abonnement Unibet Coolblue
pi_181494893
quote:
0s.gif Op maandag 27 augustus 2018 12:12 schreef NicolasJoy het volgende:
Mm, wel een goede. Waren inderdaad ook voor bijvoorbeeld de chiropractor aan het kijken (baad het niet, schaad het niet om na te laten kijken hoe ze met haar wervels zit..) maar ik weet nog even niet hoe we haar rustig houden in de auto/in een wachtkamer.

Ik las ook dat je voor de zorg tegenwoordig identificatieplicht hebt, dus een ID-kaart nodig hebt..
Hoe snel hebben jullie dit al geregeld? Je zit altijd zo lang te wachten bij de gemeente.. Heb daar zo geen trek in. :@
Voor je kind?
En ik zou haar gewoon huilend meenemen in de auto en de wachtkamer, is het probleem daar ook meteen duidelijk.
pi_181494966
Ik kwam het hier tegen:
https://www.rijksoverheid(...)tificatieplicht-zorg

quote:
Spoedeisende hulp en legitimeren

Heeft u onmiddellijk medische hulp nodig? Dan wordt u eerst geholpen. Daarna moet zich binnen 14 dagen bij het ziekenhuis of de kliniek identificeren.

Zelf zorg betalen bij geen legitimatiebewijs

Kunt u de zorgverlener geen identiteitsbewijs laten zien? Dan kan hij de kosten van uw behandeling niet declareren bij een zorgverzekeraar. De arts of het ziekenhuis moet alle kosten van de medische behandeling dan op u verhalen. Deze kosten kunnen aanzienlijk zijn. De zorgverlener zal meestal een betalingsregeling met u moeten treffen.
Leek vooral over het ziekenhuis te gaan, maar toch.. Hebben nu BSN en verzekeringsnummer.. Maar ID-kaart (uiteraard) nog niet. Kan dus wel ook met terugwerkende kracht zoals ik het nu lees, maar daar heb je dan 14 dagen voor..

Maar als ik het zo begrijp hoeft dat niet zo zwart-wit te zijn?
pi_181494985
NJ, wat een mooi gevoel dat je haar rustig hebt gekregen!

Ik praat hier mee als partner en kan je gevoel goed voorstellen. Het is allemaal zo herkenbaar, bij B vond ik het echt lood en loodzwaar. Ik snapte echt niet meer waarom wij een kind wilden. Nu bij J gaat dat stukken beter omdat ik weet, nog even en de wereld is anders.
Wij hebben nu dus de taken heel strak verdeeld. Zij is er 100% voor J en ik neem haar alleen 's avonds over. Ik weet gewoon wat er ook gebeurt, om 00:00 zit het er weer even voor me op. Daardoor blijf ik relaxt en het feit dat ik relaxt ben, maakt J ook sneller rustig.

J is nu 8 weken en 2 dagen en sinds een aantal dagen wordt het huilen minder, ze huilt minder lang en veel minder heftig. Overdag lacht ze veel en die lachjes maken zoveel goed. Ik kijk bewust wel eens naar foto's van een lachende J als ze weer eens het luchtalarm aanzet 's avonds, mij helpt dat.

Zolang je maar weet dat je niet de enige, het echt snel beter gaat en vooral dat je het goed doet. Zo makkelijk gezegd maar baby's huilen en het feit dat jij of je vriendin haar vasthoudt en troost is genoeg. Dat ze daardoor niet (meteen) stopt met huilen is normaal. Tenminste voor mij herkenbaar.
pi_181495272
Wat betreft identificatieplicht. Ik werk als fysio en hier moet dat ook bij nieuwe patiënten, maar soms vergeet ik het zelf ( :')) en soms heeft de patiënt niet wat mee. Dan kan dat bij mij gerust een behandeling later en helemaal met deze reden. Dus ik zou me daar niet door laten tegenhouden bij het maken van een afspraak. En haar even laten nakijken kan nooit kwaad denk ik! En wat betreft autorijden en huilen in de wachtkamer, voel je vooral voor anderen niet opgelaten omdat ze huilt )makkelijker gezegd dan gedaan, ik weet het). Hier was en is de auto zelfs vaak plan B. als M. huilde. Hebben jullie al met haar gereden?

Fijn dat je vanochtend een goed moment had met haar!

Edit: En ik zou met je dochter eerder naar een osteopaat gaan dan naar een chiropractor (of daar bedoelde je je vrouw mee voor haar bekken, dat kan ook nog). Maar volgens mij kan een osteopaat meer met baby’s

[ Bericht 10% gewijzigd door LaBelleFleur27 op 27-08-2018 12:43:14 ]
pi_181495274
NJ, ID niet druk om maken. Hier al regelmatig in het ziekenhuis geweest en B heeft nu pas (8 maanden) een id. Geboortebewijs kan je even bij de hand houden, en zorgpasje, als je die al hebt van de kleine.
En wat fijn dat het gelukt is haar zelf stil te krijgen! En echt, trek aan de bel bij de huisarts, je moet echt niet rond blijven lopen met dit soort gedachtes. Al zou het heel snel beter gaan, ook een korte periode van hulp is echt nuttig.
pi_181495614
IDkaart hebben we hier ook nog niet.
en dit herinnert mij er weer aan dat we nog steeds geen zorgpasje hebben. Unive is voor de gewone verzekeringen super maar de service bij zorgverzekering slaat echt helemaal nergens op. tijdens de zwangerschap al meerdere dingen gehad in eerste instantie werden afgewezen, kraampakket waren ze 'vergeten' en we hebben de kleine 3x moeten inschrijven voordat hij eindelijk bij ons op de polis stond maar nog steeds geen zorgpasje ontvangen.
pi_181496367
Wel fijn dat die identificatieplicht nog niet direct nodig lijkt te zijn.. Houden we wel gewoon even het geboorteaangiftebewijs bij de hand i.c.m. haar BSN en verzekeringsnummer (pasje komt inderdaad nog).

De Chiropractor waar ik zelf heen ga staat goed bekend met (huil)baby's en werd ook aangeraden door onze verloskundige. Vandaar dat ik daar als eerst aan dacht. Maar jullie ervaring is met een osteopaat beter? Zal het nog even goed nakijken.

Verder: hmm. Wij zitten ook bij de Univé.. Vandaag nieuwe polis gehad, maar dan houden we dat pasje nog even goed in de gaten..
Zijn wel ook al 3 maanden bezig met de declaratie van de borstvoedingscursus. Duurt abnormaal lang, iedere keer afgewezen, aan de telefoon al meermaals te horen gekregen dat het onterecht was afgewezen.
pi_181496706
als je al een nieuwe polis hebt gehad dan komt het vast goed Nicolas, daar ging het bij ons al mis.
bij mij is het de zwangerschapscursus die steeds wordt afgewezen en de groeiecho's maar dat lijkt nu wel goed te gaan.
pi_181496788
Dan heb ik niks gezegd en gewoon daar naartoe gaan NJ! :Y
pi_181505089
Hebben we eindelijk een rustige(re) baby, besluiten de buren na het werk de kamer te verbouwen aangrenzend aan de babykamer hier. Typisch. :P Vandaag afgesloten met de verloskundige, morgen eerste afspraak met de wijkverzorging/consultatiebureau. Ben benieuwd hoe die zijn.. Of ze maar niet te veel aan de schemaatjes vast houden.
pi_181505299
Hebben jullie een draagdoek, nj? Dat was hier de eerste weken echt de oplossing.
pi_181509035
Vandaag een te leen gekregen van de verloskundige. Was daar inderdaad ook dé oplossing. Nu nog even oefenen met knopen, maar hoop inderdaad dat dat goed helpt.. Al merken we nu al een wereld van verschil nu we haar laten slapen. Ze slaapt soms wel echt 4-5 uur aan één stuk wat resulteert in een (te) natte luier, dus direct ook romper verschonen.. Maar ze heeft een veel beter humeur als we haar vooral niet wakker maken.
pi_181510831
quote:
0s.gif Op maandag 27 augustus 2018 23:18 schreef NicolasJoy het volgende:
Vandaag een te leen gekregen van de verloskundige. Was daar inderdaad ook dé oplossing. Nu nog even oefenen met knopen, maar hoop inderdaad dat dat goed helpt.. Al merken we nu al een wereld van verschil nu we haar laten slapen. Ze slaapt soms wel echt 4-5 uur aan één stuk wat resulteert in een (te) natte luier, dus direct ook romper verschonen.. Maar ze heeft een veel beter humeur als we haar vooral niet wakker maken.
Waarom werd ze voorheen gewekt dan? Fijn dat dit al wat helpt! En misschien de luier wat groter proberen? 4-5 uur moet zo’n ding wel kunnen handelen :+

Thanks nog, Nanuke, voor je lieve reactie :)
pi_181511159
Mijn 8 maander komt sinds een week weer elke 3 uur zo’n beetje. :') Gelukkig zijn het steeds korte momenten maar wel gulzig en inclusief opnieuw bv-poepluiers overdag.
Hopelijk gaat ze gauw weer terug naar 1 keer ‘s nachts.
Nu vanmorgen 3 keer tussen 4:20 en 5:20. -O-
Slaat nergens op natuurlijk, de wekker gaat om 6:00. ;(
pi_181511213
Ai, venco, da’s matig :{ Ik baal altijd enorm als S. zich tegen vieren/half vijf meldt. Tegen de tijd dat we dan allebei weer liggen en slapen, is het een uur of vijf. Dan gaat om 6.00 de wekker van mijn teerbeminde (snoozekampioen) en als ik dan net weer lekker wegzak, gaat om 7.00 de wekker omdat oudste naar school moet }:|
pi_181511354
quote:
0s.gif Op maandag 27 augustus 2018 23:18 schreef NicolasJoy het volgende:
Vandaag een te leen gekregen van de verloskundige. Was daar inderdaad ook dé oplossing. Nu nog even oefenen met knopen, maar hoop inderdaad dat dat goed helpt.. Al merken we nu al een wereld van verschil nu we haar laten slapen. Ze slaapt soms wel echt 4-5 uur aan één stuk wat resulteert in een (te) natte luier, dus direct ook romper verschonen.. Maar ze heeft een veel beter humeur als we haar vooral niet wakker maken.
Wat Jentin zegt, misschien al een grotere maat luier proberen? Dat was voor ons ook een oplossing, een beetje goede luier houdt het echt wel een uur of 5 zonder door te lekken.

En fijn dat ze al zo lang achter elkaar kan slapen! Merk je daardoor dat je wat meer kan ontspannen?

Venco, wat balen van die nachtvoedingen ineens :o
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_181511430
Oh bah Venco, dat is wel heel erg balen! Hier nu wel al weken een nachtvoeding (om half 5, dus ik snap je jentin :P) maar da’s niks vergeleken met jou! :O

Ik jompel even voor mezelf, laatste werkdag vandaag voor we op vakantie gaan *O*

BFD *O*

Ik heb er 3, ik kon weer eens niet kiezen :P

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 1% gewijzigd door LaBelleFleur27 op 28-08-2018 07:35:17 ]
pi_181511626
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 06:18 schreef Jentin het volgende:
Ai, venco, da’s matig :{ Ik baal altijd enorm als S. zich tegen vieren/half vijf meldt. Tegen de tijd dat we dan allebei weer liggen en slapen, is het een uur of vijf. Dan gaat om 6.00 de wekker van mijn teerbeminde (snoozekampioen) en als ik dan net weer lekker wegzak, gaat om 7.00 de wekker omdat oudste naar school moet }:|
Ohja, de wekker van mijn man. :( Volume maximaal én een afgrijselijk liedje (No one van Alicia Keys, dat gaat door merg en been) en inderdaad een keer of 4. En hij staat om 4:30 uur op. ;(
Mijn wekker gaat ook om 6 uur omdat zoon naar school moet. We hebben beide nogal tijd nodig.
Trouwens, hij wordt vanzelf ook al rond 6 uur wakker.
Ja, ook in het weekend. -O-

Van mij heeft hij dat vroege opstaan niet hoor. :{w
pi_181511632
Leuke foto’s LaBelle! Vooral die smiles! O+
pi_181511731
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 07:58 schreef vencodark het volgende:

[..]

Ohja, de wekker van mijn man. :( Volume maximaal én een afgrijselijk liedje (No one van Alicia Keys, dat gaat door merg en been) en inderdaad een keer of 4. En hij staat om 4:30 uur op. ;(
Mijn wekker gaat ook om 6 uur omdat zoon naar school moet. We hebben beide nogal tijd nodig.
Trouwens, hij wordt vanzelf ook al rond 6 uur wakker.
Ja, ook in het weekend. -O-

Van mij heeft hij dat vroege opstaan niet hoor. :{w
herkenbaar, ik ben gisteren boos geworden op man omdat hij maar bleef snoozen. dat was voorheen geen probleem want ik slaap door zijn wekker heen maar L niet en ik wordt daar dan weer wakker van. man kwam uiteindelijk na een uur lang elke 5 a 10min de wekker uit gemept te hebben pas uit bed. ik zat toen al lang met L in de babykamer zodat L iig wel verder kon slapen.

raak er nu weer geïrriteerd door want wie zat er vanmorgen al vroeg met een wakker kind beneden omdat man vannacht tot laat moet werken en nu nog ligt te slapen?
  dinsdag 28 augustus 2018 @ 08:42:27 #96
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_181511923
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 07:58 schreef vencodark het volgende:

[..]

Ohja, de wekker van mijn man. :( Volume maximaal én een afgrijselijk liedje (No one van Alicia Keys, dat gaat door merg en been)

Ik moest lachen :D

Wel irritant lijkt me... zulke nachten :'( vlak voor de wekker.

Hier gaan de ochtenden zo: Wekker vriend gaat ergens rond 5/6. Om 7 uur hoor ik mijn dochter naar beneden komen. Ik ga tussen half 8/kwart voor 8 naar beneden en duik dan zoals nu (als dochter weg is) achter de computer met een theetje. Eens kijk hoe laat baby wakker zal worden (die ligt er al vanaf gister 20.00 in).
pi_181512150
Wat een vroege wekkers :o knuffels voor venco en elleska

Hier gaat ie om 07.15, vriend is ook snoozekampioen, uiteindelijk gaat ie er pas om 07.45 uit. Maar straks gaat J. naar de opvang dus dan moeten we er wel echt om 07.15 uit :D dat zal wel even wennen zijn.

Leuke foto's Fleur! Succes met je laatste werkdag, fijn vooruitzicht, vakantie!

Sacre :D jouw baby! Wat een voorbeeldbaby, heerlijk dat lange slapen O+

Dit is mijn laatste week verlof :o time flies. Heb inmiddels wel weer zin om een beetje te werken. En dat je gewoon weer meteen naar de wc kan als je merkt dat je moet :+ in plaats van dat je het moet uitstellen tot dat je baby (niet op jou) slaapt of niet krijst als je hem weg legt O+ waar je al niet naar uit kan kijken :D

Kleine J. kwam vannacht opeens 2 keer :? Ik hoop dat het eenmalig was :+
pi_181512178
Wekker van vriend om 7 uur en dan staan we allemaal op. Kan ik nog lekker douchen als hij er is O+ Snoozen vind ik verschrikkelijk, of gewoon je wekker later zetten, of er vroeger uit. Opstaan wordt er juist alleen maar vervelender van, met dat uitstellen.

Fleur, met die klompen :D je bent wel helemaal in het thema meegegaan ^O^

De kindjes waren gisteren met opa en oma naar de dierentuin als afsluiting van de oppastijd van oma (vanaf volgende week gaan de kinderen een dag naar het kdv).
M. vond vooral de stokstaartjes erg tof!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_181513077
Ik heb gewoon een lange nacht gemaakt, jeetje....van 22:00 tot 07:00. Ik heb J slapend om 20:00 op bed gelegd en die heeft gewoon tot 00:00 geslapen, een fles op van 150 en geslapen tot 07:00. Mijn vrouw heeft de fles van 00:00 gegeven dit keer.
De opgedane energie heb ik hard nodig vandaag denk ik want ze krijgt zo haar eerste prikjes....
Op een erg onhandige dag want ik zit op mijn werk en mijn vrouw moet B halen voor de lunch, weer terugbrengen en weer halen om 15:15. Ik heb wel geregeld dat ik wat eerder naar huis kan vanmiddag. Dus ik stel me in op een hoop troosten en wiegen vanavond.

Aure, oeh dat is ook wel weer fijn denk ik, weer werken.
Die foto LeSage O+ geweldig!
pi_181513500
Voor wat het waard is exode: de enige reactie die S. heeft gegeven op haar prikjes is slapen to the max. De hele dag knockie out en terwijl ik dacht dat we het dan 's nachts wel konden schudden, maakte ze ook een topnacht. Er is hoop *)

Venco: hier geen Alicia Keys (ik snap je ergernis over specifiek dit nummer vollédig, overigens :Y) ), maar zo'n verschrikkelijk penetrant tenenkrommend telefoonpingeltje. Het kreng gaat ook nog eens per riedeltje een tandje harder. En allemachtig, wat duurt het lang voordat hij 'm dan te pakken heeft en uitzet. Of nouja, snoozet dus ;(

LeSage, stokstaartjes O+

Schattig boertje, Belle :)

Aure, plassen wanneer je wil, wat een zaligheid, hè? Mijn man snapt ook nooit waarom ik vrijwel meteen naar de wc ga als hij thuiskomt, maar gewoon het gevoel van echt even helemaal op je gemak zitten omdat iemand anders indien nodig de baby kan pakken, is al zo hemels O+
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')