abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_182426227
registreer om deze reclame te verbergen
Mijn neefje werd met 2 jaar naar een logopedist doorverwezen omdat hij alleen nog maar 'papa' zei. Maar ze zullen altijd het totaalplaatje bekijken, mijn neefje leek ook niet te begrijpen wat je tegen hem zei. Ik heb daar verder geen info over en het is hear-say, hoor, ik heb geen contact meer met mijn broertje dus hoor soms dingen via mijn moeder.

Hier op het CB heb ik aangegeven niet meer bij de arts te willen en daar hebben ze gewoon een notitie van gemaakt. Sindsdien de arts ook niet meer gezien.
Bij de eerste CB-afspraak zei ze dat zijn hoofd te groot was en het mogelijk een waterhoofd was. En toen stuurde ze me naar huis met 'we kijken er volgende maand wel weer naar'. :{
Zowel mijn schoonmoeder (ex-CB-arts) als schoonzus (kinderarts) snapten niet waar ze het überhaupt vandaan had, zijn hoofd was prima in verhouding meegegroeid. Hij blijft maar groeien trouwens, hier hangt er inmiddels al maat 98 in de kast en schoenmaat 24. :o

Sneu altijd als die kleintjes in paniek wakker worden. ;( Ook voor je nachtrust. :'(

Wat kan Ella al goed praten Sylver_ :D Ffminjoo O+ :D

Krijg je ook wel eens een echt kusje SQ? _O-
Je raekt an de dinge geweun.
pi_182426349
Mag ik even mijn verbazing delen? Dirk heeft sinds kort een simpel afstandsbestuurbare busje. 2 knopjes: vooruit achteruit. In het begin drukte hij gewoon een beetje op de knopjes, maar vanochtend zag ik hem ineens heel bewust elke keer dat de bus vast staat het andere knopje indrukken. :o nu sjeest hij dus met het ding de hele kamer door en kruipt er zelf achteraan. O+
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
pi_182426462
Smerige kindjes, ik zet Jewel soms met kleding en al onder de douche omdat ze bijvoorbeeld van onder tot boven onder de yoghurt zit en anders alles er thuis ook onder komt te zitten :')

En een ring in de munchkin beker? Ik leer hier ook elke dag weer wat nieuws :o

Fazzoletti, die peuterpuber-buien en dan ook nog in het openbaar :X :') Toen ik Jewel ophaalde van haar 1e crèchedag op onze nieuwe crèche, wilde ze niet van het fietsje af en stond ze ook op het punt om een enorme scene te schoppen. Gelukkig heb ik het in de kiem weten te smoren, op zeer verantwoorde en opvoedkundige wijze zelfs O-) Ter extra info, de nieuwe crèche is van de Montessori en Pikler stijl, het meesleuren van een krijsend kind had denk ik wel minpunten opgeleverd :')

Cygne, goede stats van Wolfje! En fijn die bevestiging dat het niet zorgelijk is dat hij niet los loopt.

En kindjes die overstuur wakker worden, zou er iets in de lucht hebben gehangen? Jewel werd ook hysterisch wakker, toen ik naar haar toe ging was er niets aan de hand :? We hebben haar in het campingbedje bij ons op de kamer gelegd en daar heeft ze de rest van de nacht zo diep geslapen dat ze niet eens wakker werd van haar zusje.

Sylver, jouw Ella in de dierentuin O+

De kusjes van Noud O+ _O-

Paniekzaaiende CB's, ik vind die van ons niet altijd even goed maar paniek zaaien doen ze gelukkig niet! Messina, fijn dat er naar jullie geluisterd wordt dat jullie niet meer naar de arts willen bij het CB! En wat groeit hij snel! Ik had ook al maat 92 in huis gehaald voor de winter voor Jewel maar die lijkt niet meer te groeien dus daar verzuipt ze nog in. Ze zit voor mijn gevoel al eeuwen in maat 86 dus heb ondertussen ook maar haar wintergarderobe in maat 86 aangevuld. Zal je net zien dat ze nu opeens een groeispurt krijgt :')

Nanuke, wat knap van Dirk dat hij door heeft hoe die auto werkt! O+
  woensdag 10 oktober 2018 @ 09:29:06 #279
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_182426765
registreer om deze reclame te verbergen
Wat een lange, Messina! Hoe oud is hij ook alweer?
Wat achterlijk van die arts zeg, nog los van dat het niet klopt, maar je kan toch niet iemand gewoon naar huis sturen voor een maand nadat je zo'n bombshell hebt gedropt? :(
Heb je daar nog iets over gezegd?

Wat goed Nanuke! Wat leuk om te zien he, dat ze dit soort dingen doorkrijgen. Het zijn echt sponsjes, ze leren zo snel :)

Mocht Jewel uit de gloednieuwe maat 86 groeien dan wil ik wel wat overnemen hoor, Schanu O-) ;)

Oh Fazz, ik wilde gisteren nog zeggen dat ik niet hoop dat de dreumesbuien een voorbode gaan zijn voor de peuterpuberteit :o
Dat worden gezellige posts in het peutertopic ter zijner tijd. Kunnen we wel kijken of het gezegde over gedeelde smart klopt :+
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_182426801
Sylver, het voordeel van 2 meiden hebben is dat de jongste alles straks nog kan dragen, dus alle kleding waar Jewel uitgroeit bewaar ik in dozen op de zolder voor Vlokje. Ik heb nog wel wat kleding in maatje 56 die je over mag nemen maar ik denk dat Ella daar wat te groot voor is :')
  woensdag 10 oktober 2018 @ 09:41:47 #281
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_182426903
Haha, daar was ik al bang voor Schanu.
Maatje 56 probeer ik nog wel eens, maar lukt echt niet meer :'( ;)

Ik heb nu ook vaak dat ik iets nieuws voor kleuter koop, het kaartje eraf haal omdat ze het graag wil hebben en ze na 5 minuten zegt dat het niet lekker zit.. Nahja, kan het alvast in de bak voor als Ella 5 is.. Voelt het toch iets minder zonde (en nu maar hopen dat Ella het ook nog leuk vind als ze 5 is, hopelijk is Frozen nog in over 3,5 jaar 🤞).
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_182430185
registreer om deze reclame te verbergen
Over buien gesproken.. Hier wordt er ineens, volledig random, keihard en hoog gekrijst }:|. T lijkt n soort verveling. Ik probeer er dan juist niet op in te gaan en op m te reageren als ie niet zo hysterisch doet.. Maar dat lukt niet altijd. Net in het OV bijvoorbeeld.. Ik wil niet dat andere mensen tutende oren hebben door dat luchtalarm. Iemand de gouden tip O-)?
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_182433020
Ysje kan je aankijken en dan krijsen, grijnzen en weer krijsen. Negeren is dan maar het beste.

Wat betreft taalontwikkeling volgt hij naar mijn indruk z'n zus vrij goed, al was zij ietsjes sneller. Hij noemt haar trouwens steeds TinTin. O+ .

TinTin en Ysje
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_182434404
Wat kunnen ze toch ineens veel he O+
+1 inzicht voor Dirk :D

De terrorist is 17 maanden O+ Het zijn vooral de mouwen en broekspijpen die echt te kort zijn met maat 92.

Wat betreft het CB, ik zei op dat moment weinig. Ja, dat mijn man ook een grote baby was. Ik was echt van slag. Ik heb later wel melding gedaan, ook van het feit dat ze eerst voelde of de balletjes ingedaald waren en daarna zonder handen wassen voelde of z'n gehemelte dicht was. Laten we maar zeggen dat we niet zo klikten. 8-) :')

Die krijs-periode duurde hier maar heel kort. Maar misschien haalt 'ie dat nog later in. Ik hoop van niet.

Wat een rijkdom zo Franny. O+

Mijn oudste zoon is gaan samenwonen afgelopen weekend. Voelt zo leeg in huis :@
Je raekt an de dinge geweun.
pi_182440122
Ah messina, dat lijkt me ook best een ding tzt ja, je kinderen uit huis!
Jeetje een arts die de hygiëne niet in acht houdt :N

Ella in de minizoo O+

En knappe dirk, zomaar snappen hoe de auto werkt!

Ik hoop dadelijk nog heel even op de bank te kunnen ploffen. N had supergoed gegeten vanavond, wat veel en achteraf wellicht wat te veel verschillende dingen. Toen ik haar om 19:45 naar bed ging doen en net een schone luier en romper aan had getrokken begon ze enorm te spugen. Alles weer uit, in bad gedaan, bed ritueel verder afgemaakt begint ze weer behoorlijk te spugen. Ik vond het best wel eng, door de stukjes, ze liep rood aan en duurde paar keer even voordat ze weer ademhaalde enzo. Wellicht allemaal normaal bij overgeven maar brrr. Nu weer verschoont en gewassen wilde ze wel heel graag bij me drinken. Aangezien ze meestal goed aan kan geven wat ze wil maar in mee gegaan. Ik verwacht dat ze zich nu in slaap drinkt en ik hoop dat ze de voeding binnen gaat houden.
pi_182440242
Och Nolita, wat naar zeg. ;( Ik hoop dat ze lekker gaat slapen zo en niet meer hoeft te spugen.
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
pi_182442544
Aww, wat sneu Nolita. En ook vervelend voor jullie. Is ze goed gaan slapen?

Wat een geweldige foto Franny!

Knap he Nanuke. Die ontwikkeling gaat nu ook zo snel, veel sneller dan ze kunnen laten merken. Vooral qua begrip gaat het heel hard.

Schanu, ik heb ook twee meiden, maar dat voordeel ken ik niet :P

Dat gillen kennen we hier ook, doen ze vooral graag met zn drieën tegelijk. Peuter zegt tegenwoordig zodra hij even gestopt is tegen zn zusjes dat het niet mag "mama pijn in oren". Hij heeft daar alleen zelf geen boodschap aan en zodra er een gilt, gilt de rest mee.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_182444473
Ze is idd aan de borst in slaap gevallen en werd zojuist de eerste keer wakker. Nu weer aan het voeden en dan weer door ga ik even vanuit.

FF oei, dat gillen x3 lijkt me helemaal een uitdaging. Leuk dat peuter corrigeert, maar het hem zelf nog niet lukt om daar iets mee te doen :D
  donderdag 11 oktober 2018 @ 11:33:44 #289
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_182448671
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 23:05 schreef FlyingFish het volgende:
Schanu, ik heb ook twee meiden, maar dat voordeel ken ik niet :P
Haha :+

Gillen in drievoud lijkt me ook wel erg pijnlijk voor je oren 😬

TinTin en Ysje! O+
Wat een toffe naam voor I heeft Ysje bedacht zeg!

Achossie Nolita, hopelijk hebben jullie rustig geslapen zonder verdere spuugincidenten. Sneu is dat altijd hè.

Ella is ook weer goedgekeurd op het consultatiebureau.
82cm en 10,2kg.
Klopt toch dat maat 80 niet goed meer past :)

Ze heeft zich nog een beetje lopen uitsloven door niet alleen de blokkentoren om te gooien, maar 'm gelijk ook weer op te bouwen en door de deksel terug te eisen die de vpk van het bakje afhaalde, zodat ze het rondje door het ronde gat en 't vierkantje door het vierkante gat enzo kon doen ipv gewoon los in het bakje :+

[ Bericht 0% gewijzigd door Sylver_ op 11-10-2018 11:42:05 ]
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_182448815
Zieke kindjes is altijd sneu. Hopelijk voelt ze zich beter!
En Ella naar maat 86! *O*
Je raekt an de dinge geweun.
  donderdag 11 oktober 2018 @ 12:23:21 #291
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_182449555
Ella heeft ook nog even het cb-hondje voor ze uitgelaten :)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wel jammer dat ze er ook echt mee naar buiten wilde en 'm niet terug wilde brengen :P

[ Bericht 18% gewijzigd door Sylver_ op 11-10-2018 12:29:47 ]
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_182458916
Wat goed, sylver! Als ze zich dan toch moet uitsloven kan t maar beter bij t CB zijn, dan heb je er ook nog wat aan. :D En zo'n leuk hondje zou ik ook mee willen nemen naar huis. Ik kan haar geen ongelijk geven.
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
pi_182461350
Inderdaad. Ysje heeft een toffe naam voor zijn zus gekozen!

Oh, sylver. Ik vind dreumes met rugzak altijd zo enorm schattig. En ze lijken dan zo groot. Dit was hier een paar weken geleden:
pm5hQ96Xj
pi_182478058
Die dreumessen lijken idd super groot met die rugzakjes om! En lopend natuurlijk. Lijkt zo’n verschil met N!

En Ella zich uitgesloofd op het cb O+

Hier eindelijk een afspraak staan om een spaarrekening voor N te openen. Echt zoiets wat we al een jaar van plan zijn, maar steeds voor ons uit schuiven. Eens zien wat de buit uit de spaarpot inmiddels al is. Zetten jullie ook maandelijks een bedrag opzij? Denk dat we dat wel gaan doen, maar nog geen idee welk bedrag.
pi_182478129
Hier geen maandelijks spaarbedrag, maar wij sparen de kinderbijslag. Dus omgerekend per maand is dat zo'n 65 euro. Twee derde gaat naar een spaarrekening op onze eigen naam, maar wel bedoeld voor Teetjes studie. De rest gaat naar een spaarrekening op zijn eigen naam, daar krijgt hij dus na zijn 18e zelf zeggenschap over.

Wat geweldig schattig, dat rugzakje zo. Teetje heeft er ook een, maar draagt hem eigenlijk nooit op zijn rug. Nou loopt ie ook nog niet, en op de arm is het toch een beetje raar zo'n rugzak om. Hij kletst trouwens echt de oren van onze kop af, zo leuk! Er komen ook bijna iedere dag woorden bij lijkt het.
  vrijdag 12 oktober 2018 @ 20:21:05 #296
101840 Rijstebuiltje
De allerliefste dat ben jij!
pi_182478163
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 oktober 2018 20:14 schreef Nolita het volgende:
Die dreumessen lijken idd super groot met die rugzakjes om! En lopend natuurlijk. Lijkt zo’n verschil met N!

En Ella zich uitgesloofd op het cb O+

Hier eindelijk een afspraak staan om een spaarrekening voor N te openen. Echt zoiets wat we al een jaar van plan zijn, maar steeds voor ons uit schuiven. Eens zien wat de buit uit de spaarpot inmiddels al is. Zetten jullie ook maandelijks een bedrag opzij? Denk dat we dat wel gaan doen, maar nog geen idee welk bedrag.
Hier per maand ¤50,00 voor onze inmiddels kleuter. Opa's en oma's duwen ook wel eens wat toe. Verder wat er overblijft van de kinderbijslag.. :)
[url="http://lb1f.lilypie.com/uNDDp2.png]Trotse mama, van het liefste meisje[/url]
pi_182478180
Wij hebben n aparte spaarrekening (die we al hadden) voor de kaptein gemaakt, daar komt de minderbijslag op en soms geven we die uit, en soms blijft die erop staan. Nog niet echt een condtructieve spaarrekening dus, maar dat komt ooit wel :P
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_182478233
Wij sparen elke week 12,5 euro op een spaarrekening op zijn naam. Alles wat in zijn spaarpot komt storten we eens in de zoveel tijd bij. :)
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
  vrijdag 12 oktober 2018 @ 20:27:23 #299
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_182478263
Wat een ander gezicht zeg, met rugzak en lopend!

edit: ah, opeens 5 nieuwe posts. Ja die spaarrekening is hier ook iets wat al bijna 15 maanden op de wensenlijst staat... En er is geen spaarpot dus zijn saldo is gewoon 0.
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 oktober 2018 20:22 schreef littledrummergirl het volgende:
minderbijslag
Dat is nog een seen leuke vertyping. Al vind ik het niet eens zo weinig!
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_182478462
Hier hebben ze spaarrekeningen van opa gekregen voor hun geboorte. We sparen zelf ¤100 per kwartaal per kind (gaat direct na de storting van kinderbijslag er af) en verder vult opa de spaarrekening. We waren vooraf meer van plan (hele formule wat uiteindelijk neerkwam op ¤150 per maand maar dat zou dan uiteindelijk ¤75 en ¤75 zak/kleedgeld worden op middelbare schoolleeftijd maar ook op basis van haalbaarheid met 2 kinderen totaal), maar opa stort genoeg om ze iig door de eerste jaren studie heen te loodsen dus daar is uiteindelijk niks van terecht gekomen. Ik vond het openen overigens ook gedoe met tig dingen tekenen, het aan een rekening van ons laten koppelen en langs de bank moeten gaan...

Ik vind die rugtasjes ook erg leuk staan. De meiden hebben er nog geen, maar peuter kan zich uren vermaken met speelgoed in zijn tas doen, het er weer uithalen en met z'n tas op z'n rug rondwandelen.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')