abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_180021367
registreer om deze reclame te verbergen
image?span=6m&size=medium&currency= USD&exchange=coinbase image?span=24h&size=medium&currency=USD&exchange=coinbase

Cryptocoins?
Bitcoin is het bekendste voorbeeld van cryptocurrency. Naast Bitcoins zijn er nog heel veel 'altcoins' kijk hier maar eens voor een overzicht; CryptoCurrency Market Capitalizations. Bitcoin is bedoeld als betaalmiddel, je kan geld (Bitcoin) naar iemand overmaken zonder tussenkomst van een bank. De transactie is anoniem en binnen enkele minuten geregeld. Dit gebeurt allemaal door middel van een blockchain.

Blockchain?
De blockchain kun je zien als een kasboek dat wordt gecontroleerd door iedereen die gebruik maakt hiervan. Je kan in dat kasboek elke transactie zien die ooit heeft plaatsgevonden. De blockchain wordt door heel veel pc's gecontroleerd en is niet achteraf wijzigbaar. Een systeem wat moeilijk te manipuleren is dus.
In elk block in de blockchain zitten transacties van coins. Kijk maar eens hier om zelf een kijkje te nemen in zo`n blockchain; Bitcoin Block Explorer - Blockchain

Wie houdt de blockchain bij?
De blockchain wordt bijgehouden door zogeheten 'miners'. Deze (groepen van) pc's stoppen transacties in een block en voegen die toe aan de blockchain. De miner die het block uiteindelijk maakt wordt beloond met Bitcoin.
Dit is natuurlijk kort door de bocht; bekijk dit filmpje maar eens voor een uitgebreidere uitleg;


Er zijn tegenwoordig twee verschillende technieken die worden gebruikt om de blockchain bij te houden, namelijk; Proof of Work (PoW) en (Leased) Proof of Stake (LPoS of PoS). Wil je meer weten hierover dan ga je dit maar Googlen. :P

Minen levert dus geld op?
Ja. Maar op kleine schaal is het minen van Bitcoin eigenlijk niet meer rendabel door de kosten van aanschaf van hardware, stroomkosten etc. Dit omdat het minen van Bitcoin ook steeds moeilijker wordt en er veel concurrentie is. Wellicht als Bitcoin in de toekomst nog veel meer waard word dat het weer rendabel wordt. Het minen van sommige altcoins op kleine schaal kan wel rendabel zijn, helemaal met wellicht een prijsstijging in het verschiet.

En wat zijn de verschillen tussen Bitcoin en verschillende altcoins?
De verschillen tussen al die coins zijn soms minimaal en soms gigantisch groot. Op de verschillende websites van de coin is informatie te vinden over de technische werking of de visie van het team erachter.

tenor.gif?itemid=8410476
groeten

Ok. Hoe kom ik aan cryptocurrency?
Cryptocurrency kun je kopen via bedrijven of via een exchange. De laatstgenoemde is eigenlijk een soort AEX maar dan alleen voor cryptocurrency. Kopen via een exchange is meestal goedkoper dan het kopen van een bedrijf. Dit omdat je nu geen tussenpersoon hebt maar rechtstreeks van een andere gebruiker koopt.

En hoe sla ik mijn digitale geld nu veilig op?
In een wallet. En dat kan op verschillende manieren en plekken, elk met zijn eigen voor en nadelen.
Je kan het in je wallet op een exchange bewaren maar de geschiedenis heeft geleerd dat dit niet altijd een goed idee is. Je kan bij je wallet door middel van een private key, alleen hiermee kun je transacties doen. Omdat de exchange jouw private key beheerd kan de eigenaar van die exchange er in theorie dus met al het geld vandoor gaan. Google maar eens op 'mt. Gox' voor een voorbeeld.

Wil je dagelijks handelen met crypto dan is het handiger om je coins op een exchange te laten. Koop je ze voor de lange termijn dan kun je het beter opslaan in een ander soort wallet.

Wallet? Offline wallet? Hardware wallet? Paper wallet? Wat?
Een wallet komt in verschillende vormen. Je kan een walletprogramma voor desbetreffende coin installeren op je pc / laptop / telefoon / tablet en daar je coin in opslaan. Maakt wel een backup van je private key zodat als deze crasht je je coins nog wel van recoveren.

Daarnaast zijn er ook hardware wallets tekoop zoals de Trezor of de Nano Ledger.

Een paper wallet is heel simpel. Je maakt online een bitcoinadres aan en stuurt naar dat adres je coins. Je print je private key uit. Deze sla je op een aantal plekken veilig op en je coins staan nu op dat adres in de blockchain opgeslagen. Met die key kun je op een later tijdstip een wallet installeren en bij je coins.

Meer info: https://www.coindesk.com/information/paper-wallet-tutorial/

Probeer 3rd party wallets te vermijden. Dit zijn Wallets die zijn gemaakt door een partij die niet in eerste instantie bij het team zit dat desbetreffende coin heeft ontwikkeld. Het verleden heeft uitgewezen dat hier nog wel eens misbruikt van is gemaakt.

Wat een hoop info. Waarom moet ik instappen?
Omdat je bank 0.1% rente per jaar geeft en omdat de blockchain de toekomst heeft. Het is niet voor niks dat er steeds meer geld in cryptocurrency omgaat. To the moon motherfuckers!

En wat zorgt er nou voor dat een coin waarde krijgt?
De markt bepaalt de waarde van een coin. Hoe meer mensen er heil in zien, hoe meer het waard wordt.

Maar nu even serieus, ik snap er nog steeds niks van!
Bekijk hier stap voor stap handleidingen:
BTC / [N00B] Crypto beginnerstopic #1 Voor al je kleine en grote vragen

Hoe claim ik een geforkte munt?
Door je private key in een wallet te importeren die de nieuwe munt support (wel eerst je Bitcoins verplaasen naar een ander adres!). Gedetailleerde uitleg voor Bitcoin Cash en Bitcoin Gold: BTC / [N00B] Crypto beginnerstopic #2 Voor al je kleine en grote vragen

Afkortingen en jargon
FOMO - Fear of missing out - Paniekreactie omdat een coin opeens erg veel in waarde stijgt. Paniekaankoop.
FUD - Fear, uncertainty, doubt. Op het moment dat er angst en onzekerheid in de markt zit dan gaan vaak veel mensen hun geld omzetten naar fiat. Dit zorgt voor een dalende trend of crash in de markt.
ICO - Initial Coin Offering. Een nieuwe munt wordt gentroduceerd. Hier is geld voor nodig. Vroege investeerders kunnen in een ICO investeren in de hoop dat de munt daarna een veelvoud waard wordt.
Fee - Om een transactie te doen moet er fee worden betaald. Dit is een bedrag dat ervoor zorgt dat jouw transactie in behandeling wordt genomen. Sommige exchanges rekenen ook fee om uit te laten betalen.
Hodlen - Je cryptomunten altijd houden (holden).

Shorten? Long gaan? Margin trading? Leverage?
Geen zin om nu deze termen nu uit te leggen. Google er maar op :').

Exchanges;
Kraken | Buy, Sell and Margin Trade Bitcoin (BTC) and Ethereum (ETH) - Buy, Sell, Trade Bitcoin
Bittrex.com - Bittrex, The Next Generation Digital Currency Exchange
Binance - Chinese exchange, werkt goed voor handelen tussen crpytomunten

Bedrijven waar je crypto kan kopen buiten een exchange om?
Bitcoins Kopen en Verkopen met iDEAL, Bancontact of SEPA | LiteBit
Bitonic
Bitcoins kopen - iDEAL, Banktransfer of Creditcard | BTC Direct

Bitcoin block explorers
Blockchain.info
BlockExplorer.com
CryptoGraffiti.info

Crypto koersen
Coinmarketcap.com - CryptoCurrency Market Capitalizations
Cryptodashboard.io - Lichtgewicht versie van Coinmarketcap met auto refresh
cryptowat.ch - Live koersen van de belangrijkste exchanges

Gedetailleerde crypto statistieken
fork.lol
coin.dance
Statoshi.info
Cryptocurrency Mining Profitability
BitcoinWisdom.com

Crypto nieuws
Bitcoin Magazine
Coindesk
CoinTelegraph
/r/CryptoCurrency
/r/Bitcoin (Bitcoin.org / Bitcoin aanhangers)
/r/btc (Bitcoin.com / Bitcoin Cash aanhangers)

Bitcoin resources (websites)

Bitcoin en belastingaangifte

Bitcoins als vermogen: box 3
Het bezit van bitcoins en andere cryptovaluta wordt gezien als vermogen. Vermogen moet worden opgegeven in box 3.

De waarde die u opgeeft is de waarde (in euro’s) van uw cryptovaluta op 1 januari van het fiscale jaar. Bij uw belastingaangifte over het jaar 2016, geeft u dus aan hoeveel uw ‘coins’ op 1 januari waard waren. Wij adviseren u om altijd al uw currencies op te geven, ook als het om kleine bedragen gaat. Immers kan uw cryptovaluta in een jaar sterk in waarde stijgen, als u het niet eerder heeft opgegeven dan kampt u in de toekomst wellicht met een voor de belastingdienst onverklaarbaar vermogen.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de Belastingdienst.

Starten met het kopen van Bitcoin of Altcoins
- Open een account op bijv Binance.(Zie hierboven)
- Bij de tab 'Deposits/withdrawals' kies je 'Deposit' bij Ether. Kopieer het wallet-adres.
- Koop Ether (bijvoorbeeld bij BTC-direct of Bitonic). Verzend het naar het adres van Binance. Betaal met iDeal.
- Na de verwerkingstijd (meestal 20-30 min) staat je saldo in Ether op Binance. Via de Exchanges kan je Ether kopen/verkopen voor andere Crypto.
(Elke transactie -dus koop/verkoop van crypto op Binance- kost je 0,1% van de transactiesom aan fee. Lagere fee (0,05%) is mogelijk als je BNB-crypto gekocht hebt. In dat geval gaan deze fees direct van je BNB-saldo af.)

DISCLAIMER:
Cryptocurrency is een erg jonge en volatiele markt. Nog meer dan voor elke andere markt geldt hier dat je je goed moet inlezen en investeer enkel geld dat je kan missen. Don't invest recklessly.
pi_180021634
Ik baal stiekem wel dat ik niet bij de Dogecoin conference was :(
pi_180021780
Colombiaaasssjahaashaaa
Vakman pur sang
pi_180021794
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zondag 24 juni 2018 20:46 schreef Lospedrosa het volgende:
Colombiaaasssjahaashaaa
Colombiacoin moooohoooon
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
pi_180021801
loomdart twitterde op zondag 24-06-2018 om 18:53:01 "hhahahahh take that stupid bears" https://t.co/SBSmFVrFxU reageer retweet
moooooonnn
pi_180021882
Polen gaan rekt man.
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
pi_180021970
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 24 juni 2018 20:47 schreef iloveshitcoins het volgende:
loomdart twitterde op zondag 24-06-2018 om 18:53:01 "hhahahahh take that stupid bears" https://t.co/SBSmFVrFxU reageer retweet
moooooonnn
Bulltrap.
pi_180022205
quote:
0s.gif Op zondag 24 juni 2018 20:50 schreef Grrrrrrrr het volgende:
Polen gaan rekt man.
https://twitter.com/btc_kahir/status/1010929870182834176?s=21

[ Bericht 8% gewijzigd door Lospedrosa op 24-06-2018 21:13:57 ]
Vakman pur sang
  zondag 24 juni 2018 @ 21:05:19 #9
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_180022249
quote:
1s.gif Op zondag 24 juni 2018 21:03 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
fout
pi_180022294
Wat zegt crypto-Edje er eigenlijk allemaal van?
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
pi_180022417
quote:
0s.gif Op zondag 24 juni 2018 21:07 schreef Grrrrrrrr het volgende:
Wat zegt crypto-Edje er eigenlijk allemaal van?
'moon'
pi_180022659
wat de F is WaykiChain nou weer, er zijn wel veel "-chain" coins tegenwoordig he
pi_180022900
Enne wat is er met John McAfee? Die heeft er beter uitgezien, hij is vergiftigd volgens eigen zeggen en op zoek naar de dader, staat op z'n Twitter. Vage shit ook altijd met die gast

https://twitter.com/officialmcafee/status/1010181558031015936

[ Bericht 21% gewijzigd door metallicelmo op 24-06-2018 21:55:26 ]
pi_180023567
quote:
0s.gif Op zondag 24 juni 2018 20:50 schreef Grrrrrrrr het volgende:
Polen gaan rekt man.
Wat een deceptie, als je zo uit de kwalificatie komt! Lijkt nergens op... _O-
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_180023841
quote:
0s.gif Op zondag 24 juni 2018 21:32 schreef metallicelmo het volgende:
Enne wat is er met John McAfee? Die heeft er beter uitgezien, hij is vergiftigd volgens eigen zeggen en op zoek naar de dader, staat op z'n Twitter. Vage shit ook altijd met die gast

https://twitter.com/officialmcafee/status/1010181558031015936
Hij is oud en heeft gewoon een hartaanval of iets anders serieus gehad. In JMA-land is dat natuurlijk meteen een aanslag :')
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
  zondag 24 juni 2018 @ 22:31:21 #16
474113 hodlwave
HODL fanaat
pi_180024162
quote:
0s.gif Op zondag 24 juni 2018 20:39 schreef KappenBakken het volgende:
Ik baal stiekem wel dat ik niet bij de Dogecoin conference was :(
:D!
  Moderator maandag 25 juni 2018 @ 04:53:44 #17
20004 crew  EggsTC
GOA
pi_180028062
Zijn we al rekt?
Lambo of Rekt
pi_180028073
quote:
10s.gif Op maandag 25 juni 2018 04:53 schreef EggsTC het volgende:
Zijn we al rekt?
behoorlijk ja.
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
  Moderator maandag 25 juni 2018 @ 05:05:39 #19
20004 crew  EggsTC
GOA
pi_180028098
quote:
1s.gif Op maandag 25 juni 2018 04:57 schreef Grrrrrrrr het volgende:

[..]

behoorlijk ja.
Echt een joke deze markt :D
Lambo of Rekt
pi_180028113
quote:
10s.gif Op maandag 25 juni 2018 05:05 schreef EggsTC het volgende:

[..]

Echt een joke deze markt :D
universa doet het relatief goed. :+
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
pi_180028698
Wat een shitstorm. :D
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
pi_180028880
Vandaag mainnet van trx over shitstorms gesproken.
pi_180029207
Zak maar lekker door.
pi_180029238
head & shoulders.
  maandag 25 juni 2018 @ 08:58:15 #25
230730 Koelkastje
Mental Madness
pi_180029272
quote:
0s.gif Op maandag 25 juni 2018 08:55 schreef iloveshitcoins het volgende:
head & shoulders.
Knee and toe, knee and toe
Hmz...
pi_180029317
quote:
10s.gif Op maandag 25 juni 2018 08:58 schreef Koelkastje het volgende:

[..]

Knee and toe, knee and toe
:)
pi_180029320
is Tokenpay nou een scam of niet? heb t niet echt gevolgd laatste tijd en kom mn wallet niet meer in.
  maandag 25 juni 2018 @ 10:20:22 #28
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_180030540
CPChain roadmap *O*

xieMh3G.png

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Please sir. When moon? When Mustang?
pi_180031574
Dgho1oxW0AAAnc3.jpg:large
pi_180031597
quote:
Er gaan dus nog wel meer weak hands uitgeschut worden de komende tijd.
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
pi_180031660
quote:
0s.gif Op maandag 25 juni 2018 11:31 schreef ITrade het volgende:

[..]

Er gaan dus nog wel meer weak hands uitgeschut worden de komende tijd.
denk dat we wel tot de -80 -90% uit kunnen komen. dat is nog een keer -20% en -60% van hier.
pi_180031729
Grappig dat ik helemaal niet het idee heb gehad dat er in september 2017 zo'n bloedbad is geweest in cryptoland
  maandag 25 juni 2018 @ 11:44:11 #33
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_180031874
quote:
0s.gif Op maandag 25 juni 2018 11:38 schreef metallicelmo het volgende:
Grappig dat ik helemaal niet het idee heb gehad dat er in september 2017 zo'n bloedbad is geweest in cryptoland
Nee vergeten door de moon van december/januari :')
  maandag 25 juni 2018 @ 12:20:33 #35
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
  Moderator maandag 25 juni 2018 @ 12:25:43 #36
20004 crew  EggsTC
GOA
pi_180032825
Zijn we al moen?

Hebben we al onze knaken dik terug verdiend met SEAL?

Wat een godencoin, dat Seal _O_
Lambo of Rekt
  maandag 25 juni 2018 @ 12:26:55 #37
475897 ssjgoku
Ultra Instinct!
pi_180032859
quote:
11s.gif Op maandag 25 juni 2018 12:25 schreef EggsTC het volgende:
Zijn we al moen?

Hebben we al onze knaken dik terug verdiend met SEAL?

Wat een godencoin, dat Seal _O_
4e plek.
Runner voor 1e plek, logistics.
DHL zag hier wel wat in :D
It is not a sin to fight for the right cause. There are those who words alone will not reach.
  maandag 25 juni 2018 @ 12:27:48 #38
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_180032882
quote:
11s.gif Op maandag 25 juni 2018 12:25 schreef EggsTC het volgende:
Zijn we al moen?

Hebben we al onze knaken dik terug verdiend met SEAL?

Wat een godencoin, dat Seal _O_
Geen idee deze bazencoin staat niet op coinmarketcap :')
  maandag 25 juni 2018 @ 12:32:32 #39
475897 ssjgoku
Ultra Instinct!
pi_180033003
quote:
1s.gif Op maandag 25 juni 2018 12:27 schreef leolinedance het volgende:

[..]

Geen idee deze bazencoin staat niet op coinmarketcap :')
Idd, dat is wel gaar.
Grafcoin ook. :(
It is not a sin to fight for the right cause. There are those who words alone will not reach.
  maandag 25 juni 2018 @ 12:35:26 #40
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_180033049
quote:
Mooie lijntjes man, vooral omdat de grafiektrend totaal buiten die fleurige regenboog valt. Echt supersterk en veelzeggend, mooie beargumentering ook waarom we ons iets van deze kleurendiarree moeten aantrekken.

^O^
Please sir. When moon? When Mustang?
pi_180033062
https://hacked.com/eos-ra(...)-chinese-government/

China’s Center for Information Industry Development (CCID) zet EOS op nummer 1. Wat verrassend dat een overheid kiest voor een coin waar je accounts kan blokkeren.
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
  maandag 25 juni 2018 @ 12:41:15 #42
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_180033146
quote:
3s.gif Op maandag 25 juni 2018 12:35 schreef Rossdale het volgende:

[..]

Mooie lijntjes man, vooral omdat de grafiektrend totaal buiten die fleurige regenboog valt. Echt supersterk en veelzeggend, mooie beargumentering ook waarom we ons iets van deze kleurendiarree moeten aantrekken.

^O^
zxvttfyq5sb5.jpg
  Moderator maandag 25 juni 2018 @ 12:44:27 #43
20004 crew  EggsTC
GOA
pi_180033189
BetterCodeHub twitterde op maandag 25-06-2018 om 12:07:19 @diarmaid Congrats to SEAL team for the technical code quality of your solution. 10 out of 10 👍 makes your solution future-proof 🚀. @seal_network https://t.co/dW6ZyjP8qQ reageer retweet
Lambo of Rekt
  maandag 25 juni 2018 @ 12:44:32 #44
475897 ssjgoku
Ultra Instinct!
pi_180033192
quote:
1s.gif Op maandag 25 juni 2018 12:41 schreef leolinedance het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Hahahah _O-
It is not a sin to fight for the right cause. There are those who words alone will not reach.
  Moderator maandag 25 juni 2018 @ 12:44:59 #45
20004 crew  EggsTC
GOA
pi_180033199
quote:
10s.gif Op maandag 25 juni 2018 12:26 schreef ssjgoku het volgende:

[..]

4e plek.
Runner voor 1e plek, logistics.
DHL zag hier wel wat in :D
Zijn er al bonustokens _O_
Lambo of Rekt
pi_180033213
quote:
0s.gif Op maandag 25 juni 2018 12:36 schreef ITrade het volgende:
https://hacked.com/eos-ra(...)-chinese-government/

China’s Center for Information Industry Development (CCID) zet EOS op nummer 1. Wat verrassend dat een overheid kiest voor een coin waar je accounts kan blokkeren.
Niet zomaar "een" overheid he :P

Een van de meer autoritaire regimes van deze wereld.
  maandag 25 juni 2018 @ 12:45:56 #47
475897 ssjgoku
Ultra Instinct!
pi_180033218
quote:
0s.gif Op maandag 25 juni 2018 12:44 schreef EggsTC het volgende:

[..]

Zijn er al bonustokens _O_
Ik durf het niet te roepen :7
Deze week geven ze aan.
It is not a sin to fight for the right cause. There are those who words alone will not reach.
  maandag 25 juni 2018 @ 12:48:49 #48
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_180033265
quote:
10s.gif Op maandag 25 juni 2018 12:26 schreef ssjgoku het volgende:

[..]

4e plek.
Runner voor 1e plek, logistics.
DHL zag hier wel wat in :D
Pffff, logistiek? Dat is toch maar een nichemarket?
Please sir. When moon? When Mustang?
  Moderator maandag 25 juni 2018 @ 12:49:29 #49
20004 crew  EggsTC
GOA
pi_180033271
quote:
10s.gif Op maandag 25 juni 2018 12:48 schreef Rossdale het volgende:

[..]

Pffff, logistiek? Dat is toch maar een nichemarket?
SEAL _O_

Gaat ons uit het rood helpen _O_ Blij dat jinxed me in deze ico heeft gejinxed _O_
Lambo of Rekt
pi_180033283
quote:
0s.gif Op maandag 25 juni 2018 12:45 schreef KappenBakken het volgende:

[..]

Niet zomaar "een" overheid he :P

Een van de meer autoritaire regimes van deze wereld.
Klopt, het is natuurlijk een handige functie voor China om de accounts van mensen die een kapitaalvlucht maken te bevriezen. *)
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')