Zou ik eigenlijk gewoon niet doenquote:Op maandag 17 september 2018 16:38 schreef Mevrouw_voor_jou het volgende:
Ik kwam vandaag bij de Aldi de abdijbock van Steenbrugge tegen. Nu ga ik morgen een stoofpotje koken en zocht ik nog een donker biertje om daar in te gooien, dus dat kwam mooi uit. Ik ben benieuwd of het wat is.
wellicht heeft de kroegeigenaar nog wel een paar glazen voor een goede klant. En anders bij slijterij die geven ook nog wel eens een leuk glas cadeau bij aankopen.quote:Op maandag 17 september 2018 17:27 schreef Irritatie100 het volgende:
In het plaatselijke speciaalbiercafe hier hebben ze sinds kort een nieuwe kaart. Eerst hadden ze alleen Belgische bieren, maar nu ook van buiten België
Heb er al een paar lekkere biertjes op die ik nog nooit had gedronken. Laatste tijd erg fan van de Urthel Hop-it en sinds ik hem geproefd heb van die nieuwe kaart de Oedipus Mannenliefde.
En een andere vraag: onlangs ben ik op mezelf gaan wonen, dus ik ben hier en daar nog wel wat zaken aan het aanschaffen. Zo heb ik bijvoorbeeld nog geen bierglazen. Nou drink ik thuis vrijwel niet (90% van de alcohol die ik drink is in de kroeg in het weekend), maar ik wil wel een paar mooie glazen in huis hebben voor die 10%. Heeft iemand een adresje waar ik voor niet al te veel geld (aangezien ik het dus niet veel gebruik) wat leuke glazen kan aanschaffen of kan ik net zo goed gewoon eens een Xenos/Blokker/Action binnen lopen?
Vandaar dat ik laatst zoveel energie had toen ik dacht lekker te ontspannen met een stout van omnipolloquote:Op maandag 17 september 2018 16:52 schreef GurneyIsBestOke het volgende:
Hebben jullie al gehoord dat Noa Pecan Mud Cake Stout, naast een imperial pastry stout van 11%, ook een lekkere Energy Drink is voor bij het sporten?
Ik wel namelijk!
Gisteren toch even langs kunnen gaan in Essen.quote:Op maandag 10 september 2018 16:23 schreef PrideoftheSouth het volgende:
[..]
Pics van je kleine voorraad.
Waarom niet?quote:Op maandag 17 september 2018 16:58 schreef Saind het volgende:
[..]
Zou ik eigenlijk gewoon niet doen
Beter bij de appie Chimay blauw of St Bernardus 12 halen
Vind het zelf niet zo geslaagd voor stoofvlees. Ietwat waterig, te weinig restsuikers iig.quote:Op maandag 17 september 2018 19:15 schreef Mevrouw_voor_jou het volgende:
[..]
Waarom niet?
De Aldi verkoopt af en toe hele leuke speciaalbieren.
Ik heb al eens abt 12 in de stoofpot gegooid en dat wat een prima idee. Maar herfstbock doet het er doorgaans ook goed in.
Dat flesje met die groene dop staat op beide foto’s, maar dat heb ik dus nog nooit daar in het schap zien staan.quote:Op maandag 17 september 2018 19:05 schreef racerdkb het volgende:
[..]
Gisteren toch even langs kunnen gaan in Essen.
[ afbeelding ]
Redelijk bescheiden gebleven, ook op de centjes gelet (beetje dan).
Had ook nog wel genoeg shit staan:
[ afbeelding ]
Dat is geen slecht idee En anders zal ie vast wel leuke tips hebben.quote:Op maandag 17 september 2018 17:32 schreef JJ76 het volgende:
[..]
wellicht heeft de kroegeigenaar nog wel een paar glazen voor een goede klant. En anders bij slijterij die geven ook nog wel eens een leuk glas cadeau bij aankopen.
Goed kruiden helpt meestal ook wel. Mocht deze niet bevallen dan heb ik nog genoeg wat zwaardere bieren in huis om het gerecht mee te redden.quote:Op maandag 17 september 2018 19:43 schreef Saind het volgende:
[..]
Vind het zelf niet zo geslaagd voor stoofvlees. Ietwat waterig, te weinig restsuikers iig.
Maar misschien flesje extra en verder inkoken
Ik twijfel over die ciders van Antidootquote:Op woensdag 19 september 2018 09:54 schreef Seul het volgende:
Update: wat zitten dollen met winkelkarretje Etre Gourmet... Gratis verzending (binnen Belgie allesinds) boven de 10kgs?.. Niet 50¤, niet 100¤, maar 10kgs... Streepje bizar.
Stoof in een stout is ook een aanrader hoor. Heerlijk diepe smaak. Had zelf eens een milkstout gebruikt, vond ik 1 van de lekkerste.quote:Op dinsdag 18 september 2018 09:18 schreef Mevrouw_voor_jou het volgende:
[..]
Goed kruiden helpt meestal ook wel. Mocht deze niet bevallen dan heb ik nog genoeg wat zwaardere bieren in huis om het gerecht mee te redden.
De stoof was op zich goed gelukt, het zoetig kruidige van de bock was goed te proeven.quote:Op woensdag 19 september 2018 10:32 schreef ThePlaneteer het volgende:
[..]
Stoof in een stout is ook een aanrader hoor. Heerlijk diepe smaak. Had zelf eens een milkstout gebruikt, vond ik 1 van de lekkerste.
beer can chicken met een of andere cloudwater IPA zou kunnen maar dat is wel echt verspilling.quote:Op woensdag 19 september 2018 14:56 schreef GurneyIsBestOke het volgende:
Ik doe meestal een blikkie cloudwater in mijn stoofvlees, maar dat was toch wat minder geslaagd.
https://dagelijksekost.ee(...)tloof-en-aardappelenquote:Op woensdag 19 september 2018 14:44 schreef Mevrouw_voor_jou het volgende:
[..]
De stoof was op zich goed gelukt, het zoetig kruidige van de bock was goed te proeven.
Stout vind ik wat te heftig voor in een stoofpot. Toevallig dronk ik gisteren bij de stoofpot wel de 'White Label Russian Imperial Stout Old Smokey Bourbon Blend' erbij. Dat matchte wel goed al dronk ik er ook een quadrupel bij 'Laphroaigh barrel aged quadrupel' en dat maakte het helemaal af. Heerlijke combinatie en de Laphroaigh smaak was goed te herkennen.
Ik denk wel dat het helemaal smaak afhankelijk is, mijn gast vond juist de Russian Stout het lekkerste bij de stoofpot.
Dat recept ziet er inderdaad goed uit! Zeker iets om een keer uit te proberen.quote:Op woensdag 19 september 2018 15:29 schreef Saind het volgende:
[..]
https://dagelijksekost.ee(...)tloof-en-aardappelen
Dit werkt wel goed met stout
Moet je wel beetje kijken welke stout je pakt, die van de Dolle is vrij droog en bitter
Dat heb ik dus echt al jaren niet meer gezienquote:Op woensdag 19 september 2018 16:32 schreef Seul het volgende:
^Yep, hier ook... Guinness Special export...
Ik was laatst in de biertuin toen we paar rondjes Guiness deden, bleek het op te zijn en kregen we de special export. Paar moesten achteruit de deur door.quote:Op woensdag 19 september 2018 16:58 schreef Saind het volgende:
[..]
Dat heb ik dus echt al jaren niet meer gezien
zonde, lekker spul
En toch vliegen ze als warme broodjes over de toonbank. Lekker man.quote:Op donderdag 20 september 2018 13:20 schreef Saind het volgende:
3 Fonteinen Framboos en Golden Blend op Etre
45 en 35 euro
Gekoelde opslagruimte verhuren aan derden...misschien moet ik daar ook eens aan beginnen. Dan is de prijs van zo’n flesje Framboos misschien ineens toch een kleinigheidje.quote:Op donderdag 20 september 2018 15:12 schreef Seul het volgende:
Maar drie blikken daarvan zijn effectief voor mij...
Als ik ze niet al in huis had, had ik het wel serieus overwogen. Maar dit is allebei deze week ook gewoon voor 2 tientjes minder de fles te koop in België dus neequote:Op donderdag 20 september 2018 14:22 schreef PrideoftheSouth het volgende:
Goeiendag. En niet meer op voorraad. Misschien is dat maar beter ook, want ik kwam heel even in de verleiding.
Deze week al? Laten we het hopen, ik moet over een paar dagen weer in de buurt van Gent zijn.quote:Op donderdag 20 september 2018 15:38 schreef Saind het volgende:
[..]
Als ik ze niet al in huis had, had ik het wel serieus overwogen. Maar dit is allebei deze week ook gewoon voor 2 tientjes minder de fles te koop in België dus nee
Altijd! Maar ik kan mooi langs Geers s’ ochtends voor ik me daarna braafjes daar in de buurt op kantoor moet melden om te werken...quote:Op donderdag 20 september 2018 16:18 schreef Seul het volgende:
Ik woon in de buurt van Gent... Zin in een biertje?..
Geld moet ook verdiend worden, beste vriend. Kan me niet voorstellen dat jij die blikjes in je koelkast bekostigt met een beetje niksen.quote:
Ja, inderdaad wel jammer. Maar ik mag niet klagen: ik prijs me al gelukkig met de openingstijden van Geers (dagelijks om 8:00 uur) dat maakt zo’n ritje goed te combineren met werk. Fulltime, dat dan weer wel.quote:Op donderdag 20 september 2018 16:52 schreef Seul het volgende:
Dat bedoelde ik niet, vond het gewoon jammer
Oh ik ben best bedreven in de kunst der nietsen... Maar behalve dat heb 'k ook wel een baantje, inderdaad... Parttime wel, want het moet niet al te gek worden natuurlijk
Ik ben echt superblij met mijn ondergrondse berging. De temperatuur is daar altijd constant, en vrij koel. Ik heb een oude archiefkast waar ik flessen bier in te rijpen leg. 't fijne is dat 't 3 verdiepingen onder mijn appartement zit, en ik niet te snel in de verleiding kom 't op te drinken voor 't goed gerijpt is.quote:Op donderdag 20 september 2018 15:29 schreef PrideoftheSouth het volgende:
[..]
Gekoelde opslagruimte verhuren aan derden...misschien moet ik daar ook eens aan beginnen. Dan is de prijs van zo’n flesje Framboos misschien ineens toch een kleinigheidje.
Ik heb alle lambiek bij m'n ouders in de kelderquote:Op donderdag 20 september 2018 17:25 schreef Mevrouw_voor_jou het volgende:
[..]
Ik ben echt superblij met mijn ondergrondse berging. De temperatuur is daar altijd constant, en vrij koel. Ik heb een oude archiefkast waar ik flessen bier in te rijpen leg. 't fijne is dat 't 3 verdiepingen onder mijn appartement zit, en ik niet te snel in de verleiding kom 't op te drinken voor 't goed gerijpt is.
Ja, als bierliefhebber is toegang tot een koele kelder wel een prettige luxe.quote:Op donderdag 20 september 2018 17:32 schreef Saind het volgende:
[..]
Ik heb alle lambiek bij m'n ouders in de kelder
Kom ik max eens per maand ofzo dus het lukt me niet alles op te drinken en het is een goeie diepe kelder. Met die hittegolf van de zomer iig onder de 20 gebleven, rest van het jaar zo 13 a 14 graden.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |