Sigaartje | woensdag 1 augustus 2018 @ 10:55 |
Intimi van me weten dat ik een oorlogsvoorraad heb in de schuur. Blikken soep, blikjes vis, blikken nasi, bami, bruine bonen etc. etc. etc. Die blikken hebben een houdbaarheidsdatum van vijf jaar. Soms moet ik wat uitvissen omdat ze tegen de datum aanlopen. Dat geeft een mooie gelegenheid om het oude blik te vergelijken met de nieuwe die nu in de supermarkt ligt. Het oude blik uit de kast, de nieuwe erin. Maar wat is nou het verschil? We beginnen dit keer met Struik Maaltijdsoep Kip. Ik vind dat zelf een heerlijke soep bij dit hete weer. De oude en de nieuwe: Ik heb besloten vanmiddag de nieuwe te eten, want de oude ken ik heel goed (lekker!) | |
nogeenoudebekende | woensdag 1 augustus 2018 @ 11:07 |
Living on the edge. . Ik vond laatst een blik zuurkool uit Duitsland achter in de kast met uiterste datum 8-17. Toch opengetrokken en rook nog goed. Was lekker. | |
Ferrari_Tape | woensdag 1 augustus 2018 @ 11:20 |
Gadverdamme. Dit zou ik dus echt nóóit eten. Wat voor chemische rommel zit er allemaal in dat je dit zolang kan bewaren | |
Sigaartje | woensdag 1 augustus 2018 @ 11:20 |
Ik heb nog heel oude blikken, tht 2012 en zo. Staan niet bol, ga ze ook voor de gein eens opentrekken. Wat me opvalt bij deze soepblikjes is: - de bovenrand van de oude begint al te oxideren. - energie per 100g is aardig afgenomen: vroeger 45 kCal, nu 34. - koolhydraat afgenomen - suikers toegenomen (0,3 gram naar 0,5 gram, ik word daar niet vrolijk van) - zout afgenomen toegevoegde pasta van 15% naar 14%, peanuts kip van 6% naar 7%, maakt me weer blij Geen glutenwaarschuwing op het nieuwe blikje, op de oude wel!! | |
Sigaartje | woensdag 1 augustus 2018 @ 11:24 |
Ik ken een slager die vers vlees inblikt en dat dat vijf jaar houdbaar is, geen chemische troep. Maar goed, als je beter wilt, moet je zelf je soep maken, doe ik ook wel, maar vaak heb ik geen zin. En ik leef nog steeds. | |
nogeenoudebekende | woensdag 1 augustus 2018 @ 11:28 |
Geen chemische rommel maar een gebrek aan zuurstof en licht waardoor bacteriën simpelweg geen kans hebben. | |
Klaploper | woensdag 1 augustus 2018 @ 12:04 |
Leuk topic! | |
Sigaartje | woensdag 1 augustus 2018 @ 12:32 |
Nou daar gaan we dan. Effe schudden. En openen. Oh nee, het lipje breekt af!! Nou met de blikopener erbij, maar die gaat niet diep genoeg! Wat een afknapper! Wat nu? | |
nogeenoudebekende | woensdag 1 augustus 2018 @ 12:35 |
Oud schilmes en dan een beetje in die rand prikken en wrikken, | |
Sigaartje | woensdag 1 augustus 2018 @ 12:43 |
Dan maar op z'n gays. Eerst de drap eruit en dan de andere kant openmaken. tjongejonge he he: | |
halfway | woensdag 1 augustus 2018 @ 12:44 |
Moet je Youtube eens checken, daar vreten ze blikken van rond de oorlog. | |
nogeenoudebekende | woensdag 1 augustus 2018 @ 12:47 |
Welke oorlog? Die ene of die andere? | |
Farenji | woensdag 1 augustus 2018 @ 12:47 |
Gesteriliseerd door verhitting, luchtdicht en lichtdicht afgesloten. Meer dan dat is het niet hoor. Die datum zit er meer voor de vorm op omdat dat verplicht is (en de fabrikant ook nieuwe blikken wil blijven verkopen) maar jaren na die datum is het nog steeds goed. | |
halfway | woensdag 1 augustus 2018 @ 12:48 |
Is is maar 1 oorlog, die ander ontken ik. | |
Farenji | woensdag 1 augustus 2018 @ 12:50 |
https://en.wikipedia.org/wiki/Canning
| |
Sigaartje | woensdag 1 augustus 2018 @ 13:03 |
Buenos apetitos | |
nogeenoudebekende | woensdag 1 augustus 2018 @ 13:05 |
Krijg er weer honger van, ziet er goed uit sigaarmans. | |
Sigaartje | woensdag 1 augustus 2018 @ 13:13 |
Oordeel: Ik heb meerdere van de oude blikjes gegeten. De nieuwe blikjes bevatten minder zout, dat proef je direct. Wat maggi bijgegooid. Er zit meer wortel in. De pastaschelpjes en de kipblokjes zijn precies hetzelfde. Heerlijk. Oh ja, het brood wat er bij zit zijn bolletjes belegd met ham en kas en bestrooid met Italiaanse kruiden. Paar minuten in de oven 200 graden, lekker knapperig. Kaas moet net gesmolten zijn. Zoooo lekker... | |
Fretwork | woensdag 1 augustus 2018 @ 13:41 |
Blikken worden gesteriliseerd, meestal op zo'n 120 graden voor een flinke tijd, waardoor alle bacteriën dood zijn. Daarna is het blik zelf de barrière waardoor er ook niks nieuws in komt. Ik zou je meer zorgen maken om andere producten Zelfde geldt overigens voor bijvoorbeeld glazen potten, alleen kan daar wel licht binnenkomen en z'n effect hebben. | |
Fretwork | woensdag 1 augustus 2018 @ 13:43 |
Trein! | |
Pietverdriet | woensdag 1 augustus 2018 @ 14:13 |
Hoeft geen chemische rommel in, als de inhoud goed verhit is, goed afgesloten en zeker als een lage ph waarde heeft blijft het jaren goed zonder conserveermiddelen. | |
Pietverdriet | woensdag 1 augustus 2018 @ 14:15 |
Bij oude blikken is eerder het lood in het soldeer een probleem dan bederf | |
Sicstus | woensdag 1 augustus 2018 @ 15:34 |
Verspilde moeite Piet, de gemiddelde Nederlander heeft nu eenmaal het idee dat eten uit blik per definitie aan veevoer grenzende rotzooi is, en dat krijg je er toch nooit uit. | |
Fretwork | woensdag 1 augustus 2018 @ 18:38 |
Franse blikken | |
Graf..Coudenhove..Kalergi | woensdag 1 augustus 2018 @ 19:54 |
Goed topic Ik eet nu ook soep wel net zelf vers gemaakt met groenten uit de moestuin | |
Ferrari_Tape | woensdag 1 augustus 2018 @ 23:09 |
Ow wist ik niet. Thanx! | |
Takadanobaba | donderdag 2 augustus 2018 @ 00:17 |
Een tijdje terug was er toch ook zo'n initiatief om blikvoer te promoten? Ben vergeten wat voor gerechten erin zaten maar volgens mij gingen supermarkten het verkopen. Heb het eigenlijk nooit in het echt gezien. | |
Friday12 | donderdag 2 augustus 2018 @ 00:27 |
Ik weet wat je bedoeld.. Was volgens mij de ah | |
Durmada | donderdag 2 augustus 2018 @ 00:29 |
Ga bijna over mijn nek | |
Takadanobaba | donderdag 2 augustus 2018 @ 00:38 |
Jammer trouwens dat ze (volgens mij) niet van die ingeblikte hele kippen verkopen in Nederland. Dat was leuk geweest voor TS om eens te proberen. | |
Friday12 | donderdag 2 augustus 2018 @ 00:41 |
Ik zag van de week in een recept ingeblikte kip | |
Fretwork | donderdag 2 augustus 2018 @ 11:35 |
Ingeblikte Confit de Canard daarentegen | |
Sigaartje | donderdag 2 augustus 2018 @ 12:27 |
Klopt, was veel te duur. | |
Sigaartje | donderdag 2 augustus 2018 @ 12:29 |
Hoe kan ik het weer goedmaken? | |
maily | woensdag 29 augustus 2018 @ 12:43 |
Zoek de verschillen Links de nieuwe fles, rechts de oude. [ Bericht 6% gewijzigd door maily op 29-08-2018 13:19:49 ] | |
vosss | woensdag 29 augustus 2018 @ 12:57 |
Is destijds nog een topic over geweest op FOK! van iemand die dat at. Zag eruit als een bord vol met kots. Kan het topic zo 123 ff niet terugvinden. Producten waren geloof ik van een of andere muts die vond dat blikvoer hip moest zijn. Ik dacht dat er iets van 3 of 4 "smaken" waren. | |
vosss | woensdag 29 augustus 2018 @ 12:59 |
Op de nieuwe wordt bij per 15ml niet vermeld hoeveel kjoule erin zitten en bij de oude wel. Bij beide wordt zowel kcal als kjoule wel vermeld per 100ml. Ow en in de nieuwe zit meer. | |
vosss | woensdag 29 augustus 2018 @ 13:02 |
Bij de oude geven ze 1,33 kcal te veel aan per 100ml en bij de nieuwe 3,33 kcal te weinig? Tenminste als die per 15ml klopt dan. Beetje raar. | |
maily | woensdag 29 augustus 2018 @ 13:12 |
Meer zout in de nieuwe, groot kleurverschil, en de accenten zijn geflipt. | |
vosss | woensdag 29 augustus 2018 @ 13:13 |
Hoe moet ik zien dat er meer zout in de nieuwe zit als jij daar geen foto van post? | |
vosss | woensdag 29 augustus 2018 @ 13:14 |
Op de oude staan garnalen en op de nieuwe tomaten | |
maily | woensdag 29 augustus 2018 @ 13:14 |
Oeps. | |
vosss | woensdag 29 augustus 2018 @ 13:15 |
Op de oude staat WHISKY COCKTAIL en op de nieuwe staat Whiskey Cocktail. | |
vosss | woensdag 29 augustus 2018 @ 13:15 |
Hoeveel verschillen zoeken we eigenlijk? | |
vosss | woensdag 29 augustus 2018 @ 13:17 |
Op de nieuwe staat • 1898 • en op de oude niet. | |
maily | woensdag 29 augustus 2018 @ 13:19 |
Links is de nieuwe ... sorry. Bij de foto gezet. | |
vosss | woensdag 29 augustus 2018 @ 13:20 |
Dan moet je al mijn berichten net andersom lezen; ik ging er van uit dat rechts de nieuwe was. | |
maily | woensdag 29 augustus 2018 @ 13:20 |
| |
InTrePidIvity | woensdag 29 augustus 2018 @ 13:40 |
Leuk topic | |
mascara-klodder | woensdag 29 augustus 2018 @ 13:50 |
| |
Lucky_Strike | woensdag 29 augustus 2018 @ 17:11 |
|