abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_182060900
L O+
Klinkt heerlijk Juf O+
Onze jongens zijn echt gewoon bijna vier :o
pi_182061452
Super interessant al jullie ervaringen :)
En L ook al bijna weer vier en proefdraaien. We gaan allemaal lekker tegelijk :D Leuk!
Ik heb de tips opgeschreven van het fruit. Bevroren mango kan hier ook wel eens een succes zijn, want dat zijn bevroren doperwtjes ook _O-
Ik ga nog maar even overwegen of ik het brood met beleg wil invriezen of 's ochtends wil maken... Ik moet dan in elk geval een plan hebben, want ik eet nooit brood om mee te nemen, dus dat moet even in het systeem komen.(eet warm op het werk en 's avonds weer warm :') ). Net als iemand hier, kan ik genieten van vers brood en verder eigenlijk niet.

De aliexpress bento vorkjes heb ik ook, en een ei pletter in de vorm van een auto O+ en ik heb ook oogjes besteld. Lijkt me hilarisch. Op tomaatjes en paprika. Maar dat ga ik later doen, eerst rustig beginnen met brood en fruitbakje. Banaan in plakjes wil ik wel gaan proberen en vooral appel zal het worden. Druiven, deden we voorheen doormidden ivm stikken, maar laatst maar gewoon zo gegeven :@ Gaat wel een stuk sneller. Hoe geven jullie druiven en cherrytomaatjes mee dan?

Qua broodbeleg moet ik nog maar kijken. Appelstroop wil hij laatste tijd niet meer, wel pindakaas en vooral chocopasta en hagelslag en spekuloos. Koude dingen meegeven behalve wat makkelijke groente, zal R. ook absoluut niet waarderen. Koud ei zou nog wel kunnen maar probeer ik eerst thuis eens.

Het plassen 's avonds gaat trouwens geweldig. Vannacht ook een dikke plas deed hij, hij was tot dat moment nog droog voor zover ik kon voelen, en vanochtend was het de helft minder vol. Op zich werkt dit zo prima.
  zaterdag 22 september 2018 @ 09:08:59 #228
149959 SQ
snelle trees
pi_182061499
Hier dan ook maar even de cb vraag: wat hebben jullie gedaan mbt de inenting? Van te voren vertellen of juist niet? En de reden/resultaten? Ik zit nog steeds een beetje in dubio.
disclaimer
pi_182061633
Ik heb het verteld. Heb als uitgangspunt dat ik I altijd informeer over wat we gaan doen en wat er gaat gebeuren. Mijn ervaring is met haar dat ze het prettig vindt als ze van tevoren vragen kan stellen en we er rustig over kunnen praten. Op het moment dat we bij het cb waren en de arts vroeg of ze wist wat ze ging doen, kon I dat dus zelf - in haar eigen woorden - uitleggen en dan zie je dat dat haar zelfvertrouwen en zekerheid geeft. Dan is zo'n moment geen 'overval'. Voelt voor mijzelf ook niet oke, maar bij I werkt dit duidelijk ook goed.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_182061660
Ik heb het destijds aan mijn zoon wel verteld, een dag of misschien paar dagen van tevoren. Hij is ook wel het soort kind dat alles wil weten en dan ook niet de halve waarheid ofzo. Ik heb hem uitgelegd dat hij met het prikje 'een heel klein beetje ziek' in zijn lijf kreeg, zo weinig dat je daar niet ziek van wordt maar dat je lijf dan de volgende keer dat het wat van hetzelfde ziek krijgt, weet wat het moet doen om je beter te maken. Dat snapte hij eigenlijk heel goed. En voor wat betreft de procedure zelf heb ik gezegd dat het inderdaad even pijn doet, maar wel maar heel kort. Dus dat we samen hardop tot 4 zouden tellen en dat het dan over was.

Denk dat ik het bij mn dochter ook weer zo ga doen, al heeft zij over het algemeen wat minder behoefte aan een achtergrondverhaal dus dat wordt wellicht wat beknopter :+
pi_182061682
Ik heb het vlak voordat we erheen gingen verteld zonder er veel aandacht aan te geven.
Deze arts vroeg aan mij tijdens het gesprek wat Js fijner zou vinden. Rustig en uitleggen wat ze ging doen of heel snel zonder teveel aandacht eraan te besteden. Voor Js werkt het laatste het best.
Ik denk dat je het best kunt kijken wat het best past, voor Js werkt uitgebreid voorbereiden niet :)
pi_182061768
Hier ook een paar dagen van tevoren verteld. Ik vind dat ze het recht hebben om te weten wat er gaat komen en de tijd krijgen om dat even te verwerken. Sticker heeft echt een gloeiende hekel aan alles wat met dokterachtige dingen te maken heeft, het zou niet bij me opkomen om hem dan voor het blok te zetten. Als hij de tijd krijgt is er in ieder geval ook nog ruimte voor de illusie van enige invloed daaromtrent :+
pi_182061806
hier ook van tevoren verteld.. dag ervoor geloof ik..
pi_182061959
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 september 2018 09:08 schreef Stormqueen het volgende:
Hier dan ook maar even de cb vraag: wat hebben jullie gedaan mbt de inenting? Van te voren vertellen of juist niet? En de reden/resultaten? Ik zit nog steeds een beetje in dubio.
Ik heb niks verteld vooraf.

Wel toen de cb mevrouw zei “nou ik ga je prik even halen” toen heb ik hem op schoot genomen en gezegd dat hij nu een prik kreeg, net als ik laatst in t ziekenhuis.

En dat hij toen had gekeken en t zo interessant vond (was ook zo, stond er met zn neus bovenop toen ik infuus kreeg, en ik maar kalm blijven met mn naaldenfobie). Dat t belangrijk was om goed stil te zitten en rustig te blijven, net als mama. Dat ik m goed vast zou houden.

Toen zei hij dat hij niet ging kijken, maar toen de prik kwam keek hij wel, en gaf geen kik.

Daarna vooral gezegd “zo, nou dat ging snel he? Stoer van jou hoor” en hij vertelde ook later dat t geen zeer deed en dat hij t ook niet spannend vond.

Maar goed N=1 kan best dat hij een andere keer de boel bij elkaar zou schreeuwen :')
Kwak
pi_182061982
Ik ben het eens overigens met dat kinderen mogen weten wat er gaat gebeuren, maar heel realistisch:

Ik ging alleen met hem, en als ik t een paar dagen vooraf had verteld was de kans vrij groot dat het die ochtend enorm drama was geweest want “ik wil niet” (net als met niet-enge dingen, zoals boodschappen doen, als hij doorheeft dat t iets is wat belangrijk voor ons is) en ik kom dan simpelweg de deur niet uit met zo’n hysterisch kind zonder dat we allemaal totaal over de rooie zijn.

Dat risico kon ik er niet bij hebben, dus besloten daar te vertellen en heel rustig te doen erover.
Kwak
pi_182065324
Ik denk dat het heel kindafhankelijk is wat handig is, ik heb het Sarah wel van tevoren verteld, en het moment zelf ging prima, even huilen en dat was t.

trommeltje; hier nog geen continuerooster dus hoef haar alleen fruit mee te geven want lunchen doet ze thuis.

ze zit nu 4 weken op school en caramba wat heb ik een ander kind... elke dag heeft ze wel iets nieuws geleerd. zo groot ineens.
Heb ook de schoolfoto ontvangen. Was er ook nog 1 met broer maar die was heel stom..

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
S. 2014
J. 2016
pi_182067196
Gewoon, mooie foto zeg O+

En prik hebben wij ook verteld, maar ik vertellen soms wat teveel. Bij prik zelf was ik hierbij, moet ook maar niet want zelf fobie voor gehad en wil mijn 'restangst niet overbrengen.
pi_182067280
Lief GM O+

Over prikken, ik heb het ze wel van tevoren verteld en dat ging eigenlijk prima. Hun voornaamste vraag was of het pijn zou doen. Ik heb gewoon eerlijk verteld dat ze een prikje zouden voelen en dat het een beetje pijn zou doen en ook dat ik ook wel eens een prik moest en dat ik er niet van hoefde te huilen. Vooral om vooraf een enorm schrikbeeld bij de jongens te voorkomen. Ze hebben beiden uiteindelijk geen kik gegeven. Ik had ze gewoon op schoot en heb een gesprek met ze gevoerd om ze af te leiden. Daardoor was het al voorbij voor ze goed en wel wisten dat het begonnen was.
De grootste uitdaging was overigens dat ik daar in mijn eentje met twee jongetjes stond. Stel je voor dat nr. 1 helemaal overstuur zou raken, wat zou nr. 2 dan doen? The horror. Maar gelukkig liep nr. 1 lachend naar buiten. :D

[ Bericht 2% gewijzigd door _NIKKI_ op 22-09-2018 17:49:19 ]
pi_182068071
Welke vaccinatie is dat met 4 jaar? Wij hadden de laatste met 15 mnd en weer met 7 jr pas..?
  zaterdag 22 september 2018 @ 18:28:52 #240
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_182068089
Lieve foto GM O+

Ik heb kleuter vooraf ook verteld dat ze een prik krijgt. Heb wel even getwijfeld, omdat ze dingen altijd heel groot maakt in haar hoofd. Maar het voelde niet goed om te weten dat zoiets zou komen en het haar niet te vertellen.
Ze zag er tegen op, heeft er ook veel over gepraat en veel vragen gesteld en ik heb eerlijk gezegd dat het prikje even pijn doet maar ook snel weer over is.

Dat ging allemaal goed, het prikje deed alleen meer pijn dan ik had verteld. Ik dacht dat de naald het pijnlijkst zou zijn, maar voor haar was het inspuiten van de vloeistof het ergste, en dat duurde uiteraard iets langer dan zo'n naaldje door de huid. Daar heeft ze nog wel een tijdje over geklaagd :D

Al met al ben ik blij dat ik het vantevoren verteld heb, dat ze me kan vetrouwen, dat ik het eerlijk zeg ook al komt er iets vervelends. Maar ik denk dat het ook wel afhankelijk is van het kind wat het beste werkt.
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_182068206
Ik weet eigenlijk niet wat ik doe met prikken. Volgens mij vertel ik het wel.

Sac vierde haar grote mensenfeest met eenhoorn- en dripp ff chocoladetaart suiker to the max.
Morgen heeft d’r zus haar eerst wedstrijd ooit dus om 08:30 mogen we weer verzamelen.
  zaterdag 22 september 2018 @ 19:19:16 #242
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_182068776
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 18:26 schreef Roomsnoes het volgende:
Welke vaccinatie is dat met 4 jaar? Wij hadden de laatste met 15 mnd en weer met 7 jr pas..?
Nog een DKTP extraatje :)
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_182069483
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 18:26 schreef Roomsnoes het volgende:
Welke vaccinatie is dat met 4 jaar? Wij hadden de laatste met 15 mnd en weer met 7 jr pas..?
DKTP. En dan met 9 jaar weer DTP en BMR, hier.

Edit: spuit elf.

Ik heb overigens niet t gevoel dat Melba nu t gevoel heeft dat hij me niet kan vertrouwen ofzo. Heb hem niet “stiekem” laten prikken maar gewoon ter plekke kort van te voren duidelijk verteld.

:?
Kwak
  zaterdag 22 september 2018 @ 20:14:42 #244
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_182069794
O. Heeft de prik nog niet gehad. (ook nog geen 4) maar ze weet al een tijdje dat ze nog een prik krijgt met goede bacteriën. Ze kijkt er zelfs een beetje naar uit :')
pi_182069852
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 september 2018 19:58 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

DKTP. En dan met 9 jaar weer DTP en BMR, hier.

Edit: spuit elf.

Ik heb overigens niet t gevoel dat Melba nu t gevoel heeft dat hij me niet kan vertrouwen ofzo. Heb hem niet “stiekem” laten prikken maar gewoon ter plekke kort van te voren duidelijk verteld.

:?
Dat is toch goed? :) Jij kent jouw kind het beste toch?

Ik heb het wel van te voren verteld puur omdat ik het gevoel had dat als ze opeens vanuit het niets een spuit zou zien, ze helemaal zou gaan trippen. Arts vroeg ook niet hoe ze dit het beste kon aanpakken zoals eerder hier werd vermeld. Nee, mouw omhoog en gaan.
pi_182069857
Of dat voelt als een vertrouwenskwestie hangt misschien ook weer van je kind af en ook wat je gewend bent. Wij gingen bijv vandaag twee dingen doen: op bezoek naar mijn ouders en daarna even binnenkijken bij ons nieuwe huis. Beide dingen had ik I van tevoren (gisteravond en vanochtend) verteld. Maar toen we weggingen bij het nieuwe huis zei I verwijtend: "Je had helemaal niet gezegd dat we naar het nieuwe huis gingen kijken!" Ze was het kennelijk vergeten (ook een beetje moe). Maar I is het dus erg gewend dat ik haar van tevoren dingen vertel.

Daarnaast vraagt ze ook altijd door, dus als ik zeg: we gaan morgen/straks naar het CB, dan vraagt zij meteen wat er dan gaat gebeuren, wat de dokter gaat doen etc. De ene keer ogentest, en wegen en meten, andere keer ook een prikje. Ze weet het en kan zich bijv die ogentest nog herinneren en heeft gezien dat haar broertje prikken kreeg (waarna we ook weer gesproken hebben over de inentingen die zij al had gehad). Als ik het dan niet zou vertellen, zou dat voor mij ook voelen als niet eerlijk tegen haar zijn.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_182070350
Ik vertel ook altijd wel van te voren wat we gaan doen. En Melba vraagt ook door. We hadden t wel over de ogentest gehad. Als ik niet bang was geweest dat hij over de zeik zou gaan en ik hem dan in mn eentje niet zonder enorme drama’s de deur uit zou krijgen had ik het ws wel eerder verteld.

Maar het viel me op hoe goed hij er nu op reageerde. Ik denk namelijk dat Melba zich soms ook te druk maakt met nadenken/piekeren over dingen die nog gaan komen. Zo riep hij al weken dat hij op de nieuwe school “lekker binnen blijft” omdat hij de trap naar de glijbaan eng vond, toen we een keer daar waren spelen. Terwijl het eenmaal op school helemaal geen punt meer was.

Hij is zo erg met alles bezig, soms is kort cooraf iets horen gewoon fijner. Ik herken het ook van mezelf, want ik heb ook liever dat ik bij de dokter hoor “we gaan even bloedprikken” dan dat ik er voor een aparte afspraak naar toe moet...
Kwak
pi_182071227
Hier ook zo Kwak. Zeker de minder leuke dingen als prikken vertel ik vrij kort van tevoren, anders gaat ie er teveel over piekeren. Ook niet zo kort dat ik hem ermee overval, ik geef wel inzinktijd, maar niet teveel. Gewoon de dag van tevoren of zo.
pi_182072618
Ik had het met I eigenlijk wel makkelijk. Zijn babybroertje moest rond die tijd ook geregeld prikken op het CB, en hij was daar ook altijd bij. Dus ik heb kort verteld dat als hij naar de peuterdokter moest, hij net als A ook een prik zou krijgen. Hij vond het spannend, maar wist ook dat de pijn bij A snel over was na de prik. Scheelde denk ik behoorlijk!
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_182074933
:W

Ik ga proberen weer wat meer mee te lezen, mee praten wordt 'm waarschijnlijk niet :+ Maar het is toch wel weer fijn en herkenbaar om te zien hoe jullie de basisschool ervaren - of hoe jullie kleuters school ervaren althans ;)

Hier was de eerste dag van het schooljaar ook meteen de eerste schooldag van onze kleuter. Geen wendagen, geen halve dagen beginnen, geen woensdagen thuishouden, gewoon meteen volle bak. En ze doet het zo goed, ik ben echt heel trots O+ Morgen ook voor de tweede keer zwemles. Het gaat zo snel en het is zo leuk :) :)
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')