Weer een uurtje of twee?quote:Op zaterdag 1 september 2018 18:39 schreef 111210 het volgende:
Vandaag kipfilets in het oventje gedaan, de smaak was best oke. Maar het was me toch gort droog.
Hebben het helaas weggegooid.
Ziet er erg lekker uit, alleen het broodje ziet er nogal fabrieksachtig uit. Bij de bakker op de hoek hebben ze vast veel smakelijkere!quote:Op woensdag 29 augustus 2018 19:25 schreef 111210 het volgende:
[..]
Een stuk of 4/5 eetlepels, de rooksmaak zelf was in ieder geval niet heel erg sterk, dus voor de volgende keer kan ik makkelijk het dubbele doen.
Zo ging ie in het rook oventje (moest eigenlijk op een 2e rekje, maar dan kon de deksel er niet meer op, dus heb het nu op het onderste rekje gelegd, misschien dat dat de smaak ook beinvloed?)
[ afbeelding ]
En zo kwam het er na een uurtje uit.
[ afbeelding ]
Daarna in de oven gedaan en een stuk of 4x tussendoor eigen BBQ saus erover heen gedaan
Met volgens mij het volgende erin:
-Ketchup
-Azijn
-Suiker
-Zout
-gerookte paprika poeder
-het gelekte vocht wat in de folie uit het oventje was overgebleven.
[ afbeelding ]
Uiteindelijk had ik om 6uur wel erg honger en heb ik het vlees uit de oven gehaald, het heeft er toen een kleine 6uur ingezeten op 120 Graden (laatste uurtje op 95 graden, om te voorkomen dat de korst heel erg zwart zou worden)
[ afbeelding ]
Het vlees was erg mals, maar denk dat als ik m zoals hierboven ergens stond nog een uurtje of 2 langer in de oven had gelaten het vlees nog wat zachter zou zijn geweest.
Heb het overigens niet in aluminium folie verpakt, maar gewoon zo in de oven gelaten tot het einde.
En hier het uiteindelijke resultaat
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
Al met al was het een erg lekker broodje, maar weet niet of ik het echt de moeite waard vond om er zo veel tijd in te steken (het is dat ik de hele dag thuis kon werken vandaag).
Haha nee zeker niet, een kwartiertje ongeveer, daarna op de bbq afgegrild.quote:
Waarom niet helemaal opgesneden in een soep gegooid?quote:Op zaterdag 1 september 2018 18:39 schreef 111210 het volgende:
Vandaag kipfilets in het oventje gedaan, de smaak was best oke. Maar het was me toch gort droog.
Hebben het helaas weggegooid.
Was inderdaad gewoon standaard kipfilet, vettere worstjes smaakte idd primaquote:Op zondag 2 september 2018 09:08 schreef liedetector het volgende:
en wellicht gewoon minder lang ook (was de filet met of zonder vel? zonder is gewoon niet de manier), laatst een ganzenborst (wilde gans met de vel eruit gesneden) was perfect......
probeer eens een leuke vis(filet) met vel bv..... (wel met hoog vet gehalte, dingen zonder vet wordt altijd droog)
Het was maar een klein stukje wat nog over was.quote:Op zondag 2 september 2018 18:18 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Waarom niet helemaal opgesneden in een soep gegooid?
Zonde...
Deze komen van de turkse bakker, zocht eigenlijk van die patato buns, maar die heb je hier nergens in de buurt.quote:Op zondag 2 september 2018 10:42 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ziet er erg lekker uit, alleen het broodje ziet er nogal fabrieksachtig uit. Bij de bakker op de hoek hebben ze vast veel smakelijkere!
denk dat je sesamzaadjes bedoeldquote:Op zondag 2 september 2018 19:14 schreef Sigaartje het volgende:
Die maanzaadbroodjes hier kunnen nog niet eens in de schaduw staan.
Eh ja, inderdaad.quote:Op zondag 2 september 2018 19:26 schreef liedetector het volgende:
[..]
denk dat je sesamzaadjes bedoeld
Waarom vind je dat? Het lijkt zeker niet op hamburgerbroodjes of bolletjes uit de supermarkt.quote:Op zondag 2 september 2018 10:42 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ziet er erg lekker uit, alleen het broodje ziet er nogal fabrieksachtig uit. Bij de bakker op de hoek hebben ze vast veel smakelijkere!
Ik kan het heel goed mis hebben.quote:Op zondag 2 september 2018 20:20 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Waarom vind je dat? Het lijkt zeker niet op hamburgerbroodjes of bolletjes uit de supermarkt.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |