abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_179348029
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2018 14:14 schreef Logic91 het volgende:

[..]

Waar is de interventionistische God van de koran gebleven? Waarom toont God zichzelf niet meer zo duidelijk aan de mens zoals hij (volgens de teksten) wel deed in de tijd van Abraham, Mozes en Jezus?
omdat de koran de laatste boodschap is voor de gehele mensheid.
  donderdag 24 mei 2018 @ 07:48:10 #102
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_179350499
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2018 13:38 schreef Baghdaddy het volgende:

[..]
Allah grijpt niet in op wat de mens veroorzaakt :)
Wat doet hij dan wel? Aan zo'n god die niets doet heb je natuurlijk niet zoveel.

[ Bericht 4% gewijzigd door hoatzin op 24-05-2018 08:05:22 ]
  zaterdag 26 mei 2018 @ 00:41:33 #103
439554 Firewarrior
Geen ondertitel nodig
pi_179392159
quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2018 09:30 schreef Molurus het volgende:

[..]

Het zit je zo te horen diep. :D

Even uit nieuwsgierigheid. Er wonen ongeveer een miljoen Moslims in Nederland. Denk jij dat het merendeel daarvan vindt en/of gelooft dat zij niet-Moslims moeten vermoorden?

Zo ja, hoe verklaar jij dat dat vrijwel nooit gebeurt? Met een miljoen mensen die dat vinden/geloven zou Nederland een slachthuis moeten zijn. Toch is dat niet zo.
Zo nee, hoe verklaar je dat? Zijn dat 'geen echte Moslims'?

Overigens vind ik een boekje haten nogal raar, als ik eerlijk ben. Het is gewoon een stuk tekst. :P Er is nog nooit iemand vermoord door een stuk tekst.
Ze nemen hun geloof gewoon niet serieus of ze zijn gewoon pionnetjes die dat soort dingen niet doen omdat het wereldwijde kalifaat anders nooit opgericht kan worden.

Maar de islam is een satanische doodscultus/ideologie waarvan het doel is om de hele wereld te veroveren, alle culturen te vernietigen en te overtreffen met als einddoel dat iedereen moslim is en dat de Arabische cultuur als enige blijft bestaan.

Bijna alle moslims willen de "kuffars/kafirs" dood hebben, want hun eschatologie leert dat Jezus in de eindtijd terugkeert als radicale moslim om alle niet-moslims te vermoorden als ze zich niet bekeren tot de islam. De Shi'iten geloven ook in een Imam Mahdi, die zal volgens hun Jeruzalem veroveren en alle Joden in Israel vermoorden en vervolgens een wereldwijd kalifaat stichten waardoor alle niet-moslims zich aan de sharia wet (islamitische wetten) moeten houden.

Veel Sunnitische moslims geloven niet in de Imam Mahdi, maar wel in de terugkomst van hun versie van Jezus (profeet Isa die een radicale moslim is volgens de islam).

Ik haat de Koran en de Hadiths vanwege de xenofobie, "ongelovigen"haat, aansporingen tot zelfmoord aanslagen, aansporingen tot terrorisme, misogynie, homohaat, massale discriminatie, haatdragendheid jegens alle andersgelovigen, etc. En bewijs maar eens dat ik géén gelijk heb. Precies, dat kun je niet.

Er zijn geen mensen vermoord door een stuk tekst, maar wel door mensen die het stuk tekst al te serieus namen en dachten dat ze mensen moesten vermoorden in de weg van Allah om meer maagden te krijgen in de hemel. Of dachten dat ze vrouwen die geen hoofddoekje dragen mogen verkrachten omdat in de Koran staat dat je vrouwen niet mag verkrachten als ze geen hoofddoekje dragen. (Althans, zoiets stond er in mijn herinnering, iets vergelijkbaars.)

Of ze sloegen homo's omdat gay zijn één van de ergste zondes in de islam is. Sommige moslims hebben zelfs homo's van gebouwen afgegooid, puur om die reden.

Hier heb ik nog eens iets ontdekt

https://islamqa.info/en/38622

Er staat in die link dat polytheisten dood moeten omdat ze in meerdere goden geloven. Daarnaast wordt Israel daar Palestina genoemd terwijl het historisch Israel heette in de tijd van Sodom en Gomorra (dat was volgens de Bijbel in de oudheid.) Het verhaal in de Koran is een vervalste en aangepaste versie van het Bijbelse verhaal. Koran betekend eigenlijk corrupte/verdraaide Torah, maar de moslims zijn zo hypocriet dat ze claimen dat de Joden en Christenen hun Bijbel corrupt hebben gemaakt en dat God daarom een nieuw woord moest geven die ook een deel van de originele bijbel (volgens hun) bevat.

Uit historisch bewijs blijkt dat de oudste bijbel hetzelfde is als degene die we nu hebben, maar de Koran schijnt juist verandert te zijn. Er waren meerdere versies van de Koran en toen heeft een leider van een islamitisch land (weet niet meer welk persoon dat was) de meeste Korans vernietigd en maar één versie toegestaan. Dus de claim dat de Koran altijd hetzelfde is gebleven kan de prullenbak in.

Het is bewezen dat er geschiedvervalsingen in de Koran voorkomen. Er staat namelijk in dat Alexander de Grote een moslim was terwijl hij een Griekse polytheist was.

Hier nog meer geschiedvervalsingen: http://www.answering-islam.org/BehindVeil/btv7.html

quote:
0s.gif Op woensdag 23 mei 2018 10:59 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Nou...volgens Genesis (en ook elders in het OT) ziet God lang niet alles. Want dan zou hij nooit hoeven zoeken.
Er zijn ook aanwijzingen dat de Joden vroeger geeneens geloofde dat God almachtig was maar alleen dat hij machtig en rechtvaardig was. Maar dat was wel heel lang geleden.

Het enige religieuze boek van een monotheïstische religie waarin concreet een almachtige God wordt omschreven is de Koran. De Koran is er concreet over dat Allah alles zou weten en alles zou kunnen. De Koran is er ook concreet over dat de ongelovigen voor eeuwig in de hel zullen branden, terwijl het in de Bijbel niet zo duidelijk is dat dit de straf voor niet-christenen zal worden. Het woord hel komt erin voor, maar volgens sommige mensen komt dat eigenlijk door een vertaalfout en is die hel niet wat mensen denken dat het is.

Waarschijnlijk is God in de Bijbel toch wel almachtig, maar de Koran is er echt heel concreet over en de Bijbel niet zo zeer. Sommige "Christelijke" dingen zijn gewoon dingen die niet eens in de bijbel staan en die door mensen zijn bedacht of door mensen zo zijn opgevat. Er staat nergens in de Bijbel dat Jezus op 25 December is geboren of dat je Kerstmis moet vieren. Er staat ook niet dat paaseieren iets met Jezus te maken hebben.

quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2018 01:20 schreef PSVCL het volgende:

[..]

omdat de koran de laatste boodschap is voor de gehele mensheid.
En de laatste profeet gelijk de minst morele? Hoe kan dat?

Waarom is de Koran voor de gehele mensheid, moet iedereen verplicht moslim worden? Sommige mensen geloven überhaupt niet in God omdat ze niet overtuigd zijn dat God bestaat, anderen geloven niet in dezelfde religie. Waarom hebben sommige mensen daar zo'n groot probleem mee?

Waarom staat er in de Koran steeds dat ongelovigen voor eeuwig in de hel zullen branden en dat Allah de huid van de ongelovigen zal vernieuwen zodra die helemaal verbrand is? Waarom staan er steeds negatieve dingen over de "ongelovigen"?

[ Bericht 8% gewijzigd door Firewarrior op 26-05-2018 00:52:41 ]
We must stop polluting the air with cigarettes and cars. The electric car might be a solution to this problem. But you probably should not use your car to drive to a supermarket that is within the city where you live.
  zaterdag 26 mei 2018 @ 00:52:20 #104
167383 Molurus
the talking snake
pi_179392307
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 mei 2018 00:41 schreef Firewarrior het volgende:

[..]

Ze nemen hun geloof gewoon niet serieus of ze zijn gewoon pionnetjes die dat soort dingen niet doen omdat het wereldwijde kalifaat anders nooit opgericht kan worden.
Sorry, maar hier maak je je er wel heel makkelijk vanaf, wat mij betreft.

Denk je echt dat dit de verklaring is? Ik denk namelijk dat het grootste deel van de Moslims in Nederland zijn/haar geloof wel degelijk serieus neemt, maar gewoon niet gelooft dat ongelovigen vermoord (of anderszins als 'minder' behandeld) moeten worden.

Kun je objectief zeggen dat hun uitleg van 'de Islam' onjuist is? Dat denk ik niet.

De Koran en zeker de Hadiths zijn zo hier en daar gezellige teksten. Maar heb je het O.T. wel eens goed bekeken? In beide gevallen is het opvallend irrelevant voor wat gelovigen nu werkelijk geloven. De waarde van die boekjes is grotendeels een historische.

[ Bericht 0% gewijzigd door Molurus op 26-05-2018 00:57:43 ]
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
  zaterdag 26 mei 2018 @ 01:00:04 #105
439554 Firewarrior
Geen ondertitel nodig
pi_179392444
quote:
11s.gif Op zaterdag 26 mei 2018 00:52 schreef Molurus het volgende:

[..]

Sorry, maar hier maak je je er wel heel makkelijk vanaf, wat mij betreft.

Denk je echt dat dit de verklaring is? Ik denk namelijk dat het grootste deel van de Moslims in Nederland zijn/haar geloof wel degelijk serieus neemt, maar gewoon niet gelooft dat ongelovigen vermoord (of anderszins als 'minder') behandeld moeten worden.

Kun je objectief zeggen dat hun uitleg van 'de Islam' onjuist is? Dat denk ik niet.

De Koran en zeker de Hadiths zijn zo hier en daar gezellige teksten. Maar heb je het O.T. wel eens goed bekeken? In beide gevallen is het opvallend irrelevant voor wat gelovigen nu werkelijk geloven. Die waarde van die boekjes is grotendeels een geschiedkundige.
Dat is gewoon de verklaring. De islam is gewoon een duivelse counterfeit religie, in Isaiah staat ook dat de duivel zijn eigen religie zal stichten omdat hij net als God wou worden.

How you have fallen from heaven,
O star of the morning, son of the dawn!
You have been cut down to the earth,
You who have weakened the nations!

13“But you said in your heart,
‘I will ascend to heaven;
I will raise my throne above the stars of God,
And I will sit on the mount of assembly
In the recesses of the north.

14‘I will ascend above the heights of the clouds;
I will make myself like the Most High.’

15“Nevertheless you will be thrust down to Sheol,
To the recesses of the pit.

16“Those who see you will gaze at you,
They will ponder over you, saying,
‘Is this the man who made the earth tremble,
Who shook kingdoms,

Lees meer: http://biblehub.com/nasb/isaiah/14.htm

Ja, ik heb de O.T goed bekeken. De mensen werden vroeger gestraft omdat ze God's wetten overtraden en de straffen waren zeer ernstig, maar er staan geen oproepen tot terrorisme of wetteloos gedrag, integendeel. Als je een moordenaar een week lang celstraf geeft i.p.v levenslang gaat hij gewoon weer mensen vermoorden. Soms begrijpen we God's logica niet, maar wreedheid hoort ook bij onze realiteit.

https://en.wikipedia.org/wiki/Ten_Commandments
https://en.wikipedia.org/wiki/Seven_Laws_of_Noah
http://www.jewfaq.org/613.htm

Vreselijk dat Oude Testament en de wetten die erin staan! Weg ermee!

PS: Ik kan niet objectief zeggen dat hun interpretatie van de islam onjuist is omdat in de Koran ook staat dat het leven een test is en op sommige plekken dat je rechtvaardige acties uit moet voeren en dat Allah mensen zal testen op basis van het religieuze boek die ze van hem moesten volgen. (Thora, Bijbel, Koran, Samaritaanse monotheïsme, etc.)

Overigens zijn er schokkend veel moslims die aanslagen of misdrijven plegen, dat zegt al genoeg lijkt me. Hoe komt het dat er een terroristenorganisatie aanwezig is in bijna elk Midden-Oosters moslimland, maar niet in Westerse landen waar het christendom mainstream is? Of in bijv India? En hoe verklaar je die dictaturen en monarchieën in moslimlanden terwijl de Westerse wereld heel anders is?

Zou het toch een beetje aan de islam liggen en niet aan iets anders?
We must stop polluting the air with cigarettes and cars. The electric car might be a solution to this problem. But you probably should not use your car to drive to a supermarket that is within the city where you live.
pi_179394888
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2018 01:20 schreef PSVCL het volgende:

[..]

omdat de koran de laatste boodschap is voor de gehele mensheid.
Heb je de update van de aartsengel Moroni gemist?
pi_179394935
registreer om deze reclame te verbergen
Slijmen / wit voetje halen bij Allah. "Je weet maar nooit."

/ Slotje.
pi_179395198
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 mei 2018 08:44 schreef Haushofer het volgende:

[..]

Heb je de update van de aartsengel Moroni gemist?
:D
pi_179395646
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 21:48 schreef Molurus het volgende:

[..]

Wetenschappelijk gezien is dat helemaal niet zo duidelijk. Diverse onderzoeken suggereren dat vasten een positieve invloed heeft op de gezondheid.

Ik las toch een ander verhaal.

Dat je zelfs van vasten kunt aankomen omdat je op een onnatuurlijke manier je stofwisseling beïnvloed.

Bovendien is het bewust en langere tijd onthouden van vocht nooit goed voor je nieren.

Voor diabetici is vasten al helemaal not done.

Tenzij je in een land woont waar het 40-50 graden is zal je er niet aan doodgaan. (behalve in Pakistan waar ten gevolge van de ramadan nu al meer dan 65 doden vielen)

Fysiek gezond is het niet.
pi_179396796
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 mei 2018 09:42 schreef Elzies het volgende:

[..]

Ik las toch een ander verhaal.

Dat je zelfs van vasten kunt aankomen omdat je op een onnatuurlijke manier je stofwisseling beïnvloed.

Bovendien is het bewust en langere tijd onthouden van vocht nooit goed voor je nieren.

Voor diabetici is vasten al helemaal not done.

Tenzij je in een land woont waar het 40-50 graden is zal je er niet aan doodgaan. (behalve in Pakistan waar ten gevolge van de ramadan nu al meer dan 65 doden vielen)

Fysiek gezond is het niet.
Mee eens.
pi_179397173
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 mei 2018 09:42 schreef Elzies het volgende:

[..]

Ik las toch een ander verhaal.

Dat je zelfs van vasten kunt aankomen omdat je op een onnatuurlijke manier je stofwisseling beïnvloed.

Bovendien is het bewust en langere tijd onthouden van vocht nooit goed voor je nieren.

Voor diabetici is vasten al helemaal not done.

Tenzij je in een land woont waar het 40-50 graden is zal je er niet aan doodgaan. (behalve in Pakistan waar ten gevolge van de ramadan nu al meer dan 65 doden vielen)

Fysiek gezond is het niet.
Als het cultureel evolutionair zo nadelig was, dan was het allang als 'meme' uit onze culturele diversiteit gefilterd. Blijkbaar heeft Ramadan en vasten een positievere invloed op de geestelijke gesteldheid van mensen ten opzichte van alle mogelijke nadelen.

En diabetici hoeven ook helemaal niet te vasten.
  zaterdag 26 mei 2018 @ 12:17:45 #112
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_179397295
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 mei 2018 12:07 schreef Discombobulate het volgende:

[..]

Als het cultureel evolutionair zo nadelig was, dan was het allang als 'meme' uit onze culturele diversiteit gefilterd.
Tuurlijk, daarom zitten we nog steeds met lipschotels, neusbotjes, lidtekentatoeages, faraonische besnijdenissen, vitamine D-gebrek door boerka's, begraven Indiase meisjesbaby's en zulks. Het is evolutionair gezien vast een voordeel!
quote:
Blijkbaar heeft Ramadan en vasten een positievere invloed op de geestelijke gesteldheid van mensen ten opzichte van alle mogelijke nadelen.
Dat is het effect van de collectieve beleving. Het schept een band. Daarnaast is er het lichamelijke effect na een paar dagen waarbij je een soort gevoel van euforie beleeft. Dit gebeurt overigens ook bij mensen die uit niet-religieuze redenen vasten, het is gewoon een lichaamschemisch dingetje.
quote:
En diabetici hoeven ook helemaal niet te vasten.
Klopt. Desondanks zijn er elk jaar weer hele hordes dwarse en ostentatief vrome diabetici, zwangere/borstvoedende vrouwen en chronisch zieken die aankloppen bij zorgverleners omdat ze zichzelf de vernieling in hebben gevast. Gisteren nog is de diabetische moeder van een Turkse collega van me in elkaar gelazerd van ellende.

Hetgeen dus meteen is waarom Ramadan nog bestaat: het elkaar opstoken tot een collectieve beleving. Als je aan alle kanten alleen maar hoort dat je goed bezig bent met zijn allen, dan ga jet het ook zo beleven (en wordt er vanzelf iets bij verzonnen over hoe goed het is door een pseudowetenschapper). Maar goed, het is niet voor niets dat lichamelijk kwetsbare personen ontzien worden want het is een aanslag op je lichaam. Als het goed was voor je, dan was het ook niet gevaarlijk voor die mensen.
رُبَّاح أو البابون هو جنس من الحيوانات
pi_179397739
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 mei 2018 12:17 schreef Qarrad het volgende:

Tuurlijk, daarom zitten we nog steeds met lipschotels, neusbotjes, lidtekentatoeages, faraonische besnijdenissen, vitamine D-gebrek door boerka's, begraven Indiase meisjesbaby's en zulks. Het is evolutionair gezien vast een voordeel!

Dat is het effect van de collectieve beleving. Het schept een band. Daarnaast is er het lichamelijke effect na een paar dagen waarbij je een soort gevoel van euforie beleeft. Dit gebeurt overigens ook bij mensen die uit niet-religieuze redenen vasten, het is gewoon een lichaamschemisch dingetje.

Ik zeg niet dat het een voordeel is. Ik zeg dat het ten opzichte van alle nadelen een groter voordeel is voor die mensen. Kijk naar de hedendaagse discussie over roken. Dat wordt als gigantisch schandaal afgedaan en er wordt met alle macht geprobeerd die 'meme' uit onze cultuur te filteren. En dit is over een periode van circa dertig jaar. Dingen zoals religieuze tradities blijven op een of andere manier veel langer bestaan. Blijkbaar vinden die mensen het collectief toch belangrijker dan bijvoorbeeld fysieke gezondheid. Mensen vinden een band scheppen één van de belangrijkste dingen. En dat is evolutionair helemaal niet zo gek.

quote:
Klopt. Desondanks zijn er elk jaar weer hele hordes dwarse en ostentatief vrome diabetici, zwangere/borstvoedende vrouwen en chronisch zieken die aankloppen bij zorgverleners omdat ze zichzelf de vernieling in hebben gevast. Gisteren nog is de diabetische moeder van een Turkse collega van me in elkaar gelazerd van ellende.

Heb je cijfers in plaats van alleen een anekdote? Ook hiervan: "lipschotels, neusbotjes, lidtekentatoeages, faraonische besnijdenissen, vitamine D-gebrek door boerka's, begraven Indiase meisjesbaby's en zulks"?

Je doet net alsof die mensen primitief zijn... Maar ik heb bij Westerse moslims een heel ander beeld. Ik vind de voorbeelden die jij aanhaalt niet echt representatief voor het merendeel van bijvoorbeeld moslims in het westen.
  was: computergirl zaterdag 26 mei 2018 @ 12:55:50 #114
17493 HaverMoutKoekje
pi_179397832
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 19:11 schreef Vanillekwark het volgende:
Ik heb altijd (van buitenaf) het idee gehad dat er een enorme saamhorigheid heerst onder mensen die samen aan het vasten zijn. Puur die saamhorigheid, dat groepsgevoel, kan nog wel eens voor 'semi'-gelovigen de trigger zijn om hier wel aan mee te doen bijvoorbeeld.

maar ook sociale druk en sociale controle
pi_179397882
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 mei 2018 00:41 schreef Firewarrior het volgende:
Ik haat de Koran en de Hadiths vanwege de xenofobie, "ongelovigen"haat, aansporingen tot zelfmoord aanslagen, aansporingen tot terrorisme, misogynie, homohaat, massale discriminatie, haatdragendheid jegens alle andersgelovigen, etc. En bewijs maar eens dat ik géén gelijk heb. Precies, dat kun je niet.

Challence accepted.

quote:
xenofobie
quote:
En als Allah het had gewild, dan had Hij jullie tot één gemeenschap gemaakt, maar Hij wil jullie beproeven met dat wat Hij jullie heeft gegeven. Wedijver dus in (het verrichten van) het goede. Tot Allah is de terugkeer van jullie allen, dan zal Hij jullie berichten over datgene waarover jullie (van mening) verschilden.
quote:
O mensen, waarlijk, Wij hebben jullie uit een man en een vrouw geschapen en Wij hebben jullie tot volkeren en stammen gemaakt, opdat jullie elkaar zullen herkennen. Voorwaar, de meest eervolle (persoon) van jullie bij Allah is degene die (Allah) het meest vreest. Voorwaar, Allah is op de hoogte (van alles), Alwetend (over het verborgene).
quote:
ongelovigen"haat
quote:
“Allah verbiedt jullie niet om degenen die jullie niet bestrijden in de godsdienst en jullie niet uit jullie huizen verdrijven, goed en rechtvaardig te behandelen. Voorwaar, Allah houdt van de rechtvaardigen.”
quote:
aansporingen tot zelfmoord aanslagen, aansporingen tot terrorisme
quote:
”En doodt jullie zelf niet, Allaah is voor jullie meest Barmhartig. En wie dat op vijandige en onrechtvaardige wijze doet, zullen wij in de Hel werpen en dat is voor Allaah gemakkelijk.”
quote:
“O jullie die geloven! Wees standvastig voor Allah, als rechtvaardige getuigen, en laat de haat van een volk jullie er niet toe brengen om onrechtvaardig te zijn. Wees rechtvaardig, want dat is het dichtst bij taqwa (ontzag voor Allah), en heb ontzag voor Allah. Want Allah is werkelijk goed op de hoogte over alles wat jullie doen.”
quote:
wanneer iemand een ziel doodt (en dit) niet als vergelding voor moord (is bedoeld), of (het bedoeld is) om verderf op aarde te zaaien, het dan is alsof hij alle mensen heeft gedood. En wie haar laat leven, het is dan alsof hij alle mensen heeft laten leven.
quote:
misogynie
quote:
"En tot Zijn tekenen behoort dat Hij voor jullie echtgenotes uit jullie eigen midden geschapen heeft om bij haar rust te vinden. En Hij heeft liefde en erbarmen tussen jullie gebracht.
quote:
"O mensen, jullie vrouwen hebben zekere rechten over jou en jullie hebben zekere rechten over hen".
quote:
voorzie en kleed hen daarmee en spreek goede woorden tot hen.
quote:
"Toen verhoorde hun Heer hen: "Ik laat het werk van iemand van jullie die (goed) doet niet verloren gaan, of het nu een man is of een vrouw, jullie horen bij elkaar
quote:
massale discriminatie, haatdragendheid jegens alle andersgelovigen
quote:
"Zij die geloven, zij die het Jodendom aanhangen, de christenen en de Sabiërs die in God en de laatste dag geloven en die deugdelijk handelen, voor hen is hun loon bij de Heer en zij hebben niets te vrezen noch zullen zij bedroefd zijn.
quote:
"In de godsdienst is er geen dwang."
quote:
"Een goede daad en een slechte daad zijn niet gelijk. Beantwoord het slechte met iets dat beter is. Op die manier zal uw vijand uw vriend worden. Maar het wordt slechts aan hen die geduldig volharden aangeboden."
quote:
En twist niet met de Mensen van het Boek behalve op de beste manier
quote:
O jullie die geloven, laat een volk een (ander) volk niet bespotten, wellicht zijn zij (d.w.z. het bespotte volk) beter dan zij (d.w.z. dan het spottende volk), en (laat) vrouwen (andere) vrouwen niet bespotten, wellicht zijn zij (d.w.z. de bespotte vrouwen) beter dan zij (d.w.z. dan de spottende vrouwen). En laster elkaar niet, en spreek elkaar niet aan met (beledigende) bijnamen. Slecht is de verdorven bijnaam na het geloof (te hebben omarmd). En wie geen berouw toont, zij zijn dan de onrechtplegers.
quote:
O jullie die geloven, als een verdorvene met een bericht tot jullie komt, verifieer het dan, zodat jullie een (onschuldig) volk niet vanwege (jullie) onwetendheid schaden en daarna spijt krijgen van datgene wat jullie hebben gedaan.
quote:
en je zult merken dat zij die zeggen "Wij zijn christenen" in genegenheid het dichtst staan bij bij de gelovigen
quote:
Heden zij aan jullie de goede dingen toegestaan. Het voedsel van hen aan wie het boek gegeven is, is aan jullie toegestaan en ook de eerbare vrouwen van hen aan wie voor jullie tijd het boek gegeven is
quote:
“Spreekt tot hen die ongelovig zijn. Als zij ophouden, dan zal hun wat zij eerder deden vergeven worden
quote:
“En als zij geneigd zijn tot vrede, wees daar dan ook toe geneigd en stel je vertrouwen op God."
quote:
En bewijs maar eens dat ik géén gelijk heb. Precies, dat kun je niet.
Zo moeilijk was dat echt niet hoor.

Soms krijg ik een beetje het gevoel dat je niet helemaal begrijpt/weet waar je het over hebt en of de woorden gebruikt, voorbeeldje:

quote:
Bijna alle moslims willen de "kuffars/kafirs" dood
Kuffar is de meervoud van kafir. Jij plaatst zowel de Kafir (enkelvoud) met een s als meervoud en een woord wat al een meervoud is (Kuffar) weer met een s er achter.
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 mei 2018 00:41 schreef Firewarrior het volgende:
Uit historisch bewijs blijkt dat de oudste bijbel hetzelfde is als degene die we nu hebben,
Hehehe :') :D
pi_179398156
quote:
11s.gif Op zaterdag 26 mei 2018 00:52 schreef Molurus het volgende:
Denk je echt dat dit de verklaring is? Ik denk namelijk dat het grootste deel van de Moslims in Nederland zijn/haar geloof wel degelijk serieus neemt, maar gewoon niet gelooft dat ongelovigen vermoord (of anderszins als 'minder' behandeld) moeten worden.

the Islamic scholar who taught me the Koran, once told me an old Indian joke. A Hindu goes to his Muslim neighbor and asks if he could borrow a copy of the Koran.

“Of course,”said the Muslim. “We’ve got plenty! Let me get you one from my library.”

A week later, the Hindu returns.

“Thanks so much,” he said. “Fascinating. But I wonder, could you give me a copy of the other Koran?”

“Um, you’re holding it,” said the Muslim.

“Yeah, I read this,” replied the Hindu. “But I need a copy of the Koran that’s followed by Muslims.”
  zaterdag 26 mei 2018 @ 13:19:10 #117
167383 Molurus
the talking snake
pi_179398221
quote:
9s.gif Op zaterdag 26 mei 2018 13:15 schreef Triggershot het volgende:

[..]

the Islamic scholar who taught me the Koran, once told me an old Indian joke. A Hindu goes to his Muslim neighbor and asks if he could borrow a copy of the Koran.

“Of course,”said the Muslim. “We’ve got plenty! Let me get you one from my library.”

A week later, the Hindu returns.

“Thanks so much,” he said. “Fascinating. But I wonder, could you give me a copy of the other Koran?”

“Um, you’re holding it,” said the Muslim.

“Yeah, I read this,” replied the Hindu. “But I need a copy of the Koran that’s followed by Muslims.”
:D

Deze grap werkt voor de Bijbel natuurlijk exact even goed.
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
  zaterdag 26 mei 2018 @ 13:20:43 #118
167383 Molurus
the talking snake
pi_179398258
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 mei 2018 00:41 schreef Firewarrior het volgende:

Uit historisch bewijs blijkt dat de oudste bijbel hetzelfde is als degene die we nu hebben, maar de Koran schijnt juist verandert te zijn. Er waren meerdere versies van de Koran en toen heeft een leider van een islamitisch land (weet niet meer welk persoon dat was) de meeste Korans vernietigd en maar één versie toegestaan. Dus de claim dat de Koran altijd hetzelfde is gebleven kan de prullenbak in.
Niet dat het ook maar een beetje relevant is, maar het onderstreepte kan net zo goed de prullenbak in.
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
pi_179398262
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 mei 2018 13:19 schreef Molurus het volgende:

[..]

:D

Deze grap werkt voor de Bijbel natuurlijk exact even goed.
Jep, en het mooiste is: De conclusie kan je zowel tegen de moslim-flowerpower-hippy gebruiken, tegen de jihadist, maar ook tegen de Islamofoob. :Y
  zaterdag 26 mei 2018 @ 13:48:07 #120
167383 Molurus
the talking snake
pi_179398644
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 mei 2018 12:59 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Challence accepted.

[..]

Zo moeilijk was dat echt niet hoor.
^O^
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
pi_179398786
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 mei 2018 09:42 schreef Elzies het volgende:

[..]

Ik las toch een ander verhaal.

Dat je zelfs van vasten kunt aankomen omdat je op een onnatuurlijke manier je stofwisseling beïnvloed.

Bovendien is het bewust en langere tijd onthouden van vocht nooit goed voor je nieren.

Voor diabetici is vasten al helemaal not done.

Tenzij je in een land woont waar het 40-50 graden is zal je er niet aan doodgaan. (behalve in Pakistan waar ten gevolge van de ramadan nu al meer dan 65 doden vielen)

Fysiek gezond is het niet.
Lees je voor de grap eens in over intermittent fasting. Heeft niets met religie te maken, maar is een steeds populairder wordende manier van eten. Wordt gedaan door mensen die willen afvallen, bodybuilders in cuts, en mensen die simpelweg een ander eetritme aanhouden. Steeds meer onderzoeken wijzen er op dat vasten celvernieuwing stimuleert en zeer gezonde effecten kan hebben.

Je roept weer eens wat, zonder dat het onderbouwd is met enige kennis.
  zaterdag 26 mei 2018 @ 13:59:55 #122
167383 Molurus
the talking snake
pi_179398796
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 mei 2018 13:21 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Jep, en het mooiste is: De conclusie kan je zowel tegen de moslim-flowerpower-hippy gebruiken, tegen de jihadist, maar ook tegen de Islamofoob. :Y
Yep. De clue is dat de boekjes niet echt bepalend zijn voor wat mensen geloven. Het is eerder andersom: men projecteert het eigen geloof op die boeken en leest daarin een bevestiging van wat men gelooft, tamelijk onafhankelijk van wat men gelooft.

Daarom word ik ook altijd een beetje moe van die religiecritici die (vaak ten onrechte) alles denken te weten over wat erin staat en hoe dat moet worden uitgelegd. Ik ben bepaald geen fan van religie, maar dat soort mensen is minstens net zo vermoeiend. Zo gauw men de Bijbel of Koran begint te quoten denk ik 'zucht, daar gaan we weer'. Ongeacht of het gelovigen of ongelovigen zijn die dat doen.
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
  zaterdag 26 mei 2018 @ 14:02:48 #123
167383 Molurus
the talking snake
pi_179398839
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 mei 2018 13:58 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Je roept weer eens wat, zonder dat het onderbouwd is met enige kennis.
Hij lijkt het artikel dat ik daar link ook compleet te negeren. (Het zal niet toevallig zijn dat die ontbreekt in z'n quote van mijn post. Wetenschappelijk onderzoek is natuurlijk veel te genuanceerd.)
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
pi_179398943
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 mei 2018 13:59 schreef Molurus het volgende:

[..]

Yep. De clue is dat de boekjes niet echt bepalend zijn voor wat mensen geloven. Het is eerder andersom: men projecteert het eigen geloof op die boeken en leest daarin een bevestiging van wat men gelooft, tamelijk onafhankelijk van wat men gelooft.

Daarom word ik ook altijd een beetje moe van die religiecritici die (vaak ten onrechte) alles denken te weten over wat erin staat en hoe dat moet worden uitgelegd. Ik ben bepaald geen fan van religie, maar dat soort mensen is minstens net zo vermoeiend. Zo gauw men de Bijbel of Koran begint te quoten denk ik 'zucht, daar gaan we weer'. Ongeacht of het gelovigen of ongelovigen zijn die dat doen.
Mee eens, kijk voorbeeld hoe Jezus wordt afgebeeld in Afrika en in het Westen.

main-qimg-67f5f3acc33c9c7578b0f05a4b82ae41-c
jesus_blond31246138290.jpg

Zelfs 'Het vlees geworden Woord' is aangepast naar de persoonlijke beleving en referentiekader van mensen.

Het dogmatisch, absolutistisch lezen en cherry-picking van verzen is in dit soort discussies allang al niet meer beperkt gebleven tot de apologeet.
pi_179398976
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 mei 2018 08:44 schreef Haushofer het volgende:

[..]

Heb je de update van de aartsengel Moroni gemist?
fake

in de koran is aangegeven dat de profeet Mohammed de zegel der profeten is , alles wat erna komt is fraude
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')