Waarom sowieso iets op de gehaktballen? Nergens voor nodig.quote:
Filmpje --> Gifje --> Hier plaatsen?quote:Op woensdag 18 juli 2018 20:46 schreef Sigaartje het volgende:
De aardappels zijn nog net niet gaar.
De knoflookjes zwemmen zo vrolijk door de pan. Het is me wat. Alsof het een klein feestje is.
Dat komt vast nog. Sigaartje is een man die de tijd voor zijn eten neemt.quote:Op woensdag 18 juli 2018 21:59 schreef Hiddendoe het volgende:
[..]
Jammer dat je het eindresultaat niet wilt laten zien.
Als het goed smaakte is hetquote:Op woensdag 18 juli 2018 22:10 schreef Sigaartje het volgende:
Sorry.
Het is nu donker. Morgen eet ik het weer, er is zat over. Het was geweldig! Aardappel met knoflooksmaak! Dat wordt een glaasje water naast mijn bed straks.
De gehaktballen zagen er een stuk beter uit na de oven, maar zijn wel wat lossig. Maar smaken prima.
Morgen maak ik een foto. Ik moest tussendoor ook nog een tekst afmaken.
Als je van een knapperig korstje houdt, kan je beter niet altijd water doen bij de ballen.quote:Op woensdag 18 juli 2018 20:26 schreef Sorella het volgende:
Ik hou ook van een knapperig korstje en doe zodoende ook nooit geen water bij de ballen.
Maar voor broodje bal is jouw manier van bakken ideaal.
Knoflook bij de aardappelen ? ga ik ook eens doen
Klinkt goed.quote:Op woensdag 18 juli 2018 22:10 schreef Sigaartje het volgende:
Sorry.
Het is nu donker. Morgen eet ik het weer, er is zat over. Het was geweldig! Aardappel met knoflooksmaak! Dat wordt een glaasje water naast mijn bed straks.
De gehaktballen zagen er een stuk beter uit na de oven, maar zijn wel wat lossig. Maar smaken prima.
Morgen maak ik een foto. Ik moest tussendoor ook nog een tekst afmaken.
Lijkt me wel een leuk topic.quote:Op donderdag 19 juli 2018 16:03 schreef clumsy_clown het volgende:
Als ik dit topic zie, krijg ik de neiging een " koken voor beginners"-reeks te openen, want met een paar simpele tips zou je dit gerecht echt aanzienlijk beter kunnen maken. Niet om lullig te doen ofzo, lang leve thuiskoks . Maar kneed het gehakt de volgende keer eens met je handen bijvoorbeeld. Dan krijg je veel beter verdeelde kruiden en qua structuur ook fijnere ballen van. En veel minder bloem gebruiken de volgende keer! Zoals je hebt gemerkt krijg je anders een naar bloemsmaakje. Als je je aardappelen en bloemkool in kleinere stukken snijdt, zijn ze sneller gaar ook, en heb je minder dat de buitenkant al uit elkaar valt terwijl de binnenkant net gaar is.
Dat doe ik altijd. Met elke groente. Tot nu smaakt het. Spruitjes, spinazie, groene kool voor de stamp.quote:Op donderdag 19 juli 2018 18:50 schreef Zana het volgende:
Heb je de aardappels en de bloemkool in zo veel water gekookt? Ik neem veel minder, misschien 1/3 en dan de deksel erop (en goed opletten dat het niet droogkookt), dan kookt het sneller en wordt gedeeldelijk gestoomd. Mijn moeder gebruikt ook heel vaak water uit de waterkoker als het snel moet gaan, ze heeft inductie, maar op gas gaat het sowieso al sneller.
Nouja zeg. Die toon mag ook wel een onsje minder.quote:Op woensdag 18 juli 2018 20:18 schreef realAIVD het volgende:
Volgende keer als je gehaktballen maakt het gehakt even flink kneden, dit lijkt nergens op.
Noem je me nou dik?quote:Op donderdag 19 juli 2018 19:00 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Nouja zeg. Die toon mag ook wel een onsje minder.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |