abonnement Unibet Coolblue
pi_182168345
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 18:15 schreef showtimer het volgende:
De fanclub _O_
Pa Evenepoel wordt slapend rijk.
  Moderator donderdag 27 september 2018 @ 18:21:40 #27
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_182168354
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 18:20 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Pa Evenepoel wordt slapend rijk.
Pleisterwerk is niet aan te slepen.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_182168384
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 18:15 schreef wimderon het volgende:

[..]

Dumoulin is een oetlul want hij heeft niet zijn titel verdedigt met het WK tijdrijden. Dumoulin was vandaag de absolute topfavoriet voor het winnen van het WK tijdrijden en hij heeft jammer genoeg gefaald in die opdracht
Gelukkig kan Yannick vanaf vanavond weer full time over darts tweeten.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
  donderdag 27 september 2018 @ 18:24:27 #29
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_182168400
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 17:46 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Ze heeft wel gelijk.
VDB was ook de nieuwe Merckx...
Ik moet nu wel zeggen dat het sinds VDB geleden is dat ik in gelijk welke wielercategorie nog iemand gezien heb die een topkoers op zo'n manier kon winnen. Gewoon kunnen kiezen hoe , waar en wanneer je de rest eraf rijdt ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_182168459
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 18:24 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Ik moet nu wel zeggen dat het sinds VDB geleden is dat ik in gelijk welke wielercategorie nog iemand gezien heb die een topkoers op zo'n manier kon winnen. Gewoon kunnen kiezen hoe , waar en wanneer je de rest eraf rijdt ...
Het is ook fenomenaal wat hij laat zien, maar hij is nog maar achttien.
Misschien maakt hij de komende jaren nauwelijks progressie.
  donderdag 27 september 2018 @ 18:54:14 #31
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_182168996
Laat hem gaan veldrijden dan leert em goed sturen.
pi_182169248
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 18:54 schreef kaasplankje het volgende:
Laat hem gaan veldrijden dan leert em goed sturen.
Gezien zijn beperkte ervaring zou wat offroad fietsen inderdaad wel nuttig zijn.
pi_182169320
Opgeleid door PSV _O_

  donderdag 27 september 2018 @ 19:23:33 #34
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_182169471
wat een GOD
  donderdag 27 september 2018 @ 19:50:53 #35
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_182169959
Mooie overwinning, sterk ook hoe hij kon terugkeren van een valpartij door in zijn eentje het gat te dichten. Nu kijken of hij beter gaat zijn dan Diego Ulissi.
  donderdag 27 september 2018 @ 20:21:48 #36
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_182170575
Remco Evenepoel koerst niet, hij geeft voorstellingen. Na alweer een demonstratie, de zoveelste, is het tijd om weer normaal te doen en de blik te verleggen naar de beloften. Afgelopen maandag verlengde Mikkel Bjerg met enorme overtuiging zijn wereldtitel in het tijdrijden. Nu is het aan de klimmers om te vechten voor de regenboogtrui.



Het parcours van de beloften is niet veel anders dat dan van de junioren. Uiteraard, het is een stukje langer, maar dat is het dan wel. De beloften zullen vier in plaats van twee rondjes afleggen, wat resulteert in een wedstrijd van 174.3 kilometer. De aanloop, met onder andere de klim van Gnadenwald, en het lokale circuit met de klim van Igls is identiek. Om hier nog eens over in detail te reden lijkt me dan ook wat overbodig. Wat wel geconcludeerd kan worden na de wegritten bij de junioren dames en heren, is dat de afdaling van Igls niet bijzonder technisch is. Dat maakt een late aanval op Igls dus net wat minder aantrekkelijk.



Na twee keer goud van Remco Evenepoel en een niet te vergeten zilveren medaille van Brent Van Moer, hebben de Belgen ook hier weer kans op eremetaal en ze leveren wat mij betreft de topfavoriet: Bjorg Lambrecht. Hij reed dit jaar al een paar mooie resultaten en zelfs overwinningen bij elkaar. De verhoudingen liggen bij de beloften redelijk bijeen, en dan is het wel zo handig om een veelzijdige renner te zijn. Lambrecht is die renner. Hij gaat heel behoorlijk omhoog en is ook nog behoorlijk rap. Bovendien heeft Lambrecht als profrenner het voordeel betere koersen te kunnen rijden en daarmee meer weerstand te krijgen. Na een heel verdienstelijke Ronde van Polen (waarin hij 18e werd, op slechts twee minuten van Kwiatkowski), ging hij door naar de Vuelta. Daarin reed hij de eerste twee weken mee en had in een van de etappes zelfs nog heel even uitzicht op een ritzege. Hij zou uiteindelijk vierde worden in de rit naar La Camperona. De supercompensatie gaat de rest voor aap zetten.

Dit seizoen is Ivan Sosa een van de allerbeste belofterenners van het jaar. Tien overwinningen boekte hij maar liefst. Leider in Trentino tegen allerlei renners in opbouw naar de Giro, eindoverwinnaar in Burgos, eindoverwinnaar in Adriatica Ionica, eindoverwinnaar in Sibiu. The list goes on and on. Op basis daarvan zou je zeggen dat je hier met de topfavoriet te maken hebt, maar het zit Sosa de laatste weekjes niet mee. Zijn Tour de l'Avenir werd een behoorlijke teleurstelling. Nadat hij de eerste bergrit won (voor McNulty en Pogacar) kreeg hij last van zijn maag. Het eindklassement kon hij hierdoor op zijn buik schrijven (lol) en ook zijn laatste wedstrijden bij Androni waren niet best. DNF in Agostoni, 90e in Toscane. Hij stond al niet te springen om naar Innsbruck te komen, en dan is de vorm ook nog weg. Een mogelijke verklaring is dat hij er met zijn hoofd niet helemaal bij is. Sosa leek een paar maanden geleden naar Trek over te stappen, maar kreeg Acquadro op zijn dak die hem alsnog naar Sky probeert te brengen. Wat de reden ook is, hij kan beter, en dat mag hij gaan laten zien.

Tadej Pogacar is, als je het puur over 'echte' belofterenners hebt, mogelijk de beste klimmer ,of renner überhaupt, van dit seizoen. Hij won l'Avenir, hij won de Vredeskoers, hij deed mee in Slovenië. Ja, waar deed hij eigenlijk niet mee? Het Sloveense wielrennen zit in de lift en Pogacar is daar het laatste product van. De weg hoeft maar een beetje omhoog te lopen en hij fladdert ervan weg. Als er nog een 'echte' belofte wereldkampioen zou worden, dan is de kans aannemelijk dat dat Pogacar gaat zijn.

Mark Padun, alweer zo'n prof, is de volgende kanshebber. Padun kende een goed debuutseizoen bij Bahrain en wist zelfs een keer te winnen. Sterker, hij won hier, in Innsbruck. In de laatste etappe van Trentino was hij het die na drie keer de beklimming van Igls won. Hij weet dus als geen ander hoe hij zijn kaarten moet spelen. Het waren ook niet de eerste, de beste die hij daar voor bleef. Even resumeren: Froome, Superman, Bennett, Pinot, Aru, LL Cool S, Pozzovivo. Ja, dan kun je er wel wat van. Het enige probleem van Padun is dat hij geen team heeft. Ze starten maar met drie en ik moet heel eerlijk zijn, van Tymur Malieiev en Vladyslav Soltasiuk had ik nog niet gehoord. Desalniettemin, net als Lambrecht mag Padun gaan genieten van zijn supercompensatie. Ook hij komt uit de Vuelta en ook hij was dicht bij een ritzege: derde, achter Geniez en van Baarle. Schrijf hem maar op.

De Australiërs starten hier met een heel sterk blok. Jai Hindley, Michael Storer en Robert Stannard, dat zijn namen waar je mee aan kunt komen. Ondanks dat die eerste twee uit de Vuelta komen, lijkt het me dat Stannard hier het gevaarlijkst gaat zijn. Stannard heeft meerdere wapens. Hij kan heel goed mee bergop, maar heeft in tegenstelling tot die andere twee nog iets in huis: een sprint. Stannard is behoorlijk rap en wist zich hierdoor al heel wat keren te plaatsen in etappes. Het leverde hem vier overwinningen op. Hier nummer vijf?

Zoals ik voor de tijdrit al liet weten: Eddie Dunbar vond ik eigenlijk maar niks. Dat vind ik stiekem nog steeds niet, maar ik kan na de afgelopen weken hem onmogelijk niet noemen. Sinds deze jongen overgestapt is naar Sky vliegt hij over de wegen. In dienst van Moscon werd hem gevraagd de kop te nemen in Toscane. Hij vloog zo hard naar boven dat alleen diezelfde Moscon, Bardet en Pozzovivo konden overleven. Mocht Dunbar plannen hebben om hier wereldkampioen te worden, dan gaat hij waarschijnlijk solo moeten aankomen. Maar of dat een probleem is, geen idee. Als gelouterde profs zijn wiel al niet konden houden, waarom deze beloften in Innsbruck dan wel?

De Fransen hebben wel ervaring met profs en wereldtitels. In de afgelopen drie jaar hadden ze er daarvan twee: Kévin Ledanois en Benoit Cosnefroy. Ook nu zijn ze daar, met kanshebbende profs. Cyril Barthé van Euskadi en misschien nog wel belangrijker, het allergrootste talent dat FDJ in huis heeft: Valentin Madouas. In de breedte een van de sterkere ploegen. Aurélien Paret-Peintre, die inmiddels geloof ik al acht jaar belofte is, en de in de Tour de l'Avenir verrassende Clément Champoussin.

De Squadra imponeerde in de breedte bij de junioren en ook bij de beloften valt het niet tegen. Echter, net als daar is afmaken het probleem. Samuele Battistella, Alessandro Covi, Matteo Sobrero en met name Andrea Bagioli zijn allemaal best talentvol, maar, tenzij het héél raar loopt, komt niemand in de buurt van de wereldtitel. Als ze hier ook maar enige rol van betekenis willen gaan spelen, zullen ze hun strength in numbers goed moeten gebruiken.

De inmiddels onvermijdelijke Britten zijn ook hier niet weg te slaan en ze hebben een uitstekend blok. Mark Donovan imponeerde dit seizoen en had als eerstejaars belofte zelfs heel even uitzicht op de eindzege in de Giro. Hij zou uiteindelijk net naast het podium vallen, maar een succesvolle ronde was het. Het leverde hem een stageplek op bij Sky. Hij eindigde net voor Stephen Williams. Deze erg lelijke jongen van SEG wordt volgend jaar prof bij Bahrain en reed vroeg in het seizoen alles op een hoop Isard, waar hij vrolijk de eerste én tweede etappe won. De beste van allemaal, en die andere stagiair van Sky, is daarentegen Ethan Hayter, wereldkampioen op de baan. Deze Hayter kan werkelijk alles en doet daarmee denken aan Geraint Thomas. Klimmen, tijdrijden en zelfs sprinten. Hij eindigt overal vooraan en is hierdoor een kanshebber voor de wereldtitel.

Omdat ik er nu wel klaar mee ben, zal ik het vanaf nu bij een paar regels laten. De Zwitsers brengen een goede ploeg met Marc Hirschi (volgend jaar bij Sunweb) en Gino Mäder (volgend jaar niet bij Sunweb). Ook het thuisland mag niet worden vergeten. Felix Gall werd een paar jaar geleden wereldkampioen bij de junioren en draait een best wel goed seizoen. De Scandinaviërs, tja. Al starten ze met zes gehandicapten, vooraan eindigen ze toch wel in dit soort categorieën. Toch een mention voor Bjerg, die zowaar goed is gaan klimmen. Misschien een Ekimovje in aantocht. João Almeida won in Luik en Tiago Antunes - geen familie van - is ook wel goed. De Yanks brengen Sean Bennett, Brandon McNulty (even afwachten welke benen hij onderschroeft. In Canada top, in de tijdrit kut) en Neilson Powless, ook niet verkeerd. Nederland brengt Eenkhoorn, winnaar van een sprint in Colorado, kun je mee voor de dag komen. Arensman was de grootste revelatie in l'Avenir. Ook Yevgeniy Gidich mag niet vergeten worden. Tot slot staan Rellende_Thijs en ik volledig achter Villalobos.

Prognose? Nee.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 1% gewijzigd door Koffieplanter op 27-09-2018 20:39:14 ]
Put these foolish ambitions to rest.
  donderdag 27 september 2018 @ 20:28:52 #37
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_182170712
4x die berg. Morgen gaan we zien of het zondag legendarisch zwaar gaat worden. :9~
  Moderator donderdag 27 september 2018 @ 20:33:54 #38
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_182170839
Villalobos _O_
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_182171008
Zo te lezen had Evenepoel een matige dag vandaag _O-
pi_182171226
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 19:12 schreef PSVCL het volgende:
Opgeleid door PSV _O_

[ afbeelding ]
:') :') :') :') :') :') :') x1000000
pi_182171337
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 20:46 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

:') :') :') :') :') :') :') x1000000
Wat een club he ,van alle markten thuis _O_
pi_182171606
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 15:39 schreef Columbiafan het volgende:
Tijd voor Remco om te vertrekken voor ie er zelf ook weer bij ligt.
quote:
laflammerouge16 twitterde op donderdag 27-09-2018 om 20:48:04 At 16 years and without any sort of preparation for it Evenepoel run Bruxelles half-marathon to "try to stay with Kenyans and see how they run". He run first 10 Km in 34'30'' and the full race in 1h16'. https://t.co/NWwFS5VvCY reageer retweet
pi_182171843
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 20:21 schreef Koffieplanter het volgende:
Goed verhaal weer
De Mexicaanse Villalobos mag ik hopen? Tequila staat al klaar hier.

Dacht trouwens dat Sean Bennett meer een klassieker renner was en geen klimmer, zie hem niet zo snel hier iets doen eigenlijk
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_182172529
Motor in het frame
U MAD?
  donderdag 27 september 2018 @ 21:38:50 #45
479054 Bugno2
Campeone del Mondo
pi_182172808
Die hele wall of text van KP niet gelezen, maar doen WE ook mee bij de espoirs?
  Moderator donderdag 27 september 2018 @ 21:39:19 #46
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_182172832
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 21:38 schreef Bugno2 het volgende:
Die hele wall of text van KP niet gelezen, maar doen WE ook mee bij de espoirs?
Nee, totaal niet.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  donderdag 27 september 2018 @ 21:40:03 #47
479054 Bugno2
Campeone del Mondo
pi_182172870
quote:
1s.gif Op donderdag 27 september 2018 21:39 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Nee, totaal niet.
Dus de mannen aan het front bij de profs moeten het wel echt jaren volhouden om te voorkomen dat we in een gigantisch zwart gat vallen?
  donderdag 27 september 2018 @ 21:40:33 #48
479054 Bugno2
Campeone del Mondo
pi_182172885
Behalve Tsjeu natuurlijk.
pi_182172989
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 21:40 schreef Bugno2 het volgende:

[..]

Dus de mannen aan het front bij de profs moeten het wel echt jaren volhouden om te voorkomen dat we in een gigantisch zwart gat vallen?
WE zijn nu aan de zeven vette jaren bezig.
  Moderator donderdag 27 september 2018 @ 21:43:45 #50
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_182173008
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 21:40 schreef Bugno2 het volgende:

[..]

Dus de mannen aan het front bij de profs moeten het wel echt jaren volhouden om te voorkomen dat we in een gigantisch zwart gat vallen?
Nouja, we hebben wel Arensman die tweede werd in de Ronde van de Toekomst. Dat kan een prima renner worden, maar morgen verwacht ik er niet veel van.

Op hem na hebben we te maken met een behoorlijke droevige generatie. Jan Maas is een van de betere klimmers en die kan er echt he-le-maal niets van. Lekker man.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')