abonnement Unibet Coolblue
pi_178005369
Ook voor iemand met net tweejarigen is het interessant om te lezen wat er allemaal kan komen qua ontwikkelingen, heel waardevol inderdaad.

Tav de dreumesdrama verhalen rond de 3 steek ik nog even mn hoofd weer in t zand. Ik merk wel bij kleinste een nieuw niveau van explosieve gilpartijen en grootste ontwikkelt een voorliefde voor buiten op de grond liggen als iets niet zint. 8)7
pi_178005957
't kan ook meevallen hoor.. Hier is het allemaal niet zo heel heftig verlopen (maar wat niet is kan nog komen, al is hij nu al wel 3,5). bij dochter was t wat heftiger omdat ze tijdens driftuien onbereikbaar was, zoonlief kan je op een of andere manier altijd nog een gesprekje mee voeren. (soms huilt hij er dan heel hard doorheen met de tekst "ihik kahan niehiet stohoppen met huilen!" maar geeft evengoed wel antwoord als ik m iets vraag)
pi_178007823
* BlueEyes wacht geduldig op de update tussen 3,5 en 4 jaar dan :X

De drama kan ik nog wel handelen. Alleen het bewuste uitdagen, brutaal doen en zusje opstoken tot stoute dingen dat handel ik echt totaal niet en verlies ik nogal eens mijn geduld bij
  donderdag 22 maart 2018 @ 11:41:23 #79
63358 Radyhyn
Melodramatic fool
pi_178008467
Kwak :* Melba O+

Peuterdrama's.. herkenbaar ja. Heel af en toe lijkt het in vlagen minder te worden gelukkig.

Vorige week is Vv geslaagd voor de ogentest bij het cb, is dat ook weer afgevinkt ;)
Ik ben heel benieuwd hoe hij gaat reageren op het verhuizen (eind volgende maand de sleutel en eind mei verhuizen).. hij roept nu nog stoer dat hij zo graag naar het nieuwe huis wil.. ;)
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)
pi_178008912
Ik baal tegenwoordig een beetje van de donderdagen. Op maandag gaat S. naar schoonmoeder, dinsdag ‘s morgens naar de psz en ‘s middags bij mij en woensdag ‘s morgens naar de psz en ‘s middags bij mijn ouders. Donderdag is hij dan lekker thuis, maar ik merk dat de dag dan vaak maar wat hangen en teveel tv kijken is. S. is dan niet te genieten, het lukt hem niet om te spelen, alleen, maar ook met mij niet. Ik denk dat hij gewoon echt heel moe is van het drukke begin van de week. Hebben jullie tips/suggesties over wat we kunnen doen?
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  donderdag 22 maart 2018 @ 12:07:43 #81
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_178009093
Misschien juist wat actiefs gaan doen? ‘s Ochtends lekker naar de speeltuin oid, en dan ‘s middags lekker lang slapen. Van de hele dag niksen wordt N ook chagrijnig, en ikzelf ook.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_178009879
Ik merk dat als ik zelf actief ben dat hij dan ook wat gaat doen, lekker spelen. Of ik zet hem aan het werk. Gaan we samen poetsen en zo. Maar moet wel zeggen de spanningsboog reikt tot 10 minuten ongeveer ;)

[ Bericht 3% gewijzigd door Estrys op 22-03-2018 12:55:29 ]
ti amo più di ieri ma meno di domani
pi_178014377
Hier werkt dat inderdaad ook goed. Actief als in echt iets doen: vaatwasser inruimen, schoonmaken, opruimen dat werk. Helaas vind hij een stuk typen achter de computer niet iets doen (mijn werk vind van wel)..
  donderdag 22 maart 2018 @ 23:18:28 #84
171422 LadyBlack
paint it black
pi_178025043
Haha ja ik zou willen dat die kinderen hetzelfde reageerden als ik ga haken of naaien :D maar dan moeten ze er altijd ook gelijk met de neus bovenop....
pi_178032982
Hier is het enige wat echt goed alleen lukt: of de bank verbouwen en wild erop doen, of kleien. Dan moet ik er wel bij zijn aan de etenstafel, maar ik kan ook gerust afwassen of de koelkast lekker uitsoppen O+ Zo kom je nog eens tot dingen (koelkast bijv) waar je anders nooit aan toe komt, ik tenminste niet. Met kleien maakt hij dan wel niets, maar hij laat de dino poepen (zo'n drukding met vormpjes) en twee playdoh sets, eentje met brandweerauto en eentje met ijscowagen.
Maar als het echt onhandelbaar wordt voor mij, dan gaan we naar buiten, flink stuk op loop fiets lopen of naar speeltuintje (meestal combi). In nood dan tv kijken, maar pas einde van de middag.

Nou hier drie weken van ziek zijn gehad. Zelf griep en daarna longontsteking. Wat voel je je dan ellendig als je ook voor een kind moet zorgen. Man heeft zich ook maar ziek gemeld omdat ik op zijn dagen echt niet voor R. kon zorgen. Wat erg voelt dat dan. Deed me ook denken aan mijn zwangerschap, met de misselijkheid en niet willen eten. Erg naar allemaal. Maar vandaag laatste ziektedag en het gaat, naast vermoeidheid, weer goed. Heb wel als voordeel, het hele forum bij kunnen houden, want op de mobiel kijken was het enige wat ik kon haha.

Man is vandaag met R. naar zwemmen gegaan, ik vind het zo spannend, ik ga altijd haha. Man is nog nooit alleen geweest en ze zijn ook nog eens in het diepe, waar ze zwemles hebben. Normaal altijd in ondiep water. Van juf mochten we eens een les in het diepe meemaken.
pi_178052331
Op sommige dagen vind ik het niet leuk om moeder te zijn... Gisteravond kom ik terug van het sporten (om 21u), ligt J onder een dekentje op de bank bij papa. Had een bloedneus gehad in bed (alles onder, papa had kind en muur/deur al schoongemaakt). Maar toen was hij met geen mogelijkheid in bed te krijgen. Vannacht nog paniek, want hij dacht dat hij weer bloed had (gelukkig niet). Vriend ligt lekker te snurken, maar ik lag nog een uur wakker. Vanochtend om half 7 weer present. Ben ik J's beddengoed aan het afhalen, vergeet hij naar de wc te gaan en plast op de vloerbedekking :{. Inmiddels staat de wasmachine aan, is de vloerbedekking gepoetst en hebben we ontbeten. En het is pas 9 uur...
En dan heb ik nog een verbouwing die niet helemaal loopt zoals gepland (uiteraard).
pi_178053998
beterschap
Schudden voor gebruik
pi_178054034
Wurm kijkt graag de Magische bus en Kaazoo.
Nou prima hoor. Dat mag als ik achter de laptop werk (en Fok! bijlees-pogingen maak).

Momenteel springt hij dus in blote kont over de bank terwijl hij leert hoe stenen ontstaan :D
valt onder de noemer leren toch :P zindelijkheid en kennis :P

En ik heb een bakje koffie en Illustrator opgestart :+
Schudden voor gebruik
pi_178055469
Om vervolgens, kort nadat ik dit postte, er vandoor gaan met mijn muis. :')

"Mama, ikke is beurt! "

Eerst maar eens op bed gegooid, want zo komt er niks van :P

En weer verder aan het werk :')
Schudden voor gebruik
pi_178060165
Lekker he hupje, dat soort dagen. Dat soort dagen duren altijd weken vind ik.

Hilmo ik moet ergens wel lachen om je spanning omdat je man mee ging zwemmen in het diepe :D Hebben ze het overleefd? :D

O is ineens van de ene op de andere dag zindelijk 😱 Op zijn O’s zei ze plots: ik hoef geen luier meer. Toen ging ze dus zonder naar het kdv en kwam droog terug.
-wow heb je heen luier om gehad?!
Nee!
-heb je op de wc geplast?
Nee
-Potje?
Nee
-eeh..?
(Trots) Ik heb niet geplast. Ik heb het de hele dag opgehouden!!

Volgens mij moeten we het nog even hebben over wat geen luier nou echt betekent :D
pi_178061046
Hahah prachtig Room!

Ja het was super goed gegaan met zwemles al zegt R nu dat het niet zo'n succes was, en dat hij het eng vond. Juf vond het prima gaan zei man en ze heeft de oefeningen vaak met hem voorgedaan omdat man de oefeningen niet kent :D prima gegaan dus en dat kan ooit nog wel eens zo. Maandag ga ik weer met hem heen.

Zijn die van jullie ook zo warmbloedig? R loopt al hele middag binnen in blote buik :P en nog warm aanvoelen. Zegt hij van: ik wil even frisse lucht en doet dan kleren of sokken uit _O-
pi_178061893
Hilmo, peuter loopt graag op blote voeten, verder houdt hij zijn kleren eigenlijk altijd aan, hooguit een vestje uit.

Mijn grote kleine was zó moe na vannacht en de zaterdagse klusjes, dat hij knikkebollend aan tafel zat. In bed gelegd en niks meer gehoord. Dan zijn ze toch nog zo klein O+
  zaterdag 24 maart 2018 @ 19:32:20 #93
171422 LadyBlack
paint it black
pi_178062083
Hier een dochter die altijd het liefst in alleen romper liep en ook daadwerkelijk gaarstoomde als ik haar teveel aantrok (terwijl het helemaal geen beweeglijk kind is) en een zoon die ik alleen een laagje uittrek als hij echt gaat rennen of stoeien. Verder kan die prima in een langemouwen romper + langemouwen shirt lopen. Kon bij zus echt niet.
  zaterdag 24 maart 2018 @ 21:20:09 #94
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_178064363
Dames,

Ik kom voorzichtig alvast :W
Vandaag vierden wij de 4e verjaardag van ons lieve kleutermeisje, morgen is ze écht 4 jaar. Vanmiddag had ik een volle woonkamer vol lieve, gezellige en leuke mensen om de verjaardag van ons meisje mee te vieren. Wat hebben we alle 3 genoten. O+ O+

Voor een aantal van jullie tot over een paar weken/maanden :* :*
Wir müssen leben, bis wir sterben!
pi_178088206
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 maart 2018 18:25 schreef Hilmo het volgende:
Hahah prachtig Room!

Ja het was super goed gegaan met zwemles al zegt R nu dat het niet zo'n succes was, en dat hij het eng vond. Juf vond het prima gaan zei man en ze heeft de oefeningen vaak met hem voorgedaan omdat man de oefeningen niet kent :D prima gegaan dus en dat kan ooit nog wel eens zo. Maandag ga ik weer met hem heen.

Zijn die van jullie ook zo warmbloedig? R loopt al hele middag binnen in blote buik :P en nog warm aanvoelen. Zegt hij van: ik wil even frisse lucht en doet dan kleren of sokken uit _O-
Sjaak loopt het liefst (bijna) naakt rond, hij vindt dat heerlijk. Meestal heeft hij het dan nog steeds warm. En anders zet ik de verwarming wat hoger.
pi_178109563
Fijn hoor, zomertijd. Beeld je een boze peuter in die rood aangelopen en brullend in zijn deuropening staat, in de ogen wrijvend en roepend dat hij helemaal niet moe is. Eigenlijk was het komisch, maar hij is al een paar dagen niet lekker en we hebben morgen een drukke dag. Gelukkig slaapt hij nu.
  maandag 26 maart 2018 @ 21:39:53 #97
73386 Fazz
onderweg
pi_178109799
Ik merk eigenlijk niets van die zomertijd, de afgelopen jaren ook al niet :+ Alleen vandaag op werk dacht ik heel blij dat het al 4 uur was toen ik op de klok keek, maar de klok was al vooruit gezet dus het was nog maar 3 uur }:|

Fietsen hier al peuters zonder zijwieltjes? Frans toch wel al Away? F fietste gisteren mee (met zijwieltjes) naar de speeltuin, dat ging heel goed. Maar proberen zonder zijwieltjes wil hij niet. Komt het vanzelf of toch gewoon eens oefenen?

Tot over een paar weken Rijst :W De wendagen op school staan al gepland :o
  maandag 26 maart 2018 @ 22:06:39 #98
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_178110616
Franske fietst zelf ja. V durfde pas sinds vorige maand oid zelf op te stappen.

Ik zou zeggen gewoon nog even wachten als hij het niet wil. Je kan het af en toe terloops aanstippen als jij denkt dat hij meer zou kunnen. Je merkt vanzelf als hij het zelf wil.

Over fietsen gesproken. Vriend heeft hem laatst meegenomen een rondje fietsen. Heeft Frans 4 km, :o :o :o , helemaal zelf gefietst.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_178110709
Mijn peuter van 3,5 weigert op z'n fietsje met zijwieltjes te zitten :')
Oh en is altijd ontzettend boos als hij erachter komt dat hij echt te groot wordt voor z'n loopautootje _O-

Die peuter heeft vandaag ook afscheid genomen van zijn groep op het kdv. Hij gaat voor de laatste 5 maanden naar een speciale peutergroep. Echt gericht op de voorbereiding op school met kringgesprekken, kiesbord en duidelijke structuur. Ik ben benieuwd hoe hij het gaat doen ;)
pi_178111017
Bij ons kwam de oudste zelf dat hij zonder zijwieltjes wilden fietsen. Dat was vrij laat met 4 en een half maar toen fietste hij ook meteen weg. Daarvoor weigerde hij echt pertinent. Het is nog steeds niet zijn hobby, fietsen.
Onze middelste fietste met drie en een paar maanden. En die kon ook vrij snel fietsen. Ik kan me ook niet herinneren dat we daar veel tijd in hebben gestoken. Ze gaf ook zelf aan wanneer de zijwieltjes eraf moesten.

Spannend Loj, de voorbereiding op het ‘echte’ werk.
ti amo più di ieri ma meno di domani
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')