Skeletor. | zondag 5 augustus 2018 @ 00:37 |
Ontbijtgranen vind ik lekker. Heerlijk, zelfs. Ik eet ze alleen niet als ontbijt, maar als snack voor het slapen gaan... Ik houd van muesli en krokante muesli. Cruesli is mij te zoet, althans de 4Nuts van Quacker vond ik een beetje chemisch. Mijn favoriet is Crunchy Muesli Pecan & Brazil Nut van Quacker. Ik meng 50 gram muesli met 50 gram exotische noten-/vruchtenmix (afkomstig van de Lidl) en gooi er nog 25 gram pecannoten bij, want de hoeveelheid pecannoten in de muesli is bedroevend weinig. Ik eet het geheel in 300 milliliter yoghurt. Hartstikke lekker en relatief niet zo heel ongezond . Ik ben overigens nog niet heel viesdik... Welke ontbijtgranen vinden jullie het lekkerste? Eten jullie cereals met melk, yoghurt of iets anders? Hebben jullie ook zo'n "recept" als ik en zo ja, waar bestaan de ingrediënten uit? | |
moemoe | zondag 5 augustus 2018 @ 00:40 |
Mijn favoriet, wel een beetje prijzig: Meestal in combinatie met havermelk . | |
VleesLollie | zondag 5 augustus 2018 @ 01:13 |
Al die suikers;( | |
Isabeau | zondag 5 augustus 2018 @ 01:34 |
Het gaat om de lekkerste, niet de gezondste | |
moemoe | zondag 5 augustus 2018 @ 01:50 |
In de granola waaraan ik refereerde zitten op zich niet zulke hele gekke ingrediënten: Volkoren HAVER 37%, honing, geschaafde kokosnoot 11%, SPELTVLOKKEN (SPELT, zout), raapzaadolie, AMANDELEN 7%, cacao 4%. [ Bericht 0% gewijzigd door moemoe op 05-08-2018 01:59:25 ] | |
wawowiewa | zondag 5 augustus 2018 @ 01:58 |
In dat geval zou ik crack proberen | |
_Hestia_ | zondag 5 augustus 2018 @ 02:06 |
Ik eet sindskort pas als ontbijt muesli. Ik ben tot nu toe over deze tevreden: (Alleen de linker 2 geprobeerd) Vanwege mijn diabetes let ik wel een beetje op de koolhydraten/suikers en bij deze 2 varianten vind ik het nog wel te doen. Ik neem meestal 150-200 gram plantaardige vanille yoghurt en 15-20 gram muesli. Als ik erna ga sporten doe ik er een (halve) banaan door. | |
moemoe | zondag 5 augustus 2018 @ 02:10 |
Deze eet ik af en toe: | |
AnneX | zondag 5 augustus 2018 @ 08:21 |
Maanden niet, en maanden wél ontbijt ik met havermout, met 2 volle eetlepels van eat natural granen en zaden, in een bak turkse yoghurt ( van lidl onlangs het aller aller lekkerst bevonden) met een halve eetlepel échte honing ( van de buren). Geen suikerwater. ‘s Winters doe ik dat in een kom melk, die ik 2 x een minuutje in de magnetron zet. Als ik zo’n periode heb, doe ik 1 x week een aantal porties afwegen en mengen, zodat ik het in éen keer bij elkaar erin kan doen. Oh ja, laatst 2 emmers blauwe bessen - aanbieding - in porties ingevroren: gaat nu ook erdoor. Mensen, die een schep lijnzaad gebruiken, let dan wel op dat het gebroken lijnzaad is ( zonnatura). Anders gaat het eruit, doet niks, zoals het erin 🤪ging. | |
Isabeau | zondag 5 augustus 2018 @ 08:34 |
Het helpt dan met de stoelgang. Maar je hebt inderdaad geen baat bij de voedingsstoffen zoals heel veel omega-3. | |
vosss | zondag 5 augustus 2018 @ 08:48 |
Mensen die geen Brinta eten | |
nogeenoudebekende | zondag 5 augustus 2018 @ 09:03 |
Brinta met Chocomel. | |
#ANONIEM | zondag 5 augustus 2018 @ 10:19 |
Elke ochtend: melk, whey en Brinta shake klappen. Ontbijt voor kampioenen. | |
Holyme | zondag 5 augustus 2018 @ 12:10 |
Gaat vaak in periodes, en in de winter vaker warm (bv havermout met rozijn, kaneel en amandelmelk). Op dit moment ontbijt ik met iets van yoghurt of kwark met die paars/zwarte zak muesli van de Lidl, en doe er nog chiazaad en gebroken lijnzaad doorheen. Die muesli is goed gevuld | |
Dragonberry | zondag 5 augustus 2018 @ 15:42 |
Ik eet de laatste tijd alleen nog maar Jordan's crunchy absolute nuts. Niet te zoet en bevat geen gedroogd fruit of kokos want dat vind ik niet lekker. | |
Pietverdriet | zondag 5 augustus 2018 @ 17:19 |
Nu ontbijt ik zelden, maar snap nooit zo goed waarom mensen menen dat müsli of pap zoveel gezonder zou zijn dan een volkorenboterham met kaas | |
AnneX | zondag 5 augustus 2018 @ 17:23 |
Het is een beetje afwisseling. Nix mis met boterham en (boeren) kaas.mmmmm. Soms het mondgevoel: momenteel ben ik erg gek met 3 roggebrood crackers ( jumbo)/met kaas, jam en pure hagelslag. Dan lunch met 10% turkse yoghurt met van alles. Of lunch/ ontbijt omgekeerd. . | |
kipje1234 | zondag 5 augustus 2018 @ 19:04 |
15-20 gram muesli? serieus? dat is één eetlepel of zo? | |
kipje1234 | zondag 5 augustus 2018 @ 19:05 |
ik vind de speltmuesli van het eigen merk van Ekoplaza lekker en die van Bolletje (ovengebakken ontbijtgranen) kan er ook mee door, niet zo mierzoet als veel granola's en cruesli's en knapperiger dan gewone muesli ik eet het met sojayoghurt en fruit wel vooral in de zomer, in de winter prefereer ik brood of havermout | |
Id_do_her | zondag 5 augustus 2018 @ 19:06 |
Quacker. | |
Pietverdriet | zondag 5 augustus 2018 @ 19:11 |
0% onnodige toevoegingen, alsof er één fabrikant is die bewust onnodige zaken toe voegt | |
_Hestia_ | zondag 5 augustus 2018 @ 19:23 |
Ja idd | |
_Hestia_ | zondag 5 augustus 2018 @ 19:24 |
Genoeg fabrikanten die onnodige toevoegingen als suiker ergens doorheen doen. | |
Postbus100 | maandag 6 augustus 2018 @ 18:07 |
Gewoon havermout Met melk, beetje zout, kaneel, noten en rozijnen er doorheen. | |
Myraela | maandag 6 augustus 2018 @ 22:03 |
Dit vind ik ook de lekkerste. Maar uiteindelijk eet ik nog niet de helft de eerste paar dagen en laat ik het vervolgens weer staan tot het oud en taai is. | |
Sunshine1982 | maandag 6 augustus 2018 @ 22:04 |
Dit. Spotgoedkoop, gezond en zeer vullend. Lekker ook. | |
Postbus100 | maandag 6 augustus 2018 @ 22:09 |
Brinta jeugdtrauma | |
FutureFairytale | maandag 6 augustus 2018 @ 23:02 |
Heb nu Bolletje krokante ontbijtgranen hazelnoot en amandel. Lekker | |
Sheffield | maandag 6 augustus 2018 @ 23:05 |
Gewoon huismerk muesli | |
Fokpop | maandag 6 augustus 2018 @ 23:45 |
Das dus tussen de 15 en 22% suiker [ Bericht 1% gewijzigd door Fokpop op 06-08-2018 23:54:06 ] | |
Skeletor. | maandag 6 augustus 2018 @ 23:59 |
Blijft dat krokant of wordt het papperig? | |
Skeletor. | maandag 6 augustus 2018 @ 23:59 |
Exact. | |
Skeletor. | dinsdag 7 augustus 2018 @ 00:01 |
Die Zonnatura is lekker! Deze muesli hadden ze in het UMCG ook. Wat goed dat je zo op je intake can koolhydraten let. | |
Skeletor. | dinsdag 7 augustus 2018 @ 00:02 |
Klinkt goed! | |
_Hestia_ | dinsdag 7 augustus 2018 @ 00:03 |
Dankje en ja die van Zonnatura heb ik nu meestal omdat die van Bolletje niet altijd te krijgen is hier. En ja, ben afgelopen jaar ook 23 kg afgevallen (niet alleen daardoor) maar hoe minder koolhydraten/suikers, hoe minder insuline ik nodig heb natuurlijk. | |
Skeletor. | dinsdag 7 augustus 2018 @ 00:04 |
Afschuwelijk! In het ziekenhuis heb ik dat een keer geprobeerd op aanraden van mijn buurman (patiënt in het bed naast het mijne). Het was niet te hachelen. De Brinta-man zei overigens dat de voedingsassistent de Brinta niet goed had klaargemaakt. Dus of het daaraan lag... | |
Skeletor. | dinsdag 7 augustus 2018 @ 00:04 |
Ja, die muesli is heel lekker! | |
Skeletor. | dinsdag 7 augustus 2018 @ 00:05 |
Niet te zoet is goed! | |
Skeletor. | dinsdag 7 augustus 2018 @ 00:05 |
Ik ook niet. Ik eet het als een tussendoortje. Ik zou het niet als broodvervanger eten. Brood is broodnodig. | |
Skeletor. | dinsdag 7 augustus 2018 @ 00:07 |
Ja, vooral cruesli is vaal zo ziet, hè. | |
Skeletor. | dinsdag 7 augustus 2018 @ 00:08 |
die c was er tussenin geslopen | |
moemoe | woensdag 8 augustus 2018 @ 23:45 |
Geen pure toegevoegde suiker, goed genoeg voor mij . | |
moemoe | woensdag 8 augustus 2018 @ 23:47 |
Eigenlijk heb ik die extreme cacao granola altijd maar een paar dagen in huis en dan is het op . In die tussenliggende tijd blijft het wel goed krokant. | |
vredesdruif | woensdag 8 augustus 2018 @ 23:48 |
Ik vind zelf Weetabix erg lekker. Gewoon met melk. | |
Fokpop | donderdag 9 augustus 2018 @ 07:16 |
Voor mensen zoals jij gebruikt de fabrikant honing ipv suiker. | |
Isabeau | donderdag 9 augustus 2018 @ 07:25 |
! Dus het blijft wel 3-5 dagen krokant Dat eet mijn vriend èlke ochtend. Met melk Is hij dol op. | |
realAIVD | donderdag 9 augustus 2018 @ 08:45 |
Hier iedere avond AH biologische havermout, beetje gebroken lijnzaad, handje ongezouten amandelen, wat blauwe bessen en frambozen uit de diepvries en ongezoete amandelmelk in een schaaltje, Bij het ontbijt hoef ik alleen het schaaltje maar uit de koelkast te pakken en de boel op te eten, ideaal! | |
moemoe | donderdag 9 augustus 2018 @ 17:47 |
Ik heb het nog nooit niet krokant meegemaakt, zo verrekte lekker . Zeker als je zin hebt in chocolade. Toch een soort van gezond alternatief. | |
mascara-klodder | donderdag 9 augustus 2018 @ 18:21 |
Heb nu ‘special flakes chocolade’ vd Jumbo en ‘krokante muesli chocolade’ in de kast staan. Ik schat zo in dat ik ongesteld moest worden toen ik dat kocht Gaat in gewone, Griekse of Turkse yoguht. Fruit erbij en wat rozijnen Maar al een tijd niet gegeten omdat ik ook van die periodes heb. Nu is de Bolletje boerenbeschuit donker volkoren met kaas en jam favoriet. Ik leef nu een beetje (erg) onregelmatig dus als er over een maand weer wat structuur en regelmaat in komt dan begin ik weer aan de ontbijtgranen en smoothies | |
borbit | donderdag 9 augustus 2018 @ 18:53 |
Warme Brinta met jus! Maar enkel als ik voor 7 uur wakker ben. | |
Skeletor. | donderdag 9 augustus 2018 @ 23:57 |
Oké! Ik vroeg meeigenlijl af of het goedje papperig wordt als het in de melk of yoghurt ligt . | |
Skeletor. | donderdag 9 augustus 2018 @ 23:58 |
Hoe smaakt dat? Zoet, neutraal, anders? | |
Skeletor. | donderdag 9 augustus 2018 @ 23:58 |
Overnight oats! | |
moemoe | donderdag 9 augustus 2018 @ 23:58 |
Papperig zoals Brinta/havermout? Nee. | |
Skeletor. | donderdag 9 augustus 2018 @ 23:59 |
! Wat een bijzonder recept! | |
Skeletor. | vrijdag 10 augustus 2018 @ 00:00 |
Mooi. Dat klinkt wel goed. | |
Skeletor. | vrijdag 10 augustus 2018 @ 00:00 |
Die flakes wil ik ook wel proberen! | |
moemoe | vrijdag 10 augustus 2018 @ 00:04 |
Post je dan foto's van de dingen die je uitprobeert TS? En een mini recensie zou ook leuk zijn . #getinspired | |
Black_Baron | vrijdag 10 augustus 2018 @ 00:07 |
| |
moemoe | vrijdag 10 augustus 2018 @ 00:14 |
Zelf gebruik ik havermelk van onderstaand merk. Wel echt even schudden voor gebruik, anders is het niet lekker! | |
vredesdruif | vrijdag 10 augustus 2018 @ 13:53 |
Neutraal. Er zit wel een minibeetje suiker in, maar dat proef je alleen als je er een plakje ham bij eet, bij wijze van spreken. Veel mensen doen er wel fruit bij, maar ik eet ze gewoon met melk. Die dingen nemen het vocht snel op en dan wordt t zacht. Probeer maar eens. | |
Isabeau | vrijdag 10 augustus 2018 @ 14:25 |
Jus d'orange wordt wel vaker gebruikt als basis voor muesli of havermout. | |
Skeletor. | maandag 13 augustus 2018 @ 00:45 |
Ik ben vergeten hoe je foto's plaatst ... | |
Skeletor. | maandag 13 augustus 2018 @ 00:46 |
Nooit gehad! | |
Skeletor. | maandag 13 augustus 2018 @ 00:48 |
Het klinkt wel goed! Ik hou zelf niet zo van heel zoet, dus Weetabix vind ik vast wel lekker. | |
Skeletor. | maandag 13 augustus 2018 @ 00:49 |
Ja, ik heb weleens gelezen om vruchtensap met melk te mengen voor een fruitdrink op nelkbasis. Daar kan je inderdaad ook ontbijtgranen in doen. | |
Tele6 | maandag 13 augustus 2018 @ 13:24 |
Het leuke van Brinta is dat je de granen aan de warme melk kunt toevoegen zonder dat het daarna nog door moet koken. Dus dan kun je het precies zo dik maken als jij lekker vindt. Ik heb soms een bui dat ik het heel vloeibaar eet, en soms eet ik het heel stevig. Maar ik lust het alleen met suiker (rietsuiker of bruine suiker), dus dat eet ik niet als standaard ontbijt. Ik eet het vooral wanneer ik last van mijn tanden heb, omdat je het helemaal niet hoeft te kauwen Mijn standaard ontbijt is havermoutpap met ongezoete sojamelk, een eetlepel rozijnen, een peer/appel/banaan, een eetlepel gebroken lijnzaad, en flink kaneel. | |
Skeletor. | maandag 13 augustus 2018 @ 23:51 |
Met de toevoegingen klinkt het heel lekker! | |
moemoe | dinsdag 14 augustus 2018 @ 21:07 |
No problem! Via bijvoorbeeld http://www.imgur.com kun je een account aanmaken waarmee je foto’s kunt uploaden. Als je dat gedaan hebt, genereer je automatisch een link die je kunt gebruiken om de foto hier te delen. Via je smartphone/tablet is dat een afbeelding van een camera net onder het reactieveld. Mocht het niet lukken: mijn DM staat open voor hulp! | |
Skeletor. | woensdag 15 augustus 2018 @ 23:54 |
Hartelijk dank voor je hulp! | |
kipje1234 | donderdag 16 augustus 2018 @ 10:28 |
heeft iemand hier wel eens zelf granola gemaakt? dat wil ik altijd nog eens proberen.... zo ja, iemand een succesrecept? op internet valt me op dat de verhoudingen tussen graanvlokken, noten/pitten, olie en zoetmiddel (honing, ahornsiroop, agavesiroop etc.) enorm uiteenlopen... | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 17 augustus 2018 @ 07:19 |
wel al vaker gemaakt, maar nog geen echt succes recept | |
Skeletor. | vrijdag 17 augustus 2018 @ 23:49 |
Lijkt me leuk om het eens zelf te doen! Zou de verhouding tussen al die ingrediënten niet verschillen omdat smaken verschillen? De één vindt het zus lekker, de ander zo? |