Sigaartje | woensdag 18 juli 2018 @ 16:55 |
Zo simpel, zo klinkt het. En zo simpel is het eigenlijk ook. Er is niks bijzonders aan, maar ik kan een dik boek schrijven over de mensen van wie dit het lievelingskostjes is. Absoluut. Het is doodsimpel, alleen een beetje handwerk, en je brengt in een korte tijd een heerlijke maaltijd op tafel. Klinkt stom, het is een haat-liefde-verhouding in de keuken van nu, maar dit is het maal voor na een dag keihard werken en voor een goede slaap dat heerlijk smaakt. Alleen een punt: het maken van de eigen jus. Dat is best een probleem. Ik moet eerlijk zeggen. Nog nooit heeft iemand mij kunnen vertellen hoe je een goede jus maakt. Nooit. En dit moet nu de eerste keer zijn. En ik ga er voor. Waarschuwing: ik neem de tijd. Ik begin over een half uurtje met aardappels schillen of zo, jullie kunnen me volgen. Vandaag: aardappelen, bloemkool en gehaktballen met jus. Let's go. ![]() ![]() | |
Hiddendoe | woensdag 18 juli 2018 @ 17:05 |
Ik wacht vol spanning af. Ik ben sowieso geen keukenprinses, en jus maken is me nog nooit gelukt. Laat staan de botersaus die mijn moeder altijd maakte voor gerechten met eieren. En waarom moet er altijd nootmuskaat gestrooid worden over bloemkool? | |
RobinOok | woensdag 18 juli 2018 @ 17:12 |
Ik heb van mijn moeder geleerd: met gehaktballen maak je geen jus. ![]() | |
sirdanilot | woensdag 18 juli 2018 @ 17:12 |
Eigen jus kun je maken met de aanbaksels van vlees (ik neem aan gehaktballen in dit geval?) uit de pan. Je kunt wat bloem bij de aanbaksels en het vet doen als het vlees klaar is, dan goed schrapen (eventueel extra vet erbij als er niet al genoeg vet bij zit). Dan wat water of bouillon erbij en tadaa je hebt jus. Goed roeren om klonten te vermijden, en idealiter is het vocht wat je erbij doet koud want dan krijg je geen klontering. Het kan ook met wijn en bier, dan heb je juist minder vet van het vlees nodig en geen bloem. Maar dat is niet echt traditioneel hollands. | |
sirdanilot | woensdag 18 juli 2018 @ 17:13 |
Ik weet niet het is niet echt lekker als er te veel gehaktbal prut in de pan zit. Maar je kan de jus na afloop ook zeven, geeft wel extra werk en afwas. | |
sirdanilot | woensdag 18 juli 2018 @ 17:14 |
Ik weet niet dat hoort gewoon zo. Zeker bij spruiten en sperziebonen. Is gewoon traditie. Ik doe het liever met een dikke vadsige kaassaus bij de bloemkool dan hoeft de nootmuskaat niet per se. En als pietverdriet dit leest: foelie ipv nootmuskaat. | |
Sigaartje | woensdag 18 juli 2018 @ 17:16 |
Ok. Ik ga gewoon iets proberen. Ik heb altijd nog jus in een kuipje. Maar ik probeer gewoon het beste er van te maken. We zien wel. Nee heb ik, ja kan ik krijgern. | |
Sigaartje | woensdag 18 juli 2018 @ 17:26 |
En daar gaan we. Aardappels schillen. Voor de jeugd die het nog niet kan: schaam je niet, ik kon het ook niet, nooit geleerd. Laat een ander je niet uitlachen, gewoon proberen en vroeg of laat kom je er wel. Doe het op een oude krant zodat ja na het schillen de krant ineen kunt vouwen en in een keer weg kunt gooien. Let op voor de valkuil: haal eerst het mesje weg ![]() Geschilde aardappels in een pan met water. ![]() | |
Harvest89 | woensdag 18 juli 2018 @ 17:45 |
Topic met veel potentie. Ik ben benieuwd naar het resultaat. | |
Sigaartje | woensdag 18 juli 2018 @ 17:59 |
Is een mooi pannetje geworden. Ik schil niet alles, want ik ben alleen. Even knoflook hakken ![]() en wat zout er bij ![]() en dan is het de beurt aan de bloemkool. Dat gaat met harde hand. Bladeren er letterlijk afhakken en doormidden meppen die zooi. Pannetje water erbij, we gaan staks verder cutten. ![]() | |
Sigaartje | woensdag 18 juli 2018 @ 18:00 |
Oh ja, bloemkool moet onder de kraan gespoeld worden. Helemaal vergeten, ga ik nu doen. Schoonmaken. | |
Pietverdriet | woensdag 18 juli 2018 @ 18:01 |
aardappelen, bloemkool en gehaktballen met jus. Klinkt als een aangenaam avondmaal | |
Hiddendoe | woensdag 18 juli 2018 @ 18:17 |
Ik woon ook alleen, maar wat jij in je pan hebt, daar doe ik een hele week mee. En waarom snij jij de aardappels niet in stukken? Tip van mij: gebruik een dunschiller voor aardappels. En doe een klein stukje boter in de pan. | |
emmyemmy2 | woensdag 18 juli 2018 @ 18:17 |
doodgekookte bloemkool met dit: ![]() is mijn guilty pleasure ![]() | |
RobinOok | woensdag 18 juli 2018 @ 18:36 |
Wat levert zeven qua smaak op dan? ![]() | |
sirdanilot | woensdag 18 juli 2018 @ 18:38 |
Haalt de troep eruit als je een gladde jus wil, is voor structuur niet voor smaak. | |
Sigaartje | woensdag 18 juli 2018 @ 18:39 |
Sorry, ik had pech met Tinypic... Maar goed, we gaan verder. Bloemkool gesneden. pffff, wat een gedoe ![]() | |
RobinOok | woensdag 18 juli 2018 @ 18:39 |
Oh, maar structuur was het probleem niet. ![]() Maar misschien vergis ik me en gold het alleen voor verse worst of zo... | |
sirdanilot | woensdag 18 juli 2018 @ 18:40 |
Spek denk ik. Dat is te zout voor jus. | |
Sigaartje | woensdag 18 juli 2018 @ 18:40 |
Ok het gehakt. Kan ik alles opnieuw intikken, omdat ik een virusmelding kreeg vanuit Tinypic, he, wat schreef ik ook alweer. ![]() | |
sirdanilot | woensdag 18 juli 2018 @ 18:41 |
Gaat er ook een beschuitje en een eitje doorheen? En is dit wel half om half? | |
Sigaartje | woensdag 18 juli 2018 @ 18:45 |
Oh ja. Wat ik eerst doe is de eerste kruiden (incl. chilipoeder) strooien op het bord. Dan het gehakt eroverheen en met een mes alles verdelen en het kruiden doe ik ook met het mes, kruiden erover heen en dan er door heen hakken als het ware. Hier is het klaar: ![]() En dan balletjes draaien. Ga er geen spierkracht opzetten, maar hou het luchtig, dan worden ze mals. ![]() De kleinste vooraan noem ik altijd het nakomertje. Dat is van het gehakt dat na al het draaien nog overblijft. Deze keer valt het mee, dus ik had een goede dag. Degene die het nakomertje kreeg in het gezin van de moeder, dat was meestal een slecht teken voor hem. Een waarschuwing. Reden voor een slapeloze nacht. Ik heb vaak zo'n klein balletje gehad. Dan vroeg ik: Ma, waarom? En dan zei ze: Dat weet je heel erg goed jochie! En ik maar draaien in mijn bed. | |
Sigaartje | woensdag 18 juli 2018 @ 18:45 |
Paneermeel zit al in de mix. Ja, dit is half om half. Waarom mensen er altijd een eitje doorheen draaien, nooit begrepen. | |
sirdanilot | woensdag 18 juli 2018 @ 18:46 |
Als je weinig paneermeel doet is het eitje niet nodig. | |
Sigaartje | woensdag 18 juli 2018 @ 18:52 |
Ja is lekker, maar ik hou veel meer van "blote" groente zonder iets erbij. Groente smaakt op zich al gewoon goed. Sperziebonen ben ik ook gek op. Zit voldoende smaak aan. | |
Sigaartje | woensdag 18 juli 2018 @ 19:01 |
Ik ga aanstalten maken om te beginnen met braden. Rechts de slachtoffers.![]() | |
Sigaartje | woensdag 18 juli 2018 @ 19:02 |
Tussendoor: RobinOok, je raadt nooit wat ik aantrof bij het opruimen van mijn schuurtje.... ![]() | |
RobinOok | woensdag 18 juli 2018 @ 19:09 |
Vertel! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 18 juli 2018 @ 19:11 |
Beschuit/paneermeel/brood en ei eventueel wat melk diende oorspronkelijk om het gehakt te strekken, je kan ook gekookte rijst of grutten erdoor mengen. Arme mensen eten. Als ik koolbladeren vul met gehakt gaat er ook gekookte rijst doorheen. Lekker voor de structuur ook | |
Kaneelstokje | woensdag 18 juli 2018 @ 19:12 |
Leuk topic. Knoflook meekoken met de piepers? Heb ik nog nooit gezien. | |
Sigaartje | woensdag 18 juli 2018 @ 19:16 |
Nog even de ballen door de bloem gedraaid, knoflookblokje ligt ook al klaar![]() even een muziekje | |
Rodgrod | woensdag 18 juli 2018 @ 19:19 |
Krijg hiervan spontaan trek in gehaktballen ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 18 juli 2018 @ 19:20 |
Je bent alleen en eet 9 aardappelen een complete bloemkool en een halve kilo gehakt????? | |
realAIVD | woensdag 18 juli 2018 @ 19:24 |
Gehaktballen van gehakt dat eigenlijk niet eens gekneed is, ik ben wel benieuwd naar de uitkomst. Zelf heb ik geleerd gehakt voor gehaktballen net zo lang te kneden tot de structuur veranderd (op zo'n portie een keer of 80 kneden gok ik). Altijd goede gehaktballen, al eet ik die zelden. Btw, je houdt blijkbaar van pittige gehaktballen. Dan zou je voor de variatie ook eens een uitje, knoflook, sambal en ketjap door het gehakt kunnen mengen ipv zo'n zakje, dat is weer eens iets anders. | |
Pietverdriet | woensdag 18 juli 2018 @ 19:26 |
Je krijgt dan een veel vastere structuur omdat het eiwit ketens gaat vormen, als je gehakt niet kneed, en zelf maalt en maar één keer door de molen haalt krijg je een heel losse structuur. Is dus maar net wat je wilt bereiken | |
Sigaartje | woensdag 18 juli 2018 @ 19:31 |
Nou daar gaan we dan, gas hoog!![]() en wachten tot het er zo uitziet, wel een beetje roeren. ![]() | |
Sigaartje | woensdag 18 juli 2018 @ 19:37 |
En we draaien het vuur onder de helft. Dan de ballen er in, voorzichtig ![]() en dan met een lepel keren en aanbraden. Als de ballen zijn aangebraad, gooi er dan water bij tot iets meer dan de helft. ![]() Deksel erop en dan 25 minuten laten garen. Let erop dat je wel een kiertje van de deksel openlaat, anders komt er kookvocht uit. | |
Sigaartje | woensdag 18 juli 2018 @ 19:38 |
Die van mij zijn altijd vrij los ja, dat klopt. Maar men zegt dat je niet te hard moet kneden. dus ik rol de ballen. | |
Sigaartje | woensdag 18 juli 2018 @ 19:39 |
Bouillonblokje erbij gooien. | |
Sigaartje | woensdag 18 juli 2018 @ 19:45 |
Even tussendoor gekeken, maar hij gaat gewoon lekker.![]() | |
Sigaartje | woensdag 18 juli 2018 @ 19:46 |
Nee joh, de meeste ballen gaan met jus de vriezer in voor later. Aardappelen zijn niet geschikt voor de vriezer, ik eet morgen de rest. | |
Sigaartje | woensdag 18 juli 2018 @ 19:56 |
Ok, de gehakballen zijn klaar. | |
Sigaartje | woensdag 18 juli 2018 @ 19:59 |
Alvorens ik ga werken aan het al vooraf mislukte jusproject en het koken van de aardappels en de bloemkool even een kleine test.![]() ![]() | |
Sigaartje | woensdag 18 juli 2018 @ 20:01 |
Mmmh, ze hadden ietsje harder gemogen. De bloem overheerst.![]() | |
Sigaartje | woensdag 18 juli 2018 @ 20:01 |
Nee, dit wordt niks. Ik denk dat ik ze nog even onder de grill gooi. | |
foodlover | woensdag 18 juli 2018 @ 20:11 |
Maak anders ff een lekkere bechamelsaus voor de bloemkool! Zonde zeg van die ballen, ik snap ook ff niet waarom je ze door de bloem hebt gehaald? | |
Sigaartje | woensdag 18 juli 2018 @ 20:11 |
Misschien raar maar waar, maar de jus is klaar. En hij is fantastisch! De aardappels en de bloemkool staan op en de gehakballen staan nog even in de oven. | |
sirdanilot | woensdag 18 juli 2018 @ 20:17 |
Ik ben benieuwd wat de oven ermee doet | |
foodlover | woensdag 18 juli 2018 @ 20:18 |
Mooi zo, fijn dat de jus is gelukt. Ben benieuwd naar het eindresultaat, leuke topics om je kookproces te volgen. | |
realAIVD | woensdag 18 juli 2018 @ 20:18 |
Volgende keer als je gehaktballen maakt het gehakt even flink kneden, dit lijkt nergens op. | |
nogeenoudebekende | woensdag 18 juli 2018 @ 20:20 |
Waarom bloem? Doe de volgende keer paprikapoeder en laat die halve liter water weg, krijg je een lekker knapperig korstje. Smakelijk weer. ![]() | |
Sorella | woensdag 18 juli 2018 @ 20:26 |
Ik hou ook van een knapperig korstje en doe zodoende ook nooit geen water bij de ballen. Maar voor broodje bal is jouw manier van bakken ideaal. Knoflook bij de aardappelen ? ga ik ook eens doen | |
Sigaartje | woensdag 18 juli 2018 @ 20:34 |
De bloemkool is ook klaar, de aardappels staan nog op. De walm van knoflook vult mijn keuken. ![]() | |
Ronald | woensdag 18 juli 2018 @ 20:36 |
Waarom geen paneermeel i.p.v. bloem? | |
Whiskers2009 | woensdag 18 juli 2018 @ 20:39 |
Waarom sowieso iets op de gehaktballen? Nergens voor nodig. En knoflook bij de aardappelen snap ik ook niet direct. Maar ik vind de topics van Sigaartje hier in CUL wel helemaal ![]() Dus ik hoop dat hij er nog veel zal maken ![]() | |
Sigaartje | woensdag 18 juli 2018 @ 20:46 |
De aardappels zijn nog net niet gaar. De knoflookjes zwemmen zo vrolijk door de pan. Het is me wat. Alsof het een klein feestje is. ![]() | |
naatje_1 | woensdag 18 juli 2018 @ 20:49 |
Filmpje --> Gifje --> Hier plaatsen? | |
Sigaartje | woensdag 18 juli 2018 @ 20:56 |
Te laat, ik ga opscheppen. | |
Whiskers2009 | woensdag 18 juli 2018 @ 21:20 |
En? | |
Hiddendoe | woensdag 18 juli 2018 @ 21:59 |
Jammer dat je het eindresultaat niet wilt laten zien. ![]() | |
Lucky_Strike | woensdag 18 juli 2018 @ 22:04 |
Dat komt vast nog. Sigaartje is een man die de tijd voor zijn eten neemt. | |
Sigaartje | woensdag 18 juli 2018 @ 22:10 |
Sorry. Het is nu donker. Morgen eet ik het weer, er is zat over. Het was geweldig! Aardappel met knoflooksmaak! Dat wordt een glaasje water naast mijn bed straks. De gehaktballen zagen er een stuk beter uit na de oven, maar zijn wel wat lossig. Maar smaken prima. Morgen maak ik een foto. Ik moest tussendoor ook nog een tekst afmaken. | |
Whiskers2009 | woensdag 18 juli 2018 @ 22:12 |
Als het goed smaakte is het ![]() | |
Black_Baron | woensdag 18 juli 2018 @ 22:18 |
Wat een hartverwarmend topic. ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 19 juli 2018 @ 15:27 |
Als je van een knapperig korstje houdt, kan je beter niet altijd water doen bij de ballen. | |
#ANONIEM | donderdag 19 juli 2018 @ 15:28 |
Klinkt goed. Gr. Je vriend Mario | |
#ANONIEM | donderdag 19 juli 2018 @ 16:03 |
Als ik dit topic zie, krijg ik de neiging een " koken voor beginners"-reeks te openen, want met een paar simpele tips zou je dit gerecht echt aanzienlijk beter kunnen maken. Niet om lullig te doen ofzo, lang leve thuiskoks ![]() | |
Sigaartje | donderdag 19 juli 2018 @ 18:32 |
Dat denk ik ook. Ik heb nooit leren koken. Niets. Ik kom uit de tijd dat er gedacht werd dat je een huisvrouw kreeg. Ik wist zelfs nog niet eens hoe ik een ei moest koken. Ik heb altijd maar wat gedaan. Beetje aanklooien. Van elke dag patat wordt je lichaam niet blij. Dus ik moest wel. Aardappels en groente lukken me altijd heel goed hoor. Dan heb ik de helft al gewonnen vind ik. | |
Sigaartje | donderdag 19 juli 2018 @ 18:36 |
Normaal doe ik gehaktballen in de oven. Half uurtje 180 graden. Gaat hartstikke goed. Zonder bloem, geen jus. Aardappels en sperziebonen erbij koken en voila! Ik wil geen hartinfarct dus ik probeer zoveel mogelijk gezond te eten met weinig vet. Die ballen met jus zijn behoorlijk aan de cholesterolkant. En ik ga die hotdogs ook proberen, maar dat zijn dingen van hooguit een keer of twee keer per week. [ Bericht 21% gewijzigd door Sigaartje op 19-07-2018 18:43:36 ] | |
Kaneelstokje | donderdag 19 juli 2018 @ 18:41 |
Lijkt me wel een leuk topic. | |
Zana | donderdag 19 juli 2018 @ 18:50 |
Heb je de aardappels en de bloemkool in zo veel water gekookt? Ik neem veel minder, misschien 1/3 en dan de deksel erop (en goed opletten dat het niet droogkookt), dan kookt het sneller en wordt gedeeldelijk gestoomd. Mijn moeder gebruikt ook heel vaak water uit de waterkoker als het snel moet gaan, ze heeft inductie, maar op gas gaat het sowieso al sneller. | |
Sigaartje | donderdag 19 juli 2018 @ 18:56 |
Dat doe ik altijd. Met elke groente. Tot nu smaakt het. Spruitjes, spinazie, groene kool voor de stamp. Heerlijk. | |
#ANONIEM | donderdag 19 juli 2018 @ 19:00 |
Nouja zeg. Die toon mag ook wel een onsje minder. | |
Sigaartje | donderdag 19 juli 2018 @ 19:05 |
Volgende keer als het minder warm is, ga ik eens een keer andijviestamppot maken. Erg lekker! | |
realAIVD | donderdag 19 juli 2018 @ 19:05 |
Noem je me nou dik? | |
realAIVD | donderdag 19 juli 2018 @ 19:06 |
Ja, lekker...met jus! ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 19 juli 2018 @ 19:07 |
Ja, maar dat is vanwege een traag werkende schildklier, toch? Ik had het nu vooral over je onnodig felle sneer. Laten we het gezellig houden met z’n allen. | |
realAIVD | donderdag 19 juli 2018 @ 19:09 |
Ik zal jouw onvoorstelbaar goede voorbeeld volgen, grapjas | |
#ANONIEM | donderdag 19 juli 2018 @ 19:14 |
Dat siert je. Een heel fijne avond toegewenst! | |
Lucky_Strike | donderdag 19 juli 2018 @ 19:21 |
Goedenavond. Lief doen ![]() | |
nogeenoudebekende | donderdag 19 juli 2018 @ 19:31 |
Pfft het is nooit te warm voor stamppot. ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 19 juli 2018 @ 19:32 |
misschien dit weekend eens starten. | |
-Wereld- | donderdag 19 juli 2018 @ 19:49 |
![]() ![]() | |
realAIVD | donderdag 19 juli 2018 @ 19:51 |
Ach kom op!!! Er wordt me net verteld dat ik lief moet doen, maar jullie lokken het nu gewoon uit hoor!!! ![]() | |
Lucky_Strike | donderdag 19 juli 2018 @ 19:57 |
Leuk idee ja. | |
realAIVD | donderdag 19 juli 2018 @ 19:58 |
Btw Sigaartje, de eerder ge-quote post was zoals je weet niet mijn enige...en ik bedoelde die laatste dan ook niet gemeen (volgens mij was het gewoon een beetje waar), je threads zijn wel superleuk en ongetwijfeld ook leerzaam voor anderen (en hopelijk ook voor jezelf). Thread-idee van clumsy_clown is super...maar die threads kunnen naast elkaar bestaan, dus nu wacht ik op je andijviestamppotpost!!! ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 19 juli 2018 @ 20:36 |
http://www.kayotic.nl/blog/dutch-meatballs-gravy Dit is een erg goed recept voor gehaktballen. | |
#ANONIEM | donderdag 19 juli 2018 @ 20:49 |
wat is gehakt strekken? :0 | |
Pietverdriet | donderdag 19 juli 2018 @ 20:51 |
Door de toevoeging van goedkope zaken zoals gekookte rijst, in melk geweekt oud brood of gekookte grutten het volume vergroten zodat je van weinig gehakt meer ballen kan draaien. Arme mensen eten. Niets mis mee verder, ik vind gehakt met rijst een heerlijke vulling voor koolbladeren of wijnblad | |
#ANONIEM | donderdag 19 juli 2018 @ 20:57 |
oo , ik dacht dat ei werd toegevoegd om het gehakt voor de gehaktbal te binden. Maar er is dus eigenlijk geen ei en paneermeel nodig zeg je? Ook kwa smaak niet? [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 19-07-2018 20:57:44 ] | |
Sigaartje | donderdag 19 juli 2018 @ 21:48 |
En welke was dat dan? | |
realAIVD | donderdag 19 juli 2018 @ 22:02 |
Ik heb gisteren na het hele gehaktballen avontuur (voordat ze de oven in gingen) gepost: "Volgende keer als je gehaktballen maakt het gehakt even flink kneden, dit lijkt nergens op." Mariocash nam daar aanstoot aan. nu maakt dat me niet zo heel erg enorm veel uit, natuurlijk, maar als mijn laatste opmerking van gisteren bij jou ook vervelend is aangekomen, zeg ik bij deze welgemeend sorry! ![]() | |
Sigaartje | donderdag 19 juli 2018 @ 22:04 |
Oh nee, daar kan ik wel tegen. Ik heb alleen moeite met persoonlijke aantijgingen (ja, soms vlieg ik trouwens ook wel eens uit de bocht). Maar ik zag ook wel dat het er niet uit zag. Sorry niet nodig hoor. | |
realAIVD | donderdag 19 juli 2018 @ 22:07 |
Nee, het was inderdaad niet persoonlijk bedoelt, ik had het puur over je ballen! uhm, dat klinkt ook behoorlijk fout eigenlijk. ![]() misschien zijn forums gewoon niet echt mijn ding, haha. Fijne avond allemaal! | |
emmyemmy2 | donderdag 19 juli 2018 @ 22:46 |
Het is ook afschuwelijk, daarom ook guilty ![]() | |
Red_85 | donderdag 19 juli 2018 @ 23:05 |
Als je verse knoflook hebt, zit er meestal nog een stuk stengel aan. Die moet je er toch afsnijden om de bol te openen. In de stengel zit ook smaak, snij ik in stukken van halve cm en kook ik regelmatig mee met m'n aardappelen. Als ik het heb natuurlijk. Een vleug van knoflook, niet te sterk maar je proeft het duidelijk. Heerlijk als je puree gaat maken. | |
Ama | donderdag 19 juli 2018 @ 23:10 |
Stamppot rauwe andijvie met spekjes en een gehaktbal. ![]() | |
Red_85 | donderdag 19 juli 2018 @ 23:12 |
Fit for a king. | |
DeHovenier | vrijdag 20 juli 2018 @ 15:03 |
![]() En gesmolten kaas ![]() | |
Black_Baron | vrijdag 20 juli 2018 @ 15:14 |
Yes! ![]() | |
RobinOok | zaterdag 21 juli 2018 @ 15:27 |
Met wat erbij? Zullen we deze keer eens allemaal onze aanmerkingen en tips vooraf geven ipv achteraf of ga je toch liever je eigen gang? | |
Sigaartje | zaterdag 21 juli 2018 @ 15:56 |
Vooraf is prima hoor. Reageer later wel, zit nu in de bios | |
ChildoftheStars | zaterdag 21 juli 2018 @ 18:14 |
Leuk topic! Ga ik volgen | |
Skeletor. | vrijdag 27 juli 2018 @ 00:43 |
Dat heb ik ook geleerd! Oost-Europeanen maken zeker geen gehaktballen met jus. | |
Sicstus | vrijdag 27 juli 2018 @ 10:54 |
Ik wel ![]() |