abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_181002070
registreer om deze reclame te verbergen
zie artikel in het AD
https://www.ad.nl/delft/i(...)ar-zwemles~ace05faf/

quote:
Het appartementencomplex van Isabelle ligt in een gezellig buurtje in Delft-Zuid. ,,Er hangt hier een goede buurtsfeer en ik pas wel eens op een van de kinderen uit de buurt”, vertelt Isabelle aan Indebuurt. Iets voor een ander doen, dat past helemaal bij haar. Ze staat voor een liefdevol leven, en vanuit dat idee kwam zij terecht bij Takecarebnb. De Syrische Ahmad zocht een woonplek in Delft. Hij was op zoek naar een plek bij een gezin, zodat hij van de kinderen snel en veel van de Nederlandse taal zou leren. Toen Isabelle dit bericht las wist ze dat dit was wat ze wilde: ,,Hoe mooi is dat, een vluchteling een plek kunnen geven in mijn huis.”

Logeerplek
Takecarebnb bemiddelt tussen inburgeraars verblijvend in een AZC (asielzoekers met een verblijfsvergunning) en gastgezinnen. Zij zoeken een logeerplek voor een periode van maximaal drie maanden bij die gastgezinnen thuis. Ahmad kwam tijdens zijn verblijf in het AZC Hogeveen via de organisatie ‘Takecarebnb’ in contact met Isabelle.

Ahmad was doodnerveus voor hun eerste ontmoeting. Maar de match bleek succesvol, en middels een proeftijd is toen gekeken of het thuis goed zou gaan met de kinderen van Isabelle. Ook dat was een daverend succes: Isabelle’s kinderen zijn gek op Ahmad. Hij leert veel van hen. Ze praten alleen Nederlands tegen hem, een snellere leerschool is er niet. ,,De band tussen de kids en Ahmad wordt alleen maar sterker en hij heeft echt gevoel voor omgang met kinderen’’, vertelt Isabelle. ,,Ook helpt hij mee in het huishouden. We gaan samen boodschappen doen, hij gaat met de kinderen naar zwemles en brengt ze af en toe naar bed.”

We gaan samen boodschap­pen doen, hij gaat met de kinderen naar zwemles en brengt ze af en toe naar bed

Isabella
Aanpassen
Als hij niet met het huishouden bezig is, kijkt Ahmad graag voetbal. Maar Isabelle heeft geen tv. Daar hebben ze een oplossing voor gevonden: hij keek het WK voetbal gewoon op de iPad. ,,Natuurlijk is het een beetje aanpassen, zowel voor hem als voor ons, maar dat is juist leuk’’, vertelt Isabelle. ,,Onze eetgewoontes moest ik, maar vooral Ahmad, wel veranderen. Ik eet geen kip en hij is er gek op.” Isabelle koopt nu Arabisch brood voor Ahmad, aangezien zij glutenvrij eet. ,,In principe zet ik alles voor wat wij eten en voor Ahmad was dat in het begin allemaal nieuw. Hij leerde al snel: Dan kwam ik thuis na werk en dan had hij alle spullen gekocht in de supermarkt die ik altijd koop. Hij keek gewoon naar wat ik kocht en bracht dat mee naar huis.”

Ondanks dat het eten hem goed smaakt en hij langzaam went aan bepaalde gewoontes bij Isabella thuis, ging het Suikerfeest niet zoals Ahmad gewend was. Hij vierde het altijd met familie en in Nederland was dat nu toch echt anders: ,,Ik miste mijn familie, de rituelen en alles wat er bij zo’n periode komt kijken.”

Gifgasaanval
Ahmad’s reis naar Nederland was natuurlijk geen makkelijke. Het begon met een gifgasaanval in Syrië, waarbij zijn longen behoorlijk zijn aangetast. ,,Ik heb maanden lang ernstige pijn gehad. In mijn thuisland konden ze niet veel voor me doen. Ze hebben er niet de juist medicijnen of de situatie is niet stabiel genoeg om te behandelen.” Dat is voor Ahmad de reden geweest om te vluchten naar Europa, om te kijken of ze hem hier konden helpen met zijn longproblemen.

Ik heb maanden lang ernstige pijn gehad

Ahmad
Vanuit Syrië is Ahmad via Turkije, waar hij drie maanden verbleef, naar Griekenland gevlucht. Dat werd een reis waarbij hij tien uur heeft gelopen en twee dagen zonder eten en drinken zat, maar uiteindelijk Griekenland bereikte. Om vanuit Griekenland naar Nederland te komen heeft hij zijn paspoort moeten vervalsen. ,,Toen ik in Nederland aankwam, waren mijn kleren nat en had ik geen andere spullen bij me.”

Plek
Ahmad kwam terecht in het AZC in Hogeveen, maar vond het geen fijne plek. Hij voelde zich daar gevangen en iedereen bleef binnen. ,,Ik wilde bijna terug naar Turkije”, zegt hij. Totdat hij per toeval een vriend tegenkwam, die hem in contact bracht met Takecarebnb.

Inmiddels is hij alweer 6 maanden in Nederland, en woont hij nu sinds één maand bij Isabelle in huis. ,,Het gaat heel erg goed en het is heel gezellig”, vertelt Isabelle. Ahmad is echt een ‘member of the family’ geworden. Om in te burgeren in Nederland gaat Ahmad naar de bibliotheek voor het ‘Taalhuis’ om Nederlands te leren. ,,‘s Avonds schrijf ik woorden op, die ik de kinderen die dag heb horen zeggen”, zegt hij. Inmiddels kan Ahmad al wel wat Nederlands begrijpen, maar spreekt hij de taal uiteraard nog niet.

In Syrië volgde Ahmad een vijfjarige Universitaire opleiding: Mechanical Engineering. Hij had gehoopt hier in Delft aan de TU zijn studie te kunnen afronden. Maar zoals inmiddels elk mens weet, moet je als inburgeraar eerst inburgeren en een inburgeringsexamen doen en het NT2 (ofwel Nederlands als tweede taal) afronden. ,,Misschien moet hij zich laten omscholen’’, oppert Isabelle lachend, ,,Bijvoorbeeld leraar voor het basisonderwijs worden, of wiskunde gaan geven.”

Aleppo
Hier wordt vaak gedacht dat vluchtelingen slecht opgeleid zijn of het niet goed hadden in Syrië. Maar dat is een groot misverstand. ,,Ahmad komt uit een rijk gezin. Hij heeft een grote familie van 8 zussen en 1 broer’’, vertelt Isabelle. ,,Hij ging met een paar vrienden op duikvakantie op de Maladiven, woonde in een groot huis in de grote stad Aleppo en hadden een grote moestuin, waar ze hun eigen groenten en fruit teelden. Zijn familie woont door de oorlog nu overal verspreid over de wereld: Zijn ouders en broer wonen nog in Turkije en zijn zussen wonen in Syrië, Turkije en Saoedi-Arabië. Dat hij ze mist kunnen we wel aannemen, ook al laat hij daar eigenlijk weinig van los.”

Zijn familie woont door de oorlog nu overal verspreid over de wereld

Isabella
Na drie maanden logeren bij Isabelle, is het afwachten of de beloofde woning voor Ahmad in Delft inderdaad beschikbaar is, of dat hij langer bij dit gastgezin blijft.
Ben dit met grote verbazing aan het lezen. Alles wordt hier zo gekleurd dat het positief is. Er is echter zoveel fout aan dit verhaal.

Eerst is het wel stereotypisch: Een alleenstaande vrouw met 2 kinderen, zonder tv in huis, glutenvrij eet en geen kip (of vlees misschien) die iets goeds wil doen door een vluchteling in huis te halen.

Verder is Ahmad uiteraard goed opgeleid en komt uit een rijk gezin en moest te voet via Griekenland/Turkije naar Nederland komen en had het in AZC zo slecht dat hij naar Turkije terug wilde.
Zijn familie woont nu door heel Europa en hij mist ze erg.

Hier komen de fouten. Dit komt doordat ik met echt rijke Syrische vluchtelingen hebt gewerkt en veel verhalen van hun heb gehoord. (Heb 10 Syriers in dienst momenteel, goede mensen maar heel berekenend en weten alle wetten beter dan de Nedelanders zelf)

De echte rijke Syriers zijn hun land al in 2014-2015 gevlucht. Dit voornamelijk gewoon met de vliegtuig. De syriers die achterbleven zijn de middenklasse of armere bevolking.

De hoogopgeleide syriers voltooien hun inburgeringscursus vrij snel. En beginnen inderdaad al aan een opleiding. De Syriers die na 2016 zijn gekomen, hebben gehoord dat ze moeten zeggen dat ze hoog opgeleid zijn. In feite zijn ze dat niet, maar ze weten hoeveel ze geld ze krijgen als ze studeren. De Mechanical Enginering studie wordt door 90% aangegeven door jonge vluchtelingen. Als je simpel gaat nadenken kan het gewoon niet dat er zoveel vluchtelingen die studie heeft gevolgd. Hoogstwaarschijnlijk vallen ze eerder door de mand door een andere studie te zeggen? Of kan je meer kanten op in Nederland? Wie weet, maar Mechanical Enginering is heel populair onder vluchtelingen. Wellicht een 1 op 1 verhaal.

Je leest dat zijn hele familie verspreid is door heel Europa. Waarom? De Syriers die ik ken wonen allemaal net buiten de randstad. Met de hele familie. De reden waarom sommige zijn verhuisd naar de randstad is dat ze een studie zijn gaan volgen en op kamers gaan.
Als je ouders in het veilige Turkije zit, waarom reis je als alleenstaande man door naar Nederland? Wederom om het geld. Zit je als familie bij elkaar krijg je gewoon minder geld.
Ze weten precies hoe ze moeten handelen om aan het meeste geld te komen. (niet mijn woorden) Dit loopt als een lopend vuurtje onder Syriers.

Waarom hebben wij nooit gehoord van TakecarBNB? En een Syrier die helemaal niet van NL afweet wel? Ze weten precies hoe en wie ze moeten aankloppen om het meeste eruit te krijgen. Onderaan de tekst ook de zin :
" Na drie maanden logeren bij Isabelle, is het afwachten of de beloofde woning voor Ahmad in Delft inderdaad beschikbaar is, of dat hij langer bij dit gastgezin blijft."

Ik denk dus dat je meer kans maakt als je via deze weg sneller inburgert. Denk je dat Ahmad echt leuk vind om daar te zitten of dat hij dan meer kans maakt op een woning door dit te doen?

We moeten stoppen met zo gekleurde berichtgevingen.
pi_181002148
Isabelle snollebelle
Rijke oudere heteroseksuele blanke mannen zijn de nieuwe Joden.
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 12:39:45 #3
148813 Vader_Aardbei
Goddeloos genieten
pi_181002164
Goede analyse, ik dacht ook al dat er het één en ander niet klopte aan dit verhaal. Iemand heeft een beetje creatief met de feiten omgesprongen.
pi_181002185
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:39 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Goede analyse, ik dacht ook al dat er het één en ander niet klopte aan dit verhaal. Iemand heeft een beetje creatief met de feiten omgesprongen.
Het kan ook puur verzonnen zijn met een in scene gezette foto. Daar krijgen nieuwsmedia geld voor.
Rijke oudere heteroseksuele blanke mannen zijn de nieuwe Joden.
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 12:40:56 #5
448036 Achterhoker
Hauptsache Alkohol
pi_181002195
De naïviteit.
Fade to Black
pi_181002230
Bij dat soort mensen heb ik altijd een beetje het idee dat het voor hen net is alsof ze een hondje uit het asiel gaan halen.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  Redactie Frontpage dinsdag 7 augustus 2018 @ 12:48:17 #7
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_181002391
registreer om deze reclame te verbergen
Ik krijg wel medelijden met die Ahmad als ik lees waar die terecht is gekomen, arme jongen ;(
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 12:51:57 #8
148813 Vader_Aardbei
Goddeloos genieten
pi_181002499
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:42 schreef Hathor het volgende:
Bij dat soort mensen heb ik altijd een beetje het idee dat het voor hen net is alsof ze een hondje uit het asiel gaan halen.
Haha, heel treffend. _O-
pi_181002548
quote:
Om vanuit Griekenland naar Nederland te komen heeft hij zijn paspoort moeten vervalsen.
Wat een pareltje :')
Rik: Hey guys, wouldn't it be AMAZING if all this money was real?
Vyvyan: Rik, that is the single most predictable and BORING thing anyone could ever say whilst playing Monopoly.
pi_181002558
Zou die Isabella die Ahmed ook seksueel misbruiken? Zij heeft natuurlijk wel een machtspositie en heeft niet gekozen voor een asiel zoekende vrouw, wat met een gezin wellicht logischer is.


Goede baard bij Ahmed, salafist?
pi_181002630
quote:
7s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:53 schreef WammesWaggel het volgende:
Zou die Isabella die Ahmed ook seksueel misbruiken? Zij heeft natuurlijk wel een machtspositie en heeft niet gekozen voor een asiel zoekende vrouw, wat met een gezin wellicht logischer is.


Goede baard bij Ahmed, salafist?
Ja.
20duizend in de kluis maar ik werd geslipt
pi_181002692
Hij brengt soms ook de kinderen naar bed.....en daar gaat helemaal geen enkele alarmbel bij rinkelen????
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 13:00:18 #13
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_181002725
Die krijgt af en toe een besneden pik naar binnen.
Hij blij , zij blij , ik zie het probleem niet
Ik ben inmiddels overleden
pi_181002727
Dit gaat weer een goed topic worden.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 13:01:19 #15
453049 BoneThugss
often copied, never duplicated
pi_181002742
Man man man.

Is er eens iemand die echt wat doet, is het weer niet goed.
Fan van Kim-Holland
pi_181002773
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:53 schreef Boris_Karloff het volgende:

[..]

Wat een pareltje :')
Ik dacht: leuk verhaal, niets mis mee.

Over die zin had ik kennelijk heen gelezen.
pi_181002824
Het is wel grappig want mijn zus had pak hem beet 15 jaar geleden een relatie met een vluchteling uit Irak en die had ook mechanical engineering gedaan.
pi_181002884
Verzonnen verhalen om vluchtelingen in een beter daglicht te plaatsen :')
pi_181002938
Chocolove....
pi_181002973
quote:
14s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 13:00 schreef Enchanter het volgende:
Die krijgt af en toe een besneden pik naar binnen.
Hij blij , zij blij , ik zie het probleem niet
Amen
pi_181002989
Liever 10 Isabelles dan die BNers die hetzelfde beloofden maar nooit meer wat van gehoord hebt. Of die Amerikanen die beloofden naar Canada te verhuizen en dat ook nalieten.

Ik wens daar veel succes en leefplezier iig.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_181003005
quote:
7s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:53 schreef WammesWaggel het volgende:
Zou die Isabella die Ahmed ook seksueel misbruiken? Zij heeft natuurlijk wel een machtspositie en heeft niet gekozen voor een asiel zoekende vrouw, wat met een gezin wellicht logischer is.

Goede baard bij Ahmed, salafist?
quote:
14s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 13:00 schreef Enchanter het volgende:
Die krijgt af en toe een besneden pik naar binnen.
Hij blij , zij blij , ik zie het probleem niet
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 13:11 schreef bloodymary1 het volgende:
Chocolove....
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_181003143
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 13:01 schreef BoneThugss het volgende:
Man man man.

Is er eens iemand die echt wat doet, is het weer niet goed.
Dit dus. ^O^
pi_181003207
quote:
_O- Leuk om weer terug te zien, een van mijn favoriete Jiskefetpersonages. Had ze'm nou nog om? En nat met'n of droog met'n.
pi_181003224
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 13:01 schreef BoneThugss het volgende:
Man man man.

Is er eens iemand die echt wat doet, is het weer niet goed.
Jawel
indien
1. Bewoning permanent is.
2. Ahmad geen uitkering krijgt maar geheel kost en inwoning krijgt van Isabel
3. Isabel afstand doet van gemeentelijke hulpmiddelen
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')