abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_180171887
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
2s.gif Op vrijdag 29 juni 2018 21:55 schreef Kyara het volgende:
Hier ook eind groep 1 cito. En wel met fouten. Ze moesten namelijk heel nodig plassen :+
:D

Bij ons nemen ze vanaf groep 2 Cito-toetsen af. Ze doen dat heel speels, zodat ze niet in de gaten hebben dat het een ‘ander’ werkje is. En ik vind het stiekem wel leuk om de ontwikkeling te zien.

In december was fonologisch bewustzijn bijvoorbeeld veel hoger dan echte letterkennis. Hij zat toen precies op het omslagpunt dat de voorwaarden om te leren lezen aanwezig zijn. In maart was er weer een toets, en toen zag je dat het bewustzijn min of meer gelijk gebleven was, maar de letterkennis een vlucht had gemaakt. Precies zoals er was voorspeld. Machtig interessant, hoe dat werkt!
Venus in pocketformaat
loveli
pi_180172340
Ja Phaidra, ik vind dat ook interessant om te volgen en terug te zien.

Maar ik zag iets anders in haar beoordelingsmap waar ik echt heel blij van werd. De scores bij 'zelfvertrouwen'. Als ze dit als basis heeft, dan volgt de rest vanzelf. O+ .
En verder dacht ik vandaag op het strand: even een leuke foto maken. Dat vond I ook wel een goed idee, maar dan wilde ze biddend op de foto. Na enig aandringen, wilde ze wel eventjes haar ogen open doen. Het resultaat van een paar maanden naar een christelijke school. :o . O+ .

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_180172809
Mooi idd Franny! Dat zelfvertrouwen mist bij I nog wel eens. Punt 3 en 5 met name. Of hij denkt dat hij eigenlijk alles kan (of zou moeten kunnen :+) en is dan zwaar teleurgesteld in zichzelf.

Hij zei laatst ook dat hij eigenlijk piloot wilde worden, maar een vriendje had gezegd dat dat heel moeilijk was. Toen had hij direct dit idee laten varen en wilde nu bioloog worden (de logica hierachter ontgaat me enigszins, maar ok :+). Ik vind het sneu dat hij zich door zo’n simpele uitspraak van een vriendje laat tegenhouden.

Die foto :D O+. Zo vroom is ze vast thuis niet!
Venus in pocketformaat
loveli
pi_180173105
registreer om deze reclame te verbergen
Direct nadat Djenna 4 is worden, zijn we gestart met zwemles. En ze heeft afgelopen zaterdag 'pas' haar A-diploma behaald. Ruim anderhalf jaar later dus. Dat heeft ons doen besluiten om Boaz pas op zwemles te doen als ie vijf is. Het ene kind is het andere kind niet natuurlijk. Maar mijn gevoel zegt dat we daar goed aan doen.
  zondag 1 juli 2018 @ 23:34:28 #205
243360 _NIKKI_
In de wolken...
pi_180177317
Over zwemles gesproken. Gisteren kreeg mijn ene zoon te horen dat hij naar badje 2 mag en mijn andere zoon niet. Dit was voor het eerst dat S bewust door had dat hij iets nog niet kon wat T al wel kan. Hij was er echt een tijdje beduusd van. En zei dingen als: "Maar mama ik vond het vandaag heel veel minder eng dan vorige keer." en "Ik heb toch ook heel goed mijn best gedaan." Mijn hart brak echt in duizend stukjes. ;( Arme S, hij deed ook echt heel erg zijn best, maar hij vindt het gewoon nog eng om zijn oren onder water te doen en dus is hij niet watervrij genoeg om naar bdje 2 door te mogen.
We gaan nu even extra oefenen met S om hem er een beetje doorheen te helpen. In zo'n klasje met 10 andere kindjes gaat dat toch net wat lastiger dan 1 op 1. Dit soort momenten gaan we natuurlijk nog veel vaker tegenkomen vanaf nu, maar ik vond het wel even confronterend dat het zo'n indruk maakte op S. -O-
Mama van 3!
  Moderator zondag 1 juli 2018 @ 23:42:36 #206
4756 crew  Kyara
1 + 1 = 3
pi_180177453
Och ja, dat snap ik Nikki ;( Wij hadden hetzelfde drama al toen de meiden naar het volgende badje mochten en M nog niet. Ik was toen wel een beetje opgelucht dat de meiden dan in elk geval samen mochten. Hoewel het dan nog zou schelen als M ook nog in het 1e badje zou blijven.
  zondag 1 juli 2018 @ 23:56:18 #207
243360 _NIKKI_
In de wolken...
pi_180177644
registreer om deze reclame te verbergen
Och arme M. ;( Ik snap ook zo goed dat zo'n kleutertje er helemaal niets van begrijpt als dit soort dingen gebeuren. Ik vond het erg lastig om aan S uit te leggen waarom T wel door mag en hij niet zonder afbreuk te doen aan de prestatie van T en zonder S het gevoel te geven dat hij niet goed genoeg is.
Mama van 3!
pi_180179934
Oh, dat vind ik echt heel zielig!
Ik had met mijn zus bedacht dat we ze tegelijk op zwemles zouden gaan doen, zodat we niet beide daar elke week hoeven te staan. Maar daar twijfel ik nu over.

Ow mag vanaf deze week eindelijk naar badje 2, maar hij wil niet ;) Ik vond zijn meester heel negatief over hem, gelukkig krijgt hij dus nu iemand anders..
pi_180180858
Dat lijkt me ook moeilijk, Nikki. Moeilijke dingen om uit te leggen op deze leeftijd. Zijn er dingen waarbij het andersom is: dat S ergens beter in is? Dat houdt het dan misschien een beetje in evenwicht.

Ik gaf het afgelopen schooljaar les aan een tweeling: wel in twee verschillende klassen, klas 1 van het gymnasium. Allebei zijn ze tot de conclusie gekomen, samen met de ouders, dat het gymnasium toch niet de goede keuze was. Maar wat ik zo tof vind: ze zijn daarna op zoek gegaan naar wel passende middelbare scholen en hebben daarbij echt goed nagedacht over wat individueel past. Nu is eentje aangenomen in de kunstklas van een middelbare school (meteen aangenomen toen ze haar portfolio zagen) en de ander gaat naar een school waar ze TTO hebben. En ze zijn allebei heel blij met hun keuze. Vond het mooi om ze daarover te horen praten. O+ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_180182053
Zo ook nog even hier opscheppen:

B is zaterdag grote broer geworden van J.u.l.i.a. Het was een lange zit, B is woensdagnacht door mij uit zijn bed gehaald en door zijn oom opgehaald. Donderdag gewoon naar school en daarna naar de zus van mijn vrouw en daar istie tot zaterdagavond gebleven, toen kwam hij zijn zusje in het ziekenhuis bewonderen en ben ik met hem naar huis gegaan.
Dat heeft ie zo goed gedaan, hij was zo lief en gezellig volgens mijn schoonzus.

De bevalling zelf ging zaterdag behoorlijk rap maar mijn vrouw had woensdagnacht al gebroken vliezen en daarna weeen. Helaas stopte dat daarna. Zaterdagochtend ingeleid om 08:45 en om 14:31 is ze geboren.

En B is zo trots, hij heeft van ons een digitale kindercamera gekregen en hij maakt van alles foto's :D Geeft haar vaak kusjes en heeft vanochtend een tijdje op de bank gezeten met J op schoot, dat koppie, supertrots was ie.
pi_180183934
Franny, wat een zelfvertrouwen. O+

Nikki en Kyara. Wat sneu voor jullie kleuters. :*

Exode, gefeliciteerd met jullie dochter. O+
Doe jij aan foto’s op Fok? Ik ben nu wel heel nieuwsgierig hoor. O+
pi_180184439
B met zijn zusje vanochtend O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  maandag 2 juli 2018 @ 13:02:18 #213
48000 Vlindur
1 + 1 = 3, nee 5!
pi_180184476
Och wat een trotse broer zit daar met zn zusje O+
Gefeliciteerd!
♡ Sa fier as de moanne, - en werom ♡
pi_180185060
exode wat een prachtige foto O+ gefeliciteerd met jullie dochter.

Franny wat fijn dat I het zo goed doet. en wat een knappe dame is het toch O+

Nikki en Kyara dat lijkt me zo moeilijk. En ook hoe je dat dan goed uit kan leggen zonder dat je het zelfvertrouwen daarbij onderuit haalt.

Onze kleuter mag na de zomer vakantie naar groep 2. Hij had het heel goed gedaan met de toetsen. Hij is pas na de kerstvakantie gestart op school dus ik had geen idee wat de juf zou doen. Hij is nu wel de jongste van de klas dus ik ben benieuwd hoe hij groep 2 gaat doen.
Ik ben iig al trots op hoe hij het nu al doet.
  maandag 2 juli 2018 @ 13:59:17 #215
243360 _NIKKI_
In de wolken...
pi_180185247
Nohhh lieve grote broer B. O+
Wat fijn voor B dat zijn lange wachten eindelijk beloond is. En jullie lange wachten ook uiteraard. ;) En die spekkies van J! O+ O+

Franny wat tof dat die twee nu allebei hun eigen plan hebben getrokken. Ik hoop dat T en S dat ook blijven doen. Nu hangen ze niet heel erg aan elkaar en ik hoop dat dat wel een beetje zo blijft. Het fijnst voor de jongens zelf is als ze zowel samen als apart van elkaar prima functioneren, maar dat zal de toekomst uitwijzen. :)
Mama van 3!
pi_180186136
Pfff, I kwam tussen de middag met een verhaal waarover ik toch maar even met de juf ga praten. Ze vertelde het verder opgewekt, maar dat zegt niet zoveel, gelet op een eerdere ervaring. I vertelde dat zij tijdens het buitenspelen naar de wc was gegaan zonder dit even tegen de juf te zeggen. De juf had haar daarop aangesproken (op zich terecht uiteraard) maar ook een verhaal verteld. Ze vertelde dat ze op een andere school ook een keer een kind kwijt was dat zonder iets te zeggen naar de wc was gegaan. Dat kind is toen op de wc gestikt in iets en toen gestorven.

Ik vind dit echt een heel heftig verhaal, dat ik nogal wat vind om even te vertellen om je punt duidelijk te maken. Ook onnodig, want als je I gewoon zegt dat ze voortaan echt moet aangeven dat ze naar binnen gaat, dan onthoudt ze dat. De juf had ook al eens eerder zo'n eng verhaal verteld toen de kinderen buiten met stokken had gespeeld. Ze vertelde toen dat haar broer door het spelen een keer z'n oog is kwijtgeraakt en daarom een glazen oog heeft. Dit heeft I nog lang beziggehouden, het had grote impact.

Dus ja, ik vind dit niet erg pedagogisch verantwoord, of die verhalen nou waar zijn of niet. :{ .
Maar eerst maar eens verifiren natuurlijk of wat I vertelt hierover echt klopt.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_180186492
Wow dat vind ik ook echt not done!! Goed dat je een gesprekje gaat aanvragen. Als het waar is, gaat ze echt ver over de grens.

Exode, wat een heerlijk plaatje O+. Fijn dat het zo goed gaat! En nog gefeliciteerd met jullie dochter *O*
Venus in pocketformaat
loveli
  maandag 2 juli 2018 @ 15:48:12 #218
243360 _NIKKI_
In de wolken...
pi_180187285
Och jeetje Franny wat een verhaal. Ik snap dat de juf als ze iets dergelijks inderdaad heeft meegemaakt wel extra schrikt als er even een kindje 'kwijt' is, maar dan nog hoort ze dit verhaal voor zich te houden. :X
Mama van 3!
  Moderator maandag 2 juli 2018 @ 16:57:53 #219
319937 crew  Roomsnoes
pi_180188850
Jeetje wat een horrorverhalen. Eens dat het niet een type verhaal is dat je aan een 4-jarige vertelt om je verhaal kracht bij te zetten.

Wl knap van I dat ze het verhaal zo kon reproduceren!
pi_180189457
Ja, dat vind ik ook wel, Roomsnoes. Het komt er met eeeh's en soms even zoekend naar een woord uit, maar het is samenhangend en goed te volgen. Dan is dan misschien de pech voor de juf dat I dat soort dingen kan navertellen. :P . Maar stel dat je kind een nachtmerrie krijgt van zo'n verhaal en die kan het niet goed navertellen, dan heb je als ouder dus geen idee wat hier nou speelt..

Ik heb het maar even netjes op de mail gezet. Want dit bespreken waar I bij is, of als I daar iets van mee krijgt is niet zo handig.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_180190406
Exode wat prachtig, gefeliciteerd!

Wat een verhaal franny, kan idd echt niet.

[ Bericht 44% gewijzigd door Hilmo op 02-07-2018 17:55:28 ]
<a href="http://s1175.photobucket.com/user/HilmoFOK/library/Maat%2074%20jongens?sort=3&page=1" rel="nofollow" target="_blank">Mijn verkoop pagina kleertjes jongens</a>
pi_180191977
quote:
2s.gif Op maandag 2 juli 2018 14:48 schreef Franny_G het volgende:
Pfff, I kwam tussen de middag met een verhaal waarover ik toch maar even met de juf ga praten. Ze vertelde het verder opgewekt, maar dat zegt niet zoveel, gelet op een eerdere ervaring. I vertelde dat zij tijdens het buitenspelen naar de wc was gegaan zonder dit even tegen de juf te zeggen. De juf had haar daarop aangesproken (op zich terecht uiteraard) maar ook een verhaal verteld. Ze vertelde dat ze op een andere school ook een keer een kind kwijt was dat zonder iets te zeggen naar de wc was gegaan. Dat kind is toen op de wc gestikt in iets en toen gestorven.

Ik vind dit echt een heel heftig verhaal, dat ik nogal wat vind om even te vertellen om je punt duidelijk te maken. Ook onnodig, want als je I gewoon zegt dat ze voortaan echt moet aangeven dat ze naar binnen gaat, dan onthoudt ze dat. De juf had ook al eens eerder zo'n eng verhaal verteld toen de kinderen buiten met stokken had gespeeld. Ze vertelde toen dat haar broer door het spelen een keer z'n oog is kwijtgeraakt en daarom een glazen oog heeft. Dit heeft I nog lang beziggehouden, het had grote impact.

Dus ja, ik vind dit niet erg pedagogisch verantwoord, of die verhalen nou waar zijn of niet. :{ .
Maar eerst maar eens verifiren natuurlijk of wat I vertelt hierover echt klopt.
wat raar van een juf! Ik ben heel streng met stukjes ballon. Zelf als kind deed ik het ook maar als een balkon geknapt is stukje ballon naar binnen zuigen en dan draaien dat je een mini ballonnetje hebt.
Maar een kind op mijn werk is er ooit bijna in gestikt. Gelijk een arts erbij en het is goed gegaan uiteindelijk....
Maja als ik zie wat sommigen op eten en er uit gevist moet worden (balpennen, kerstballen, allerlei munten, rondjes die in een spinner zitten en ik heb wel meer voorbij zien komen de afgelopen jaren)

[ Bericht 12% gewijzigd door Goitske op 02-07-2018 19:37:44 ]
  maandag 2 juli 2018 @ 20:20:14 #223
171422 LadyBlack
paint it black
pi_180194033
Jemig Franny dat kun je echt niet maken tegenover een 4-jarige met alle mogelijke fantasie :X

E is momenteel helemaal in de ban van de dood, vraagt steeds hoe dat dan voelt, zegt daarna huilend dat ze niet dood wil.... en blijft er echt in hangen :{

Ook vroeg ze een keer hoe S uit mijn buik was gehaald :o Ik aarzelde wat maar ze vroeg toen zelf of dat met een mes was gedaan en begon keihard te huilen dat dat heel zeer zou doen :'(

Dagen later lag ze 's avonds in bed te huilen dat ze niet in haar buik gesneden wou worden. Dus ik zei dat dat ook niet gebeurde. Jawel, wel als ze een kindje kreeg!

Heb maar uitgelegd dat dat alleen soms gebeurt en nu hoop ik dat het even wegzakt. Het is zo zielig dat bange koppie.... ;(
E & S
  maandag 2 juli 2018 @ 20:21:01 #224
171422 LadyBlack
paint it black
pi_180194056
Exode gefeliciteerd! Wat een lief duo zo O+
E & S
pi_180194482
quote:
0s.gif Op maandag 2 juli 2018 20:20 schreef LadyBlack het volgende:
Jemig Franny dat kun je echt niet maken tegenover een 4-jarige met alle mogelijke fantasie :X

E is momenteel helemaal in de ban van de dood, vraagt steeds hoe dat dan voelt, zegt daarna huilend dat ze niet dood wil.... en blijft er echt in hangen :{

Ook vroeg ze een keer hoe S uit mijn buik was gehaald :o Ik aarzelde wat maar ze vroeg toen zelf of dat met een mes was gedaan en begon keihard te huilen dat dat heel zeer zou doen :'(

Dagen later lag ze 's avonds in bed te huilen dat ze niet in haar buik gesneden wou worden. Dus ik zei dat dat ook niet gebeurde. Jawel, wel als ze een kindje kreeg!

Heb maar uitgelegd dat dat alleen soms gebeurt en nu hoop ik dat het even wegzakt. Het is zo zielig dat bange koppie.... ;(
Pfoe, wat heftig he? Wat dat onwijs kan blijven spoken in die koppies ;(.
Venus in pocketformaat
loveli
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')