abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_178264868
registreer om deze reclame te verbergen
Ik kom even binnen zeilen met een vraag... :) Ik wilde net de seamless voedingsbeha van Noppies bestellen voor in de kraamweek maar ik lees bij de reviews op Wehkamp dat a) de kwaliteit niet geweldig is en b) voor een cup D dat ding al aan de krappe kant is. Ik heb op dit moment 75F (35 wkn zwanger). Hebben jullie tips voor een fijne, beugelloze beha voor tijdens de kraamweek die je ook ‘s nachts kunt dragen?

Ik ben inmiddels ook aan het googlen geslagen hoor, maar tips van ervaringsdeskundigen zijn natuurlijk altijd welkom. :) ^O^
Dit, dat, alles.
  Moderator maandag 2 april 2018 @ 20:59:30 #27
149959 crew  Stormqueen
snelle trees
pi_178264915
De mammae soft?
disclaimer
Friettijdpietvoeding
  maandag 2 april 2018 @ 21:06:36 #28
171422 LadyBlack
paint it black
pi_178265182
Hunkemöller voedingsbh's. Zijn fijn in gebruik en met 75E zitten ze nog best stevig ook ^O^ En kosten maar 20 euro ofzo dus gauw geprobeerd.

In de kraamweek had ik overigens 's nachts ook vaak de voedingstopjes van de H&M aan (uit die duopacks). Daar zit dan zo'n extra stuk in met elastiek onder borst.
E & S
pi_178267386
registreer om deze reclame te verbergen
Eens met LB!

Ik zit een beetje in een gevoel versus verstand -dingetje. Y wordt in mei 1 jaar en eigenlijk heb ik erg de neiging om dan te stoppen met bv. Ik ben geloof ik klaar met de polonaise aan mijn lijf na ruim vier jaar bv geven. (Al was het een hele tijd dan maar 1 voeding per dag.) Ik merk dat het me best irriteert dat Y de laatste dagen niet normaal bij mij op schoot kan zitten, omdat hij heel vaak aan de borst wil. En dan 9 van de 10 niet echt vanwege honger, maar gewoon twee slokjes en dan weer klaar. Dat gewurm om de borst en de fixatie, die I behoorlijk heftig gehad heeft (overigens nog, want die steekt nog steeds heel graag haar gezicht of hand in mijn decolleté :') ), daar heb ik gewoon geen zin meer in...Y had het tot nu toe eigenlijk niet zo. Daarom dacht ik dat hij veel minder om de bv gaf, maar nu ik weer aan het werk ben, heeft hij het op mijn vrije dagen ook ineens.

Tegelijk voelt het niet helemaal fair dat I dan zoveel langer bv heeft gekregen dan Y. Ik weet wel dat dat voor hem natuurlijk heus geen probleem zal zijn, maar het voelt toch een beetje alsof ik hem iets niet gun wat ik haar wel gunde. }:| .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_178268038
Wat een lastige overweging hè Franny. Ik heb zelf soortgelijke overwegingen.

Mijn idee was om vanaf nu te gaan afbouwen, ze heeft 1 jaar bv gehad en dat is al top! De ruimte voor mezelf en de vrijheid die het me zal geven lijken me heel fijn. Als ik er over nadenk is het eigenlijk al 4 (!) jaar dat m'n lichaam in teken staat van de kinderen; eerst zwanger, toen bv voor F tot in de zwangerschap van O die nu ook alweer 1 is. Ik ben al tijden steeds moe, de nachten blijven slecht, lekker sporten zit er niet vaak in want ik voel me vaak licht in mn hoofd tijdens de lessen :{

Ik ben komend weekend 3 dagen weg met een vriendin en heb nu al geen zin in kolven. Misschien dus wel een goed moment om te beginnen met afbouwen. Maar nu O al dagen ziek is en niet veel wil eten & drinken ben ik toch wel blij dat ik haar nog iets kan geven want de borst slaat ze niet af....
pi_178268041
Ik had voedingsbh's van de Hema, die waren niet duur en prima! En op werkdagen een van de zeeman want die openingen zijn kleiner waardoor de borstschilden van m'n kolf daar achter konden blijven hangen. Ik zou in eerste instantie voor niet zo duur maar prima gaan en pas na de kraamweek gaan kijken voor goede omdat je nu nog niet weet op welke maat je uit komt, en wellicht blijkt borstvoeding geen succes om welke reden dan ook.

Ik ben sinds vorige week opeens helemaal gestopt met borstvoeding (na een paar weken eerder overdag al gestopt te zijn) omdat ze plots doorsliepen en bij wakker worden de borst weigerden. En ik ben er blij mee dat het zo gegaan is. Nog heel even afwachten of m'n borsten zo blijven, maar dan ga ik het vieren met mooi eigenlijk te duur nieuw ondergoed, heb ik wel verdiend!

Franny, vergelijken moet je gewoon niet doen. Y heeft weer heel lang z'n moeder thuis gehad, dat heeft I niet gehad. Zo kun je bezig blijven. Het gaat er om wat jij wil, niet wat 'eerlijk' is.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  maandag 2 april 2018 @ 23:07:10 #32
171422 LadyBlack
paint it black
pi_178268121
registreer om deze reclame te verbergen
Oh wat erg he Franny, dat al dit soort gevoelens er ook bij horen :X

Ik snap je helemaal hoor. S is ook echt nog niet klaar maar ik ben soms ook wel eens toe aan weer mn lijf écht voor mezelf. En dan ook een goeie bh kopen.

En toen ik nog voor zijn eerste verjaardag met die enorme kloof dacht dat het misschien klaar was schoot ook door mijn hoofd dat dat best lullig was, het verschil.
E & S
pi_178268169
Wat fijn dat het zo gelopen is FF! En als bonus doorslapende babies *O*
  maandag 2 april 2018 @ 23:10:49 #34
171422 LadyBlack
paint it black
pi_178268183
Ohja Fazz, die optelsom maakte ik laatst ook, best shocking :o 5 jaar en 9 maanden hier. En dan reken ik die twee jaar die ik daarvoor al rekening hield met wijn drinken ivm cyclus nog niet eens mee :')

Hoe dan ook een jubel waard voor iedereen. Wij doen dat en onze lijven kunnen dat _O_
E & S
pi_178269475
quote:
7s.gif Op maandag 2 april 2018 23:03 schreef Fazzoletti het volgende:
Ik ben komend weekend 3 dagen weg met een vriendin en heb nu al geen zin in kolven. Misschien dus wel een goed moment om te beginnen met afbouwen. Maar nu O al dagen ziek is en niet veel wil eten & drinken ben ik toch wel blij dat ik haar nog iets kan geven want de borst slaat ze niet af....
Herkenbaar van toen ik een maand gestopt was met borstvoeding (fulltime kolven) en ZZ in het ziekenhuis werd opgenomen vanwege een dubbele longonsteking. Ik bleef bij haar, en het ene moment dacht ik "blij dat ik niet meer kolf, want dat had nu gewoon écht niet gekund" en het andere moment "jammer dat ik niet meer kolf, want ik had haar zó graag wat antistoffen mee willen geven nu". Het blijft een gevalletje haat-liefde, wat je ook kiest. :*

Dat vergelijken tussen kinderen herken ik ook, maar dan met mijn hypothetische tweede. :') Ik heb me voorgenomen om niet langdurig fulltime te kolven met twee kindjes thuis, dus als die tweede ook niet goed aan de borst zou drinken, dan zou hij of zij na een x aantal weken ploeteren alleen nog maar kunstvoeding krijgen terwijl ZZ ruim 13 maanden moedermelk kreeg. Sorry tweede, gelukkig ben je puur hypothetisch. 8-)
pi_178271047
Lastig al die overwegingen idd. N is nu 7 maanden en ik overweeg ook steeds hoelang ik dit nog wil. 9 maanden (kolfrecht, anders ben ik steeds nog meer van huis dan nu) en dan ochtend / avondvoeding aanhouden of toch tot 1 jaar volhouden? (We gaan 3 weken daarvoor op vakantie, is mss wel handig dan om nog bv te geven, maar wil ik dat? )
Ik heb geen idee hoe vaak een kindje van 1 jaar nog drinkt, wat zijn jullie ervaringen?
Lastig idd, ik zit zelf wat minder goed in de balans met alles, maar nu stoppen ga ik zeker niet doen.
pi_178272226
Ik kan het me niet voorstellen om 4 jaar lang je lijf niet van jezelf te hebben en wat dat met je doet. Heftig hoor. :* Ik snap dat de vergelijking met de 1e dan heel krom voelt, want die mocht wel nog langer bv. Aan de andere kant denk ik dat je sowieso beter af bent als je ook aan je eigen behoeftes toegeeft. Succes met het afwegen.
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
pi_178272421
Herkenbaar, ik ging ook al die tijd heen en weer tussen ‘ik zie wel wat lukt’ en dat mijn oudste wel 18 maanden heeft gehad. Maar inmiddels 15 maanden en ik vind het ook wel echt wel goed als het nu zou stoppen. Ik ben ook een beetje van >12 mnd hoeft het niet echt meer.
En hier ook 4 jaar zwanger-bv-zwanger-bv inmiddels. :o
pi_178272632
Dank voor de behatips! Ik ga op onderzoek uit. :)
Dit, dat, alles.
  dinsdag 3 april 2018 @ 10:26:09 #40
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_178273258
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 april 2018 09:35 schreef Philomijn het volgende:
Dank voor de behatips! Ik ga op onderzoek uit. :)
Ik had in de kraamtijd een stel ahhhh-bra's (van die neppe van de markt). Een van de eerste tripjes met baby daarna was naar een lingeriewinkel om een goede voedingsbeha aan te laten meten. Je weet toch niet op welke maat je uit gaat komen en in de kraamweek kon ik echt niks anders verdragen.

Herkenbaar trouwens, de verhalen over klaar zijn met voeden en vergelijken van nr 1 met nr 2. Guppy is nu anderhalf en ik ben er wel een beetje klaar mee intussen. Kuiken heeft 2 jaar gehad en ergens is het ook mijn eer te na om dat niet óók aan Guppy te geven, vooral omdat het gewoon nog kan en het stoppen anders volledig mijn keuze zou zijn. Bij Kuiken ben ik gestopt omdat ik zwanger was, dat was daarom mentaal wat gemakkelijker dan nu, vind ik.
KuikenGuppy
  Moderator dinsdag 3 april 2018 @ 10:54:59 #41
149959 crew  Stormqueen
snelle trees
pi_178273652
Iedereen die hema/hunkemoller etc adviseert, zijn dat ook mensen met grote hooters van zichzelf?
Want ik heb die dingen met de beste wil van de wereld nooit gepast, en als het al past zit het gewoon bijzonder kut. Of er zijn echt dingen enorm veranderd in de afgelopen anderhalf jaar, dat kan :P

En verder, ik kan me de struggles goed voorstellen, de overwegingen om wel/niet te stoppen, maar besef jezelf wel dat je je kind géén tekort doet door het géén 4 jaar borstvoeding te geven he. Als stoppen hetgeen is waar jij gelukkig van wordt, is stoppen hetgeen je moet doen.
disclaimer
Friettijdpietvoeding
pi_178273740
Wat een overwegingen idd! Hier heeft de oudste iets langer dan een jaar borstvoeding gehad, jongste is nu 13 maanden en krijgt nog erg vaak de borst :')
Is elke nacht wel om de 2-3 uur wakker en wil dan drinken, ik ben bang dat als ik ga stoppen ik steeds flesjes moet maken :{

Maar goed, ze eet verder overdag nog steeds weinig dus ik denk dat we wat dat betreft moeten wachten tot ze beter eet ofzo, dan zal ze wel minder willen drinken... Toch? :O
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
  Moderator dinsdag 3 april 2018 @ 11:01:32 #43
149959 crew  Stormqueen
snelle trees
pi_178273774
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 april 2018 10:59 schreef tombolafan het volgende:
Wat een overwegingen idd! Hier heeft de oudste iets langer dan een jaar borstvoeding gehad, jongste is nu 13 maanden en krijgt nog erg vaak de borst :')
Is elke nacht wel om de 2-3 uur wakker en wil dan drinken, ik ben bang dat als ik ga stoppen ik steeds flesjes moet maken :{

Maar goed, ze eet verder overdag nog steeds weinig dus ik denk dat we wat dat betreft moeten wachten tot ze beter eet ofzo, dan zal ze wel minder willen drinken... Toch? :O
Tsja, het is hier een delicaat onderwerp, maar sinds ik geen borstvoeding meer geef en hem voor het slapen gaan aftop met 300 ml melk ( in twee sessies soms) waren de nachtvoedingen binnen 2 weken verleden tijd :@ :')
disclaimer
Friettijdpietvoeding
  dinsdag 3 april 2018 @ 11:31:19 #44
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_178274324
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 april 2018 10:54 schreef Stormqueen het volgende:
Iedereen die hema/hunkemoller etc adviseert, zijn dat ook mensen met grote hooters van zichzelf?
Want ik heb die dingen met de beste wil van de wereld nooit gepast, en als het al past zit het gewoon bijzonder kut. Of er zijn echt dingen enorm veranderd in de afgelopen anderhalf jaar, dat kan :P
75I is denk ik wel groot? Ik heb zulke topjes ook alleen maar in de kraamweek gedragen en in het begin 's nachts (en onder de douche). Daar vond ik ze ideaal voor.
KuikenGuppy
  Moderator dinsdag 3 april 2018 @ 11:36:27 #45
149959 crew  Stormqueen
snelle trees
pi_178274403
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 april 2018 11:31 schreef Burdie het volgende:

[..]

75I is denk ik wel groot? Ik heb zulke topjes ook alleen maar in de kraamweek gedragen en in het begin 's nachts (en onder de douche). Daar vond ik ze ideaal voor.
Ja, die ahhh bra's werken wel prima. Maar een Hema voedingsbh? Ik kan me er niks bij voorstellen, dat dat lekker zit als je meer hebt dan een D-cup :')
Maar goed, ik heb nooit met BH aan geslapen, maar gewoon met strakke hemdjes, dat vond ik zelf comfortabeler. Dus heb het ook niet echt geprobeerd, dat geef ik toe.
disclaimer
Friettijdpietvoeding
pi_178274473
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 april 2018 11:01 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

Tsja, het is hier een delicaat onderwerp, maar sinds ik geen borstvoeding meer geef en hem voor het slapen gaan aftop met 300 ml melk ( in twee sessies soms) waren de nachtvoedingen binnen 2 weken verleden tijd :@ :')
hahaha ja dat lijkt me heerlijk! Als ik zeker wist dat ze dat zou doen dan zou ik morgen overstappen :D maar ik ben dus bang dat t niet werkt en dan kost het elke nacht meer tijd dan nu :+

We hebben al geprobeerd om gewone melk (met pap) te geven s avonds maar daar kreeg ze kramp van dus dat werkte averechts (nu blijkt dat ze koemelk niet zo goed verdraagt dus misschien moeten we dat nog eens proberen met geitenmelk met pap, dat gaat beter)

Maar goed, t blijft een gedoe

:Y)
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
  dinsdag 3 april 2018 @ 12:06:37 #47
409579 LuDann
All the way
pi_178274867
Ik zoek ook nog nieuwe voedingsbh's, zal eens kijken bij de hunkemuller. 2 is te weinig met de sloten lekkage die ik heb per dag.

FF, wat fijn dat het stoppen zo soepel ging zeg!

SQ, 300 ml? :o Wow! Geen wonder dat 'ie daar lekker op slaapt. :P Krijgt hij overdag ook grote voedingen? Wel fijn voor je nachtrust.

LB, 5 jaar en 9 maanden. _O_ Ik vond de 2 jaar en 8 maanden die ik me laatst realiseerde al veel.

Het lijkt erop dat die 32 maanden het ook waren voor Wolk. Na de geboorte van Bliksem heeft ze veel, vaak en enthousiast gedronken, ze werd zo ongeveer juichend wakker elke ochtend ''mama borst!''. Maar opeens is het helemaal over. -O- Ik vermoed kiezenleed. Ze heeft 3 dagen geleden voor het laatst echt gedronken maar maakte toen klagende geluiden. Sindsdien wil ze niet meer, of 1 keer per dag 2 seconden om vervolgens ''klaar!'' te roepen. Ik vind het verdrietig dat het zo plots over is.
pi_178275329
LuDann, ik kan alleen maar vol bewondering lezen over de 32 maanden borstvoeding, maar ik kan me ook voorstellen dat je het liever niet zo abrupt had willen zien eindigen. :*
  dinsdag 3 april 2018 @ 13:07:14 #49
409579 LuDann
All the way
pi_178275987
Thanks OIT.
pi_178281518
quote:
0s.gif Op maandag 2 april 2018 23:10 schreef LadyBlack het volgende:
Hoe dan ook een jubel waard voor iedereen. Wij doen dat en onze lijven kunnen dat _O_
Nou, het is een top prestatie (al zeg ik het zelf :D ). :) .

En Fazz, van dat duizelen herken ik wel. Het lijkt allemaal vanzelf te gaan, maar ondertussen kost die bv je wel een hoop energie. Zowel fysiek als ook mentaal.

SQ, wij hebben ook flesjes in de avond geprobeerd, maar Y duwt ze weg en drinkt maar een paar slokjes. }:| .
Van die voedingsbeha's, dat zal inderdaad niet bij iedereen goed zitten. Maar het is wel het proberen waard om eerst eens te kijken of die goedkopere varianten een optie zijn. Het scheelt nogal. :o .

Ik vind het fijn om hier herkenning te krijgen voor die tegenstrijdige gevoelens/gedachtes. Ik denk wel dat ik ga stoppen binnen nu en een half jaar. Maar goed, bij I had ik dat voornemen ook regelmatig en dat kwam er vervolgens niet van. Dus ik ben benieuwd. :+ . Het zou natuurlijk top zijn als Y zelf niet meer wil, maar ja, ik ga er eigenlijk al een beetje vanuit dat ik kinderen heb die daarin geen eigen initiatief tonen. :') .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')