abonnement Unibet Coolblue
  maandag 27 augustus 2018 @ 17:17:00 #101
149959 SQ
snelle trees
pi_181500264
Ik gebruik voor mauw nu gewoon mn eigen shampoo, nature moments oid van schwarzkopf. Is zonder siliconen. En daarna gaat er siliconenvrije conditioner in, dan kam ik het nat en dan vlechten. Conditioner spoel ik niet uit. Zo beperk ik de klitten het beste.
disclaimer
  maandag 27 augustus 2018 @ 17:19:17 #102
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_181500308
quote:
0s.gif Op maandag 27 augustus 2018 17:15 schreef lunapuella het volgende:
Ik gebruik voor Ketel nog steeds de Zwitsal babyshampoo (paar gigaflessen gekregen in de kraamtijd :') ) en tegen de klitten combineer ik het sinds kort met mijn eigen Lush conditioner (Veganese, die is niet zo zwaar als Veel conditioners). En dan ook vaak nog de Goedemorgen haarlotion van Zwitsal.

En nog heeft hij iedere keer in no time een soort dreadklit op zijn achterhoofd. ;(
Wat bij mijn dochter echt goed werkt, is om haar een nacht te laten slapen met een haarmasker in (ik heb gewoon een of ander drogistenmerk voor volwassenen hoor). Dan gaat ze slapen met een knotje (beetje lastig met wat korter haar, maar dan misschien laten slapen op een handdoek) en dat spoel ik de volgende ochtend uit, en dan heeft ze weer een paar dagen zachte, goed doorkambare krullen.
pi_181500652
L wilde niet slapen tussen de middag. Eerst een poepluier en daarna ging hij keten in bed. Hij had de grootste lol. Na een tijd ben ik er heen gegaan. 'na beneje?' 'moet jij niet slapen, L?' 'ja' en gaat zo liggen in bed,ik geef een kus en loop weg :+ na nog een tijd keten viel hij toch nog in slaap gelukkig. Die heeft hij echt nodig.
pi_181501516
Voor A gebruik ik mijn eigen Aveda shampoo en conditioner. Van babyshampoo kreeg ze enkel pluishaar en ze heeft hetzelfde haar als ik (fijn krullend haar, veel volume). En wat werkt voor mij... werkt ook voor haar ;)

Leuk bed trouwens Arja!
pi_181501692
Tof bed Arja! Maar damn, ¤1400,- Dat is vast een bed met doorslaapgarantie :).

Twix slaapt in een peuterbed (de alom bekende Petite Amelie) vanaf dat hij 2 jaar en 3 maanden is. Hij klimt er zelf in maar roept nog altijd braaf als hij wakker is. Hij komt er dus niet zelf uit.

Shampoo, hier Zwitsal of Andrelon of Elvive of... dat wat er in de aanbieding was dus ;). Ik was zijn haar niet dagelijks met shampoo overigens.
pi_181501824
Wij gebruiken ook nog steeds Zwitsal, de eerste fles is nog steeds niet leeg en ik heb er nog twee van datzelfde formaat staan voor daarna :') net als tig flessen olie en poeder.

Wij doen er overdag nu regelmatig andrelon krul haarcrème in (overdag), dan zien z'n krullen er mooi uit, maar niet hard, en het ontklit een beetje. En ik knip elke week de echte klitten eruit, valt dankzij de krullen ook niet echt op gelukkig en door het regelmatig te doen blijven ze klein qua aantal haren.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_181502020
Ik gebruik sinds deze week anti klit spray O+ en het werkte zo goed dat ik het zelf nu ook gebruik :D
Qua shampoo koop ik iets met anti prik erin. Eerder zwitsal en nu andrelon. Die heb ik nog niet gebruikt dus geen idee of die fijn is en ook echt niet prikt.
pi_181503158
Wij hebben tegenwoordig kinderen shampoo, nu toevallig Schwarzkopf kids, maar net wat er in de aanbieding is.
Ik was J's haar (mits niet vies van zand of kuilvoer) een keer per week met shampoo.

Arja, peuters middagdutje stopte vrijwel ineens toen we overgingen op een groot bed. In de avond gaat het eigenlijk altijd goed en blijft hij erin.
pi_181503839
quote:
0s.gif Op maandag 27 augustus 2018 17:33 schreef Nazil het volgende:
L wilde niet slapen tussen de middag. Eerst een poepluier en daarna ging hij keten in bed. Hij had de grootste lol. Na een tijd ben ik er heen gegaan. 'na beneje?' 'moet jij niet slapen, L?' 'ja' en gaat zo liggen in bed,ik geef een kus en loop weg :+ na nog een tijd keten viel hij toch nog in slaap gelukkig. Die heeft hij echt nodig.
Wat een baas.
Dat maak ik met onze O ook vaak mee, altijd die poepluier als hij in bed ligt, nooit voor ie naar bed gaat 🤪
Ik was hier...
pi_181504086
Wij hebben 200 voor het bed betaald via mp.

Ik heb voor Emmy shampoo van de Tuinen zonder parabenen enzo. Soms ook antiklit spray, maar ze heeft fijn en zeer sluik haar
pi_181504173
Melba is bijna vier en ik heb zijn haar al zeker drie jaar niet met shampoo gewassen! Als je er nooit mee begint is het niet nodig, zijn haar is schoon, vol, glanzend!

Edit: dreadklit heeft hij ook wel ja, achterop soms.

We douchen hem 1x in de week ivm eczeem/droge huid. Verder washand!
Kwak
  maandag 27 augustus 2018 @ 20:24:22 #112
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_181504473
Met al die zooi die mijn kind in haar haar smeert, waaronder gebakken ei, mosterd en zand is wassen wel handig _O-

De Alverde babylijn van de DM hebben we hier, ze vindt zelf wassen geweldig dus prrrrima.
Beetje op de hand knijpen en ze doet de rest zelf.

Vandaag was ze ultravervelend maar flink verkouden dus zal wel niet helemaal lekker zijn geweest, verder is het gewoon een eckt wijf dus dan weet je het nooit en juveniele borderline is ook nog een optie

[ Bericht 0% gewijzigd door Molo op 27-08-2018 20:43:37 ]
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_181504537
quote:
1s.gif Op maandag 27 augustus 2018 20:24 schreef Molo het volgende:
Met al die zooi die mijn kind in haar haar smeert, waaronder gebakken ei, mosterd en zand is wassen wel handig _O-

De Alverde babylijn van de DM hebben we hier, ze vindt zelf wassen geweldig dus prrrrima.
Beetje op de hand knijpen en ze doet de rest zelf.

Vandaag was ze ultravervelend maar flink verkouden dus zal wel niet helemaal lekker zijn geweest, verder is het gewoon een eckt wijf dus dan weet je het nooit en juveniele bordeline is ook nog een optie
:D


Gek genoeg gaat de yoghurt en verf en smeerkaas er eigenlijk best goed uit. Zand iets minder :@

Scheelt dat hij water op zn hoofd haat maar tegenwoordig wel zelf de douche erop zet, en wassen nog een brug te ver is :')
Kwak
pi_181505112
Ik gebruik eigenlijk niks, alleen water. Heel soms, bij veel zand, mijn eigen shampoo op natuurlijke basis. Kleuter (oh nee, eigenlijk niet-meer-kleuter...) wil de Star Wars Zwitsal shampoo die papa ooit kocht :’). Maar peuter heeft dan ook nauwelijks iets om haar te noemen... Vind het wel een beetje sneu, 3,5 en nog steeds min of meer babypluis.

*weer weg*

[ Bericht 21% gewijzigd door Phaidra op 28-08-2018 22:37:52 ]
Venus in pocketformaat
© loveli
  maandag 27 augustus 2018 @ 21:00:10 #115
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_181505410
Ik was het haar van mijn peuter ook bijna nooit. 1x per 3 maanden is veel. Wel gaat ze iedere dag in bad en maakt haar haren nat. En als ik het was is het met roze prinsessenshampoo want roze en prinsessen :')
pi_181508535
Hier gaat er meestal wel shampoo doorheen als S. in bad zit. Gewoon Zwitsal. Hij krijgt regelmatig gel in zijn haar, en dat krijg ik er anders niet echt uit.

Hier een enorm lastige fase met S. Hij huilt, schreeuwt, is boos en verdrietig. Hij zit zo slecht in zijn vel sinds hij weer beter is ;(
Net weer overstuur wakker, geen land mee te bezeilen.
Morgen dus maar een ochtendje speelzaal overslaan (hij is na de vakantie nog niet geweest ook), eerst rust in de tent, kijken of hem dat goed doet.
Gelukkig kan hij af en toe ook nog even flink knuffelen, hebben we allebei nodig op zulke momenten O+
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_181509358
Hm ok best wisselend dus met shampoos.. ff zoeken wat voor ons gaat werken. Thnx voor de ervaringen!

Wat lastig lesage! Zo sneu als ze zo slecht in hun vel zitten.. hopelijk is het snel over.
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night
pi_181526974
Lesage ik hoop dat S snel door deze fase heen is. Zo sneu om ze zo te zien worstelen en zelf word je er ook niet vrolijker van. Gelukkig kan hij nog wel knuffelen dat maakt een hoop goed.

Ik ging vandaag naar de dierentuin met S. Nu zijn grote broer weer op school zit heb ik meer tijd voor hem en dat doet hem goed. Ik zie hem elke dag enorme sprongen maken qua ontwikkeling. En zelfs het schreeuwen is minder.
S kan nu ook op de loopfiets. Het gaat (gelukkig) nog niet snel maar hij komt al goed vooruit. Mijn kleine mannetje wordt groot O+

Phaidra O+ wat een vrolijk ventje.
Zijn broer heeft wel een dikke bos haar. Was dat vroeger ook niet dunner?

Hier komt morgen de kapper en ik weet niet zo goed wat ik met het kapsel van S wil. Hij heeft nu elke keer zijn haar in zijn ogen hangen maar ik wil zijn krullen er eigenlijk ook niet af knippen. Iemand leuke ideeën voor peuter kapsels?
pi_181529974
Wat spannend allemaal, een hele club die bijna naar school mag!

Ik benijd de juf of meester die M over een jaar in de klas krijgt nog niet :+ Maar misschien is ze tegen die tijd weer wat rustiger, of is ze in die omgeving ineens een ander kind :D

Weer eens een peuterupdate van ons, laatste jaar was was voor mij wel pittig met een nekhernia en zwangerschap daarna, druk op 't werk en een drukke peuter, dus hier ook niet erg actief geweest. Maar M is echt superleuk :)

Wij hebben inmiddels ook weer een peuterverjaardag gevierd, anderhalve maand geleden. We hebben het twee weken eerder gevierd, zodat een nieuw broertje of zusje geen roet in het eten zou gooien ;) Ze was dit jaar voor het eerst echt bezig met haar verjaardag, en het feestje en dat ze een aardbeientaart met chocolade wilde hebben en wie er kwamen. Heel leuk! Ze zei ook al maanden dat ze graag een kassa wilde, dus die kreeg ze 's ochtends. En toen we later vroegen of ze benieuwd was wat de andere mensen mee zouden nemen zei ze heel zoet "Oh, maar dat hoeft niet, ik heb al cadeautjes gekregen!" O+

Verder is M een duracelkonijntje. Gaat 's ochtends aan, kan een beetje op pauze wanneer je haar een filmpje laat kijken, maar gaat verder door tot je haar in bed legt. Ze praat véél, ze vraagt veel, ze gaat overal de discussie over aan, gebruikt 200x per dag het woordje 'maar' en verrast ons iedere dag weer met meer en minder steekhoudende argumenten voor haar zaak :+ En ze krijgt echt alles mee en onthoudt ook de kleinste dingen en komt daar dan twee weken later weer op terug. Ze is lief tot het niveau cheesy op het moment, alles is lieverd en lieverdje :D

Ze eet als een klassieke peuter, weinig :') Overdag is het niet zo'n punt, maar avondeten is vooral kale pasta, pizza met weinig beleg en komkommer. Maar goed, deze week de 3 jaar afspraak bij het bureau en ze volgt somehow hartstikke goed haar lijn. En aan energie geen gebrek.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De kleine zus die ze sinds vier weken heeft vindt ze echt superlief. Als ze 's ochtends bij ons komt en B is wakker dan gaat ze meteen aaien en met hoog stemmetje "Oh, lieverdje, ben je zomaar wakker? Hoe gaat het met je liefje? Heb je lekker geslapen liefje?" O+ En als we voor de grap iets aan B vragen dan gaat M met een gek stemmetje antwoord geven als B :D Vandaag gingen we even naar de stad en vroeg ze 'En gaan we dan ook lunchen in een eethuisje?' Ja, gingen we ook. Toen kregen we zo'n gesprekje:
Ik: "Maar Bente, wil jij wel mee naar een eethuisje?"
M: "Ja, dat wil ik wel!"
Ik: "Wat wil je dan eten?"
M: "Ik mag nog niet eten, ik ben nog te klein"
Ik: "Oh, maar wat mag je dan wel?"
M: "Ik krijg melk, daar ga ik van groeien!"
Ik: "Ok, maar waarom wil je dan mee naar het eethuisje?"
M: "Omdat ik dat leuk vind, dat ik dan bij M ben"
O+ O+

Kortom, volop hartjes voor onze peuter op het moment! Heb in m'n zwangerschap wel pittige dagen met haar gehad, met veel strijd, maar ze is de laatste tijd zo goed te pas! Ze is nog steeds heel intensief, maar wel op een leukere manier ;)
pi_181531845
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 20:03 schreef ikke_84 het volgende:
Lesage ik hoop dat S snel door deze fase heen is. Zo sneu om ze zo te zien worstelen en zelf word je er ook niet vrolijker van. Gelukkig kan hij nog wel knuffelen dat maakt een hoop goed.

Ik ging vandaag naar de dierentuin met S. Nu zijn grote broer weer op school zit heb ik meer tijd voor hem en dat doet hem goed. Ik zie hem elke dag enorme sprongen maken qua ontwikkeling. En zelfs het schreeuwen is minder.
S kan nu ook op de loopfiets. Het gaat (gelukkig) nog niet snel maar hij komt al goed vooruit. Mijn kleine mannetje wordt groot O+

Phaidra O+ wat een vrolijk ventje.
Zijn broer heeft wel een dikke bos haar. Was dat vroeger ook niet dunner?

Hier komt morgen de kapper en ik weet niet zo goed wat ik met het kapsel van S wil. Hij heeft nu elke keer zijn haar in zijn ogen hangen maar ik wil zijn krullen er eigenlijk ook niet af knippen. Iemand leuke ideeën voor peuter kapsels?
Het haar van zijn broer ging pas beter groeien toen hij rond de 2 was, dat was daarvoor ook heel dun ja. Maar op deze leeftijd was het toch al veel voller.

IMA, leuke update! Nog gefeliciteerd met je peuter O+.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_181533345
IMA O+ Wat klinkt dat leuk, zo’n peuter!

Vandaag ging gelukkig wat beter. Pas tegen de avond weer schreeuwbuien.
Vanmiddag zelfs gezellig worstenbroodjes gebakken.
Ik heb wel even moeten lachen toen ik S. uit bed haalde. Hij was nog aan het spelen op zijn kamer, maar ik had zijn broer op de arm, dus vroeg of hij wilde opschieten en mee naar beneden ging.
S.: ‘Even geduld, mama!’ 8)7
Mijn peuter jat mijn teksten en gebruikt ze vervolgens tegen me ;( :')
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_181536904
_O- dat klinkt herkenbaar Lesage.
Fijn dat het beter ging. En worstenbroodjes :9~

IMA jullie peuter O+
Nog gefeliciteerd met je peuter en de komst van jullie dochter.

S wil niet meer in een slaapzak. Maar nu het weer kouder wordt vind ik dat wel lastig. Onder een deken blijft hij niet liggen en ook al slaapt hij door, alleen een pyjama lijkt me niet warm genoeg.
Lastig die kinderen met een eigen mening :{w
Even wat peuter spam onder de spoiler ♡
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_181537111
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 07:51 schreef ikke_84 het volgende:
S wil niet meer in een slaapzak. Maar nu het weer kouder wordt vind ik dat wel lastig. Onder een deken blijft hij niet liggen en ook al slaapt hij door, alleen een pyjama lijkt me niet warm genoeg.
Ik wilde net hetzelfde probleem posten. Hoewel Ketel nog best in een slaapzak zou willen - maar met maat 110/116 is dat niet echt een optie meer. Als iemand tips heeft hem toch onder een deken te krijgen?
pi_181537283
Als ze het koud krijgen gaan ze toch vanzelf wel er onder liggen lijkt me. Wij zijn bewust begin van de zomer begonnen zodat het niet erg zou zijn als hij er niet onder zou liggen en er aan kon wennen. Nu hangen er alleen nog soms armen of benen buiten boord, onder de deken slapen had hij heel snel door, ondanks dat het een beweeglijke slaper is.

Ik zou gaan voor een warmere pyjama en dan gewoon doen en voor je zelf naar bed gaat nog een keer kijken en evt nog even toedekken dan.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  woensdag 29 augustus 2018 @ 08:33:08 #125
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_181537291
Hier liggen de jongens ook vaak ‘bloot’, omdat ze het dekbed wegschoppen. Extra warme pyjama aan (badstof, of van dat thermo-spul van de Lidl), sokken aan (J heeft van die pluizige huissokken), en als ik zelf naar bed ga stop ik ze nog een keer onder. Ik heb niet het idee dat ze het koud hebben.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')