abonnement Unibet Coolblue
pi_179524809
Zo, wij zijn klaar met de avondvierdaagse. Het was leuk én vermoeiend. Dinsdag werd afgelast maar gisteren en vandaag hebben we wel gelopen. Gisteren moest S halverwege opgehaald worden omdat hij moest poepen. :') Ze vonden de roos die ze bij aankomst kregen maar vreemd. Die kregen we gelijk weer in onze handen terug geduwd. :+ Thuis aten we nog een stukje taart en nu is het klaar. We hebben vandaag overigens wel een stuk afgesneden want T had oorpijn en S was best wel heel moe. Maar al met al hebben ze echt goed gelopen voor hoe jong ze nog zijn. En morgen mogen ze hun medaille showen op school. O+
pi_179524947
Nikki. Wat goed.
Wij moeten morgen nog lopen. O+
pi_179525273
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2018 22:46 schreef Omentielvo het volgende:
Nikki. Wat goed.
Wij moeten morgen nog lopen. O+
Dat hadden wij vroeger ook, einde op vrijdag. Als ik zou mogen kiezen zou ik dat liever doen. Nu gingen ze vrij laat slapen en moeten ze morgen toch echt nog een ochtendje naar school. Ik denk dat het voor alle partijen beter is als ze morgenmiddag uit school allebei even een schoonheidsslaapje doen. ;)
pi_179530987
Wow Nikki, wat een bikkels die T en S en poepen is ook belangrijk natuurlijk ;)

Gisterenochtend was er een talentenshow op school. B had een filmpje gemaakt over appelmoes maken :D Mijn vrouw was gaan kijken en alle kleuters riepen 'B.enjamin!' toen hij in beeld kwam. Hij helemaal trots O+ Hij had het zelf verzonnen volgens de juf, onze tv ster.
pi_179531139
Appelmoes maken, heerlijk onderwerp. O+ heeft ie toevallig de Buurman en Buurman show over appelmoes maken gezien? En superknap van hem dat hij dat allemaal zelf bedacht heeft. ^O^
pi_179532533
Dat jullie kleuters al mogen lopen zeg! Hier op school is het pas vanaf groep 3..
pi_179533314
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 juni 2018 10:45 schreef aapieannie het volgende:
Dat jullie kleuters al mogen lopen zeg! Hier op school is het pas vanaf groep 3..
Bij ons organiseert school het niet, dus zelfs als je nog maar 2 of 3 zou zijn zou je mee kunnen doen in principe. School staat overigens wel langs de route met koek en zopie en deelt de medailles uit op de laatste avond.
pi_179533547
Er is inderdaad een centrale organisatie en vanuit school organiseren wat ouders routebegeleiders en een pauzeplek.. Hier liep trouwens ook een ouder mee met een 3 jarige aan de hand, een baby in de doek en dan nog een kleuter en een iets ouder kind.. Ik heb mijn 3-jarige lekker thuisgelaten..
Ben benieuwd hoe wij de laatste avond gaan trekken.. Begint pas om 19.30, maar wij zijn pas school 21 die mag starten, dus waarschijnlijk pas veel later onderweg.. Normaal gaat W tussen 19.00 en 19.30 naar bed..
Vorig jaar mocht ze van mij nog niet meedoen trouwens, want toen trok ze school op zich al nauwelijks en had ze haar slaap écht wel dringend nodig..

School heeft trouwens wel vermanend in de nieuwsbrief gezet dat als je met de vierdaagse meeliep je de volgende dag gewoon op tijd op school werd verwacht. Het is tegen de kinderen zelf ook nog eens herhaald, want mijn kleuter kwam ermee thuis dat juf dat nog eens heel streng verteld had..
pi_179533551
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 juni 2018 11:18 schreef _NIKKI_ het volgende:

[..]

Bij ons organiseert school het niet, dus zelfs als je nog maar 2 of 3 zou zijn zou je mee kunnen doen in principe. School staat overigens wel langs de route met koek en zopie en deelt de medailles uit op de laatste avond.
bij ons mag het wel. Ik heb het alleen nog af gehouden. En ze lopen mee met Ugchelen (ligt tegen Apeldoorn aan hoort ook bij Apeldoorn tegenwoordig) en om een of andere reden heeft Ugchelen besloten dit jaar nlde wandelvierdaagse in te trekken.

Zelf heb heb ik echt niks met wandel Vierdaagses ik zelf heb altijd de zwemvierdaagse gedaan, volgens mij was er bij ons niet eens een wandelvierdaagse... Maja dorp in Groningen komt misschien daardoor
pi_179534378
Wauw wmik dat is best laat. Wij startten hier om 18.00 uur. Dat is ivm eten wel een soort van stressy maar ze lagen dus wel rond 20.00 uur in bed.

Oh en zwemvierdaagses deden wij hier vroeger ook. Heel leuk vond ik dat. O+
pi_179534634
Oh ja zwemvierdaagse, dat was in ons dorp 's ochtends, KOUD! Maar ik deed wel altijd mee, wandelvierdaagse hadden we niet.

Bij ons was het 2 weken geleden en ze komen alle dagen door onze straat (wij zitten dichtbij het start en eindpunt) dus B heeft wel gekeken. Ze starten bij ons 2 dagen om 18:30 en 2 dagen om 19:00 niet handig met een jongen die om 18:45 in bed moet liggen op schooldagen om overeind te blijven. Het is ook niet zo'n loper, hij fietst liever. Dus benieuwd of hij over een jaar of 2 mee wilt doen.

Nikki, nee, ik zal het eens opzoeken van Buurman en Buurman. B is veel met eten bezig dus het was te verwachten _O- Hij eet ook al weken heel goed zonder gedoe. Hopelijk duurt deze fase langer dan de fase dat ie 's avonds bijna niets wilde eten en stevast riep als zijn bord op tafel stond 'Waarom koken jullie nooit iets wat ik luuuuuuust?!'
pi_179536236
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 juni 2018 12:06 schreef _NIKKI_ het volgende:
Wauw wmik dat is best laat. Wij startten hier om 18.00 uur. Dat is ivm eten wel een soort van stressy maar ze lagen dus wel rond 20.00 uur in bed.

Oh en zwemvierdaagses deden wij hier vroeger ook. Heel leuk vond ik dat. O+
Gelukkig is alleen de laatste avond zo laat. Gister en eergister startten we om 18.00 en waren we 20.00 thuis (we startten best ver van ons huis)..20.30 lag ze wel in bed..

Zelf heb ik nooit meegedaan aan welke vierdaagse dan ook, kan me niet herinneren of het er niet was, of dat ik alleen niet meedeed..
  vrijdag 1 juni 2018 @ 14:45:25 #188
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_179538193
Ik heb vroeger 8 keer meegedaan met de vierdaagse, mijn zusje liep ook op haarde derde al mee. Mijn basisschool (stad, 013) deed toen mee in een dorp vlakbij, want mooiere routes en rustiger.

Mijn kleuter heeft vorige week dus ook meegedaan. In ons dorp wordt er eigenlijk alleen via school gelopen. 3 basisscholen, starten allemaal tegelijk. Niet georganiseerd, gewoon chaos en aansluiten bij wie je leuk vindt.School van J was wel herkenbaar aan de groengekleurde sjaaltjes. Ik vind het wel prima.

Het eindigde (helaas) in een tweedaagse, maar wat was hij trots op zijn medaille. Hij heeft twee keer de 5km zonder zeuren uitgelopen, want veel vriendjes onderweg (de halve klas deed mee), en genoeg snoep en drinken te krijgen onderweg (en ook een appel). De ladingen snoepzakken bij de intocht maakten ook veel goed natuurlijk ;). O, en het feit dat zijn medaille uitgereikt werd door de juf O+ (alle kleuterjuffen deden dit voor hun eigen klas).
  vrijdag 1 juni 2018 @ 16:28:39 #189
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_179540264
ik voel mij altijd een faalmoeder maar ik zie het niet zitten hoor met alle kinderen lopen en dan nog het snelle eten klaarmaken, laat naar bed. Het idee alleen al geeft mij een overlopende emmer.

Voorlopig doen wij lekker niet mee, :)
Ik heb vroeger wel gelopen maar ik vond het eigenlijk helemaal niet zo bijzonder dat helpt ook mee.
pi_179541304
quote:
17s.gif Op vrijdag 1 juni 2018 16:28 schreef Budabuddumbam het volgende:
ik voel mij altijd een faalmoeder maar ik zie het niet zitten hoor met alle kinderen lopen en dan nog het snelle eten klaarmaken, laat naar bed. Het idee alleen al geeft mij een overlopende emmer.

Voorlopig doen wij lekker niet mee, :)
Ik heb vroeger wel gelopen maar ik vond het eigenlijk helemaal niet zo bijzonder dat helpt ook mee.
Het kan ook meevallen hoor. Ik ben helemaal niet het type voor dit soort dingen, ik ben ook niet zo heel goed met andermans kinderen enzo :@, maar met een klein beetje organisatie lukte het deze week best aardig. T en S zijn woensdagmiddag nog even naar bed geweest om bij te tanken (gelukkig doen ze dat nog) en het avondeten hebben we simpel gehouden. Van een stokbroodje gezond tot pasta en soep uit de vriezer. Een van ons (mijn man dus :+) bleef thuis om af te ruimen na het eten en wij gingen op pad. Als ik zie hoeveel plezier de kinderen hadden, dan is het de ellende van het geregel eromheen wel waard. Daarmee zeg ik niet dat hrt stom is als je niet gaat hoor ;), ik zou zelf ook nog steeds liever niet gaan, maar het kan dus ook wat positiever uitpakken dan gedacht.
  vrijdag 1 juni 2018 @ 18:13:47 #191
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_179542854
Het lijkt mij superleuk om mee te lopen maar vooralsnog ben ik de enige. En dit jaar valt het ook beroerd tijdens studiedagen dus dat schiet ook niet op.
pi_179546698
Het was helemaal niet in me opgekomen mee te (willen) doen aan de avondvierdaagse met mijn kleuter. Het lijkt mij in een gewone schoolweek veel te vermoeid allemaal. Ik vind het wel een knappe prestatie!!

I wil echt graag op ballet les, dus dat ga ik maar eens regelen voor haar. Het past ook wel bij haar, denk ik.

Exode, dat zijn niet zulke leuke verhalen om te horen. Dan krimpt je hart even in elkaar.
I had laatst ook iets. Ze zit in een gemengde groep 1/2 groep. Het oudste meisje uit de klas had vorige week gezegd dat ze I niet meer leuk vond en niet meer met haar wilde spelen. Prompt hadden twee andere meisjes dat ook tegen I gezegd.

Ik kan me er wel iets bij voorstellen, want dat oudste meisje is al een paar maanden zes en dat leeftijdsverschil zal wel merkbaar zijn; ze vindt I misschien nog wat kinderachtig. Maar het voelt wel verdrietig. Zeker als meerdere meisjes dat tegen je zeggen. Ook wel echt zo'n 'queen bee'-gevoel.
I zei wel dat het ene meisje dan wel had gezegd dat ze haar niet meer leuk vond, maar bij het buitenspelen speelde ze toch gewoon met haar.
Ik heb door wat luchtige vragen te stellen een beetje gepolst in hoeverre I hier echt onzeker van wordt. Maar ze zit gelukkig heel erg in de "de wereld draait om mij want ik ben fantastisch'-kleuterfase, dus het raakte haar niet enorm. Er zijn natuurlijk nog genoeg kinderen met wie ze kan spelen. Ik heb haar maar geleerd dat als iemand zoiets zegt, en zij zeker weet dat ze niets heeft gedaan (slaan, onaardig gedrag) waardoor diegene niet meer met haar wil spelen, ze dan maar moet denken/zeggen: graag of niet! :P .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_179546940
Graag of helemaal niet :Y
pi_179547415
Inderdaad Franny, graag of niet. Dat is best een nadeeltje van nog zo jong zijn en in een gemengde 1/2 klas zitten. T en S moeten daar volgend jaar ook aan geloven, maar nu zitten ze nog heel veilig in een groep 0 klas waar zo'n beetje alle kinderen de afgelopen 3 maanden 4 jaar zijn geworden. In het begin was ik een beetje sceptisch over de groep 0 klas, maar het blijkt tot nu toe prima te werken. :)
  vrijdag 1 juni 2018 @ 22:16:14 #195
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_179549155
Ik merk het hier ook wel. Mijn kinderen zijn van januari en kleuteren dus lang. Merk dat J de aansluiting een beetje kwijt is met de nieuwe kleuters. Groep 2 zit nu apart dus zij zijn nu echt de oudste kleuters. D trekt wat meer naar de jongere kindjes dus die vind het wel best maar J trekt zich juist op aan oudere kinderen.
pi_179549510
Hier ook van januari, vorig jaar groep 0, dit jaar groep 1.
Maar qua aanbod is hij er wel echt klaar mee..
Ow zei laatst: mam, ik heb vandaag geen zin om te spelen, mag ik thuis blijven om beter te leren lezen :@

Gelukkig heeft hij een heel leuk vriendje waardoor hij meestal met veel plezier naar school gaat. Maar dat vriendje gaat verhuizen en hij moet nog een heel jaar in groep 2 kleuteren...

Avondvierdaagse is hier pas over 2/3 weken. Maar zelf zwanger en een kind dat vaak na 5 min al geen zin meer heeft om te lopen... Wij slaan nog even over ;)
pi_179549556
Hier vandaag de laatste dag van de avondvierdaagse. En ze is zo trots op haar medaille. O+

Franny. Wat sneu zeg, die situatie.
Maar bij deze leeftijd werkt het zo vreemd. Zo vond R een meisje uit haar klas even niet zo leuk. Maar nu js ze uitgenodigd voor haar verjaardag en zijn ze weer vriendinnetjes.
Kleuters. Zo veranderlijk als het weer. R gaat trouwens met zowel de jongere als de oudere kindjes om en heeft een beste vriendinnetje. O+
  vrijdag 1 juni 2018 @ 22:37:42 #198
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_179549666
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2018 22:30 schreef Loj het volgende:
Hier ook van januari, vorig jaar groep 0, dit jaar groep 1.
Maar qua aanbod is hij er wel echt klaar mee..
Ow zei laatst: mam, ik heb vandaag geen zin om te spelen, mag ik thuis blijven om beter te leren lezen
Ja, dat herken ik wel inderdaad. Het scheelt voor M dat hij in een aparte groep 2 zit. Die werkt al naar groep 3 toe. Hoop dat ze dat volgend jaar ook weer gaan doen.
pi_179549693
Ik zag op Facebook ook echt een mooie foto Omen O+

En een beste vriendinnetje O+
  zaterdag 2 juni 2018 @ 14:15:04 #200
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_179558744
Mijn januari 2013 kleuter vindt het allemaal nog wel prima in zijn klas. Nu is dat wel een echte groep 1/2, er zitten geen hele jonge kinderen in de klas, die zijn naar een instroomgroep gegaan. De juf gaf tijdens het laatste oudergesprekje wel aan dat hij niet zo veel geduld heeft met de jongsten, en dan ook wat bazig/dwingend sturend kan zijn. Dat wordt dus nog wat volgend jaar als er weer wel jongere kindjes bij komen...

Hij is nu ook wat meer bezig met de vraag 'wie gaat er naar groep 3 en wie niet'? Een deel van zijn vriendjes is ouder en stroomt dus door, maar zijn twee beste vriendinnetjes blijven ook nog een jaartje in de kleuterklas, dus ik verwacht dat het wel goed komt. J maakt elke dag nieuwe vrienden, en is vrij makkelijk in de omgang geloof ik...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')