abonnement Unibet Coolblue
pi_200422158
quote:
88s.gif Op zondag 18 juli 2021 13:32 schreef golfer het volgende:
In het kader van het mooie weer en volgende week bezoek ontvangen nu alvast een proefbatch aan het maken van gezouten karamel ijs.
Volgens dit recept.
Work in progress...
Heb je nog een tester nodig :@ :P
pi_200422176
Compleet offtopic hoor maar ik heb laatst een ijsklontjes machine gehaald (elke 6 minuten maakt hij 8 nieuwe ronde ijsklontjes) en dat is echt geniaal in de zomer. Gooi het in de blender met wat ranja en je hebt je eigen slush puppie drankjes binnen een paar minuten.
Op vrijdag 4 november 2011 09:39 schreef Blik het volgende:
"Sinds wanneer is maart de derde maand van het jaar?"
61% van alle statistieken zijn nutteloos.
Vind je dat ik een internet verdien? Klik hier!
  zondag 18 juli 2021 @ 13:37:18 #78
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_200422205
quote:
0s.gif Op zondag 18 juli 2021 13:34 schreef potjecreme het volgende:

Heb je nog een tester nodig :@ :P
Ik heb al een vrijwilligster daarvoor in huis. (@Blues O+ ).
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator zondag 18 juli 2021 @ 14:51:38 #79
5428 crew  miss_sly
pi_200423130
quote:
88s.gif Op zondag 18 juli 2021 13:32 schreef golfer het volgende:
In het kader van het mooie weer en volgende week bezoek ontvangen nu alvast een proefbatch aan het maken van gezouten karamel ijs.
Volgens dit recept.
Work in progress...
Dat klinkt ontzettend lekker!

Ik krijg volgende week bezoek (schoonouders) en wil dan straciatellaijs maken, als nagerecht voor de verder ook Italiaanse maaltijd. Ik heb in ieder geval al wat tips gevonden om beter ijs te kunnen maken, namelijk de ijsmachine al eerder aanzetten voor je het mengsel erin doet (heb ik in de gebruiksaanwijzing niet gelezen, maar wellicht heb ik die weer eens te snel gescand :@ ) en het mengsel erin doen terwijl de mixer al draait. Dus dat ga ik de volgende keer dan maar proberen.

Zoekende naar een recept voor straciatellaijs kwam ik onder andere twee recepten tegen, de ene met 2 dooiers, de andere met 8. Ik vind dat verschil zo groot. In de eerste gaat dan wel wat meer volle melk en slagroom, dus krijgt het ijs het romige meer daarvan, en in de tweede dan waarschijnlijk van de dooiers. Ik ga voor deze eerste keer voor het recept met de 2 dooiers.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_200423721
quote:
0s.gif Op zondag 18 juli 2021 13:35 schreef DX11 het volgende:
Compleet offtopic hoor maar ik heb laatst een ijsklontjes machine gehaald (elke 6 minuten maakt hij 8 nieuwe ronde ijsklontjes) en dat is echt geniaal in de zomer. Gooi het in de blender met wat ranja en je hebt je eigen slush puppie drankjes binnen een paar minuten.
Ga ik eens proberen!
pi_200423954
quote:
0s.gif Op zondag 18 juli 2021 15:37 schreef anndb het volgende:

[..]

Ga ik eens proberen!
Echt een aanrader, wel ranja met suiker (slush puppies zijn nou eenmaal het lekkerst als ze mierzoet zijn)
Op vrijdag 4 november 2011 09:39 schreef Blik het volgende:
"Sinds wanneer is maart de derde maand van het jaar?"
61% van alle statistieken zijn nutteloos.
Vind je dat ik een internet verdien? Klik hier!
  zondag 18 juli 2021 @ 16:23:49 #82
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_200424789
quote:
88s.gif Op zondag 18 juli 2021 13:32 schreef golfer het volgende:
In het kader van het mooie weer en volgende week bezoek ontvangen nu alvast een proefbatch aan het maken van gezouten karamel ijs.
Volgens dit recept.
Work in progress...
Resultaat:

Ik ben er niet tevreden over. De substantie blijft te zacht, dus volgende keer ga ik een ander recept gebruiken waarin naast slagroom en melk ook eidooiers in zitten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_200432644
quote:
0s.gif Op zondag 18 juli 2021 16:23 schreef golfer het volgende:

[..]

Resultaat:
[ link | afbeelding ]
Ik ben er niet tevreden over. De substantie blijft te zacht, dus volgende keer ga ik een ander recept gebruiken waarin naast slagroom en melk ook eidooiers in zitten.
Eierdooiers zorgen voor de binding dus onontbeerlijk voor goed ijs
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_200432666
quote:
0s.gif Op zondag 18 juli 2021 16:23 schreef golfer het volgende:

[..]

Resultaat:
[ link | afbeelding ]
Ik ben er niet tevreden over. De substantie blijft te zacht, dus volgende keer ga ik een ander recept gebruiken waarin naast slagroom en melk ook eidooiers in zitten.
Pff kom ik hier goed vanaf :P
  woensdag 21 juli 2021 @ 22:58:21 #85
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_200479914
Nieuwe versie gemaakt en die is helemaal goedgekeurd.

Recept.
Voor het roomijs:300 ml volle melk, 200 ml slagroom, 3 eidooiers, 175 gram suiker, vanillestokje.
Schraap het vanillestokje uit en breng deze samen met de melk en slagroom aan de kook.
Klop ondertussen de eidooiers met de suiker luchtig. Schenk een klein beetje van de kokende room bij de eieren en klop snel door. Voeg beetje bij beetje de rest toe.
Schenk deze custard terug in de pan en verwarm door tot het mengsel dikker begint te worden. Het mag niet koken, maar moet rond de 80˚C blijven.

Tegelijkertijd maak je de karamelsaus:
50 ml water, 200 gr suiker , 175 ml slagroom, 45 gr boter in blokjes, 2 tl zeezout.
Maak de karamelsaus door het water en suiker in een pannetje te doen en aan de kook te brengen. Laat dit op middelhoog vuur pruttelen zonder te roeren.
Warm ondertussen de slagroom een minuut op in de magnetron.
Als het suikermengsel amberkleurig is mag de pan direct van het vuur. Schenk de slagroom voorzichtig bij de karamel. Roer dit direct door, totdat het is gezakt en je een gladde saus hebt. Voeg dan de boter toe en roer door tot alles is opgenomen. Voeg op het laatst het zout toe.

De helft van de karamelsaus in een diepe schaal bij het roomijs voegen en goed doorroeren en dan helemaal laten afkoelen. Ik heb het een dag in de koeling laten staan. De andere helft van de karamelsaus in een schenkkan ook in de koeling bewaren.

De volgende dag het karamel/roomijsmengsel in de ijsmachine en ca. 55 minuten laten draaien.
Tegelijkertijd een reep karamel-zeezoutchocolade in hele kleine brokjes snijden/verpulveren.
De karamelsaus weer verdunnen door even opwarmen in een magnetron of met schenkkan en al even in heet water te zetten.

Als het ijs goed uit de ijsmachine komt een laagje ijs in een bewaarbak, daar overheen een laagje karamel en wat brokjes chocolade, dat herhalen totdat het ijs helemaal in de bewaarbak zit en afsluiten met een laagje karamel en chocolade. Bewaarbak minimaal nog 3 uur in vriezer zetten.
De overgebleven karamelsaus bewaren en bij het serveren nog wat over de bolletjes ijs schenken.

Resultaat in de bewaarbak:
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 27 november 2021 @ 15:37:00 #86
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202365838
De machine weer even uit z'n ruststand gehaald om een recept van Yvette van Boven te maken.
Yvette heeft 2 zaterdagen achter elkaar recepten gepost met koffie(drap) en daarvan heb ik de koffie-chocolade-ijsversie gemaakt.

Geserveerd met lauwwarme koffiebotersaus (zie recept daarvoor) en wat maldon zoutflakes:


Heel erg lekker!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_202366431
quote:
14s.gif Op zaterdag 27 november 2021 15:37 schreef golfer het volgende:
De machine weer even uit z'n ruststand gehaald om een recept van Yvette van Boven te maken.
Yvette heeft 2 zaterdagen achter elkaar recepten gepost met koffie(drap) en daarvan heb ik de koffie-chocolade-ijsversie gemaakt.

Geserveerd met lauwwarme koffiebotersaus (zie recept daarvoor) en wat maldon zoutflakes:
[ link | afbeelding ]

Heel erg lekker!
Die sla ik even op :) :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  dinsdag 28 december 2021 @ 17:29:52 #88
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202871107
Omdat de (klein)kinderen met oud-en-nieuw bij ons komen en de wens was zelf gemaakt ijs in twee smaken.
Chocolade-ijs en citroenijs was gewenst.
Vandaag dus de chocoladeroomijs gemaakt volgens dit recept..
Resultaat is heel erg lekker:


Morgen ga ik verder met het citroenijs.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 29 december 2021 @ 16:12:05 #89
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202899220
Vandaag dus het citroen roomijs gemaakt volgens dit recept.


Smaakt heerlijk.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 3 mei 2022 @ 15:52:39 #90
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204616582
Op verzoek van B. nu bezig om kersenroomijs te maken volgens de helft van dit recept.
IJsmachine staat nu te draaien.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 3 mei 2022 @ 16:35:59 #91
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204616905
Resultaat is erg lekker:

There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_204622555
quote:
14s.gif Op dinsdag 3 mei 2022 16:35 schreef golfer het volgende:
Resultaat is erg lekker:

[ link | afbeelding ]
Tip vwb de kersen



Beter dan die laffe kersen uit pot uit de supermarkt
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_204735945
Vandaag aardbeiensorbetijs gemaakt aan de hand van een recept van David Lebovitz :9 450 gram aardbeien, 120 gram suiker, twee theelepels citroensap.

Het is weer lekker :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  Moderator vrijdag 13 mei 2022 @ 18:59:59 #94
5428 crew  miss_sly
pi_204736029
Ik heb toevallig net een custard voor vanilleroomijs en een blender met aardbeien met suikersiroop in de koelkast gezet om de nacht te rijpen.
Morgen beide draaien.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  vrijdag 13 mei 2022 @ 19:06:22 #95
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_204736088
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 mei 2022 18:52 schreef PdeHoog het volgende:
Vandaag aardbeiensorbetijs gemaakt aan de hand van een recept van David Lebovitz :9 450 gram aardbeien, 120 gram suiker, twee theelepels citroensap.

Het is weer lekker :9
:P
Nog een paar weken veel zon en de Lambada's van de koude grond zijn goddelijk.
  dinsdag 19 juli 2022 @ 16:02:49 #96
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205390115
Omdat het er het weer naar is, vanmiddag citroensorbetijs gemaakt volgens dit recept.

There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 19 juli 2022 @ 16:05:36 #97
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_205390152
quote:
88s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 16:02 schreef golfer het volgende:
Omdat het er het weer naar is, vanmiddag citroensorbetijs gemaakt volgens dit recept.

[ link | afbeelding ]
Is dat niet korrelig geworden? Vind het droge stof aandeel erg laag, 16%. Wordt dan eerder een granita
  dinsdag 19 juli 2022 @ 16:07:46 #98
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205390180
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 16:05 schreef Jan_Onderwater het volgende:


Is dat niet korrelig geworden? Vind het droge stof aandeel erg laag, 16%.
Nee. Is lekker vloeibaar. Kan het behalve in ijsvorm ook wat laten ontdooien en als verfrissende drank drinken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 19 juli 2022 @ 16:11:28 #99
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_205390238
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juli 2022 16:07 schreef golfer het volgende:

[..]
Nee. Is lekker vloeibaar. Kan het behalve in ijsvorm ook wat laten ontdooien en als verfrissende drank drinken.
Okay, als ik sorbet maak is het qua structuur net roomijs, maar dan veel lichter.
  dinsdag 19 juli 2022 @ 16:58:43 #100
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_205391045
IJsmachines zijn de bomb _O_ zit te denken een Magimix te kopen.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')