abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_178885203
'"Outlaw In Em"
in spiegelschrift Chinees voor "Waarom ben je een baby kameel?"'



Lyrics:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:
Waylon gaat Nederland op het Songfestival vertegenwoordigen met het nummer Outlaw in em.

De 37-jarige zanger maakte het nummer bekend in De Wereld Draait Door. De afgelopen dagen speelde hij vijf nummers in het televisieprogramma, de keuze viel op het tweede liedje. De zanger heeft het nummer zelf uitgekozen, na overleg met zijn team. "Je zit met een man of 7 of 8 aan tafel en iedereen heeft een mening. Ik luister naar iedereen die iets te zeggen heeft, maar uiteindelijk maak je je eigen kaarten op", zei de zanger in het programma.

Het is een hernieuwde kennismaking met wie ik daadwerkelijk ben.
Waylon
Het liedje is in Nashville door de zanger zelf geschreven. "Het is een hernieuwde kennismaking met wie ik daadwerkelijk ben", zei Waylon. "Met dit liedje kun je eerste of laatste worden, maar je kan in ieder geval zeggen dat je je nek hebt uitgestoken."

Het nummer is hem op het lijf geschreven, vindt songfestivalkenner Cornald Maas. "Het heeft een heel duidelijk verhaal."
(bron: NOS)

Luister de 5 nummers van Waylon hier terug:
#1 Back Together
#2 Outlaw In Em
#3 The World Can Wait
#4 That's How She Goes
#5 Thanks But No Thanks :')
freedom comes when you learn to let go, creation comes when you learn to say no.
pi_178885214
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 09:59 schreef DecoAoreste het volgende:

[..]

O'GENE vond ik kwalitatief niet goed overigens. Dat wil zeggen: technisch in orde, maar verder een draak van een lied.

Ik vertrouw de vakjury's voor geen stuiver, maar da's weer een andere discussie.
Ik vind sommige jury's ook beetje vaag, maar laatste jaren zijn het wel de terechte acts die hoog eindigen eigenlijk (op wat diaspora na, maar dat maakt op 43 landen dan ook geen verschil).
  Eurovisie Songfestival Queen woensdag 2 mei 2018 @ 10:01:22 #3
163650 Greys
pi_178885219
Over waarom het me zo veel doet. Ziel en zaligheid en eerlijkheid en billen bloot en wie het niet wil lezen slaat het maar over.

Normaal heb ik er weinig moeite mee als de NL inzending tegenvalt. Dan baal ik een half uur - of zelfs helemaal niet - en ben ik vervolgens lekker voor Portugal bv. Zoals vorig jaar. Geen centje pijn.

Echter, dit jaar hadden we voor het eerst in lange een artiest die in elk programma passioneel het ESF ging zitten verdedigen. Over Olympische Spelen. Over als artiest echt kunnen houden van dat grote podium waarop jij je ding mag doen en daar trots op moet zijn. Over elk jaar wel willen gaan.

Werd ik gelukkig van.

Daarnaast kregen we een lied dat maakte dat er hier honderden JAAAAAAAAAAA reacties kwamen. Ook voor het eerst in jaren. Vast onzin voor velen wat ik nu zeg maar dat deed mij héél veel. De tranen schoten me toen in de ogen en als ik terug denk aan die topics vol gejuich toen het nummer werd gekozen schiet ik weer vol. (Lach maar, geeft niet).

Werd ik gelukkig van.

Alles viel de goede kant op. We hebben een artiest waarvan we niet bang hoeven zijn dat ie niet goed live zingt, integendeel, we hebben een nummer waar nog nooit zo massaal positief over werd gedaan, we hebben iemand die er goed uitziet, die goed is met camera's en charisma, we hebben iemand die maanden lang op de juiste manier over het ESF sprak en we hebben Pannecoucke.

Werd ik gelukkig van.

Dan ga je het gevoel krijgen dat het alleen nog af gaat hangen van de muziekstijl-smaak van de mensen. Maar dat het sowieso goed zal zijn. Dat je er sowieso trots op kunt zijn, ondanks de smaak van de kijkers en jury.
Er was eigenlijk niks meer dat dat gevoel van trots nog zou kunnen verpesten. Ook een act niet. Want het zou dichtbij zichzelf blijven en ook qua live zang zat het in alle optredens in de tussentijd prima.

Werd ik gelukkig van.

En dan komt er een act die (voor mij!) erger is dan alles wat ik had kunnen bedenken qua worst case scenario. Een act die zo onbegrijpelijk is dat het 't goede nummer niet alleen niet omhoog lift maar zelfs omlaag haalt. Een act waar mensen massaal negatief over zijn. Een act waarvan niemand begrijpt wat hier in godsnaam gebeurd is. Een act die de aandacht compleet afleidt van alles waar we JAAAAAAAAAAA over riepen: het lied en de goede uitstraling en zang van de artiest.

De afgelopen weken/maanden had ik van binnen het 'dit kan niet meer mis gaan mensen' Jan Smit gevoel. Maar dan echt. En niet voor de winst, maar wel qua 'we gaan sowieso trots zijn en niet voor lul staan'. Op dat vlak kon het niet meer mis gaan.

En dan dit. San Marino wordt beter gewaardeerd dan NL. Alleen maar negatieve reacties vol onbegrip, niet alleen hier maar OVERAL. Zelfs mensen die eerst lyrisch waren in een video snappen niet wat hier nou ineens gebeurt en roepen 'ugh..'.

Word ik heel ongelukkig van.

Dat doet me pijn ja. En niet zo'n beetje ook. Als ik in het reactietopic lees wat men eerst allemaal voor geweldige dingen zei over onze inzending en wat daar nu van over is. Als ik denk aan onze JAAAAAAAAAAA reacties en wat daar nu van over is. Als ik denk aan hoe Waylon zich nu moet voelen van binnen ondanks de buitenkant (je maakt mij geen seconde wijs dat ie dit niet heel erg vindt). Alles.

Kortom (of langom) ja, ik heb hier veel moeite mee. Uiteindelijk heb ik volgende week gewoon een geweldige tijd in Lissabon, niemand hoeft bang te zijn dat ik het daar met m'n gevoel en humeur zal verpesten voor m'n lieve gezelschap. En morgen gaat het vast al beter. Maar het gevoel van wat had kúnnen zijn, het gevoel dat wij hier zelf als amateurs een eenvoudige en goedkope maar geweldige act hadden bedacht die het omhoog had getild, het gevoel dat we alle ingrediënten hadden met Waylon en het lied en een goed resultaat duidelijk in zicht was, dat het voor het oprapen lag, dat zal nog wel even blijven. Dat 'eeuwig zonde' gevoel. Dat 'ik BEGRIJP het niet' gevoel.

Volgende week juich ik voor Vanja. En voor Georgië. Maar als ik er aan denk hoe graag ik voor NL had willen juichen jank ik. En het interesseert me eigenlijk geen hol wie dat aanstelleritis vindt. Dat mensen in het dagelijks leven niet begrijpen hoe dit voelt omdat ze sowieso lacherig doen over het Songfestival, oké, dat begrijp ik. Zo snap ik vaak niet dat volwassen mannen kunnen huilen om voetbal. Maar mede-supporters van die voetballiefhebber zullen hem wél begrijpen. En zo hoop ik hier, tussen de ESF fans, op wat begrip voor elkaar als de één er meer of langer mee zit dan de ander. Als iemand er oprecht emotioneel van kan worden. Als iemand er letterlijk om kan janken.

En ja ik heb dit ook weer allemaal mobiel zitten typen. En ja ik zet mezelf voor lul door mezelf weer eens veel te kwetsbaar op te stellen. En ja ook niet ESF-fans kunnen dit lezen en me uitlachen. Maar het kan me niet schelen. Eerlijk duurt het langst. En wie er niet mee om kan gaan scrollt maar lekker.

Volgende week juich ik. Om het geheel dat het Eurovisie is waar we dan middenin staan. Vandaag jank ik nog even. Af en toe. Als ik oude reacties teruglees. Laat me lekker.

The end.
w/
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  woensdag 2 mei 2018 @ 10:02:05 #4
214634 luchtverkeersleider
Ready for take off
pi_178885231
Met Moldavië en Australië als zekerheidjes om ons heen en daarna nog Georgië en Polen die vandaag aan gaan tonen dat ze kanshebbers zijn, zal deze act echt helemaal in het niet vallen
pi_178885240
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 10:02 schreef luchtverkeersleider het volgende:
Met Moldavië en Australië als zekerheidjes om ons heen en daarna nog Georgië en Polen die vandaag aan gaan tonen dat ze kanshebbers zijn, zal deze act echt helemaal in het niet vallen
Gelukkig is het een song contest
  † In Memoriam † woensdag 2 mei 2018 @ 10:03:32 #6
43556 miss_dynastie
pi_178885259
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 09:58 schreef Kyran het volgende:

[..]

Ja, dat legde hij uit in zijn persconferentie. Country had volgens hem een stoffig imago (cowboys etc.), dus vandaar dat hij het probeert te veranderen en het moderner probeert te maken. Hierdoor hoopt hij country bij een groter publiek bekend te krijgen.

Idee is natuurlijk goed, maar je kan een genre niet zomaar veranderen en al helemaal niet op zo'n manier.

Je kan geen ballet danseres bij Hongarije in de act zetten en hopen dat mensen die normaal naar ballet voorstellingen gaan nu opeens op Hongarije gaan stemmen. Het is volkomen zinloos, debiel, ondoordacht en arrogant.
Je moet dingen alleen veranderen als het kan verbeteren. Bij veranderen OM het veranderen krijg je kennelijk dit... als er nou één ding is dat zijn act niet uitstraalt, is het ‘modern’... ik snap het gedachteproces oprecht niet en dat vind ik frustrerend :P
pi_178885276
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 10:03 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Je moet dingen alleen veranderen als het kan verbeteren. Bij veranderen OM het veranderen krijg je kennelijk dit... als er nou één ding is dat zijn act niet uitstraalt, is het ‘modern’... ik snap het gedachteproces oprecht niet en dat vind ik frustrerend :P
We weten niet wat we gaan zien tijdens zijn live optreden. Daar houd ik mij aan vast. Wat een paar van die persmannetjes vinden veeg ik mn reet mee af. Het is niet dat dat experts zijn gelukkig.
  Moderator / Redactie Sport woensdag 2 mei 2018 @ 10:04:35 #8
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_178885280
quote:
1s.gif Op woensdag 2 mei 2018 10:01 schreef Greys het volgende:
Over waarom het me zo veel doet. Ziel en zaligheid en eerlijkheid en billen bloot en wie het niet wil lezen slaat het maar over.

Normaal heb ik er weinig moeite mee als de NL inzending tegenvalt. Dan baal ik een half uur - of zelfs helemaal niet - en ben ik vervolgens lekker voor Portugal bv. Zoals vorig jaar. Geen centje pijn.

Echter, dit jaar hadden we voor het eerst in lange een artiest die in elk programma passioneel het ESF ging zitten verdedigen. Over Olympische Spelen. Over als artiest echt kunnen houden van dat grote podium waarop jij je ding mag doen en daar trots op moet zijn. Over elk jaar wel willen gaan.

Werd ik gelukkig van.

Daarnaast kregen we een lied dat maakte dat er hier honderden JAAAAAAAAAAA reacties kwamen. Ook voor het eerst in jaren. Vast onzin voor velen wat ik nu zeg maar dat deed mij héél veel. De tranen schoten me toen in de ogen en als ik terug denk aan die topics vol gejuich toen het nummer werd gekozen schiet ik weer vol. (Lach maar, geeft niet).

Werd ik gelukkig van.

Alles viel de goede kant op. We hebben een artiest waarvan we niet bang hoeven zijn dat ie niet goed live zingt, integendeel, we hebben een nummer waar nog nooit zo massaal positief over werd gedaan, we hebben iemand die er goed uitziet, die goed is met camera's en charisma, we hebben iemand die maanden lang op de juiste manier over het ESF sprak en we hebben Pannecoucke.

Werd ik gelukkig van.

Dan ga je het gevoel krijgen dat het alleen nog af gaat hangen van de muziekstijl-smaak van de mensen. Maar dat het sowieso goed zal zijn. Dat je er sowieso trots op kunt zijn, ondanks de smaak van de kijkers en jury.
Er was eigenlijk niks meer dat dat gevoel van trots nog zou kunnen verpesten. Ook een act niet. Want het zou dichtbij zichzelf blijven en ook qua live zang zat het in alle optredens in de tussentijd prima.

Werd ik gelukkig van.

En dan komt er een act die (voor mij!) erger is dan alles wat ik had kunnen bedenken qua worst case scenario. Een act die zo onbegrijpelijk is dat het 't goede nummer niet alleen niet omhoog lift maar zelfs omlaag haalt. Een act waar mensen massaal negatief over zijn. Een act waarvan niemand begrijpt wat hier in godsnaam gebeurd is. Een act die de aandacht compleet afleidt van alles waar we JAAAAAAAAAAA over riepen: het lied en de goede uitstraling en zang van de artiest.

De afgelopen weken/maanden had ik van binnen het 'dit kan niet meer mis gaan mensen' Jan Smit gevoel. Maar dan echt. En niet voor de winst, maar wel qua 'we gaan sowieso trots zijn en niet voor lul staan'. Op dat vlak kon het niet meer mis gaan.

En dan dit. San Marino wordt beter gewaardeerd dan NL. Alleen maar negatieve reacties vol onbegrip, niet alleen hier maar OVERAL. Zelfs mensen die eerst lyrisch waren in een video snappen niet wat hier nou ineens gebeurt en roepen 'ugh..'.

Word ik heel ongelukkig van.

Dat doet me pijn ja. En niet zo'n beetje ook. Als ik in het reactietopic lees wat men eerst allemaal voor geweldige dingen zei over onze inzending en wat daar nu van over is. Als ik denk aan onze JAAAAAAAAAAA reacties en wat daar nu van over is. Als ik denk aan hoe Waylon zich nu moet voelen van binnen ondanks de buitenkant (je maakt mij geen seconde wijs dat ie dit niet heel erg vindt). Alles.

Kortom (of langom) ja, ik heb hier veel moeite mee. Uiteindelijk heb ik volgende week gewoon een geweldige tijd in Lissabon, niemand hoeft bang te zijn dat ik het daar met m'n gevoel en humeur zal verpesten voor m'n lieve gezelschap. En morgen gaat het vast al beter. Maar het gevoel van wat had kúnnen zijn, het gevoel dat wij hier zelf als amateurs een eenvoudige en goedkope maar geweldige act hadden bedacht die het omhoog had getild, het gevoel dat we alle ingrediënten hadden met Waylon en het lied en een goed resultaat duidelijk in zicht was, dat het voor het oprapen lag, dat zal nog wel even blijven. Dat 'eeuwig zonde' gevoel. Dat 'ik BEGRIJP het niet' gevoel.

Volgende week juich ik voor Vanja. En voor Georgië. Maar als ik er aan denk hoe graag ik voor NL had willen juichen jank ik. En het interesseert me eigenlijk geen hol wie dat aanstelleritis vindt. Dat mensen in het dagelijks leven niet begrijpen hoe dit voelt omdat ze sowieso lacherig doen over het Songfestival, oké, dat begrijp ik. Zo snap ik vaak niet dat volwassen mannen kunnen huilen om voetbal. Maar mede-supporters van die voetballiefhebber zullen hem wél begrijpen. En zo hoop ik hier, tussen de ESF fans, op wat begrip voor elkaar als de één er meer of langer mee zit dan de ander. Als iemand er oprecht emotioneel van kan worden. Als iemand er letterlijk om kan janken.

En ja ik heb dit ook weer allemaal mobiel zitten typen. En ja ik zet mezelf voor lul door mezelf weer eens veel te kwetsbaar op te stellen. En ja ook niet ESF-fans kunnen dit lezen en me uitlachen. Maar het kan me niet schelen. Eerlijk duurt het langst. En wie er niet mee om kan gaan scrollt maar lekker.

Volgende week juich ik. Om het geheel dat het Eurovisie is waar we dan middenin staan. Vandaag jank ik nog even. Af en toe. Als ik oude reacties teruglees. Laat me lekker.

The end.
w/
-O-

Mooie post hoor Greys _O_

Zelfs ik was "fan" van Waylon geworden de afgelopen weken, maar nu heb ik toch een heel groot deel van mijn respect weer verloren. Als iemand zo omgaat met zijn muziek, vanaf dag 1 al meerdere keren liegt en eigenlijk laat zien niet te snappen waar hij mee bezig is hoeft het van mij niet meer.

Jammer.
  ESF Reporter woensdag 2 mei 2018 @ 10:05:55 #9
87554 Cee
Welluk?
pi_178885297
100% exact wat Greys zegt. Als we laatste worden dan zouden we nog trots zijn, werd al die tijd gezegd. Nu kan ik in dat geval alleen maar zeggen ‘eigen schuld, dikke bult.’
  woensdag 2 mei 2018 @ 10:06:11 #10
214634 luchtverkeersleider
Ready for take off
pi_178885304
quote:
1s.gif Op woensdag 2 mei 2018 10:01 schreef Greys het volgende:
Over waarom het me zo veel doet. Ziel en zaligheid en eerlijkheid en billen bloot en wie het niet wil lezen slaat het maar over.

Normaal heb ik er weinig moeite mee als de NL inzending tegenvalt. Dan baal ik een half uur - of zelfs helemaal niet - en ben ik vervolgens lekker voor Portugal bv. Zoals vorig jaar. Geen centje pijn.

Echter, dit jaar hadden we voor het eerst in lange een artiest die in elk programma passioneel het ESF ging zitten verdedigen. Over Olympische Spelen. Over als artiest echt kunnen houden van dat grote podium waarop jij je ding mag doen en daar trots op moet zijn. Over elk jaar wel willen gaan.

Werd ik gelukkig van.

Daarnaast kregen we een lied dat jij maakte dat er hier honderden JAAAAAAAAAAA reacties kwamen. Ook voor het eerst in jaren. Vast onzin voor velen wat ik nu zeg maar dat deed mij héél veel. De tranen schoten me toen in de ogen en als ik terug denk aan die topics vol gejuich toen het nummer werd gekozen schiet ik weer vol. (Lach maar, geeft niet).

Werd ik gelukkig van.

Alles viel de goede kant op. We hebben een artiest waarvan we niet bang hoeven zijn dat ie niet goed live zingt, integendeel, we hebben een nummer waar nog nooit zo massaal positief over werd gedaan, we hebben iemand die er goed uitziet, die goed is met camera's en charisma, we hebben iemand die maanden lang op de juiste manier over het ESF sprak en we hebben Pannecoucke.

Werd ik gelukkig van.

Dan ga je het gevoel krijgen dat het alleen nog af gaat hangen van de muziekstijl-smaak van de mensen. Maar dat het sowieso goed zal zijn. Dat je er sowieso trots op kunt zijn, ondanks de smaak van de kijkers en jury.
Er was eigenlijk niks meer dat dat gevoel van trots nog zou kunnen verpesten. Ook een act niet. Want het zou dichtbij zichzelf blijven en ook qua live zang zat het in alle optredens in de tussentijd prima.

Werd ik gelukkig van.

En dan komt er een act die (voor mij!) erger is dan alles wat ik had kunnen bedenken qua worst case scenario. Een act die zo onbegrijpelijk is dat het 't goede nummer niet alleen niet omhoog lift maar zelfs omlaag haalt. Een act waar mensen massaal negatief over zijn. Een act waarvan niemand begrijpt wat hier in godsnaam gebeurd is. Een act die de aandacht compleet afleidt van alles waar we JAAAAAAAAAAA over riepen: het lied en de goede uitstraling en zang van de artiest.

De afgelopen weken/maanden had ik van binnen het 'dit kan niet meer mis gaan mensen' Jan Smit gevoel. Maar dan echt. En niet voor de winst, maar wel qua 'we gaan sowieso trots zijn en niet voor lul staan'. Op dat vlak kon het niet meer mis gaan.

En dan dit. San Marino wordt beter gewaardeerd dan NL. Alleen maar negatieve reacties vol onbegrip, niet alleen hier maar OVERAL. Zelfs mensen die eerst lyrisch waren in een video snappen niet wat hier nou ineens gebeurt en roepen 'ugh..'.

Word ik heel ongelukkig van.

Dat doet me pijn ja. En niet zo'n beetje ook. Als ik in het reactietopic lees wat men eerst allemaal voor geweldige dingen zei over onze inzending en wat daar nu van over is. Als ik denk aan onze JAAAAAAAAAAA reacties en wat daar nu van over is. Als ik denk aan hoe Waylon zich nu moet voelen van binnen ondanks de buitenkant (je maakt mij geen seconde wijs dat ie dit niet heel erg vindt). Alles.

Kortom (of langom) ja, ik heb hier veel moeite mee. Uiteindelijk heb ik volgende week gewoon een geweldige tijd in Lissabon, niemand hoeft bang te zijn dat ik het daar met m'n gevoel en humeur zal verpesten voor m'n lieve gezelschap. En morgen gaat het vast al beter. Maar het gevoel van wat had kúnnen zijn, het gevoel dat wij hier zelf als amateurs een eenvoudige en goedkope maar geweldige act hadden bedacht die het omhoog had getild, het gevoel dat we alle ingrediënten hadden met Waylon en het lied en een goed resultaat duidelijk in zicht was, dat het voor het oprapen lag, dat zal nog wel even blijven. Dat 'eeuwig zonde' gevoel. Dat 'ik BEGRIJP het niet' gevoel.

Volgende week juich ik voor Vanja. En voor Georgië. Maar als ik er aan denk hoe graag ik voor NL had willen juichen jank ik. En het interesseert me eigenlijk geen hol wie dat aanstelleritis vindt. Dat mensen in het dagelijks leven niet begrijpen hoe dit voelt omdat ze sowieso lacherig doen over het Songfestival, oké, dat begrijp ik. Zo snap ik vaak niet dat volwassen mannen kunnen huilen om voetbal. Maar mede-supporters van die voetballiefhebber zullen hem wél begrijpen. En zo hoop ik hier, tussen de ESF fans, op wat begrip voor elkaar als de één er meer of langer mee zit dan de ander. Als iemand er oprecht emotioneel van kan worden. Als iemand er letterlijk om kan janken.

En ja ik heb dit ook weer allemaal mobiel zitten typen. En ja ik zet mezelf voor lul door mezelf weer eens veel te kwetsbaar op te stellen. En ja ook niet ESF-fans kunnen dit lezen en me uitlachen. Maar het kan me niet schelen. Eerlijk duurt het langst. En wie er niet mee om kan gaan scrollt maar lekker.

Volgende week juich ik. Om het geheel dat het Eurovisie is waar we dan middenin staan. Vandaag jank ik nog even. Af en toe. Als ik oude reacties teruglees. Laat me lekker.

The end.
w/
Ik vind het juist heel mooi en eerlijk geschreven!

En eens!
pi_178885307
quote:
1s.gif Op woensdag 2 mei 2018 10:05 schreef Cee het volgende:
100% exact wat Greys zegt. Als we laatste worden dan zouden we nog trots zijn, werd al die tijd gezegd. Nu kan ik in dat geval alleen maar zeggen ‘eigen schuld, dikke bult.’
Het gaat niet laatste worden. Daar is het nummer veel te goed voor. Het haalt de finale en eindigt gewoon top 10.
pi_178885312
quote:
1s.gif Op woensdag 2 mei 2018 10:01 schreef Greys het volgende:
Over waarom het me zo veel doet. Ziel en zaligheid en eerlijkheid en billen bloot en wie het niet wil lezen slaat het maar over.

Normaal heb ik er weinig moeite mee als de NL inzending tegenvalt. Dan baal ik een half uur - of zelfs helemaal niet - en ben ik vervolgens lekker voor Portugal bv. Zoals vorig jaar. Geen centje pijn.

Echter, dit jaar hadden we voor het eerst in lange een artiest die in elk programma passioneel het ESF ging zitten verdedigen. Over Olympische Spelen. Over als artiest echt kunnen houden van dat grote podium waarop jij je ding mag doen en daar trots op moet zijn. Over elk jaar wel willen gaan.

Werd ik gelukkig van.

Daarnaast kregen we een lied dat maakte dat er hier honderden JAAAAAAAAAAA reacties kwamen. Ook voor het eerst in jaren. Vast onzin voor velen wat ik nu zeg maar dat deed mij héél veel. De tranen schoten me toen in de ogen en als ik terug denk aan die topics vol gejuich toen het nummer werd gekozen schiet ik weer vol. (Lach maar, geeft niet).

Werd ik gelukkig van.

Alles viel de goede kant op. We hebben een artiest waarvan we niet bang hoeven zijn dat ie niet goed live zingt, integendeel, we hebben een nummer waar nog nooit zo massaal positief over werd gedaan, we hebben iemand die er goed uitziet, die goed is met camera's en charisma, we hebben iemand die maanden lang op de juiste manier over het ESF sprak en we hebben Pannecoucke.

Werd ik gelukkig van.

Dan ga je het gevoel krijgen dat het alleen nog af gaat hangen van de muziekstijl-smaak van de mensen. Maar dat het sowieso goed zal zijn. Dat je er sowieso trots op kunt zijn, ondanks de smaak van de kijkers en jury.
Er was eigenlijk niks meer dat dat gevoel van trots nog zou kunnen verpesten. Ook een act niet. Want het zou dichtbij zichzelf blijven en ook qua live zang zat het in alle optredens in de tussentijd prima.

Werd ik gelukkig van.

En dan komt er een act die (voor mij!) erger is dan alles wat ik had kunnen bedenken qua worst case scenario. Een act die zo onbegrijpelijk is dat het 't goede nummer niet alleen niet omhoog lift maar zelfs omlaag haalt. Een act waar mensen massaal negatief over zijn. Een act waarvan niemand begrijpt wat hier in godsnaam gebeurd is. Een act die de aandacht compleet afleidt van alles waar we JAAAAAAAAAAA over riepen: het lied en de goede uitstraling en zang van de artiest.

De afgelopen weken/maanden had ik van binnen het 'dit kan niet meer mis gaan mensen' Jan Smit gevoel. Maar dan echt. En niet voor de winst, maar wel qua 'we gaan sowieso trots zijn en niet voor lul staan'. Op dat vlak kon het niet meer mis gaan.

En dan dit. San Marino wordt beter gewaardeerd dan NL. Alleen maar negatieve reacties vol onbegrip, niet alleen hier maar OVERAL. Zelfs mensen die eerst lyrisch waren in een video snappen niet wat hier nou ineens gebeurt en roepen 'ugh..'.

Word ik heel ongelukkig van.

Dat doet me pijn ja. En niet zo'n beetje ook. Als ik in het reactietopic lees wat men eerst allemaal voor geweldige dingen zei over onze inzending en wat daar nu van over is. Als ik denk aan onze JAAAAAAAAAAA reacties en wat daar nu van over is. Als ik denk aan hoe Waylon zich nu moet voelen van binnen ondanks de buitenkant (je maakt mij geen seconde wijs dat ie dit niet heel erg vindt). Alles.

Kortom (of langom) ja, ik heb hier veel moeite mee. Uiteindelijk heb ik volgende week gewoon een geweldige tijd in Lissabon, niemand hoeft bang te zijn dat ik het daar met m'n gevoel en humeur zal verpesten voor m'n lieve gezelschap. En morgen gaat het vast al beter. Maar het gevoel van wat had kúnnen zijn, het gevoel dat wij hier zelf als amateurs een eenvoudige en goedkope maar geweldige act hadden bedacht die het omhoog had getild, het gevoel dat we alle ingrediënten hadden met Waylon en het lied en een goed resultaat duidelijk in zicht was, dat het voor het oprapen lag, dat zal nog wel even blijven. Dat 'eeuwig zonde' gevoel. Dat 'ik BEGRIJP het niet' gevoel.

Volgende week juich ik voor Vanja. En voor Georgië. Maar als ik er aan denk hoe graag ik voor NL had willen juichen jank ik. En het interesseert me eigenlijk geen hol wie dat aanstelleritis vindt. Dat mensen in het dagelijks leven niet begrijpen hoe dit voelt omdat ze sowieso lacherig doen over het Songfestival, oké, dat begrijp ik. Zo snap ik vaak niet dat volwassen mannen kunnen huilen om voetbal. Maar mede-supporters van die voetballiefhebber zullen hem wél begrijpen. En zo hoop ik hier, tussen de ESF fans, op wat begrip voor elkaar als de één er meer of langer mee zit dan de ander. Als iemand er oprecht emotioneel van kan worden. Als iemand er letterlijk om kan janken.

En ja ik heb dit ook weer allemaal mobiel zitten typen. En ja ik zet mezelf voor lul door mezelf weer eens veel te kwetsbaar op te stellen. En ja ook niet ESF-fans kunnen dit lezen en me uitlachen. Maar het kan me niet schelen. Eerlijk duurt het langst. En wie er niet mee om kan gaan scrollt maar lekker.

Volgende week juich ik. Om het geheel dat het Eurovisie is waar we dan middenin staan. Vandaag jank ik nog even. Af en toe. Als ik oude reacties teruglees. Laat me lekker.

The end.
w/
O+

Hele mooie post en heel mooi dat je je zo open durft op te stellen. Ik vind het oprecht zo jammer voor je want ik had je echt een mooie act gegund, want ik weet dat jij mij ook hetzelfde gunt voor Cyprus. :)

Ik baal er ook van want het nummer is gewoon steengoed en we hadden makkelijk de top 10 kunnen halen hiermee. Maar ja, tis niet anders. Ik hoop wel dat je nog een superleuke tijd gaat hebben in Lissabon volgende week *O*
freedom comes when you learn to let go, creation comes when you learn to say no.
pi_178885315
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 10:06 schreef Poepz0r het volgende:

[..]

Het gaat niet laatste worden. Daar is het nummer veel te goed voor. Het haalt de finale en eindigt gewoon top 10.
Om de simpele reden dat er niet 10 betere liedjes zijn dan die van Waylon.
pi_178885328
quote:
1s.gif Op woensdag 2 mei 2018 10:05 schreef Cee het volgende:
100% exact wat Greys zegt. Als we laatste worden dan zouden we nog trots zijn, werd al die tijd gezegd. Nu kan ik in dat geval alleen maar zeggen ‘eigen schuld, dikke bult.’
Dat.
Ik was toch wel trots. Who cares verder.

Maar nu schaam ik me. En ik gun hem vrij weinig meer. Als een ander land er niet zoveel mee prutst, mogen ze op een betere plek eindigen.
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
  woensdag 2 mei 2018 @ 10:07:56 #15
214634 luchtverkeersleider
Ready for take off
pi_178885332
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 10:02 schreef Poepz0r het volgende:

[..]

Gelukkig is het een song contest
Dat wil toch niet zeggen dat we niet mogen hopen dat ons eigen land de finale gaat halen? Met deze act is de kans alweer een heel stuk kleiner geworden en daar dragen de landen om ons heen ook wel wat aan bij
pi_178885334
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 10:06 schreef Poepz0r het volgende:

[..]

Om de simpele reden dat er niet 10 betere liedjes zijn dan die van Waylon.
Het gaat niet om de liedjes. Het is geen 1960 meer. De act is ook belangrijk en voor wie het argument 'Salvador' er bij wil halen, ja hij heeft gewonnen maar er waren zat veel acts in de top 10 die gebruik maakten van een spektakel staging/act.
freedom comes when you learn to let go, creation comes when you learn to say no.
  woensdag 2 mei 2018 @ 10:08:13 #17
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_178885336
quote:
1s.gif Op woensdag 2 mei 2018 10:01 schreef Greys het volgende:
Over waarom het me zo veel doet. Ziel en zaligheid en eerlijkheid en billen bloot en wie het niet wil lezen slaat het maar over.

-knip-
Ik snap je wel hoor, en ook een goede vergelijking met voetbal. Ik ken het gevoel wel, heb niets met voetbal maar wel met wielrennen; in het voorjaar van 2016 ben ik dagenlang in een kuthumeur geweest toen Steven Kruijswijk tegen een sneeuwmuur aan fietste.
pi_178885338
quote:
1s.gif Op woensdag 2 mei 2018 10:07 schreef luchtverkeersleider het volgende:

[..]

Dat wil toch niet zeggen dat we niet mogen hopen dat ons eigen land de finale gaat halen? Met deze act is de kans alweer een heel stuk kleiner geworden en daar dragen de landen om ons heen ook wel wat aan bij
Dus de act is belangrijker dan het liedje? Natuurlijk niet.
  Moderator / Redactie Sport woensdag 2 mei 2018 @ 10:08:31 #19
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_178885344
Het voelt een beetje alsof je in de WK finale staat, een penalty krijgt in de blessuretijd, die mist , en met de counter een doelpunt tegen krijgt en de WK verliest :P

Van "dit kan niet misgaan" naar "what the fuck just happened" in een paar seconden.
pi_178885346
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 10:08 schreef Nexum het volgende:

[..]

Het gaat niet om de liedjes. Het is geen 1960 meer. De act is ook belangrijk en voor wie het argument 'Salvador' er bij wil halen, ja hij heeft gewonnen maar er waren zat veel acts in de top 10 die gebruik maakten van een spektakel staging/act.
Conchita had ook gewoon een goed nummer. Il Volo ook, CATS ook etc etc.
  Moderator / Redactie Sport woensdag 2 mei 2018 @ 10:09:05 #21
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_178885354
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 10:06 schreef Poepz0r het volgende:

[..]

Om de simpele reden dat er niet 10 betere liedjes zijn dan die van Waylon.
Ja, want ESF staat bekend dat alleen de beste nummers winnen en alleen de beste nummers in de finale staan.
  Moderator woensdag 2 mei 2018 @ 10:09:08 #22
375570 crew  Cyan9
pi_178885356
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 09:35 schreef aarontje112 het volgende:

[..]

Budget bij de NPO voor programma's is vaak veel groter dan bij de commerciële omroep
Dat zou wel de kwaliteit van de meeste RTL en SBS programma's verklaren. :+
Ongeïnteresseerd maar toch aanwezig.
pi_178885361
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 10:08 schreef Poepz0r het volgende:

[..]

Conchita had ook gewoon een goed nummer. Il Volo ook, CATS ook etc etc.
Ik kan zo 10 inzendingen noemen die gegarandeerd met stemmen gaan krijgen dan Waylon dus dat argument is van de tafel vriend ;)
freedom comes when you learn to let go, creation comes when you learn to say no.
pi_178885368
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 10:09 schreef Kyran het volgende:

[..]

Ja, want ESF staat bekend dat alleen de beste nummers winnen en alleen de beste nummers in de finale staan.
De laatste jaren eindigen de betere nummers ook gewoon hoog ja. Gelukkig wel.
  woensdag 2 mei 2018 @ 10:10:24 #25
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_178885381
Waarover heeft Waylon zoal gelogen? Dat hij alles zelf geschreven had, was een leugentje, dat heb ik nog meegekregen. Wat was er verder nog?

En ik wil Greys en ook Cee even een virtuele knuffel geven. En verdrietig zijn mag gewoon hoor. Wie er makkelijker overheen stapt heeft mazzel en gaat maar lekker in de zon zitten vandaag. Dan kunnen de verdrietigen hier hun hart luchten. :*

En weet je, misschien valt het mee en misschien komt het goed, maar de teleurstelling is er gewoon nu. Hoge verwachtingen die opeens in duigen vallen. Het maakt, denk ik, voor de verslagenheid nu niet zo veel uit hoe het straks afloopt. Er is gewoon onzekerheid ontstaan, waar je eerst vol vertrouwen was over iets. En dat is pijnlijk.
Snobs have more fun!
KLIK!
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')