abonnement Unibet Coolblue
pi_182061322
Pfff hoe krijgt ze het weer voor elkaar....ik had nachtdienst. Met mijn goede gedrag om 04:00 eruit om fles te geven, poept ze de hele boel onder en valt nadat ik alles geboend en verschoond had weer in slaap. Fles bleef vol staan.

En niet veel later werd B wakker want zijn bed was zeiknat, hij was door zijn luier gelekt.

Koffie!

En inderdaad jentin, ook hier moesten we lopen lopen lopen. NJ bij ons lag de piek op 7 weken daarna ging het steeds beter. Elke dag net wat minder onrustig en net wat minder huilen. Nu is ze 12 weken en huilt amper meer en slaapt ook 's avonds in haar eigen bed.

Eten koken is altijd met tv hier, J ligt dan in de box, zit in de wipstoel of ligt op bed. B kijkt Netflix en eet ondertussen komkommer en paprika.
Verder koken we vaak dingen die makkelijk in de vriezer kunnen. Op drukke dagen halen we dat uit de vriezer ipv koken. Vooral als mijn vrouw weer gaat werken een oplossing.

[ Bericht 46% gewijzigd door exode op 22-09-2018 08:54:26 ]
pi_182061442
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 08:16 schreef SacreCoeur het volgende:

[..]

Maar mijn baby heeft zo'n ritme dat hij rond etenstijd altijd slaapt.
Fixed that for you :+

Exode c_/
  zaterdag 22 september 2018 @ 09:28:19 #228
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_182061712
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 september 2018 09:03 schreef Jentin het volgende:

[..]

Fixed that for you :+

Exode c_/
:D Is wel zo
pi_182062357
NJ: Ons Wuppie is overdag ook het liefst bij iemand. Ze is nu bijna 7 weken en slaapt overdag hooguit 1.5 uur in de wandelwagen. De overige tijd wordt ze vastgehouden of in de draagzak. Dan slaapt ze ook wel maar kan ze niet weggelegd worden. Afgelopen week heeft ze alle nachten doorgeslapen in de co-sleeper.
Maar als ik haar overdag steeds weer in haar bedje zou leggen dan zou ze ook continu huilen. Ze heeft de nabijheid en geborgenheid echt nog nodig en als eerste kindje kan dit ook nog.
Iedereen doet het op z’n eigen manier en doe vooral wat voor jullie goed voelt. Maar als S wegleggen in bed huilen oplevert, waarom dat dan toch steeds doen?

Koken doet vriend eigenlijk altijd en als hij avonddienst heeft eet ik vaak bij m’n schoonouders. Maar dat komt ook wel door bovenstaande. Zodra ik wat meer m’n handen vrij heb mik ik vast ook wel weer eens wat in de pannen. Ik ben redelijk onhandig dus zou het niet durven met wuppie in de draagzak. Hoe vaak ik wel niet met een hoogzwangere buik te dicht bij het fornuis of oven heb gestaan :')
pi_182062507
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 22:30 schreef NicolasJoy het volgende:
@Loj
Die 4-5 uur voelt eigenlijk wel als 'minimum' inderdaad om een beetje te functioneren. Wel een idee de nacht zo te verdelen.. Ik houd hoop! Vandaag alweer 5 weken, dus die 12weken/3maanden komt vanzelf dichterbij, wie weet wat dat brengt! Kan me alleen nog totaal niet voorstellen dat ik ooit meer kinderen wil. :P Qua niet trekken: dat voel ik nu nét te vaak nog, dus daar probeer ik ook juist niet te veel aan toe te geven..

@Pannenkoekenmix:
Haha, hele gebeurtenis zo met de katten dan. :P Vooralsnog vlucht ze hier dus vooral nog weg als ze te dichtbij komt, maar wel continu in dezelfde kamer willen zijn om te kijken.. :P

--

Vandaag nog weer contact gehad met het CB (verpleegkundige). M'n vriendin was alleen thuis van 6-20 ongeveer en had het even niet meer.. Tegen 14u wordt Spookje onrustig en dit stopt pas tegen 21u. In die tijd slaapt ze gewoon níet. Ze is te troosten bij ons, maar in bed is het huilen-huilen-huilen..

Stomme is ook dat als ze zo huilt en je komt de kamer binnen.. Dan begint ze te lachen. Manipulatief spook. :9
Dat is niet manipulatief, dat komt omdat ze huilt omdat ze bij jullie wil zijn, en dan ziet je ze jullie dus lacht ze.

Manipuleren kunnen baby’s helemaal niet.

Weet niet of ze borst of fles krijgt, maar alle baby’s kunnen clustergedrag vertonen, vaak in de avond. Melba deed dat ook van een uur of vijf tot elf s avonds. 14-21 is nog redelijk werkbaar. Het beste werkt toch echt kindje gewoon bij je houden.

Hoe oud is ze? Ik ben op een gegeven moment met een week of... 8, omdat ik het zelf niet meer trok (ook omdat mijn tepels zo stuk gingen) wel gaan slaaptrainen overdag. Niet door te laten huilen maar door gewoon elke keer na 60/90/120 minuten wakker hem in bed te leggen.

SPOILER: uitleg
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Overigens werkte dit alleen overdag, die huiluurtjes in de avond bleven nog wel een poosje, vooral aandacht inhalen en bij ons willen zijn, maar dat was toen ook minder zwaar. Naar bed voor de langere nachtslaapjes ging heel lang tegelijk met ons rond elf uur ofzo. Was pas met ruim een half jaar denk ik dat dat wat eerder werd.

Ik had een post partum depressie dus ik vond het toen allemaal heel moeilijk, maar dat betere slapen overdag heeft me wel geholpen een klein beetje meer te genieten van hem. En ook om de avonden wat meer te accepteren.

[ Bericht 1% gewijzigd door kwakz0r op 22-09-2018 12:04:04 ]
Kwak
pi_182062986
Door dat ‘winning team’ gevoel krijgt Mijm ook gewoon nog een fles rond 22.00/22.30. Met terrorpeuter (qua slapen) durf ik niets aan te passen bij mijn slapende baby :')
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_182063719
LeSage; als het werkt zou ik er ook niets aan veranderen. Voor je het weet ontdekt je baby dat ‘s nachts om 3 uur drinken ook heel leuk is :P
pi_182065526
Zou ik ook niks aan veranderen inderdaad LeSage. Mijnes maakt het niet uit, elke nacht om 02:30 meldt ie zich weer :')

Pittige nacht exode! :O

Casper (ik kan nog niet aan z’n werknaam wennen :')) was erg onrustig afgelopen nacht. Dus ik kon ook wel koffie gebruiken, laat ik mijn kopje vallen }:| :{w

Casper is vandaag voor t eerst naar de kapper geweest, hij vond het maar matig en ik op een gegeven moment ook :+ En nu is ie logeren bij opa en oma want wij zijn een nachtje weg met de raad van 11 van onze carnavalsvereniging. Veel slaap gaan we ook nu niet krijgen denk ik :P
pi_182065614
Rena is het gelukt met in haar mondje kijken?

Leuk Exode, ik ben benieuwd wanneer de tandjes komen. :D
Banaan kwijlt op het moment zo hard dat hij eigenlijk elke keer voor het slapen gaan een kledingwissel krijgt. Veel meer dan toen hij nog echt klein was. Ik verwacht dus ook wel meer tandjes binnen nu en een maand.

Aure fijn dat het beter lijkt te gaan. :)

Sillie, mijn man heeft heel lang gekookt, dat was hij toch al gewend omdat ik steeds zo misselijk was tijdens de zwangerschap. :p Nou kook ik graag af en toe weer en kan hij dan even tijd hebben met Banaan. Met draagzak koken vind ik eng trouwens, dat doe ik dus niet. Maar goed, dan gaat hij bij mijn voeten, onder het gasstel, zitten, dat is geen verbetering.
Iets snijden met Banaan op mijn buik vind ik ook griezelig, vooral voor mijn eigen vingers. Rugdragen vond ik nog niet lekker laatste keer.

Ik moest pas iets uit de oven pakken, keukentrapje erbij gepakt, ging Banaan natuurlijk op mijn keukentrappetje klimmen. Ook niet veilig. :N

LeSage, zit Mijmpie dan niet heel lang in de TrippTrapp? Ik ga het misschien ook eens proberen als het nodig is. :)

Wat goed Fleur! :D
Ik vind Casper echt een fantastische naam. O+

Spees wat vervelend die vermoedens van astma. Aan de andere kant wel fijn dat er misschien een verklaring is voor het onrustige gedrag, dan kun je er tenminste wat mee. :*

NJ zulke kleine baby’s kunnen je nog niet manipuleren. Die willen gewoon papa/mama bij zich, instinctief, zodat ze veilig zijn.

Jentin als het nog fijn is zo met de borstvoeding dan zou ik het ook lekker zo laten. :)

Banaan ging vandaag zelf staan! We doen het weleens als spelletje, kijken hoelang hij op eigen benen kan staan tot hij naar voren of achteren valt (wel opvangen natuurlijk anders is het spelletje gelijk niet leuk meer). Vanochtend trok hij zich op aan mijn benen en ging toen heel even zelf los staan. O+ O+ O+

Gezocht: Kleine baby. ;(
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
  zaterdag 22 september 2018 @ 15:23:38 #235
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_182065689
Ruilen? Geef mij maar een grote baby :o :+
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
pi_182065926
-O- @ manipulatiesuggestie, zo werken kleine babietjes inderdaad niet!

Zooo. :O Met nacht waarin Günther maar liefst zeven keer wakker werd nu onderweg naar de Efteling voor theatervoorstelling en daarna eten en drankjes met mijn beste vriend. Ik hoop dat ik wakker blijf! :D Er zowaar wel aan gedacht om mijn kolf mee te nemen, phew :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_182065980
Als ik ga koken terwijl echtgenoot niet thuis is, barricadeer ik de toegang tot de keuken met een op z'n kant liggende eetkamerstoel. :')
Günther kan zich vooralsnog prima een tijd zelf vermaken op de grond in de woonkamer (geen tv of andere schermpjes tot nu toe), dus da's wel makkelijk. :) Ik geniet er maar gewoon van dat -ie zo goed in z'n eentje kan spelen zolang het nog duurt. Komt ongetwijfeld verandering in :+
Let me see you stripped down to the bone
pi_182066417
Zelfstaanapplausje voor Banaan! *O*
Let me see you stripped down to the bone
pi_182066721
Wat knap van banaan!

En een :* voor mini. 7 keer wakker :o veel plezier vanavond, hopelijk lukt het je om wakker te blijven ;)

Nou exode je hebt gelijk, Jip heeft dus last van buikgriep... Zijn oma (die afgelopen week heeft opgepast) en ik hebben er nu ook last van :'( Gelukkig is Jip er dus wel vrij prima onder inmiddels, alleen nog frequent komende vieze stinkende diarreeluiers (echt een gierput is er niks bij). Dus ik leg hem wel wat vaker aan dan normaal, zodat hij wel voldoende vocht binnen houdt. Maar vooralsnog is hij eigenlijk heel vrolijk, dus ik ga er van uit dat het wel goed komt. Beetje jammer dat ik mezelf zo belabberd voel... -O-
pi_182069330
Beterschap Autre. Ziek zijn met baby zou echt verboden moeten worden. :*

PKM, Mijm zit dan wel even in zijn stoel, maar hij kan inmiddels zo goed zitten dat ik niet denk dat dat nog zo schadelijk is. Voorheen lag hij ook wel in de babyinzet.
Oh ja, en op vrije dagen ovenschotels of vriezergerechten in grotere hoeveelheid, voor op werkdagen.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_182070181
Ah nee Aure dat is echt naar. 1 lichtpuntje, ik begreep dat dit virus bij volwassenen niet lang duurt.

We zijn vanmiddag bij de Ikea geweest, J heeft alleen 2 hazenslaapjes van 15 minuten gedaan verder was ze veel te druk met rondkijken. En nu is ze oververmoeid...pfff, geen land mee te bezeilen. Vanochtend wel 2 uur in bed geslapen en na thuiskomst van Ikea 45 minuten in bed maar toch overprikkeld denk ik. We hadden haar nu mee in de maxicosi, volgende x de kinderwagen, dan ziet ze minder en valt makkelijker in slaap.
pi_182071052
LeSage ik maak me ook geen zorgen om het rugje van Banaan met langer zitten, ik vind het knap dat Mijm zoveel geduld heeft. :)

Beterschap Aure. :*

Ik had het straks met schoonmoeder over Banaan en dat hij de auto niet zo leuk vindt omdat hij niet stil wil zitten. "Dan zet je hem toch gewoon op schoot?" zei ze. Volgens haar was dat niet alleen vroeger heel normaal maar zie je het tegenwoordig ook nog vaak. :Y
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
  Moderator zaterdag 22 september 2018 @ 21:46:13 #243
382129 crew  Donna
pi_182071373
:Y :Y :Y :X
  Moderator zaterdag 22 september 2018 @ 21:46:54 #244
382129 crew  Donna
pi_182071390
We hebben vandaag een kinderstoel gekocht. Ze zat ZO trots aan tafel vanavond!
pi_182076860
Pannenkoek, die opmerking van je schoonmoeder! :|W rijdt banaan weleens met haar mee in de auto?

Donna, ze lijkt vast ineens heel groot zo!

Aure beterschap! Fijn dat het met Jip weer beter gaat!

Mini vannacht hopelijk wat minder vaak wakker geweest! Gisteravond leuke theatervoorstelling gehad?

Labellefleur, last geworden vannacht? ;) hoe laat halen jullie Casper op? Hopelijk voor die tijd nog even bijslapen!
pi_182077734
Beterschap, Aure!

Nouk :W Hoe gaat het daar? Ze worden echt weer groot, hoor :P

Over autorijden: ik parkeerde van de week bij de super naast een auto waar drie kinderen alleen in zaten. De oudste was een jaar of 7 en de kleinste een baby. Alledrie zonder stoeltje of verhoger en de baby lag bij de oudste los op schoot (en kon duidelijk nog niet zelf zitten). 8)7
pi_182079000
Gezellig Donna. :D

Takkie mijn schoonmoeder rijdt geen auto. Ik heb er gelijk aan herinnerd dat ook zij niet in onze auto mag zonder dat ze haar gordel omdoet. :P

Nouk ruilen wil ik niet, ben toch gehecht geraakt aan Banaan. ;)

Mini hopelijk was vannacht een betere. Anders c_/

Nou Jentin, en ik maar denken dat mijn schoonmoeder gek geworden is. _O-
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_182079336
Yeah Donna, dat is zo gezellig he samen aan tafel :) Welke stoel heb je gekocht?
Hoe was het theater Mini? Wat een leuk uitje :)
Wat is daar raar aan Jentin? ;) Echt hoe bedenk je het he.

J heeft nog steeds een raar ritme, alhoewel vannacht niet echt meetelt. Ze was zo overstuur tot een uur of 21:00, haar manier om te zeggen 'de ikea is stom' denk ik. Om 21:00 fles en tot 04:00 geslapen, weer fles en tot 09:00 geslapen. Ja klinkt leuk 12 uur slaap met 1 fles ertussen maar dat ritme mag van mij echt heel snel naar 19:00 tot 07:00 met 1 a 2 flessen ertussen. Ik klaag over luxe geloof ik maar met B die naar school moet etc is het gewoon niet zo handig allemaal van J. :@
En verder knijpen we echt in onze handjes, ze slaapt nu overdag ook al een paar dagen goed en makkelijk. Hopelijk is dat een voorbode voor hoe relaxt ze is.

Brengt me op de slaapvraag van vandaag ;) Ze slaapt nu nog in een puckababy piep, daar groeit ze binnen nu en 2 weken uit, wellicht eerder. We hebben de Puckababy mini al klaarliggen MAAR B bereikte de mini middenin de zomer. Nu gaan we richting kouuuuu en naaaat. We leggen er 's nachts een deken over maar ik vraag me af of dat genoeg blijft dus we kijken nu al naar warme slaapzakken. We wonen in een jaren 30 hoekhuis en zij ligt op de hoek zeg maar. Het is daar nu al gedaald naar 17 graden (overdag!)
Hebben jullie ervaring met de 4 seizoenen puckababy? Is die in de winter warm genoeg en in de zomer ook behaagelijk? Zo koud als het in de winter in haar kamer is, zo warm is het daar in de zomer. Hij is pas vanaf 6 maanden zie ik, dus we moeten dan wel 3 maanden overbruggen met de mini, warme pyjama en deken.
pi_182079429
quote:
0s.gif Op zondag 23 september 2018 11:05 schreef exode het volgende:
Yeah Donna, dat is zo gezellig he samen aan tafel :) Welke stoel heb je gekocht?
Hoe was het theater Mini? Wat een leuk uitje :)
Wat is daar raar aan Jentin? ;) Echt hoe bedenk je het he.

J heeft nog steeds een raar ritme, alhoewel vannacht niet echt meetelt. Ze was zo overstuur tot een uur of 21:00, haar manier om te zeggen 'de ikea is stom' denk ik. Om 21:00 fles en tot 04:00 geslapen, weer fles en tot 09:00 geslapen. Ja klinkt leuk 12 uur slaap met 1 fles ertussen maar dat ritme mag van mij echt heel snel naar 19:00 tot 07:00 met 1 a 2 flessen ertussen. Ik klaag over luxe geloof ik maar met B die naar school moet etc is het gewoon niet zo handig allemaal van J. :@
En verder knijpen we echt in onze handjes, ze slaapt nu overdag ook al een paar dagen goed en makkelijk. Hopelijk is dat een voorbode voor hoe relaxt ze is.

Brengt me op de slaapvraag van vandaag ;) Ze slaapt nu nog in een puckababy piep, daar groeit ze binnen nu en 2 weken uit, wellicht eerder. We hebben de Puckababy mini al klaarliggen MAAR B bereikte de mini middenin de zomer. Nu gaan we richting kouuuuu en naaaat. We leggen er 's nachts een deken over maar ik vraag me af of dat genoeg blijft dus we kijken nu al naar warme slaapzakken. We wonen in een jaren 30 hoekhuis en zij ligt op de hoek zeg maar. Het is daar nu al gedaald naar 17 graden (overdag!)
Hebben jullie ervaring met de 4 seizoenen puckababy? Is die in de winter warm genoeg en in de zomer ook behaagelijk? Zo koud als het in de winter in haar kamer is, zo warm is het daar in de zomer. Hij is pas vanaf 6 maanden zie ik, dus we moeten dan wel 3 maanden overbruggen met de mini, warme pyjama en deken.
Hoi! Ik had (of heb eigenlijk, want hij past nog steeds) voor W. De puckababy 4 seizoenen slaapzak. Wij wonen in een 2-onder-1-kap uit 1880, dus over kou en warmte kunnen we meepraten :P .
Maar hier voldeed die slaapzak prima! In de winter gebruik je de volledige zak, die is dan dik en lekker warm. Je kan hem ook uit elkaar halen. In de zomer gebruik je dan enkel de “buitenzak”, die is van dun katoen en je kan de mouwen daar ook nog afhalen. De binnenzak gebruikte ik voor de herfst/lente, die is dikker en van teddy stof. Die 2 gecombineerd maken dus de winterzak.
Ik ben er fan van, voor H. schaf ik er tzt ook weer 1 aan.

Oh! W. is trouwens van november dus die sliep zo tussen februari en mei in de Piep. Ik deed hem dan tijdens koude nachten een lange mouwen romper, pyama en sokjes aan. Dan de piep aan en dan nog een dekentje. Ging prima!
pi_182079563
Sillie, thanks! Ik lees wel dat ie best groot is voor een baby van 6 maanden, klopt dat? J is middenin de winter 6 maanden.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')