FOK!forum / Nieuws & Achtergronden / Chinezen bespioneren via mini chips op moederborden
Pietverdrietdonderdag 4 oktober 2018 @ 20:09
Bloomberg meldt dat de Chinese overheid cq inlichtingendiensten fabrikanten van hardware dwongen zeer kleine chips op moederborden voor datacenterhardware ze zetten om zo de datacenters van oa Apple en Amazon maar ook vele anderen te kunnen infiltreren

https://www.bloomberg.com(...)rica-s-top-companies
Pietverdrietdonderdag 4 oktober 2018 @ 20:11
HLN heeft een samenvatting van het bloomberg artikel
quote:
China heeft kleine spionagechips gebruikt om te infiltreren in de hardware van grote Amerikaanse bedrijven, waaronder Amazon en Apple. Dat staat in een artikel in Bloomberg Businessweek. De technologiebedrijven spreken de informatie in het bericht tegen.
De microchip, die niet groter is dan een rijstkorrel, zou mogelijk door Chinese onderaannemers van hardwarefabrikant Supermicro geïnstalleerd zijn bij het fabriceren van de apparatuur.
Lees ook

Nederland verijdelde Russische cyberaanval in Den Haag en zette 4 spionnen het land uit
FBI-onderzoek
De FBI was al in 2015 een geheim - en nog altijd lopend - onderzoek opgestart naar de aanwezigheid van die chips. Het onderzoek kwam er nadat de chip aangetroffen werd door onafhankelijke beveiligingsonderzoekers, die door Amazon waren ingehuurd voor de verdere uitbouw van de cloud-dienst AWS (Amazon Web Services).

Uit dat FBI-onderzoek zou blijken dat bijna 30 grote Amerikaanse bedrijven getroffen zijn door spionageactiviteiten. Naast Amazon en Apple gaat het onder meer om een bank en onderaannemers die voor de overheid werken.
Lange onopgemerkte toegang
Een regeringsmedewerker zegt aan Bloomberg Businessweek dat China met de spionagechip toegang probeerde te krijgen tot belangrijke bedrijfsgeheimen en tot overheidsnetwerken. Aanvallen via de hardware zijn volgens het magazine ernstiger dan de bekendere software-aanvallen. Ze kunnen namelijk zorgen voor een langdurige onopgemerkte toegang tot de informatie van het doelwit.
“Nooit iets gevonden”
Zowel Apple als Amazon ontkennen het bericht.
“Apple heeft nooit kwaadaardige chips, manipulaties van de hardware of kwetsbaarheden aangetroffen die moedwillig in een server waren geplaatst”, zo reageert het bedrijf in Bloomberg Businessweek. “We zijn niet op de hoogte van een onderzoek van de FBI.” Apple was een belangrijke klant van Supermicro. Die samenwerking werd in 2015 stopgezet, maar volgens de technologiereus gebeurde dat om compleet andere redenen.
“Het is onwaar dat AWS kennis had van servers met kwaadwillige chips of van aanpassingen in de datacenters in China”, luidt de reactie van Amazon
https://www.hln.be/ihln/-(...)%2Fduckduckgo.com%2F
#ANONIEMdonderdag 4 oktober 2018 @ 20:26
Indrukwekkend! En ook zorgelijk. Het verklaart wel waarom de Amerikaanse en bijv. ook de Australische overheid steeds zenuwachtiger worden over bijv. het gebruik van technologie van Huawei en ZTE. En waarom het overnamespel rond NXP en Broadcom en Qualcomm zo hoog opliep.

[ Bericht 16% gewijzigd door #ANONIEM op 04-10-2018 20:27:38 ]
Starhopperdonderdag 4 oktober 2018 @ 20:44
Dit vind ik vele malen zorgelijker dan 4 Russen die met een laptopje en antenne een wifi signaal oppikken.
Eyjafjallajoekulldonderdag 4 oktober 2018 @ 20:50
quote:
6s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 20:44 schreef Nikonlover het volgende:
Dit vind ik vele malen zorgelijker dan 4 Russen die met een laptopje en antenne een wifi signaal oppikken.
Nouja, de chinezen en russen werken steeds meer samen, dus misschien delen ze de info wel :P
#ANONIEMdonderdag 4 oktober 2018 @ 20:51
Ik was van mening dat niemand iets te verbergen heeft.
Starhopperdonderdag 4 oktober 2018 @ 20:55
quote:
2s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 20:50 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Nouja, de chinezen en russen werken steeds meer samen, dus misschien delen ze de info wel :P
Oohja, helemaal vergeten :P :P _O-
#ANONIEMdonderdag 4 oktober 2018 @ 20:57
Tsja. De chinezen stoppen een chipje in de hardware en de NSA forceert Amerikaanse bedrijven om backdoors voor ze in te bouwen en Nederland is weer koning van het afluisteren en datasniffen. Allemaal the same shit maar gewoon andere implementaties.

[ Bericht 24% gewijzigd door #ANONIEM op 04-10-2018 20:59:07 ]
Eyjafjallajoekulldonderdag 4 oktober 2018 @ 20:58
quote:
6s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 20:55 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Oohja, helemaal vergeten :P :P _O-
Ik weet dat je 100% achter je geliefde rode comrades staat, maar af en toe ook wel een beetje kritisch kijken he. Het is niet opeens nieuw en een anti-trump complot dat Rusland aan spionage doet.
#ANONIEMdonderdag 4 oktober 2018 @ 20:59
Waarom zou ik een ander iets moeten verwijten waar ik mijzelf van bedien?
Starhopperdonderdag 4 oktober 2018 @ 21:05
quote:
2s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 20:58 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Ik weet dat je 100% achter je geliefde rode comrades staat, maar af en toe ook wel een beetje kritisch kijken he. Het is niet opeens nieuw en een anti-trump complot dat Rusland aan spionage doet.
Krittisch kijken doe ik zeker hoor. Ik ben geen groot fan van Rusland. Al lijkt dat soms wel zo
Jellereppedonderdag 27 december 2018 @ 22:16
quote:
Amazon en Supermicro verzoeken tot intrekken artikel Chinese spionagechips

23-10-2018 o 08:42

Na Apple doen ook Amazon en Supermicro een oproep aan Bloomberg om het artikel over het in het geheim plaatsen van spionagechips op moederborden in te trekken. Geen andere publicatie heeft de claims bevestigd gekregen.

Volgens de topman van Amazon Web Services, Andy Jassy, was het Bloomberg-artikel niet alleen over Apple, maar ook met betrekking tot Amazon onjuist: "Ze toonden geen bewijs, het verhaal bleef veranderen en ze hadden geen interesse in onze antwoorden tenzij we hun theorieën bevestigden."

De ceo van Supermicro wil eveneens dat Bloomberg terug komt op zijn claims. Volgens hem moeten er, als de berichtgeving klopt, veel gemanipuleerde moederborden zijn, maar heeft het bedrijf zelf niets aangetroffen, heeft Bloomberg geen getroffen moederborden getoond en hebben andere klanten geen bewijs gevonden. Wel blijft Supermicro de zaak onderzoeken, schrijft Reuters.

Vrijdag verzocht Apple-ceo Tim Cook het artikel in te trekken, maar Bloomberg liet toen weten achter het verhaal te blijven staan. Daar zou een jaar aan gewerkt zijn en zeventien bronnen zouden het bevestigd hebben. De redactie van Bloomberg zou 'gefrustreerd' zijn dat andere media, zoals de NYT, WSJ en Washington Post, de berichtgeving niet bevestigd krijgen, schrijft althans de Washington Post.

Bloomberg publiceerde twee weken geleden een verhaal over spionagechips die de Chinese overheid zou laten plaatsen op servermoederborden van Supermicro, die vervolgens terechtkwamen in datacenters van grote bedrijven als Amazon en Apple. De VS en het VK schaarden zich achter de ontkenningen van de betrokken bedrijven.
https://tweakers.net/nieu(...)e-spionagechips.html

Even een schop omhoog. Amerikaanse propaganda a la massavernietigingswapens in Irak? De Chinezen zijn uitermate zwak in de ontwikkeling en productie van chips en importeren het merendeel om hun elektra- en informatie-industrie draaiende te houden. Dat zou alle alarmbellen over de geloofwaardigheid van chips ter grootte van rijstkorrels in moederborden om te spioneren al moeten doen afgaan, maar de gulzigheid waarmee Jan met de pet dit slikt is natuurlijk bekend bij deze propaganda-artiesten. Het 'gerenommeerde' Bloomberg. Waar blijft de rectificatie op de voorpagina voor een week, geldwolven? Laster dit van Bloomberg op enorme economische schaal. Ik weet dat ze de Chinezen niet mogen daar in Murica want economische en op sommige terreinen technologische competitie en niet onderdanig aan Amerikaanse belangen maar please houdt de propaganda op zijn minst een beetje geloofwaardig.

[ Bericht 2% gewijzigd door Jellereppe op 27-12-2018 22:24:56 ]
Jellereppedonderdag 27 december 2018 @ 22:19
quote:
Supermicro: onderzoek haalt geen spionagechips boven water

11-12-2018 o 15:38

Supermicro meldt dat er na een onderzoek geen bewijs is gevonden van spionagechips die zonder zijn kennis of toestemming in zijn moederborden zijn geïnstalleerd. Dat meldt het Amerikaanse bedrijf in een brief aan zijn klanten in reactie op berichtgeving van Bloomberg.

Reuters baseert zich op anonieme bronnen als het schrijft dat het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau Nardello & Co. Dat bureau zou moederborden onder de loep hebben genomen die geleverd zijn aan Apple en Amazon, de twee bedrijven die ook in het rapport van Bloomberg werden genoemd. Ook software en 'design files' zijn onder de loep genomen. Supermicro voegt aan het bericht toe dat het 'niet verrast' is door de resultaten van het onderzoek.

In oktober beweerde Bloomberg dat het bewijs had dat medewerkers van de Chinese overheid ervoor hadden gezorgd dat deze spionagechips, die zo klein als een rijstkorrel zouden zijn, werden geplaatst op Supermicro-moederborden die vervolgens in Amerikaanse bedrijven terechtkwamen, naar verluidt ook in een Apple-datacenter in Amsterdam.

De chip zou via internet contact kunnen leggen met servers om instructies te ontvangen en zou bovendien in staat zijn geweest om de software te modificeren. De bedoeling was om op die manier een backdoor te hebben in de netwerken waarin de servers zich bevonden. De chips zouden eigen cpu-kernen, eigen netwerkmogelijkheden en eigen geheugen hebben gehad.

Naast Apple en Amazon zou Bloomberg zelf ook deze moederborden in huis hebben gehad. Alle genoemde bedrijven ontkennen het verhaal sinds het begin. Het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten hebben te kennen gegeven dat ze niet twijfelen aan de waarheid van de verklaringen van Apple, Amazon en Supermicro.
https://tweakers.net/nieu(...)ips-boven-water.html
Jellereppedonderdag 27 december 2018 @ 23:02
quote:
Pathogen
@Tweakwondo • 23 oktober 2018 08:58
Politieke agenda, handelsoorlog tussen USA en China, ik kan genoeg redenen bedenken waarom Bloomberg dit artikel heeft gepubliceerd ondanks dat er geen greintje bewijs wordt geproduceerd.
quote:
Het gaat om meer dan gezichtsverlies denk ik. Ik denk dat er bewust anti-China leugens worden verspreid om de rechtse protectionistische koers van Trump kracht bij te zetten. Bloomberg heeft sterke banden met de joodse lobby, die extra belang hebben bij dat de VS zijn economische en militaire machtspositie behoudt omdat Israël in zijn deels wetteloze vrijheid direct afhankelijk is van de VS. Bloomberg onderhoudt een sterke relatie met en is onderdeel van de zeer invloedrijke joodse lobby.

Naom Chomsky schrijft over deze onderwerpen en belangenstrijd. Hij is een bekende maar door mainstream media bewust uit de schijnwerpers gehouden historicus, cognitieve wetenschapper en mede grondlegger van analytische filosofie, hoogleraar Emeritus aan MIT en laureaat aan de Arizona universiteit. Maar hij sprak onder andere de VN toe. Is te vinden op YouTube. Als je weet wat hij weet, wordt het allemaal een stuk duidelijker hoe de wereld in elkaar steekt.
quote:
Echter, wat het Bloomberg artikel beschrijft is een microchip met spectaculaire mogelijkheden. Gezien de beschreven grootte van de desbetreffende chip, en de locatie waar die op moederborden ingebouwd zou zijn, mag je het bestaan van zo'n chip met dergelijke mogelijkheden betwijfelen.

Er zijn elementen uit het artikel die redelijk onzinnig lijken. De Elemental servers waar het artikel deels op focussed zijn bijvoorbeeld normaal gezien helemaal niet extern toegankelijk via het internet. Zouden ze dat wel zijn dan waren (en zijn) er potentieel een boatload aan firmware en software hacks mogelijk. Het targetten van die servers met een hardware hack is daardoor niet alleen grotendeels ineffectief, want er is normaal gezien geen communicatie mogelijk, het is ook redelijkerwijs overbodig. Daarnaast blijkt bijvoorbeeld dat er een aantal zaken door elkaar gehaald worden en er zaken bij gesleept worden die niet gerelateerd zijn, als je de commentaren van bijvoorbeeld Amazon, Apple, Elemental, etc, op het artikel ernaast legt.

Bovendien mag je grote twijfel hebben bij de wenselijkheid van hardware hacks vanuit dader perspectief. Hardware hacks laten namelijk ontegenzeggelijk een trail na. Het is relatief eenvoudig te achterhalen waar de hardware waar de hardware hack op geïmplementeerd is vandaan komt, wanneer die geproduceerd is, wie er allemaal bij betrokken is geweest in de supply chain, etc. Voor China zou het economisch desastreus zijn als zou blijken dat hardware hacks schering en inslag zijn. Geen een bedrijf of overheid die zichzelf en z'n beveiliging respecteert zou nog hardware in China laten produceren/assembleren.

Uiteraard mag je aannemen dat er op grote schaal economische spionage en staats spionage plaatsvindt vanuit China. Evenals vanuit de VS, etc. Maar een dergelijk artikel, dat door niemand gestaafd wordt, met bronnen die niet te achterhalen zijn, met betrokkenen die claimen uit context gehaald te zijn, met een hardware hack die technisch spectaculair is, enzovoorts, mag je met een grote korrel zout nemen.
quote:
Ik vind het een zeer onwaarschijnlijk verhaal. Denk je niet dat als de Amerikanen ook maar het allerkleinste flintertje bewijs zouden hebben, ze het aan de allergrootste klok zouden hangen. Hun Übertwitteraar zou zich de vingers blauw twitteren.
quote:
Valt dit hele gebeuren van Bloomberg niet gewoon onder smaad en/of laster intussen?
quote:
Lijkt me wel. Plus publieke onrust veroorzaken zonder duidelijke grond.
Anderzijds heb ik het idee dat het hele verhaal niet waar KAN zijn omdat tussen de vermeende spionagechips en degene die de informatie daarvan in handen zou willen krijgen een gigantisch openbaar publiek netwerk zit, functionerend conform openbare standaarden. Daar gaat niemand stieken dingen over van A naar B sturen zonder dat een willekeurig iemand dat kan zien gebeuren, los gezien van of die informatie versleuteld is of niet. Vanaf de chip tot de eerstvolgende internetgateway kan onopvallend. Daarna kan iedereen zien dat er iets wordt verzonden. Voor echte internationale spionage met chips heb je zelf een netwerk nodig, met betrouwbare cruciale tussenpartijen.
Dit gaat niet werken. Waarom zeggen die anderen dat niet gewoon? Zou Bloomberg daarop spelen? Het lijkt een politiek spelletje. Wat als de klagende partijen een geheim afspraakje hebben met de overheid, die bepaalt dat ze nooit dergelijke beschuldigingen tegen China publiek gaan ontkrachten met een technische onderbouwing? Dan hebben we het aantoonbaar over een overheids-propagandamachine, niet?
quote:
Wanneer gaat Bloomberg hun artikel intrekken of een correctie posten?

Ze hadden "bewijs" maar toch geen "bewijs".
quote:
Ik vraag me af wanneer Bloomberg voor de rechter wordt gedaagd door Supermicro met een dikke schadeclaim voor de geleden imagoschade. In Amerika kan dit aardig in de miljoenen lopen. Dit zou ook helpen om het slechte journalistieke niveau van Bloomberg wat op te vijzelen voor de toekomst: kom met harde feiten die te controleren zijn of zie af van het artikel.
quote:
Kom met bewijzen. Het Bloomberg artikel bevat enkel anonieme getuigen die door Bloomberg beschermd worden. Er is geen enkele foto getoont, alleen 3D renders. Er is geen enkele server getoont waar deze magische chip op zou zitten.

Aan de andere kant hebben verschillende bedrijven onderzoek gedaan, sommige intern en anderen door onafhankelijke experts, en tot op heden is er niemand met enig bewijs naar buiten gekomen dat aan zou tonen dat deze chips aanwezig zijn in de hardware.

En van wie moeten we dan afhankelijk worden? Van de VS? Van Rusland? Neen China is geen land waar ik zelf inwoner van wil zijn. Maar ik durf ook hetzelfde zeggen over de VS. En toch hebben we tot op heden geen enkele persoon in een machtspositie in het westen die ook maar enige kritiek durft te geven of durft te zeggen: moeten we de apparatuur uit de VS ook niet eens wat nader bekijken?
quote:
De strategie van de USA om technologisch concurrerende landen te beschimpen om zo hun eigen economie aan te zwengelen. En heel de wereld loopt daar met oogkleppen op gewoon in. Triest.
quote:
Alles om een land te stagneren. USA wilt alles zelf in handen hebben. Door bad publiciteit te genereren worden andere landen als bad-boy foei land gezien
quote:
Gezien Bloomberg dit waarschijnlijk niet corrigeert (en al helemaal niet de kanalen die het nieuws van Bloomberg plaatsen), zullen er wel heel veel Amerikanen zijn die nooit te weten zullen komen dat het onzin was. Die zitten ondertussen dus wel (nog meer) van "FUCK CHINA, YAY USA", terwijl het dus gewoon niet klopte. Jammer is dat. En Trump, die zal hier nog wel even op teren.
https://tweakers.net/nieu(...)ips-boven-water.html

https://tweakers.net/nieu(...)e-spionagechips.html

De mensen op Tweakers.nl zijn wat meer bij de pinken dan het gemiddelde volk. Zoveel is wel duidelijk.

[ Bericht 10% gewijzigd door Jellereppe op 27-12-2018 23:07:33 ]
#ANONIEMvrijdag 28 december 2018 @ 01:31
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2018 23:02 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

https://tweakers.net/nieu(...)ips-boven-water.html

https://tweakers.net/nieu(...)e-spionagechips.html

De mensen op Tweakers.nl zijn wat meer bij de pinken dan het gemiddelde volk. Zoveel is wel duidelijk.
klopt

https://tweakers.net/nieu(...)ips-boven-water.html
#ANONIEMvrijdag 28 december 2018 @ 01:37
Offtopic

Ik neem eens microsoft, ik installeer steeds die software niet om schadelijke software te verwijderen, en als laatste wis ik deze wil niet meer dat die komt.
Plots komt er een andere wat ik niet thuis kan brengen en niet voor die tijd te zien was, die weiger ik uiteraard dan ook!
Dunnevandalevrijdag 28 december 2018 @ 02:10
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 december 2018 01:37 schreef john2406 het volgende:
Offtopic

Ik neem eens microsoft, ik installeer steeds die software niet om schadelijke software te verwijderen, en als laatste wis ik deze wil niet meer dat die komt.
Plots komt er een andere wat ik niet thuis kan brengen en niet voor die tijd te zien was, die weiger ik uiteraard dan ook!
John je woordenbrei is één groot enigma,ik heb het nu 3 keer gelezen maar kan er geen touw aan vastknopen...
Lyrebirdvrijdag 28 december 2018 @ 02:13
Ah de Joden zitten er achter.

Dan weten we in ieder geval vanuit welke hoek de wind daar waait op Tweakers.
#ANONIEMvrijdag 28 december 2018 @ 02:13
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 december 2018 02:10 schreef Dunnevandale het volgende:

[..]

John je woordenbrei is één groot enigma,ik heb het nu 3 keer gelezen maar kan er geen touw aan vastknopen...
1 hoe wil microsoft weten wat schadelijk is als men met dat progje niet ieder bestand kan inzien?
2 als ik het progje weiger proberen ze iets anders? iets waar het niet zo dik op liggen doet?
michaelmoorevrijdag 28 december 2018 @ 08:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 december 2018 01:37 schreef john2406 het volgende:
Offtopic

Ik neem eens microsoft, ik installeer steeds die software niet om schadelijke software te verwijderen, en als laatste wis ik deze wil niet meer dat die komt.
Plots komt er een andere wat ik niet thuis kan brengen en niet voor die tijd te zien was, die weiger ik uiteraard dan ook!
uiteraard
raptorixvrijdag 28 december 2018 @ 11:00
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 december 2018 02:13 schreef john2406 het volgende:

[..]

1 hoe wil microsoft weten wat schadelijk is als men met dat progje niet ieder bestand kan inzien?
2 als ik het progje weiger proberen ze iets anders? iets waar het niet zo dik op liggen doet?
MS checked met name of er geen systeembestanden worden aangetast, daarnaast kun je een hoop mallware detecteren via reflection van binaries.
Chernivrijdag 28 december 2018 @ 12:04
Tja made in China. Lekker goedkoop joh die Chinese rommel. Zoals communisten het altijd prima weergeven. Wij verkopen kapitalisten een strop waar we ze laten mee ophangen.
Jellereppevrijdag 28 december 2018 @ 18:31
quote:
Het doet mij denken aan de verhalen in de aanloop naar de Irak-oorlog en Vietnam-oorlog. Het volk neemt het niet zo nauw met beschuldigingen. Als je het maar hard en lang genoeg roept, gaan anderen het wel geloven. Een ezel stoot zich niet voor de tweede keer aan dezelfde steen is bullshit. Het volk slikt het zelfs na 100 keer voor zoete koek. Kijk dan naar de eerste reacties op dit topic. 100% vertrouwen in de rapportage van Bloomberg.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Ontwapeningscrisis_van_Irak_in_2002

https://nl.wikipedia.org/wiki/Tonkin-incident
#ANONIEMvrijdag 28 december 2018 @ 18:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 december 2018 12:04 schreef Cherni het volgende:
Tja made in China. Lekker goedkoop joh die Chinese rommel. Zoals communisten het altijd prima weergeven. Wij verkopen kapitalisten een strop waar we ze laten mee ophangen.
Schroef eens iets van hier open 90% of meer komt uit china aan onderdelen wat erin zit.
BoneThugssvrijdag 28 december 2018 @ 18:56
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 december 2018 12:04 schreef Cherni het volgende:
Tja made in China. Lekker goedkoop joh die Chinese rommel. Zoals communisten het altijd prima weergeven. Wij verkopen kapitalisten een strop waar we ze laten mee ophangen.
:')
#ANONIEMvrijdag 28 december 2018 @ 18:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 december 2018 18:31 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Het doet mij denken aan de verhalen in de aanloop naar de Irak-oorlog en Vietnam-oorlog. Het volk neemt het niet zo nauw met beschuldigingen. Als je het maar hard en lang genoeg roept, gaan anderen het wel geloven. Een ezel stoot zich niet voor de tweede keer aan dezelfde steen is bullshit. Het volk slikt het zelfs na 100 keer voor zoete koek. Kijk dan naar de eerste reacties op dit topic. 100% vertrouwen in de rapportage van Bloomberg.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Ontwapeningscrisis_van_Irak_in_2002

https://nl.wikipedia.org/wiki/Tonkin-incident
https://nl.wikipedia.org/wiki/Operatie_Himmler
Farenjivrijdag 28 december 2018 @ 19:41
Ik heb ook wel supermicro servers gehad en die dingen hadden een ipmi interface waarmee je zelfs als de server uit stond diverse beheerstaken kon uitvoeren zoals aan/uitzetten, rebooten en sensors uitlezen. Dat werkte via een soort pseudo netwerkinterface (out of band ethernet) die je zelfs een eigen ip kon geven. Superhandig. Maar wat in het bloomberg artikel als voorbeeld wordt genoemd, het omzeilen van password authenticatie in een linux os, klinkt me echt als totale bullshit in de oren. Dat zijn dingen die zo diep in software zitten, daar heb je met een hardwarematige chip ter grootte van een potloodpunt echt niet zoveel directe invloed op.
#ANONIEMvrijdag 28 december 2018 @ 19:43
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 december 2018 19:41 schreef Farenji het volgende:
Ik heb ook wel supermicro servers gehad en die dingen hadden een ipmi interface waarmee je zelfs als de server uit stond diverse beheerstaken kon uitvoeren zoals aan/uitzetten, rebooten en sensors uitlezen. Dat werkte via een soort pseudo netwerkinterface (out of band ethernet) die je zelfs een eigen ip kon geven. Superhandig. Maar wat in het bloomberg artikel als voorbeeld wordt genoemd, het omzeilen van password authenticatie in een linux os, klinkt me echt als totale bullshit in de oren. Dat zijn dingen die zo diep in software zitten, daar heb je met een hardwarematige chip ter grootte van een potloodpunt echt niet zoveel directe invloed op.
Zit nu nog, in een computer via bios echter van de netspanning af dat wil ik nog eens ooit iemand zien doen.
Farenjivrijdag 28 december 2018 @ 19:44
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 december 2018 19:43 schreef john2406 het volgende:

[..]

Zit nu nog, in een computer via bios echter van de netspanning af dat wil ik nog eens ooit iemand zien doen.
Ja zonder netspanning erop werkt het niet inderdaad, maar dan er ook weinig te spioneren.
#ANONIEMvrijdag 28 december 2018 @ 19:46
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 december 2018 19:44 schreef Farenji het volgende:

[..]

Ja zonder netspanning erop werkt het niet inderdaad, maar dan er ook weinig te spioneren.
Netwerk opstarten moet geloof ik aan staan in de bios voordat, pin mij er niet op vast, ik ben niet meer zo bedreven erin. Als neem ik een schijfje mee, hoeft dan niet via mijn netwerk te gebeuren.
crystal_methvrijdag 28 december 2018 @ 21:36
Het enige land waarvan we met zekerheid weten dat het zulke chips gebruikt heeft is de VS.
#ANONIEMvrijdag 28 december 2018 @ 21:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 december 2018 21:36 schreef crystal_meth het volgende:
Het enige land waarvan we met zekerheid weten dat het zulke chips gebruikt heeft is de VS.
Snowdon alweer terecht dan?
crystal_methzaterdag 29 december 2018 @ 10:49
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 december 2018 21:46 schreef john2406 het volgende:

[..]

Snowdon alweer terecht dan?
Is hij spoorloos? Was inderdaad één van zijn onthullingen, dacht ik.
#ANONIEMzaterdag 29 december 2018 @ 11:57
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2018 10:49 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Is hij spoorloos? Was inderdaad één van zijn onthullingen, dacht ik.
Ik heb zo een vermoeden dat die Nederlandse IT er ook niet zomaar vertrokken is?

Maar dat is mijn paranoïde mening maar hoor.
Jellereppedonderdag 10 januari 2019 @ 21:50
Een nieuwe spionage-thriller, maar dit keer niet via microchips ter grootte van rijstkorrels geïnstalleerd op moederborden maar metro's.


quote:
Could a Chinese-made Metro car spy on us? Many experts say yes.

The warnings sound like the plot of a Hollywood spy thriller: The Chinese hide malware in a Metro rail car’s security camera system that allows surveillance of Pentagon or White House officials as they ride the Blue Line — sending images back to Beijing.

Or sensors on the train secretly record the officials’ conversations. Or a flaw in the software that controls the train — inserted during the manufacturing process — allows it to be hacked by foreign agents or terrorists to cause a crash.

Congress, the Pentagon and industry experts have taken the warnings seriously, and now Metro will do the same. The transit agency recently decided to add cybersecurity safeguards to specifications for a contract it will award later this year for its next-generation rail cars following warnings that China’s state-owned rail car manufacturer could win the deal by undercutting other bidders.

Metro’s move to modify its bid specifications after they had been issued comes amid China’s push to dominate the multibillion-dollar U.S. transit rail car market. The state-owned China Railway Rolling Stock Corp., or CRRC, has used bargain prices to win four of five large U.S. transit rail car contracts awarded since 2014. The company is expected to be a strong contender for a Metro contract likely to exceed $1 billion for between 256 and 800 of the agency’s newest series of rail cars.

CRRC’s success has raised concerns about national security and China’s growing footprint in the U.S. industrial supply chain and infrastructure.

“This is part of a larger conversation about this country and China, and domination of industries,” said Robert J. Puentes, president of the Eno Center for Transportation. “We don’t want to get trapped into a xenophobic conversation . . . but we also don’t want to be naive.”

No U.S. company makes subway cars, so China competes in that market against companies from Asia, Europe and Canada. But U.S. companies build freight rail cars, such as boxcars and tank cars, and they fear China will target them next.

That could cost U.S. manufacturing jobs. It also could increase the risk of a cyberattack that cripples domestic rail transportation in a military confrontation or other national emergency.

“China’s attack on our rail system is insidious and ingenious,” retired Army Brig. Gen. John Adams wrote in an October report distributed by the Rail Security Alliance, a U.S. industry group. “We must retain the know-how and technology to . . . safeguard against disruption of this strategically vital sector of our economy.”

China makes no secret of its desire to dominate the global rail car industry. Its “Made in China 2025” economic strategy proposes to seek competitive advantage in that sector, among others.

Both the U.S. Senate and House have sought to block further Chinese penetration of the transit vehicle market. Each chamber has inserted language in annual transportation appropriations bills to impose a one-year ban on new purchases of mass transit rail cars or buses from Chinese-owned companies if the procurement uses federal funding. The ban is not yet law, as final action has been put off until this year.

Sen. John Cornyn (R-Tex.) sponsored the Senate ban. His spokeswoman said it reflected his “concern over China’s market distorting practices and their whole government effort . . . to dominate industries sensitive to our national security.” Texas is home to Trinity Industries, a leading U.S. rail car company.

A ban on purchases from China could penalize financially pressed transit systems such as Metro, which may want to take advantage of CRRC’s low prices. Critics have said the company is able to underbid competitors because of state subsidies. CRRC did not respond to emails requesting comment.

Rep. Gerald E. Connolly (D-Va.) said Metro should be willing to pay extra if necessary.

“Saving a buck isn’t worth compromising security in the nation’s capital,” Connolly said. “If there are valid security concerns about sourcing rail cars from a Chinese state-owned company, then find another option.”
https://www.washingtonpos(...)m_term=.8a8f767b3004

[ Bericht 0% gewijzigd door Jellereppe op 11-01-2019 01:13:57 ]
EdvandeBergvrijdag 11 januari 2019 @ 08:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 december 2018 18:31 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Het doet mij denken aan de verhalen in de aanloop naar de Irak-oorlog en Vietnam-oorlog. Het volk neemt het niet zo nauw met beschuldigingen. Als je het maar hard en lang genoeg roept, gaan anderen het wel geloven. Een ezel stoot zich niet voor de tweede keer aan dezelfde steen is bullshit. Het volk slikt het zelfs na 100 keer voor zoete koek. Kijk dan naar de eerste reacties op dit topic. 100% vertrouwen in de rapportage van Bloomberg.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Ontwapeningscrisis_van_Irak_in_2002

https://nl.wikipedia.org/wiki/Tonkin-incident
Ik noem de Trump-Russia hoax verzonnen door de DNC en Clinton-campaign. Past prima in het straatje van de nieuwe koude oorlog die door het militair-industriele complex in gang is gezet.
Jellereppezaterdag 12 januari 2019 @ 07:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 januari 2019 08:46 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Ik noem de Trump-Russia hoax verzonnen door de DNC en Clinton-campaign. Past prima in het straatje van de nieuwe koude oorlog die door het militair-industriele complex in gang is gezet.
Westerse media is niet objectief. Het is evenals Arabisch, Russisch en Chinees nieuws gekleurd en in het geval van Amerikanen wordt het zelfs redelijk intensief gebruikt om hun buitenlandse politiek een enorm handje te helpen.

[ Bericht 2% gewijzigd door Jellereppe op 12-01-2019 07:32:37 ]
TheoddDutchGuyzaterdag 12 januari 2019 @ 07:45
Dit moet je gewoon zien als de hetze tegen het rode gevaar in de jaren 50 met name.

De enige reden waarom ze er wakker van liggen is natuurlijk gewoon omdat er op deze manier gaten ontstaan in het spionage netwerk van Amerika.

Of de Chinezen het daadwerkelijk via Huawei doen of niet, doet er eigenlijk niet eens toe.
Jellereppezaterdag 12 januari 2019 @ 07:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 januari 2019 07:45 schreef TheoddDutchGuy het volgende:
Dit moet je gewoon zien als de hetze tegen het rode gevaar in de jaren 50 met name.

De enige reden waarom ze er wakker van liggen is natuurlijk gewoon omdat er op deze manier gaten ontstaan in het spionage netwerk van Amerika.

Of de Chinezen het daadwerkelijk via Huawei doen of niet, doet er eigenlijk niet eens toe.
Ja, het gaat om 5G telecommunicatie-apparatuur van Huawei. Ze kunnen daar waarschijnlijk geen Amerikaanse backdoors op plaatsen net zoals al jaren gebeurd bij Cisco apparatuur. De Five Eyes coalitie werkt samen op dit gebied. Delen alle informatie onderling met elkaar uit.

https://en.wikipedia.org/wiki/Telecommunications_equipment

[ Bericht 2% gewijzigd door Jellereppe op 12-01-2019 07:58:56 ]
Jellereppezondag 13 januari 2019 @ 20:25
Lees net dat de Chinezen een tweetal nieuwe Chengdu J-20 gevechtsvliegtuigen hebben geleverd aan de luchtmachtbrigade gestationeerd in Wuhu. Ze produceren het in een slakkengang. Die gaan vijandelijke vogels opvangen boven de Oost en Zuid-Chinese Zee. Het beste wat ze momenteel in huis hebben als het gaat om luchtverdediging. Ze nemen de opbouw van hun militaire capaciteiten serieus. Ze zullen het in de jaren 20 blijven verbeteren om het maximale uit te halen inclusief betere straalmotoren (hebben ze extreem veel moeite mee, jarenlang Russische straalmotoren gebruikt, de J-20 gebruikt momenteel WS-10 straalmotoren maar niet optimaal, de WS-15 straalmotoren laten op zich wachten) totdat in de jaren 30 de opvolger langzaam wordt uitgerold.

Chengdu-J-XX-VLO-Prototype-45S.jpg

https://en.wikipedia.org/wiki/Chengdu_J-20

Ook meegekregen dat hun marine vorige week een nieuwe Type 052D torpedobootjager (nummer 10) ((DDG 161) geleverd heeft gekregen. De Type 055 is nog niet in dienst maar dat is een zwaardere en krachtigere kruiser terwijl de Chinezen het een torpedobootjager noemen.

xHim-hrpcmqw1638455.jpg

https://en.wikipedia.org/wiki/Type_052D_destroyer

De marine heeft vorige week ook een nieuwe Type 071 amfibische transportdock in gebruik genomen.

img-65747d2373fc6d89c731bd1eee9e9bfb-jpg.529880

https://en.wikipedia.org/wiki/Type_071_amphibious_transport_dock

De Type 055 kruiser. Sterkere offensieve wapen dan de Type 052D torpedobootjager wat momenteel hun sterkste offensieve wapen op zee is (op zee, niet beneden zee). Daarmee krijgt hun marine een boost aan slagkracht dit jaar. Deze foto is van de lancering in juni 2017. Het moest daarna nog een jaar aan interieur werk (fitting out) ondergaan en zit nu in sea trials. De Chinese marine krijgt dit jaar de eerste Type 055 kruiser overhandigd.

Type-055_2.jpg

https://en.wikipedia.org/wiki/Type_055_destroyer

Een vliegdekschip in aanbouw (module)? Ze kunnen zo'n olifant niet verbergen voor het grote publiek. Waarschijnlijk pas de eerste module. Ze bouwen het in modules en assembleren die modules dan later aan elkaar vast om de hull (scheepsromp) vorm te geven. Ze hebben ervaring via de jarenlange opknapbeurt van de Soviet ''vliegdekschip'' en de bouw van een exacte kopie daarvan. Twee roestbakken maar zeer nuttig voor ze geweest. Benieuwd waar de capaciteiten op het gebied van ontwerp en constructie nu staan. Op zichzelf geen wapen natuurlijk. Het hangt af van hoe goed de crew is en wat de kwaliteit van de gevechtsvliegtuigen die op gestationeerd staan is. Waarschijnlijk gaan ze daarvoor Shenyang FC-31 in de toekomst gebruiken.

https://en.wikipedia.org/wiki/Shenyang_FC-31

MNQg5un.jpg

IHSbYvP.jpg

[ Bericht 4% gewijzigd door Jellereppe op 14-01-2019 17:09:17 ]
Jellereppevrijdag 18 januari 2019 @ 13:23
Naval diplomatie bij de Filipijnen met een Type 054A fregat. Slim, dan wennen de buurlanden aan de niet-civiele Chinese schepen. Ze deden ook Cambodia aan een tweetal weken geleden. Alles wat onbekend is vinden mensen eng.

28mcze8.jpg

9sfo86.jpg

https://en.wikipedia.org/wiki/Type_054A_frigate

[ Bericht 5% gewijzigd door Jellereppe op 22-01-2019 20:06:03 ]
Jellereppezondag 20 januari 2019 @ 12:48
quote:
Chinese hackers vallen Nederlandse overheidsinstanties aan

mongolian.jpg

Hackers die worden gelinkt aan de Chinese overheid zouden zich hebben gericht op Nederlandse overheidsinstanties. Dat schrijft RTL Nieuws op basis van anonieme bronnen.

Een woordvoerder van de AIVD kan zaterdagmiddag tegen NU.nl niets zeggen over het bericht dat de Chinese hackersgroep het heeft gemunt op Nederlandse overheden.

De hackersgroep wordt aangeduid als APT10 en is volgens de AIVD gelinkt aan China. De benaming APT ('advanced persistent threat', geavanceerde aanhoudende dreiging) wordt gebruikt om aan te geven dat een organisatie wordt ondersteund door een natiestaat.

De AIVD maakte in december al wel kenbaar dat APT10 zich op Nederlandse bedrijven richt. Het bericht volgde beschuldigingen van de Verenigde Staten en het Vereningd Koninkrijk dat de Chinese hackers wereldwijd hackaanvallen uitvoeren.

APT10 staat al jaren bekend als een groep die zich richt op Westerse doelen. Volgens internetbeveiligingsbedrijf FireEye is naast economische spionage ook militaire spionage een motief van de Chinese hackers.
https://www.nu.nl/interne(...)sinstanties-aan.html

[ Bericht 13% gewijzigd door Jellereppe op 20-01-2019 14:04:46 ]
Jellereppezondag 20 januari 2019 @ 12:59
quote:
Hoogste militair VS benoemd tot commandeur Orde Oranje-Nassau (video)

d190118hz1148.jpg

De hoogste militair van de Amerikaanse krijgsmacht generaal Joe Dunford is vandaag benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje Nassau met de zwaarden. Hij kreeg de hoge onderscheiding uit handen van minister Ank Bijleveld-Schouten. Dat gebeurde in het ministerie.

Dunford kreeg de onderscheiding "voor zijn uitmuntende en van onschatbare waarde zijnde verdiensten voor de internationale vrede en veiligheid." De generaal speelde en speelt een verenigende en inspirerende rol binnen diverse internationale coalities zoals ISAF en de anti-ISIS-coalitie. Ook staat hij constructief en positief ten aanzien van de Nederlandse strijdkrachten.
https://www.defensie.nl/a(...)r-orde-oranje-nassau
Jellereppedonderdag 24 januari 2019 @ 12:13
quote:
US Senators fear Chinese-made metro rail cars could be used for surveillance

washington-metro.jpg

Four US Senators have sent a letter to the Washington Metropolitan Area Transit Authority (WMATA or Metro) to persuade the agency into blocking a Chinese company from bidding on a contract to provide passenger rail cars for a new metro line in the US' capital. The Senators fear that the Chinese-made rail cars will include backdoors and other mechanisms that will allow the Chinese government to spy on US citizens in its capital, and even sabotage local transportation if ever needed.

The Senators group includes Sen. Mark R. Warner (D-VA), Sen. Tim Kaine (D-VA), Sen. Ben Cardin (D-MD), and Sen. Chris Van Hollen (D-MD). The four sent their letter last Friday to WMATA CEO Paul J. Wiedefeld after the Washington Post published a report at the start of the year about the possibility of state-owned China Railway Rolling Stock Corp. (CRRC) winning the Washington metro rail car contract --worth around $1 billion for providing up to 800 rail cars.

According to the Post's report, CRRC "has used bargain prices to win four of five large U.S. transit rail car contracts awarded since 2014." "In the transportation sector, there has been increased interest from particular foreign governments to participate in state and local procurements, including those to manufacture and assemble rail cars for transit agencies around the country," the Senators wrote in an open letter sent to the WMATA CEO.

"While other cities have welcomed this kind of investment, we have serious concerns about similar activity happening here in our nation's capital, particularly when it could involve foreign governments that have explicitly sought to undermine our country's economic competitiveness and national security."

But besides the economic damage of a Chinese company winning a contract instead of a US-based supplier, experts cited in the Post's report have also raised questions about the cyber-security of the rail cars that the CRRC will supply. According to WMATA's procurement process, the agency's looking for smart rail cars that would include systems to ensure automatic train control, network and trainline control, video surveillance, monitoring and diagnostics, and a data interface with WMATA.

The Senators fear these systems could be abused to allow a foreign spy, terrorist, or other threat actor to break in and take control of WMATA's systems to conduct foreign espionage or disrupt rail car lines across the city. The Senators group would like WMATA to amend its procurement rules to include "Buy America" or other similar clauses that would ensure companies owned by foreign governments wouldn't be able to bid on the contract.

The Senators posed a series of questions regarding Metro's plans for the rail car procurement process, including:

• While we are aware that nearly all passenger railcar manufacturers in the United States are foreign-owned, what steps is WMATA taking to ascertain and mitigate against the involvement of foreign governments in this procurement?

• Has Metro received briefings from the Department of Homeland Security or related agencies on the attempts of foreign adversaries to infiltrate our critical infrastructure and the significant cyber vulnerabilities that can stem from them doing so?

• Will Metro take a company's ties to foreign governments with a record of industrial and cyber espionage into account when evaluating bids, particularly if such company is a state-owned enterprise?

• If so, will Metro allow sensitive component parts of these railcars to be sourced from such countries?

• Will Metro consult with the Department of Defense prior to awarding a contract to confirm whether the Department would permit railcars built by certain foreign governments to operate through the Pentagon?

• We understand that Metro has announced that the RFP will be amended to include baseline cybersecurity protocols. Please provide information about these protocols and how they are being developed. How will Metro evaluate bidder responses to this forthcoming cybersecurity addendum? Will Metro review these responses with the Department of Transportation (USDOT) and the Department of Homeland Security, and seek the concurrence of USDOT and DHS in its cybersecurity evaluations before making any final contract award in this procurement? What specific requirements will the addendum include to ensure that any communications technology included in the rail car procurement is protected from being exploited for surveillance purposes?

The fears expressed by the four Senators come after the US has been mulling imposing a country-wide ban on US companies from buying and using any telecommunications equipment made by China's Huawei and ZTE, on similar fears that the Chinese government might be using the equipment sold by the two companies to spy on the US.
https://www.zdnet.com/art(...)ed-for-surveillance/

[ Bericht 5% gewijzigd door Jellereppe op 24-01-2019 12:39:42 ]
Jellereppedonderdag 24 januari 2019 @ 12:49
quote:
Huawei Stokes U.S. Fear With Low-Cost Networking Gear That Works

-1x-1.jpg

In the sparsely settled wildlands of eastern Oregon, Huawei Technologies Co. is hardly the big bad wolf of China that U.S. officials have depicted. It’s a lifeline to the 21st Century.

China’s largest tech company makes high-quality networking gear that it sells to rural telecommunications operators for 20 percent to 30 percent less than its competitors do, says Joseph Franell, chief executive officer and general manager of Eastern Oregon Telecom in Hermiston, a watermelon-growing hub of 18,000 people. Huawei’s equipment has helped some two dozen U.S. telecom companies provide landlines, mobile services and high-speed data to many of the poorest and most remote areas in the country. Some of these companies have received federal subsidies, but not Franell’s, which was spun out to senior management last year by the electric cooperative that founded it in 1999. Huawei makes the magic happen.

“Their equipment is very, very good,” says Franell, who chairs the Oregon legislature’s Broadband Advisory Council. “We haven’t found equivalent equipment on the market.”

The administration of President Donald Trump is escalating a fight with a formidable adversary – a face-off that intelligence and cybersecurity officials say has significant implications for the safety and security of the U.S. and its allies. Huawei has become a world leader in manufacturing networking equipment and is striving to dominate the next generation of wireless technology, known as 5G. The Trump administration, convinced Huawei is a Trojan horse for Chinese intelligence, is determined to blunt its growing sales and influence. The heightening tension, which is said to include a potential presidential order that won’t name Huawei but would greatly limit its and other companies’ U.S. business opportunities, stems from a fundamental hardening of U.S. policy toward China that took place in 2017 during Trump’s first year in office.

For a decade, U.S. officials have said Huawei may be acting as an arm of the Chinese state, a private company in name only whose ulterior mission, they claim, is to steal government and corporate secrets through conventional espionage and back-door bugs in its telecom gear. The Obama administration stopped Huawei from acquiring U.S. technology assets and exerted pressure that reportedly helped nix a $5 billion equipment deal with Sprint that would have saved the struggling U.S. carrier $800 million in its first year. Last summer, Congress barred federal agencies and contractors from buying Chinese networking gear, and now the Trump administration is preparing an executive order that could significantly restrict all Chinese telecom sales in the U.S., two people familiar with the matter said earlier this month.

Through it all, Huawei has prospered. The company garners about half its annual revenue of $92 billion outside China, led by Europe, the Middle East and Africa, where cutting-edge technology at affordable prices has endeared the Chinese company to budget-strapped purchasers. Huawei has also become the world’s second-biggest mobile-phone maker, after Samsung Electronics Co. and ahead of Apple Inc. In the U.S., however, the consumer market has effectively closed for Huawei. Last year, Verizon Communications Inc. and AT&T Inc. said they would no longer carry Huawei smartphones because of government pressure, after the FBI, CIA and NSA had warned that the phones were unsafe.

Huawei, for its part, has repeatedly denied any kind of spying or even talking with the Chinese government, let alone acting on its behalf. Executives insist it is a private company, owned by employees, not the state.

“I love my country, I support the Communist Party, but I will not do anything to harm the world,’’ said Ren Zhengfei, Huawei’s founder and CEO, in a rare interview at company headquarters in Shenzhen, China, on Jan. 15.

Trust us, say current and former U.S. officials: Classified information they can’t discuss proves Huawei will purloin customer secrets any time it can. Out in the open, Huawei, after becoming the world’s largest telecom-equipment manufacturer, has elevated surveillance systems to be one of its “strategic business lines,’’ a phrase mentioned 23 times during an August event in Guangzhou, China, to release 30 new types of cameras, according to Jeffrey Ding of the University of Oxford’s Future of Humanity Institute.

Already in 230 cities – including many in China as well as in Mauritius, Serbia, Kenya and elsewhere – Huawei has installed what it calls its “Safe City’’ technology, which involves a network of cameras that can match faces and license plates to central databases.

Cybersecurity experts from both the Obama and Trump administrations agree on the risk. “These companies need to be considered as functional extensions of Chinese intelligence,” says James Clapper, who served as director of national intelligence for President Barack Obama and is now a frequent Trump critic. “This is one case where I agree with this administration.”

The difference is what to do about it. Obama pursued diplomacy to rein in Chinese cyber-theft, signing a landmark agreement in 2015 in which the U.S. and China agreed not to hack each other’s economic secrets. The Trump team scrapped the whole idea of engaging China and supporting its economic development as a means of moderating the country’s conduct. This administration’s approach, confrontation and containment, was outlined in Trump’s first “National Security Strategy,” published in December 2017.

“For decades, U.S. policy was rooted in the belief that support for China’s rise and for its integration into the post-war international order would liberalize China. Contrary to our hopes, China expanded its power at the expense of the sovereignty of others,” the document declared. “We will work with our partners to contest China’s unfair trade and economic practices and restrict its acquisition of sensitive technologies.”

Huawei is the tip of the spear, the administration believes. In recent months, the U.S. has dispatched lawyers, diplomats and intelligence officials to corporate and government offices around the world to press its case that Huawei must not be allowed to run their 5G networks. The technology’s next generation is expected to facilitate connections that are 10 to 100 times faster than current standards allow. Everything from grocery shelves to surgical robots to supertankers on the high seas will communicate instantly via antennas, facilitating automation on a transformative scale. Driverless cars will ping each other to avoid collisions as they whiz within centimeters of one another at high speeds. Factories, drones and mobile phones will coordinate home deliveries in an algorithmic chain without a single human being. Entire movies will download onto a laptop in seconds.
https://www.bloomberg.com(...)nd=new-economy-forum

Tuurlijk is Huawei 5G telecommunicatie-apparatuur hartstikke goed. Ze stopten in 2017 een dikke 13,5 miljard dollar in R&D en willen dat opkrikken naar minimaal 15 miljard dollar per jaar. De Chinezen betalen sinds 2000 miljarden aan Qualcomm, royalties, om hun 3G patenten te mogen gebruiken. Dat is ze al jaren een doorn in het oog en dus werden Huawei en ZTE gestimuleerd om patenten te gaan verzamelen voor 5G. Ze willen hetzelfde gaan doen met robotics, aviation, semiconductors, agricultural machines, medical equipment, medicines zodat ze goedkoop slavenarbeid achter zich kunnen laten. De Amerikanen zijn zenuwachtig omdat de Chinezen daarmee gaan concurreren in hun domein (high-tech). Het goedbetaalde classy design en innovatie-werk in plaats van sloeberen in Foxconn fabrieken.

Dit is overigens ook hoe de Amerikaanse elite dacht in de jaren 80. Daarom de onrust in de Rustbelt. Het ligt natuurlijk wat gebalanceerder. Niet iedereen kan dat. Chinezen schrokken nooit weg van zwaar en smerig werk. Dat is een goede kwaliteit. Hopelijk behouden ze die kwaliteit. Toenemende welvaart is een zegen maar ook een vloek.

Terwijl de Amerikanen met veel geschreeuw via media en politiek Chinese bedrijven als Huawei (telecommunicatie-apparatuur en smartphones) en CRRC (rollend materieel) bannen en bondgenoten bewegen hetzelfde te doen via diplomatieke kanalen laten de Chinezen nochtans Amerikaanse bedrijven als General Motors (auto's) en Apple (smartphones) in China ongemoeid.

[ Bericht 0% gewijzigd door Jellereppe op 24-01-2019 21:06:52 ]
Jellereppevrijdag 25 januari 2019 @ 20:34
quote:
Billionaire investor George Soros just went scorched Earth on China during his annual Davos speech

20160517_FI_%E7%B4%A2%E7%BE%85%E6%96%AF_FB.jpg

George Soros has made a tradition out of giving a big speech at the World Economic Forum’s Annual Meeting. And based on how the last two years have gone, he’s not in the business of making friends – especially not in the Chinese government. The 2019 version of this – delivered on Thursday evening – featured Soros absolutely unloading on the emerging nation. After briefly greeting attendees, the billionaire investor and chairman of Soros Fund Management launched straight into his prepared spiel.

“I want to use my time tonight to warn the world about an unprecedented danger that’s threatening the very survival of open societies,” he said.

He continued: “I want to call attention to the mortal danger facing open societies from the instruments of control that machine learning and artificial intelligence can put in the hands of repressive regimes. I’ll focus on China, where Xi Jinping wants a one-party state to reign supreme.” And with that, Soros was off and running. At the center of his anti-China argument was the concept of a centralized database of personal information called a “social credit system.”

While Soros acknowledged that such a set-up doesn’t yet exist, he said he fears the capabilities afforded by the world’s technology heavyweights will hasten its arrival – and, in the process, dismantle what remains of an open society. The speech was similar in tone to the one delivered by Soros in 2018, which saw him lament the global dominance of tech titans like Facebook and Google. He called them a “menace,” and warned that their insatiable thirst for growth could eventually lead them to collaborate with authoritarian regimes like China.

Soros’ latest comments pushed that discussion further, and explored the aftermath of a global environment where China’s move away from an open society succeeded in full. “My key point is that the combination of repressive regimes with IT monopolies endows those regimes with a built-in advantage over open societies,” Soros said. “The instruments of control are useful tools in the hands of authoritarian regimes, but they pose a mortal threat.”

He continued: “China isn’t the only authoritarian regime in the world, but it’s undoubtedly the wealthiest, strongest and most developed in machine learning and artificial intelligence. This makes Xi Jinping the most dangerous opponent of those who believe in the concept of open society.”

What the US can do about the China situation
When President Donald Trump embarked upon his ongoing Chinese trade crusade, Soros was pleased. In his mind, China needed to be challenged before it was too late, and Trump was taking a step in the right direction.

However, according to Soros, the president’s follow-through has been disappointing. He noted that Trump’s political desires made him more amenable to compromise, while he should’ve been taking a harder stance. So what can the US do to play hardball and keep Xi from executing this nefarious closed-society plan? Soros outlined a pair of ideas. First, he said that the ongoing global trade war should be focused solely on China. While it appears to be fairly targeted at the moment, Soros argued Trump should forget about other nations entirely.

Second, Soros said the US’s handling of ZTE and Huawei – the two state-sponsored Chinese companies that recently came under fire for intellectual property theft, among other things – should be fierce. He wants the US to crack down on them. But Soros’ ultimate vision involves some sort of global agreement that puts tensions to rest. Allow him to explain:

“It is possible to dream of something similar to the United Nations Treaty that arose out of the Second World War,” Soros said. “This would be the appropriate ending to the current cycle of conflict between the US and China. It would reestablish international cooperation and allow open societies to flourish.”
https://www.businessinsid(...)ernational=true&r=US

Deze babyboomgeneratie met hun open society, neoliberalisme en open grenzen. Ze knijpen hem al bij een capabel land met een niet pro-liberaal agenda. Wat zal dat worden als nog twee bij komen op het wereldtoneel. Dan hebben we een multi-polaire wereld in plaats van de huidige unipolaire wereld waar alles wat Westers goed en mooi is en het daarmee waard om goed te bestuderen en verspreiden, en de rest exotisch (hobby), onbelangrijk of in dit geval zelfs een gevaar voor de wereldorde zoals westerse elite figuren dat voor zich zien. Je kunt niet verwachten dat 15% van de wereld keizer kan blijven en de rest onderklasse dat volgt. Zeker was dat mogelijk toen de rest van de wereld buiten het Westen alleen maar bestond uit armoedige ongeletterde boeren of arbeiders. Hoe meer op klimmen en met andere ideeën over hoe landelijk bestuur, maatschappij, economie en technologie moet worden geordend hoe moeilijker.

[ Bericht 0% gewijzigd door Jellereppe op 26-01-2019 22:12:09 ]
YuckFouvrijdag 25 januari 2019 @ 20:55
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2019 12:49 schreef Jellereppe het volgende:
Terwijl de Amerikanen met veel geschreeuw via media en politiek Chinese bedrijven als Huawei (telecommunicatie-apparatuur en smartphones) en CRRC (rollend materieel) bannen en bondgenoten bewegen hetzelfde te doen via diplomatieke kanalen laten de Chinezen nochtans Amerikaanse bedrijven als General Motors (auto's) en Apple (smartphones) in China ongemoeid.
Verschil is wel dat Apple door een halve hippie is opgericht en Huawei door 3 Chinese ex-militairen, dat voelt toch anders ;)
Jellereppevrijdag 25 januari 2019 @ 21:04
quote:
7s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 20:55 schreef YuckFou het volgende:

[..]

Verschil is wel dat Apple door een halve hippie is opgericht en Huawei door 3 Chinese ex-militairen, dat voelt toch anders ;)
Hmm, vind je? Werken innovatieve Silicon Valley bedrijven ook niet vaak samen met het Amerikaanse leger via DARPA. Silicon Valley heeft zelfs zijn bestaan te danken aan DARPA.
YuckFouvrijdag 25 januari 2019 @ 21:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 21:04 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Hmm, vind je? Werken innovatieve Silicon Valley bedrijven ook niet vaak samen met het Amerikaanse leger via DARPA. Silicon Valley heeft zelfs zijn bestaan te danken aan DARPA.
Ohw zeker en d'r zal zeker kruisbestuiving zijn, maar de afkeer van amerikanen tegen hun eigen overheid is haat even groot als die jegens China, en dat is in China natuurlijk volledig anders, daar is het staat voor en staat na....
Jellereppevrijdag 25 januari 2019 @ 21:10
quote:
14s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 21:08 schreef YuckFou het volgende:

[..]

Ohw zeker en d'r zal zeker kruisbestuiving zijn, maar de afkeer van amerikanen tegen hun eigen overheid is haat even groot als die jegens China, en dat is in China natuurlijk volledig anders, daar is het staat voor en staat na....
Dat is toch niet persé fout? Waarom is het goed als het grootkapitaal veel te zeggen heeft over de nationale politiek via lobby en andere middelen zoals in het Westen, maar als Beijing het grootkapitaal in eigen land de baas is dan verkeerd? Het is gewoon een andere beschaving, manier van industrie runnen. Dat is mijn kijk op. Ik keur beiden niet goed en af maar heb wel een voorkeur.
WammesWaggelvrijdag 25 januari 2019 @ 21:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 21:10 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Dat is toch niet persé fout? Waarom is het goed als het grootkapitaal veel te zeggen heeft over de nationale politiek via lobby en andere middelen zoals in het Westen, maar als Beijing het grootkapitaal in eigen land de baas is dan verkeerd? Het is gewoon een andere beschaving, manier van industrie runnen. Dat is mijn kijk op.
Grootkapitaal is in China de overheid.
Jellereppevrijdag 25 januari 2019 @ 21:13
quote:
10s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 21:11 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Grootkapitaal is in China de overheid.
Er is inderdaad geen communisme meer over sinds de dood van Mao in 1976.
YuckFouvrijdag 25 januari 2019 @ 21:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 21:10 schreef Jellereppe het volgende:
Dat is toch niet persé fout? Waarom is het goed als het grootkapitaal veel te zeggen heeft over de nationale politiek via lobby en andere middelen zoals in het Westen, maar als Beijing het grootkapitaal in eigen land de baas is dan verkeerd? Het is gewoon een andere beschaving, manier van industrie runnen. Dat is mijn kijk op. Ik keur beiden niet goed en af maar heb wel een voorkeur.
Persoonlijk zou ik Huawei het liefste links laten liggen, maar daar heb ik bij mijn provider geen invloed op, het idee dat de switches, routers enz een backdoor hebben geloof ik prima, misschien niet zo opzichtig en geraffineerd, maar Chinezen zijn groot geworden op bedrijfsspionage en dat zal zo blijven. En het wezenlijke verschil is dat wij misschien in de tang van het kapitalisme zitten, maar verre van zo'n staatsgemonitorde samenleving zijn zoals daar.
De integratie van WeChat in het dagelijks leven, gecombineerd met die social control systemen op straat zijn echt, echt, echt iets orwelliaans wat ik niet voorzien had.
Het westen heeft China heel lang heel erg onderschat en die boomerang komt nu terug.
Verre vrienden en zaken doen prima, maar dat mag t van mij blijven.
Restylervrijdag 25 januari 2019 @ 22:36
Geen bewijs, dus bangmakerij.
Jellereppezondag 27 januari 2019 @ 13:01
Volgens de bronnen die ik volg heeft het Chinese leger de 20ste Y-20 transportvliegtuig in dienst genomen. Ik heb gezien hoe ze hun mensen uit Libië hebben gehaald in 2011 (waren bezig met allerlei bouwprojecten voor Khadaffi toen opeens enorme onrust uitbrak) met gebrekkig Soviet Y-7 transportantiek en de transportcapaciteiten/materieel die het leger ter beschikking had om snel en goed te kunnen reageren op de aardbeving in Sichuan 2008 waren ook niet om over naar huis te schrijven. Ik zie dat ze een nationale denktank (Chinese Academy of Engineering) hebben gevraagd om een rapport te schrijven wat fout is gegaan tijdens de reddingsacties van 2008. In maart maken ze hun militaire budget bekend voor maart 2019 - februari 2020.

Vorig jaar trokken ze 174,6 miljard dollar uit voor nationale defensie (volgens overheidscijfers maar zijn denktanks/NGO's die schatten het hoger in). Alleen de EU als geheel (230 miljard dollar) en de VS (700 miljard dollar) geven meer uit. Het staande leger is in 2015 verder ingekrompen van 2,3 miljoen naar 2 miljoen zodat meer geld naar technologie/materieel/hoger opgeleid personeel/betere trainingen kan. Overigens ligt China van 4 tot 15 februari grotendeels plat vanwege het Chinese Nieuwjaar.

SPOILER
Mao had een wet ingevoerd dat tweederde van het leger uit boerenjongens moest bestaan. Hij wilde daarmee de revolutie van het proletariaat veiligstellen. Die wet is ook afgeschaft in 2015 om ruimte te maken voor andersoortig personeel. Aangezien Deng Xiaoping vanaf de jaren 80 stevig begon te korten op het defensiebudget werd het leger aangespoord om hun eigen geld te gaan verdienen. En zo geschiedde dus het leger runde eigen universiteiten, ziekenhuizen, scholen, muziekkorpsen, dans- en toneelgroepen en dure woonblokken in de grote steden. Daar is langzaam korte metten mee gemaakt de laatste jaren zodat ze zich op een doel kunnen gaan richten in plaats van allerlei commerciële belangen. En sommige figuren zoals Ren Zhengfei begonnen in de jaren 80 een eigen bedrijfje Huawei. Dat bedrijf is vorig jaar uitgegroeid tot een multinationaal bedrijf met een jaaromzet van 108 miljard dollar en 180.000 werknemers waarvan 80.000 alleen maar met R&D bezig zijn.
https://en.wikipedia.org/wiki/Chinese_Academy_of_Engineering

p1682095.jpg

https://en.wikipedia.org/wiki/Xi%27an_Y-20

https://en.wikipedia.org/wiki/Xian_Y-7

[ Bericht 2% gewijzigd door Jellereppe op 30-01-2019 23:10:51 ]
Jellereppemaandag 28 januari 2019 @ 13:15
Samen met de VS grootste vervuilers. In het Westen heb je die rare scheidslijn dat links klimaat zeer serieus neemt en rechts totaal niet. Alleen in tegenstelling tot de centrale Amerikaanse overheid investeren ze nog wel volop om het percentage schone energie in de energiemix te vergroten. Alleen het elektriciteitsnetwerk verliest veel schone energie dus State Grid heeft veel werk te verrichten.

https://spectrum.ieee.org(...)transmission-records

quote:
China powers up renewable energy but some wind farms still struggle to plug into grid

China’s renewable power capacity rose 12 per cent in 2018 compared to a year earlier, official data showed on Monday, with the country still rolling out new projects despite transmission capacity concerns and a growing subsidy payment backlog. China has been aggressively promoting renewable power as part of an “energy revolution” aimed at easing its dependence on coal, a major source of pollution and climate-warming greenhouse gas emissions.

Total capacity – including hydro and biomass as well as solar and wind – rose to 728 gigawatts (GW) by the end of last year, the National Energy Administration (NEA) said.

That amounted to 38.3 per cent of China’s total installed power capacity, up 1.7 percentage points on the year and around 7 percentage points higher than at the end of 2015. China hooked up another 20.59GW of new wind power capacity to its grid in 2018, the NEA said. New solar capacity reached 44.3GW, slightly higher than a figure given by an industry association earlier this month, but still down compared to 2017 following a decision to slash subsidies.

China also completed another 8.54GW of hydropower capacity, mostly in the nation’s southwest, bringing total hydropower to 352GW by the year’s end. China has tried to change the “rhythm” of renewable power construction to give grid operators time to raise transmission capacity and ensure clean electricity generation is not wasted.

Li Chuangjun, deputy head of the NEA’s new energy section, said overall rates of waste in the wind power sector had fallen to 7 per cent last year, down 5 percentage points on the year.

The major wind generation regions of Xinjiang and Gansu in the far northwest, however, still failed to get around a fifth of potential wind power onto the grid over the period. China’s “energy revolution” has also involved the installation of new emissions control technology at its coal-fired power plants, still the dominant form of energy in China.

Around 810GW, or 80 per cent, of China’s coal-fired capacity was employing “ultra-low emission” technology by the end of 2018, according to the transcript of a speech by Environment Minister Li Ganjie published on Monday.

But despite China’s efforts to cut coal consumption and promote renewable power domestically, it has been criticised for backing new coal-fired projects overseas that use obsolete equipment no longer permitted at home.
https://uk.reuters.com/ar(...)n-year-idUKKCN1PM0HM

[ Bericht 2% gewijzigd door Jellereppe op 28-01-2019 19:01:18 ]
Jellereppedinsdag 29 januari 2019 @ 13:31
quote:
'Niet naief zijn over gevaren Huawei en 5G

Nederland moet zich niet naïef opstellen in de discussie over Huawei. Staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken heeft gesproken met vertegenwoordigers van het bedrijf en premier Rutte en zij komen nu met die waarschuwing.

De Chinese multinational ligt internationaal onder vuur: Huawei wordt verdacht van spionage, iets wat het telecombedrijf ontkent."Ze hebben uitleg gegeven over hoe het zit met de veiligheid van het bedrijf", zegt Keijzer over het gesprek. Er loopt momenteel een veiligheidsonderzoek door de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV), waarbij wordt gekeken of Huawei voldoende te vertrouwen is. Op de uitkomsten en mogelijke gevolgen daarvan wil Keijzer niet vooruitlopen.

Wel benadrukt ze dat het bedrijf "vervlochten" is met Nederlandse mobiele netwerken. T-Mobile en KPN maken voor hun 4G-netwerk gebruik van de Chinese technologie. Daarnaast spelen er grote economische belangen. Huawei heeft in Eindhoven een distributiecentrum staan, wat werkgelegenheid oplevert. Ook premier Rutte benadrukte, tijdens zijn wekelijkse persconferentie, dat Huawei een belangrijke speler is in de Nederlandse economie.

'Duidelijkheid over China-strategie'
"We nemen de nationale veiligheid heel serieus. We zijn met de ministeries van Buitenlandse Zaken, Justitie en Veiligheid en Economische Zaken een China-strategie aan het opstellen, die moet voor de zomer naar de Tweede Kamer." Dat moet ook meer duidelijkheid geven over de positie van een bedrijf als Huawei.

In een schriftelijke reactie liet Huawei vanochtend op vragen van de NOS weten dat er dit jaar een testlocatie in Brussel komt, waar Europese landen apparatuur van het bedrijf kunnen testen. Volgens Keijzer kan dat ook voor Nederland een goede optie zijn. Er bestaan ook al testcentra in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

"Het kabinet zal Huawei niet zomaar toegang tot de markt ontzeggen", zegt politiek verslaggever Marleen de Rooy. "Er spelen grote belangen. Voor Nederland is het binnenhalen van buitenlandse bedrijven echt een speerpunt. Dus een bedrijf als Huawei uitsluiten kan dan ook leiden tot twijfel bij andere partijen en het kan een negatief effect hebben op de verhouding met China."

'Kabinet niet goed voorbereid'
Kamerlid Kees Verhoeven van D66 vindt dat er snel meer moet gebeuren: "Goed dat er een diplomatieke reactie is, maar er moet ook een technologische strategie komen, zegt hij.

"Bedrijven die hier netwerken aanleggen moeten goed gescreend worden. Het kabinet bereidt zich onvoldoende voor op technologische dreigingen en is niet actief genoeg in het beschermen van vitale infrastructuur."
https://nos.nl/artikel/22(...)en-huawei-en-5g.html

Een opkomend land even groot als China zorgt voor internationale spanningen is mijn idee. Dit gaat om internationale betrekkingen/politiek. Het uitrollen van 5G internationaal door Huawei betekent dat China de standaarden bepaalt op het gebied van informatietechnologie. Dat zit niet lekker bij de VS en landen als Nederland lopen daar gewoon achteraan. Geen bewijs voor nodig. Het is gewoon een zero-sum game. Als je het nieuws een beetje goed volgt zie je het gewoon starten bij de VS en een paar maanden later druppelt het dermate ver naar beneden dat de Tweede Kamer en NOS over beginnen. Huawei heeft tot nu toe 30 5G-contracten buiten eigen land. In eigen land mogen ze de markt van 800 miljoen internetters ook volop gaan dienen. Het is niet puur 5G maar het gaat ook dienen als basis voor de ontwikkeling van nieuwe digitale producten. Wie het eerst 5G heeft uitgerold heeft op dat gebied een voorsprong. Ik besef het pas sinds een maand door al die negatieve Huawei nieuws in de Westerse massamedia (wat zit achter die massa-propaganda, heksenjacht en de 'rechtsstaat' als wapen gebruiken tegen niet gewenste bedrijven/concurrenten) maar die verdomde Chinezen al jaren terug.




[ Bericht 4% gewijzigd door Jellereppe op 29-01-2019 15:19:29 ]
B.R.Oekhoestdinsdag 29 januari 2019 @ 14:19
TT niet correct, het is spioneren. Of als je bespioneren gebruikt moet er een lijdend voorwerp zijn.

Aldus drs. Berend.
Jellereppedinsdag 29 januari 2019 @ 23:46
Ik lees net dat Amerikaanse diplomaten de Hongaarse Premier Viktor Orban hebben 'gevraagd' zijn gewicht in de strijd te gooien in de spanningen tussen Rusland-Oekraïne en tegen Chinese cyberspionage. Naar verluidt heeft Orban aangegeven dat die liever neutraal blijft en niet onderwezen wil worden hoe om te gaan met China. Lef en risicovol. Als die nee blijft zeggen dan zie ik het niet goed voor hem aflopen.

[ Bericht 3% gewijzigd door Jellereppe op 30-01-2019 02:56:38 ]
Jellereppewoensdag 30 januari 2019 @ 02:09
https://www.google.com/am(...)nd-chinese-ties/amp/

[ Bericht 49% gewijzigd door Jellereppe op 30-01-2019 02:18:35 ]
Jellereppezondag 3 februari 2019 @ 20:34
quote:
US intelligence accuses China of using student spies to steal secrets

U.S. intelligence officials say China is using students studying in the U.S. to steal secrets and spy on other Chinese people, according to a CNN feature published Friday. Current and former intelligence officials, lawmakers and several experts told CNN that Beijing inserts spies into the 350,000 students China sends to the U.S. every year to undermine American industries and recruit more potential spies.

"We assess that China's intelligence services will exploit the openness of American society, especially academia and the scientific community, using a variety of means," according to the intelligence community's World Wide Threat Assessment released Tuesday. Multiple former U.S. officials told CNN that law enforcement and intelligence agencies have warned for over a decade that universities could become soft targets for foreign intelligence services to use student and staff to steal new technology and suggest other Chinese civilians living in the U.S. to be recruited as spies.

Senior officials have sought to renew the urgency surrounding the issue in recent months by underlining the threat during congressional testimony and speeches at security forums. While the vast majority of Chinese students are in the U.S. for legitimate purposes, officials told CNN the Trump administration is continuing to tackle counterintelligence concerns regarding vulnerabilities at institutions of higher education.

"We want to be able to tap into that talent pool and not lose them back to China," one official told CNN. "We allow 350,000 or so Chinese students here every year," William Evanina, director of the National Counterintelligence and Security Center, said last April during an Aspen Institute conference. "That's a lot. We have a very liberal visa policy for them. Ninety-nine point nine percent of those students are here legitimately and doing great research and helping the global economy. But it is a tool that is used by the Chinese government to facilitate nefarious activity here in the U.S."

Chinese students constitute the largest foreign student body in the U.S., a group that continues to grow. China denies it uses foreign students to spy on the U.S.

Administration officials told CNN the State Department is considering imposing tighter vetting measures on student visa applications to address the problem. President Trump has also said any resolution in an ongoing trade war with Beijing must also deal with China's efforts to steal government secrets and intellectual property.

Since 2017, the Department of Justice has also indicted several individuals and corporations on allegations of economic espionage and intellectual property theft. While officials admit combating the efforts is difficult, FBI Director Christopher Wray said last year he is "encouraged" by efforts to tackle foreign spying.

"American companies are waking up, American universities are waking up, our foreign partners are waking up," Wray said at a Senate Intelligence Committee hearing last year. But officials warn that while technological gains are made, foreign adversaries' efforts to exploit U.S. universities will continue.

"Despite active engagement with academia, industry, and the greater public on this issue, however, foreign adversary efforts to exploit America's accessible academic environment continue to grow," E.W. Priestap, assistant director of the FBI's counterintelligence division, told lawmakers in June last year.

"In particular, as internet access, cyber exploitation, transnational travel, and payment technologies proliferate, so, too, do foreign adversaries' options for exploiting America's schools for domestic gain."
https://thehill.com/polic(...)udent-spies-to-steal

Na Chinese micro-chips, Chinese Huawei, Chinese metro's zitten nu ook de nodige spionnen onder Chinese studenten. Wees voorzichtig mensen! Een zeer ernstig duivelse invloed gaat daar vanaf! Vieze oppressieve dictatuur.

[ Bericht 2% gewijzigd door Jellereppe op 04-02-2019 22:24:58 ]
funnywelldinsdag 5 februari 2019 @ 14:18
Wat verwacht je dan, je wilt zo cheap mogelijk in een communistisch land produceren. Doe het gewoon weer in eigen land. Ja tuurlijk gaan we dan weer meer vervuiling krijgen, wat dat is zo mooi, dat hebben we die kant op verplaatst. Dus hier is nu alles schoon.
Jellereppevrijdag 21 juni 2019 @ 13:36
D86_HcFUEAAA1l-.jpg

Tweede Chinese vliegdekschip onder constructie (datum foto 13 juni 2019). De eerste was een kopie van de jaren 80 Soviet Kuznetsov met ski jump (STOBAR) zodat ze handigheid in kregen. Die eerste wordt dit jaar aan de marine overgedragen. Ze beloven dat deze tweede een heel stuk geavanceerder zal worden met katapults en zonder ski jump (CATOBAR). Werken serieus aan hun leger. Niet alleen betere materiaal maar ook organisatie/trainingen/wetenschap/R&D. Alle oorlogsschepen kleiner dan vliegdekschepen zijn ze redelijk geavanceerd in omdat Mao daar al mee bezig was. Ze bouwen bewust niet meerdere tegelijk omdat ze eerst een versie willen hebben waar ze tevreden mee zijn. Als ze een varende vliegbasis hebben waarvan ze denken puik dan gaan van die versie meerdere tegelijk worden gebouwd. Overigens zijn ze ook op het moment bezig met de bouw van een kleinere helikoptervliegdekschip (STOVL) in een andere droogdok (Type 075).

Edit 26 juni 2019: de Chinezen laten hun snelste supercomputers niet meer registreren en houden die informatie voor zich. Op een gegeven moment bereiken supercomputers hun limiet aan rekenkracht. De volgende evolutie is quantumcomputing dat weer veel krachtiger en sneller is dan supercomputing. Het zint de Amerikanen niet dat Chinezen zoveel supercomputers hebben die ze gebruiken voor onder andere het moderniseren van hun leger dus allerlei bans a la Obama die AMD en Intel chips voor supercomputing bande in 2015.

1 oktober 2019 is overigens een speciale dag in Volksrepubliek China: 70 jaar sinds de proclamatie van de entiteit door Mao Zedong dus ze gaan waarschijnlijk groots uitpakken om dat te vieren.

quote:
China chose not to confront the US directly in the field of supercomputing, according to people familiar with the matter. “China is finding itself with no choice but to create its own alternatives to US technology,” said Paul Haswell, a partner who advises technology companies at international law firm Pinsent Masons.

Supercomputers have become an emblem of technological might, and apart from bragging rights, they can be applied to sensitive areas such as nuclear weapons development, encryption and missile defence, among others.

They are also used for weather prediction, modelling ocean currents, in energy technology and for simulating nuclear explosions. Demand for supercomputing in commercial applications is also on the rise, driven by developments in artificial intelligence.

China began to build supercomputers without US semiconductors after the Obama administration banned the sale of high-end Intel, Nvidia and AMD chips for Chinese supercomputers in 2015.

Sugon, officially known as Dawning Information Industry Co, is a leading Chinese company in the field of high-performance computing (HPC), servers, storage, cloud-computing and big data, and is also a key developer of the Shuguang supercomputers.

China is planning multibillion-dollar investments to upgrade its supercomputer infrastructure. The Qingdao National Laboratory for Marine Science and Technology, the National Supercomputing Centre of Tianjin and the National Supercomputing Centre in Shenzhen are expected to complete their upgrade to exascale computing machines in 2020, 2021 and 2022, respectively, as part of China’s drive for “continuous leadership” in the field, the Post also reported in March.

SPOILER
Sinds kort een nieuwe kruiser (DDG-101) (Type 055) overgedragen aan de Chinese marine. Meerdere Type 055 kruisers onder constructie in de scheepswerven. Deze Type 055 kruiser heeft de naam Nanchang gekregen. Waarom Nanchang, Heer Jellereppe? De eerste gunshots werden in die stad afgevuurd in 1927 tegen de Kuomintang / Chinese Nationalisten. 'Opdat ze nooit vergeten' a la de naam Nanchang. De tweede Type 055 kruiser is sinds kort begonnen met sea trial (testen): de laatste fase voordat ze overgedragen worden aan de marine.

Deze Type 055 kruiser is tot de tanden toe vol bewapend met luchtdoelraketten (surface-to-air missiles), anti-scheepsraketten (anti-ship missiles), kruisraketten (cruise missiles) en anti-onderzeeër torpedo's (anti-submarine torpedos). Heel lang mee bezig geweest. Prijskaartje: 700-800 miljoen dollar per kruiser en dit is pas de eerste want komen meerdere aan. De Type 055 kruiser wordt ook de hoofdescort van de toekomstige vliegdekschepen (boven water, onder water waarschijnlijk de Type 095 aanvalsonderzeeboot als hoofdescorte). Zo zie je maar hoeveel toepassingen een ballistische raket kan hebben. Ongelofelijk, nooit slapen terwijl technologie voortschrijdt in complexheid anders word je een vierdewereldland.

Geen wonder die Trump-Lighthizer-Navarro-Barron handelsoorlog. Als dit zich zo door blijft ontwikkelen de komende 15 jaar? Jezus man. Dan hebben ze een concurrent van dezelfde kaliber competentiebreed (militair/economisch/geopolitiek/technologisch) gezien. Amerikaanse neoconservatieven houden niet van een concurrent van dezelfde kaliber. De politiek staat altijd in het teken om dat op tijd in de kiem te smoren. Het duurt geen 30 jaar meer. Ik geef het 15 jaar als de Amerikanen in die periode niet in slagen het land goed te beschadigen. Het worden 15 jaar vol met vijandigheid tussen die twee landen want Thucydides Trap. Geen twijfel over. Graham T. Allison gaat daar dieper op in. Voor nu anno 2019 een geduchte underdog tegen de VS. En niks verwachten kan veel misgaan. Geduchte underdog er is geen enkel ander land die dat kan zeggen tegenover de VS anno 2019. Petje af voor de Chinezen. Uitgezonderd een 'kleine periode' tussen 1850 - 1950 zijn ze sinds 200 voor christus altijd aan de top te vinden.

China%2527s%2BMost%2BPowerfull%2BWarship%2BLaunched%2BChinese%2BType%2B055%2BClass%2BGuided%2BMissile%2BDestroyer%2B%25282%2529.jpgDe eerste Type 055 kruiser tijdens de launch/floating-out ceremonie in Juni 2017.

48106954462_16178436a6_k.jpgIn 2019 overgedragen aan de Chinese marine nu dat alle interieur werk en testen done deal zijn.

SPOILER
Het is niet alleen militaire technologie maar ook consumentenartikelen. Dit is bijvoorbeeld een prototype van een volgende generatie smartphone van Chinese technologie-gigant Huawei.

062103_opvouwbare-huawei-telefoon.jpg

062105_nieuwe-opvouwbare-telefoons.jpg
SPOILER
Xi Jinping wil een land achterlaten aan zijn opvolger dat technologisch/militair een heel stuk sterker staat dan wat hij aantrof toen hij de leider (General Secretary) werd op 15 november 2012. Middelmatig dat is wat die aantrof. Nog wel conventionele aandrijving de tweede vliegdekschip. De derde of vierde vliegdekschip zal een nucleaire aandrijving krijgen. Ze zijn nog niet zo ver. Ze hebben nooit schepen gebouwd met nucleaire aandrijving. Nucleaire vliegdekschepen kunnen weken op zee verblijven in tegenstelling tot conventionele die moeten aanmeren om de zoveel dagen voor fuel. Vorig jaar een aanbesteding uitgeschreven voor een ijsbreker met nucleaire aandrijving zodat ze daar eerst mee kunnen oefenen op een kleiner schip.

Hoewel dat niet heel frequent nodig zal zijn want Chinezen hebben natuurlijk marine bevoorradingsschepen zoals de Type 901 die een task force gewoon midden op zee voorziet van fuel, voedsel en andere benodigdheden (zie onderstaande link voor Type 901 fleet replenishment ship). Het wordt automatisch bijgehouden via data links wat een task force verbruikt en wanneer het bevoorraadt moet worden door Type 901.

https://www.naval-technol(...)-replenishment-ship/

Ervaring met carrier aviation? Oh, maar ze hebben een roestbak van Oekraïne in 1998 op de kop getikt voor 20 miljoen dollar die ze sinds 25 september 2012 actief gebruiken om mee te trainen. Waarom pas sinds 2012 als ze de roestbak al in 1998 op de kop hebben getikt. Wel, Jiang Zemin was meer bezig met binnenlandse economische ontwikkeling (elektriciteit//water/infrastructuur). Dus de roestbak heeft jaren liggen stinken in een haven totdat de opvolger van Jiang Zemin (regeerperiode 1989 - 2002) meneer Hu Jintao (regeerperiode 2002 - 2012) zei knap die roest op zodat ze mee kunnen trainen. Xi Jinping (regeerperiode 2012 - heden) heeft wel groen licht gegeven voor serieuze ontwikkeling van Chinese marine. Je ziet dat ze welvarender worden. Kleding was ook troep in de jaren 80. Chinese vrouwen kunnen op deze manier bij lopen. Ze worden niet ongevraagd lastig gevallen door het mannelijke geslacht.


SPOILER
Het is peperduur om ze te onderhouden en gebruiken. Alleen Han-Chinezen zijn een van de weinige volkeren die grootheidswaanzin in de categorie Amerikanen hebben (vooral de mannelijke helft, vandaar Grote Sprong Voorwaarts en andere catastrofale politieke avonturen in de 20ste eeuw, vrouwen zijn minder risicovol, saaier/spelen veel safer, ik bedoel wie verbrassen elk jaar miljarden aan gokken in Gokwahalla Macau, dames?, absoluut niet). 1.000 miljard dollar om overal ter wereld infrastructuur te bouwen dat soort aankondigingen. One Belt, One Road handelsnetwerk, One Belt, One Road science alliance, One Belt, One Road energie, One Belt, One Road telecommunicatie, One Belt, One Road agricultuur etc.

https://www.nature.com/immersive/d41586-019-01124-7/index.html

Willen een China-centrische handelsnetwerk opbouwen en daarmee hun eigen toekomst verzekeren vandaar zulke bedragen. De Amerikanen proberen ze tegen te werken hoor. Amerikaanse strategen hebben het bijvoorbeeld over media inzetten in dat soort landen om de Chinezen als bad af te schilderen aangezien Chinezen geen globale media aanwezigheid hebben om eigen geluid te laten horen. Als ik Beijing was even snel kijken of Xinhua en CGTN en Global Times daar een media-vergunning kunnen krijgen en ook hoe ze een groot publiek kunnen bereiken. Bepaalde landen zijn corrupter dan andere dus wie weet met wat schuiven onder de tafel dat de vergunning dan sneller boven water komt? Een lekkere high class escorte (getraind in allerlei technieken, jullie weten) in een hotelkamer als extra voor de verantwoordelijke vergunningverlener?

https://en.wikipedia.org/(...)#Project_achievement
SPOILER
Mao_Zedong_in_Yan%27an.jpg
Mao Zedong in 1930, in Yan'an (regeerperiode 1949 - 1976) . Waarom verbitterd: extreem zwak land, extreme armoede, groot-somalië, gevaar voor invasie van sterkere landen en zijn zus en vrouw waren kort daarvoor in de kraag gevat door Kuomintang en onthoofd vandaar deze foto, hij is waarschijnlijk aan het treuren om zijn onthoofde zus en vrouw. Ik dacht rode duivelse monster, lange staart, speerachtige wapen in de hand, hoorns in zijn hoofd bij het horen van het woord Mao want alleen witte Germaanse opinies zijn mij voorgeschoteld als mokka-mens over historische figuren. Als ik dit soort foto's zie besef ik pas dat het gewoon een gast was die geradicaliseerd is geworden door het kankerharde China van de 20ste eeuw. Had je hem als zeugeling bij welvarende Nederlandse ouders in 2019 geplaatst dan was die waarschijnlijk uitgegroeid tot een charismatische leraar of iets in die richting.

Hij werd natuurlijk ook geboren toen China op d'r zwakste en armoedigste periode allertijden zat. Zijn regime kreeg totale en zeer extreme sancties opgelegd van 1950 tot 1972 vanwege zijn ingrijpen in 1950 met 780.000 soldaten toen Noord-Korea dreigde te vallen onder het gewicht van 600.000 Zuid-Koreanen en 325.000 Amerikaanse militairen.

https://en.wikipedia.org/wiki/Korean_War_Veterans_Memorial

mao-and-dubois-ms0312-0741_0.jpgChairman Mao and William Edward Burghardt Du Bois meet in China, May 1959.


Als jullie Mao pet willen kopen hier een link.

https://www.ebay.com/b/mao-hat/bn_7024920495

Deze meiden zijn jullie voorgegaan inclusief Mao-pak. Laat deze gouden kans niet liggen. Charisma hey een van de drie leiderschapskwaliteiten volgens een Duitse socioloog waarvan ik de naam even ben vergeten.

118.jpg

yhst-138017054557786_2578_31785747.jpg

Haha, Nicolas Maduro in Mao kostuum en pet. Wollah, bazig.

wire-4290072-1536915187-431_634x422.jpg
SPOILER
Wat zijn nog meer interessante militaire projecten om in de gaten te houden, Heer Jellereppe? Leuk dat jullue het vragen kindertjes. Heer streelt mijn ego blijven gebruiken dus. Zijn met veel zaken bezig maar het meest interessante is de bommenwerper Xian H-20.

Jullie weten misschien dat de huidige bommenwerpers in het Chinese arsenaal niet om naar huis te schrijven zijn. Mao introduceerde de eerste generatie bommenwerpers in de jaren 60 en sindsdien heeft geen enkele leider meer omgekeken naar verbetering en vervanging tot Hu Jintao (regeertermijn 2002-2012) groen licht gaf voor ontwikkeling van een nieuwe generatie bommenwerper om de huidige troep aan bommenwerper Xian H-6 (kopie van de Tupolev 16) te vervangen. Het kost veel tijd als je vanaf 0 moet starten: jaren.

Chinezen doen bijna alles zelf. Geen Uncle Sam die ze voorziet van het beste van het beste terwijl ze op hun luie reet aan het picknicken zijn want verkiezen soevereiniteit boven vazalstatus. Hoewel Sovjet-Unie aan het begin toen ze extreem armoedig waren hun leermeester was en ze eigenlijk hebben geholpen met het opstarten van de eerste industrialisatie.

https://en.wikipedia.org/wiki/Xian_H-20

Een ander strategisch militair project in ontwikkeling is de Julang-3 SLBM. SLBM staat voor submarine launched ballistic missile. Dus een raket met kernkoppen afgevuurd van een aanvalsonderzeeboot (SSBN). Die zal een bereik hebben van 11,900 km. Korter dan de intercontinentale ballistische raketten (ICBM) Dongfeng-41 (DF-41) op land die een bereik van 14.000 - 15.000 km hebben. Die moeten ook aangevuld gaan worden met hypersonische raketten. Tot nu toe twee maal getest de Julang 3 SLBM eenmaal in november 2018 en tweede maal in juni 2019. Op het gebied van SSBN's lopen ze ook achter bij de big guys maar zijn bezig om die gap te dichten. Voor de Type 096 SSBN (derde generatie SSBN) zal begin jaren 20 het eerste metaal worden gesneden. De Julang 3 SLBM is de lading die Type 096 SSBN gaat dragen.

https://en.wikipedia.org/wiki/JL-3

https://en.wikipedia.org/wiki/Type_096_submarine

https://en.wikipedia.org/wiki/DF-ZF

https://en.wikipedia.org/wiki/DF-41



[ Bericht 3% gewijzigd door Jellereppe op 29-06-2019 17:46:10 ]
Jellereppedinsdag 2 juli 2019 @ 21:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2019 13:36 schreef Jellereppe het volgende:

D86_HcFUEAAA1l-.jpg

Tweede Chinese vliegdekschip onder constructie (datum foto 13 juni 2019). De eerste was een kopie van de jaren 80 Soviet Kuznetsov met ski jump (STOBAR) zodat ze handigheid in kregen. Die eerste wordt dit jaar aan de marine overgedragen. Ze beloven dat deze tweede een heel stuk geavanceerder zal worden met katapults en zonder ski jump (CATOBAR). Werken serieus aan hun leger. Niet alleen betere materiaal maar ook organisatie/trainingen/wetenschap/R&D. Alle oorlogsschepen kleiner dan vliegdekschepen zijn ze redelijk geavanceerd in omdat Mao daar al mee bezig was. Ze bouwen bewust niet meerdere tegelijk omdat ze eerst een versie willen hebben waar ze tevreden mee zijn. Als ze een varende vliegbasis hebben waarvan ze denken puik dan gaan van die versie meerdere tegelijk worden gebouwd. Overigens zijn ze ook op het moment bezig met de bouw van een kleinere helikoptervliegdekschip (STOVL) in een andere droogdok (Type 075).
Foto van de eerste Type 075 onder constructie (en sinds heel kort waarschijnlijk begonnen met de bouw van een Tweede Type 075). Britten, Japanners, Amerikanen hebben het generaties lang ontzettend makkelijk gehad met opstomen van hun Navy via de Pacific helemaal naar de Chinese kust. Geen strobreed in de weg. Waarvoor bouwen ze deze zware handel? Filipijnen en Vietnam? Een paar lichte Type 054A fregatten is voldoende voor dat soort landen. Het gaat heel wat makkelijker en sneller deze helikoptervliegdekschepen (WASP class noemen de Amerikanen ze) bouwen op de foto's beneden dan een CATOBAR vliegdekschip zoals de foto hierboven. Het is nu gewoon kwestie van bouwen en via die weg ervaring opdoen. Ze weten wat ze moeten weten na al die jaren en is kwestie van beter worden door te doen nu als het op dat vlak aan komt.

SPOILER
En als ze hun handel voor de kust hadden geparkeerd werd ook snoeihard uitgehaald: Eerste Opiumoorlog, Tweede Opiumoorlog, Boxeroorlog, Tweede Sino-Japanse oorlog. Dowager Cixi liet het geld voor de Beiyang-navy richting een nieuwe paleis vloeien. Wat heb je aan welvaart meid als je het niet kunt verdedigen? Die generatie Chinezen (geboortejaren 1840-1850): het was rustig afwachten tot het langzaam uitstierf (ze verdwenen van deze wereld in de jaren 1900-1920) (te conservatief/traditioneel: aanleggen van spoorlijnen voor treinen kreeg je haast niet eens doorheen vanwege allerlei bijgeloof dat gerespecteerd moest worden) en dan hervormen/revoluties. Hoewel Zeng Guofan (1811-1872), Li Hongzhang (1823-1901) en Zuo Zongtang (1812-1885) hun best deden maar zware tegenwerking van conservatieve facties gooide heel veel roet in het eten.

De vruchtbare grond was ook al toen gelegd voor de opkomst van radicale bloedhonden als Hong Xiuquan, Zhang Lexing, Mao Zedong, Chiang Kai Shek. Mao, Hong, Zhang gingen tekeer als de huidige Houthis in Yemen: zware underdogs die het systeem omver wilde werpen en daarna hun heilstaat wilde opbouwen op totaal andere leest. Het vloeide allemaal voort uit zwakheid en achterlijkheid en met als gevolg imperialistische landen die jacht op ze hadden geopend doordat ze bloed roken voor enorm veel gewin. Hong Xiuquan kwam heel dichtbij met zijn Taipingoorlog (1850-1864) a la 20-30 miljoen doden. Als die samen had gewerkt met Zhang Lexing van de Nian rebellie (100,000 doden) dan was de regerende Qing dynastie (1636-1911) een halve eeuw eerder omver geworpen.

https://en.wikipedia.org/wiki/Empress_Dowager_Cixi
nCgkzOV.jpg

7VHobpU.jpg

mNQEq99.jpg

[ Bericht 1% gewijzigd door Jellereppe op 03-07-2019 11:53:55 ]