abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_181942873
registreer om deze reclame te verbergen
Hoi,

Op dit moment ben ik aan het kijken voor een minor. Aan de ene kant lijkt een half jaar in het buitenland studeren me erg leuk, maar ook erg lang. Natuurlijk speelt het kostenplaatje ook een beetje mee..

Nu heb ik ook een minor Chinees gevonden. Je leert dan in NL eerst 10 weken Chinees, vervolgens ga je 10 weken in China naar school. Het zou de gulden middenweg zijn: geen half jaar weg maar ook niet hier in NL blijven. Maar waar ik hier mee zit: je hebt een leuke tijd daar, maar wat heb je achteraf geleerd? Gebrekkig Chinees. Niet iets waar je in de toekomst nog iets aan hebt.

Vervolgens denk ik weer: misschien kan ik beter in NL blijven. Dan doe ik een minor waar ik wl iets aan heb n bespaar mezelf veel geld. Maar een ervaring in het buitenland lijkt me sowieso erg tof!

Hoe hebben jullie je minor ervaren? Hebben jullie tips?
pi_181943370
Stelt geen ruk voor zo een minor.

Dan kijk je toch naar de kosten... Ga je naar Praag ofzo.

Lachen man, 6 maanden is kort.
pi_181943866
Ga naar Berlijn ofzo of iets in Europa als je het goedkoop wil houden. Of ga aan een echt goede universiteit in Amerika of Azi studeren voor een half jaar (dat zou ik doen).
pi_181944148
registreer om deze reclame te verbergen
Timmerlui, monteurs en chauffeurs moeten wij hebben, halfzachte kantoorwatjes hebben wij al genoeg.
Je hoort bij de betere, maar nog lang niet bij de beste
  zondag 16 september 2018 @ 18:12:00 #5
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_181945666
Lekker naar het buitenland gaan man, is toch leuk? Grote kans dat je die kans hierna niet meer krijgt in je leven, daarbij is 6 maanden zo voorbij.
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
  zondag 16 september 2018 @ 18:12:25 #6
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_181945676
quote:
1s.gif Op zondag 16 september 2018 16:41 schreef halfway het volgende:
Timmerlui, monteurs en chauffeurs moeten wij hebben, halfzachte kantoorwatjes hebben wij al genoeg.
Uh oke, bedankt halfway
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
pi_181955927
registreer om deze reclame te verbergen
Wat off topic, maar wie heeft de minor verzonnen? Brede studies zijn MI onzinnig, omdat je daarmee niet genoeg verdieping krijgt, en zo’n minor maakt het niet beter.

On topic, liever iets op de goede manier doen dan half. Je voorstel om Chinees te leren is nog niet eens zo gek, alhoewel je voor communicatie met de Chinezen ook Engels kunt gebruiken. Ik zou daarom voor iets Engelstaligs gaan. Je zonder problemen in goed Engels verstaanbaar kunnen maken is verdomd handig.
The gravest, most persistent sin of mankind lies in not treating everyone as an individual - Mark Helprin
pi_181968530
Als je het goedkoop wil houden kan je ook naar Azi. Als je een beetje research doet merk je dat daar ook prima universiteiten zitten. Als je het voor je CV doet zou ik in ieder geval niet naar bijv. Spanje, Malta of Curaao gaan.
pi_181971524
Ik heb zelf half jaar in de VS gestudeerd (Austin, Texas). Ik ging niet via een minor, maar via een uitwisseling tussen de universiteiten. Dit scheelde erg in de kosten. Je betaalt namelijk het collegegeld in Nederland in plaats van in de VS. Ik was alsnog veel kwijt. Maar dat kwam voornamelijk door buitenshuis eten, drinken en reizen.

Een periode in het buitenland versterkt ook je non-academische vaardigheden. Je leert ook ontzettend veel buiten de studieboeken om. Een periode in het buitenland is ook om je persoonlijk te ontwikkelen en bijvoorbeeld de culturen te leren kennen. Staar je niet blind op wat je aan parate kennis meekrijgt. Een periode in het buitenland versterkt ook je algemene kennis en ontwikkeling.
pi_181985153
Bedankt voor jullie reacties. Ik heb me voor nu ingeschreven bij een minor aan een school in Spanje, dus waarschijnlijk gaat dat hem worden!
  Moderator dinsdag 18 september 2018 @ 15:10:32 #11
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_181985399
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 15:00 schreef Skippys het volgende:
Bedankt voor jullie reacties. Ik heb me voor nu ingeschreven bij een minor aan een school in Spanje, dus waarschijnlijk gaat dat hem worden!
Spaanse taal is nooit verkeerd om te leren. Dat geldt overigens ook voor Chinees (Mandarijn dan wel). Dat zijn de echte wereldtalen naast Engels en toch ook nog een beetje Frans. Heb zelf ooit een blauwe maandag Japans gestudeerd, maar daar heb ik bijzonder weinig aan gehad.

Ik heb zelf een half jaar in Macau gestudeerd en dat was de beste zet in mijn studietijd. Ik vind het nog altijd jammer dat ik niet meer tijd in het buitenland voor studie heb doorgebracht. Ik raad je dus aan om zo veel mogelijk in het buitenland te studeren. Zou nu waarschijnlijk voor Ljubljana hebben gekozen, omdat studeren daar gratis is en men daar meer dan behoorlijk in het Engels colleges geeft.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_181987281
Ik ga daar geen Spaans leren haha, maar naar ESIC Marketing & Business school. Ik studeer marketing, daarom dacht ik dat ik hier meer aan zou hebben dan aan een half jaar Chinees leren, al lijkt China me toffer. Heb me ingeschreven, maar zit nog steeds een beetje in dubio, maar kan nog switchen! :)

Ah nice, Macau lijkt me ook echt een gave stad! Leerde je daar ook Chinees dan? Heb je achteraf geen spijt dat je dan niet iets hebt geleerd wat met je major te maken heeft, zoals in mijn geval marketing ipv een taal?
  donderdag 20 september 2018 @ 22:58:15 #13
479857 mercimarci
To be weak is to be not strong
pi_182037481
Als je een marketingopleiding doet en in Nederland wil gaan werken zou ik gewoon in Nederland mijn minor doen. Minor in het buitenland hechten werkgevers niet extra waarde aan tenzij het nut heeft voor het bedrijf. Bedoel mensen denken graag dat wereldreizigers zelfstandiger zijn etc maar in de praktijk valt dat allemaal wel mee en dat weten werkgevers ook wel. Dus ja als je graag naar Spanje wil dan vooral dat doen. Maar dan inderdaad voor jezelf omdat je het zelf leuk lijkt, niet omdat het de kans op een baan vergroot, want dat is niet zo
Trying to bring me down, but you can't.
Got lots to say but I won't.
Forgot the ages of man and dragons.
Never shy away from your past and keep hopeful no matter what happens, everything will be fine. Just keep your head up and stay strong
pi_182139401
Duitsland staat bekend als een redelijk goedkoop land om te studeren, plus er lopen veel buitenlandse studenten die een minor doen rondt.
Terwijl dieren zich aanpassen aan de wereld om te overleven, veranderen mensen de wereld teneinde mr te zijn. - Paulo Freire
pi_182141888
quote:
0s.gif Op zondag 16 september 2018 16:23 schreef wielrennerdt het volgende:
Ga naar Berlijn ofzo of iets in Europa als je het goedkoop wil houden. Of ga aan een echt goede universiteit in Amerika of Azi studeren voor een half jaar (dat zou ik doen).
Dit. In Duitsland betaal je geen schoolkosten.
Ik ben HSG-Bomber niet.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')