AlexanderC | maandag 17 september 2018 @ 13:38 |
Hallo iedereen, Ik ben op zoek naar goeie kookboeken die niet de hypes volgen zoals recepten met "superfood", maar gewoon de oude en vertrouwde recepten. Dus geen qinoaburgers! Alvast bedankt | |
Doedezemaar | maandag 17 september 2018 @ 13:40 |
ga naar de kringloop en haal daar basiskookboeken uit de jaren zestig en zeventig. | |
AlexanderC | maandag 17 september 2018 @ 13:41 |
Ik ga liever naar de bieb | |
Woelwater | maandag 17 september 2018 @ 13:43 |
ga naar de bieb en haal daar basiskookboeken uit de jaren zestig en zeventig. | |
ChrisCarter | maandag 17 september 2018 @ 13:59 |
Margriet basiskookboek. | |
AlexanderC | maandag 17 september 2018 @ 14:03 |
Ik heb basiskookboek van libelle gevonden Staat zeker enkel in hoe je pasta moet koken etc. Ik ga kijken. | |
ChrisCarter | maandag 17 september 2018 @ 14:04 |
Die van de Margriet is ruim 600 paginas groot en er staan naast de basisrecepten nog een hele hoop in. Wat je zoekt dus. | |
Gripper | maandag 17 september 2018 @ 14:08 |
Boeken zoals de zilveren lepel, met de klassieke italiaanse keuken, zijn ook allesbehalve hype gevoelig. | |
BasEnAad | maandag 17 september 2018 @ 14:10 |
Handboek Kooktechnieken van Le Cordon Blue | |
Ludachrist | maandag 17 september 2018 @ 14:11 |
Gewoon elk normaal kookboek zonder de woorden 'green', 'happiness', 'sport' of 'superfood' in de titel zal het wel goed doen. Als alternatief zou je een boek in de winkel open kunnen slaan om te kijken of de recepten daarin je niet al te hypegevoelig lijken. Dat is wel een stap voor gevorderden. | |
AlexanderC | maandag 17 september 2018 @ 14:17 |
| |
Ludachrist | maandag 17 september 2018 @ 14:18 |
Ja, het is namelijk een dubbele Fok!-valstrik. Je moet er namelijk niet alleen voor naar buiten, je loopt ook nog het risico dat iemand je in de winkel aanspreekt met de vraag of je het kunt vinden. Daar moet je wel héél goed op voorbereid zijn, anders kan je niet goed uitleggen dat je een normaal kookboek zoekt dat je over tien jaar ook nog kunt gebruiken zonder al die modedingen als superfoods. | |
Klaploper | maandag 17 september 2018 @ 14:27 |
Wannée | |
Doedezemaar | maandag 17 september 2018 @ 14:34 |
die heb ik hier inderdaad in de kast staan, van mijn mama geweest Maar goed, Jamie Oliver zou ook nog een optie kunnen zijn, al is dat misschien wel een grote stap verwijderd van oud en vertrouwd. Margriet, Libelle en Blue Band hadden ook prima basiskookboeken | |
Jordy-B | maandag 17 september 2018 @ 14:38 |
Ga toch naar de kringloop en blader eens door de koken zonder grenzen-boeken van lekturama. Herkenbaar aan de groene kaft met gouden lettering. Wat een geinige klassieke kookboeken zijn dat. | |
Jordy-B | maandag 17 september 2018 @ 14:45 |
Jamie Oliver waait van trend naar trend. Hij is er mede schuldig aan dat gerechten op leisteen en dakpannen geserveerd werden. [ Bericht 0% gewijzigd door Jordy-B op 17-09-2018 14:58:09 ] | |
potjecreme | maandag 17 september 2018 @ 15:35 |
Het allermakkelijkste kookboek ter Wereld van J.F. Mallet. | |
AlexanderC | maandag 17 september 2018 @ 15:40 |
Ben benieuwd, ik ga kijken. | |
maily | maandag 17 september 2018 @ 15:55 |
Red_85 | maandag 17 september 2018 @ 16:12 |
Jussoep uit de Wanée.. nnnNNooouu. | |
borisz | maandag 17 september 2018 @ 16:22 |
Zilveren Lepel. | |
Dragonberry | maandag 17 september 2018 @ 18:19 |
Wat wil je koken? Ik heb het boek Rudolph kookt, van Rudolph van veen, en daar staan heel veel goede basis recepten in. De boeken van Nigella Lawson zijn ook leuk en meestal vrij basic. | |
cablegunmaster | maandag 17 september 2018 @ 18:22 |
Goed boek . | |
Spanky78 | maandag 17 september 2018 @ 18:28 |
Zilveren lepel , escoffier,Larousse, alle basis staat daar in. Frans en Italiaans. Daarmee kun je wel even vooruit. | |
qltel | maandag 17 september 2018 @ 19:01 |
Wannee of Margriet inderdaad. | |
AlexanderC | maandag 17 september 2018 @ 19:09 |
Hollands, Italiaans, Duits, Aziatisch en Amerikaans. Vanalles en nog wat dus. | |
Geerd | maandag 17 september 2018 @ 19:12 |
Kijk op youtube alles van de eurokok martingod | |
Pietverdriet | maandag 17 september 2018 @ 19:20 |
Nederlandse keuken: de wannee, Margriet kookboek, niets mis mee Franse keuken: de kunst van het koken van Julia Child en Simone Beck, De Franse keuken van Escoffier Mexicaans: My Mexico: A Culinary Odyssey with Recipes van Diane Kennedy joods: The Book of Jewish Food: An Odyssey from Samarkand to New York van Claudia Roden Italiaans: Zilveren Lepel is al genoemd, maar De wetenschap in de keuken en de kunst om goed te eten van Pellegrino Artusi is een geweldig goed boek Indisch: Groot Indonesisch kookboek van Beb Vuyk. Goed en gratis te downloaden: Het kookboek van de koninklijke marine, salamat makan https://www.kvmo.nl/image(...)marine1269977934.pdf | |
Bramito | dinsdag 18 september 2018 @ 11:32 |
Basis kookboek: KOOK OOK. https://www.bol.com/nl/p/kook-ook/1001004005750270/ | |
vosss | dinsdag 18 september 2018 @ 11:41 |
| |
UIO_AMS | dinsdag 18 september 2018 @ 11:59 |
De standaard in Vlaanderen is Ons Kookboek: Van de KVLV (Het Katholiek Vormingswerk van Landelijke Vrouwen is een katholieke Vlaamse vrouwenvereniging. De KVLV is ontstaan als vrouwenvereniging van de Belgische Boerenbond). Is het meest gebruikte kookboek in mijn boekenkast. 960 pagina's kookgenot. Net zoiets als de Wannée in Nederland, maar dan beter en uitgebreider. Naar mijn mening dan. | |
Postbus100 | dinsdag 18 september 2018 @ 12:17 |
Koken met Karin heeft ook leuke recepten | |
Maerwynn | dinsdag 18 september 2018 @ 12:22 |
maily | dinsdag 18 september 2018 @ 12:25 |
Julia Child . Daar is nog heel veel van te zien op youtube. | |
Postbus100 | dinsdag 18 september 2018 @ 12:46 |
Behoorlijk tijdloos, maar toch ook wel ouderwets. | |
Postbus100 | dinsdag 18 september 2018 @ 12:55 |
Maar die van Margriet bakt toch taarten met margarine? | |
#ANONIEM | dinsdag 18 september 2018 @ 13:36 |
Rip Martin. | |
#ANONIEM | dinsdag 18 september 2018 @ 13:36 |
Dat kan je niet maken. | |
AlexanderC | dinsdag 18 september 2018 @ 16:40 |
| |
Postbus100 | dinsdag 18 september 2018 @ 16:49 |
Misschien verwar ik margriet wel met die van blueband, maar ik zie margriet er ook voor aan. | |
Doedezemaar | dinsdag 18 september 2018 @ 16:51 |
Ja boeiend dat ze margarine gebruiken, zelf pak je gewoon roomboter en klaar. Nu bak ik nooit taarten, maar dat lijkt me vrij eenvoudig aan te passen zo. | |
derLudolf | dinsdag 18 september 2018 @ 17:47 |
Dat doet deze, in deze druk, ook Ook een 'hype' destijds denk ik. Geen idee wat ze in de huidige drukken gebruiken. Hopelijk gewoon weer boter. | |
Postbus100 | dinsdag 18 september 2018 @ 20:03 |
Ja, klopt. En die van Henderson wordt ook nog steeds in nieuwe drukken op de markt gebracht dus misschien hebben ze het daarin ook aangepast. | |
derLudolf | dinsdag 18 september 2018 @ 20:05 |
Mijn ma heeft precies zo'n kookboek als afgebeeld. Denk dat ik eens een nieuwe koop, ter vergelijking. | |
Postbus100 | dinsdag 18 september 2018 @ 20:13 |
Ik heb die ouwe ook (ergens in een verhuisdoos) | |
derLudolf | dinsdag 18 september 2018 @ 20:15 |
Ligt hier in de keukenla. Letterlijk een naslagwerk | |
Syrena | dinsdag 18 september 2018 @ 20:16 |
Aanrader . Recepten kloppen en staat ook veel info in over materialen etc. | |
Pietverdriet | dinsdag 18 september 2018 @ 20:17 |
Zo ben ik nog steeds op zoek naar de wannee of de zilveren lepel van de Duitse keuken, maar heb de indruk dat zoiets niet bestaat. Honderden hype en trendy van tv koks en anderen, maar maken geen indruk. | |
derLudolf | dinsdag 18 september 2018 @ 20:18 |
Grundkochbuch van Dr Oetker? | |
Pietverdriet | dinsdag 18 september 2018 @ 20:22 |
Huiver, alsof je een Unilever kookboek aanraad. | |
Pietverdriet | dinsdag 18 september 2018 @ 20:23 |
Heb op basis van de kritieken Der goldene Plachutta besteld, eigenlijk Weens/ Oostenrijks, maar ben benieuwd | |
derLudolf | dinsdag 18 september 2018 @ 20:25 |
Oh, ze hebben best een collectie aan kookboeken zag ik, een aantal klinken best interessant. | |
Pietverdriet | dinsdag 18 september 2018 @ 20:27 |
Niet vergelijkbaar met bv Julia Child | |
Pietverdriet | dinsdag 18 september 2018 @ 20:28 |
Oh, nog een klassieker, Europese restaurant keuken. Eugen Pauli complete leerboek van de keuken. Is het lesboek van SVH | |
Isabeau | woensdag 19 september 2018 @ 10:27 |
Die heb ik ook Wel vooral grote porties | |
derLudolf | woensdag 19 september 2018 @ 11:45 |
Ik kook zomers regelmatig voor 65 personen. Dus klinkt wel als een leuk boek | |
maily | woensdag 19 september 2018 @ 11:51 |
Que ..... wow ..... | |
derLudolf | woensdag 19 september 2018 @ 11:58 |
Uitwisselingsprogramma met zoveel deelnemers. Ik ben verantwoordelijk voor inkoop en eten | |
maily | woensdag 19 september 2018 @ 12:00 |
Uitdaging | |
Jordy-B | woensdag 19 september 2018 @ 13:22 |
Alleen al de lijst met recepten is ruim 18 pagina's | |
AlexanderC | woensdag 19 september 2018 @ 18:32 |
Deze is wel fijn ja. Staat overal een plaatje bij, dan weet ik tenminste hoe het eruit moet komen te zien. | |
Goitske | zaterdag 22 september 2018 @ 16:50 |
Heb het kookboek staan, staan allerlei normale dingen. Mijn eerste kookboek en ook de enige die ik al zo lang heb. Ooit gekocht bij de Slegte voor een tientje ofzo. Zal straks even ISBN checken. Het kookboek voor meisjes van 8 tot 88 staan ook dingen als draadjesvlees en hachee enzo in Daarnaast ben ik groot fan van de kookbijbels van de uitgeverij Carrera Ik heb hier de Soep, pasta, pizza, bak, koekjes en saladebijbel staanStamppotbijbel komt 1 november uit en die heb ik gereserveerd bij bol.com | |
Goitske | zaterdag 22 september 2018 @ 17:01 |
ja deze bedoelde ik dus alleen die van mij heeft een andere kaft. |