abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_178892105
registreer om deze reclame te verbergen
Q de reden is dat we maar 1 zomerslaapzak in haar huidige maat hebben en ik niet meer wil bijkopen nu ze al bijna 2 is. Van vrienden hebben we dekbedden en beddegoed gekregen.
En emmy ligt graag onder een dekentje bv op de bank.

Ze heeft geen koude kamer maar ik denk dat ze er de eerste tijd nog aan moet wennen dat ze haar dekens weer pakt als ze het koud heeft, dus wel wakker wordt van blote beentjes
pi_178897018
Mijn mensje heeft vandaag gewoon een enorm bord broccoli zelf naar binnen geschept. O+

Ik denk dat M als puber gewoon in een kampeerslaapzak in bed ligt want fuck knuffels of doekjes, die slaapzak is waar hij zichzelf mee in slaapt knuffelt.
Een puber jongen met zweetvoeten in een slaapzak. :'(

Maar wat klinkt dat al groot, onder een dekbed. Ik vind het juist zo lief in dat slaapzakje.
Oh, I wish I could, but I don't want to.
  woensdag 2 mei 2018 @ 19:11:59 #53
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_178897100
Het is koud in Schotland, no worries, die gaat niet zo zweten dan :+

Hier sinds rond haar eerste verjaardag een dekbed, die ze dus nu bedbed noemt O+
Die vindt het prachtig om het dekbed te pakken en over zich heen te trekken, wende erg snel hier. Zijn toen overgeschakeld omdat ze dat bij ons in bed in de ochtenden ofzo zo mooi vond, ipv dekentje of een slaapzakje.
Hier gewoon korte mouwen romper nu trouwens in bed, lekker makkelijk.

We hebben haar 'tikkie' geleerd. Maar nu denkt ze dat Dipsy van de Teletubbies ook Tikkie heet. Kijkt er fonetisch vast op, maar hilarisch _O-
Krijg je op het deuntje zo'n bijna peuter vingertje in je schouder geduwd bij die naam _O-
Respect to the man in the ice cream van
pi_178897371
registreer om deze reclame te verbergen
Aah bedbed. :D

M slaapt in een korte mouwen romper met velours pyjama en winterslaapzak met mouwen.
In zijn zomerslaapzak wordt hij constant wakker 's nachts terwijl het bij ons binnen helemaal niet koud is. Zal hij wel van mij hebben ik heb het ook altijd koud.
Oh, I wish I could, but I don't want to.
  woensdag 2 mei 2018 @ 19:52:00 #55
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_178898025
Ik ging bij de oudste pas over op een dekbed toen ze naar een groot bed ging, met 2,5 jaar ongeveer. Ik vond een slaapzak altijd wel handig. Nu moet ik zeggen dat mijn oudste niet zo'n goede slaper was en heel lang heeft geroepen omdat ze zonder dekens lag.
Ella is wat dat betreft al veel meer van het 'zelf doen', dus ik denk dat een dekbed minder een probleem zal zijn.

Hoewel ze wel ineens slaapissues heeft ontwikkeld }:|
Ik weet niet of het nu komt doordat ze te veel slaapt overdag of dat het iets anders is, maar ze gaat ineens de helft van de tijd (en dan vooral 's avonds) huilen als ik de kamer uit ben. Soms direct, soms na 5 minuten..

Gisteren had ze erg weinig geslapen overdag en ging ze wel protesteren 's avonds, maar toen kon ik gewoon even over d'r rug wrijven en was ze vertrokken.
Vandaag heeft ze 's ochtends een hazeslaapje van 30min gedaan in de wagen en 1,5 uur (tot 14.45u) in bed en ze was echt moe om 18.45u. Maar toch drama na 5 minuten. Ze draait zich dan gewoon net als anders om, pakt haar knuffel en ik ga net als anders weg. Het lijkt dan goed te gaan, maar na een aantal minuten gaat ze staan in bed en huilen. Terwijl ze vanmiddag gewoon zonder problemen ging slapen.
Proberen te wachten om te kijken of ze toch alsnog zelf gaat slapen, maar dat resulteert alleen maar in meer overstuur raken, maar erbij blijven werkt ook niet, ze blijft dan wakker.

Man nam het over en die heeft nog een flesje melk gemaakt (dronk ze weinig van) en is er bij gebleven tot ze sliep en dat lukte uiteindelijk.

Geen idee wat dit nu is en of ik er iets mee moet 🤔

Ik weet ook niet meer hoe oud de oudste was toen ze over ging op 1 slaapje, maar opzich is 13 maanden niet heel gek voor maar 1 slaapje toch?
Ik vind het wat moeilijk te bepalen, omdat ze het nog niet echt volhoudt en ik een beetje het gevoel heb dat ik d'r wakker zit te houden terwijl ze bijna omvalt van de slaap..

[ Bericht 0% gewijzigd door Sylver_ op 02-05-2018 20:11:35 ]
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
  woensdag 2 mei 2018 @ 20:02:55 #56
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_178898277
Hier was het n lange tuk vanaf een maand of 6, 7. Vonden de leidsters op de crche wel uitzonderlijk maar het werkte en werkt nog steeds prima.

Hier ook vaak huilen als ze gaat slapen, is eigenlijk altijd na een paar minuten over. Even de dag moeten loslaten en dan over naar tukken. Onafhankelijk van slaapritueel ofzo.
Wij doen er niets aan iig, zal wel loslopen
Respect to the man in the ice cream van
  woensdag 2 mei 2018 @ 20:18:40 #57
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_178898716
registreer om deze reclame te verbergen
Als ze even gaat huilen zou ik niet zo'n probleem vinden, dat hadden voorheen ook wel eens. Maar nu gaat het van 0 tot 100 in 2 minuten, inclusief kokhalzen.

Ik lees overal over verlatingsangst op deze leeftijd en misschien is dat het wel, maar het voelt heel anders dan toen de oudste echt overduidelijk verlatingsangst had.
Ze uit het verder over de dag eigenlijk ook niet.

Ik zou het helemaal niet erg vinden als ik er even bij zou moeten blijven, maar bij mij blijft ze dus echt wakker vaak.
Laatst hadden we haar even een uurtje weer mee naar beneden genomen en ging ze daarna wel zonder problemen slapen.
Daarom dacht ik dat ze wellicht te veel slaapt overdag, maar vanavond leek ze echt moe 🤔
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_178901324
Slaapzak heeft hier nooit echt gewerkt, deken of dekbed gooit ze meestal van zich af al dan niet met wakker worden. Soms leg ik alleen een zachte lichte deken over haar blote voetjes heen..
  woensdag 2 mei 2018 @ 21:46:32 #59
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_178901487
Vanavond werd de soep hier door de kamer heen gegooid vanaf haar lepel.
Ze was te moe. Ahhhhh well, morgen weer een dag :+
Respect to the man in the ice cream van
pi_178901939
Sylver wij hebben vorige week slaapdrama gehad. Wilde hij ineens overdag niet meer slapen. Steeds meteen staan in bed en huilen terwijl hij duidelijk moe was. Rond 15u maar gaan wandelen om hem in slaap te krijgen. Heeft een paar dagen aangehouden en was ineens weer over.

M slaapt sinds 12 maanden nog maar 1x per dag trouwens.
Oh, I wish I could, but I don't want to.
  woensdag 2 mei 2018 @ 22:03:32 #61
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_178902018
Hier ook al vanaf heel jong 1 middagdut. Toen eerst wel een dipje rond 5 uur, maar dan zorgde ik altijd dat hij lekker kon chillen, zodat 'ie nog even door kon tot 7. En dekens (of iets) over hem heen vindt Max maar niks. Volgens mij blijven we lekker bij de slaapzak zolang die past.

Sylver, lastig, die slaapperikelen. Bij zo'n 0 tot 100 in 2 minuten moment ga ik altijd wel 1x terug om even te knuffelen, boekje te lezen en wat dingen uit te sluiten (pijn, poep, plas, te warm, te koud?) Zodra ik merk dat hij daar rustig van wordt, vertrouw ik erop dat het huilen verder puur moeheid is en hij snel zal inslapen. Is ook 9 vd 10x zo. Gut, het is ook maar proberen wat we doen. Succes!

Ik zit effe niet lekker met Max, of Max met mij. Zodra ik in de buurt ben, verandert hij van een gewoon weer vrolijk mannetje in een hangerig, jengelig kind dat liefst niet wil lopen en de hele dag gedragen wil worden. Ik snap dat hij misschien wat naween heeft van het ziekzijn en wil hem heel graag knuffelen, maar ik kan hem niet de hele dag dragen. En mijn geduld raakt dan ook echt een beetje op. Ik kan dus nu weinig zonder hem. Douchen, koken, no way. Ik probeer het soms te negeren en afleiding te zoeken, maar met zeer wisselend succes en grooooote driftbuien als gevolg. Afijn, misschien nog wat geduld.
pi_178902426
Gefeliciteerd quoi met je nieuwe baan! Lastig van Max. Ik merk ook wel dat L bij mij bijvoorbeeld veel minder alleen speelt dan bij man. Ze weten precies hoe diegene is. Langzaam proberen weer los te laten? Ik weet het ook niet.

Speen afbouwen fase 2 is in werking getreden. Bijna een jaar geleden speen alleen in bed gelaten en sinds gisteren gaan we proberen na het in slaap vallen de speen weg te halen. Vanochtend werd hij half 5 wakker. Lekker geknuffeld een kwartier lang (zo van genoten!) en toen terug gelegd. Ging verbazingwekkend makkelijk. Normaal kreeg ik hem nooit meer in slaap zonder fles of tv. Daarna heeft hij met speen nog geslapen tot 8 uur. Kijken of hij nu misschien langzaam de speen af went en uit zichzelf weer slaapt tot 's ochtends zonder speen. En hoe lang wij het volhouden om half 5 met hem te knuffelen.
pi_178902916
quote:
1s.gif Op woensdag 2 mei 2018 19:52 schreef Sylver_ het volgende:
Proberen te wachten om te kijken of ze toch alsnog zelf gaat slapen, maar dat resulteert alleen maar in meer overstuur raken, maar erbij blijven werkt ook niet, ze blijft dan wakker.
Is hier soms ook, hier helpt het dan om haar uit bed te tillen en rondjes met haar te lopen op haar kamer, en dan slapend terugleggen. Of inderdaad een extra flesje, en dan slapend terugleggen. Toen ze nog niet zelf kon gaan zitten, kreeg ik haar vaak wel in slaap door gewoon mijn hand op haar rug of bij haar gezicht te leggen, maar dat is nu kansloos. :D
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 22:03 schreef Quoi het volgende:
Ik zit effe niet lekker met Max, of Max met mij. Zodra ik in de buurt ben, verandert hij van een gewoon weer vrolijk mannetje in een hangerig, jengelig kind dat liefst niet wil lopen en de hele dag gedragen wil worden.
Ja dat viel me gisteren al op, dat hij nog zo hangerig was en dan wel een goede dag bij de gastouder had.
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2018 22:18 schreef Nazil het volgende:
Speen afbouwen fase 2 is in werking getreden. Bijna een jaar geleden speen alleen in bed gelaten en sinds gisteren gaan we proberen na het in slaap vallen de speen weg te halen. Vanochtend werd hij half 5 wakker. Lekker geknuffeld een kwartier lang (zo van genoten!) en toen terug gelegd. Ging verbazingwekkend makkelijk. Normaal kreeg ik hem nooit meer in slaap zonder fles of tv. Daarna heeft hij met speen nog geslapen tot 8 uur. Kijken of hij nu misschien langzaam de speen af went en uit zichzelf weer slaapt tot 's ochtends zonder speen. En hoe lang wij het volhouden om half 5 met hem te knuffelen.
Sliep hij dan voorheen de hele nacht met speen? Wij gebruiken het ook alleen in bed, maar 's ochtends ligt de speen eigenlijk altijd wel op de grond. Als we 'm gebruikt hebben dan, want ze weigert 'm meestal. :')
pi_178903400
Ja hij houdt hem echt de hele nacht in. Tenminste, voor zover wij het door hebben want als ik ga slapen en kijk ik nog bij hem dan heeft hij hem nog in en 's ochtends als ik hem uit bed haal ook,maar dan is hij wakker en zou het kunnen dat hij hem weer gepakt heeft. Ding ligt zelden op de grond en anders hebben we tussen 3 en 5 uur 's nachts een probleem. Dit probleem hebben we de komende nachten ook maar ik hoop dat hij leert om dan zonder speen maar weer in slaap te vallen of in 1x door te slapen. We zullen zien of ik over een week spijt van dit ga hebben (man is veel makkelijker, die maakt het niet uit of hij een speen heeft ja of nee. Dus dit doe ik wel alleen :+)
pi_178920226
Q hoe is het nu met Max en jou?

Oh speentje afleren ben ik nog helemaal niet mee bezig. Ik heb ook het dekbed nog even uitgesteld. Ze slaapt tenslotte eigenlijk zo lekker dat ik het nog even zo laat.

Ze heeft veel eczeem momenteel en het hormonenzalfje werkt maar even en er komen dan weer nieuwe plekken bij. We gaan volgende week maar weer eens naar de homeopaat.
  donderdag 3 mei 2018 @ 20:02:18 #66
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_178920451
Gelukkig beter! Zo fijn O+ Hij is weer hartstikke gezellig zichzelf. Net lekker lang samen onder de douche gepoedeld. Alles op tijd weer de oude voor we morgen lekker op vakantie gaan ^O^

Arja, vervelend van de eczeem! Hier na 4 dagen hormoonzalf weg in gezicht en op armen. Benen nog wel, maar veel rustiger. Maarja, toen kwam die uitslag from hell eroverheen. Die moet nog echt wegtrekken en dan zien we wel. Benieuwd wat homeopathie voor je kan betekenen.

Even spammen met mijn binkie. Lijkt wel of hij ook een groeispurt heeft gehad, want man man man, wat wordt hij groot!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_178925978
Succes vannacht Nazil! Als hij de speen zo intensief gebruikt snap ik wel dat je wil gaan afbouwen. Hier is het dus incidenteel en vooral even bij het in slaap komen, ls ze 'm accepteert is het wel een uitkomst dus we houden 'm voorlopig wel.

Quoi wat heerlijk dat hij net op tijd weer de oude is, fijne vakantie! *O* Hij is inderdaad groot zeg, op die bovenste foto lijkt hij wel een assistent-boer die zo even langs de stallen gaat, kippen voeren en eieren rapen ofzo. :D

Ik kreeg maandagmiddag koorts en heb vervolgens heel dinsdag (op het nieuws: de griepepidemie is voorbij! :( ), woensdag n donderdag met koorts op bed gelegen. En ik had geen vakantie of zo, dus klote voor mijn collega's ook. ZZ was de afgelopen 3 dagen steeds op het kinderdagverblijf (normaal 2 dagen, maar we hadden nog 1 extra dag over van toen ze ziek was begin april). Morgen ("mama-dag") moet ik er toch echt aan geloven, gelukkig voel ik me wel iets beter inmiddels. :%
pi_178927274
Beterschap vivi!
We zijn alweer een uur wakker. L is rise and shining en ik zit er als een zoutzak naast :') dank, speen. Hij kan dus 'snachts echt wel zonder maar gebruikte hem waarschijnlijk om 's ochtends nog wat langer door te slapen. Ik hoop dat hij dat snel leert zonder speen.
  vrijdag 4 mei 2018 @ 06:43:24 #69
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_178927311
Mogge Nazil c_/
Toch nog niet even parkeren, de speenafkickfase 2? ;)

Vivi, beterschap. En succes met een dagje met ZZ.

Ik ben gewoon wakker btw, terwijl de mannen slapen 8)7
pi_178928596
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 06:43 schreef Quoi het volgende:
Mogge Nazil c_/
Toch nog niet even parkeren, de speenafkickfase 2? ;)

Vivi, beterschap. En succes met een dagje met ZZ.

Ik ben gewoon wakker btw, terwijl de mannen slapen 8)7
Nee,gewoon even doorzetten. Ik zie z'n tanden scheef gaan staan dus is wel nodig.
  vrijdag 4 mei 2018 @ 08:51:07 #71
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_178928608
Goeie entree wel vanmorgen, ik vis mijn vergaderstukken uit mijn tas en er valt een bonk play-doh tussenuit :')

Moeke is weer aan het werk hoor :+

Klinkt goed van Max Quoi!
Respect to the man in the ice cream van
  vrijdag 4 mei 2018 @ 09:43:21 #72
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_178929347
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 08:50 schreef Nazil het volgende:

[..]

Nee,gewoon even doorzetten. Ik zie z'n tanden scheef gaan staan dus is wel nodig.
Zolang ik zwanger ben ga ik het gevecht van de speen echt echt echt niet aan, dat overleef ik niet 😅
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
pi_178929916
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 08:51 schreef Molo het volgende:
Goeie entree wel vanmorgen, ik vis mijn vergaderstukken uit mijn tas en er valt een bonk play-doh tussenuit :')
:D
pi_178931586
quote:
6s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 09:43 schreef Nouk84 het volgende:

[..]

Zolang ik zwanger ben ga ik het gevecht van de speen echt echt echt niet aan, dat overleef ik niet 😅
Dan had ik het ook niet gedaan. We zitten in een hele rustige periode met een heel makkelijke L, dan durf ik het wel aan. Afbouwen h, dus bij slapen speen er uit en wegleggen. Helemaal zonder nog niet.
pi_178932261
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2018 19:50 schreef Arja het volgende:

Ze heeft veel eczeem momenteel en het hormonenzalfje werkt maar even en er komen dan weer nieuwe plekken bij. We gaan volgende week maar weer eens naar de homeopaat.
Ook benieuwd naar :s).
Weet je een beetje wat de triggers zijn?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')