abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_179908630
Hoi
Ik heb nu een week geen contact met mijn ex, en de relatie is al 3.5maanden uit.
Ik begin nu pas sinds ik geen contact meer heb meer en meer vermoedens te krijgen dat hij een narcist was, en ik compleet ben gehersenspoeld.

Ik ben nu zelf compleet in de war met vanalles.

Toen ik hem leerde kennen hemelde hij mij op, ik was bijzonder en er waren geen anderen dan ik. Hij wilde mij met wel een gezin, en leek wel te willen samenwonen, en hij beweerde dat hij de man kon zijn die er echt voor mij zou zijn, hij was namelijk een echte gentlemen zei hij.

Toen ik hem langer leerde kennen, kon ik al niet met hem naar een restaurant want dan werd hij boos als ik 1seconde van hem wegkeek, en vermoede hij dat ik naar anderen keek, terwijl hij mij altijd weigerde aan te kijken. Hij geloofde niet in de ware, en toen ik vroeg wat vind je leuk aan mij: kon hij niks bedenken. Ik moest ook altijd smeken om een knuffel of een zoen, en in het openbaar wilde hij niet eens meer met mij praten, om allerlei redenen dat ik het haast ging geloven. Liefde was een connectie tussen 2 personen, en anderen (openbaar) had daar niks mee te maken. Hij vond dat ongemakkelijk en wekte zijn depressiviteit op beweerde hij. Zo was hij depressief, en had allerlei moralen over wat goed en slecht was, en hij vond mij nep omdat ik een oppervlakkig mens was dat liefde op een fysieke manier moest uiten.

De hele wereld was nooit goed, hij vond mensen die sociaal media hadden een lager ras, en iedereen die een beetje gay of hip in de bijenkorf rondliep gaf hij het liefste een kogel door de kop. Volgens hem was het normaal dat mensen elkaar uitmoorden maar dat dit niet gedaan wordt door slechts de wetgeving. Hij beweerde ook dat de huidige maatschappij hip aan het doen was met het homotijdperk, en dat het einde van de mensheid zou zijn.

Als hij boos was in een discussie ( we hadden altijd discussie want alles wat ik zei was fout en onzin), pakte hij mij soms hard vast waardoor ik moest huilen: dan zei hij vervolgens dat ik een paniekaanval had dat ik aan het janken was. Maar ik zei: nee dat is omdat je me zo hard vast pakt. Hij helemaal zeggen: rustig rustig je hebt paniek dit is niet goed, ik hou je vast zodat je tot rust kwam: maar ik raakte in paniek door zijn fysieke agressie.

Hij weigerde ook activiteiten te plannen, hij zei altijd: ik kan niet van tevoren weten of ik wel met je een activiteit kan doen, maar met andere mensen kon hij wel plannen. Hij vond het respectloos dat ik hem onder druk zette, en werd dan wel boos als ik vervolgens met andere mensen maar afsprak. ( Ik wist wel welke dagen ik hem zag, ik zag hem wel 5x per week, maar hij wilde alleen maar aan zijn studie zitten, en niks met mij leuks doen, en die beloftes kon hij mij ook niet geven). Ook weigerde hij een souveniertje van zijn vakanties ( was 8x afgelopen jaar, omdat zijn studie dat financierde) voor mij mee te nemen, want meneer was arm, maar kwam wel met allemaal dure spullen voor zichzelf terug van die studiereisjes.

Hij vond het dan oppervlakkig dat ik eens een souveniertje vroeg, en vond mij meteen een verwende diva. Ook wilde hij niet met mij een weekendje weg: want dit was geen investering in zijn leven, als ik echt van hem hield kon ik wel wachten tot hij met pensioen was om met hem een weekendje weg te gaan.

Hij vond mijn vrienden niks, en wilde nooit mij erbij hebben als hij eens vrienden zag ( hij zag heel weinig zijn vrienden, was 5x in de week bij mij) maar ik had zo vaak besproken dat ik het zo fijn eens zou vinden om te weten wie zijn vrienden waren. Hij zei dat hij dat onzin vond omdat het goed moest zitten tussen ons 2 en ik moest kappen met schijn voor de buitenwereld ( hij had zelf ook geen social media en weigerde ook fotos van ons te laten maken). Hij gaf toe dat sommige vrienden na onze 9 maanden relatie nog steeds niet wisten dat ik zijn vriendin was: want dat was gewoon niet het onderwerp waar hij met zijn vrienden over praatte, hij is niet het type man dat over zijn vriendin praat beweerde hij.

Hij zeikte alles wat ik deed, de studie die ik deed was volgens hem niet juist, ik had foute keuzes in mijn leven gemaakt. Ik denk dat dat is omdat ik iets met informatica doe, en hij wordt altijd erg jaloers dat ik veel met mannen daar samen werk. Hij doet zelf ook die studie, daar leerde ik hem van kennen trouwens. Ook vond hij dat mensen zoals ik geen diploma verdienden omdat ik de norm van de studie onderuit haalde ( ik ben niet zo harde werker als hem in de studie en dit zou zijn zelfde toekomstige diploma minder waard laten zijn.

Volgens hem worden mensen ook dommer door social media. Volgens hem is iedereen gay en heeft iedereen het fout. Als ik een knuffeltje wilde als ik emotioneel was, was ik verwend en loste dat niks op voor het lange termijn: hij was de goede partner en wilde dingen oplossen en volgens hem wilde ik niks oplossen: een knuffel was geen oplossing als ik mij rot voelde, dat was wegstoppen en korte termijn behartigen. Een ontbijtje op bed en bloemen vond hij ongein. Terwijl hij begin relatie beweerde dat hij daar echt goed in was, nou nooit gehad.

Toen kinderen, ik wilde over 4 jaar kinderen, hij zei: ik kan je niet die garantie bieden: ik wil eerst mijn phd afronden en dat kan nog 7 jaar hoogtens duren, dus misschien moet je 7 jaar wachten. Toen ik later zei, sorry ik vind dit te lang duren als ik 7 jaar moet wachten: werd hij boos en beweerde hij dat hij met mij afgesproken had om over 4 jaar kinderen te nemen, los van zijn phd. En allemaal dat soort verdraaiingen! Teveel om op te noemen.

We hadden ons toekomst plannen ook besproken, ik had gezegd ik wil je volgen als je naar het buitenland gaat, maar wel aan de zee, en je wacht nog wel op mij toch als ik mijn master nog niet heb afgerond en jij wel? Hij stemde toe.
Even later kwam ik erachter dat hij in parijs en zurich had gekeken voor zijn toekomst: en ik zei, denk je nog ook aan mij in je toekomstplaatje? Ik wilde aan zee en hij zei: je liegt je zei dat je mee ging waar dan ook.
Ook wilde hij plots niet meer op mij wachten als hij eerder klaar was met buitenland.

Hij nam mij ook niet meer mee naar zijn ouders, ( die ik wel vrij snel had ontmoet) en het deed mij pijn dat hij steeds meer activiteiten met anderen ging doen ( wel alleen studie gerelateerd haast) en hij daar wel energiek gedrag en kon lachen. Met mij wilde hij nooit lachen en was hij altijd chagerijnig en voelde ik mij een last voor hem. Alles was onzin wat ik deed en zei.
Totaal een ander persoon dan hoe ik hem als vriend had leren kennen, toen kon ie wel nog lachen en dingen doen met mij.

Als ik lach word hij boos: dan zegt hij: je lacht mij uit he.

Ook zei hij wel eens: over 5 jaar wil ik een spuitje, ik wil niet meer leven. Ik ben toch leeg van binnen, ik ben niks. Ik wil euthanasie, en 5 jaar nadenken hoe ik aan mijn moeder een goede brief kan schrijven waarom ik niet meer wil.

Ook als we een discussie hadden en hij kon een keer niet over zichzelf heen lullen, kreeg hij wel weer een depressieve aanval op dat moment, en kon hij plots niks meer. Toen ging ik lief voor hem zorgen, en kon hij zijn fouten en ongelijk in de discussie altijd ontlopen, omdat het ernstig slecht ging met zijn gemoedtoestand.

Ik had hem na een tijdje overtuigd om linkedin te nemen, hij was anti en vond dat neppe mensen. Uiteindelijk had hij het genomen omdat het realistischer voor zijn carriere was. Hij beweerde dat hij het echt zou verwijderen, en het nu even kort had puur om 1 conferentie binnen te komen. Nu zie ik dat hij er elke dag wel weer nieuwe dingen opzet, en heel actief zijn linkedin nu bijhoudt, terwijl hij voor mij geen tijd had, of ook niet voor onze activiteiten bedenken maar wel voor zijn linkedin.

Ga maar door, hij had voor alles excuses alles was slecht en fout volgens hem, maar dan zag ik hem zelf hypocriet allemaal dingen doen. Het is teveel om op te noemen, dit is slechts 0.00001 procent van hem. Dat slechts in 9 maanden relatie.

Nu is het contact verbroken, en ik word helemaal gek, verdrietig en woedend in mijn kop. Ik snapte niet dat hij overal een probleem van maakte, om alles gezeik, om alles theory en moralen. Ik was een kudde dier als ik eens een handje met hem wilde lopen, maar hij wilde wel alleen per se een bestuurtje doen met dezelfde groep mensen anders weigerde hij als het met andere mensen was terwijl hij die niet eens kende: want die waren incapabel: nou ofzo hij dan geen kudde dier is..

Nu is het zo stil, zonder die dagelijkse problemen over het leven van hem, dat ik het eng vind. Ik was het gewend geraakt om op eieren te lopen, en elke dag een eindeloze boze discussie van hem te krijgen. Al ging het over een kledingstuk, of een broodje bij de supermarkt: daar kon 20 uur discussie en ruzie over ontstaan, dat ik opgeefment hem altijd zijn gelijk gaf, en hem haast ging geloven: volgens mij was dat het hersenspoel gedeelte: het niet meer zelf nadenken en maar opvolgen, want als je je eigen mening zegt wordt je gestraft.

Ik heb enorme moeite met deze relatie los te laten, enorme afkikking en ik mis en merk dat ik hem onbewust ook als een soort van god ben gaan zien. Ik hoefde niet zelf na te denken en dat voelde veilig als een thuis. Nu ben ik angstig, mis ik hem, mis ik de ellende, en alle moralen volgens hem over het leven, en vind ik de omgang met andere mensen zo makkelijk gaan dat ik het moeilijk als diepgang kan beschouwen.

Ook kan ik de zinnen niet van hem loslaten toen hij zei: al die andere mannen gaan niet echt om jou geven wat ik wel deed, die zijn slechts oppervlakkig en praten gewoon met jou mee. Ik ben bijzonder en heb echte diepgang, jammer dat je niet wilt leren van je leven, en je dingen blijft doen in je leven waarbij je niet optimaal leeft.

(Terwijl hij mij isoleerde en altijd thuis wilde laten zitten, dat merkte ik enorm) maar hij vond mij triest dat ik geluk bij andere mensen wilde zoeken, alles wat ik met mijn vrienden kon doen, moest ik met hem kunnen doen, maar als ik dan vroeg: dan had hij nooit tijd. Hij nam ook nooit initiatief met afspreken, hij was eenmal zo en verwachte dat ik dat deed, al dat initiatief, want ik was wel een type van initiatief, en ik moest daarin mijzelf blijven. Hij werd boos toen ik een keer maar met een vriendin was gaan afspreken omdat ik niks van hem hoorde, en zei: waar trek je die conclusie uit?

Als ik over hem zeg; ik ''denk'' dit of dat over jou, zegt hij: wie ben jij om dat te concluderen?! Jij weet niks, en wie zegt dat ik dit niet wil omdat ik .... dit niet doe, of dat ik het zo bedoel omdat ik.... zo reageer of doe. Terwijl hij wel vanalles over mijn persoonlijkheid concludeerd, en dan zegt hij: dat weet jij zelf ook heel goed dat je zo bent.

Hoe kom ik over dit heen? Please alle mensen die in een sekte, loverboy, of relatie met narcist hebben gehad, en hoe je dit loslaat, vertel me. De wereld is nu zo stil, zonder zijn problemen frustratie om alles wat ik dagelijks te verduren had. Ik voel vreemdgenoeg nu geen controle of iets meer over mij.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 19-06-2018 22:47:51 ]
pi_179908784
Neem het jezelf iig niet kwalijk. Dat je zo'n persoon in je leven kreeg kan je verder niks aan doen en dat gedrag sloop erin en het is soort nachtmerrie waar je moeilijk uit kan komen om maar te zeggen (omdat hij je afhankelijk van hem maakte). Probeer jezelf terug te vinden naar de versie wie je was voor dat je hem kende. Laat hem geen macht over je hebben.
'' I am under no obligation to make sense to you.''
pi_179908843
Zie het als je bevrijding.
Whatever...
pi_179909036
Wat mij hielp was er over lezen (bijv gaslighting) maar dat was puur voor mezelf om inzicht te krijgen wat er gebeurd was. Zo onwerkelijk blijft het, dat je denkt waarom het zo gegaan is en ook onbegrip (van andere en ook jezelf). Twijfel iig niet aan jezelf wie je bent als persoon.
'' I am under no obligation to make sense to you.''
pi_179909537
https://www.exitnarcist.nl/slachtoffer-van-gaslighting/

het ding is alleen. Mijn vriendje voor mijn laatste ex, was ook narcist ( en pedofiel :( )
zijn narcisme was getest en eruit gekomen. maar mijn laatste ex, had mij pas echt goed te pakken , omdat hij echt heel netjes kon blijven spelen en ik dacht dat ik zelf echt gek werd!
pi_179909567
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 23:02 schreef Borrelnootje00 het volgende:
Wat mij hielp was er over lezen (bijv gaslighting) maar dat was puur voor mezelf om inzicht te krijgen wat er gebeurd was. Zo onwerkelijk blijft het, dat je denkt waarom het zo gegaan is en ook onbegrip (van andere en ook jezelf). Twijfel iig niet aan jezelf wie je bent als persoon.
hoelang had jij een relatie, en kan je concrete voorbeelden noemen ? hoe raakte je van hem los? hoe was hij naar je vrienden en familie? hoe was hij in het begin? ik bne benieuwd.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 19-06-2018 23:22:30 ]
pi_179909581
Hoe is het uitgegaan?
pi_179909624
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 23:22 schreef Fokpop het volgende:
Hoe is het uitgegaan?
Ik zei dat ik het zat was dat hij elk gevoel van mij ontkende en onzin vond, en hij weigerde me vaker een knuffel of vertoning van affectie te geven. En dat ik hem egoistisch vond en altijd vanuit een ''ik'' vorm dan een ''wij'' vorm dacht. Ik zei: ga weg uit mijn huis, ik verdien niet meer zo iemand als jij die zo met mij omgaat en ik mij nu weer eenzaam voel terwijl jij naast mij ligt. Ik voel mij nooit geliefd bij jou ( toen hij naast mij in bed lag en hij mij weigerde aan te raken, want hij was iets in een vorige discussie niet eens). Toen gehuild en afgesloten beide van: ik hou van je en ik ga je missen. En toen verliet ie mijn huis.

Hij noemde mij ook altijd krankzinnig en kon mij niet serieus nemen. Het erge is: toen ik mijn ex leerde kennen kon ik bij hem zo goed kwijt dat mijn narcistische pedo ex altijd zo gemeen zei: je bent krankzinnig en dat ik dat zo erg vond. Vervolgens ging dus mijn laatste ex mij express zo noemen terwijl hij wist hoeveel pijn mij dat deed!

Relatie was al 3 maanden toen uit maar we probeerden weer en plots zei hij ook die avond toen ik zei hup je gaat nu weg mijn huis uit: huh ik dacht dat wij een relatie hadden, terwijl ik al die tijd niks van hem mocht opeisen: want we hadden géén relatie die 3 maanden.

[ Bericht 12% gewijzigd door #ANONIEM op 19-06-2018 23:27:34 ]
pi_179909655
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 23:20 schreef slangebek het volgende:
https://www.exitnarcist.nl/slachtoffer-van-gaslighting/

het ding is alleen. Mijn vriendje voor mijn laatste ex, was ook narcist ( en pedofiel :( )
zijn narcisme was getest en eruit gekomen. maar mijn laatste ex, had mij pas echt goed te pakken , omdat hij echt heel netjes kon blijven spelen en ik dacht dat ik zelf echt gek werd!
Het is ook wel een beetje gek dat je nu zo een ander verhaal plaatst ja. Opvallend veel hij deed dit, hij deed dat. Ga je eens leren focussen op wat jij wel en niet wil en wat jij kan en moet doen. Leer meer vertrouwen op doen wat jij wil in plaats (vanuit je verlatingsangst) zo krampachtig vast te willen houden aan iets wat kennelijk nogal kut is om zo iemand maar te blijven paaien.
pi_179909671
Ik denk dat je er ook wel voor open stond, leer eerst jezelf kennen en wat jij belangrijk vindt.
Ga op een vechtsport of zo, leg je telefoon een tijdje aan de kant en gewoon heel veel trainen.
Een volgende keer raak je hopelijk minder uit balans.
pi_179909689
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 23:22 schreef slangebek het volgende:

[..]

hoelang had jij een relatie, en kan je concrete voorbeelden noemen ? hoe raakte je van hem los? hoe was hij naar je vrienden en familie? hoe was hij in het begin? ik bne benieuwd.
Kan wel kort wat vertellen, het was geen geliefde maar iemand wie ik samenwoonde en we werden vriendinnen. Ik kom er nog op terug (zit nu mobiel ff switchen naar pc).
'' I am under no obligation to make sense to you.''
pi_179909726
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 23:20 schreef slangebek het volgende:
https://www.exitnarcist.nl/slachtoffer-van-gaslighting/

het ding is alleen. Mijn vriendje voor mijn laatste ex, was ook narcist ( en pedofiel :( )
zijn narcisme was getest en eruit gekomen. maar mijn laatste ex, had mij pas echt goed te pakken , omdat hij echt heel netjes kon blijven spelen en ik dacht dat ik zelf echt gek werd!
Had je tijdens die relaties geen gek ‘voorgevoel’ want je gevoel klopt vaak wel..
pi_179909759
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 23:27 schreef Scary_Mary het volgende:

[..]

Het is ook wel een beetje gek dat je nu zo een ander verhaal plaatst ja. Opvallend veel hij deed dit, hij deed dat. Ga je eens leren focussen op wat jij wel en niet wil en wat jij kan en moet doen. Leer meer vertrouwen op doen wat jij wil in plaats (vanuit je verlatingsangst) zo krampachtig vast te willen houden aan iets wat kennelijk nogal kut is om zo iemand maar te blijven paaien.
Wat bedoel je met ander verhaal? Ja ik had een tijd terug een verhaal geplaatst ja. En zo zie ik dat ik er compleet in ben gestonken in mijn ex zijn truckjes. Ik besefte pas echt dat hij keihard loog vanaf het moment dat hij aan de telefoon met mijn moeder zat, net nadat hij mij tegen de muur aan had gegooid, en hij keihard aan de telefoon naar mijn moeder loog: ik heb haar niet tegen de muur geduwd of iets, dat verzint ze.

Dat was het moment: dat ik inzag: oke jij kan keihard liegen dus!

Want hij was altijd zo van de eerlijkheid... en kon alles wat krom was recht lullen.
pi_179909783
Ik denk dat je niet te veel tijd moet besteden aan het proberen te begrijpen maar dat je gewoon heel blij moet zijn dat het uit is
pi_179909824
quote:
5s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 23:31 schreef Principessa.Farfalla het volgende:

[..]

Had je tijdens die relaties geen gek ‘voorgevoel’ want je gevoel klopt vaak wel..
Ik had bij hem een gek voorgevoel maar zowel positief als negatief:

Ik kende hem niet eens maar voelde erg sterk een energie bij hem: een energie waar ik mij thuis voelde komen. Een vertrouwd bijzonder iets. Maar gek genoeg had ik wel zoiets van, ik denk dat ik weg bij hem moet blijven, want hij gaat mij uit mijn huidige leventje wegtrekken. Ik vond zijn gedrag ook niet kloppen met het gevoel die ik kreeg als hij uit zijn ogen keek: ik dacht al toen ik hem leerde kennen jij kan wel zo iemand zijn die zijn vrouw kan gaan slaan. Terwijl ik hem juist leerde kennen als iemand die altijd anti dat soort lui was, en walgde van foute mensen. Hij stelde zich heel bescheiden en afwachtend op toen ik hem kende en luisterde naar alles van mij, en volgde mij met alles op wat ik wilde, ik was een vrouw die dat verdiende. Ik was toen al 2.5 jaar single, en was erg op mijzelf gefocust, en veel aan het sporten. Ik had eindelijk net mijn trauma van mijn vorige narcisitsche ex die pedo was verwerkt, en was heel erg kritisch. Daarom was ik ook eerst alleen vrienden met deze laatste ex, omdat ik niet weer een rampen relatie wilde. Maar hij zei echt de juiste dingen, die ik precies eindelijk dan zocht. Ik dacht yes eindelijk de man die mij wilt behandelen wat ik verdien.

[ Bericht 14% gewijzigd door #ANONIEM op 19-06-2018 23:38:25 ]
pi_179909874
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 23:32 schreef slangebek het volgende:

[..]

Wat bedoel je met ander verhaal? Ja ik had een tijd terug een verhaal geplaatst ja. En zo zie ik dat ik er compleet in ben gestonken in mijn ex zijn truckjes. Ik besefte pas echt dat hij keihard loog vanaf het moment dat hij aan de telefoon met mijn moeder zat, net nadat hij mij tegen de muur aan had gegooid, en hij keihard aan de telefoon naar mijn moeder loog: ik heb haar niet tegen de muur geduwd of iets, dat verzint ze.

Dat was het moment: dat ik inzag: oke jij kan keihard liegen dus!

Want hij was altijd zo van de eerlijkheid... en kon alles wat krom was recht lullen.
Voed dat idee niet gewoon je verdriet dat het nu echt voorbij is en dat je nu je hem hebt zien liegen hem helemaal niet meer kan vertrouwen, net zoals je vorige 7 onbetrouwbare klootzakken?

Je wilde deze gozer nogal graag terug, dus zo totaal kut was het kennelijk ook weer niet. Daarnaast wist je dat hij niet zo affectief was, dat hij depressief is al jaren en je vermoedde ook autisme bij die knul. En dan ga je nog een keer voor de bijl in de hoop dat het nu automagisch beter zou worden en ben je nu pisboos en gekwetst dat het toch niet werkte. Heb je echt nog een labeltje nodig waarom dit niet werkte? Kun je je energie niet beter in jezelf en in de rest van je leven stoppen, zodat je niet zo afhankelijk bent van de goedkeuring van een vriendje?
pi_179909903
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 23:35 schreef slangebek het volgende:

[..]

Ik had bij hem een gek voorgevoel maar zowel positief als negatief:

Ik kende hem niet eens maar voelde erg sterk een energie bij hem: een energie waar ik mij thuis voelde komen. Een vertrouwd bijzonder iets. Maar gek genoeg had ik wel zoiets van, ik denk dat ik weg bij hem moet blijven, want hij gaat mij uit mijn huidige leventje wegtrekken. Ik vond zijn gedrag ook niet kloppen met het gevoel die ik kreeg als hij uit zijn ogen keek: ik dacht al toen ik hem leerde kennen jij kan wel zo iemand zijn die zijn vrouw kan gaan slaan. Terwijl ik hem juist leerde kennen als iemand die altijd anti dat soort lui was, en walgde van foute mensen. Hij stelde zich heel bescheiden en afwachtend op toen ik hem kende en luisterde naar alles van mij, en volgde mij met alles op wat ik wilde, ik was een vrouw die dat verdiende.
Dan klopt het toch wat je voelde/zag?

Jij wil denk ik best veel in de relatie stoppen (5x per week afspreken, kinderen, enz)

Hij heeft de focus op studie en andere zaken. Misschien kan hij gewoon niet beter.
pi_179909917
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 23:37 schreef Scary_Mary het volgende:

[..]

Voed dat idee niet gewoon je verdriet dat het nu echt voorbij is en dat je nu je hem hebt zien liegen hem helemaal niet meer kan vertrouwen, net zoals je vorige 7 onbetrouwbare klootzakken?

Je wilde deze gozer nogal graag terug, dus zo totaal kut was het kennelijk ook weer niet. Daarnaast wist je dat hij niet zo affectief was, dat hij depressief is al jaren en je vermoedde ook autisme bij die knul. En dan
je nog een keer voor de bijl in de hoop dat het nu automagisch beter zou worden en ben je nu pisboos en gekwetst dat het toch niet werkte. Heb je echt nog een labeltje nodig waarom dit niet werkte? Kun je je energie niet beter in jezelf en in de rest van je leven stoppen, zodat je niet zo afhankelijk bent van de goedkeuring van een vriendje?

als je met een narcist bent, kan de buitenwereld het ook niet meer volgen en eerder de kant van de narcist kiezen . maar als je met een sektelid praat als hij nog gehersenspoeld is , zal hij ook heel vriendelijk zijn sekteleider verdedigen en met excuses meepraten. ik was dat sektelid, en nu door geen contact te hebben , zie ik dat het 1 leugen was. dat is heel moeilijk om te willen en kunnnen inzien. dit verwerk ik door erover nu te praten. dat vorige fok bericht wat ik schreef was toen ik nog diep gehersenspoeld was.ik ga nu pas dingen achteraf inzien nu ik hem overal geblokkeerd heb, en hij mij niet meer kon overtuigen met leugens

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 19-06-2018 23:42:49 ]
pi_179909940
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 23:40 schreef slangebek het volgende:

[..]

als je met een narcist bent, kan de buitenwereld het ook niet meer volgen en eerder de kant van de narcist kiezen . maar als je met een sektelid praat als hij nog gehersenspoeld is , zal hij ook heel vriendelijk zijn sekteleider verdedigen en met excuses meepraten. ik was dat sektelid, en nu door geen contact te hebben , zie ik dat het 1 leugen was. dat is heel moeilijk om te willen en kunnnen inzien. dit verwerk ik door erover nu te praten.
Fijn dat het helpt!

Ben je ook al langs de huisarts geweest om er over te praten?
pi_179909970
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 23:40 schreef slangebek het volgende:

[..]

als je met een narcist bent, kan de buitenwereld het ook niet meer volgen en eerder de kant van de narcist kiezen . maar als je met een sektelid praat als hij nog gehersenspoeld is , zal hij ook heel vriendelijk zijn sekteleider verdedigen en met excuses meepraten. ik was dat sektelid, en nu door geen contact te hebben , zie ik dat het 1 leugen was. dat is heel moeilijk om te willen en kunnnen inzien. dit verwerk ik door erover nu te praten.
Is dat verwerken ja? Of geeft het je gewoon een prettiger gevoel om hem nog een labeltje toe te dichten?

Heb je deze en vorige relaties weleens besproken met je therapeut? Over grenzen aangeven en bewaken? Over bepaalde dingen signaleren?
pi_179909990
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 23:42 schreef Principessa.Farfalla het volgende:

[..]

Fijn dat het helpt!

Ben je ook al langs de huisarts geweest om er over te praten?
ja! maar die spreek ik nu weer pas na de zomervakantie, die wilt het eerst aankijken hoe dit verwerken nu voor mezelf gaat. Ook heb ik een jongen leren kennen die mij wel ziet zitten en heel lief en positief in alles is, maar ik kan uiteraard nog niet voor hem openstaan of wat want ik ben dit verdriet zwaar aan het verwerken. Ik hou hem dus nog wat op afstand. Maar hij was mijn projectpartner en kende ik al tijdens mijn relatie. Hij was het lichtpuntje omdat ik bij hem tijdens project wel kon en mocht lachen zonder ruzie te krijgen. En hij kon mij wel positieve dingen zeggen als ik een foutje maakte: dan zei hij bijv, ach al lukte het niet die ene opdracht: je hebt in ieder geval doorzettingsvermogen of zoiets. Mijn ex zei altijd: je doet niet je best, je bent lui of je hoort niet thuis bij je studie en dat soort dingen.
pi_179910049
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 23:44 schreef Scary_Mary het volgende:

[..]

Is dat verwerken ja? Of geeft het je gewoon een prettiger gevoel om hem nog een labeltje toe te dichten?

Heb je deze en vorige relaties weleens besproken met je therapeut? Over grenzen aangeven en bewaken? Over bepaalde dingen signaleren?
labeltje : geeft prettig gevoel om duidelijker in te zien dat ik niet de gekke was en je toch een ex graag uiteindelijk ergens kan plaatsen om makkelijker verder te kunnen. vooral als er zoveel verdrietige emotionele niet normale dingen in je relatie zijn gebeurt. het helpt ook met relativeren een beetje. mijn grenzen aangeven, had ik wel gedaan, maar dan ging mijn ex weer plots beloven als ik standvastig mijn grens aangaf. hij ging dan beloven oke dat zal ik doen. en later weigerde hij toch weer, en zei hij dat ik hem onder druk zette, en gaf ik hem de ruimte en werd ik weer stil: zei hij: ja dan moet je dingen duidelijk aangeven, want ik wil dat wel doen maar is jou fout dat je niet duidelijk aangeeft. maar als ik duidelijk aangaf weigerde hij want ik zette hem onder druk.. snap je? niks was goed!
pi_179910068
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 23:46 schreef slangebek het volgende:
Ook heb ik een jongen leren kennen die mij wel ziet zitten en heel lief en positief in alles is, maar ik kan uiteraard nog niet voor hem openstaan of wat want ik ben dit verdriet zwaar aan het verwerken.
Ga der gewoon voor joh, lachen is het beste medicijn. Als je merkt hoeveel beter een relatie kan zijn dan ga je die mindgames van je ex steeds minder missen.
pi_179910078
ik had alle reactie tactieken in de relatie geprobeerd, en voor alles kon hij wel iets bedenken waarom ik het fout deed in de relatie. alles was mijn fout waarom hij bepaalde dingen niet uitvoerde.

ik zette druk door duidelijk te zijn, dus hij weigerde want dat was liefde forceren
ik gaf hem ruimte door af te wachten, dus hij voerde niet uit want ik moest maar duidelijk zijn etc.
pi_179910107
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
'' I am under no obligation to make sense to you.''
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')