abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_178317456
registreer om deze reclame te verbergen
Na wat gezocht te hebben bleek dat er binnen DIG geen topic is over smart home / thuis automatisering / Home Automation (HA). Ik weet niet of er hier meer mensen zijn die daar mee bezig zijn, maar ik dacht, laat ik er eens een topic over openen :)

Met HA kun je op verschillende manieren beginnen. Neem de Klik Aan Klik Uit units die je vroeger (en nog steeds) hebt, waarmee je met een druk op de afstandsbediening een lamp aan kunt laten gaan, zonder op te moeten staan van de bank. Handig.

Of je thermostaat, een Nest bv, die best veel mensen hebben (maar CoolGuy niet), waardoor je op afstand je temperatuur in huis kunt regelen, zodat je in een lekker warm huis thuis komt. Philips Hue, waarmee je lampen automatisch aan uit of uit kunt laten gaan, of aan of uit kunt zetten met de app. Het zijn allemaal dingen die in principe je wooncomfort een beetje verhogen. Daarnaast is het ook gewoon leuk om mee bezig te zijn :P

Maar wat nou als je wat meer wil dan dat? Wat als je dingen automatisch wil laten gaan, zonder dat er handelingen van jou nodig zijn? Dan kom je al snel uit bij een HA Controller. Die komen er in allerlei soorten, maten en prijzen. Ze doen allemaal ongeveer hetzelfde, maar de ene kan wat meer dan de andere, of werkt net wat handiger.

Die KaKu waar ik eerder over sprak? Dat werkt met een 433Mhz signaal. Maar die Philips Hue? Die werken obv het zogenaamde Zigbee protocol. Ze spreken elkaars taal niet dus heb je gescheiden systemen.

Toen ik mijn huidige huis kocht wilde ik eens voorzichtig gaan beginnen met wat aan HA te doen, maar welke controller koop je dan? Belangrijk om te weten is dat veel bedrijven die een controller uitbrengen, ook zelf direct sensoren en andere slimmigheden op de markt brengen, die te koppelen zijn met hun eigen sensoren. Dat is mooi, want dan heb je het bovenstaande issue dat ze elkaars taal niet spreken dus ook niet. Sommige controllers gaan iets verder dan hun eigen producten. Neem bijvoorbeeld Somfy. Iedereen kent deze wel, van de rolluikmotoren etc. Somfy kun je koppelen met bijvoorbeeld Philips Hue. Is het avond? Mooi, rolluik(en) naar beneden, en tegelijkertijd de lampen aan. Tof!

Maar ja, die lamp in de hoek daar, die zit nog op een KaKu schakelaar, die doet dus niet mee. Tevens heeft bijvoorbeeld Somfy ook hun eigen deur/raam sensoren. Dat is leuk, dan weet je wanneer een deur open gaat (bijvoorbeeld als je niet thuis bent), maar zo'n sensor kost wel rond de 80 euro per stuk.

Zijn er dan geen goedkopere alternatieven? Jawel, maar die zijn niet altijd zomaar koppelbaar met je controller. Sure, je kunt bijvoorbeeld een USB dongle kopen die de mogelijkheid geeft tot bijvoorbeeld het Z-Wave (Plus) protocol, maar ja, dan moet je alweer een uitbreiding kopen op het systeem dat je al hebt, kost dus weer extra geld.

Bovenstaande is ongeveer het proces waar ik doorheen liep, toen ik op zoek ging naar de (on)mogelijkheden van de verschillende controllers die er op de markt zijn. Ik wilde een controller die zoveel mogelijk protocollen sprak, right out of the box. En ik kwam uit bij de Homey, van Athom.

v85A1yB.jpg

Ik heb dit apparaat gekocht, omdat deze meerdere protocollen spreekt, namelijk:

433.92 MHz, 868 Mhz, Bluetooth, Bluetooth Smart, Somfy RTS, Z-wave, Z-wave Plus, ZigBee, Infrarood.

Daarmee heb je de 'grote protocollen' wel te pakken. Het grote voordeel hiervan is dat je niet meer vast zit aan een bepaald merk (met bijbehorende prijzen).

Met andere woorden, het is nu mogelijk om als een bewegingssensor van Philips Hue (zigbee) beweging detecteert, een lamp die op een Kaku unit (433Mhz) zit aan te laten gaan, maar kan bijvoorbeeld ook dienen als input om een Fibaro tussenstekker (Z-Wave Plus) aan of uit te laten gaan.

Stel je gaat in de ochtend werken, en je staat op. Je loopt voorbij de sensor die beneden in de keuken een lamp aan zet, en direct ook de stekker aan schakelt waar je koffie machine op zit, zodat je koffie klaar is op het moment dat jij klaar bent op de badkamer, waar ook nog een lampje is aan gegaan vanwege diezelfde (of een andere) bewegingssensor.

Je kunt ook zo ver gaan dat die lamp na een X aantal minuten weer uit gaat, of als diezelfde sensor bijvoorbeeld 60 seconden lang geen beweging meer heeft gedetecteerd. Omdat je een wekker hebt gezet en Homey dat weet, kan hij ook al je Nest / andere thermostaat) een uur van tevoren vertellen om te gaan verwarmen, zodat het warm is als je beneden komt.

Dat is de grote kracht van Homey. Het aantal verschillende protocollen dat hij aan kan, gecombineerd met de apps die je kunt installeren op Homey, waardoor ineens een hele range aan apparaten van bv een bepaald merk aan te sturen zijn.

Ik heb zelf in huis:

Athom Homey.
Verschillende Z-Wave Plus deur/raam sensoren.
Z-Wave Plus bewegingssensor.
2 Philips Hue Sensoren.
Philips Hue lampen.
KlikAan KlikUit units voor lampen.
Somfy RTS motor voor het rolluik (wordt in toekomst uitgebreid).

Is het alleen maar leuk, of levert het ook voordelen op?

Dat is maar hoe je het wil zien. Ik vind het makkelijk dat alles automatisch kunt laten gaan, of als je bv bent vergeten je droger uit te schakelen, je dat vanaf je telefoon kunt doen. Meest recente voorbeeld van wat ik heb gedaan is dat ik een Fibaro tussenstekker (die ook het verbruik bijhoudt) heb gezet tussen het stopcontact in de muur, en de verlengkabel waarop alle stekkers zitten van de audio/video op onze slaapkamer. Daardoor kwam ik er achter dat het standby hebben van de verschillende apparaten 87 watt per uur kostte ongeveer, en dat 24 uur per dag, 7 dagen per week. Omdat die stekker op afstand uit te schakelen is staat alles nu uit.

Kosten

Tja, dat is altijd een belangrijke natuurlijk. Niet elke sensor kost evenveel, maar ook niet elke sensor kán even veel. Bijvoorbeeld. De Fibaro sensoren die ik heb op de buitendeur en de tuindeuren hebben ook een ingebouwde temperatuursensor. De sensoren die ik heb op de binnendeuren hebben dat niet, maar zijn daarom ook een stukje goedkoper.

De Homey Controller kost 299 euro.
Ik heb meerdere sensoren van Hank op de binnendeuren, die kosten ongeveer 35 euro per stuk.
De Fibaro multi-sensor kost rond de 60 euro, net als de deursensoren op de buitendeuren/ramen.
De tussenstekkers van Fibaro kosten ook rond de 60 euro. Daarvan heb ik er momenteel 5. Dan heb ik ook nog een NodOn tussenstekker, en die kost ongeveer 45 euro. Het prijsverschil zit hem (denk ik) in de grootte (of juist niet) van de stekker. De NodOn is een stukje lomper dan de Fibaro. De Fibaro hebben ook nog een lichtring die verandert op basis van het verbruik van dat moment. Overigens is dit (en nog héél veel meer) allemaal instelbaar op de stekker.

Je hebt ook goedkopere stekkers die schakelbaar zijn, van Neo Coolcam, maar die hebben een belangrijk nadeel. Ze dienen niet als repeaters voor het Z-Wave mesh netwerk.

Wat betekent dat?

Z-Wave is het protocol, en veel sensoren en stekkers praten via dat protocol met de controller. Maar die controller heeft geen ongelimiteerd bereik. Met andere woorden, een deur sensor die in ons geval op de zolder hangt, en door een batterijtje gevoed wordt, kan niet Homey rechtstreeks bereiken, want een te grote afstand, en krijgt zijn signalen dus bij Homey door over verschillende nodes heen te gaan. Die vertraging merk je niet, maar je hebt wél nodes nodig om je gehele huis 'gedekt' te krijgen. Die nodes worden gevormd door alles wat géén batterijvoeding, maar netstroomvoeding heeft', in dit geval dus mijn Fibaro tussenstekkers. Die van Neo Coolcam doen dit niet, daarom heb ik die niet.

Hoe ziet mijn Z-Wave Mesh er dan uit? Nou, zo:

37wqcCO.jpg

Het is een beetje een rommelige OP geworden, maar dat wil ik nog aanpassen/verder uitbreiden, dan wel met meer posts komen.

Hopelijk zijn er meer mensen hier die bezig zijn met HA. Vragen? Opmerkingen? Ervaringen? Moeilijkheden? Deel ze hier! :)

Openingspost komt van CoolGuy Š

[ Bericht 0% gewijzigd door Lenny_Leonard op 05-04-2018 20:04:53 ]
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Forum Admin donderdag 5 april 2018 @ 08:26:28 #2
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_178317899
Het eerstvolgende wat ik stiekem nog wel wil is een weer/lichtmeting station denk ik. Die ik ook aan mijn verlichting kan koppelen. Nu heb ik een tijdsgebonden verlichting maar de ene dag is het grijs en grauw en de andere dag schijnt de zon als een malle dus daar valt weinig zinnigs op te bedenken. Mijn sensor heeft ook wel een lux meter maar is ook de bewegingssensor dus ik kan er wel een flow voor verzinnen die de aan trigger is en zodra het aan staat dat het de lux meting niet meer gebruikt denk ik maar dat is toch niet helemaal wat ik wil.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  donderdag 5 april 2018 @ 08:29:19 #3
277627 Seven.
We are Borg.
pi_178317911
Hallo. Ik doe weer mee. Ik ben bijna zover dat ik schakelmateriaal moet gaan aanschaffen voor de gehele begane grond (hal, kantoor, gang, toilet, slaapkamer, badkamer en inloopkast). Oh ja, ook nog de badkamer boven maar die is voor de gastenverdieping dus die hoeft niet op hue en volledig geautomatiseerd te zijn. Maar het mag natuurlijk wel. :P

Boodschappenlijstje:

Bewegingsmelder x5 (alles Hue)
Dimmer x3 (Hue)
Lichtpunt x11 (alles Hue)

Schakelaar x3
Stopcontact x23
Stopcontact + USB x4

Ik stuur alles aan met google home mini en de google home app. Bestaan er al slimme stopcontacten en zijn ze nuttig?
Resistance is futile.
pi_178317986
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
14s.gif Op donderdag 5 april 2018 08:26 schreef jogy het volgende:
Het eerstvolgende wat ik stiekem nog wel wil is een weer/lichtmeting station denk ik. Die ik ook aan mijn verlichting kan koppelen. Nu heb ik een tijdsgebonden verlichting maar de ene dag is het grijs en grauw en de andere dag schijnt de zon als een malle dus daar valt weinig zinnigs op te bedenken. Mijn sensor heeft ook wel een lux meter maar is ook de bewegingssensor dus ik kan er wel een flow voor verzinnen die de aan trigger is en zodra het aan staat dat het de lux meting niet meer gebruikt denk ik maar dat is toch niet helemaal wat ik wil.
Buienradar app biedt denk ik ook geen oplossing? Heb daar nog niet mee geëxperimenteerd, maar was van plan om dat te gebruiken voor mijn tuin sproeiinstallatie.

Of misschien kun je het koppelen aan je zonnepanelen opbrengst? :9
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_178318005
quote:
6s.gif Op donderdag 5 april 2018 08:29 schreef Seven. het volgende:
Hallo. Ik doe weer mee. Ik ben bijna zover dat ik schakelmateriaal moet gaan aanschaffen voor de gehele begane grond (hal, kantoor, gang, toilet, slaapkamer, badkamer en inloopkast). Oh ja, ook nog de badkamer boven maar die is voor de gastenverdieping dus die hoeft niet op hue en volledig geautomatiseerd te zijn. Maar het mag natuurlijk wel. :P

Boodschappenlijstje:

Bewegingsmelder x5 (alles Hue)
Dimmer x3 (Hue)
Lichtpunt x11 (alles Hue)

Schakelaar x3
Stopcontact x23
Stopcontact + USB x4

Ik stuur alles aan met google home mini en de google home app. Bestaan er al slimme stopcontacten en zijn ze nuttig?
Hue is allemaal draadloos toch? Waarom kies je daarvoor en niet voor Fibaro?

23 stopcontacten trouwens. Tering he, wat wil je allemaal monitoren? :D
En ja, ze zijn er. Aan/uit en verbruik registreren ze.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator donderdag 5 april 2018 @ 08:46:50 #6
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178318029
Ik heb ook wel vaker nagedacht over een weerstation, maar dan wel die van Netatmo, 1 deel binnen, en het andere deel buiten, maar tot nu toe ben ik er nog niet aan toegekomen.

Dat gaat voorlopig ook niet gebeuren, binnen 2 weken wordt een raam vervangen, dat bestaat uit 3 delen, en 1 deel is lek (jaja) dus dan vervang ik het gehele raam. Daarnaast beginnen ze op 1 mei aan de badkamer, dus ik doe deze en volgende maand niets aan automatisering, m.u.v. 3 Hue spots op de badkamer. :P

In juni wordt dan de kinderkamer geleverd, en in juli zou de geboorte moeten zijn, dus ik doe momenteel even niets qua nieuwe spullen. Tenminste, dat zeg ik nu, maar zodra de kinderkamer klaar is denk ik dat ik daar ook Fibaro raamsensoren op het raam doe :')
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178318054
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 5 april 2018 08:46 schreef CoolGuy het volgende:
Ik heb ook wel vaker nagedacht over een weerstation, maar dan wel die van Netatmo, 1 deel binnen, en het andere deel buiten, maar tot nu toe ben ik er nog niet aan toegekomen.

Dat gaat voorlopig ook niet gebeuren, binnen 2 weken wordt een raam vervangen, dat bestaat uit 3 delen, en 1 deel is lek (jaja) dus dan vervang ik het gehele raam. Daarnaast beginnen ze op 1 mei aan de badkamer, dus ik doe deze en volgende maand niets aan automatisering, m.u.v. 3 Hue spots op de badkamer. :P

In juni wordt dan de kinderkamer geleverd, en in juli zou de geboorte moeten zijn, dus ik doe momenteel even niets qua nieuwe spullen. Tenminste, dat zeg ik nu, maar zodra de kinderkamer klaar is denk ik dat ik daar ook Fibaro raamsensoren op het raam doe :')
En neem aan dat je ook een hippe babyfoon met camera, detectie, en weet ik veel wat gaat halen. :7
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator donderdag 5 april 2018 @ 08:52:10 #8
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178318066
quote:
1s.gif Op donderdag 5 april 2018 08:50 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

En neem aan dat je ook een hippe babyfoon met camera, detectie, en weet ik veel wat gaat halen. :7
Ja, dat gaat er zeer zeker komen ja. Ik heb niets gevonden tot nu toe wat ik kan koppelen aan Homey. Niet dat ik het doe, want Homey is niet 100% betrouwbaar, en qua baby wil ik wel 100% betrouwbaarheid, dus ga ik daar voor een standalone systeem, maar het zou leuk zijn ALS ik het zou kunnen koppelen aan Homey.
Breitling - Instruments for Professionals
  donderdag 5 april 2018 @ 10:14:35 #9
277627 Seven.
We are Borg.
pi_178319070
quote:
1s.gif Op donderdag 5 april 2018 08:43 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Hue is allemaal draadloos toch? Waarom kies je daarvoor en niet voor Fibaro?

23 stopcontacten trouwens. Tering he, wat wil je allemaal monitoren? :D
En ja, ze zijn er. Aan/uit en verbruik registreren ze.
Hue omdat ik al 1 verdieping volledig op Hue heb. En ik ben altijd al een Philips fan geweest.
Aan/uit moet ik even goed over nadenken in welke gevallen dit nuttig zou zijn. Ik denk dan met name aan mijn werkplek, laptop met scherm. Daarvoor acht ik het niet nodig.
Resistance is futile.
pi_178328347
quote:
0s.gif Op donderdag 5 april 2018 08:52 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Lokquote
Jij had de thermostaat van Nest toch? Waarom ben je voor Nest gegaan? Ik lees dat een aantal features niet werken in Homey. Klopt dat?

Zijn er betere alternatieven dat je weet?
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator donderdag 5 april 2018 @ 18:47:51 #11
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178328466
quote:
1s.gif Op donderdag 5 april 2018 18:41 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Jij had de thermostaat van Nest toch? Waarom ben je voor Nest gegaan? Ik lees dat een aantal features niet werken in Homey. Klopt dat?

Zijn er betere alternatieven dat je weet?
Ik heb geen Nest? What is yo' fat ass talkin' 'bout? Nee zonder dollen, ik heb geen Nest. Ik wil(de) een Honeywell Evohome, maar daar zie ik van af, omdat een deel van de verwarmingsbuizen die naar de radiatoren gaan nog oud zijn. Maw, dat is een grotere diameter dan die tegenwoordig gebruikt worden, dus moet er een stuk buis afgeslepen worden, een koppelstuk op het overbleven deel zetten, en dan een verloopstukje naar een kleinere diameter, waar dan vervolgens weer een moderne sluiting op kan, waar dan weer een thermostaatknop op kan.

Dat gaat klauwen met geld kosten, en daar heb ik geen zin in. Dus wat ik straks ga doen is denk ik de thermostaat van Microsoft kopen. Don't care of ie werkt met Homey, maar dat ding ziet er superstrak uit :P

Microsoft-Thermastat.jpg
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178328681
quote:
0s.gif Op donderdag 5 april 2018 18:47 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ik heb geen Nest? What is yo' fat ass talkin' 'bout? Nee zonder dollen, ik heb geen Nest. Ik wil(de) een Honeywell Evohome, maar daar zie ik van af, omdat een deel van de verwarmingsbuizen die naar de radiatoren gaan nog oud zijn. Maw, dat is een grotere diameter dan die tegenwoordig gebruikt worden, dus moet er een stuk buis afgeslepen worden, een koppelstuk op het overbleven deel zetten, en dan een verloopstukje naar een kleinere diameter, waar dan vervolgens weer een moderne sluiting op kan, waar dan weer een thermostaatknop op kan.

Dat gaat klauwen met geld kosten, en daar heb ik geen zin in. Dus wat ik straks ga doen is denk ik de thermostaat van Microsoft kopen. Don't care of ie werkt met Homey, maar dat ding ziet er superstrak uit :P

[ afbeelding ]
Jij hebt de OP toch gemaakt. ONNIE? :(

Beetje daar tof doen over de Nest. :(

2cncfep.jpg


Honeywell is niks voor mij. Ik heb toch geen radiatoren. Iemand anders wel ervaring met de Nest of iets vergelijkbaars? Moet natuurlijk wel te koppelen zijn aan Homey.

[ Bericht 2% gewijzigd door Lenny_Leonard op 05-04-2018 19:03:42 ]
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_178328704
Ding van Microsoft wel sjiek trouwens. Zal eens uitzoeken of ie te koppelen is. En of ie al uit is, dat weet je bij jou ook nooit.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator donderdag 5 april 2018 @ 19:05:32 #14
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178328834
quote:
0s.gif Op donderdag 5 april 2018 18:59 schreef Lenny_Leonard het volgende:
Ding van Microsoft wel sjiek trouwens. Zal eens uitzoeken of ie te koppelen is. En of ie al uit is, dat weet je bij jou ook nooit.
Hoezo dat weet je bij jou ook nooit }:|
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator donderdag 5 april 2018 @ 19:06:01 #15
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178328837
quote:
1s.gif Op donderdag 5 april 2018 18:58 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Jij hebt de OP toch gemaakt. ONNIE? :(

Beetje daar tof doen over de Nest. :(

[ afbeelding ]

Honeywell is niks voor mij. Ik heb toch geen radiatoren. Iemand anders wel ervaring met de Nest of iets vergelijkbaars? Moet natuurlijk wel te koppelen zijn aan Homey.

Ja heb ik MAAR DIE NEST IS EEN FUCKING VOORBEELD LUL, HET STAAT ER BIJ.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178330372
quote:
0s.gif Op donderdag 5 april 2018 19:06 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ja heb ik MAAR DIE NEST IS EEN FUCKING VOORBEELD LUL, HET STAAT ER BIJ.
OP aangepast.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator donderdag 5 april 2018 @ 20:30:44 #17
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178331021
quote:
8s.gif Op donderdag 5 april 2018 20:05 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

OP aangepast.
:D nou, het duurt niet meer lang voor ik zo'n ding ook heb, maar niet in de komende 2 maanden (zeg ik nu, maar wellicht toch wel als die gast voor die badkamer hier bezig is :') )
Breitling - Instruments for Professionals
  donderdag 5 april 2018 @ 21:27:45 #18
161096 OA
O........ Agent
pi_178332806
quote:
1s.gif Op donderdag 5 april 2018 18:58 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Jij hebt de OP toch gemaakt. ONNIE? :(

Beetje daar tof doen over de Nest. :(

[ afbeelding ]

Honeywell is niks voor mij. Ik heb toch geen radiatoren. Iemand anders wel ervaring met de Nest of iets vergelijkbaars? Moet natuurlijk wel te koppelen zijn aan Homey.

Haha, de LL van jaren terug zie ik hier... :(

Ik volg ook maar weer, verbouwing schiet op en er moet apparatuur worden aangeschaft binnenkort. :7
Tot nu toe een aantal Trådfri spotjes aangeschaft voor de badkamer (+ afstandsbediening voor nu), slimme schakelaars en een Xiaomi deursensor (was toch aan het bestellen bij Ali, dus maar even kijken of het wat is).

[ Bericht 7% gewijzigd door OA op 05-04-2018 21:33:10 ]
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
pi_178346793
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2018 14:56 schreef PetervdK het volgende:
Wegens overstap naar Homey
Een Homey kopen maar je hier nog niet melden? Wat denk je wel?
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_178346916
snelle vraag zonder te hebben gezocht..ja. schande... maar sta nu in de ikea :P

die tradri lampen, kan je die direct aan de homey koppelen zonder tussenkomst van welke bridge dan ook? (philips, ikea zelf)
Hooray for boobies!
  Moderator vrijdag 6 april 2018 @ 15:03:09 #21
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178346934
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2018 15:02 schreef Spockjuh_ het volgende:
snelle vraag zonder te hebben gezocht..ja. schande... maar sta nu in de ikea :P

die tradri lampen, kan je die direct aan de homey koppelen zonder tussenkomst van welke bridge dan ook? (philips, ikea zelf)
Dat ga ik nu voor je uitproberen (software matig) geef me even een paar min.
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator vrijdag 6 april 2018 @ 15:04:19 #22
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178346958
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2018 15:02 schreef Spockjuh_ het volgende:
snelle vraag zonder te hebben gezocht..ja. schande... maar sta nu in de ikea :P

die tradri lampen, kan je die direct aan de homey koppelen zonder tussenkomst van welke bridge dan ook? (philips, ikea zelf)
Dat lijkt te kunnen ja.

LET OP! ik heb die lampen niet, ik heb gezocht op de app store voor Ikea Trädfi en ik lees daar dat die dingen door Homey ondersteund worden, er wordt niet gepraat over een bridge of wat dan ook.

Lijkt me op zich wel logisch omdat die bridge ook gewoon Zigbee spreekt van Hue, en die Trädfi ook. Voor Hue heb je de bridge niet per se nodig icm Homey, dus ik denk Trädfi ook niet.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178347058
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2018 15:04 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Dat lijkt te kunnen ja.

LET OP! ik heb die lampen niet, ik heb gezocht op de app store voor Ikea Trädfi en ik lees daar dat die dingen door Homey ondersteund worden, er wordt niet gepraat over een bridge of wat dan ook.

Lijkt me op zich wel logisch omdat die bridge ook gewoon Zigbee spreekt van Hue, en die Trädfi ook. Voor Hue heb je de bridge niet per se nodig icm Homey, dus ik denk Trädfi ook niet.
Wat ik dus ook dacht. Even wat ikea bonnen uitgeven en lading lampen voor buiten kopen. Werkt het niet direct dan hang ik ze wel aan de hue bridge ^O^
Hooray for boobies!
  Moderator vrijdag 6 april 2018 @ 15:08:55 #24
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178347080
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2018 15:08 schreef Spockjuh_ het volgende:

[..]

Wat ik dus ook dacht. Even wat ikea bonnen uitgeven en lading lampen voor buiten kopen. Werkt het niet direct dan hang ik ze wel aan de hue bridge ^O^
Precies, no worries. Ik lees overigen wel dat die lampen niet altijd lekker schakelen.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178347098
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2018 15:02 schreef Spockjuh_ het volgende:
snelle vraag zonder te hebben gezocht..ja. schande... maar sta nu in de ikea :P

die tradri lampen, kan je die direct aan de homey koppelen zonder tussenkomst van welke bridge dan ook? (philips, ikea zelf)
Ja, moet kunnen. Heb zelf die lampen niet. Maar weet vrijwel zeker dat dat moet kunnen.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')