abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_181165943
registreer om deze reclame te verbergen
Link naar het vorige topic: F&F / [Centraal] Cavia's met foto's deel 49 Tandjes-drama

Nuttige cavialinks:

Informatie:
- http://www.knoevel.net
- http://www.degrotecavia.nl
- http://www.caviarassen.nl

Caviafora, voor raad, advies en cavia's vinden
- http://www.caviagids.nl
- http://www.knoevel.nl/forum
- http://www.eccforum.nl
- http://www.nhdp.nl/caviaforum3
- Caviadokter

Caviashops:
- http://www.knoevelshop.nl (tip!)
- http://www.cafepress.com/cavycomic
- http://www.fretten.nl (let op, niet alles hier is geschikt voor cavia's, maar bv wel kooien en huisjes)
- http://www.zooplus.nl/
- http://www.witjesverzendhuis.com/
- http://www.purkshangmatten.nl/index.php
- https://www.slaaplekkerzacht.nl/
- https://www.huisdierplein.nl/
- http://www.agriwebshop.com/ (aubiose, ecobed)
- http://www.dierenkruiden.nl
- http://www.dieza.nl (ook kruiden!)

Caviaopvang:
- www.kuufke.com
- www.knoevel.net
- www.stichtingcavia.nl
- http://www.caviaopvangrozan.nl/
- Love & Care Nieuwegein (ook voor vakantieopvang)

Korte caviatips:

Huisvesting

- Cavia's leven graag in een groep. Wie cavia's gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal tw dieren aan te schaffen. Twee cavia's hebben een kooi nodig van minstens 100x50 cm. Per cavia kun je ongeveer 20 cm in totaal erbij meten. Altijd geldt: hoe meer ruimte, hoe beter.
- Op de bodem moet een laag bodembedekking. Niet geschikt zijn kattengrind, stro en kranten. Wel geschikt zijn o.a. zaagsel, aubiose, houtkorrels, ecobed/bedxcel, vetbed en hemparade.
- Het hok moet op een tochtvrije plaats in huis staan. Niet direct tegen een verwarming aan. Liefst op een verhoging, omdat anders lles wat beweegt direct boven de diertjes gebeurt. Omdat de grootste vijand van wilde cavia's van boven komt (de roofvogel), worden cavia's erg schrikachtig hierdoor.
- De meest voorkomende kooien zijn dunabakken (met doorzichtige plastic bovenkap) en traliekooien (onder plastic, boven tralies). De ondergrond van het hok mag niet uit tralies bestaan, maar uit egaal materiaal (zoals kunststof of hout), omdat tralies de pootjes kunnen beschadigen.
- Als je handig bent, kun je ook zelf een kooi maken. Het voordeel is dat je dan zelf de maten kunt bepalen zodat de kooi precies in die ene hoek past en als je de voorkant van plexiglas maakt, heb je cavia-tv. Het nadeel is dat je wel handig moet zijn (of iemand moet kennen die handig is). Als je een beetje Duits kunt, kun je googelen op "meerschweinchenkfig selber bauen"

Inrichting

- In het hok kan een nachthuisje staan. Het ligt helemaal aan het baasje of de cavia hier schuw van blijft. Als je ze er regelmatig uithaalt wennen ze vanzelf. Omdat cavia's prooidieren zijn voelen ze zich veilig in een huisje. In dierenwinkels hebben ze talloze soorten huisjes. Zorg dat ze groot genoeg zijn. Wilgenbruggetjes zijn vaak een succes, maar je kunt ook gewoon een kartonnen doos gebruiken (wel met zo min mogelijk bedrukking en eerst al het plastic en eventuele nietjes eraf halen).
- Een cavia heeft een zwaar etensbakje nodig wat niet om kan klappen. Plastic bakjes willen ze nog weleens omver gooien. Zucht.
- Een drinkflesje, liefst met een inhoud van 300 ml of groter. Regelmatig schoonmaken! Dit kan bijvoorbeeld met een tandenborsteltje of een borsteltje dat ze in de dierenwinkel verkopen, maar je kunt ook droge rijst en een beetje water gebruiken, goed schudden en dan goed omspoelen.
- Hooi is een primaire levensbehoefte en moet altijd in het hok aanwezig zijn. Dit kan los op de bodem of in een hooiruif. Hooiballen worden vaak afgeraden omdat er gevallen bekend zijn waarbij de cavia er met zijn kop in is gekropen en toen is gestikt. Ze zijn niet altijd zo slim.
- een knaagsteen of liksteen hoort NIET in een caviakooi thuis. Deze levert verhoogde risico's op blaasproblemen op. Om aan te knagen bieden takken van wilgenbomen of fruitbomen een uitkomst. Er zijn ook brokken samengeperst hooi/kruiden te vinden in de dierenwinkel, als er maar geen mineralen en andere troep in zit.
- Speelgoed is niet nodig. Cavia's spelen niet graag, ze verwonden zich makkelijk aan klein speelgoed. Geen hamsterwieltjes of loopballen dus!
- Sommige cavia's vinden een hangmat erg leuk, of een lege wc-rol met kruiden(hooi) erin en dan de uiteindes dichtgevouwen, of wat gaten in het karton geknipt. Buizen zijn ook het einde, gebruik hiervoor bijvoorbeeld tunnels voor katten en konijnen en geen regenpijp of buizen voor ratten, want die zijn net te smal.

Eten en drinken

- Het hardvoer bestaat uit voer verrijkt met vitamine C. Bekende merken voor caviakorrel zijn Science Selective, Kasper Faunafoods, Garvo, Teurlings en Hope Farms (deze laatste is het meest verkrijgbaar in dierenwinkels en zeer geschikt). Gemengd voer is bijvoorbeeld van XtraVital, Care+, Gerty guinea pig of Evert van Puik. Hope Farms en Kasper hebben ook gemengd voer. Het nadeel van gemengd voer is dat de caaf gaat schiften en alleen de lekkere dingen opeet.
- Aanvullend op het hardvoer heeft een cavia altijd hooi nodig: nooit mag dit ontbreken in de kooi. Vrijwel ieder verkrijgbaar hooi is geschikt. Er bestaat ook kruidenhooi dat gegeven kan worden. Let wel op dat als je terug wilt stappen op normaal (goedkoper) hooi, sommige cavia's te verwend zijn en er minder van eten.
- Een cavia is gek op groenvoer en dient hier iedere dag wat van te krijgen. Vitamine C rijke groentes als witlof en paprika zijn geschikt. Andere groentes (slechts een greep uit de mogelijkheden) zijn andijvie, komkommer, winterpeen, bospeen (mt loof), spinazie, tomaat, suikermais (plus blad) en peterselie. Goedkoper (maar minder vitamine C rijk) zijn gras en paardenbloembladeren. Koolsoorten mogen wel, maar met mate, omdat hier snel gasvorming door ontstaat.
- Snoepjes (yoghurtdrops, knaagstengels;) zijn overbodig, maar moge met mate gegeven worden. Je doet ze net zoveel plezier met gezonde alternatieven waar kruiden in zitten verwerkt.
- Cavia's drinken na hun eerste 4 weken moedermelk niets anders meer dan schoon water. Gooi hier geen vitamine C druppels in: de vitamine C vervliegt razendsnel en je houdt vies drinkwater over. Geef liever iedere dag een vitamine C tabletje, zoals Roter met citroensmaak en Kruidvat met sinaasappelsmaak (gewoon voor mensen). De ene dierenarts zegt de versie met suiker, de andere zegt zonder suiker. Dus daar is nog niet echt duidelijkheid over. Soms moeten ze ze leren eten, terwijl andere cavia's vanaf dag 1 je vinger erbij opeten. Sommige cavia's moeten er nooit wat van weten.

Cavia's

- Mannetjes heten beren, vrouwtjes heten zeugen.
- Een cavia kan tussen de 4 (gemiddeld) en 8 (hoogbejaard) jaar oud worden
- Een normaal gewicht voor een pasgeboren cavia licht tussen de 60 en de 130 gram. Een volwassen zeug weegt gemiddeld tussen de 900 en 1500 gram, een beer tussen de 1000 en 1600 gram. Dit varieert echt enorm per cavia: het gewicht moet gewoon bij het dier passen.
- Cavia's zijn vanaf 4 weken vruchtbaar (zowel beren als zeugen). Zij zijn dan echter nog vl te jong om al in verwachting te raken. Zeugjes mogen pas gedekt worden rond de 5 maanden met een minimaal gewicht van ca. 700 gram. Ook moeten zij voor hun eerste jaar een nestje gehad hebben, in verband met het verharden van het bekken.
- Cavia's leven graag in een groep. Wie cavia's gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal tw dieren aan te schaffen.
- Een goede combinatie is twee zeugen, twee beren (f allebei jong, f n oud en n jong, maar zelden tot nooit twee oude beren die niet eerder samenzaten) of een gecastreerde beer bij een zeug. Meer beren bij 1 of meer zeugen gaat vrijwel altijd fout. En ook dan kan het zijn dat de cavia's elkaar niet mogen, al gaat castraat met een zeugje eigenlijk altijd goed.

Geslachten

Een duidelijke site met veel voorbeeldfoto's is http://cavyspirit.com/sexing.htm . Kijk daar als je twijfelt over het geslacht van je cavia.

Gedrag

- Cavia's staan bekend om hun vrolijke geluid, dat ook wel whiepen genoemd wordt. Een duidelijke engelstalige site waar alle geluiden en betekenissen opstaan is http://www.treenspigs.com/fun/media.html .
- Cavia's die net gekoppeld zijn vertonen vaak dominantiegedrag. Dit lijkt op het gedrag dat een beer naar een zeug vertoond wanneer hij haar wil berijden. Dit gedrag bestaat voornamelijk uit lange, lage 'prrrrrrrrts' laten horen, wiebelen met het achterwerk en het berijden van de andere cavia('s). Dit gedrag kan, als uiting van dominantie, k bij zeugjes voorkomen.
- Zeker beertjes willen soms wel eens ruzie maken en mopperen op elkaar, vooral in het begin of als ze sterk zeugjes ruiken. Beren kun je altijd samen laten zitten totdat er bloed vloeit. Ze kunnen aardig wat verdragen, en een beetje happen is ook niet verkeerd als ze elkaar nog moeten leren kennen, maar als er wondjes ontstaan is het het teken dat dit duo niet samengaat.
- Cavia's hebben vaak 'de gekke vijf minuten', wat ook wel popcornen wordt genoemd. Hierbij rennen ze door het dolle heel rondjes door het hok, waarbij het zaagsel alle kanten op vliegt. Dit is geen gek gedrag, dit is alleen maar een teken dat ze het naar hun zin hebben.
- Cavia's eten hun eigen keutels. Dit is normaal: in de keutels blijven nuttige voedingsstoffen achter die pas bij een tweede keer opgenomen worden door het lichaam.

Wanneer naar de dierenarts?

Cavia's zijn kampioen in pijn verbergen. Vaak merk je pas dat ze ziek zijn als ze cht al behoorlijk ziek zijn. Hou afwijkend gedrag nauwlettend in de gaten! Een zieke cavia kan de volgende symptomen hebben:

- Stil in een hoekje zitten, weinig geluid maken, slecht reageren op omgeving.
- De vacht staat omhoog
- Troebele oogjes, vieze neus (verkoudheid), niesen, benauwdheid
- En oogje vochtig met een blauw waasje (ontsteking, makkelijk te verhelpen met een zalfje)
- Een rood plekje naast het tranende oog, ook een ontsteking waarvoor je een zalfje krijgt (cafzalf/cavasan)
- De cavia valt af. Altijd belangrijk om in de gaten te houden: afvallen gebeurt NOOIT zonder reden. Tot 20 gram is het niet zorgwekkend, gaat het harder en niet meer omhoog is er vaak een diepliggend probleem.
- De cavia eet niet meer of minder (ziekte of tandproblemen).
- De cavia heeft diarree, stinkende keutels of juist helemaal geen ontlasting meer.
- De cavia piept of kreunt bij het plassen, en/of heeft een rood gekleurd plasje (blaas of nierproblemen)
- De cavia heeft vreemde bultjes of bobbels.
- De huid is droog, schilferig en/of vertoond wondjes (schurft/schimmel)
- Er zitten witte of zwarte stippen in de vacht (luis)

Bij ieder gedrag dat je niet herkent van je cavia is contact met de DA voor ten minste telefonisch overleg geen overbodige luxe. Vraag daarbij even of de dierenarts ervaring heeft met cavia's, want het schijnt een vak apart te zijn.

En... vooral foto's posten!
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 13 augustus 2018 @ 23:30:13 #2
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_181166500
Sterkte CherryLips.
pi_181171612
Sterkte CL.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181174402
registreer om deze reclame te verbergen
Ik heb hier een cuddlecup gekocht en Yoshi past er met zijn dikke kont niet in :') dus als ik hem erin doe dan steekt er van alles uit.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181174654
Dank jullie wel :*
Sien is he-le-maal van de leg. Gister deed ze al raar toen ik thuiskwam van de dierenarts, zat half in het huisje en zat alleen maar met de neus in de lucht te ruiken, beetje schrikkerig. Ollie in het hok gelegd zodat ze kon ruiken, maar ze moest er niets van weten. Ollie in doosje gelegd en haar erbij gehouden, geen reactie.
Nu vond ik haar vanmorgen in hetzelfde huisje als toen ik naar bed ging en had ze groente en kruiden ook niet aangeraakt. Pas toen ik wat dingen bij haar in het huisje legde, begon ze wat te eten, maar niet veel. Later kwam ik weer even kijken en toen schrok ze zich helemaal kapot en stoof ze door dat hok :@ Super zielig. Kleine stresskip is het ook.
Dus ik ben weer op zoek naar een castraat :')
NARF
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 11:57:35 #6
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_181175054
Arme Sien.
Je brengt haar toch niet terug naar de opvang?
pi_181175079
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 11:57 schreef NijntjesUk het volgende:
Arme Sien.
Je brengt haar toch niet terug naar de opvang?
Ik kan het niet :'( _O-
NARF
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 12:04:26 #8
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_181175229
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 11:58 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik kan het niet :'( _O-
Ik zou t ook niet kunnen hoor. ;)

Lexie blijft met 2 keer per dag bijvoeren wel op gewicht en eet daarnaast ook gewoon groenvoer, hooi en brokken. Ik snap er niks van. Dierenarts vind ik ook weer zo wat. Is tijdelijk niet bereikbaar met ov dus zou dan op de fiets moeten. Komt ze daarn geschud aan. 8)7

[ Bericht 0% gewijzigd door NijntjesUk op 14-08-2018 12:10:06 ]
pi_181175298
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 12:04 schreef NijntjesUk het volgende:

[..]

Ik zou t ook niet kunnen hoor. ;)

Lexife blijft met 2 keer per dag bijvoeren wel op gewicht en eet daarnaast ook gewoon groenvoer, hooi en brokken. Ik snap er niks van. Dierenarts vind ik ook weer zo wat. Is tijdelijk niet bereikbaar met ov dus zou dan op de fiets moeten. Komt ze daarn geschud aan. 8)7
Ik was gister naar Woerden gegaan, want daar zou iemand werken die een cursus heeft gevolgd bij die dierenarts in Belgi. Maar ze was op vakantie _O-
NARF
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 12:11:46 #10
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_181175384
_O-
pi_181175404
Kuufke heeft wel een paar leuke castraten O+ Wel lunkjes, dus dan moet er eerst weer de mattenklopper overheen als je ze oppakt, met dat plakzaagsel. Maar die zijn zo leuk als ze gaan rennen _O-
NARF
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 12:32:39 #12
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_181175759
Zien er wel bercute uit idd!
pi_181205204
Dat zijn net een soort schaapje :D .
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
  woensdag 15 augustus 2018 @ 21:16:01 #14
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_181214021
Vraagje!
Wij zitten hier met het idee om een hele nieuwe cavia villa te gaan maken.
Deels een stukje groter en luxer voor de beestje (2 dames), maar ook voor ons iets minder bewerkelijk is het doel.

Nu zou ik graag met lades willen gaan werken. Op dit moment zijn beide verdiepingen (begaande grond en eerste verdieping) beplakt met een waterafstotende plakplastic. Nu wil ik dus lades gaan gebruiken. Dan kunnen wij deze eruit pakken en buiten schoonmaken (ipv met een stoffer en blik (i.s.m. de stofzuiger) schoonmaken.

Nu het volgende. Ik kan geen "kant en klare" oplossing vinden voor de lades (circa 100-110 x 50-60 cm). Ik zit nu feitelijk in de voiliere bouw te kijken voor een volledig kunststoffen lade of van plaat metaal, want het moet natuurlijk wel waterdicht (of minimaal waterafstotend) zijn.

Heeft iemand hier daar ervaring mee? Een cavia villa met lades?
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_181214095
Ik heb lades maar m'n vader heeft ze gemaakt dus ik heb geen idee verder :') :@ zijn gewoon van triplex ofzo. Geeeeen idee :D en dan dat plakplastic erin dat binnenkort weer vervangen moet worden.
De lades zijn wel lood- en loodzwaar. Ik haal ze er dus eigenlijk nooit helemaal uit, maar trek de boel wel even naar voren tijdens het leegscheppen. Maar mijn bak is 140x70.
NARF
pi_181214174
O en de voorkant is van plexiglas. M'n vader heeft gootjes gekocht en op de randen van de lades gemonteerd, zowel aan de onderkant als aan de zijkant van de kooi/bak zelf, waar je het plexiglas zo in- en uithaalt. En bovenop zit een randje op het plexiglas ter versteviging. Flesje is opgehangen met een gereedschapsklem. Die is wel iets groter dan het flesje, maar ik heb er een stukje karton tussen gepropt en dat werkt ook gewoon. Bij zooplus verkopen ze als het goed is losse hooiruiven.
NARF
pi_181304164
Effe mijn baby naakie showen. Haar zusje zit in het huisje verscholen O+

2uo2r2f.jpg
pi_181315410
quote:
0s.gif Op zondag 19 augustus 2018 18:40 schreef Meaghan het volgende:
Effe mijn baby naakie showen. Haar zusje zit in het huisje verscholen O+

[ afbeelding ]
Hahaha wat leuk, skinny's zijn erg grappig, hebben ook een heel ander temperament dan harige cavia's
pi_181316171
Ja klopt, Fem_Littlelady! Ik lig geregeld in een deuk hier om die twee :D
pi_181331049
quote:
0s.gif Op maandag 20 augustus 2018 09:44 schreef Meaghan het volgende:
Ja klopt, Fem_Littlelady! Ik lig geregeld in een deuk hier om die twee :D
Die twee hier zijn ook enorm lachwekkend, echt van die drama dames die overal om gillen, er zit nu een hoogzwanger zeugje bij ze in, daar zijn ze gelukkig wel heel lief voor.
pi_181331254
Ik ben op zoek naar een castraat, maar vind het wel lastig. Die lunk in Limburg heeft iets aan z'n oogje, ze smeren het elke dag in. Het is niet ontstoken maar wel viezig en hij lijkt er zelf geen last van te hebben. Na een week wachten is er een klein beetje verbetering. Leuk beestje maar hoewel dit niet ernstig lijkt, zit ik er stiekem niet echt op te wachten :@
Dan eentje in Apeldoorn waar geen info bij staat. Ook handig. Driekleur gladhaar. Ziet er wel angstig uit maar dat is ook maar een momentopname op zo'n foto.
En eentje in de buurt van Veenendaal, een sheltie van bijna een jaar oud.

Keuzes keuzes. Kon ik Sien maar laten kiezen.
NARF
pi_181331381
Hier worden 6 september weer twee beren gecastreerd, daar fok ik niet meer mee en kunnen ze in een groepje
pi_181342877
quote:
0s.gif Op maandag 20 augustus 2018 20:24 schreef CherryLips het volgende:
Ik ben op zoek naar een castraat, maar vind het wel lastig. Die lunk in Limburg heeft iets aan z'n oogje, ze smeren het elke dag in. Het is niet ontstoken maar wel viezig en hij lijkt er zelf geen last van te hebben. Na een week wachten is er een klein beetje verbetering. Leuk beestje maar hoewel dit niet ernstig lijkt, zit ik er stiekem niet echt op te wachten :@
Dan eentje in Apeldoorn waar geen info bij staat. Ook handig. Driekleur gladhaar. Ziet er wel angstig uit maar dat is ook maar een momentopname op zo'n foto.
En eentje in de buurt van Veenendaal, een sheltie van bijna een jaar oud.

Keuzes keuzes. Kon ik Sien maar laten kiezen.
Ik nam altijd desbetreffende cavia mee en kon dan ter plekke koppelen.
Ging eigenlijk altijd goed
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181346173
quote:
10s.gif Op dinsdag 21 augustus 2018 11:07 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik nam altijd desbetreffende cavia mee en kon dan ter plekke koppelen.
Ging eigenlijk altijd goed
Ja maar eerst moet ik kiezen :D
NARF
pi_181346204
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 augustus 2018 13:39 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ja maar eerst moet ik kiezen :D
Oh ja, heel belangrijk :P
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181346243
Potver.... Oreo is weer kreupel.. nou liep ze altijd al een beetje vreemd, maar ze kon aardig mee komen.. Dus gisteren er maar pijnstilling ingestopt (carpofen, want dat had ik nog.. en ja ik weet dat het niet goed is) en nu loopt ze wel weer beter.

Het vermoeden bestaat dat Cloud (ongeveer 2x zo zwaar als Oreo) op de rug van Oreo heeft lopen springen omdat ze schrok.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181358590
quote:
0s.gif Op zondag 19 augustus 2018 18:40 schreef Meaghan het volgende:
Effe mijn baby naakie showen. Haar zusje zit in het huisje verscholen O+

[ afbeelding ]
Dat ziet er schattig uit :)
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181358608
Morgen bij een opvang kijken *O*
NARF
pi_181358695
quote:
0s.gif Op maandag 20 augustus 2018 20:24 schreef CherryLips het volgende:
Ik ben op zoek naar een castraat, maar vind het wel lastig. Die lunk in Limburg heeft iets aan z'n oogje, ze smeren het elke dag in. Het is niet ontstoken maar wel viezig en hij lijkt er zelf geen last van te hebben. Na een week wachten is er een klein beetje verbetering. Leuk beestje maar hoewel dit niet ernstig lijkt, zit ik er stiekem niet echt op te wachten :@
Dan eentje in Apeldoorn waar geen info bij staat. Ook handig. Driekleur gladhaar. Ziet er wel angstig uit maar dat is ook maar een momentopname op zo'n foto.
En eentje in de buurt van Veenendaal, een sheltie van bijna een jaar oud.

Keuzes keuzes. Kon ik Sien maar laten kiezen.
Wat jij de laatste tijd met cavia's hebt meegemaakt zou ik ook voor een gezonde gaan.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181358828
quote:
9s.gif Op dinsdag 21 augustus 2018 13:41 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Potver.... Oreo is weer kreupel.. nou liep ze altijd al een beetje vreemd, maar ze kon aardig mee komen.. Dus gisteren er maar pijnstilling ingestopt (carpofen, want dat had ik nog.. en ja ik weet dat het niet goed is) en nu loopt ze wel weer beter.

Het vermoeden bestaat dat Cloud (ongeveer 2x zo zwaar als Oreo) op de rug van Oreo heeft lopen springen omdat ze schrok.
Ouch, altijd zo iets als de dikste boven op de kleinere dunne springt. Hoop dat Oreo er snel boven op is.

Luke is groter en dikker. Frodo is klein en dun. Had ze net zo goed Laurel & Hardy kunnen noemen.

Wel raar want ze krijgen hetzelfde te eten.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181358863
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 augustus 2018 22:07 schreef CherryLips het volgende:
Morgen bij een opvang kijken *O*
Heel veel succes! Heb je een leuke op het oog? :)
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181360174
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 augustus 2018 22:15 schreef steelhead het volgende:

[..]

Heel veel succes! Heb je een leuke op het oog? :)
Een sheltie :) Maar daar was al veel belangstelling voor dus even zien of hij er nog is.
NARF
pi_181368379
Caaf is er. Koppelen ging goed. Totaal geen reactie op elkaar. Het zijn twee watjes die bang zijn voor elkaar :')
NARF
  woensdag 22 augustus 2018 @ 12:43:27 #34
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_181369976
Foto!
pi_181370184
viPJzX4.jpg

Toen ik hem net had opgehaald. Ik laat hem even met rust en ga er dan met een borsteltje en schaar doorheen want hij heeft dik lang haar en hij is een beetje viezig van achteren :') er is niet hee veel interactie tussen die twee maar Sien zit nu gewoon te eten dus dat is goed genoeg.
NARF
  woensdag 22 augustus 2018 @ 13:00:05 #36
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_181370345
Wat n knapperd!
pi_181370428
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 13:00 schreef NijntjesUk het volgende:
Wat n knapperd!
Hij lijkt heel veel op Pieter, een coronet die zo'n 2,5 jaar geleden is overleden met een kaakabces. Die had meer zwart, maar dat zwart door het bruin lijkt er erg op.
NARF
pi_181374907
Mooierd hoor. Veel geluk met hem ❤
pi_181376177
Dank je O+

En voor de liefhebbers: bij de AH hebben ze verse mais met blad en al voor 45 cent ofzo per kolf.
NARF
pi_181380411
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 augustus 2018 22:14 schreef steelhead het volgende:

[..]

Ouch, altijd zo iets als de dikste boven op de kleinere dunne springt. Hoop dat Oreo er snel boven op is.

Luke is groter en dikker. Frodo is klein en dun. Had ze net zo goed Laurel & Hardy kunnen noemen.

Wel raar want ze krijgen hetzelfde te eten.
_O- Laurel en Hardy
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181380430
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 12:54 schreef CherryLips het volgende:
[ afbeelding ]

Toen ik hem net had opgehaald. Ik laat hem even met rust en ga er dan met een borsteltje en schaar doorheen want hij heeft dik lang haar en hij is een beetje viezig van achteren :') er is niet hee veel interactie tussen die twee maar Sien zit nu gewoon te eten dus dat is goed genoeg.
Leuk crempje w/
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181388833
quote:
1s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 20:30 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Leuk crempje w/
Sien O+ die had ik al :P
De nieuwe is echt een angsthaas. Hopelijk is het gewoon een kwestie van wennen. Hij schrikt al als ik de kamer binnenkom. Maar Sien heeft z'n ogen al wel schoongelikt.
Ik heb hem vanavond even gekamd en het haar bij z'n kont bijgeknipt. Hij stonk een beetje :@ maar hij vindt oppakken dus zo stom dat hij over een wilgenbrug klom (????!!) om aan me te ontkomen.
NARF
pi_181392241
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 12:54 schreef CherryLips het volgende:
[ afbeelding ]

Toen ik hem net had opgehaald. Ik laat hem even met rust en ga er dan met een borsteltje en schaar doorheen want hij heeft dik lang haar en hij is een beetje viezig van achteren :') er is niet hee veel interactie tussen die twee maar Sien zit nu gewoon te eten dus dat is goed genoeg.
Leuk beestje. Mooi dat het goed gaat. Gezellig met 2 watjes ;).
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_181395677
quote:
1s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 00:18 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Sien O+ die had ik al :P
De nieuwe is echt een angsthaas. Hopelijk is het gewoon een kwestie van wennen. Hij schrikt al als ik de kamer binnenkom. Maar Sien heeft z'n ogen al wel schoongelikt.
Ik heb hem vanavond even gekamd en het haar bij z'n kont bijgeknipt. Hij stonk een beetje :@ maar hij vindt oppakken dus zo stom dat hij over een wilgenbrug klom (????!!) om aan me te ontkomen.
Heb je weleens een foto van Sien laten zien? :@

Ahw joh, komt wel goed.. gewoon veel tegen hem praten en voeren.
En dan elke keer dat hoofd: shit ik ben erin getrapt, ik dacht dat ik voer kreeg, maar ik word opgepakt.. zucht. :P
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181396040
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 12:23 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Heb je weleens een foto van Sien laten zien? :@

Ahw joh, komt wel goed.. gewoon veel tegen hem praten en voeren.
En dan elke keer dat hoofd: shit ik ben erin getrapt, ik dacht dat ik voer kreeg, maar ik word opgepakt.. zucht. :P
Sien:
https://www.instagram.com(...)rce=ig_web_copy_link

O+
NARF
pi_181396107
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181405007
Oreo loopt weer als een klein kievietje *O*
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_181439841
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 12:54 schreef CherryLips het volgende:
[ afbeelding ]

Toen ik hem net had opgehaald. Ik laat hem even met rust en ga er dan met een borsteltje en schaar doorheen want hij heeft dik lang haar en hij is een beetje viezig van achteren :') er is niet hee veel interactie tussen die twee maar Sien zit nu gewoon te eten dus dat is goed genoeg.
O+ O+
pi_181448280
Net op tijd thuis voor de bevalling van een van de cavia's

40098658_2112258685692619_6141243667760807936_n.jpg?_nc_cat=0&oh=93fc38c51b977ac149e359cd7b256478&oe=5BECDCF6
40096833_2213885962225671_222359222942171136_n.jpg?_nc_cat=0&oh=7a4e6f01c9e59155f7fb3411d6b0c604&oe=5C3952D3

40092784_732322657112712_550188360044380160_n.jpg?_nc_cat=0&oh=fbfb888f508d3f928a9f3196a82ea598&oe=5C009831

40079678_433285143861290_2118798377473802240_n.jpg?_nc_cat=0&oh=57de8ae998f3ba97f661596a5a776d9f&oe=5BF0DAAD
pi_181476282
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')