abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_178358365
registreer om deze reclame te verbergen
image?span=6m&size=medium&currency=EUR&exchange=coinbase image?span=24h&size=medium&currency=EUR&exchange=coinbase

Cryptocoins?
Bitcoin is het bekendste voorbeeld van cryptocurrency. Naast Bitcoins zijn er nog heel veel 'altcoins' kijk hier maar eens voor een overzicht; CryptoCurrency Market Capitalizations. Bitcoin is bedoeld als betaalmiddel, je kan geld (Bitcoin) naar iemand overmaken zonder tussenkomst van een bank. De transactie is anoniem en binnen enkele minuten geregeld. Dit gebeurt allemaal door middel van een blockchain.

Blockchain?
De blockchain kun je zien als een kasboek dat wordt gecontroleerd door iedereen die gebruik maakt hiervan. Je kan in dat kasboek elke transactie zien die ooit heeft plaatsgevonden. De blockchain wordt door heel veel pc's gecontroleerd en is niet achteraf wijzigbaar. Een systeem wat moeilijk te manipuleren is dus.
In elk block in de blockchain zitten transacties van coins. Kijk maar eens hier om zelf een kijkje te nemen in zo`n blockchain; Bitcoin Block Explorer - Blockchain

Wie houdt de blockchain bij?
De blockchain wordt bijgehouden door zogeheten 'miners'. Deze (groepen van) pc's stoppen transacties in een block en voegen die toe aan de blockchain. De miner die het block uiteindelijk maakt wordt beloond met Bitcoin.
Dit is natuurlijk kort door de bocht; bekijk dit filmpje maar eens voor een uitgebreidere uitleg;


Er zijn tegenwoordig twee verschillende technieken die worden gebruikt om de blockchain bij te houden, namelijk; Proof of Work (PoW) en (Leased) Proof of Stake (LPoS of PoS). Wil je meer weten hierover dan ga je dit maar Googlen. :P

Minen levert dus geld op?
Ja. Maar op kleine schaal is het minen van Bitcoin eigenlijk niet meer rendabel door de kosten van aanschaf van hardware, stroomkosten etc. Dit omdat het minen van Bitcoin ook steeds moeilijker wordt en er veel concurrentie is. Wellicht als Bitcoin in de toekomst nog veel meer waard word dat het weer rendabel wordt. Het minen van sommige altcoins op kleine schaal kan wel rendabel zijn, helemaal met wellicht een prijsstijging in het verschiet.

En wat zijn de verschillen tussen Bitcoin en verschillende altcoins?
De verschillen tussen al die coins zijn soms minimaal en soms gigantisch groot. Op de verschillende websites van de coin is informatie te vinden over de technische werking of de visie van het team erachter.

gd_5f2pyoZ8gxwrYhBap_OI50bVaAb1LHOFosDdFyfI.gif?w=320&s=c91eed716989331dbc88262dc07ca9b2
groeten

Ok. Hoe kom ik aan cryptocurrency?
Cryptocurrency kun je kopen via bedrijven of via een exchange. De laatstgenoemde is eigenlijk een soort AEX maar dan alleen voor cryptocurrency. Kopen via een exchange is meestal goedkoper dan het kopen van een bedrijf. Dit omdat je nu geen tussenpersoon hebt maar rechtstreeks van een andere gebruiker koopt.

En hoe sla ik mijn digitale geld nu veilig op?
In een wallet. En dat kan op verschillende manieren en plekken, elk met zijn eigen voor en nadelen.
Je kan het in je wallet op een exchange bewaren maar de geschiedenis heeft geleerd dat dit niet altijd een goed idee is. Je kan bij je wallet door middel van een private key, alleen hiermee kun je transacties doen. Omdat de exchange jouw private key beheerd kan de eigenaar van die exchange er in theorie dus met al het geld vandoor gaan. Google maar eens op 'mt. Gox' voor een voorbeeld.

Wil je dagelijks handelen met crypto dan is het handiger om je coins op een exchange te laten. Koop je ze voor de lange termijn dan kun je het beter opslaan in een ander soort wallet.

Wallet? Offline wallet? Hardware wallet? Paper wallet? Wat?
Een wallet komt in verschillende vormen. Je kan een walletprogramma voor desbetreffende coin installeren op je pc / laptop / telefoon / tablet en daar je coin in opslaan. Maakt wel een backup van je private key zodat als deze crasht je je coins nog wel van recoveren.

Daarnaast zijn er ook hardware wallets tekoop zoals de Trezor of de Nano Ledger.

Een paper wallet is heel simpel. Je maakt online een bitcoinadres aan en stuurt naar dat adres je coins. Je print je private key uit. Deze sla je op een aantal plekken veilig op en je coins staan nu op dat adres in de blockchain opgeslagen. Met die key kun je op een later tijdstip een wallet installeren en bij je coins.

Meer info: https://www.coindesk.com/information/paper-wallet-tutorial/

Probeer 3rd party wallets te vermijden. Dit zijn Wallets die zijn gemaakt door een partij die niet in eerste instantie bij het team zit dat desbetreffende coin heeft ontwikkeld. Het verleden heeft uitgewezen dat hier nog wel eens misbruikt van is gemaakt.

Wat een hoop info. Waarom moet ik instappen?
Omdat je bank 0.1% rente per jaar geeft en omdat de blockchain de toekomst heeft. Het is niet voor niks dat er steeds meer geld in cryptocurrency omgaat. To the moon motherfuckers!

En wat zorgt er nou voor dat een coin waarde krijgt?
De markt bepaalt de waarde van een coin. Hoe meer mensen er heil in zien, hoe meer het waard wordt.

Maar nu even serieus, ik snap er nog steeds niks van!
Lees hier een uitleg, handleidingen, crypto-woordenboek etc,
Bekijk hier stap voor stap handleidingen:
BTC / [N00B] Crypto beginnerstopic #1 Voor al je kleine en grote vragen

Hoe claim ik een geforkte munt?
Door je private key in een wallet te importeren die de nieuwe munt support (wel eerst je Bitcoins verplaasen naar een ander adres!). Gedetailleerde uitleg voor Bitcoin Cash en Bitcoin Gold: BTC / [N00B] Crypto beginnerstopic #2 Voor al je kleine en grote vragen

Afkortingen en jargon
FOMO - Fear of missing out - Paniekreactie omdat een coin opeens erg veel in waarde stijgt. Paniekaankoop.
FUD - Fear, uncertainty, doubt. Op het moment dat er angst en onzekerheid in de markt zit dan gaan vaak veel mensen hun geld omzetten naar fiat. Dit zorgt voor een dalende trend of crash in de markt.
ICO - Initial Coin Offering. Een nieuwe munt wordt gentroduceerd. Hier is geld voor nodig. Vroege investeerders kunnen in een ICO investeren in de hoop dat de munt daarna een veelvoud waard wordt.
Fee - Om een transactie te doen moet er fee worden betaald. Dit is een bedrag dat ervoor zorgt dat jouw transactie in behandeling wordt genomen. Sommige exchanges rekenen ook fee om uit te laten betalen.
Hodlen - Je cryptomunten altijd houden (holden).

Shorten? Long gaan? Margin trading? Leverage?
Geen zin om nu deze termen nu uit te leggen. Google er maar op :').

Exchanges;
Kraken | Buy, Sell and Margin Trade Bitcoin (BTC) and Ethereum (ETH) - Buy, Sell, Trade Bitcoin
Bittrex.com - Bittrex, The Next Generation Digital Currency Exchange
Binance - Chinese exchange, werkt goed voor handelen tussen crpytomunten

Bedrijven waar je crypto kan kopen buiten een exchange om?
Bitcoins Kopen en Verkopen met iDEAL, Bancontact of SEPA | LiteBit
Bitonic
Bitcoins kopen - iDEAL, Banktransfer of Creditcard | BTC Direct

Bitcoin block explorers
Blockchain.info
BlockExplorer.com
CryptoGraffiti.info

Crypto koersen
Coinmarketcap.com - CryptoCurrency Market Capitalizations
Cryptodashboard.io - Lichtgewicht versie van Coinmarketcap met auto refresh
cryptowat.ch - Live koersen van de belangrijkste exchanges

Gedetailleerde crypto statistieken
fork.lol
coin.dance
Statoshi.info
Cryptocurrency Mining Profitability
BitcoinWisdom.com

Crypto nieuws
Bitcoin Magazine
Coindesk
CoinTelegraph
/r/CryptoCurrency
/r/Bitcoin (Bitcoin.org / Bitcoin aanhangers)
/r/btc (Bitcoin.com / Bitcoin Cash aanhangers)

Bitcoin resources (websites)

Bitcoin en belastingaangifte

Bitcoins als vermogen: box 3
Het bezit van bitcoins en andere cryptovaluta wordt gezien als vermogen. Vermogen moet worden opgegeven in box 3.

De waarde die u opgeeft is de waarde (in euro’s) van uw cryptovaluta op 1 januari van het fiscale jaar. Bij uw belastingaangifte over het jaar 2016, geeft u dus aan hoeveel uw ‘coins’ op 1 januari waard waren. Wij adviseren u om altijd al uw currencies op te geven, ook als het om kleine bedragen gaat. Immers kan uw cryptovaluta in een jaar sterk in waarde stijgen, als u het niet eerder heeft opgegeven dan kampt u in de toekomst wellicht met een voor de belastingdienst onverklaarbaar vermogen.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de Belastingdienst.

Starten met het kopen van Bitcoin of Altcoins
- Open een account op bijv Binance.(Zie hierboven)
- Bij de tab 'Deposits/withdrawals' kies je 'Deposit' bij Ether. Kopieer het wallet-adres.
- Koop Ether (bijvoorbeeld bij BTC-direct of Bitonic). Verzend het naar het adres van Binance. Betaal met iDeal.
- Na de verwerkingstijd (meestal 20-30 min) staat je saldo in Ether op Binance. Via de Exchanges kan je Ether kopen/verkopen voor andere Crypto.
(Elke transactie -dus koop/verkoop van crypto op Binance- kost je 0,1% van de transactiesom aan fee. Lagere fee (0,05%) is mogelijk als je BNB-crypto gekocht hebt. In dat geval gaan deze fees direct van je BNB-saldo af.)

DISCLAIMER:
Cryptocurrency is een erg jonge en volatiele markt. Nog meer dan voor elke andere markt geldt hier dat je je goed moet inlezen en investeer enkel geld dat je kan missen. Don't invest recklessly.

081Magnemite_AG_anime.png
  zaterdag 7 april 2018 @ 00:09:52 #2
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_178358392
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 00:03 schreef Kyran het volgende:

[..]

Als je alleen naar nu kjkt heb je gelijk. Echter heb ik vertrouwen in crypto en BTC en verwacht ik dat BTC vroeg of laat een nieuwe ATH gaat aantikken, dus ja satoshis zijn belangrijk of zelfs belangrijker voor mij persoonlijk.
Duidelijk. Maar waarom niet al je coins in BTC stoppen dan als je daar het meeste vertrouwen in hebt?
pi_178358447
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 00:09 schreef leolinedance het volgende:

[..]

Duidelijk. Maar waarom niet al je coins in BTC stoppen dan als je daar het meeste vertrouwen in hebt?
Te makkelijk😅
Vakman pur sang
pi_178358700
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Als ie maar niet het zelfde doet als met de Pond destijds. :{
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
pi_178358768
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 00:30 schreef ITrade het volgende:

[..]

Als ie maar niet het zelfde doet als met de Pond destijds. :{
owja
This is financial advice. Do not do your own due diligence.
pi_178358778
vet stabiel die btc, stilte voor de storm?
This is financial advice. Do not do your own due diligence.
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 7 april 2018 @ 00:40:03 #7
416575 crew  Kyran
pi_178358819
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 00:09 schreef leolinedance het volgende:

[..]

Duidelijk. Maar waarom niet al je coins in BTC stoppen dan als je daar het meeste vertrouwen in hebt?
Dat zeg ik niet toch?

1) Ik heb vertrouwen in BTC en verwacht dat BTC ooit weer een ATH gaat aantikken en dus boven de $20.000 gaat komen.

2) Ik heb vertrouwen in crypto en verwacht dat market cap flink gaat groeien de komende jaren. Relatief gezien is de crypto markt nog nieuw (jong) en klein, dus nog veel groeipotentie.

3) Alle alt coins zijn gepaired met BTC en of je het nou leuk vindt of niet als BTC niet stijgt (in $ en ) dan stijgen je alt coins ook niet (natuurlijk zijn er uitzonderingen). BTC bepaalt de markt.

Als je gelooft in 1 en 2 dan moet je doel uiteindelijk zijn om zoveel mogelijk satoshi bijelkaar te krijgen. Kijken naar $ of is dan op dit moment nutteloos en pas handig als je wil cashen.

Ik kan nou wel alles verkopen en in BTC gaan zitten, maar daar krijg ik niet meer satoshi van. Alts kopen, satoshi waarde laten stijgen, verkopen, deel in BTC houden en in deel weer in een andere alt gooien. Dat is hoe ik het doe (wil doen) in ieder geval.
  Moderator zaterdag 7 april 2018 @ 00:43:12 #8
20004 crew  EggsTC
GOA
pi_178358865
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 00:09 schreef leolinedance het volgende:

[..]

Duidelijk. Maar waarom niet al je coins in BTC stoppen dan als je daar het meeste vertrouwen in hebt?
Ik heb ook het meeste vertrouwen in BTC, maar de kans dat die ineens 10 of 20x gaat is best wel klein, dus ja. High risk/reward weerhoud me van alles in btc stoppen.
Lambo of Rekt
pi_178358911
Welke zouden jullie kopen?

https://hoefnagels.nu/aanbod/
pi_178358926
quote:
15s.gif Op zaterdag 7 april 2018 00:46 schreef BadVlad het volgende:
Welke zouden jullie kopen?

https://hoefnagels.nu/aanbod/
Ferarri 812 zodra die voor 1 Bitcoin weggaat. Nog een aantal jaar sparen wachten.
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
  Moderator zaterdag 7 april 2018 @ 00:50:09 #11
20004 crew  EggsTC
GOA
pi_178358949
quote:
15s.gif Op zaterdag 7 april 2018 00:46 schreef BadVlad het volgende:
Welke zouden jullie kopen?

https://hoefnagels.nu/aanbod/
Lambo of rekt toch :7
Lambo of Rekt
pi_178358959
quote:
15s.gif Op zaterdag 7 april 2018 00:46 schreef BadVlad het volgende:
Welke zouden jullie kopen?

https://hoefnagels.nu/aanbod/
Een ordinaire Porsche 911 de meest betrouwbare rijders auto in die klasse.
Vakman pur sang
pi_178359044
Ik ga voor de Ferrari 488. Alleen niet zo handig voor dagelijks gebruik ben ik bang.
  Moderator zaterdag 7 april 2018 @ 00:59:20 #14
230491 crew  Zith
pls tip
pi_178359065
quote:
15s.gif Op zaterdag 7 april 2018 00:46 schreef BadVlad het volgende:
Welke zouden jullie kopen?

https://hoefnagels.nu/aanbod/
De Volkswagen Beetle
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  zaterdag 7 april 2018 @ 01:00:07 #15
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_178359075
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 00:40 schreef Kyran het volgende:
post
Zou je blij zijn als je cryptostack zou verdubbelen in satoshi's maar nog 10% waard zou zijn in euro's?
pi_178359078
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 00:59 schreef Zith het volgende:

[..]

De Volkswagen Beetle
Zorg je dan wel voor een testament? Zitten geen gordels in. :P
  zaterdag 7 april 2018 @ 01:03:39 #17
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_178359107
quote:
15s.gif Op zaterdag 7 april 2018 00:46 schreef BadVlad het volgende:
Welke zouden jullie kopen?

https://hoefnagels.nu/aanbod/
Die de 911 maar. 85k voor een busje lappen _O-
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 7 april 2018 @ 01:03:58 #18
416575 crew  Kyran
pi_178359110
quote:
15s.gif Op zaterdag 7 april 2018 00:46 schreef BadVlad het volgende:
Welke zouden jullie kopen?

https://hoefnagels.nu/aanbod/
Ferrari 488 _O_
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 7 april 2018 @ 01:06:38 #19
416575 crew  Kyran
pi_178359142
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 01:00 schreef leolinedance het volgende:

[..]

Zou je blij zijn als je cryptostack zou verdubbelen in satoshi's maar nog 10% waard zou zijn in euro's?
Ja, zou ik geen problemen mee hebben. Zeg niet dat ik het leuk zou vinden, want je blijft toch altijd met een schuin oog naar /$ waarde kijken. Aangezien ik vertrouwen heb in BTC zou ik nu best wel een satoshi verdubbelaar willen :P
  zaterdag 7 april 2018 @ 01:19:23 #20
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_178359259
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 01:06 schreef Kyran het volgende:

[..]

Ja, zou ik geen problemen mee hebben. Zeg niet dat ik het leuk zou vinden, want je blijft toch altijd met een schuin oog naar /$ waarde kijken. Aangezien ik vertrouwen heb in BTC zou ik nu best wel een satoshi verdubbelaar willen :P
Ok fair enough. Ik sta er iets anders in :)
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 7 april 2018 @ 01:21:47 #21
416575 crew  Kyran
pi_178359277
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 01:19 schreef leolinedance het volgende:

[..]

Ok fair enough. Ik sta er iets anders in :)
Niks mis mee ^O^ Iedereen moet vooral doen waar hij/zij zichzelf het beste bij voelt. Denk ook niet dat het ene of andere beter is. Als je maar iets bewust kiest en er naar weet te handelen is er niks aan het handje!

Ben benieuwd wat BTC gaat doen dit weekend. Morgen naar concert dus hele dag geen koersen checken en hopen dat het weer tegen $7000 staat als ik terug ben :P
pi_178359283
Ik heb soms het idee dat sommigen van jullie nog niet half doorhebben hoe deze markt nu echt werkt (of niet).
Vakman pur sang
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 7 april 2018 @ 01:24:19 #23
416575 crew  Kyran
pi_178359301
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 01:22 schreef Lospedrosa het volgende:
Ik heb soms het idee dat sommigen van jullie nog niet half doorhebben hoe deze markt nu echt werkt (of niet).
Jij wel schijnbaar, dus leg uit. Waar zitten wij verkeerd of wat weten wij niet volgens jou? Vrij nutteloze opmerking als je het niet weet te onderbouwen.
pi_178359329
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 01:00 schreef leolinedance het volgende:

[..]

Zou je blij zijn als je cryptostack zou verdubbelen in satoshi's maar nog 10% waard zou zijn in euro's?
Dit.
Dan heb je het echt niet begrepen. Sorry.
Vakman pur sang
pi_178359332
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 01:22 schreef Lospedrosa het volgende:
Ik heb soms het idee dat sommigen van jullie nog niet half doorhebben hoe deze markt nu echt werkt (of niet).
Ik heb geen kaas gegeten van hoe markten functioneren, derhalve zie ik graag een informatieve uiteenzetting tegemoet.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')