bij oma smaakte". | |
#ANONIEM | zondag 11 november 2018 @ 11:49 |
Zeker wel. Veel Indo's eten gewoon telor met nasi puti en wat Kaki Tiga er overheen. | |
Dingest | zondag 11 november 2018 @ 12:28 |
Nergens voor nodig: MSG is een volkomen natuurlijk product, afkomstig van een algemeen voorkomend aminozuur, dat ook in bijv. tomaat, kaas, groene thee en champignons zit De enige reden dat het controversieel is, is omdat één of andere arts in 1968 een artikel heeft gepubliceerd waarin hij 'een vreemd syndroom' omschreef waarvan hij last kreeg iedere keer als hij bij een Chinees at, waarbij 'MSG misschien een rol speelde'. Dat ging viral onder de naam 'Chinese Restaurant Syndrome', hyperpaniekstress (vooral in de US), iedereen had er plots last van, Chinese restaurants waren plots gifpaleizen, en MSG ging in de ban ondanks dat restaurants het al massaal gebruikte zonder klachten. Ondertussen is nooit bewezen dat MSG er ook maar iets mee te maken heeft gehad, maar toen was het al door het volk gedemoniseerd en mensen hadden er last van omdat ze dáchten dat ze er last van zouden krijgen. Beetje hoofdpijn of kramp of wat dan ook kort nadat je naar de Chinees was geweest? MSG! Nu is het dus controversieel ómdat het controversieel is. Afgezien van ongetwijfeld de nodige uitzondering van iemand met een zeldzame overgevoeligheid, met name in combinatie met een 'overdosis', zitten MSG-klachten (en de controverse) volledig tussen de oren | |
Lunatiek | zondag 11 november 2018 @ 12:33 |
Ook dan zal het aan de bereiding van de nasi putih liggen, zoals de gebruikte rijstsoort, wat er passend bij is èn welke smaak je uiteindelijk wilt bereiken. En wat voor telor heb je het over, hoe is die bereidt, welke eventuele kruiden erbij? Elke vogel heeft zijn eigen smaak. Als je oma de nasi putih met motorolie serveerde zul je zelf motorolie moeten gebruiken voor de authentieke smaakervaring zeg maar. Daar gaat het om, niet of iemand die zich tot kookgoeroe heeft uitgeroepen iets acceptabel vindt of niet. |