quote:
Ingrediënten
1 eetlepel tomatenpuree
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel maïzena
250 ml water
1 theelepel gedroogde tijm
1 eetlepel boter
1 theelepel sojasaus
1 theelepel rode wijnazijn
mespunt bruine basterdsuiker
peper en zout
Bereidingswijze
Vegetarische jus
Maak de ui en knoflook schoon en snij deze heel fijn
Smelt de boter in een pan en voeg de ui toe
Fruit het geheel gedurende 2-4 minuten op een middelhoog vuur
De ui moet lichtjes bruin kleuren
Voeg daarna de knoflook, tomatenpuree, suiker en tijm toe
Meng goed en bak nog 1-2 minuten
Los de maizena op in een beetje water (van de 250 ml)
Blus daarna met de sojasaus, wijnazijn en het overige water
Breng het geheel aan de kook en kruid met peper en zout
Meng de opgeloste maizena door de jus en laat inkoken
Zet het vuur laag en ga verder met de rest van de maaltijd, roer regelmatig
Serveer warm, kan maximaal 48 uur bewaard worden in de koelkast
If you can't beat them, arrange to have them beaten. -George Carlin.