abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_180963123
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zondag 5 augustus 2018 17:46 schreef Samzz het volgende:

[..]

Maar we weten niet of de familie ook zo is, toch?

Maar als ze in het ergste geval net zo of erger zijn als TS zijn vriendin, dan gaan ze hem nooit accepteren.
Ja, en wie kan dat het beste inschatten? de vriendin van TS. Daarom dus eerst aan haar vertellen, hopen dat ze binnen boord blijft bij TS (en op termijn haar gedachtegoed enigszins gaat matigen), en dan samen bekijken wat handig is qua wel/niet familie ontmoeten en de familie wel/niet bepaalde dingen vertellen.
  Moderator zondag 5 augustus 2018 @ 17:48:59 #27
191665 crew  Samzz
Pin up
pi_180963141
quote:
0s.gif Op zondag 5 augustus 2018 17:48 schreef Fokpop het volgende:

[..]

Ja, en wie kan dat het beste inschatten? de vriendin van TS. Daarom dus eerst aan haar vertellen, hopen dat ze binnen boord blijft bij TS (en op termijn haar gedachtegoed enigzins gaat matigen), en dan samen bekijken wat handig is qua wel/niet familie ontmoeten en de familie wel/niet bepaalde dingen vertellen.
Dat klopt. Daarom zei ik in mijn eerdere reactie al dat hij het haar moet vertellen.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_180963151
quote:
0s.gif Op zondag 5 augustus 2018 17:44 schreef Slaro het volgende:

[..]

Dank voor je uitgebreide reactie. Klinkt ook zeer herkenbaar. Maar ik vind wel dat ik het wel moet proberen, juist omdat ze mijn vriendin is, dus door het haar te vertellen. Ik zit alleen een beetje naar de moed te zoeken om het te doen. Als ze negatief reageert, of niet zoals ik uiteraard graag zou willen zien, dan heeft het weinig anders zin om me terug te trekken ben ik bang.
Begrijpelijk, een jaar is ook niet niets. Maar als je merkt dat het niet houdbaar is, wees mans genoeg om de knoop door te hakken. Want na het ontmoeten van haar familie wordt dat echt niet makkelijker.
pi_180963188
registreer om deze reclame te verbergen
Het begint toch echt met eerlijk te zijn over jezelf. Als zij vertrekt vanwege jouw achtergrond, so be it.

Maar even: weet je zeker dat je met haar door wil? Of ben je bang niet meer zo’n leuke meid tegen te komen, even afgezien van?

Want ik ben de laatste die gaat zeggen dat je direct weg moet lopen als er een uitdaging op je pad komt, maar dit is echt wel heel problematisch.
pi_180963222
quote:
0s.gif Op zondag 5 augustus 2018 17:42 schreef Slaro het volgende:

[..]

Morgen komt ze naar Amsterdam. Ik kan haar meenemen naar de stad, wat eten en drinken zoals altijd, en het haar daarna vertellen als we teruglopen naar huis bijvoorbeeld.
Zou het dan gewoon thuis/buiten vertellen bij een doodgewoon saai avondje, als je haar eerst mee uitneemt wekt dat vaak verkeerde verwachtingen en komt die klap veel harder.
pi_180963452
quote:
0s.gif Op zondag 5 augustus 2018 17:54 schreef Fokpop het volgende:

[..]

Zou het dan gewoon thuis/buiten vertellen bij een doodgewoon saai avondje, als je haar eerst mee uitneemt wekt dat vaak verkeerde verwachtingen en komt die klap veel harder.
Gewoon als verrassing meenemen naar de synagoge. })
pi_180963926
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 5 augustus 2018 17:17 schreef Slaro het volgende:
Beste allemaal,

Ik zit met een dilemma.
Sinds september vorig jaar heb ik een lieve vriendin.
Ik heb haar op de braderie van Waalwijk ontmoet.
Ik kom zelf niet uit Waalwijk maar als uitzendkracht bij een evenementenbureau voor studenten werd ik daar naar toe gestuurd om typisch Nederlandse versnaperingen te verkopen zoals stroopwafels en boterkoek.

Het was een vrij warme dag en zij liep met een groepje vrienden rond. Het probleem was toen al direct zichtbaar. Ze behoort tot een rechtse groep. Zeg maar gerust extreem rechts. De meeste van haar vrienden zijn skinheads en lopen in van die zwarte bomberjacks met Nederlandse vlaggetjes en dragen grote legerlaarzen. Later leerde ik dat haar vrienden de meest extreme opvattingen er op na houden over buitenlanders, moslims, Joden, en alles wat met de Tweede Wereldoorlog te maken heeft.

Zij had ook een typische bomberjack maar voor de rest zag ze er normaal uit. Hoe je het ook wendt of keert. Ik voelde me meteen tot haar aangetrokken, iets in haar ogen, haar gezicht. Ik zag dat ze mij ook leuk vond toen onze ogen elkaar ontmoetten. Ik durfde haar groepje niet te benaderen en zij stapte ook niet direct op mij af. Pas later die avond, bij de bonte avond van de braderie waar iedereen een drankje stond te doen, kwam ik haar opnieuw tegen. Ze was alleen, haar bomberjack was uit en ze maakte een meer dan normale indruk. Ik stapte op haar af en al snel raakten we aan de praat. Diezelfde avond ben ik bij haar blijven slapen.

Zoals gezegd vond ik haar echt leuk. De volgende dag zijn we in Waalwijk wat gaan eten. We hadden echt een klik. Konden over van alles praten. Toch wilde ik weten hoe het zat met dat clubje vrienden van haar. Ze zei dat ze erin was opgegroeid. Haar ouders en haar broers hebben zich allemaal aangesloten bij extreemrechtse groepjes en verbanden door Nederland en Vlaanderen. Ze snapte dat ik haar om deze reden niet leuk zou vinden. Ze verzekerde me dat ze niet zo extreem was als de rest van haar familie, of vrienden, maar je moet toch ergens bijhoren voegde ze daaraan toe.

Ik besloot haar een kans te geven. De weken en maanden daarna waren fantastisch. We zijn zelfs op vakantie naar Frankrijk geweest, op een camping aan een meer, in een woord geweldig. Toch heeft dat extreem-rechts gedachtegoed mij nooit losgelaten, en niet ten minste door haar eigen opmerkingen. Zo zaten we op een terras en was er een donkere ober. Toen hij haar iets vroeg weigerde ze antwoord te geven. Het was zeer beschamend en ik moest het maar afhandelen. Ik vroeg haar er naar en het enige wat ze zei was dat ze niet had gemerkt dat hij tegen haar praatte.

Ook verwijst ze vaak naar de Tweede Wereldoorlog en vooral naar Nazi's. En zeker niet ten goede. Haar adoratie voor figuren als Hitler blijkt uit tal van kleine en grote dingen. "Als hij nog geleefd had", "als mensen hem beter begrepen hadden", "en kijk eens naar wat hij allemaal voor Duitsland heeft gedaan". En dat is niet het ergste. Haar hekel voor Joden steekt ze niet eens onder stoelen of banken. Als Israel ten sprake komt dan loopt ze weg. Als Trump ter sprake komt dan zegt ze dat de Joden hem gebruiken, dan weer zegt ze dat de Joden hem kapot proberen te maken, en dan weer zegt ze Trump te haten omdat hij Israel zo steunt.

Het ergste van dit alles is dat ik zelf Joods ben, niet praktiserend, maar toch. En dat weet ze niet. Nu zullen jullie wel denken wat doe je nog bij haar. Maar de bovenstaande momenten komen niet elke dag voor. Sterker nog bijna nooit. Ook omdat we allebei gevoelige onderwerpen willen vermijden. We weten dat we het niet met elkaar eens zijn en over niet-politieke onderwerpen, etc, vullen we elkaar gewoon bijzonder aan. Maar mijn achtergrond, ben ik bang, zou nog wel eens een probleem kunnen gaan worden voor haar.

Volgende week wil ze mij voorstellen aan haar familie. Ik ben zeer bang dat ze op basis van mijn achternaam erachter gaan komen dat ik Joods ben. Of vragen gaan stellen. Ik heb haar vrienden of familie nooit echt ontmoet, we proberen elkaar altijd op neutrale punten te zien, maar ik wil ook niet liegen. En na bijna een jaar heb ik het gevoel dat er iets moet veranderen. Zij of ik?

Elke tip is meer dan welkom.

Groet,

Slaro
Heb je ook een typisch joods uiterlijk? Zo nee, dan zou ik niet vertellen dat ik joods zou zijn.
A new power is rising!
  zondag 5 augustus 2018 @ 18:46:35 #33
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_180964113
Eh, zoals ze die ober behandelde, zo zal ze ook tegenover jouw afkomst staan. Waarom zou je trouwens überhaupt met iemand willen zijn die zo fundamenteel andere waarden heeft en andere mensen daarom denkt te mogen schofferen?

Overigens is jouw grootste probleem niet jouw extreemrechtse vriending, maar het feit dat jij zo over je heen laat lopen dat je je eigen leven kwijtraakt.
رُبَّاح أو البابون هو جنس من الحيوانات
pi_180964118
quote:
0s.gif Op zondag 5 augustus 2018 18:36 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Heb je ook een typisch joods uiterlijk? Zo nee, dan zou ik niet vertellen dat ik joods zou zijn.
Jij zou wachten tot de bruiloft?

Op zich wel leuk, dat haar familie er dan achter komt. ;)
  Moderator zondag 5 augustus 2018 @ 18:47:31 #35
191665 crew  Samzz
Pin up
pi_180964133
quote:
0s.gif Op zondag 5 augustus 2018 18:36 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Heb je ook een typisch joods uiterlijk? Zo nee, dan zou ik niet vertellen dat ik joods zou zijn.
Hoe zie je dat voor je als het serieuzer wordt? Nooit naar elkaars familie?
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_180964253
quote:
maar je moet toch ergens bijhoren voegde ze daaraan toe.
Dat alleen al zou voor mij genoeg zijn om ermee te stoppen maar ieder z'n ding.
And I keeps one in the chamber case you ponderin’
pi_180964311
quote:
1s.gif Op zondag 5 augustus 2018 18:46 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Jij zou wachten tot de bruiloft?

Op zich wel leuk, dat haar familie er dan achter komt. ;)
Als ze ooit gaan trouwen, dan kan het lastig worden ja. Misschien veranderen haar standpunten nog wel met de jaren.
quote:
1s.gif Op zondag 5 augustus 2018 18:47 schreef Samzz het volgende:

[..]

Hoe zie je dat voor je als het serieuzer wordt? Nooit naar elkaars familie?
Ik gok dat zij nog wel een keer van haar geloof afstapt. Dat nazi gezwets is leuk als je jong bent.
A new power is rising!
pi_180964336
Ik zou bijna denken dat dit verzonnen is omdat ik me dit zó niet voor kan stellen... Jullie hebben elkaars familie na bijna een jaar nog niet ontmoet ook? Bijzonder.

Ik weet niet of je een kinderwens hebt hoor, maar hoe zie je dat voor je? Je kind die van haar en haar familie leert om bepaalde groepen te haten, dat soort ideeën meekrijgt?

En wat vindt jouw familie daarvan? Ik hoor wel heel veel 'zij en haar familie' en het belang wat zij ervan vinden en dat zij dan moet kiezen tussen jou of haar, maar jij hebt er verder geen probleem mee, of jouw familie?

Verder lijkt het me niet dat dit gaat werken, tenzij ze magischerwijs tot een ander inzicht komt en haar hele familie vergeet. En ik schat in dat dat jouw ijdele hoop is... Tevergeefs denk ik.
know'm sayin?
×
word? word.
  zondag 5 augustus 2018 @ 18:57:40 #39
237147 nickhguitar
Held van beroep
pi_180964342
quote:
0s.gif Op zondag 5 augustus 2018 17:17 schreef Slaro het volgende:
Beste allemaal,

Ik zit met een dilemma.
Sinds september vorig jaar heb ik een lieve vriendin.
Ik heb haar op de braderie van Waalwijk ontmoet.
Ik kom zelf niet uit Waalwijk maar als uitzendkracht bij een evenementenbureau voor studenten werd ik daar naar toe gestuurd om typisch Nederlandse versnaperingen te verkopen zoals stroopwafels en boterkoek.

Het was een vrij warme dag en zij liep met een groepje vrienden rond. Het probleem was toen al direct zichtbaar. Ze behoort tot een rechtse groep. Zeg maar gerust extreem rechts. De meeste van haar vrienden zijn skinheads en lopen in van die zwarte bomberjacks met Nederlandse vlaggetjes en dragen grote legerlaarzen. Later leerde ik dat haar vrienden de meest extreme opvattingen er op na houden over buitenlanders, moslims, Joden, en alles wat met de Tweede Wereldoorlog te maken heeft.

Zij had ook een typische bomberjack maar voor de rest zag ze er normaal uit. Hoe je het ook wendt of keert. Ik voelde me meteen tot haar aangetrokken, iets in haar ogen, haar gezicht. Ik zag dat ze mij ook leuk vond toen onze ogen elkaar ontmoetten. Ik durfde haar groepje niet te benaderen en zij stapte ook niet direct op mij af. Pas later die avond, bij de bonte avond van de braderie waar iedereen een drankje stond te doen, kwam ik haar opnieuw tegen. Ze was alleen, haar bomberjack was uit en ze maakte een meer dan normale indruk. Ik stapte op haar af en al snel raakten we aan de praat. Diezelfde avond ben ik bij haar blijven slapen.

Zoals gezegd vond ik haar echt leuk. De volgende dag zijn we in Waalwijk wat gaan eten. We hadden echt een klik. Konden over van alles praten. Toch wilde ik weten hoe het zat met dat clubje vrienden van haar. Ze zei dat ze erin was opgegroeid. Haar ouders en haar broers hebben zich allemaal aangesloten bij extreemrechtse groepjes en verbanden door Nederland en Vlaanderen. Ze snapte dat ik haar om deze reden niet leuk zou vinden. Ze verzekerde me dat ze niet zo extreem was als de rest van haar familie, of vrienden, maar je moet toch ergens bijhoren voegde ze daaraan toe.

Ik besloot haar een kans te geven. De weken en maanden daarna waren fantastisch. We zijn zelfs op vakantie naar Frankrijk geweest, op een camping aan een meer, in een woord geweldig. Toch heeft dat extreem-rechts gedachtegoed mij nooit losgelaten, en niet ten minste door haar eigen opmerkingen. Zo zaten we op een terras en was er een donkere ober. Toen hij haar iets vroeg weigerde ze antwoord te geven. Het was zeer beschamend en ik moest het maar afhandelen. Ik vroeg haar er naar en het enige wat ze zei was dat ze niet had gemerkt dat hij tegen haar praatte.

Ook verwijst ze vaak naar de Tweede Wereldoorlog en vooral naar Nazi's. En zeker niet ten goede. Haar adoratie voor figuren als Hitler blijkt uit tal van kleine en grote dingen. "Als hij nog geleefd had", "als mensen hem beter begrepen hadden", "en kijk eens naar wat hij allemaal voor Duitsland heeft gedaan". En dat is niet het ergste. Haar hekel voor Joden steekt ze niet eens onder stoelen of banken. Als Israel ten sprake komt dan loopt ze weg. Als Trump ter sprake komt dan zegt ze dat de Joden hem gebruiken, dan weer zegt ze dat de Joden hem kapot proberen te maken, en dan weer zegt ze Trump te haten omdat hij Israel zo steunt.

Het ergste van dit alles is dat ik zelf Joods ben, niet praktiserend, maar toch. En dat weet ze niet. Nu zullen jullie wel denken wat doe je nog bij haar. Maar de bovenstaande momenten komen niet elke dag voor. Sterker nog bijna nooit. Ook omdat we allebei gevoelige onderwerpen willen vermijden. We weten dat we het niet met elkaar eens zijn en over niet-politieke onderwerpen, etc, vullen we elkaar gewoon bijzonder aan. Maar mijn achtergrond, ben ik bang, zou nog wel eens een probleem kunnen gaan worden voor haar.

Volgende week wil ze mij voorstellen aan haar familie. Ik ben zeer bang dat ze op basis van mijn achternaam erachter gaan komen dat ik Joods ben. Of vragen gaan stellen. Ik heb haar vrienden of familie nooit echt ontmoet, we proberen elkaar altijd op neutrale punten te zien, maar ik wil ook niet liegen. En na bijna een jaar heb ik het gevoel dat er iets moet veranderen. Zij of ik?

Elke tip is meer dan welkom.

Groet,

Slaro
Dat je überhaupt een topic wijt aan iemand die een medemens (de ober in dit geval) dusdanig behandelt is al betreurenswaardig. Helaas voor jou is zij een stuk stront, ik zou lekker verder zoeken. Waarom zou je met iemand daten die ziek is in haar hoofd?
pi_180964373
Ze is blijkbaar niet erg slim, als je een achternaam hebt waar je afkomst uit blijkt.
  Moderator zondag 5 augustus 2018 @ 19:00:43 #41
191665 crew  Samzz
Pin up
pi_180964402
quote:
0s.gif Op zondag 5 augustus 2018 18:56 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Als ze ooit gaan trouwen, dan kan het lastig worden ja. Misschien veranderen haar standpunten nog wel met de jaren.

[..]

Ik gok dat zij nog wel een keer van haar geloof afstapt. Dat nazi gezwets is leuk als je jong bent.
Of niet. Gezien de rest van haar familie.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
  zondag 5 augustus 2018 @ 19:02:30 #42
237147 nickhguitar
Held van beroep
pi_180964441
Dit doet mij trouwens denken aan meid die ik ooit kort gedate heb. Die was eigenlijk way out of my league. Ik vroeg me al af wat er mis was en inderdaad, die hield er ook nazistische gedachten op na. Spijtig.
  zondag 5 augustus 2018 @ 19:04:17 #43
179899 Catkiller
We sail into the black
pi_180964487
Als dit topic waar is wil je dan alsjeblieft haar gezicht filmen wanneer jij zegt dat je joods bent en dat hier posten? Alvast bedankt.
Op donderdag 13 december 2018 19:29 schreef CaVaBien het volgende:
Wat een vooroordelen, jij racist :')
pi_180964488
quote:
1s.gif Op zondag 5 augustus 2018 19:00 schreef Samzz het volgende:

[..]

Of niet. Gezien de rest van haar familie.
Tja, hij komt er vanzelf achter. Ik zit mij af te vragen of zijn familie praktiserende joden zijn.
A new power is rising!
  Moderator zondag 5 augustus 2018 @ 19:06:30 #45
191665 crew  Samzz
Pin up
pi_180964541
quote:
0s.gif Op zondag 5 augustus 2018 19:04 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Tja, hij komt er vanzelf achter. Ik zit mij af te vragen of zijn familie praktiserende joden zijn.
Denk je dat dat er voor Jodenhaters toe doet? Volgens rechts extrimisten is een Jood een ras he.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
  Spellchecker zondag 5 augustus 2018 @ 19:08:28 #46
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_180964586
quote:
0s.gif Op zondag 5 augustus 2018 17:29 schreef Slaro het volgende:

[..]

Ik wil haar enerzijds laten inzien dat haar opvattingen niet de juiste opvattingen zijn, maar tot dusverre slaag ik er niet bepaald in, ik heb ook al mijn vrienden met niet-blanke afkomst verloren of zeer lange tijd niet gezien. Onbewust doe ik er zelf ook geen moeite meer voor. Maar zij zullen dat waarschijnlijk ook wel merken.
Is het je dat allemaal waard?
**hare scherpigheid*binge-checker** Welkom bij het vrouwencafé
  zondag 5 augustus 2018 @ 19:09:51 #47
401520 SebbeSwensje
Sebbe+Swensje=SebbeSwensje
pi_180964619
quote:
1s.gif Op zondag 5 augustus 2018 19:06 schreef Samzz het volgende:

[..]

Denk je dat dat er voor Jodenhaters toe doet? Volgens rechts extrimisten is een Jood een ras he.
Door te stellen dat een bepaalde groep met een mening, die niet de jouwe is, deze mening basseert op onwaarheden. Ben je niet alleen aan het generaliseren, maar ze ook moedwillig in een kwaad daglicht aan het plaatsen door te veronderstellen dat ze dommer zijn dan jijzelf.
Dit snap ik ook niet.
pi_180964629
quote:
1s.gif Op zondag 5 augustus 2018 19:06 schreef Samzz het volgende:

[..]

Denk je dat dat er voor Jodenhaters toe doet? Volgens rechts extrimisten is een Jood een ras he.
Nee, daarom ben ik ook zo benieuwd wat zij gaat zeggen en of hij het durft te zeggen.

Zij vinden de Joden een ras? Hmmm...
A new power is rising!
  zondag 5 augustus 2018 @ 19:11:47 #49
109191 Lápiz
Outshined.
pi_180964646
Je brengt het haast alsof je vindt dat je verantwoording moet afleggen ten opzichte van haar. Ik begrijp je dilemma, maar draai de zaken alsjeblieft niet om: er valt he-le-maal níets te verantwoorden over je (niet-praktiserend) Joods-zijn.

Ik wil je aanraden om open kaart te spelen: vertellen dat je Joods bent en dat je bang bent voor haar reactie of de reactie van haar familie. Daarna is het aan haar om aan de nodige introspectie te doen. Als ze er afwijzend op reageert, hoe pijnlijk ook, dan weet je toch ook genoeg?

Dit verhaal zou een goede basis zijn voor een roman, misschien iets om te onthouden.
pi_180964656
Hoe mooi en romantisch dit misschien kan aflopen....Ik vind het serieus een beetje eng. Stel je voor dat ze je meeneemt naar haar familie en dan...Je schrijft zelf dat het Jodenhaters zijn....Jij bent Joods...Hoe dan?!

Er zijn een heleboel leuke meiden op de wereld zonder zo'n gevaarlijk wereldbeeld, steek daar moeite in!
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')