abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_178887971
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Oppositiepartijen willen uitleg van premier Rutte over uitspraken van de onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en CU, die zeggen dat zij hebben besloten de dividendbelasting te schrappen op aandringen van grote internationale bedrijven.

De bedrijven zeiden tegen de onderhandelaars het afschaffen van de belasting zwaar zou meewegen bij hun besluit om in Nederland te blijven.

GroenLinks leider Klaver twittert dat "het riekt naar chantage". SP-Kamerlid Leijten zegt op twitter "Het kabinet Rutte-3 is gewoon Shell-1".

Volgens de onderhandelaars gaat het om met name Shell en Unilever. De bedrijven zouden niet rechtstreeks hebben gezegd dat zij zouden vertrekken als de dividendbelasting zou blijven bestaan. Maar "de dreiging werd door de onderhandelaars reŽel geacht dat het zou kunnen gebeuren", aldus politiek verslaggever Ron Fresen.

Rutte lag vorige week in het debat over de regeringsverklaring vaak onder vuur vanwege het schrappen van de belasting. De linkse oppositie noemde het afschaffen ervan een cadeautje voor het bedrijfsleven en een "heilloze weg". Premier Rutte zei dat er onverantwoorde risico's zouden worden genomen als de belasting zou blijven, omdat het om tienduizenden banen gaat.

Argumenten

GroenLinks wil van Rutte weten waarom hij vorige week geen namen van bedrijven wilde noemen, terwijl ze nu toch bekend zijn. Ook wil GroenLinks weten wat de argumenten waren om tot de afschaffing over te gaan. "Want nog steeds weet niemand: wat schieten mensen op met afschaffing dividendbelasting?", aldus Klaver.

De bedrijven zelf moeten wat Klaver betreft ook zo snel mogelijk in de Tweede Kamer tekst en uitleg komen geven over de rol die zij gespeeld hebben.

https://nos.nl/artikel/22(...)videndbelasting.html
Rutte en Hoekstra de loopjongetjes van respectievelijk Unilever en Shell gaan een cadeautje van 1,4 miljard uitdelen ten gunste van buitenlandse aandeelhouders. WANT ANDERS GAAN ER BANEN VERLOREN! Dat alle financiŽle experts anders beweren en de belastingbetaler hiervan nooit meer iets gaat terugzien boeit verder niet.
speak only if it improves the silence.
  woensdag 9 mei 2018 @ 18:28:09 #2
172669 Papierversnipperaar
CafeÔne is ook maar een drug.
pi_179046313
quote:
Kabinet heeft geen idee hoeveel banen keus Unilever oplevert

Het kabinet weet niet hoeveel banen de keuze van Unilever voor Rotterdam als plek voor zijn enige hoofdkantoor oplevert. Om bedrijven als Unilever naar Nederland te lokken en de werkgelegenheid die dat zou opleveren, wordt de dividendbelasting afgeschaft.

Het afschaffen van de belasting kost Nederland 1,4 miljard euro per jaar en is omstreden omdat onduidelijk is wat het nu precies oplevert. Uit memo's over het onderwerp, die het kabinet eigenlijk niet vrij wilde geven. Ambtenaren adviseerden om de dividendbelasting niet af te schaffen, het was een 'slecht idee', waar de 'burger voor betaalt'.

Of de komst van Unilever banen oplevert, is in ieder geval niet bekend bij het kabinet. Dat schrijft staatssecretaris Menno Snel van FinanciŽn in antwoord op Kamervragen van Bart Snels van GroenLinks.

"Het kabinet heeft geen direct zicht op het personeelsbeleid van Unilever. Alleen daarom al kan het kabinet het directe en indirecte werkgelegenheidseffect van de beslissing van Unilever om het hoofdkantoor in Rotterdam te vestigen niet kwantificeren", schrijft Snel.

Misschien tientallen banen erbij

Een opvallende uitspraak van de staatssecretaris. Toen Unilever de keus voor Rotterdam in maart bekendmaakte zei Unilever dat dit nauwelijks banen oplevert in Nederland.

Voor de 7300 werknemers in Londen, waar een hoofdkantoor verdwijnt, verandert er niets en ook de 3100 banen in Nederland blijven bestaan, zei Unilever toen. Financieel directeur Graeme Pitkethly voegde daaraan toe dat er hooguit enkele tientallen banen naar Rotterdam komen als gevolg van de keus.

Geen bewijs voor indirecte werkgelegenheid

Snel wijst er verder op dat het afschaffen van de dividendbelasting onderdeel is van een pakket aan fiscale maatregelen, met onder andere als doel 'een aantrekkelijk fiscaal vestigingsklimaat voor reŽle bedrijven die zorgen voor werkgelegenheid en investeringen in Nederland'.

Premier Mark Rutte zei na het besluit van Unilever nog dat hij hoopt dat het werkgelegenheid oplevert. Bijvoorbeeld op het gebied van juridisch en financieel advies. Maar daar is tot nu toe ook nog geen bewijs voor gezien door het kabinet.

Nauwe banden

Het kabinet heeft nauwe banden met Unilever. Rutte werkte jarenlang als manager voor het bedrijf. En in aanloop naar het besluit de dividendbelasting af te schaffen werd er uitgebreid gesproken met Unilever-ceo Paul Polman.

Toch zijn de banden blijkbaar niet goed genoeg om aan Unilever te vragen hoeveel banen de keus voor Rotterdam oplevert. Een woordvoerder van het ministerie van FinanciŽn verwijst op vragen van RTL Z naar de tekst van de Kamerbrief. "Meer kan ik er niet over zeggen."
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 9 mei 2018 @ 19:38:58 #3
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_179048049
mark-rutte3.jpg

Om te :r :r :r

Hoe lang nog voordat deze misdadiger en landverrader de gevangenis ingaat :?
Elke dag dat deze idioot nog vrij rond loopt is er een teveel :7
  donderdag 17 mei 2018 @ 18:25:25 #4
172669 Papierversnipperaar
CafeÔne is ook maar een drug.
pi_179224736
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Samenwerking bedrijven-lobbyclubs loopt spaak

De samenwerking tussen de werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland is afgelopen jaren volledig spaak gelopen. De belangen van de kleinere bedrijven zijn daarbij ondergesneeuwd.
quote:
Dat zou in de eerste plaats worden verklaard door het verschil in contributies. VNO-NCW neemt daarvan 23 miljoen euro voor zijn rekening. MKB Nederland slechts 8 miljoen. "Wie betaalt, bepaalt", aldus de krant.

Illustratief voor de slechte samenwerking is de gang van zaken rond de omstreden afschaffing van de dividendbelasting. Tijdens de formatie van het kabinet Rutte III maakte VNO-NCW zich daar sterk voor.

In dat voorstel zouden de kosten van de inmiddels 1,6 miljard euro onder meer worden gedekt door de onroerendezaakbelastingen op woningen en bedrijfspanden te verhogen. Volgens het FD zou VNO-NCW het voorstel, waarbij de kosten dus deels op mkb’ers werden afgewenteld, nooit intern met MKB Nederland hebben afgestemd.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  donderdag 7 juni 2018 @ 17:06:02 #5
275286 Bondsrepubliek
Weltmeister 2014
pi_179657325
quote:
Follow the Money: 'Omstreden onderzoek Shell leidt tot afschaffen dividendbelasting'

07-06-2018
Economie
Presentatie: Rob Hadders
Redactie: Anna Pleijsier
Auteur: Els Anker

Wereldconcern Shell heeft het onderzoek medegefinancierd dat aan de basis stond van het afschaffen van de dividendbelasting. Dat stelt onderzoeksjournalistiek platform Follow The Money (FTM). Het rapport is omstreden, omdat het de enige als wetenschappelijk aangemerkte bron is voor de memo’s van het kabinet. Tijdens de formatie van kabinet-Rutte III zijn ambtelijke notities voor de onderhandelaars opgesteld over de politiek omstreden afschaffing van de dividendbelasting.

Het gaat om het rapport Wederzijds Profijt, afkomstig van de Rotterdam School of Management (RSM). Het rapport is, zo blijkt uit de publicatie van FTM, gefinancierd door Shell, Unilever, AkzoNobel, DSM en Philips, en ook door werkgeversorganisatie VNO-NCW. En dat laatste is interessant omdat werkgeversorganisatie VNO-NCW het rapport eerder al gebruikte in de lobby voor een andere belastingmaatregel waar grote bedrijven van profiteren. Ook loopt er een onderzoek van de Commissie Wetenschappelijke Integriteit naar een van de auteurs van het rapport.

Heikele kwestie in de politiek

De afschaffing van deze belasting is politiek zeer omstreden. De in het regeerakkoord afgesproken maatregel kost de schatkist zo'n 1,4 miljard euro per jaar, een doorn in het oog van de oppositie.

Geen van de oppositiepartijen ziet heil in afschaffing van de dividendbelasting en van de regeringspartijen is eigenlijk alleen de VVD er warm voorstander van. Omdat die partij tijdens de formatie bereid was de coalitiepartners CDA, D66 en ChristenUnie genoeg 'wisselgeld' te bieden, kwam de maatregel toch in het regeerakkoord terecht. Volgens het kabinet staat daar echter tegenover dat Nederland daardoor aantrekkelijker wordt als vestigingsland voor bedrijven, wat gunstig is voor de werkgelegenheid.

Diverse bewindslieden ontkenden in eerste instantie nog dat er memo’s bestonden over de afschaffing van de dividendbelasting. Toen dagblad Trouw publiceerde dat er wel degelijk notities waren, gaf het kabinet na politieke druk de stukken vrij. Volgens Follow the Money zou het besluit over de afschaffing van de dividendbelasting nu dus genomen zijn op basis van discutabel onderzoek dat werd gefinancierd door Shell.

‘Dividendbelasting werkt marktverstorend’

Als wereldconcern noemt Shell de dividendbelasting ‘marktverstorend’. “Dividendbelasting is nadelig voor de concurrentiepositie van Nederland als vestigingsland ten opzichte van andere landen”, aldus het bedrijf in een verkiezingsmanifest voor de Tweede Kamerverkiezingen.

“Het is een gotspe dat beleidsmakers en politici de afschaffing van de dividendbelasting op basis van dit rapport durven te bepleiten”, reageert hoogleraar economie aan de Erasmus School of Economics Bas Jacobs tegen FTM. Vorig jaar ontkende Shell nog mede-opdrachtgever van het onderzoek te zijn.

GroenLinks: ‘Tweede Kamer heeft recht op onafhankelijke informatie’

De SP eist opheldering. “Voor wie zit dit kabinet er eigenlijk?”, vraagt Lilian Marijnissen zich af. “Voor de mensen of voor het grote geld? Wij laten ons niet langer dicteren.” GroenLinks wil dat de Algemene Rekenkamer uitzoekt wie het meeste profiteert van de voorgenomen afschaffing van de dividendbelasting. Tweede Kamerlid Bart Snels vraagt het adviesorgaan daar een onafhankelijke blik op te werpen, omdat het kabinet volgens hem weigert openheid van zaken te geven.

Snels vindt dat het kabinet beter moet uitleggen waarom het afschaffen van de dividendbelasting goed is voor het land. “De Tweede Kamer heeft recht op onafhankelijke informatie over het besluit, daarom willen we de Algemene Rekenkamer inschakelen om alle informatie boven tafel te krijgen’”, aldus de financieel woordvoerder van GroenLinks tegen persbureau ANP. Of zijn verzoek wordt ingewilligd, is aan de Rekenkamer. Die bepaalt zelf zijn eigen onderzoeksagenda.

Naar aanleiding van de publicatie van FTM komt er een nieuw debat over de afschaffing van de dividendbelasting. Ook de PVV, PvdA, 50Plus en Denk steunen het verzoek voor een debat met Mark Rutte.

https://eenvandaag.avrotr(...)n-dividendbelasting/
  donderdag 7 juni 2018 @ 17:10:34 #6
159199 RickoKun
LOLZ! BACKWARD PWNAGE (tm) V2
pi_179657405
Doe hele regering doet NIETS ANDERS dan het volk kapot te maken.
Wanneer zetten we die lui een keer tegen de schandpaal aan?

We worden uitgekleed waar we bij staan, en met twee vuisten tegelijkertijd gevuistneukt.
Keep that perfect beat boy.
  donderdag 7 juni 2018 @ 17:47:55 #7
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_179658026
registreer om deze reclame te verbergen
“woedende oppositie”

:'), :').
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  donderdag 7 juni 2018 @ 18:00:55 #8
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_179658218
Grappig hoe we nu buitenlandse investeerders en indirect de belastingdiensten aldaar gaan subsidiŽren. De argumentatie t.a.v. investeringsklimaat is ook uit de lucht gegrepen.
Hegel: "De waarheid is subjectief"
pi_179659253
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juni 2018 17:10 schreef RickoKun het volgende:
Doe hele regering doet NIETS ANDERS dan het volk kapot te maken.
Wanneer zetten we die lui een keer tegen de schandpaal aan?

We worden uitgekleed waar we bij staan, en met twee vuisten tegelijkertijd gevuistneukt.
Ja, ik zou wel willen, maar er is net een nieuw seizoen van mijn favoriete tvserie op netflix gezet, dus tja, druk druk druk.
  donderdag 7 juni 2018 @ 19:32:41 #10
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_179659953
He he we zijn eindelijk wakker geworden !
Waar denk je nou dat deze vieze grijns vandaan komt :?

images?q=tbn:ANd9GcRF7Px87dQ2m9VPgk1G2_9Lc3AScfZws6xbrkjeq8M0Zu6FWBLa

Om te :r :r
  vrijdag 15 juni 2018 @ 06:47:49 #11
275286 Bondsrepubliek
Weltmeister 2014
pi_179797710
quote:
Coalitie blokkeert nader onderzoek dividendbelasting

De coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie lijkt nader onderzoek naar nut en noodzaak van de afschaffing van de dividendbelasting niet te steunen. GroenLinks-Kamerlid Bart Snels heeft wel de voltallige oppositie verenigd rond zijn motie om de Rekenkamer daartoe uit te nodigen, zo verkondigde hij donderdagdagavond.

De coalitie heeft er vooralsnog geen behoefte aan om het omstreden voornemen nader te onderzoeken, temeer daar Snels het toespitst op de vraag aan wie de afschaffing ten goede komt. Staatssecretaris Menno Snel zegt dat dat niet valt na te gaan bij het dividend van beursgenoteerde ondernemingen, ook niet omdat niet valt na te gaan wie vanwege dividendbelasting tot nu toe niet in Nederlandse aandelen belegde.

Het enige onderzoek naar het effect van de maatregel, door de Erasmus School of Management, staat in een kwaad daglicht omdat dit mede was betaald door Shell, een bedrijf dat al jarenlang aandrong op afschaffing. De maatregel dook vorig jaar ineens op in het regeerakkoord, al was er geen enkele partij die het in zijn verkiezingsprogramma had staan.

'Wens van paar bedrijven'
Volgens Snels 'lijkt het erop dat de coalitie zich laat leiden door de wens van een paar bedrijven'. Daarom wil hij onafhankelijk onderzoek. Voor een verzoek aan de Algemene Rekenkamer is een meerderheid in de Kamer nodig, hoewel het college ook uit eigen beweging een onderzoek kan starten. Maar het is ongebruikelijk dat de Rekenkamer, die gewoonlijk bestaand beleid evalueert, een voornemen onderzoekt dat bovendien nog niet is ingediend bij de Kamer.

Het kabinet moet in de memorie van toelichting op het voorstel nog zijn eigen motivering geven. Dat gebeurt pas bij indiening van het het Belastingplan 2019, op Prinsjesdag. De afschaffing moet in 2020 ingaan en zou, op basis van de inkomsten in 2017, zo'n §1,6 mrd kosten die grotendeels ten goede komen aan buitenlandse aandeelhouders.

Die kunnen de voorheffing nu niet verrekenen. Ze moeten vervolgens belasting betalen aan hun eigen schatkist. Daarom menen critici dat de maatregel slechts buitenlandse overheden ten goede komt en geen effect heeft op het vestigingsklimaat.

https://fd.nl/economie-po(...)ct-dividendbelasting
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 15 juni 2018 @ 10:52:17 #12
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_179800030
Ik ga het gewoon zeggen; dit ruikt naar corruptie.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_179802410
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 10:52 schreef Nattekat het volgende:
Ik ga het gewoon zeggen; dit ruikt naar corruptie.
Ruikt? Stinkt! :) Cadeau van 1,4 miljard PER JAAR (want niet 1-malig...) en niemand kan of wil verantwoorden hoe dat positief uitpakt voor de NL burger, want daarvoor zitten ze er immers. Ik hoop dat dit de coalitie de kop gaat kosten maar het zal wel weer zo uitpakken dat het niemand boeit. :{
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  vrijdag 15 juni 2018 @ 13:54:42 #14
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_179802788
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 13:29 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ruikt? Stinkt! :) Cadeau van 1,4 miljard PER JAAR (want niet 1-malig...) en niemand kan of wil verantwoorden hoe dat positief uitpakt voor de NL burger, want daarvoor zitten ze er immers. Ik hoop dat dit de coalitie de kop gaat kosten maar het zal wel weer zo uitpakken dat het niemand boeit. :{
Nou een argument voor is dat deze bedrijven dan in Nederland blijven en voor een miljoen Nederlanders een baan garandeert, al twijfel ik wel of deze bedrijven Łberhaupt uit Nederland zouden gaan. Daar was geen enkele indicatie voor.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
  vrijdag 15 juni 2018 @ 14:53:08 #15
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_179803900
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 13:54 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Nou een argument voor is dat deze bedrijven dan in Nederland blijven en voor een miljoen Nederlanders een baan garandeert, al twijfel ik wel of deze bedrijven Łberhaupt uit Nederland zouden gaan. Daar was geen enkele indicatie voor.
Lol banen voor 1 miljoen mensen :')

In nog geen miljoen jaar
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  vrijdag 15 juni 2018 @ 23:55:57 #16
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_179816470
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 14:53 schreef fathank het volgende:

[..]

Lol banen voor 1 miljoen mensen :')

In nog geen miljoen jaar
Volgens Buma althans :P
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_179816996
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 10:52 schreef Nattekat het volgende:
Ik ga het gewoon zeggen; dit ruikt naar corruptie.
Dat ruikt niet alleen naar corruptie; dat is het gewoon.

Het is schandalig wat dat clubje daar in Den Haag allemaal aan het doen is. :r

Ze zouden goddomme opgeknoopt moeten worden.
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_179817018
Spreekwoordelijk dan. Voordat er weer geroepen wordt doodsverwensing! Ban!!!
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  zaterdag 16 juni 2018 @ 00:42:41 #19
168739 Red_85
'echt wel'
pi_179817328
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 10:52 schreef Nattekat het volgende:
Ik ga het gewoon zeggen; dit ruikt naar corruptie.
Daar ruikt het niet alleen naar. Het ziet er ook uit als corruptie. En alle radertjes in de politiek over deze kwestie bewegen ook als corruptie.

De vraag is alleen, hoe kunnen we dit stoppen?
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  zaterdag 16 juni 2018 @ 01:08:55 #20
172669 Papierversnipperaar
CafeÔne is ook maar een drug.
pi_179817729
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 juni 2018 00:42 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Daar ruikt het niet alleen naar. Het ziet er ook uit als corruptie. En alle radertjes in de politiek over deze kwestie bewegen ook als corruptie.

De vraag is alleen, hoe kunnen we dit stoppen?
Gewoon geen VVD meer stemmen is een begin
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zaterdag 16 juni 2018 @ 10:33:38 #21
261030 Heufd
schouders, knie en teen.
pi_179821158
Om te janken.
  zaterdag 16 juni 2018 @ 13:29:47 #22
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_179824015
President-directeur van Shell Nederland Marjan van Loon reageert “stomverbaasd”.

Ze vindt de berichtgeving “tendentieus”. :') x miljoen miljard

marjan-van-loon-400x267.jpg

https://www.businessinsid(...)niet-door-de-beugel/

Om te :r :r
  zaterdag 16 juni 2018 @ 13:41:42 #23
172669 Papierversnipperaar
CafeÔne is ook maar een drug.
pi_179824297
quote:
6s.gif Op zaterdag 16 juni 2018 13:29 schreef ikweethetookniet het volgende:
President-directeur van Shell Nederland Marjan van Loon reageert “stomverbaasd”.

Ze vindt de berichtgeving “tendentieus”. :') x miljoen miljard

[ afbeelding ]

https://www.businessinsid(...)niet-door-de-beugel/

Om te :r :r
Dezelfde Shell die vind dat klimaatverandering alleen maar een PR- probleem is :Y
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zaterdag 16 juni 2018 @ 14:01:07 #24
261030 Heufd
schouders, knie en teen.
pi_179824601
We leven in een corpocratie.
pi_179826050
Die oervervelende "alles is voor Bassie" mentaliteit... Dat niets gunnen en teruggeven aan de gemeenschap waar je je bestaan (en koerswinst) aan te danken hebt. Die kinderachtige angst voor het betalen van belasting over winst... Het is zielig en diep triest. :{
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_179827663
Vandaar dat ze de dividentbelasting afschaffen, dan konden ze niet meer gepakt worden voor deze constructie.

Rutte voelt het aan alle vezels: ze betaalden toch al niet en wij lopen risico.

De VVD :r :r :r :r
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')