abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_178558907
registreer om deze reclame te verbergen
image?span=6m&size=medium&currency=EUR&exchange=coinbase image?span=24h&size=medium&currency=EUR&exchange=coinbase

Cryptocoins?
Bitcoin is het bekendste voorbeeld van cryptocurrency. Naast Bitcoins zijn er nog heel veel 'altcoins' kijk hier maar eens voor een overzicht; CryptoCurrency Market Capitalizations. Bitcoin is bedoeld als betaalmiddel, je kan geld (Bitcoin) naar iemand overmaken zonder tussenkomst van een bank. De transactie is anoniem en binnen enkele minuten geregeld. Dit gebeurt allemaal door middel van een blockchain.

Blockchain?
De blockchain kun je zien als een kasboek dat wordt gecontroleerd door iedereen die gebruik maakt hiervan. Je kan in dat kasboek elke transactie zien die ooit heeft plaatsgevonden. De blockchain wordt door heel veel pc's gecontroleerd en is niet achteraf wijzigbaar. Een systeem wat moeilijk te manipuleren is dus.
In elk block in de blockchain zitten transacties van coins. Kijk maar eens hier om zelf een kijkje te nemen in zo`n blockchain; Bitcoin Block Explorer - Blockchain

Wie houdt de blockchain bij?
De blockchain wordt bijgehouden door zogeheten 'miners'. Deze (groepen van) pc's stoppen transacties in een block en voegen die toe aan de blockchain. De miner die het block uiteindelijk maakt wordt beloond met Bitcoin.
Dit is natuurlijk kort door de bocht; bekijk dit filmpje maar eens voor een uitgebreidere uitleg;


Er zijn tegenwoordig twee verschillende technieken die worden gebruikt om de blockchain bij te houden, namelijk; Proof of Work (PoW) en (Leased) Proof of Stake (LPoS of PoS). Wil je meer weten hierover dan ga je dit maar Googlen. :P

Minen levert dus geld op?
Ja. Maar op kleine schaal is het minen van Bitcoin eigenlijk niet meer rendabel door de kosten van aanschaf van hardware, stroomkosten etc. Dit omdat het minen van Bitcoin ook steeds moeilijker wordt en er veel concurrentie is. Wellicht als Bitcoin in de toekomst nog veel meer waard word dat het weer rendabel wordt. Het minen van sommige altcoins op kleine schaal kan wel rendabel zijn, helemaal met wellicht een prijsstijging in het verschiet.

En wat zijn de verschillen tussen Bitcoin en verschillende altcoins?
De verschillen tussen al die coins zijn soms minimaal en soms gigantisch groot. Op de verschillende websites van de coin is informatie te vinden over de technische werking of de visie van het team erachter.

tenor.gif?itemid=8410476
groeten

Ok. Hoe kom ik aan cryptocurrency?
Cryptocurrency kun je kopen via bedrijven of via een exchange. De laatstgenoemde is eigenlijk een soort AEX maar dan alleen voor cryptocurrency. Kopen via een exchange is meestal goedkoper dan het kopen van een bedrijf. Dit omdat je nu geen tussenpersoon hebt maar rechtstreeks van een andere gebruiker koopt.

En hoe sla ik mijn digitale geld nu veilig op?
In een wallet. En dat kan op verschillende manieren en plekken, elk met zijn eigen voor en nadelen.
Je kan het in je wallet op een exchange bewaren maar de geschiedenis heeft geleerd dat dit niet altijd een goed idee is. Je kan bij je wallet door middel van een private key, alleen hiermee kun je transacties doen. Omdat de exchange jouw private key beheerd kan de eigenaar van die exchange er in theorie dus met al het geld vandoor gaan. Google maar eens op 'mt. Gox' voor een voorbeeld.

Wil je dagelijks handelen met crypto dan is het handiger om je coins op een exchange te laten. Koop je ze voor de lange termijn dan kun je het beter opslaan in een ander soort wallet.

Wallet? Offline wallet? Hardware wallet? Paper wallet? Wat?
Een wallet komt in verschillende vormen. Je kan een walletprogramma voor desbetreffende coin installeren op je pc / laptop / telefoon / tablet en daar je coin in opslaan. Maakt wel een backup van je private key zodat als deze crasht je je coins nog wel van recoveren.

Daarnaast zijn er ook hardware wallets tekoop zoals de Trezor of de Nano Ledger.

Een paper wallet is heel simpel. Je maakt online een bitcoinadres aan en stuurt naar dat adres je coins. Je print je private key uit. Deze sla je op een aantal plekken veilig op en je coins staan nu op dat adres in de blockchain opgeslagen. Met die key kun je op een later tijdstip een wallet installeren en bij je coins.

Meer info: https://www.coindesk.com/information/paper-wallet-tutorial/

Probeer 3rd party wallets te vermijden. Dit zijn Wallets die zijn gemaakt door een partij die niet in eerste instantie bij het team zit dat desbetreffende coin heeft ontwikkeld. Het verleden heeft uitgewezen dat hier nog wel eens misbruikt van is gemaakt.

Wat een hoop info. Waarom moet ik instappen?
Omdat je bank 0.1% rente per jaar geeft en omdat de blockchain de toekomst heeft. Het is niet voor niks dat er steeds meer geld in cryptocurrency omgaat. To the moon motherfuckers!

En wat zorgt er nou voor dat een coin waarde krijgt?
De markt bepaalt de waarde van een coin. Hoe meer mensen er heil in zien, hoe meer het waard wordt.

Maar nu even serieus, ik snap er nog steeds niks van!
Bekijk hier stap voor stap handleidingen:
BTC / [N00B] Crypto beginnerstopic #1 Voor al je kleine en grote vragen

Hoe claim ik een geforkte munt?
Door je private key in een wallet te importeren die de nieuwe munt support (wel eerst je Bitcoins verplaasen naar een ander adres!). Gedetailleerde uitleg voor Bitcoin Cash en Bitcoin Gold: BTC / [N00B] Crypto beginnerstopic #2 Voor al je kleine en grote vragen

Afkortingen en jargon
FOMO - Fear of missing out - Paniekreactie omdat een coin opeens erg veel in waarde stijgt. Paniekaankoop.
FUD - Fear, uncertainty, doubt. Op het moment dat er angst en onzekerheid in de markt zit dan gaan vaak veel mensen hun geld omzetten naar fiat. Dit zorgt voor een dalende trend of crash in de markt.
ICO - Initial Coin Offering. Een nieuwe munt wordt gentroduceerd. Hier is geld voor nodig. Vroege investeerders kunnen in een ICO investeren in de hoop dat de munt daarna een veelvoud waard wordt.
Fee - Om een transactie te doen moet er fee worden betaald. Dit is een bedrag dat ervoor zorgt dat jouw transactie in behandeling wordt genomen. Sommige exchanges rekenen ook fee om uit te laten betalen.
Hodlen - Je cryptomunten altijd houden (holden).

Shorten? Long gaan? Margin trading? Leverage?
Geen zin om nu deze termen nu uit te leggen. Google er maar op :').

Exchanges;
Kraken | Buy, Sell and Margin Trade Bitcoin (BTC) and Ethereum (ETH) - Buy, Sell, Trade Bitcoin
Bittrex.com - Bittrex, The Next Generation Digital Currency Exchange
Binance - Chinese exchange, werkt goed voor handelen tussen crpytomunten

Bedrijven waar je crypto kan kopen buiten een exchange om?
Bitcoins Kopen en Verkopen met iDEAL, Bancontact of SEPA | LiteBit
Bitonic
Bitcoins kopen - iDEAL, Banktransfer of Creditcard | BTC Direct

Bitcoin block explorers
Blockchain.info
BlockExplorer.com
CryptoGraffiti.info

Crypto koersen
Coinmarketcap.com - CryptoCurrency Market Capitalizations
Cryptodashboard.io - Lichtgewicht versie van Coinmarketcap met auto refresh
cryptowat.ch - Live koersen van de belangrijkste exchanges

Gedetailleerde crypto statistieken
fork.lol
coin.dance
Statoshi.info
Cryptocurrency Mining Profitability
BitcoinWisdom.com

Crypto nieuws
Bitcoin Magazine
Coindesk
CoinTelegraph
/r/CryptoCurrency
/r/Bitcoin (Bitcoin.org / Bitcoin aanhangers)
/r/btc (Bitcoin.com / Bitcoin Cash aanhangers)

Bitcoin resources (websites)

Bitcoin en belastingaangifte

Bitcoins als vermogen: box 3
Het bezit van bitcoins en andere cryptovaluta wordt gezien als vermogen. Vermogen moet worden opgegeven in box 3.

De waarde die u opgeeft is de waarde (in euro’s) van uw cryptovaluta op 1 januari van het fiscale jaar. Bij uw belastingaangifte over het jaar 2016, geeft u dus aan hoeveel uw ‘coins’ op 1 januari waard waren. Wij adviseren u om altijd al uw currencies op te geven, ook als het om kleine bedragen gaat. Immers kan uw cryptovaluta in een jaar sterk in waarde stijgen, als u het niet eerder heeft opgegeven dan kampt u in de toekomst wellicht met een voor de belastingdienst onverklaarbaar vermogen.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de Belastingdienst.

Starten met het kopen van Bitcoin of Altcoins
- Open een account op bijv Binance.(Zie hierboven)
- Bij de tab 'Deposits/withdrawals' kies je 'Deposit' bij Ether. Kopieer het wallet-adres.
- Koop Ether (bijvoorbeeld bij BTC-direct of Bitonic). Verzend het naar het adres van Binance. Betaal met iDeal.
- Na de verwerkingstijd (meestal 20-30 min) staat je saldo in Ether op Binance. Via de Exchanges kan je Ether kopen/verkopen voor andere Crypto.
(Elke transactie -dus koop/verkoop van crypto op Binance- kost je 0,1% van de transactiesom aan fee. Lagere fee (0,05%) is mogelijk als je BNB-crypto gekocht hebt. In dat geval gaan deze fees direct van je BNB-saldo af.)

DISCLAIMER:
Cryptocurrency is een erg jonge en volatiele markt. Nog meer dan voor elke andere markt geldt hier dat je je goed moet inlezen en investeer enkel geld dat je kan missen. Don't invest recklessly.
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
pi_178558918
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 18:18 schreef illusions het volgende:
Heren, heeft iemand een idee waarom die website van Verge zo achterlijk snel is? Ik zit op een vrij trage connectie (3mbit ADSL) maar het gaat nog steeds als de brandweer.

Heb redelijk wat ervaring met design en development, maar WTF, dit is wel bizar vlot. Komt dat door CloudFlare?
Net zoals de blockchain van Verge is het near instant. Komt doordat er devs werken met veel kennis!
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
pi_178558929
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 18:26 schreef ITrade het volgende:

[..]

Net zoals de blockchain van Verge is het near instant. Komt doordat er devs werken met veel kennis!
Ik was naar een serieus antwoord op zoek.
pi_178558952
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
10s.gif Op maandag 16 april 2018 13:16 schreef pnxsinned het volgende:

[..]

Widely known op het internet.. Ze zoeken dan iets uit eigen buurt, niet uit China, Shanghai, Tokyo of whatever.
Mooie bron en jij zeurt om bronnen toch? Iets waar ik als eerste al om vroeg.

Nogmaals, misschien moet je eens een stapje terug nemen en niet zo hoog van de toren blazen. Er komt nog al wat poep uit.
pi_178558993
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 18:27 schreef illusions het volgende:

[..]

Ik was naar een serieus antwoord op zoek.
Caching?
pi_178558998
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 18:27 schreef illusions het volgende:

[..]

Ik was naar een serieus antwoord op zoek.
Ah ok, ja Cloudflare en goede settings qua caching etc. De website heeft gewoon een normale snelheid, niet echt bijzonder snel.
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
pi_178559013
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 18:23 schreef noobcrypto het volgende:

[..]

Kabinet Rutte III: verlengen IOW

Het kabinet wil de Wet Inkomensvoorziening voor oudere werklozen (IOW) met 4 jaar verlengen. Vanaf 2020 wil het kabinet de leeftijdsgrens aanpassen door deze te laten meestijgen met de AOW-leeftijd. Dit staat in het regeerakkoord ‘Vertrouwen in de toekomst’.

Is gewoon politieke kennis. Je weet dat je zelf verantwoordelijk bent voor het kennen van de wet? DE IOAW duurt nog tot minimaal 2027. Nog 9 jaar.

:')
Hahaha, ik dacht 2019 of wat zei je? En dan anderen betichten van kennis, je moest het blijkbaar eerst opzoeken. :'(
Je weet zelf niets dus, en ik had gewoon gelijk. Op dit moment is er gewoon een oplossing voor en daar ging het om. Wat er over 9 jaar is zien we dan wel.

Verder, om je hele achterlijke shit onderuit te halen, Export;

China export meeste fake shit van alles, rest eromheen doet hetzelfde.
Het feit enkel al daarom, als ik een goed merk had in EU, laat ik dit liever door iets regelen wat ook ligt in de EU.
Bedankt voor het aanhalen van export.

Helaas ging het daar nieteens om, maar lees gerust terug dat je ontopic leert reageren.
pi_178559087
Wtf lees ik hier toch allemaal weer over Chinese fakes en daardoor voorkeur voor westerse bedrijven
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_178559094
quote:
10s.gif Op maandag 16 april 2018 18:30 schreef pnxsinned het volgende:
China export meeste fake shit van alles, rest eromheen doet hetzelfde.
Het feit enkel al daarom, als ik een goed merk had in EU, laat ik dit liever door iets regelen wat ook ligt in de EU.
Bedankt voor het aanhalen van export.
Zoek eens op wat er allemaal uit China komt en welke bedrijven er met China samenwerken.
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
pi_178559105
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 18:29 schreef ITrade het volgende:

[..]

Ah ok, ja Cloudflare en goede settings qua caching etc. De website heeft gewoon een normale snelheid, niet echt bijzonder snel.
Thanks. Maar ik ken meerdere sites op CloudFlare, ik zie ze zelden zo snel. Misschien zie jij weinig verschil, maar ik zit echt op een enorm trage verbinding (er is hier niets snellers te krijgen) en het is enorm merkbaar. Er is gewoon gn laadtijd. Zou wel willen weten hoe ik dit precies op m'n eigen sites krijg. :)
  maandag 16 april 2018 @ 18:34:57 #11
345369 ZetaOS
You mad.. brah?
pi_178559125
verge site is inderdaad snel
You mad.. brah?
pi_178559128
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 18:33 schreef ITrade het volgende:

[..]

Zoek eens op wat er allemaal uit China komt en welke bedrijven er met China samenwerken.
Genoeg!
Maar ik zeg nergens dat dit niet zo is!
Als ik zeg dat er ook genoeg bedrijven zijn die dit juist niet doen, klopt dat gewoonweg ook. :)
pi_178559129
Statische html pagina’s.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_178559130
quote:
10s.gif Op maandag 16 april 2018 18:30 schreef pnxsinned het volgende:

[..]

Hahaha, ik dacht 2019 of wat zei je? En dan anderen betichten van kennis, je moest het blijkbaar eerst opzoeken. :'(
Je weet zelf niets dus, en ik had gewoon gelijk. Op dit moment is er gewoon een oplossing voor en daar ging het om. Wat er over 9 jaar is zien we dan wel.

Verder, om je hele achterlijke shit onderuit te halen, Export;

China export meeste fake shit van alles, rest eromheen doet hetzelfde.
Het feit enkel al daarom, als ik een goed merk had in EU, laat ik dit liever door iets regelen wat ook ligt in de EU.
Bedankt voor het aanhalen van export.

Helaas ging het daar nieteens om, maar lees gerust terug dat je ontopic leert reageren.
Ongeveer alles komt komt wel bij China vandaan hoor. :P
pi_178559140
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 18:33 schreef JeSuisDroppie het volgende:
Wtf lees ik hier toch allemaal weer over Chinese fakes en daardoor voorkeur voor westerse bedrijven
Doe maar even boos worden, toemaar.
Vakman pur sang
pi_178559151
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 18:35 schreef JeSuisDroppie het volgende:
Statische html pagina’s.
Nah, dat is het zeker niet. Die laden zonder bepaalde pre-loading nog steeds "langzaam." Overigens merk je het verschil op dergelijke pagina's niet tussen statisch en dynamisch, en al helemaal niet op mijn 3mbit kutverbinding.
pi_178559155
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 18:35 schreef JeSuisDroppie het volgende:
Statische html pagina’s.
Gratis template gebruikt, zo te zien.
“We build too many walls and not enough bridges” - Donald Trump
pi_178559171
haha deze man lult zichzelf echt vast..

Er komt allemaal fake shit uit china, ja dat kan wel wezen, maar dan komt het nog wel steeds uit china flapdrol...
pi_178559173
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 18:35 schreef illusions het volgende:

[..]

Ongeveer alles komt komt wel bij China vandaan hoor. :P
Ow?
VW, Fiat, ING, Nokia?
kan uren doorgaan, genoeg iig.
pi_178559178
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 18:36 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Gratis template gebruikt, zo te zien.
Waar zie je dat aan? Het feit dat anno 2018 alle websites een beetje dezelfde opmaak hebben? Dit is geen gratis template, er is zeker wel wat moeite in gestopt. Check de source maar.

Ben geen Verge fanboy ofzo hoor, maar de snelheid viel me gewoon enorm op.
pi_178559197
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 18:37 schreef noobcrypto het volgende:
haha deze man lult zichzelf echt vast..

Er komt allemaal fake shit uit china, ja dat kan wel wezen, maar dan komt het nog wel steeds uit china flapdrol...
Juist, en daarom willen bedrijven die een stevig merk in EU hebben, niet altijd zomaar samenwerken met een bv VeChain.
Jij bent te dom om te poepen, dat merk ik al.
Net als je IOAW info wat voor geen meter klopte :D

[ Bericht 9% gewijzigd door anoniem_250520181709 op 16-04-2018 18:39:02 ]
pi_178559210
quote:
10s.gif Op maandag 16 april 2018 18:37 schreef pnxsinned het volgende:

[..]

Ow?
VW, Fiat, ING, Nokia?
kan uren doorgaan, genoeg iig.
Dat is natuurlijk een non-argument. Het meeste spul bij jou thuis komt ook uit China vandaan. En dan heb ik het niet over een Volkswagen Golf in je woonkamer.
pi_178559211
HTML op de blockchain
pi_178559214
quote:
10s.gif Op maandag 16 april 2018 18:38 schreef pnxsinned het volgende:

[..]

Juist, en daarom willen bedrijven die een stevig merk in EU hebben, niet altijd zomaar samenwerken met een bv VeChain.
Jij bent te dom om te poepen, dat merk ik al.
hahahaha
pi_178559235
quote:
10s.gif Op maandag 16 april 2018 18:35 schreef pnxsinned het volgende:

[..]

Genoeg!
Maar ik zeg nergens dat dit niet zo is!
Als ik zeg dat er ook genoeg bedrijven zijn die dit juist niet doen, klopt dat gewoonweg ook. :)
Noem eens 5 bedrijven op die echt niet met China durven samen te werken dan.
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')