abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_178311467
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 4 april 2018 20:55 schreef Mabawa. het volgende:

[..]

Dit! Echt niets anders dan dat. :* O+ Ik bewonder je optimisme, daar ontbreekt het mij nog al eens aan, dus wauw!

Gecondoleerd Peace :*
Wat jammer dat de vk niet echt in jou als mens geïnteresseerd leek te zijn. Hopelijk bewijst ze de komende tijd anders! Zit je in een grote praktijk?
Nou, in zekere zin is ze heel kundig en betrokken en weet ze heel veel. Het is ook geen naar mens. Ze is betrokken en geïnteresseerd vooral op medisch/baby vlak. Maar ik miste gewoon echt de vraag hoe het met mij gaat. Ze voelt meer aan als de strengere, oplettende tante die het wel heel goed met je voor heeft dan de tante waar je lekker tegenaan kruipt en waar je je zorgen op tafel kan leggen. Zo iets.
Nee, helaas. Enige praktijk in ons stadje, met deze hoofdvk en nog een ondersteuner.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 12% gewijzigd door Peacefulll op 04-04-2018 21:41:11 ]
pi_178311711
Aw gelukkig ben je er bijna Malteser :) ik sluit me aan bij de rest, alleen maar respect voor hoe je hier in staat en er mee om gaat!

Ik ben nu 30 weken en ik had wel hulp van een vriendin hoor. Ik was ook een stuk langzamer met verven dan zij was :')

We hebben nu gewoon ral9001 op de muur gesmeerd en dan komt onderstaande schildering er nog op (zonder de gouden driehoekjes).

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_178311860
Peace, gecondoleerd :*

Ik snap je gevoel trouwens wel, ik vond het de eerste maanden ook helemaal niet zo leuk. En ik kon trouwens ook niet geloven dat het leuk zou worden, maar dat werd het toch! Voor mij inderdaad vanaf dat ik de baby goed ben gaan voelen. En nu zit ik in de fase waarin ik de baby heel gezellig vind, maar het zwanger zijn zelf wel steeds zwaarder vind worden. Ik doe zelfs weer middagdutjes als het kan :+
pi_178312100
registreer om deze reclame te verbergen
Het hoeft ook helemaal niet leuk te zijn, zwanger zijn. Ik vind dat er heel veel druk ligt op ervan moeten genieten... Natuurlijk zijn er mensen dier het geweldig vinden, maar zat die het niet zo ervaren...

Net zoals de eerste baby tijd. De duutser en ik hebben vaak gelachen om elk Nederlands kaartje dat we kregen waarop stond 'geniet ervan'. Dat stond op 95% van de Nederlandse kaartjes. Wij vonden het vooral doorbuffelen ipv genieten.. Een dat was ook ok.
pi_178312405
Welkom JaafkeJunior :W en gefeliciteerd

Mabawa, hopelijk hebben alle krampen en pijntjes snel effect :*

Zakdoekje ook in het ziekenhuis. Sterkte :*

Leuke plannen voor de babykamer Aure! En lekker middag slaapjes doen toch als het kan ;)

O aapie dat is al bijna! Hopelijk een mooie echo!

Inderdaad niks dan respect voor jou Malteser! :* Gewoon de maand waarin je voor de 2e keer mama gaat worden O+

Peace :* Gecondoleerd!
En wat jammer dat je het menselijke aspect miste en daardoor niet je ei kwijt kon.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 0% gewijzigd door Fuchsia_roze op 04-04-2018 22:37:55 ]
pi_178312580
Peacefull gecondoleerd en sterkte :*
Hopelijk heeft de verloskundige de volgende keer meer aandacht voor je. Vond dat juist het prettige aan de verloskundige, de persoonlijke aandacht en interesse ipv alleen metingen doen.

Malteser ik sluit mij aan bij de anderen. Ik heb zo'n respect voor je, hoe je je door de zwangerschap heen moet worstelen, en dan zo positief kan blijven :*
Ik ben benieuwd of we een datumtweeling krijgen. Ik word rond de 39 weken ingeleid.

Fijn Aure dat er vooruitgang in de klussen zit!

Mabawa wat balen dat je zo'n pijn hebt.
En wat frustrerend dat al die voorweeën niets doen.
Hopelijk wil de kleine snel de buitenwereld komen ontdekken.

Aapieannie ik hoop dat je gevoel klopt! Ik ga voor je duimen.

Hier gaat het eigenlijk wel goed. Het begint zwaarder te worden, maar ik moet daar soms aan toe geven ipv door te gaan. Maar krijg last van nesteldrang en wil van alles opruimen en daar krijg ik dan weer veel harde buiken van. Heb nog lijstjes die ik af wil werken voor de kleine komt en als het lijstje tekort word, zet ik er weer nieuwe dingen op 8)7 dus het schiet niet op.
Nog wel een paar belangrijke dingen, zoals naam en geboortekaartje uitzoeken...
pi_178314324
registreer om deze reclame te verbergen
Allereerst gecondoleerd Peace.
Ik heb geen idee of een verloskundige er ook is voor zulke dingen. Ik loop bij een gyneacoloog en die zijn sowieso een stukje zakelijker hoewel ik wel echt een tof mens heb. Je gevoelens zijn trouwens echt heel herkenbaar hoor en net zoals FR al zei is het volgens mij een vorm van zelfbescherming. Ik ben nu bijna 24 weken en had gedacht na de 20 weken echo echt te gaan genieten. Nou, nee dus.

Ik heb even gegoogled en kwam dit tegen:

"Verloskundigen zijn niet opgeleid om psychologische problematiek te begeleiden. Toch is het goed je eventuele psychologische problemen met je verloskundige te bespreken zodat zij met jou kan kijken welke psychologsische begeleiding het best bij jou past. De verloskundige kan je dan doorverwijzen naar een zorgverlener doe goed bij je past zodat jij de begeleiding krijgt die je nodig hebt."

Dus anders kijken of je ergens anders terecht kan?

Op alle reclames zie je alleen maar stralende, actieve, zwangere vrouwen, maar dat je een blaasinhoud krijgt van nog geen eierdopje, je nu al last hebt van lekkende borsten ( :{ ) en je werk nog maar voor 60% kan doen omdat je anders s'avonds niet meer kan lopen van de rugpijn zie je niet. En hoewel ik nu al zielsveel van de kleine hou ben ik iig niet zo een vrouw die geniet van een zwangerschap. En dat mag ook gewoon.

Malteser, ook ik sluit me aan bij de rest. Zo ontzettend knap hoe je het volgehouden hebt en altijd zo positief bent gebleven.

Super mooi geworden Aure!

Vriendlief weet inmiddels dat hij niet heel handig bezig is geweest en dan ook niet nog eens moet zeggen dat ik me niet zo aan moet stellen }:| .

[ Bericht 0% gewijzigd door Wolken op 05-04-2018 00:01:00 ]
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
pi_178314750
Ik had ook allemaal donkere wolken in de zwangerschap, maar voor de geruststelling: vanaf het moment dat de baby geboren is, was dat gedaan. Het heeft wel even geduurd voordat bezonken was dat het mijn baby was, datie niet meer weg ging en dat ik echt van hem ben gaan houden. Maar vanaf het allereerste moment was hij wel heel leuk/mooi/lief. Hoe jij je zwangerschap ervaart zegt echt níets over wat je voelt voor jouw baby en hoe het gaat voelen als hij er is. Dat "genieten" is allemaal leuk en zo, maar geen verplichting en zéker niet iets waar je je schuldig over moet voelen. :*
En nu ga ik gauw weer weg hier. ;)
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
pi_178317609
Lieve dames, respect voor mij hoeft echt niet. Het is zoals het is en daar moet ik het mee doen.

Het is precies wat jullie zeggen, je dealt ermee en het hele zwangerzijn is naast heel bijzonder ook gewoon heel heftig. Lichamelijk, mentaal, of op beide vlakken. En natuurlijk is het super mooi om zo’n kleintje te voelen groeien en bewegen maar met een weigerend lichaam of zware gedachten is genieten niet altijd aan de orde :*.

Peace, gecondoleerd. En ja, een verloskundige is er ook voor dat soort dingen. En de een is misschien wat zakelijker dan de ander en ze zijn geen psychotherapeut maar ergens moet je wel ruimte voelen om dingen te bespreken. Zijn er meer verloskundigen in jouw praktijk? Misschien dat je bij een ander meer die ruimte voelt?
En als het ‘teveel’ is voor de vk, kan ze je ook wijzen op de juiste hulp (pop-poli oid).

Mijn zwangerschap is geen feestje en hoewel ik daarom bij de gyn loop, blijft de verloskundigepraktijk ook betrokken. Ze willen me toch iedere maand even zien om te weten hoe het gaat en dan is er juist ruimte voor het mentale vlak. Ook omdat zij wel mijn kraambed gaan doen. En ik bespreek met de ene vk ook gemakkelijker hoe ik me voel dan met de ander maar de betrokkenheid is er.

Sethiwe, dat klinkt als nesteldrang O+. En wij gaan de UD allebei niet halen denk ik ;).

Aure, tof idee zo met die muur!

Mabawa, hoe was je nacht?

Jagar, hoe gaat het met je? Draai een beetje aan het vinden in het nieuwe land?
pi_178321467
Peace, gecondoleerd :*

Zakdoekje, wat vervelend dat je ook bent opgenomen.. we gaan wel lekker gelijk op zo, haha.. sterkte!

Helaas lig ik er nog steeds en van de doktoren gehoord dat zolang ik niet zelfstandig genoeg kan eten en drinken, ik dus ook niet naar huis ga.. logisch wel, anders lig ik er binnen een paar dagen weer, maar toch een domper omdat eten en drinken vooralsnog nog steeds niet echt vlot :(
pi_178323562
Ik kom me hier even afmelden. Ik heb niet actief meegedaan maar wilde toch even laten weten dat er gistermiddag aan ons een kerngezonde meid is geboren.

Het was tegen alle verwachtingen in een thuisbevalling omdat mijn vrouw de weeen zo goed en snel doorkwam dat voor we er erg in hadden er volledige ontsluiting was en we zoiets hadden, dat plan om naar het ziekenhuis te gaan laat maar zitten. Een kleine 2 uur later was ze daar dan.

En nu ben ik verliefd O+
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_178323625
quote:
2s.gif Op donderdag 5 april 2018 14:35 schreef Karstman het volgende:
Ik kom me hier even afmelden. Ik heb niet actief meegedaan maar wilde toch even laten weten dat er gistermiddag aan ons een kerngezonde meid is geboren.

Het was tegen alle verwachtingen in een thuisbevalling omdat mijn vrouw de weeen zo goed en snel doorkwam dat voor we er erg in hadden er volledige ontsluiting was en we zoiets hadden, dat plan om naar het ziekenhuis te gaan laat maar zitten. Een kleine 2 uur later was ze daar dan.

En nu ben ik verliefd O+
Gefeliciteerd Karstman!
Ondanks dat je niet heel actief postte, vroegen we ons wel af hoe het ging. En gelukkig een prachtig bericht! Alle geluk gewenst! O+
pi_178323670
Anoniempje, sterkte voor jou. Echt hopeloos als je daar ligt te liggen. Is er evt gesproken over een sonde? Want bij mij kwam de verbetering niet dus kreeg ik na 2 weken een sonde.
pi_178323715
Gefeliciteerd Karstman! *O*
pi_178327684
Gefeliciteerd Karstman!

En sterkte daar anoniempje, hopelijk kan je snel weer zelf iets eten en drinken (en binnen houden).
pi_178330190
Karstman en vrouw, gefeliciteerd met jullie dochter. Klinkt als een hele voorspoedige bevalling.

Anoniempje en zakdoekje beterschap, hopelijk knappen jullie snel op :*

Malteser die uitgerekende datum gaan we idd niet halen.
Wat fijn dat je verloskundigen zo betrokken blijven tijdens de zwangerschap, heerlijk om laagdrempelig even te kunnen spuien.

Mabawa hoe gaat het met al het gerommel en de pijn?
pi_178330809
Gefeliciteerd karstman en vrouw *O*
  donderdag 5 april 2018 @ 20:30:58 #143
462540 Flav
V♥
pi_178331023
Gefeliciteerd Karstman *O*

Zou mabawa al aan het knuffelen zijn? :)
pi_178331112
Gefeliciteerd Karstman! *O*

Anoniempje :*

Nee, geen geknuffel hier Flav.
Verder hetzelfde qua gerommel en gedoe. We wachten af...
pi_178340138
Gefeliciteerd met jullie dochter Karstman!

Anoniempje en Zakdoekje veel sterkte. Ik hoop dat jullie gauw opknappen :*

Het aanhaken hier wil nog niet echt lukken. Ik ben elke dag zoooo moe na het werk, ik heb momenteel 1,5 baan omdat mijn baas er niet is dus daar gaat al mijn energie in zitten :O.

Verder merk ik ook dat ik alleen maar kan "zeuren" over mijn zwangerschap omdat ik nog steeds zo onzeker ben. Ik leef van echo naar echo (en ik krijg er al meer dan normaal!), maar na een paar dagen zonder kwaaltjes denk ik meteen dat het weer mis is. Ik hoop echt dat het vertrouwen gauw komt. Volgende week weer een echo. dan ben ik 12 weken. Dan moet dat vertrouwen wel een keertje komen, toch?
  vrijdag 6 april 2018 @ 09:16:53 #146
56471 pinquit
oh my lama!
pi_178340360
Het kan zijn dat je altijd onzeker blijft Melon! Maar zodra je je kindje gaat voelen bewegen verandert er al heel wat in je bewustwording enzo, en als je je kindje straks elke dag voelt, zal je onzekerheid zeker wel wat minder worden :)
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_178340708
Wat pinquit zegt inderdaad. En ik denk dat er altijd wel een klein stukje onzekerheid blijft. Soms heb ik hem een tijdje niet gevoeld en dan word ik daar weer onzeker van. Maar voor mij is het wel een stuk minder onzeker geworden sinds het dagelijks voelen van de baby. Ik hoop dat dat voor jou ook zo gaat zijn :*
pi_178340745
Ik snap je gevoel hoor Melon, het is soms ook gewoon heel moeilijk om niet onzeker te zijn, vooral die beginperiode.. hopelijk wat meer zekerheid zoals pinq zegt, wanneer je de baby gaat voelen!


Ik mag naar huis vandaag! Thuis proberen aan te sterken. ene kant blij, andere kant bang dat ik na een paar dagen weer terug bij af ben.. we gaan het zien, iniedergeval wel blij dat ik weer naar mn kindjes kan :D
  vrijdag 6 april 2018 @ 10:36:57 #149
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_178342032
Och, wat lees ik nu! Zakdoekje en anoniempje opgenomen? Gelukkig mag je nu naar huis anoniem. Hopelijk lukt het om daar aan te sterken zodat je niet meer terug hoeft.

Viva, ik ben vandaag 17w maar heb geen last meer gehad van migraine *O*. Goed om te weten dat het eventueel wel zou mogen.

Een meisje voor Feyre! O+.

Peace, gecondoleerd.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Weekwissel!
Hier gaat het z'n gangetje. Sinds een week weer wat misselijker en ook sneller moe. Ik probeer maar goed naar m'n lijf te luisteren en anders is het ook wel duidelijk omdat ik dan uit ben op ruzie met O+ en echt niet te genieten ben. Gezellig dus :+.
pi_178342281
Wachten duurt lang, al is er geen enkele indicatie om mij zorgen te maken, toch wil ik de uitslag van de Nipt!
10 werkdagen zijn Maandag om, zal wss dinsdag worden door 2e paasdag... :( :(
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')