abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  woensdag 4 juli 2018 @ 17:23:52 #1
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_180239870
registreer om deze reclame te verbergen
EPO.jpg

laatste update 17/08/2015

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole steroïden: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole steroïden), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van proteïnen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer proteïnen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

AOD9604 (Lipotropin) Vetverbander is gebaseerd op een stuk van de menselijke molecule van het de groeihormoon. Dit hormoon, dat natuurlijk in het lichaam voorkomt en dat vet metabolisme bevordert, wordt onderdrukt in het lichaam.

- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiënten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
Erytropoëtine, rhEPO, Darbepoëtine alfa (Aranesp), epoëtine delta (Dynepo), CERA

FG-4592 (zuurstof in een pil) is bedoeld voor mensen die een tekort hebben aan rode bloedlichaampjes, zoals mensen met nierproblemen. Het middel stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes en werkt dus als epo, maar dan in pilvorm. Het is dus makkelijker toe te dienen dan epo zelf, dat werkt met een spuit."
FG-4592 alleen beschikbaar voor deelnemers aan klinische proeven. Het geneesmiddel bevindt zich in de laatste testfase, maar is nog niet goedgekeurd voor de markt. Toch kan het al op verschillende websites besteld worden, als de koper tenminste kan laten zien dat hij onderzoeker is.

Mechano groeifactor (Mechano Growth Factor) (MGF) is een variant van de spier insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) die op strikte lichaamsbeweging en spierschade. Structureel anders dan andere groeifactoren, zoals IGF-1, dat wordt gesynthetiseerd door de lever, MGF gaat spiervezels skeletspier weefsel te herstellen en voorkomt beschadigde cellen sterven af. Het voegt stamcellen in de spier en wordt geactiveerd door een puls van stimulatie na spierweefsel belangrijke mechanische belasting ondergaan. Genen voor MGF getranscribeerd in mindere mate het ouder daarom spiermassa afneemt bij ouderen en bepaalde ziekten ook interfereren met de productie ervan

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, cocaïne, cafeïne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Docu's, interviews en lezingen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://vimeo.com/101032213
51a740b816.jpg

CjxoeCdUoAEUauv.jpg
  woensdag 4 juli 2018 @ 17:26:00 #2
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_180239898
Het is vrij lachwekkend om te zeggen dat omdat hij een longinfectie had het niet te reproduceren is en het derhalve niet te bewijzen is dat er een relatie is tussen een longinfectie + puffen = te hoge waarde.

Wanneer je dan salbutamol nodig hebt om normaal te kunnen fietsen dien je een attest aan te vragen of gewoon af te stappen omdat je kennelijk niet in staat bent om zonder een toegestane hoeveelheid salbutamol te kunnen fietsen.

I rest my case
pi_180240095
Mwa ze gebruiken toch allemaal doping, dus wat dat betreft zou het oneerlijk zijn om alleen Froome te schorsen.
pindazakje
  Moderator woensdag 4 juli 2018 @ 17:41:35 #4
303802 crew  nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_180240136
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 4 juli 2018 17:38 schreef Hyaenidae het volgende:
Mwa ze gebruiken toch allemaal doping, dus wat dat betreft zou het oneerlijk zijn om alleen Froome te schorsen.
Zeg nou niet van die rare dingen, onze Tommie rijdt gewoon in de wielen van superdopert Froome met een paar bruine boterhammen en een banaan.
And so is the past
  donderdag 5 juli 2018 @ 10:24:32 #5
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_180252926
Voor de mensen die na de Giro uren hebben lopen zoeken naar het paarse drankje van Froome, het is waarschijnlijk Sky's eigen "Rocket Fuel"
pi_180263731
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
goed verhaal _O_
[url=https://www.youtube.com/watch?v=Mv85wtAQsjg" target="_blank" rel="nofollow"]BradgeTV Tribute Video [/url]
pi_180507803
Deze hoort natuurlijk ook hier. Motortjes _O_

ordvoskin twitterde op zondag 15-07-2018 om 22:22:16 Mechanical Doping in #TDF2018 ?! Check out Toms Skujins back wheel spin out at @LeTour stage 8 following the crash with 17km to go! Longer version from Eurosport Moto 3 video. Maybe returning the chain and hand pedaling. What do you think? Thanks @Eurosport player. https://t.co/HHqrRFU5Ua reageer retweet
pi_180508649
quote:
0s.gif Op maandag 16 juli 2018 09:04 schreef alpeko het volgende:
Deze hoort natuurlijk ook hier. Motortjes _O_

ordvoskin twitterde op zondag 15-07-2018 om 22:22:16 Mechanical Doping in #TDF2018 ?! Check out Toms Skujins back wheel spin out at @LeTour stage 8 following the crash with 17km to go! Longer version from Eurosport Moto 3 video. Maybe returning the chain and hand pedaling. What do you think? Thanks @Eurosport player. https://t.co/HHqrRFU5Ua reageer retweet
Je ziet hem toch tegen zijn crank aantrappen? Lijkt mij niet verdacht op het eerste gezicht.
  maandag 16 juli 2018 @ 10:06:36 #10
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_180508683
quote:
0s.gif Op maandag 16 juli 2018 09:04 schreef alpeko het volgende:
Deze hoort natuurlijk ook hier. Motortjes _O_

ordvoskin twitterde op zondag 15-07-2018 om 22:22:16 Mechanical Doping in #TDF2018 ?! Check out Toms Skujins back wheel spin out at @LeTour stage 8 following the crash with 17km to go! Longer version from Eurosport Moto 3 video. Maybe returning the chain and hand pedaling. What do you think? Thanks @Eurosport player. https://t.co/HHqrRFU5Ua reageer retweet
de toppers hebben een motortje, de mindere goden hebben dat niet.
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 16 juli 2018 @ 10:10:05 #11
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_180508732
quote:
0s.gif Op maandag 16 juli 2018 10:06 schreef THEFXR het volgende:

[..]

de toppers hebben een motortje, de mindere goden hebben dat niet.
Vandaar Skujins dus _O_
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  maandag 16 juli 2018 @ 23:25:47 #12
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_180526217
quote:
0s.gif Op maandag 16 juli 2018 10:10 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Vandaar Skujins dus _O_
Dat is al debunked door filmpje waar hele fiets op staat.
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 20 juli 2018 @ 12:31:45 #13
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_180605756
'120 atleten geschorst'
https://www.lequipe.fr/At(...)tes-suspendus/924343

Alleen lastig om te bepalen waar het nou precies over gaat en of het allemaal nieuw betrapte atleten zijn ofzo.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 20 juli 2018 @ 22:17:10 #14
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_180617806
Zwemster Madisyn Cox is twee jaar geschorst.

RPJhr3O.png
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  vrijdag 20 juli 2018 @ 22:21:16 #15
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_180617906
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juli 2018 22:17 schreef heywoodu het volgende:
Zwemster Madisyn Cox is twee jaar geschorst.

[ afbeelding ]
gewoon in het leidingwater _O-

quote:
Cox says that she believes that she ingested trace amounts of the substance through drinking tap water in Austin, Texas, saying that “the presence of pharmaceuticals like Trimetazidine in U.S. drinking water is well documented,” but that the levels in Austin had not been sufficiently studied. While a study on the tap water in her apartment came back clean, FINA says, that is not conclusive enough to prove or disprove contamination. Cox does say that she is looking into whether it’s possible to have those tests done, and whether to appeal her case to the CAS. FINA also noted that because Trimetazidine is not FDA approved in the United States, it ‘may not be as widely used’ as other drugs, indicating skepticism about whether it would be found in municipal water supplies –
  Redactie Sport / Supervogel vrijdag 20 juli 2018 @ 22:22:51 #16
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_180617948
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
  Redactie Sport / Supervogel maandag 23 juli 2018 @ 18:49:38 #17
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_180679992
USATODAY twitterde op maandag 23-07-2018 om 18:43:25 Olympic swimmer Ryan Lochte has been suspended for 14 months after receiving an intravenous infusion without a therapeutic use exemption, the U.S. Anti-Doping Agency has announced. https://t.co/pwN03qNRNW https://t.co/43o6QHtHoN reageer retweet
Lochte :W :W
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
pi_180680153
Zwemmen technische sport genot
Jack does it in real time...
  Redactie Sport maandag 23 juli 2018 @ 18:58:33 #19
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_180680190
Lochte :') Opdoeken die club.
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  maandag 23 juli 2018 @ 19:06:16 #20
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_180680345
Bepaald geen helder Lochte, die Ryan
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 23 juli 2018 @ 19:35:47 #21
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_180681081
quote:
14s.gif Op maandag 23 juli 2018 18:49 schreef Pino112 het volgende:
USATODAY twitterde op maandag 23-07-2018 om 18:43:25 Olympic swimmer Ryan Lochte has been suspended for 14 months after receiving an intravenous infusion without a therapeutic use exemption, the U.S. Anti-Doping Agency has announced. https://t.co/pwN03qNRNW https://t.co/43o6QHtHoN reageer retweet
Lochte :W :W
dit is echt dom, iedereen weet dat je voor een IV een TUE moet hebben, zodanig retroactief
  Redactie Frontpage / Sport maandag 23 juli 2018 @ 19:37:37 #22
426493 crew  PippenScottie
pi_180681118
Lochte is wel een kneus van epische proporties.
Wat was ook weer dat verhaal van een overval die hij had verzonnen in Rio?
  Redactie Sport / Supervogel maandag 23 juli 2018 @ 19:38:17 #23
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_180681131
Gewoon zelf op Twitter gezet

xxl.jpg
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
  Redactie Sport maandag 23 juli 2018 @ 19:53:56 #24
164004 crew  TargaFlorio
pi_180681402
_O-
pi_180684410
haha, wat dom.
  maandag 23 juli 2018 @ 23:27:05 #26
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_180686399
_O-
pi_180689798
Lekker man. Ryan, kijk eens dom...
Jack does it in real time...
  dinsdag 24 juli 2018 @ 06:54:08 #28
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_180690131
Wahaha
pi_180692542
Net zo dom als Nasri dus. _O-
Citius, Altius, Fortius.
  dinsdag 24 juli 2018 @ 11:26:45 #30
39256 Bonobo11
Have a good time, all the time
pi_180693109
Ludo Dierckxsens praktijken
Feyenoord!!! * Barça
pi_180713056
''Rice is great if you're really hungry and want to eat two thousand of something.' - Mitch Hedberg
  woensdag 25 juli 2018 @ 12:55:12 #32
14505 OProg
A Life in Music
pi_180716372
quote:
Serena Williams voelt zich gediscrimineerd door groot aantal dopingtests

Serena Williams baalt van de hoeveelheid dopingtests die het Amerikaanse antidopingbureau USADA bij haar afneemt. De 23-voudig Grand Slam-winnares heeft het gevoel dat er meer op haar wordt gelet dan op andere tennissers.
"Het is weer zover dat er 'willekeurig' op doping wordt getest en dat alleen Serena wordt gecontroleerd", uitte ze woensdag haar frustratie op Twitter.

"Het is bewezen dat ik de Amerikaanse tennisser ben die de meeste tests moet ondergaan. Of het discriminatie is? Zo voelt het wel."

In juni werd aan de hand van gegevens uit de database van USADA bekend dat de 36-jarige Williams in 2018 al vijf keer is getest op doping, veel vaker dan alle andere Amerikaanse tennissters én de vijf beste mannelijke tennissers uit de Verenigde Staten.

Williams doet wel haar best om het grote aantal dopingtests positief te bekijken. "Ik houd in ieder geval de sport schoon en heb natuurlijk wel alles over voor een dopingvrije sport."
:')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  woensdag 25 juli 2018 @ 13:00:43 #33
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_180716477
Ah discriminatiekaart lol
  woensdag 25 juli 2018 @ 13:03:42 #34
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_180716528
quote:
10s.gif Op woensdag 25 juli 2018 12:55 schreef OProg het volgende:

[..]

:')
Ik weet niet wat lachwekkender is, die beschuldiging van discriminatie of dit stukje:

quote:
Williams doet wel haar best om het grote aantal dopingtests positief te bekijken. "Ik houd in ieder geval de sport schoon en heb natuurlijk wel alles over voor een dopingvrije sport."
:')
  woensdag 25 juli 2018 @ 14:10:00 #35
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_180717964
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juli 2018 13:03 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Ik weet niet wat lachwekkender is, die beschuldiging van discriminatie of dit stukje:

[..]

:')
hoe vaak Zouden Froome of Dumoulin dit jaar al getest zijn? 50x of zo?
pi_180718067
quote:
10s.gif Op maandag 23 juli 2018 19:38 schreef Pino112 het volgende:
Gewoon zelf op Twitter gezet

[ afbeelding ]
:')
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_180718151
quote:
10s.gif Op woensdag 25 juli 2018 12:55 schreef OProg het volgende:

[..]

:')
Het is niet willekeurig, maar targeted testing, en dat kan je verwachten na het panic room genot
pi_180736168
quote:
10s.gif Op woensdag 25 juli 2018 12:55 schreef OProg het volgende:

[..]

:')
Sowieso, hoe kan je het hebben over 'vaak' testen als het over tennis gaat? :')_
Jack does it in real time...
pi_180736459
quote:
1s.gif Op woensdag 25 juli 2018 14:10 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

hoe vaak Zouden Froome of Dumoulin dit jaar al getest zijn? 50x of zo?
Discriminatie! (van wielrenners)
in a crowd you lose humanity
  donderdag 26 juli 2018 @ 10:10:09 #40
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_180738190
quote:
1s.gif Op woensdag 25 juli 2018 14:10 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

hoe vaak Zouden Froome of Dumoulin dit jaar al getest zijn? 50x of zo?
Bij Armstrong gingen ze soms over de 100 tests per seizoen ... ( en die reed dan eigenlijk nog vrij weinig wedstrijden)
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  donderdag 26 juli 2018 @ 10:39:38 #41
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_180738672
ringsau twitterde op donderdag 26-07-2018 om 02:49:38 ASADA today announced sanctions for an Australian cyclist.This is a list of doping offences that is one of the longest I have seen.A veritable rolling pharmacy.Yet again no reasoned decision is publishedHT @OlympicStatman for sharing this!https://t.co/q6PmJM5NhT https://t.co/hNCq4ui1LT reageer retweet
Di_f1IEUYAAl12Q.jpg:large
Goed lijstje :D

Zou gaan om deze vent: https://www.procyclingstats.com/rider.php?id=129113&season=2018

Heeft er niet veel profijt van gehad :')
  Redactie Sport / Supervogel donderdag 2 augustus 2018 @ 06:47:49 #42
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_180889445
https://www.nu.nl/schaats(...)moon-schaatsers.html

quote:
De Nederlandse schaatsbond KNSB is verontrust over signalen dat schaatsers schildklierhormonen gebruiken om hun prestaties te verbeteren. Het schildklierhormoon staat niet op de internationale dopinglijst, maar mag niet zonder medisch attest worden voorgeschreven.
Dit zou echter wel gebeuren, melden Nieuwsuur en het Noordhollands Dagblad op basis van eigen onderzoek. De KNSB heeft een brief gestuurd aan de schaatsers waarin het zijn ongerustheid uit.

[..]

Dopinglijst
Op dezelfde datum (10 juli) van de brief van de KNSB is er ook een brief uitgegaan van de Dopingautoriteit naar het WADA. Hierin wordt gevraagd om schildklierhormonen op de dopinglijst te plaatsen, de lijst van verboden middelen.

[..]
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
pi_180889922
quote:
man, man, dat gebeurt al jaren, is niks nieuws, maar ja, voor hun wel
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 2 augustus 2018 @ 08:11:18 #44
426493 crew  PippenScottie
pi_180890018
Is Herman Ram bezorgd?
pi_180890063
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juli 2018 10:39 schreef hhh38 het volgende:
ringsau twitterde op donderdag 26-07-2018 om 02:49:38 ASADA today announced sanctions for an Australian cyclist.This is a list of doping offences that is one of the longest I have seen.A veritable rolling pharmacy.Yet again no reasoned decision is publishedHT @OlympicStatman for sharing this!https://t.co/q6PmJM5NhT https://t.co/hNCq4ui1LT reageer retweet
[ afbeelding ]
Goed lijstje :D

Zou gaan om deze vent: https://www.procyclingstats.com/rider.php?id=129113&season=2018

Heeft er niet veel profijt van gehad :')
Hoho, toch maar mooi 111e in de ronde van Overijssel.
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_180890075
quote:
1s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 08:11 schreef PippenScottie het volgende:
Is Herman Ram bezorgd?
Dan moet het er wel kneiterdik bovenop liggen, als Herman Ram al zorg uit. _O-

Schaatsen technische sport genot. O+
Jack does it in real time...
pi_180890152
quote:
1s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 08:18 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Dan moet het er wel kneiterdik bovenop liggen, als Herman Ram al zorg uit. _O-

Schaatsen technische sport genot. O+
Volgens het artikel ook veel gebruikt door wielrenners en atleten. *O*
in a crowd you lose humanity
pi_180890260
quote:
Wie zet er een kleine hack om de namen boven tafel te krijgen?
''Rice is great if you're really hungry and want to eat two thousand of something.' - Mitch Hedberg
pi_180891428
Goh, zouden ze alleen maar dat nemen?
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
pi_180891790
quote:
1s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 08:11 schreef PippenScottie het volgende:
Is Herman Ram bezorgd?
Nee, die is van de NDA
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')