Heerlijkquote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Dat is toch een hard koekje zo? En geen chewie koekje, zoals een echte stroopwafel heeft.
Overigens een boel gebak wat er uitziet alsof het véél te snel uit de oven is gehaald. Bleek, bleker, bleekst. Vinden ze dat 'mooi' bij foodgawker of zo?
Voorbeeldjes (met toevallig één van de 2 gewone appeltaarten op de site):SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Het aantal stamppotten, snert en andere Nederlandse gerechten valt me wel wat tegen eigenlijk. Het is dus vooral appelkruimeltaart wat de klok slaat op foodgawker.
Kwart voor zes Al iemand wakker?"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
quote:Op zondag 17 juni 2018 05:47 schreef Isabeau het volgende:
Ik zocht op 'dutch' op foodgawker. Daarna voegde ik aan mijn search toe dat de woorden oven, baby en crunch moesten worden uitgesloten. Een dutch baby is geen Nederlandse pannenkoek en een dutch crunch is blijkbaar een soort broodkorst.
Er staan veel recepten voor dutch applepie. Een dutch applepie is blijkbaar een kruimeltaart. Zo één van de hema. Ik vind een klassieke Nederlandse appeltaart vooral die van zanddeeg met een rastertje bovenop. Dutch pancakes zijn poffertjes; die staan er ook veel op. En dutch croquettes (bitterballen dus).
Quinoa cabbage rolls met toasted walnuts is een old dutch favorite. Eh, ok. En ben ik nou gek of zien stroopwafels er niet zo uit:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Dat is toch een hard koekje zo? En geen chewie koekje, zoals een echte stroopwafel heeft.
Overigens een boel gebak wat er uitziet alsof het véél te snel uit de oven is gehaald. Bleek, bleker, bleekst. Vinden ze dat 'mooi' bij foodgawker of zo?
Voorbeeldjes (met toevallig één van de 2 gewone appeltaarten op de site):die stroopwafels zien er niet alleen hard uit, maar er zit in mijn beleving ook geen "stroop" tussenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Het aantal stamppotten, snert en andere Nederlandse gerechten valt me wel wat tegen eigenlijk. Het is dus vooral appelkruimeltaart wat de klok slaat op foodgawker.
Kwart voor zes Al iemand wakker?
Nee! Beiden Foutquote:Op zondag 17 juni 2018 06:21 schreef liedetector het volgende:
die stroopwafels zien er niet alleen hard uit, maar er zit in mijn beleving ook geen "stroop" tussen
Die aflevering heb ik toevallig gezien! Ik was op zich wel verbaasd hoe moeilijk het was om een stroopwafel te maken. Koekje zacht, stevig en de caramel plakkerig vloeibaar. Ze konden het idd geen van allen.quote:Op zondag 17 juni 2018 08:28 schreef AnneX het volgende:
Vooruit Isa...
vanmorgen keek ( 😳) mn.X de herh van great british bake off en hullie moesten ( dutch) stroopwafels maken volgens recept.
Hij vertelde, dat niemand de stroop / syrup kon maken, de koekjes waren té hard of té krokant.
De deelnemers hadden ook geen voorstelling van wat het moest worden.
Daarna werd ik wakker.
Goeiemorgen...drupje regen verwacht en straks met 15 koren buiten-gewoon zingen.
Goeiemorgen Vaderdag
Dat zijn van oorsprong Duitsers, toch? Dutch staat hiervoor Deutsch.quote:Op zondag 17 juni 2018 08:54 schreef Lot_1 het volgende:
Interessant Isa! Zou het ook kunnen dat 'dutch' soms refereert aan 'pennsylvania dutch'?
quote:Op zondag 17 juni 2018 05:47 schreef Isabeau het volgende:
Ik zocht op 'dutch' op foodgawker. Daarna voegde ik aan mijn search toe dat de woorden oven, baby en crunch moesten worden uitgesloten. Een dutch baby is geen Nederlandse pannenkoek en een dutch crunch is blijkbaar een soort broodkorst.
Er staan veel recepten voor dutch applepie. Een dutch applepie is blijkbaar een kruimeltaart. Zo één van de hema. Ik vind een klassieke Nederlandse appeltaart vooral die van zanddeeg met een rastertje bovenop. Dutch pancakes zijn poffertjes; die staan er ook veel op. En dutch croquettes (bitterballen dus).
Quinoa cabbage rolls met toasted walnuts is een old dutch favorite. Eh, ok. En ben ik nou gek of zien stroopwafels er niet zo uit:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Dat is toch een hard koekje zo? En geen chewie koekje, zoals een echte stroopwafel heeft.
Overigens een boel gebak wat er uitziet alsof het véél te snel uit de oven is gehaald. Bleek, bleker, bleekst. Vinden ze dat 'mooi' bij foodgawker of zo?
Voorbeeldjes (met toevallig één van de 2 gewone appeltaarten op de site):Gatver dat deeg is nog rauw van die taartenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Het aantal stamppotten, snert en andere Nederlandse gerechten valt me wel wat tegen eigenlijk. Het is dus vooral appelkruimeltaart wat de klok slaat op foodgawker.
Kwart voor zes Al iemand wakker?
En zo'n kartonnen vlaaibodem erbij ook?quote:Op zondag 17 juni 2018 09:30 schreef kwakz0r het volgende:
Pudding kruimelvlaai daarentegen (wel met slagroom nog extra erop liefst)
Een mislukte clafoutis zonder kersen zeg maarquote:Op zondag 17 juni 2018 09:47 schreef FutureFairytale het volgende:
Een dutch baby is een Duitse gepofte pannenkoek.
Waar hebben jullie gegeten? Wat vind je van Groningen?quote:Op zondag 17 juni 2018 09:48 schreef FutureFairytale het volgende:
Hoi vanuit hotel Groningen. Ruk geslapen maar geeft niks. Gisteren was leuk en vanmiddag nog ronddwalen en lunchen en dan weer 3 uur terug.
Als je filterkoffie drinkt kan je ook gewoon een eenvoudige molen kopenquote:Op zondag 17 juni 2018 10:02 schreef Kreator het volgende:
Ik denk dat ik toch maar een Philips grind and brew koop. Verse bonen maler. Kan hem (7766) voor 109 kopen bij de ING rentepuntenwinkel en dat is wel goedkoper dan elders.
De "echte" bonenmachines vind ik toch wel veel te duur en cappuccino is me teveel schoonmaakwerk.
Iemand nog andere tips? Ik drink nu met een Cafetiere en dat is wel prima als ik 1 bak zet, maar niet voor een kan.
Waarom niet voor een kan? Ik mik het dan gewoon in een thermosflesquote:Op zondag 17 juni 2018 10:02 schreef Kreator het volgende:
Ik denk dat ik toch maar een Philips grind and brew koop. Verse bonen maler. Kan hem (7766) voor 109 kopen bij de ING rentepuntenwinkel en dat is wel goedkoper dan elders.
De "echte" bonenmachines vind ik toch wel veel te duur en cappuccino is me teveel schoonmaakwerk.
Iemand nog andere tips? Ik drink nu met een Cafetiere en dat is wel prima als ik 1 bak zet, maar niet voor een kan.
zelfde iddquote:Op zondag 17 juni 2018 10:13 schreef Molo het volgende:
Waarom niet voor een kan? Ik mik het dan gewoon in een thermosfles
Geen soep of stoof om het doorheen te gooien?quote:Op zondag 17 juni 2018 10:18 schreef Molo het volgende:
Ik ken nog een 300 ml stout over, die ik niet lekker vond... Wilde iets van chocoladecake mee maken.
Heeft iemand een receptje?
Kleine plottwist, ik heb geen bloem meer in huis, wel kokosmeel en amandelmeel
Staat niet op de planning neequote:Op zondag 17 juni 2018 10:18 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Geen soep of stoof om het doorheen te gooien?
Sterkte, er komt altijd verrassend veel uit je keuken qua spullenquote:Op zondag 17 juni 2018 10:18 schreef Lonaa het volgende:
Hier zo maar eens beginnen aan de grote-indoor-verhuizing.
Het scheelt dat ik laatst de vaste inbouwkast al uitgeruimd heb. En de laatste week af en toe dingen weggegooid heb. Maar dan nog, ja.quote:Op zondag 17 juni 2018 10:25 schreef Molo het volgende:
[..]
Sterkte, er komt altijd verrassend veel uit je keuken qua spullen
Mijn kleine Cafetiere zet 1 mok. Mijn grote zet 5 mokken. Die kan ik dan wel half vullen als ik met twee personen ben maar dat vind ik teveel gedoe.quote:Op zondag 17 juni 2018 10:13 schreef Molo het volgende:
[..]
Waarom niet voor een kan? Ik mik het dan gewoon in een thermosfles
Samen met je vent rauzen?quote:Op zondag 17 juni 2018 10:25 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Het scheelt dat ik laatst de vaste inbouwkast al uitgeruimd heb. En de laatste week af en toe dingen weggegooid heb. Maar dan nog, ja.
Ja ok, dat kan ik me voorstellenquote:Op zondag 17 juni 2018 10:28 schreef Kreator het volgende:
[..]
Mijn kleine Cafetiere zet 1 mok. Mijn grote zet 5 mokken. Die kan ik dan wel half vullen als ik met twee personen ben maar dat vind ik teveel gedoe.
Ik wil gewoon iets makkelijks.
sowieso.quote:
Kijk!quote:
Das morgen. Vandaag rondje Padua en vanavond eten bij italiaanse vrienden van de familie die geen engels spreken. Dit wordt rete-interessant Gisteravond echt de beste risotto ever gegeten Met courgette en spitskool en notenquote:
Klopt als een bus, en dan zijn er ook nog Amerikaanse baksels die Dutch genoemd worden omdat ze verwijzen naar deze oorsprong:quote:Op zondag 17 juni 2018 09:45 schreef FutureFairytale het volgende:
Ze noemen het in Amerika Dutch Apple Pie maar er zijn meer dingen die Dutch genoemd wordt maar n eigen draai aan t recept is gegeven.
Old fashioned dutch apple pie is wel de goede met raster.
Melitta Caffeo Solo, als je alleen bonenkoffie wilt.quote:Op zondag 17 juni 2018 10:02 schreef Kreator het volgende:
Ik denk dat ik toch maar een Philips grind and brew koop. Verse bonen maler. Kan hem (7766) voor 109 kopen bij de ING rentepuntenwinkel en dat is wel goedkoper dan elders.
De "echte" bonenmachines vind ik toch wel veel te duur en cappuccino is me teveel schoonmaakwerk.
Iemand nog andere tips? Ik drink nu met een Cafetiere en dat is wel prima als ik 1 bak zet, maar niet voor een kan.
Doen ze dat niet overal op de wereld. De gerechten aanpassen aan de lokale smaak, maar de originele naam houden. Kijk eens naar de Aziatische keuken. Of dichter bij huis, de pizza. Een bodem van 1cm brood deeg heeft niets met een pizza te doen.quote:Op zondag 17 juni 2018 09:45 schreef FutureFairytale het volgende:
Ze noemen het in Amerika Dutch Apple Pie maar er zijn meer dingen die Dutch genoemd wordt maar n eigen draai aan t recept is gegeven.
Old fashioned dutch apple pie is wel de goede met raster.
Grote Markt erg gezellig, vol terras. Vismarkt ook leuk maar achteraf stinkt het hele plein naar dooie vis.quote:Op zondag 17 juni 2018 09:57 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Waar hebben jullie gegeten? Wat vind je van Groningen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |