Afzuigkap..quote:Op maandag 27 augustus 2018 17:19 schreef Sigaartje het volgende:
In ben zeer benieuwd. Alleen, waar laat je de rook?
Dit ja. En voortaan eerst injecteren en daarna rubben.quote:Op maandag 27 augustus 2018 17:03 schreef Erosjuhhh het volgende:
70 graden is te laag imo.
Ik doe 't altijd 8 uur op 130 graden.
Top, zal er rekening mee houden.quote:Op maandag 27 augustus 2018 18:12 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dit ja. En voortaan eerst injecteren en daarna rubben.
En leuk experiment TS!
Ik denk dat ik of in de tuin of in de schuur ga roken. Het oventje is 1x gebruikt en ruikt zonder dat het aan staat al best naar rook. Dus binnen lijkt me niet heel verstandig.quote:Op maandag 27 augustus 2018 17:19 schreef Sigaartje het volgende:
In ben zeer benieuwd. Alleen, waar laat je de rook?
Volgens de slager was dit een stuk van de nek... geen idee of het klopt, maar het was een stukje van ¤11.-quote:Op maandag 27 augustus 2018 17:03 schreef Erosjuhhh het volgende:
70 graden is te laag imo.
Ik doe 't altijd 8 uur op 130 graden.
Vraag volgende keer om de nek, dit ziet eruit als schouder
Alleen de laatste 1-2 uur in alufolie met bijvoorbeeld wat appelsap of whiskey.quote:Op maandag 27 augustus 2018 18:20 schreef 111210 het volgende:
[..]
Top, zal er rekening mee houden.
Pakken jullie het vlees wel in folie of leg je het gewoon op de plaat/grill zodra het de oven in gaat?
[..]
Ik denk dat ik of in de tuin of in de schuur ga roken. Het oventje is 1x gebruikt en ruikt zonder dat het aan staat al best naar rook. Dus binnen lijkt me niet heel verstandig.
[..]
Volgens de slager was dit een stuk van de nek... geen idee of het klopt, maar het was een stukje van ¤11.-
Lekker buiten doen, heb jaren lang in een slagerij gewerkt, sommige kleding ruikt er nog naarquote:Op maandag 27 augustus 2018 18:20 schreef 111210 het volgende:
[..]
Top, zal er rekening mee houden.
Pakken jullie het vlees wel in folie of leg je het gewoon op de plaat/grill zodra het de oven in gaat?
[..]
Ik denk dat ik of in de tuin of in de schuur ga roken. Het oventje is 1x gebruikt en ruikt zonder dat het aan staat al best naar rook. Dus binnen lijkt me niet heel verstandig.
[..]
Volgens de slager was dit een stuk van de nek... geen idee of het klopt, maar het was een stukje van ¤11.-
600gr was het.quote:Op maandag 27 augustus 2018 18:59 schreef Erosjuhhh het volgende:
[..]
Lekker buiten doen, heb jaren lang in een slagerij gewerkt, sommige kleding ruikt er nog naar
Hoe groot is 't stukje?
Prijs van schouder en nek ligt gelijk aan elkaar meestal.
Schouder gaat ook prima hoor!
Mocht het niet lukken op 70
Gewoon temperatuur nog iets omhoog schroeven.
3 uur is misschien wel erg lang om te roken inderdaad maar hangt ook van de grootte af.
Schat zo'n 850g?
Zag dat ze in de VS vaak eerst alles met mosterd insmeren, dus vandaar.quote:Op maandag 27 augustus 2018 19:01 schreef Erosjuhhh het volgende:
Goede kruidenmix trouwens, maak hem zelf vaak ook zo maar zonder de mosterd
Ik vind mosterd gauw overheersend vandaar.quote:Op maandag 27 augustus 2018 19:15 schreef 111210 het volgende:
[..]
600gr was het.
Met het oventje kan ik niet heel veel aan de temperatuur doen. Er zitten 2 spiritus pitjes onder. (Kan ze alleen evt weghalen als het te hard gaat)
Maar doe het idd max 3uur, mocht ik na 2uur al zien dat het oke is dan haal ik m er al uit.
In de oven zal ik m sowieso hoger zetten. Het ging namelijk om de kerntemperatuur die 70graden moet zijn. Dus de oven zal dan inderdaad iets hoger moeten.
[..]
Zag dat ze in de VS vaak eerst alles met mosterd insmeren, dus vandaar.
Wat zou jij aanraden dan?quote:Op maandag 27 augustus 2018 19:59 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb zo'n rookoven en zou er niet over peinzen om die 3 uur op het vuur te zetten. Je houtsnippers zullen volgens mij verbranden en je vlees zal niet naar rook maar verbrand smaken.
Heb Yvette van Boven ooit pulled pork zien maken, die zette het hele rookoventje zo in de oven. Dat vond ik al vreemd genoeg, maar zij zei dat het prima ging. Misschien de moeite om dat recept op te snorren? Was dus ook beeld van.
Maar goed, misschien heb ik het mis en kan het wel.
Eerlijk? Ik zou de pulled pork morgen in de oven maken.quote:
Heb m uiteindelijk toch gewoon gebruikt, na een uur was de spiritus op en zag ik dat de rookmot ook al zo goed als opgebrand was. Heb m dus na een uur in de gewone oven gezet.quote:Op maandag 27 augustus 2018 22:07 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Eerlijk? Ik zou de pulled pork morgen in de oven maken.
En de rookoven een andere keer inwijden. Gewoon met een biefstukje, entrecote, stukje zalm of eendenborst.
Beheerst roken. Maximaal 10 minuten. En daarna gaar grillen. Ervaring opdoen met dat ding.
Trouwens, die kunststof dop kan vast wel wat warmte hebben. Zo'n rookoven wordt ook warm.
Mooi zo!quote:Op dinsdag 28 augustus 2018 18:39 schreef 111210 het volgende:
[..]
Heb m uiteindelijk toch gewoon gebruikt, na een uur was de spiritus op en zag ik dat de rookmot ook al zo goed als opgebrand was. Heb m dus na een uur in de gewone oven gezet.
Het resultaat was erg lekker, zal vanavond of morgen even de rest van de fotos en opmerkingen plaatsen.
Een stuk of 4/5 eetlepels, de rooksmaak zelf was in ieder geval niet heel erg sterk, dus voor de volgende keer kan ik makkelijk het dubbele doen.quote:Op woensdag 29 augustus 2018 09:26 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Mooi zo!
Hoeveel rookmot had je gebruikt dan? Bij mij is die na 10 minuten al wel opgebrand. Maar ik gebruik ook maar 1 of 2 eetlepels.
Daarom gewoon een veel grotere hoeveelheid maken en invriezen.quote:Op woensdag 29 augustus 2018 19:25 schreef 111210 het volgende:
Al met al was het een erg lekker broodje, maar weet niet of ik het echt de moeite waard vond om er zo veel tijd in te steken (het is dat ik de hele dag thuis kon werken vandaag).
Weer een uurtje of twee?quote:Op zaterdag 1 september 2018 18:39 schreef 111210 het volgende:
Vandaag kipfilets in het oventje gedaan, de smaak was best oke. Maar het was me toch gort droog.
Hebben het helaas weggegooid.
Ziet er erg lekker uit, alleen het broodje ziet er nogal fabrieksachtig uit. Bij de bakker op de hoek hebben ze vast veel smakelijkere!quote:Op woensdag 29 augustus 2018 19:25 schreef 111210 het volgende:
[..]
Een stuk of 4/5 eetlepels, de rooksmaak zelf was in ieder geval niet heel erg sterk, dus voor de volgende keer kan ik makkelijk het dubbele doen.
Zo ging ie in het rook oventje (moest eigenlijk op een 2e rekje, maar dan kon de deksel er niet meer op, dus heb het nu op het onderste rekje gelegd, misschien dat dat de smaak ook beinvloed?)
[ afbeelding ]
En zo kwam het er na een uurtje uit.
[ afbeelding ]
Daarna in de oven gedaan en een stuk of 4x tussendoor eigen BBQ saus erover heen gedaan
Met volgens mij het volgende erin:
-Ketchup
-Azijn
-Suiker
-Zout
-gerookte paprika poeder
-het gelekte vocht wat in de folie uit het oventje was overgebleven.
[ afbeelding ]
Uiteindelijk had ik om 6uur wel erg honger en heb ik het vlees uit de oven gehaald, het heeft er toen een kleine 6uur ingezeten op 120 Graden (laatste uurtje op 95 graden, om te voorkomen dat de korst heel erg zwart zou worden)
[ afbeelding ]
Het vlees was erg mals, maar denk dat als ik m zoals hierboven ergens stond nog een uurtje of 2 langer in de oven had gelaten het vlees nog wat zachter zou zijn geweest.
Heb het overigens niet in aluminium folie verpakt, maar gewoon zo in de oven gelaten tot het einde.
En hier het uiteindelijke resultaat
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
Al met al was het een erg lekker broodje, maar weet niet of ik het echt de moeite waard vond om er zo veel tijd in te steken (het is dat ik de hele dag thuis kon werken vandaag).
Haha nee zeker niet, een kwartiertje ongeveer, daarna op de bbq afgegrild.quote:
Waarom niet helemaal opgesneden in een soep gegooid?quote:Op zaterdag 1 september 2018 18:39 schreef 111210 het volgende:
Vandaag kipfilets in het oventje gedaan, de smaak was best oke. Maar het was me toch gort droog.
Hebben het helaas weggegooid.
Was inderdaad gewoon standaard kipfilet, vettere worstjes smaakte idd primaquote:Op zondag 2 september 2018 09:08 schreef liedetector het volgende:
en wellicht gewoon minder lang ook (was de filet met of zonder vel? zonder is gewoon niet de manier), laatst een ganzenborst (wilde gans met de vel eruit gesneden) was perfect......
probeer eens een leuke vis(filet) met vel bv..... (wel met hoog vet gehalte, dingen zonder vet wordt altijd droog)
Het was maar een klein stukje wat nog over was.quote:Op zondag 2 september 2018 18:18 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Waarom niet helemaal opgesneden in een soep gegooid?
Zonde...
Deze komen van de turkse bakker, zocht eigenlijk van die patato buns, maar die heb je hier nergens in de buurt.quote:Op zondag 2 september 2018 10:42 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ziet er erg lekker uit, alleen het broodje ziet er nogal fabrieksachtig uit. Bij de bakker op de hoek hebben ze vast veel smakelijkere!
denk dat je sesamzaadjes bedoeldquote:Op zondag 2 september 2018 19:14 schreef Sigaartje het volgende:
Die maanzaadbroodjes hier kunnen nog niet eens in de schaduw staan.
Eh ja, inderdaad.quote:Op zondag 2 september 2018 19:26 schreef liedetector het volgende:
[..]
denk dat je sesamzaadjes bedoeld
Waarom vind je dat? Het lijkt zeker niet op hamburgerbroodjes of bolletjes uit de supermarkt.quote:Op zondag 2 september 2018 10:42 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ziet er erg lekker uit, alleen het broodje ziet er nogal fabrieksachtig uit. Bij de bakker op de hoek hebben ze vast veel smakelijkere!
Ik kan het heel goed mis hebben.quote:Op zondag 2 september 2018 20:20 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Waarom vind je dat? Het lijkt zeker niet op hamburgerbroodjes of bolletjes uit de supermarkt.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |