abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_179279039
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2018 05:27 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Mohammed is een profeet. Profeten zijn geen boodschappers.
Volgens mij weet je niet wat volgens Islamitisch perspectief een boodschapper en een profeet is. In de Islam is een boodschapper een gezant van God die met een eigen boek komt en een profeet een gezant die waarschuwt voor de bestraffing van God en dag des oordeels. In dit geval is Mohammed zowel boodschapper als profeet geweest.

quote:
Mohammed heeft Allah nooit gehoord, alleen wat hem door de engel/boodschapper werd verteld.
Onjuist, volgens Islamitisch literatuur heeft Mohammed rechtstreeks met Allah gesproken tijdens de hemeltocht.

quote:
Daar komt op wetenschappelijk niveau bij dat het Arabisch niet origineel is en de vertalingen naar het Arabisch twijfelachtig. Waarbij een goede kennis van de historie van het Arabisch in de weg wordt gestaan door islamitische dogma's.
Wat is op wetenschappelijk niveau en wat is het origineel en wat is vertaald, ben reuze benieuwd wat je allemaal kwalificeert als zodanig.
quote:
Wat of waar is die heilige moskee en waaruit blijkt dat? De Koran geeft het antwoord niet. Dus wordt er ook geen eenduidig antwoord gegeven op hoe dat nu met die qibla zit.
Zie laatste bericht over de heilige moskee.
pi_179279046
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2018 05:55 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Dat zeg ik juist niet. Ik zeg je dat de islam tot op heden is doordrenkt met heidense gebruiken en bijgeloof. Van de halve maan op de top van de moskees tot het rond de kašba lopen en tot de verering van de Hajar ul-Aswad: allemaal relicten uit een heidens verleden (in het jodendom of het christendom is dat niet anders).

Wat je zei is dat het vooral verzwegen wordt, iets wat niet het geval is dus. De halve maan is vooral begonnen met de Turken in de Islam en dat de Hajar ul-aswad een pre-Mohammedaanse oorsprong heeft in ArabiŽ is meerdere malen genoemd.

quote:
Beter kijken ze naar de wetenschap en schrappen ze de oeroude heidense gebruiken uit hun religie. Of erkennen ze gewoon dat het paganisme en de islam hetzelfde zijn, de islam een voortzetting van het heidendom met o.a. christelijke en joodse invloeden (die op hun beurt ook doorspekt zijn met heidendom).
Met andere woorden: het is tijd dat er een verlichte islam komt, waarin (weer) ruimte is voor wetenschappen. Dan kan ook de politiek uit de begintijd van de islam uit de religie worden gesloopt.
Als je de Islamitische lezing dat de Kaaba is gebouwd door Abraham niet meeneemt en het enkel houdt op 'voor Mohammed zaten er een tal van goden is' dan is de Islam een paganistische voorzetting / adoptie ja. Maar dan lijkt het mij wel handig om jouw perspectief en dat van een moslim van elkaar te scheiden. Maar zelfs dan kan je niet hardmaken dat de Islamitische literatuur daarover verzwijgt. Verre van.

quote:
Een qibla is dus een baetylus, een van de vier stenen die ik noemde. Die zet je letterlijk voor je neer als je gaat bidden als nomade/reiziger.
Ehm nee, een Turbah is een baetylus.

quote:
Als in de begintijd van de islam Jeruzalem de qibla was, waarom is dat gewijzigd en was dat voor of na het ontvangen van soera 2?
Simpel, omdat de Qurashieten Mohammed uitlachte dat hij niet eens een 'eigen onafhankelijke plek had om te aanbidden'. De Joden weigerden hem aan te nemen als profeet en het vooral de Arabieren waren die in hem geloofden. Vooral praktische redenen dus.

quote:
Is soera 2 geschreven naar aanleiding van die wijzigingen (rechtvaardiging) of is het er de oorzaak van en waar blijkt dat uit, behalve uit de achteraf toegevoegde commentaren die weinig betrouwbaar zijn als wetenschappelijk bewijs?
Waarom kan de tempelberg niet de heilige moskee zijn? Er zijn aanwijzingen dat daar ook een zwarte steen was, btw, en een bron die in religieus opzicht vele malen belangrijker is dan zamzam.
Omdat Mohammed nooit gevochten heeft rondom de Tempelberg, je vraagt om betrouwbaar en wetenschappelijk bewijs, maar vraagt je vervolgens af waarom het niet de Tempelberg kon zijn in plaats van Mekkah, een plaats waar Mohammed volgens wetenschappelijke, seculiere en historische bronnen buiten dogmatische beweringen nooit is geweest en volgens zelfs laatstgenoemde religieuze beweringen, maar 1 keer. En dat was zeker niet om te strijden tegen polytheÔsten of om de bedevaart te verrichten zoals het in de Koran wordt vermeld.

quote:
"De kašba" is niet juist: er waren er verschillende, niet alleen in Mekka. Wat ik hier eerder ook schreef.
Met de Kaaba bedoel ik de Kaaba zoals we dat vandaag de dag verstaan met het gebouw in Mekka, niet anderen.

quote:
Je vergeet ook dat Allah geen unieke naam is, maar een aanspreekvorm, net als Heer in het christendom. Hubal werd ook Allah genoemd. Allat is er de vrouwelijke vorm van en kan dus een vrij willekeurige godin zijn.
Hubal werd Al-Ilah genoemd, niet Allah. Het begint een beetje een welles-nietus discussie waar ik steeds minder heil in begin te zien om heel eerlijk te zijn.

[ Bericht 1% gewijzigd door Triggershot op 20-05-2018 06:16:56 ]
pi_179279047
Hoog tijd om te slapen btw.
  zondag 20 mei 2018 @ 06:28:50 #54
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_179279051
registreer om deze reclame te verbergen
Ik snap hem inmiddels, met dank aan Historia 4/18. Mohammed, als die al heeft bestaan, bad altijd in de richting van Jeruzalem, dus de tempelberg.
Tot het moment dat hij uit Mekka vertrok, toen veranderde hij dat plotseling. Dat was geen religieus gemotiveerde keuze, maar puur psychische strategie om Mekka later te kunnen terugveroveren.
  zondag 20 mei 2018 @ 06:34:29 #55
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_179279054
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 05:44 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Dat had inderdaad nederwerping moeten zijn en niet onderwerping, het is laat.

[..]

Vergeef mij als ik te bot overkom, maar dit moet wel een punt van onwetendheid zijn. Zeker omdat je het hebt over 'geen enkele reden':

[..]


[..]


[..]

Tot zover over de 'heilig moskee' ( Masjid al Haram ) en de richting om te bidden. Nu verder of Masjid al Haram en overige zaken:

[..]


[..]


[..]


[..]


[..]


[..]


[..]

Die 'nederzetting van niks' was iets waar Mohammed 10 jaar voor heeft gestreden/gewacht: Als je het hebt over de bedevaart en verdrag van Hudaybiyyah heb je het in beide gevallen over Mohammeds bezoek aan Mekka om er de pelgrimstocht te verrichten:

[..]


[..]

Een andere reden waarom Masjid Al Haram niet over Jeruzalem kan gaan is dat de militante krijgswetten in de Koran (vs de polytheisten) gaan over Mekkanen, niet over Joden en Christenen.

[..]

De Islam zit vol met dogma's, dat is nogal evident. Dat er geen ruimte is voor zelfstandig nadenken omdat er consensus is over iets is natuurlijk onzin. Genoeg verschillende opvattingen in de verschillende stromingen van de Islam.
Dat bedoel ik: dat domme elkaar napraten zonder op zoek te gaan naar de bron ervan. Ik kan niks met (Engelse?!) citaten zonder enige bronvermelding.
  zondag 20 mei 2018 @ 06:44:14 #56
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_179279064
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 05:56 schreef Triggershot het volgende:


Onjuist, volgens Islamitisch literatuur heeft Mohammed rechtstreeks met Allah gesproken tijdens de hemeltocht.
Klopt. Maar zo is hem de Koran niet geopenbaard. Waarom had de almachtige toen ineens een engel nodig?
Of heeft dat gesprek nooit plaatsgevonden?

Zo zit de islam vol discrepanties en onlogische zaken. Op zich geen probleem, tot je vergeet wat de achtergrond is.
  zondag 20 mei 2018 @ 06:50:57 #57
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_179279071
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 06:11 schreef Triggershot het volgende:

Ehm nee, een Turbah is een baetylus.
Dat is geen baetylus. Het wordt niet als baetylus gebruikt ook.
Dat bedoel ik met het verzwijgen van het heidendom: je hebt geen idee wat een baetylus is en hoe dat verband houdt met de qibla, omdat je dom volgt wat anderen je voorschrijven, dat prima weet te reciteren, maar zelfstandig nadenken is er niet bij - en dat zal je niet in dank worden afgenomen als je het probeert, want dan ben je een afvallige.
pi_179281140
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 06:11 schreef Triggershot het volgende:
Als je de Islamitische lezing dat de Kaaba is gebouwd door Abraham niet meeneemt
Had Abraham volgens de moslims ze allemaal gebouwd ?
Maar dat is mijn aanstootgevende mening.
  zondag 20 mei 2018 @ 11:18:54 #59
369251 Geralt
of Rivia
pi_179281212
quote:
7s.gif Op zaterdag 19 mei 2018 05:05 schreef SpecialK het volgende:

[..]

Mixed messages dus. Niet handig voor een zogenaamd perfect boek wat door iedereen eenduidig begrepen moet worden.
Ik denk dat dit voorbeeld nog het minste probleem is van wat er mis is met dat boek, want wereldwijd zijn er tig mensen, terroristen vooral, die heel dat boek ook nogal anders interpreteren dan dat het klaarblijkelijk bedoeld is. :X

De kant waarop gebeden moet worden lijkt me minder erg als dat multi interpretabel is dan dat we hoofden moeten afklieven van ongelovige varkens of weet ik wat voor shit die terroristen er allemaal uithalen.
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_179282552
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2018 06:34 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Dat bedoel ik: dat domme elkaar napraten zonder op zoek te gaan naar de bron ervan. Ik kan niks met (Engelse?!) citaten zonder enige bronvermelding.
Ah, misschien heb ik je kennis overschat. Ik had gedacht dat je wel had kunnen opmaken dat het gaat om Koranverzen. Verder zijn de teksten meerdere malen gelinkt, als je nu eens de moeite had genomen en ze had gelezen had je ook niet zulke domme dingen geroepen dat er geen bronvermelding bij is.
pi_179282649
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2018 06:44 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Klopt.
Jezus, je veranderd nog sneller van mening dan het vliegende paard van Mohammed.

quote:
Maar zo is hem de Koran niet geopenbaard. Waarom had de almachtige toen ineens een engel nodig?
Of heeft dat gesprek nooit plaatsgevonden?
De almachtige had 'ineens' een engel nodig? De eerste openbaring aan Mohammed was via een engel, dat gesprek -tussen Allah en Mohammed - heeft later plaatsgevonden. De Koran is grotendeels overgedragen door Gabriel aan Mohammed, maar niet alleen maar, er zijn 3-4 manieren waarop Mohammed de goddelijke inspiratie heeft gekregen.

quote:
Zo zit de islam vol discrepanties en onlogische zaken. Op zich geen probleem, tot je vergeet wat de achtergrond is.
Je beweert iets, je wordt daarop aangesproken en gecorrigeerd om vervolgens te praten over discrepanties en onlogische zaken? Ik acht de Koran in ieder geval wel consistenter dan jouw posts. In Islamstudies, vergeet vooral jouw achtergrond niet zou ik zeggen.
pi_179282781
Wat dacht je Lunatiek, het is vandaag een mooie dag om door Triggershot met de grond gelijk gemaakt te worden?

quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2018 06:50 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Dat is geen baetylus. Het wordt niet als baetylus gebruikt ook.
Duidelijk dus dat je niet begrijpt wat een baetylus is noch wat een Turbah is. Beschamend voor iemand die het zelf constant aanhaalt.

quote:
Dat bedoel ik met het verzwijgen van het heidendom: je hebt geen idee wat een baetylus is en hoe dat verband houdt met de qibla,
Je valt in herhaling en hebt op geen enkele manier weten te demonstreren dat het paganisme in de Islam wordt verzwegen, sterker nog. Je hebt er inhoudelijk geen enkel woord aan kunnen wijten. Het ergste is dat je de overeenkomsten tussen de baetylus en de Turbah niet eens inziet.

quote:
omdat je dom volgt wat anderen je voorschrijven, dat prima weet te reciteren, maar zelfstandig nadenken is er niet bij -
Zegt iemand die

A: Mekka Dar Al Harb noemt.
B: Binnen een post terugkomt op of Allah met Mohammed heeft gepraat of niet.
C: Zich domweg afvraagt waarom er met Masjid Al Haram geen Tempelberg bedoeld kan worden.

Om maar even wat voorbeelden te noemen, foutief Arabische termen gebruiken, krampachtig linkjes proberen te leggen die er niet zijn en zelf terugkomen op je eigen beweringen, dan moet je vervolgens echt niet aankomen met zelfstandig nadenken of wat anderen je voorschrijven.

quote:
en dat zal je niet in dank worden afgenomen als je het probeert, want dan ben je een afvallige.
Jezus, de voorwaarden voor afvalligheid zijn in de Islam vrij duidelijk opgenomen.
Denk eens voor jezelf na en verdiep je er in voor je domme dingen roept. :')
pi_179282800
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 11:13 schreef Aanstootgevend het volgende:

[..]

Had Abraham volgens de moslims ze allemaal gebouwd ?
In Jeruzalem en Mekka in ieder geval wel.
  zondag 20 mei 2018 @ 16:58:18 #64
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_179286873
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 13:03 schreef Triggershot het volgende:
Wat dacht je Lunatiek, het is vandaag een mooie dag om door Triggershot met de grond gelijk gemaakt te worden?

[..]

Duidelijk dus dat je niet begrijpt wat een baetylus is noch wat een Turbah is. Beschamend voor iemand die het zelf constant aanhaalt.

[..]

Je valt in herhaling en hebt op geen enkele manier weten te demonstreren dat het paganisme in de Islam wordt verzwegen, sterker nog. Je hebt er inhoudelijk geen enkel woord aan kunnen wijten. Het ergste is dat je de overeenkomsten tussen de baetylus en de Turbah niet eens inziet.

[..]

Zegt iemand die

A: Mekka Dar Al Harb noemt.
B: Binnen een post terugkomt op of Allah met Mohammed heeft gepraat of niet.
C: Zich domweg afvraagt waarom er met Masjid Al Haram geen Tempelberg bedoeld kan worden.

Om maar even wat voorbeelden te noemen, foutief Arabische termen gebruiken, krampachtig linkjes proberen te leggen die er niet zijn en zelf terugkomen op je eigen beweringen, dan moet je vervolgens echt niet aankomen met zelfstandig nadenken of wat anderen je voorschrijven.

[..]

Jezus, de voorwaarden voor afvalligheid zijn in de Islam vrij duidelijk opgenomen.
Denk eens voor jezelf na en verdiep je er in voor je domme dingen roept. :')
Jij bent degene die hier dom en halsstarrig overkomt met je geloof in een sprookjesboek dat zichzelf tegenspreekt, volkomen onlogisch is en vol leugens staat.
Nee, ik pak niet alle nuances mee als ik op een smartphone zit te tikken. Maar ik doe moeite om de islam te begrijpen, wat ik andersom nooit heb gezien en bij jou al helemaal niet. Vooralsnog heb je geen zinnig antwoord op de vraag van TS gegeven, of waarom van de ene op de andere dag de richting van religieuze Jeruzalem werd verwisseld met het politieke Mekka. Kom niet aan met dat mystieke blah blah van de haddith maar ga zelf eens logisch nadenken. Waarom zou Mohammed die keuze hebben gemaakt? En dat was dus niet omdat Allah het hem via GabriŽl vertelde.

Jij weet niet wat een baetylus is als je niet erkent dat Hajar ul-Aswad er een is, en dat ondanks alle mooie woorden elke moslim dat heidense gebruik in stand houdt. Daar ging het om. En van de historie van de baetilia heb je niks begrepen, maar dat is normaal voor mensen die geloven dat er voorafgaand aan de islam slechts dwalingen waren.
  zondag 20 mei 2018 @ 17:02:34 #65
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_179286962
quote:
3s.gif Op zondag 20 mei 2018 11:18 schreef Geralt het volgende:

[..]

Ik denk dat dit voorbeeld nog het minste probleem is van wat er mis is met dat boek, want wereldwijd zijn er tig mensen, terroristen vooral, die heel dat boek ook nogal anders interpreteren dan dat het klaarblijkelijk bedoeld is. :X

De kant waarop gebeden moet worden lijkt me minder erg als dat multi interpretabel is dan dat we hoofden moeten afklieven van ongelovige varkens of weet ik wat voor shit die terroristen er allemaal uithalen.
De keuze voor een qibla in Mekka blijkt dus een politiek-strategische keuze te zijn geweest waaruit de haat jegens de ongelovigen/heidenen spreekt die het grondgebied van Mohammeds stam bezet houden. Of tenminste dat willen de nazaten van de stam van die fictieve figuur je doen geloven, met als resultaat dat Mekka een van de minst gastvrije plaatsen op aarde is.
Geen andere interpretatie mogelijk.
pi_179287472
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2018 16:58 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Jij bent degene die hier dom en halsstarrig overkomt met je geloof in een sprookjesboek dat zichzelf tegenspreekt, volkomen onlogisch is en vol leugens staat.
Je hebt geen idee wat ik geloof dus spreek niet voor je beurt. Ik heb op geen enkele vorm ook maar iets duidelijk gemaakt over mijn eigen overtuigingen. Ik snap dat als je iets niet begrijpt het kan overkomen als leugens en onlogisch ja, maar sta er op z'n minst voor open dat het eerder aan jou ligt dan het boek zelf zou ik zeggen.

quote:
Nee, ik pak niet alle nuances mee als ik op een smartphone zit te tikken. Maar ik doe moeite om de islam te begrijpen, wat ik andersom nooit heb gezien en bij jou al helemaal niet.
Dat ik geen moeite doe om de Islam te begrijpen en in te verdiepen, nooit bij mij gezien? Damn Girl. Je hebt mij verder ook nooit gezien, dus dat spreekt voor zich verder. Je bent dan blijkbaar niet heel erg lang actief in discussies als deze. Niet erg, maar ook dan zoek het vooral bij jezelf.

quote:
Vooralsnog heb je geen zinnig antwoord op de vraag van TS gegeven,
Dat laat ik wel aan TS over, of de door mij gegeven antwoorden zinnig zijn voor hem of niet. Daar ga jij niet over.

quote:
of waarom van de ene op de andere dag de richting van religieuze Jeruzalem werd verwisseld met het politieke Mekka. Kom niet aan met dat mystieke blah blah van de haddith maar ga zelf eens logisch nadenken. Waarom zou Mohammed die keuze hebben gemaakt? En dat was dus niet omdat Allah het hem via GabriŽl vertelde.
Je bent dus echt nogal in de war he? Jezus gast. :')

quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 06:11 schreef Triggershot het volgende:
Simpel, omdat de Qurashieten Mohammed uitlachte dat hij niet eens een 'eigen onafhankelijke plek had om te aanbidden'. De Joden weigerden hem aan te nemen als profeet en het vooral de Arabieren waren die in hem geloofden. Vooral praktische redenen dus.

Geen hadith, geen Gabriel zus-zo, nee gewoon praktische redenen. :')

quote:
Jij weet niet wat een baetylus is als je niet erkent dat Hajar ul-Aswad er een is, en dat ondanks alle mooie woorden elke moslim dat heidense gebruik in stand houdt. Daar ging het om. En van de historie van de baetilia heb je niks begrepen, maar dat is normaal voor mensen die geloven dat er voorafgaand aan de islam slechts dwalingen waren.
Zo maar een gedachte hoor, maar misschien in plaats van je bezig te houden met wat ik wel of niet heb begrepen, moet je misschien eens je eigen reacties nagaan voor je domme uitspraken doet. Zeggen dat een Turbah niet een Baetylus is en ook niets als een Baetylus wordt gebruikt, maar vervolgens wel Hajar al-aswad noemen, godsamme gast. :')

quote:
Turbah is just like Hajar al-Aswad (the black stone) that used to glow like a white ruby and any diseased person who touched it used to be cured.
Ik bespaar je de rest maar even zodat je misschien toch bereid bent je eerdere standpunt te herzien dan wel te verdiepen in de Turbah en op welke manieren het vergelijkbaar is met Hajar Al-Aswad en op sommige manieren zelfs verder gaat.

Gewoon voor de grap hť, als je in het vervolg iets niet hebt begrepen of simpelweg niet weet vraag er dan gewoon even naar zodat je voldoende kans krijgt om je er in te verdiepen op een juiste manier.
  zondag 20 mei 2018 @ 19:19:07 #67
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_179289062
Trigger word altijd persoonlijk als het te warm onder zijn voetjes word. Valt niet mee in discussie te gaan.
pi_179289188
En heet dat het mij werd. :')
pi_179289220
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 13:04 schreef Triggershot het volgende:

[..]

In Jeruzalem en Mekka in ieder geval wel.
:D _O-

[ Bericht 8% gewijzigd door ATON op 20-05-2018 19:33:27 ]
pi_179289947
Goeie post wel.
pi_179290037
quote:
14s.gif Op zondag 20 mei 2018 20:09 schreef Triggershot het volgende:
Goeie post wel.
Aan onzin maak ik geen woorden vuil.
pi_179290059
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 20:14 schreef ATON het volgende:

[..]

Aan onzin maak ik geen woorden vuil.
Hoe komt het dan dat je altijd na een reactie te typen toch op invoeren klikt?
  zondag 20 mei 2018 @ 20:29:35 #73
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_179290348
quote:
17s.gif Op zondag 20 mei 2018 17:28 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Je hebt geen idee wat ik geloof dus spreek niet voor je beurt. Ik heb op geen enkele vorm ook maar iets duidelijk gemaakt over mijn eigen overtuigingen. Ik snap dat als je iets niet begrijpt het kan overkomen als leugens en onlogisch ja, maar sta er op z'n minst voor open dat het eerder aan jou ligt dan het boek zelf zou ik zeggen.

[..]

Dat ik geen moeite doe om de Islam te begrijpen en in te verdiepen, nooit bij mij gezien? Damn Girl. Je hebt mij verder ook nooit gezien, dus dat spreekt voor zich verder. Je bent dan blijkbaar niet heel erg lang actief in discussies als deze. Niet erg, maar ook dan zoek het vooral bij jezelf.

[..]

Dat laat ik wel aan TS over, of de door mij gegeven antwoorden zinnig zijn voor hem of niet. Daar ga jij niet over.

[..]

Je bent dus echt nogal in de war he? Jezus gast. :')

[..]

Geen hadith, geen Gabriel zus-zo, nee gewoon praktische redenen. :')

[..]

Zo maar een gedachte hoor, maar misschien in plaats van je bezig te houden met wat ik wel of niet heb begrepen, moet je misschien eens je eigen reacties nagaan voor je domme uitspraken doet. Zeggen dat een Turbah niet een Baetylus is en ook niets als een Baetylus wordt gebruikt, maar vervolgens wel Hajar al-aswad noemen, godsamme gast. :')

[..]

Ik bespaar je de rest maar even zodat je misschien toch bereid bent je eerdere standpunt te herzien dan wel te verdiepen in de Turbah en op welke manieren het vergelijkbaar is met Hajar Al-Aswad en op sommige manieren zelfs verder gaat.

Gewoon voor de grap hť, als je in het vervolg iets niet hebt begrepen of simpelweg niet weet vraag er dan gewoon even naar zodat je voldoende kans krijgt om je er in te verdiepen op een juiste manier.
Kom je weer met Engels gewauwel zonder bron te noemen. Hoe kan ik me er in verdiepen als jij random quotes instuurt?

En niet reageert op de kritiek op het grotere plaatje, namelijk dat de gebedsrichting niet uitmaakt, maar het moet wŤl naar de qibla zijn... (zie Koran) dat lijkt er toch echt meer op dat je een "qibla" voor je neerzet, wat dat woord volgens jou (bron?) ook betekent.
En dat het dus niet "richting Mekka" is, maar een voortzetting van het heidense gebruik op het Arabisch schiereiland e.o. om een baetylus mee te nemen op reis en die bij het bidden te gebruiken.
pi_179290514
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2018 20:29 schreef Lunatiek het volgende:
het moet wŤl naar de qibla zijn.
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2018 20:29 schreef Lunatiek het volgende:
En dat het dus niet "richting Mekka"
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 19:28 schreef ATON het volgende:

[..]

:D _O-
Sorry Lunatiek, ik denk dat het maar het beste is om het er maar bij te laten. Het wordt te heet onder mijn voeten en mijn Engelse gewauwel maakt ook geen indruk.
pi_179291048
quote:
10s.gif Op zondag 20 mei 2018 20:40 schreef Triggershot het volgende:

[..]

[..]

[..]

Sorry Lunatiek, ik denk dat het maar het beste is om het er maar bij te laten. Het wordt te heet onder mijn voeten en mijn Engelse gewauwel maakt ook geen indruk.
Goed idee.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')