bier🧐quote:Op vrijdag 20 juli 2018 10:31 schreef Beathoven het volgende:
[..]
Dus.. Limburgers die in dialect spreken klinken dommig en niet professioneel en vlaaien zijn in zn geheel niet lekker en hebben een taaie bodem.
Valt er nog wel wat te genieten daar?
Er zijn meerdere users hier die je gouden tips hebben gegeven over lekkere vlaaien, luister gewoon naar hun. Er is maar 1 user die een vlaai niet lekker vindt, al vraag ik me af hoe je een vlaai taai kan vinden, misschien at ze er eentje die 3 weken oud was.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 10:31 schreef Beathoven het volgende:
en vlaaien zijn in zn geheel niet lekker en hebben een taaie bodem.
Ja, het is er mooi wonen. En er zijn genoeg andere culinaire dingen die wel top zijn. Verder zijn het hele gezellige mensen. Als er wat te doen is een evenement of feest in het dorp is bijna iedereen van de partij. Tot diep in de nacht.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 10:31 schreef Beathoven het volgende:
[..]
Dus.. Limburgers die in dialect spreken klinken dommig en niet professioneel en vlaaien zijn in zn geheel niet lekker en hebben een taaie bodem.
Valt er nog wel wat te genieten daar?
Nee, ik bedoel de bodem. Maar dat is persoonlijk. Ik houd niet van dat soort bodems en en ook niet van het deeg dat voor het ruitmotief bovenop gelegd wordt, vind dat taai spul. Ik houd meer van zandtaartdeegbodems. En nee, ik at geen oude vlaai en ook van de beste bakkers, het is persoonlijk zoals gezegd. Smaken verschillen.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 10:35 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
Er zijn meerdere users hier die je gouden tips hebben gegeven over lekkere vlaaien, luister gewoon naar hun. Er is maar 1 user die een vlaai niet lekker vindt, al vraag ik me af hoe je een vlaai taai kan vinden, misschien at ze er eentje die 3 weken oud was.
Dan raad ik een linzen vlaai aan. Dat is ander deeg.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 10:45 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Nee, ik bedoel de bodem. Maar dat is persoonlijk. Ik houd niet van dat soort bodems en en ook niet van het deeg dat voor het ruitmotief bovenop gelegd wordt, vind dat taai spul. Ik houd meer van zandtaartdeegbodems. En nee, ik at geen oude vlaai en ook van de beste bakkers, het is persoonlijk zoals gezegd. Smaken verschillen.
Ah, even opgezocht, kende ik niet. Maar inderdaad, dat ziet er een stuk beter uit. Ga ik eens proberen.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 10:53 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
Dan raad ik een linzen vlaai aan. Dat is ander deeg.
Alleen jammer dat een evenement altijd bestaat uit lokale zolder'muzikanten' of een verwarde 'band' van het GGZ-dorp. Uiteraard allemaal in de Nederlandse taal, of erger,dialect.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 10:43 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Ja, het is er mooi wonen. En er zijn genoeg andere culinaire dingen die wel top zijn. Verder zijn het hele gezellige mensen. Als er wat te doen is een evenement of feest in het dorp is bijna iedereen van de partij. Tot diep in de nacht.
Nee hoor, hier zeker niet. Op kermissen, bij het wielercriterium, zijn er goede rockbands en D.J's. Ook bekende. Laatst DJ Jean nog gehad, al is die natuurlijk wel wat passé.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 11:56 schreef Kim-Holland het volgende:
[..]
Alleen jammer dat een evenement altijd bestaat uit lokale zolder'muzikanten' of een verwarde 'band' van het GGZ-dorp. Uiteraard allemaal in de Nederlandse taal, of erger,dialect.
Wat ook jammer is dat de mensen alleen maar gezellig doen als ze wat drank op hebben..Tsja..
Over vlaai gesproken; rijstevlaai met slagroom!
Och er zijn zat Limburgers die het ABN perfect spellen etc. Bovendien is de een goed in exacte vakken en de ander in talen. Het is een typisch Nederlands trekje om te denken dat je met een juiste spellingen gelijk tot de elite behoort.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 08:46 schreef Deckard het volgende:
[..]
En als je een beetje geluk met de juiste school hebt kun je in tegenstelling tot Heatwave ook nog goed spellen.
Aha..dan woon je dus niet in mijn dorp. [we dachten dat we in hetzelfde dorp wonen, toch?] Jammer wel, anders hadden we samen de gezelligste van het dorp kunnen zijnquote:Op vrijdag 20 juli 2018 12:09 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Nee hoor, hier zeker niet. Op kermissen, bij het wielercriterium, zijn er goede rockbands en D.J's. Ook bekende. Laatst DJ Jean nog gehad, al is die natuurlijk wel wat passé.
Ook is er jaarlijks een groot bluesfestival met artiesten over de hele wereld. Niet helemaal mijn muziek, maar wel altijd beregezellig. En zelf ben ik ook het gezelligste met drank op.
En dat is typisch Limburgs omdat? Dat heb je elders in het land net zo goed hoor.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 10:43 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Verder zijn het hele gezellige mensen. Als er wat te doen is een evenement of feest in het dorp is bijna iedereen van de partij. Tot diep in de nacht.
Weet ik niet, iemand vroeg wat er leuk is aan waar ik woon en daar gaf ik antwoord op.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 12:14 schreef Chai het volgende:
[..]
En dat is typisch Limburgs omdat? Dat heb je elders in het land net zo goed hoor.
Ja maar dan moet het dus wel kenmerkend zijn voor waar je woont, anders is het nogal nietszeggend.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 12:15 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Weet ik niet, iemand vroeg wat er leuk is aan waar ik woon en daar gaf ik antwoord op.
Kijk jij nou maar uit dat je geen blaren aan je vingertoppen krijgt van zoveel aanslagen op je toetsbord..quote:Op vrijdag 20 juli 2018 12:19 schreef haags_kwartiertje het volgende:
Laten we dat ook aub in het Haags gaan doen hier.
Of harde wener (met aardbeien natuurlijk ).quote:Op vrijdag 20 juli 2018 11:11 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Ah, even opgezocht, kende ik niet. Maar inderdaad, dat ziet er een stuk beter uit. Ga ik eens proberen.
Da's vlaai voor Brabandersquote:Op vrijdag 20 juli 2018 11:56 schreef Kim-Holland het volgende:
Over vlaai gesproken; rijstevlaai met slagroom!
pleuris dialect johquote:Op vrijdag 20 juli 2018 12:22 schreef Kim-Holland het volgende:
[..]
Kijk jij nou maar uit dat je geen blaren aan je vingertoppen krijgt van zoveel aanslagen op je toetsbord..
Kiek dich maar oet desse gen bloare op dien vingers kriegs van zoevuul getiep
Dat niet, maar het is wel vermoeiend.quote:
KOM DAN JONGEN!!quote:
Ik vermoed dat je met Limburgs ook in de grensstreek grotere kansen op werk krijgt. Inderdaad half-Duits, wat ze in België ook nog verstaan (Eupen-Malmedy).quote:Op vrijdag 20 juli 2018 14:39 schreef Harvest89 het volgende:
Mijn dialect (Kerkraads) is een dialect dat je makkelijk als een aparte taal zou kunnen zien. Dat lijkt wel Duits. In Keulen spreken ze ongeveer hetzelfde dialect.
Het "normale" Limburgse dialect heeft te veel overeenkomsten met het Nederlands.
En in een Limburg topic moeten deze parelflimpjes gepost worden.
Maat het Afrikaans kun jij door zijn overeenkomsten met het Nederlands ook niet zien als een aparte taal. Er zijn altijd overeenkomsten tussen talen.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 14:39 schreef Harvest89 het volgende:
Het "normale" Limburgse dialect heeft te veel overeenkomsten met het Nederlands.
Dan blijft alleen linzen over of een aardbeien vlaai met pudding. Die hebben meestal een harde bodem. Zoals het deeg van een appeltaart.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 10:45 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Nee, ik bedoel de bodem. Maar dat is persoonlijk. Ik houd niet van dat soort bodems en en ook niet van het deeg dat voor het ruitmotief bovenop gelegd wordt, vind dat taai spul. Ik houd meer van zandtaartdeegbodems. En nee, ik at geen oude vlaai en ook van de beste bakkers, het is persoonlijk zoals gezegd. Smaken verschillen.
Ja linzen raadde iemand hierboven mij ook al aan. Dat ga ik eens proberen. En klopt zo'n aardbeienvlaai vind ik wel heel lekker.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 15:56 schreef Cherni het volgende:
[..]
Dan blijft alleen linzen over of een aardbeien vlaai met pudding. Die hebben meestal een harde bodem.
Dan heb je nog vlaaien die zoals bijvoorbeeld kersen die in een bodem liggen van bladerdeeg. Dat is zoiets als het deeg van een knapperig saucijzenbroodje. Dan is de deksel van die vlaai ook bedekt met deeg met een laagje poedersuiker of andere suiker.
Bovendien heb je nog alle gruitvlaaien die een gesloten deksel hebben en niet die ruitjes. En normaal is het zo dat juist die gesloten vlaaien echte stukken appel of abrikozen bevatten. Die vlaaien met die ruitjesdeeg lijkt meer op een jam. Zeker als het om abrikozen gaat.
Ik kom uit Hoensbroek maar ik verkies ook het Kirchroads plat. En Kölsch is ook geniaal.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 14:39 schreef Harvest89 het volgende:
Mijn dialect (Kerkraads) is een dialect dat je makkelijk als een aparte taal zou kunnen zien. Dat lijkt wel Duits. In Keulen spreken ze ongeveer hetzelfde dialect.
Het "normale" Limburgse dialect heeft te veel overeenkomsten met het Nederlands.
En in een Limburg topic moeten deze parelflimpjes gepost worden.
Jaa!!quote:Op vrijdag 20 juli 2018 11:56 schreef Kim-Holland het volgende:
[..]
Over vlaai gesproken; rijstevlaai met slagroom!
Ik doe dat niet maar dat kan wel. Bier gebruik ik bij het maken van appelbeignets. Maar als ik die maak schiet mijn partner mij af. De hele tent meurt naar slaolie.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 21:13 schreef bloodymary1 het volgende:
Ik mis het bier! Er moet ook bier in!
Kan ook. Veel mensen gebruiken ontbijtkoek en er zijn inderdaad mensen die wat bier toevoegen.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 21:16 schreef Harmankardon het volgende:
Zuurvlees en halfom/sjoes mis ik wel. Maar zuurvlees kun je makkelijk zelf maken, doe ik iedere maand wel. Recept hierboven pas ik dan wel aan, meer stroop en in plaats van brood ontbijtkoek.
Nooit geprobeerd. Wel konijn in het zuur.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 21:23 schreef Harvest89 het volgende:
Paardenzuurvlees schijnt ook erg lekker te zijn.
Paardenvlees schijnt zoeter en erg mals te zijn.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 21:26 schreef Cherni het volgende:
[..]
Nooit geprobeerd. Wel konijn in het zuur.
Echt stoofvlees (in Belgie) is van paard. En dat zeg ik als paardenliefhebber/eigenaar.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 21:23 schreef Harvest89 het volgende:
Paardenzuurvlees schijnt ook erg lekker te zijn.
Waarom de Nederlandse in plaats van de Duitse TV? Het is wel zo makkelijk als je Duits beheerst in Limburg.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 01:18 schreef Zegnouzelf het volgende:
Het wordt pas echt bizar als de ouders proberen om hun kinderen in het ABN op te voeden. Spreek gewoon Limburgs thuis en last ze Nederlands op school leren. En zet wst vaker de goede Nederlandse zenders op in plaats van Duitse.
Ik vind het nog steeds fijn dat ik Limburgs kan spreken en verstaan en sta versteld hoe het dialect achteruit gaat in Limburg. Wat daarvoor in de plaats komt is hemelschreiend.
lekker!quote:Op vrijdag 20 juli 2018 21:10 schreef Cherni het volgende:
1 0f 0.5 kg runderpoulet.
Deze poulet ondergedompeld laten staan in azijn/water met water 50% azijn en 50 %water.
3 kruidnagels en 3 bladen laurier in deze marinade toevoegen en dat laat je 1 nacht staan.
In de morgen in een vergiet afgieten maar de marinade nog niet wegspoelen.
Rode uien circa 0.5 kg snijden in ringen.
Half pakje croma in braadpan dan uien smooren tot ze bruin zijn. Dan de runderpoelet erbij braden. Wel blijven roeren zodat het niet aanbrand. Nadat het vlees een mooie bruine kleur heeft. Dan drie eetlepels van de marinade toevoegen en water toevoegen dat het vlees net onder de saus staat. Dan 3 tot 4 volle eetlepels appelstroop toevoegen. Wel de kruidnagels en laurierbladen die in de marinade zaten ook toevoegen.
Als laatste voeg je een snee witte brood zonder korst toe met een zijde ingesmeerd met mosterd zonder pitjes. En leg die met de mosterd zijde op de saus. Dan circa 1.5 uur laten sudderen tot het vlees goed gaar is. Is ook afhankelijk hoe groot de stukken runderpoulet zijn.
Het brood is eigenlijk het bindmiddel voor saus. Je kunt ook peperkoek gebruiken door die fijn te maken.
Dit is zo ongeveer het recept van zuurvlees. Een Limburgs recept waar ze mij wakker voor kunnen maken. Dit met aardappelen en rode kool of alleen met frites en dan is mijn dag weer goed.
o ja, lekker!quote:Op vrijdag 20 juli 2018 21:13 schreef bloodymary1 het volgende:
Ik mis het bier! Er moet ook bier in! Oud Bruin. Of een Abdijbier.
Zonde van het vlees.quote:Op vrijdag 20 juli 2018 21:23 schreef Harvest89 het volgende:
Paardenzuurvlees schijnt ook erg lekker te zijn.
Je zult het een paar keer moeten proberen totdat je zelf de smaak en dikte van de saus prima vind. Ik gebruik zelf 1 snee witbrood met mosterd. Maar wil je de saus nog dikker hebben moet je mogelijk meer gebruik en of ontbijtkoek. En ik gebruik 3 zeer volle eetlepels appelstroop. Maar mogelijk zullen andere meer appelstroop gebruiken.quote:Op zaterdag 21 juli 2018 00:35 schreef ootjekatootje het volgende:
[..]
lekker!
Bedankt voor de post, die gaan we deze week zeker maken met verse friet natuurlijk 👍
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |