Het gaat om de lekkerste, niet de gezondstequote:
In de granola waaraan ik refereerde zitten op zich niet zulke hele gekke ingrediënten:quote:
In dat geval zou ik crack proberenquote:Op zondag 5 augustus 2018 01:34 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Het gaat om de lekkerste, niet de gezondste
Het helpt dan met de stoelgang. Maar je hebt inderdaad geen baat bij de voedingsstoffen zoals heel veel omega-3.quote:Op zondag 5 augustus 2018 08:21 schreef AnneX het volgende:
Mensen, die een schep lijnzaad gebruiken, let dan wel op dat het gebroken lijnzaad is ( zonnatura).
Anders gaat het eruit, doet niks, zoals het erin 🤪ging.
Het is een beetje afwisseling.quote:Op zondag 5 augustus 2018 17:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Nu ontbijt ik zelden, maar snap nooit zo goed waarom mensen menen dat müsli of pap zoveel gezonder zou zijn dan een volkorenboterham met kaas
15-20 gram muesli? serieus? dat is één eetlepel of zo?quote:Op zondag 5 augustus 2018 02:06 schreef _Hestia_ het volgende:
Ik eet sindskort pas als ontbijt muesli.
Ik ben tot nu toe over deze tevreden:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
(Alleen de linker 2 geprobeerd)
Vanwege mijn diabetes let ik wel een beetje op de koolhydraten/suikers en bij deze 2 varianten vind ik het nog wel te doen.
Ik neem meestal 150-200 gram plantaardige vanille yoghurt en 15-20 gram muesli. Als ik erna ga sporten doe ik er een (halve) banaan door.
0% onnodige toevoegingen, alsof er één fabrikant is die bewust onnodige zaken toe voegtquote:Op zondag 5 augustus 2018 02:06 schreef _Hestia_ het volgende:
Ik eet sindskort pas als ontbijt muesli.
Ik ben tot nu toe over deze tevreden:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
(Alleen de linker 2 geprobeerd)
Vanwege mijn diabetes let ik wel een beetje op de koolhydraten/suikers en bij deze 2 varianten vind ik het nog wel te doen.
Ik neem meestal 150-200 gram plantaardige vanille yoghurt en 15-20 gram muesli. Als ik erna ga sporten doe ik er een (halve) banaan door.
Ja iddquote:Op zondag 5 augustus 2018 19:04 schreef kipje1234 het volgende:
[..]
15-20 gram muesli? serieus? dat is één eetlepel of zo?
Genoeg fabrikanten die onnodige toevoegingen als suiker ergens doorheen doen.quote:Op zondag 5 augustus 2018 19:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
0% onnodige toevoegingen, alsof er één fabrikant is die bewust onnodige zaken toe voegt
Dit vind ik ook de lekkerste. Maar uiteindelijk eet ik nog niet de helft de eerste paar dagen en laat ik het vervolgens weer staan tot het oud en taai is.quote:
Das dus tussen de 15 en 22% suikerquote:Op zondag 5 augustus 2018 01:50 schreef moemoe het volgende:
[..]
In de granola waaraan ik refereerde zitten op zich niet zulke hele gekke ingrediënten:
Volkoren HAVER 37%, honing, geschaafde kokosnoot 11%, SPELTVLOKKEN (SPELT, zout), raapzaadolie, AMANDELEN 7%, cacao 4%.
Blijft dat krokant of wordt het papperig?quote:Op zondag 5 augustus 2018 00:40 schreef moemoe het volgende:
Mijn favoriet, wel een beetje prijzig:
[ afbeelding ]
Meestal in combinatie met havermelk .
Exact.quote:Op zondag 5 augustus 2018 01:34 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Het gaat om de lekkerste, niet de gezondste
Die Zonnatura is lekker! Deze muesli hadden ze in het UMCG ook.quote:Op zondag 5 augustus 2018 02:06 schreef _Hestia_ het volgende:
Ik eet sindskort pas als ontbijt muesli.
Ik ben tot nu toe over deze tevreden:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
(Alleen de linker 2 geprobeerd)
Vanwege mijn diabetes let ik wel een beetje op de koolhydraten/suikers en bij deze 2 varianten vind ik het nog wel te doen.
Ik neem meestal 150-200 gram plantaardige vanille yoghurt en 15-20 gram muesli. Als ik erna ga sporten doe ik er een (halve) banaan door.
Klinkt goed!quote:Op zondag 5 augustus 2018 08:21 schreef AnneX het volgende:
Maanden niet, en maanden wél ontbijt ik met havermout, met 2 volle eetlepels van eat natural granen en zaden, in een bak turkse yoghurt ( van lidl onlangs het aller aller lekkerst bevonden) met een halve eetlepel échte honing ( van de buren). Geen suikerwater.
‘s Winters doe ik dat in een kom melk, die ik 2 x een minuutje in de magnetron zet.
Als ik zo’n periode heb, doe ik 1 x week een aantal porties afwegen en mengen, zodat ik het in éen keer bij elkaar erin kan doen.
Oh ja, laatst 2 emmers blauwe bessen - aanbieding - in porties ingevroren: gaat nu ook erdoor.
Mensen, die een schep lijnzaad gebruiken, let dan wel op dat het gebroken lijnzaad is ( zonnatura).
Anders gaat het eruit, doet niks, zoals het erin 🤪ging.
Dankje en ja die van Zonnatura heb ik nu meestal omdat die van Bolletje niet altijd te krijgen is hier.quote:Op dinsdag 7 augustus 2018 00:01 schreef Skeletor. het volgende:
[..]
Die Zonnatura is lekker! Deze muesli hadden ze in het UMCG ook.
Wat goed dat je zo op je intake can koolhydraten let.
Afschuwelijk! In het ziekenhuis heb ik dat een keer geprobeerd op aanraden van mijn buurman (patiënt in het bed naast het mijne). Het was niet te hachelen. De Brinta-man zei overigens dat de voedingsassistent de Brinta niet goed had klaargemaakt. Dus of het daaraan lag...quote:
Ja, die muesli is heel lekker!quote:Op zondag 5 augustus 2018 12:10 schreef Holyme het volgende:
Gaat vaak in periodes, en in de winter vaker warm (bv havermout met rozijn, kaneel en amandelmelk). Op dit moment ontbijt ik met iets van yoghurt of kwark met die paars/zwarte zak muesli van de Lidl, en doe er nog chiazaad en gebroken lijnzaad doorheen. Die muesli is goed gevuld
Niet te zoet is goed!quote:Op zondag 5 augustus 2018 15:42 schreef Dragonberry het volgende:
Ik eet de laatste tijd alleen nog maar Jordan's crunchy absolute nuts. Niet te zoet en bevat geen gedroogd fruit of kokos want dat vind ik niet lekker.
Ik ook niet. Ik eet het als een tussendoortje. Ik zou het niet als broodvervanger eten. Brood is broodnodig.quote:Op zondag 5 augustus 2018 17:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Nu ontbijt ik zelden, maar snap nooit zo goed waarom mensen menen dat müsli of pap zoveel gezonder zou zijn dan een volkorenboterham met kaas
Ja, vooral cruesli is vaal zo ziet, hè.quote:Op zondag 5 augustus 2018 19:05 schreef kipje1234 het volgende:
ik vind de speltmuesli van het eigen merk van Ekoplaza lekker
en die van Bolletje (ovengebakken ontbijtgranen) kan er ook mee door, niet zo mierzoet als veel granola's en cruesli's en knapperiger dan gewone muesli
ik eet het met sojayoghurt en fruit
wel vooral in de zomer, in de winter prefereer ik brood of havermout
Eigenlijk heb ik die extreme cacao granola altijd maar een paar dagen in huis en dan is het op .quote:Op maandag 6 augustus 2018 23:59 schreef Skeletor. het volgende:
[..]
Blijft dat krokant of wordt het papperig?
Voor mensen zoals jij gebruikt de fabrikant honing ipv suiker.quote:Op woensdag 8 augustus 2018 23:45 schreef moemoe het volgende:
[..]
Geen pure toegevoegde suiker, goed genoeg voor mij .
! Dus het blijft wel 3-5 dagen krokantquote:Op woensdag 8 augustus 2018 23:47 schreef moemoe het volgende:
Eigenlijk heb ik die extreme cacao granola altijd maar een paar dagen in huis en dan is het op .
In die tussenliggende tijd blijft het wel goed krokant.
Dat eet mijn vriend èlke ochtend. Met melk Is hij dol op.quote:Op woensdag 8 augustus 2018 23:48 schreef vredesdruif het volgende:
Ik vind zelf Weetabix erg lekker. Gewoon met melk.
Ik heb het nog nooit niet krokant meegemaakt, zo verrekte lekker .quote:Op donderdag 9 augustus 2018 07:25 schreef Isabeau het volgende:
[..]
! Dus het blijft wel 3-5 dagen krokant
Warme Brinta met jus! Maar enkel als ik voor 7 uur wakker ben.quote:
Oké! Ik vroeg meeigenlijl af of het goedje papperig wordt als het in de melk of yoghurt ligt .quote:Op woensdag 8 augustus 2018 23:47 schreef moemoe het volgende:
[..]
Eigenlijk heb ik die extreme cacao granola altijd maar een paar dagen in huis en dan is het op .
In die tussenliggende tijd blijft het wel goed krokant.
Hoe smaakt dat? Zoet, neutraal, anders?quote:Op woensdag 8 augustus 2018 23:48 schreef vredesdruif het volgende:
Ik vind zelf Weetabix erg lekker. Gewoon met melk.
Overnight oats!quote:Op donderdag 9 augustus 2018 08:45 schreef realAIVD het volgende:
Hier iedere avond AH biologische havermout, beetje gebroken lijnzaad, handje ongezouten amandelen, wat blauwe bessen en frambozen uit de diepvries en ongezoete amandelmelk in een schaaltje,
Bij het ontbijt hoef ik alleen het schaaltje maar uit de koelkast te pakken en de boel op te eten, ideaal!
Papperig zoals Brinta/havermout? Nee.quote:Op donderdag 9 augustus 2018 23:57 schreef Skeletor. het volgende:
[..]
Oké! Ik vroeg meeigenlijl af of het goedje papperig wordt als het in de melk of yoghurt ligt .
! Wat een bijzonder recept!quote:Op donderdag 9 augustus 2018 18:53 schreef borbit het volgende:
[..]
Warme Brinta met jus! Maar enkel als ik voor 7 uur wakker ben.
Mooi. Dat klinkt wel goed.quote:Op donderdag 9 augustus 2018 23:58 schreef moemoe het volgende:
[..]
Papperig zoals Brinta/havermout? Nee.
quote:Op vrijdag 10 augustus 2018 00:04 schreef moemoe het volgende:
Post je dan foto's van de dingen die je uitprobeert TS? En een mini recensie zou ook leuk zijn .
#getinspired
Neutraal. Er zit wel een minibeetje suiker in, maar dat proef je alleen als je er een plakje ham bij eet, bij wijze van spreken. Veel mensen doen er wel fruit bij, maar ik eet ze gewoon met melk. Die dingen nemen het vocht snel op en dan wordt t zacht. Probeer maar eens.quote:Op donderdag 9 augustus 2018 23:58 schreef Skeletor. het volgende:
[..]
Hoe smaakt dat? Zoet, neutraal, anders?
Jus d'orange wordt wel vaker gebruikt als basis voor muesli of havermout.quote:
Ik ben vergeten hoe je foto's plaatst ...quote:Op vrijdag 10 augustus 2018 00:04 schreef moemoe het volgende:
Post je dan foto's van de dingen die je uitprobeert TS? En een mini recensie zou ook leuk zijn .
#getinspired
Nooit gehad!quote:Op vrijdag 10 augustus 2018 00:14 schreef moemoe het volgende:
Zelf gebruik ik havermelk van onderstaand merk. Wel echt even schudden voor gebruik, anders is het niet lekker!
[ afbeelding ]
Het klinkt wel goed! Ik hou zelf niet zo van heel zoet, dus Weetabix vind ik vast wel lekker.quote:Op vrijdag 10 augustus 2018 13:53 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Neutraal. Er zit wel een minibeetje suiker in, maar dat proef je alleen als je er een plakje ham bij eet, bij wijze van spreken. Veel mensen doen er wel fruit bij, maar ik eet ze gewoon met melk. Die dingen nemen het vocht snel op en dan wordt t zacht. Probeer maar eens.
Ja, ik heb weleens gelezen om vruchtensap met melk te mengen voor een fruitdrink op nelkbasis. Daar kan je inderdaad ook ontbijtgranen in doen.quote:Op vrijdag 10 augustus 2018 14:25 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Jus d'orange wordt wel vaker gebruikt als basis voor muesli of havermout.
Het leuke van Brinta is dat je de granen aan de warme melk kunt toevoegen zonder dat het daarna nog door moet koken. Dus dan kun je het precies zo dik maken als jij lekker vindt. Ik heb soms een bui dat ik het heel vloeibaar eet, en soms eet ik het heel stevig. Maar ik lust het alleen met suiker (rietsuiker of bruine suiker), dus dat eet ik niet als standaard ontbijt. Ik eet het vooral wanneer ik last van mijn tanden heb, omdat je het helemaal niet hoeft te kauwenquote:Op dinsdag 7 augustus 2018 00:04 schreef Skeletor. het volgende:
[..]
Afschuwelijk! In het ziekenhuis heb ik dat een keer geprobeerd op aanraden van mijn buurman (patiënt in het bed naast het mijne). Het was niet te hachelen. De Brinta-man zei overigens dat de voedingsassistent de Brinta niet goed had klaargemaakt. Dus of het daaraan lag...
Met de toevoegingen klinkt het heel lekker!quote:Op maandag 13 augustus 2018 13:24 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Het leuke van Brinta is dat je de granen aan de warme melk kunt toevoegen zonder dat het daarna nog door moet koken. Dus dan kun je het precies zo dik maken als jij lekker vindt. Ik heb soms een bui dat ik het heel vloeibaar eet, en soms eet ik het heel stevig. Maar ik lust het alleen met suiker (rietsuiker of bruine suiker), dus dat eet ik niet als standaard ontbijt. Ik eet het vooral wanneer ik last van mijn tanden heb, omdat je het helemaal niet hoeft te kauwen
Mijn standaard ontbijt is havermoutpap met ongezoete sojamelk, een eetlepel rozijnen, een peer/appel/banaan, een eetlepel gebroken lijnzaad, en flink kaneel.
No problem!quote:Op maandag 13 augustus 2018 00:45 schreef Skeletor. het volgende:
[..]
Ik ben vergeten hoe je foto's plaatst ...
Hartelijk dank voor je hulp!quote:Op dinsdag 14 augustus 2018 21:07 schreef moemoe het volgende:
[..]
No problem!
Via bijvoorbeeld http://www.imgur.com kun je een account aanmaken waarmee je foto’s kunt uploaden.
Als je dat gedaan hebt, genereer je automatisch een link die je kunt gebruiken om de foto hier te delen.
Via je smartphone/tablet is dat een afbeelding van een camera net onder het reactieveld.
Mocht het niet lukken: mijn DM staat open voor hulp!
wel al vaker gemaakt, maar nog geen echt succes receptquote:Op donderdag 16 augustus 2018 10:28 schreef kipje1234 het volgende:
heeft iemand hier wel eens zelf granola gemaakt?
dat wil ik altijd nog eens proberen....
zo ja, iemand een succesrecept? op internet valt me op dat de verhoudingen tussen graanvlokken, noten/pitten, olie en zoetmiddel (honing, ahornsiroop, agavesiroop etc.) enorm uiteenlopen...
Lijkt me leuk om het eens zelf te doen! Zou de verhouding tussen al die ingrediënten niet verschillen omdat smaken verschillen? De één vindt het zus lekker, de ander zo?quote:Op donderdag 16 augustus 2018 10:28 schreef kipje1234 het volgende:
heeft iemand hier wel eens zelf granola gemaakt?
dat wil ik altijd nog eens proberen....
zo ja, iemand een succesrecept? op internet valt me op dat de verhoudingen tussen graanvlokken, noten/pitten, olie en zoetmiddel (honing, ahornsiroop, agavesiroop etc.) enorm uiteenlopen...
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |