abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_177787305
registreer om deze reclame te verbergen
Na wat gezocht te hebben bleek dat er binnen DIG geen topic is over smart home / thuis automatisering / Home Automation (HA). Ik weet niet of er hier meer mensen zijn die daar mee bezig zijn, maar ik dacht, laat ik er eens een topic over openen :)

Met HA kun je op verschillende manieren beginnen. Neem de Klik Aan Klik Uit units die je vroeger (en nog steeds) hebt, waarmee je met een druk op de afstandsbediening een lamp aan kunt laten gaan, zonder op te moeten staan van de bank. Handig.

Of je thermostaat, een Nest bv, die best veel mensen hebben, waardoor je op afstand je temperatuur in huis kunt regelen, zodat je in een lekker warm huis thuis komt. Philips Hue, waarmee je lampen automatisch aan uit of uit kunt laten gaan, of aan of uit kunt zetten met de app. Het zijn allemaal dingen die in principe je wooncomfort een beetje verhogen. Daarnaast is het ook gewoon leuk om mee bezig te zijn :P

Maar wat nou als je wat meer wil dan dat? Wat als je dingen automatisch wil laten gaan, zonder dat er handelingen van jou nodig zijn? Dan kom je al snel uit bij een HA Controller. Die komen er in allerlei soorten, maten en prijzen. Ze doen allemaal ongeveer hetzelfde, maar de ene kan wat meer dan de andere, of werkt net wat handiger.

Die KaKu waar ik eerder over sprak? Dat werkt met een 433Mhz signaal. Maar die Philips Hue? Die werken obv het zogenaamde Zigbee protocol. Ze spreken elkaars taal niet dus heb je gescheiden systemen.

Toen ik mijn huidige huis kocht wilde ik eens voorzichtig gaan beginnen met wat aan HA te doen, maar welke controller koop je dan? Belangrijk om te weten is dat veel bedrijven die een controller uitbrengen, ook zelf direct sensoren en andere slimmigheden op de markt brengen, die te koppelen zijn met hun eigen sensoren. Dat is mooi, want dan heb je het bovenstaande issue dat ze elkaars taal niet spreken dus ook niet. Sommige controllers gaan iets verder dan hun eigen producten. Neem bijvoorbeeld Somfy. Iedereen kent deze wel, van de rolluikmotoren etc. Somfy kun je koppelen met bijvoorbeeld Philips Hue. Is het avond? Mooi, rolluik(en) naar beneden, en tegelijkertijd de lampen aan. Tof!

Maar ja, die lamp in de hoek daar, die zit nog op een KaKu schakelaar, die doet dus niet mee. Tevens heeft bijvoorbeeld Somfy ook hun eigen deur/raam sensoren. Dat is leuk, dan weet je wanneer een deur open gaat (bijvoorbeeld als je niet thuis bent), maar zo'n sensor kost wel rond de 80 euro per stuk.

Zijn er dan geen goedkopere alternatieven? Jawel, maar die zijn niet altijd zomaar koppelbaar met je controller. Sure, je kunt bijvoorbeeld een USB dongle kopen die de mogelijkheid geeft tot bijvoorbeeld het Z-Wave (Plus) protocol, maar ja, dan moet je alweer een uitbreiding kopen op het systeem dat je al hebt, kost dus weer extra geld.

Bovenstaande is ongeveer het proces waar ik doorheen liep, toen ik op zoek ging naar de (on)mogelijkheden van de verschillende controllers die er op de markt zijn. Ik wilde een controller die zoveel mogelijk protocollen sprak, right out of the box. En ik kwam uit bij de Homey, van Athom.

v85A1yB.jpg

Ik heb dit apparaat gekocht, omdat deze meerdere protocollen spreekt, namelijk:

433.92 MHz, 868 Mhz, Bluetooth, Bluetooth Smart, Somfy RTS, Z-wave, Z-wave Plus, ZigBee, Infrarood.

Daarmee heb je de 'grote protocollen' wel te pakken. Het grote voordeel hiervan is dat je niet meer vast zit aan een bepaald merk (met bijbehorende prijzen).

Met andere woorden, het is nu mogelijk om als een bewegingssensor van Philips Hue (zigbee) beweging detecteert, een lamp die op een Kaku unit (433Mhz) zit aan te laten gaan, maar kan bijvoorbeeld ook dienen als input om een Fibaro tussenstekker (Z-Wave Plus) aan of uit te laten gaan.

Stel je gaat in de ochtend werken, en je staat op. Je loopt voorbij de sensor die beneden in de keuken een lamp aan zet, en direct ook de stekker aan schakelt waar je koffie machine op zit, zodat je koffie klaar is op het moment dat jij klaar bent op de badkamer, waar ook nog een lampje is aan gegaan vanwege diezelfde (of een andere) bewegingssensor.

Je kunt ook zo ver gaan dat die lamp na een X aantal minuten weer uit gaat, of als diezelfde sensor bijvoorbeeld 60 seconden lang geen beweging meer heeft gedetecteerd. Omdat je een wekker hebt gezet en Homey dat weet, kan hij ook al je Nest / andere thermostaat) een uur van tevoren vertellen om te gaan verwarmen, zodat het warm is als je beneden komt.

Dat is de grote kracht van Homey. Het aantal verschillende protocollen dat hij aan kan, gecombineerd met de apps die je kunt installeren op Homey, waardoor ineens een hele range aan apparaten van bv een bepaald merk aan te sturen zijn.

Ik heb zelf in huis:

Athom Homey.
Verschillende Z-Wave Plus deur/raam sensoren.
Z-Wave Plus bewegingssensor.
2 Philips Hue Sensoren.
Philips Hue lampen.
KlikAan KlikUit units voor lampen.
Somfy RTS motor voor het rolluik (wordt in toekomst uitgebreid).

Is het alleen maar leuk, of levert het ook voordelen op?

Dat is maar hoe je het wil zien. Ik vind het makkelijk dat alles automatisch kunt laten gaan, of als je bv bent vergeten je droger uit te schakelen, je dat vanaf je telefoon kunt doen. Meest recente voorbeeld van wat ik heb gedaan is dat ik een Fibaro tussenstekker (die ook het verbruik bijhoudt) heb gezet tussen het stopcontact in de muur, en de verlengkabel waarop alle stekkers zitten van de audio/video op onze slaapkamer. Daardoor kwam ik er achter dat het standby hebben van de verschillende apparaten 87 watt per uur kostte ongeveer, en dat 24 uur per dag, 7 dagen per week. Omdat die stekker op afstand uit te schakelen is staat alles nu uit.

Kosten

Tja, dat is altijd een belangrijke natuurlijk. Niet elke sensor kost evenveel, maar ook niet elke sensor kn even veel. Bijvoorbeeld. De Fibaro sensoren die ik heb op de buitendeur en de tuindeuren hebben ook een ingebouwde temperatuursensor. De sensoren die ik heb op de binnendeuren hebben dat niet, maar zijn daarom ook een stukje goedkoper.

De Homey Controller kost 299 euro.
Ik heb meerdere sensoren van Hank op de binnendeuren, die kosten ongeveer 35 euro per stuk.
De Fibaro multi-sensor kost rond de 60 euro, net als de deursensoren op de buitendeuren/ramen.
De tussenstekkers van Fibaro kosten ook rond de 60 euro. Daarvan heb ik er momenteel 5. Dan heb ik ook nog een NodOn tussenstekker, en die kost ongeveer 45 euro. Het prijsverschil zit hem (denk ik) in de grootte (of juist niet) van de stekker. De NodOn is een stukje lomper dan de Fibaro. De Fibaro hebben ook nog een lichtring die verandert op basis van het verbruik van dat moment. Overigens is dit (en nog hl veel meer) allemaal instelbaar op de stekker.

Je hebt ook goedkopere stekkers die schakelbaar zijn, van Neo Coolcam, maar die hebben een belangrijk nadeel. Ze dienen niet als repeaters voor het Z-Wave mesh netwerk.

Wat betekent dat?

Z-Wave is het protocol, en veel sensoren en stekkers praten via dat protocol met de controller. Maar die controller heeft geen ongelimiteerd bereik. Met andere woorden, een deur sensor die in ons geval op de zolder hangt, en door een batterijtje gevoed wordt, kan niet Homey rechtstreeks bereiken, want een te grote afstand, en krijgt zijn signalen dus bij Homey door over verschillende nodes heen te gaan. Die vertraging merk je niet, maar je hebt wl nodes nodig om je gehele huis 'gedekt' te krijgen. Die nodes worden gevormd door alles wat gn batterijvoeding, maar netstroomvoeding heeft', in dit geval dus mijn Fibaro tussenstekkers. Die van Neo Coolcam doen dit niet, daarom heb ik die niet.

Hoe ziet mijn Z-Wave Mesh er dan uit? Nou, zo:

37wqcCO.jpg

Het is een beetje een rommelige OP geworden, maar dat wil ik nog aanpassen/verder uitbreiden, dan wel met meer posts komen.

Hopelijk zijn er meer mensen hier die bezig zijn met HA. Vragen? Opmerkingen? Ervaringen? Moeilijkheden? Deel ze hier! :)

Openingspost komt van CoolGuy

[ Bericht 0% gewijzigd door jogy op 13-03-2018 11:42:36 ]
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
  Moderator dinsdag 13 maart 2018 @ 11:39:55 #2
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177787844
Hey, hedde gij munne OP gekopieerd jonge? :P
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin dinsdag 13 maart 2018 @ 11:43:06 #3
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177787915
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 11:39 schreef CoolGuy het volgende:
Hey, hedde gij munne OP gekopieerd jonge? :P
ff wat toegevoegd onderaan. :P.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator dinsdag 13 maart 2018 @ 11:46:59 #4
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177787995
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
6s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 11:43 schreef jogy het volgende:

[..]

ff wat toegevoegd onderaan. :P.
Lol :P
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177788350
Zo'n Homey is wel een nice device, ik heb nu een kaku setje en was al een beetje rond aan het kijken naar die nieuwe tradfri kleurenlampen van de IKEA. Die zouden mogelijk ook op de nieuwere versie van de kaku bridge werken, maar ook op een Homey dus. Interessant!
Powered by Janetje
  Moderator dinsdag 13 maart 2018 @ 12:05:58 #6
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177788421
quote:
11s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 12:02 schreef Dubbeldrank het volgende:
Zo'n Homey is wel een nice device, ik heb nu een kaku setje en was al een beetje rond aan het kijken naar die nieuwe tradfri kleurenlampen van de IKEA. Die zouden mogelijk ook op de nieuwere versie van de kaku bridge werken, maar ook op een Homey dus. Interessant!
KaKu, en trdfi werken samen met Homey :)
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177788591
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 12:05 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

KaKu, en trdfi werken samen met Homey :)
Ik heb nu KaKu schakelaars tussen het stopcontact en de lampen zitten, maar met de Trdfri lampen kan ik die dus meteen achterwege laten. Leuk project voor het vakantiegeld!
Powered by Janetje
  Moderator dinsdag 13 maart 2018 @ 12:16:38 #8
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177788678
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 12:12 schreef Dubbeldrank het volgende:

[..]

Ik heb nu KaKu schakelaars tussen het stopcontact en de lampen zitten, maar met de Trdfri lampen kan ik die dus meteen achterwege laten. Leuk project voor het vakantiegeld!
Dat kan inderdaad. Ik gebruik een combi van Hue en KaKu. Sommige lampen heb ik nog geen Hue in zitten, dus die schakel ik met KaKu. Dat gaat wel over naar Hue, en dan kunnen die KaKu units inderdaad weg.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177788822
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 11:39 schreef CoolGuy het volgende:
Hey, hedde gij munne OP gekopieerd jonge? :P
:D

Ik wilde eigenlijk de TT aanpassen naar "Het grote Domotica topic" omdat hij te lang was voor een reeks, maar je had er veel moeite in gestoken, dus heb ik alleen wat spaties weggehaald. :P :@
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
pi_177789050

Hue heeft klaarblijkelijk een nieuwe API? Bij wie ziet het er thuis nog meer zo uit? :P
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
  Moderator dinsdag 13 maart 2018 @ 12:37:44 #11
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177789120
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 12:34 schreef dimmak het volgende:

Hue heeft klaarblijkelijk een nieuwe API? Bij wie ziet het er thuis nog meer zo uit? :P
Niet bij mij want ik heb een fatsoenlijke TV :P

Wel gaaf though, maar dan moet ik weer zo'n lightpacks gaan kopen.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177789445
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 12:16 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Dat kan inderdaad. Ik gebruik een combi van Hue en KaKu. Sommige lampen heb ik nog geen Hue in zitten, dus die schakel ik met KaKu. Dat gaat wel over naar Hue, en dan kunnen die KaKu units inderdaad weg.
Mijn argument tegen Hue is dat die lampen nogal enorm zijn, mooi maar groot en dus niet overal even praktisch.
Powered by Janetje
  Moderator dinsdag 13 maart 2018 @ 12:55:22 #13
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177789526
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 12:51 schreef Dubbeldrank het volgende:

[..]

Mijn argument tegen Hue is dat die lampen nogal enorm zijn, mooi maar groot en dus niet overal even praktisch.
Is bij mij niet van toepassing dus ik vind ze geweldig :P
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177789585
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 12:55 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Is bij mij niet van toepassing dus ik vind ze geweldig :P
Nu zit ik toch weer naar Hue te kijken! Voor achter de TV is dat toch wel leuk... :D
Powered by Janetje
  Moderator dinsdag 13 maart 2018 @ 12:59:48 #15
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177789628
quote:
6s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 12:57 schreef Dubbeldrank het volgende:

[..]

Nu zit ik toch weer naar Hue te kijken! Voor achter de TV is dat toch wel leuk... :D
Mwah, kosten die Hue lightpacks?
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177789698
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 12:59 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Mwah, kosten die Hue lightpacks?
Ik zie dat een enkele lamp zo'n 53 Euro kost en een kit met drie lampen en bridge tegen de 170 Euro. Maar goed een bridge is overbodig met een Homey natuurlijk.

https://tweakers.net/serie/3451/hue/
Powered by Janetje
  Moderator dinsdag 13 maart 2018 @ 13:35:28 #17
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177790411
quote:
2s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 13:02 schreef Dubbeldrank het volgende:

[..]

Ik zie dat een enkele lamp zo'n 53 Euro kost en een kit met drie lampen en bridge tegen de 170 Euro. Maar goed een bridge is overbodig met een Homey natuurlijk.

https://tweakers.net/serie/3451/hue/
Ehh, wacht even, dat is gewoon de normale Hue. Op die video zag ik zoiets als Ambilight achter die TV gaan, en als dat een Philips TV is dan vind ik dat logisch (maar daarom zei ik, ik wil geen Philips TV) maar ik was even in de veronderstelling dat dat een soort van lightstrips (lightpacks) waren voor achter een niet-Philips-TV ,vandaar dat ik vroeg naar de prijs van zo'n pack.

Dat wat jij zegt wist ik al, want daar ben ik ook ooit mee begonnen :P
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177790723
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 13:35 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ehh, wacht even, dat is gewoon de normale Hue. Op die video zag ik zoiets als Ambilight achter die TV gaan, en als dat een Philips TV is dan vind ik dat logisch (maar daarom zei ik, ik wil geen Philips TV) maar ik was even in de veronderstelling dat dat een soort van lightstrips (lightpacks) waren voor achter een niet-Philips-TV ,vandaar dat ik vroeg naar de prijs van zo'n pack.

Dat wat jij zegt wist ik al, want daar ben ik ook ooit mee begonnen :P
Je kan het ook met lampen doen, maar het beste effect is natuurlijk een strip inderdaad.
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
  Moderator dinsdag 13 maart 2018 @ 13:54:01 #19
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177790784
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 13:50 schreef dimmak het volgende:

[..]

Je kan het ook met lampen doen, maar het beste effect is natuurlijk een strip inderdaad.
Dat weet ik wel dat het kan met lampen, maar in de praktijk bleek dat die veel te langzaam schakelen om de kleurveranderingen op de TV bij te houden.

Wellicht dat dat inmiddels anders is, maar het lijkt me enorm kut dat je hele woonkamer mee gaat flikkeren met de kleuren op je TV. Op een vlakke muur direct achter de tv, en beperkt tot die ruimte om de TV, prima, maar je hele woonkamer? Neuh :P
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177790926
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 13:54 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Dat weet ik wel dat het kan met lampen, maar in de praktijk bleek dat die veel te langzaam schakelen om de kleurveranderingen op de TV bij te houden.

Wellicht dat dat inmiddels anders is, maar het lijkt me enorm kut dat je hele woonkamer mee gaat flikkeren met de kleuren op je TV. Op een vlakke muur direct achter de tv, en beperkt tot die ruimte om de TV, prima, maar je hele woonkamer? Neuh :P
Daarom hebben ze die API gepdatet. :) Moet nu dus snel schakelen.
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
  Moderator dinsdag 13 maart 2018 @ 14:02:34 #21
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177790967
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 14:00 schreef dimmak het volgende:

[..]

Daarom hebben ze die API gepdatet. :) Moet nu dus snel schakelen.
Kijk, in dt geval werkt zo'n Hue strip achter je TV natuurlijk wellicht wel, en als het zo werkt zoals ik op die video zie, dan is het wel leuk om dat te doen, maar, eerst zien, dan geloven. :P

Edit: In die video spreken ze van 4 Hue lights en 1 light pack. Maar wt is dan die light pack. Is dat een nieuw Hue product? of wat is het?
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin dinsdag 13 maart 2018 @ 14:05:44 #22
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177791045
Ik zou helemaal gestoord worden als mijn huiskamer met de kleuren van de TV mee zou gaan.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator dinsdag 13 maart 2018 @ 14:06:31 #23
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177791071
quote:
10s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 14:05 schreef jogy het volgende:
Ik zou helemaal gestoord worden als mijn huiskamer met de kleuren van de TV mee zou gaan.
Idem, maar achter je TV is het natuurlijk wel gaaf, dus daar ben ik wel benieuwd naar, wat daar voor product gebruikt is om dat achter de tv te bewerkstelligen.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177791636
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 13:35 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ehh, wacht even, dat is gewoon de normale Hue. Op die video zag ik zoiets als Ambilight achter die TV gaan, en als dat een Philips TV is dan vind ik dat logisch (maar daarom zei ik, ik wil geen Philips TV) maar ik was even in de veronderstelling dat dat een soort van lightstrips (lightpacks) waren voor achter een niet-Philips-TV ,vandaar dat ik vroeg naar de prijs van zo'n pack.

Dat wat jij zegt wist ik al, want daar ben ik ook ooit mee begonnen :P
Oh, maar daar doelde ik ook helemaal niet op. Ik heb een lampje achter de tv staan zodat ik niet in een lichtbak aan het staren ben. Daar kan een Hue lamp in bedoelde ik. Ik hoef ook geen Ambilight rommel, maar slechts een kleur die je kan aanpassen. Ook ik heb een fatsoenlijke tv! ;)
Powered by Janetje
  Moderator dinsdag 13 maart 2018 @ 16:14:41 #25
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177794334
quote:
10s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 14:28 schreef Dubbeldrank het volgende:

[..]

Oh, maar daar doelde ik ook helemaal niet op. Ik heb een lampje achter de tv staan zodat ik niet in een lichtbak aan het staren ben. Daar kan een Hue lamp in bedoelde ik. Ik hoef ook geen Ambilight rommel, maar slechts een kleur die je kan aanpassen. Ook ik heb een fatsoenlijke tv! ;)
Ja, gofferdomme!

Wacht, wat? Jij hebt een lamp ACHTER je TV staan? W...waarom?
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177794484
Verzendbevestiging is binnen. *O*

Morgen 17 Fibaro modules rijker. :7
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_177794618
quote:
10s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 14:05 schreef jogy het volgende:
Ik zou helemaal gestoord worden als mijn huiskamer met de kleuren van de TV mee zou gaan.
zo rond mijn tv wat extra sfeerlicht zou ik prima vinden, een DIY ambilight icm hue zou tof zijn, helaas moet je dan kutten met smartphonecamera's enzo
pi_177795232
quote:
12s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 16:14 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ja, gofferdomme!

Wacht, wat? Jij hebt een lamp ACHTER je TV staan? W...waarom?
Zodat ik niet naar een donkere muur met een lichtbak zit te kijken.
Powered by Janetje
  Moderator dinsdag 13 maart 2018 @ 17:06:21 #29
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177795600
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 16:21 schreef Lenny_Leonard het volgende:
Verzendbevestiging is binnen. *O*

Morgen 17 Fibaro modules rijker. :7
Tof! En jij kunt er wat mee, want ja, jij hebt wl een Homey :P ;) >:)
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177798363
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 16:21 schreef Lenny_Leonard het volgende:
Verzendbevestiging is binnen. *O*

Morgen 17 Fibaro modules rijker. :7
het mag wat kosten :X
pi_177799513
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 12:16 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Dat kan inderdaad. Ik gebruik een combi van Hue en KaKu. Sommige lampen heb ik nog geen Hue in zitten, dus die schakel ik met KaKu. Dat gaat wel over naar Hue, en dan kunnen die KaKu units inderdaad weg.
Maar vind je die gekleurde lampen echt mooi? En gebruik je ze ook (in kleur)?

Ik heb er toen niet voor gekozen en heb er eigenlijk geen spijt van.

Ik kan alles dimmen via verschillende manieren en dat vind ik eigenlijk voldoende.

Het niet zien van kabels vind ik dan weer belangrijker ;)

[ Bericht 8% gewijzigd door anoniem_171020180748 op 13-03-2018 19:47:16 ]
  Moderator dinsdag 13 maart 2018 @ 23:08:38 #32
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177806106
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 19:46 schreef Blue_note het volgende:

[..]

Maar vind je die gekleurde lampen echt mooi? En gebruik je ze ook (in kleur)?

Ik heb er toen niet voor gekozen en heb er eigenlijk geen spijt van.

Ik kan alles dimmen via verschillende manieren en dat vind ik eigenlijk voldoende.

Het niet zien van kabels vind ik dan weer belangrijker ;)
Ik gebruik ze in kleur ja, maar alleen geel, oranje, wit en blauw :P Daarnaast wil ik ze omdat het kan want stel je voor dat ik ooit een lamp een andere kleur wil doen en het kan niet....dat kan natuurlijk niet :P beter het hebben en niet gebruiken dan het willen gebruiken maar het niet hebben ;)
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177809631
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 23:08 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ik gebruik ze in kleur ja, maar alleen geel, oranje, wit en blauw :P Daarnaast wil ik ze omdat het kan want stel je voor dat ik ooit een lamp een andere kleur wil doen en het kan niet....dat kan natuurlijk niet :P beter het hebben en niet gebruiken dan het willen gebruiken maar het niet hebben ;)
Fair enough ;)
pi_177809667
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 17:06 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Tof! En jij kunt er wat mee, want ja, jij hebt wl een Homey :P ;) >:)
Jogy heeft hem tegenwoordig neem ik aan ook wel. Anders is het echt zijn eigen schuld. Homeys liggen op genoeg plekken. :9

Ben al naar aansluitschema's en installatiefilmpjes aan het kijken, maar ik snap het nog niet helemaal. Ik ben best handig maar heb dit gewoon nog nooit gedaan. De filmpjes sluiten allemaal ook net niet goed aan op de situatie bij mij.

Voorbeeldje van zo'n schema:
2draads-vs-3-draadssysteem-v2.001.png

quote:
1s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 19:04 schreef mschol het volgende:

[..]

het mag wat kosten :X
Je moet iets overhebben voor een goed mesh netwerk. ;) Fibaro heeft sowieso wel een goede klant aan me. Over een tijdje ook nog hun rolluikmodules (4x) en een relay switch nodig.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_177809676
Wat hebben jullie voor muzieksysteem trouwens? Ik wil graag iets als Sonos. De techniek spreekt me aan, maar het enige dat me tot nu toe heeft tegengehouden is het design. Wat is er mis met hun designers dat je dit zo vormgeeft?

826421?height=390&width=422

... :{
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_177809793
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 07:40 schreef Lenny_Leonard het volgende:
Wat hebben jullie voor muzieksysteem trouwens? Ik wil graag iets als Sonos. De techniek spreekt me aan, maar het enige dat me tot nu toe heeft tegengehouden is het design. Wat is er mis met hun designers dat je dit zo vormgeeft?

[ afbeelding ]

... :{
Heb ook wat Sonos apparatuur thuis en toen ik mij verdiepte in Home Assistant, zag ik dat je ook Sonos ermee kunt aansturen (waarschijnlijk ook wel met Homey dan). Qua domotica is er dus ook het n en ander mogelijk.

De Playbar hangt onder mijn TV en die losse krengen zijn eigenlijk wel goed verstopt.
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
  Moderator woensdag 14 maart 2018 @ 09:06:42 #37
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177810661
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 07:38 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Jogy heeft hem tegenwoordig neem ik aan ook wel. Anders is het echt zijn eigen schuld. Homeys liggen op genoeg plekken. :9

Ben al naar aansluitschema's en installatiefilmpjes aan het kijken, maar ik snap het nog niet helemaal. Ik ben best handig maar heb dit gewoon nog nooit gedaan. De filmpjes sluiten allemaal ook net niet goed aan op de situatie bij mij.

Voorbeeldje van zo'n schema:
[ afbeelding ]

[..]

Je moet iets overhebben voor een goed mesh netwerk. ;) Fibaro heeft sowieso wel een goede klant aan me. Over een tijdje ook nog hun rolluikmodules (4x) en een relay switch nodig.
Nee, Jogy heeft hem niet, want dat krijgt hij thuis niet verkocht.

Wat betreft elektra, daar hou ik me verre van, want daar weet ik niets van. Overigens is dat Z-Wave mesh niet zo moeilijk op te bouwen hoor. Dingen die continue stroom hebben van het stroomnet hebben een (Heel) groot bereik. :P
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator woensdag 14 maart 2018 @ 09:09:51 #38
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177810713
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 07:40 schreef Lenny_Leonard het volgende:
Wat hebben jullie voor muzieksysteem trouwens? Ik wil graag iets als Sonos. De techniek spreekt me aan, maar het enige dat me tot nu toe heeft tegengehouden is het design. Wat is er mis met hun designers dat je dit zo vormgeeft?

[ afbeelding ]

... :{
Nee, bij mij komt Sonos of iets soortgelijks er niet in. Ik heb gewoon een receiver staan met 5.1 geluid (zowel in de woonkamer als op de slaapkamer) waarvan LF + RF 2 zuilen (Triangle Elara LN07) zijn. Die lopen rondjes om die Sonos speakertjes heen.

Nadeel daarvan is dat ze niet 'slim' zijn, maar, aangezien ik mijn versterker (Marantz) aan Homey heb gekoppeld kan ik toch doen wat ik wil. Ik heb 2 plafondspeakers in het plafond ingebouwd in de keuken, maar ik heb nog niet geprobeerd of ik Zones kan schakelen met Homey op de receiver. Moet ik nog proberen. :P
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin woensdag 14 maart 2018 @ 10:21:05 #39
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177811659
4zjGsfN.png

Motherfucker.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator woensdag 14 maart 2018 @ 10:28:26 #40
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177811746
quote:
8s.gif Op woensdag 14 maart 2018 10:21 schreef jogy het volgende:
[ afbeelding ]

Motherfucker.
Ik kan hier nog niet zien dat je hem ook daadwerkelijk gekocht hebt. Daar staat alleen dat Coolblue hem op voorraad heeft. Probeer je me een loer te draaien, bitch ass nigger? :(
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177811761
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_177811797
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 07:51 schreef dimmak het volgende:

[..]

Heb ook wat Sonos apparatuur thuis en toen ik mij verdiepte in Home Assistant, zag ik dat je ook Sonos ermee kunt aansturen (waarschijnlijk ook wel met Homey dan). Qua domotica is er dus ook het n en ander mogelijk.

De Playbar hangt onder mijn TV en die losse krengen zijn eigenlijk wel goed verstopt.
Ja, werkt super samen met Homey blijkbaar. Heb al een andere soundbar dus zou zonde zijn om die te moeten vervangen. Gaat mij dus vooral om de losse krengen. :9
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator woensdag 14 maart 2018 @ 10:32:01 #43
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177811802
quote:
Heb jij 1.5.8 al genstalleerd? Of draai je nog op 1.5.3?
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin woensdag 14 maart 2018 @ 10:32:15 #44
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177811805
quote:
12s.gif Op woensdag 14 maart 2018 10:28 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ik kan hier nog niet zien dat je hem ook daadwerkelijk gekocht hebt. Daar staat alleen dat Coolblue hem op voorraad heeft. Probeer je me een loer te draaien, bitch ass nigger? :(
Ik heb nu 2 items in mijn mandje, de homey en 4 slimme led lampjes die compatible zijn maar ik twijfel heel zwaar om het ook door te klikken :@.

quote:
:D!
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator woensdag 14 maart 2018 @ 10:34:38 #45
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177811840
quote:
14s.gif Op woensdag 14 maart 2018 10:32 schreef jogy het volgende:

[..]

Ik heb nu 2 items in mijn mandje, de homey en 4 slimme led lampjes die compatible zijn maar ik twijfel heel zwaar om het ook door te klikken :@.

[..]

:D!
Bwhehe, kun je beter naar de MM gaan. Als je daar die mooie vierkante doos in je handen hebt waar je shiny new Homey in zit is het moeilijker om het niet te doen :P
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177811848
quote:
8s.gif Op woensdag 14 maart 2018 10:21 schreef jogy het volgende:
[ afbeelding ]

Motherfucker.
morgen pas? gewoon direct ophalen, of vandaag afleveren :D
  Moderator woensdag 14 maart 2018 @ 10:38:41 #47
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177811907
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 10:35 schreef mschol het volgende:

[..]

morgen pas? gewoon direct ophalen, of vandaag afleveren :D
Lol ik heb dat ook :P Als ik besluit dat ik iets wil hebben moet eigenlijk op dat moment al de deurbel gaan omdat de bezorger aan de deur staat :')

Meestal bedenk ik op zaterdagavond iets wat ik wil hebben, dus dan kan ik 2 dingen doen. Of naar de Mediamarkt gaan op zondag en het daar halen, of direct op Coolblue bestellen.

Ik heb ooit 1x gegokt op de MM, maar die hadden dat toen niet op voorraad omdat het teringflikkers zijn daar (want dat denk ik dan als ik met lege handen weer weg loop) dus meestal als het zaterdagavond is bestel ik het op Coolblue omdat het dan alsnog op zondag aan komt :P
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator woensdag 14 maart 2018 @ 10:41:38 #48
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177811953
Voor de Homey bezitters, dus NIET Jogy :P :')

Firmware versie 1.5.8 is uit zegt mijn Homey app me, en ik zit nog op 1.5.3. De mensen die nu een Homey kopen die nu op voorraad is, daar zit 1.5.6 op, maar daar zitten fouten in, daarom is 1.5.8 er.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177811969
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 10:41 schreef CoolGuy het volgende:
Voor de Homey bezitters, dus NIET Jogy :P :')

Firmware versie 1.5.8 is uit zegt mijn Homey app me, en ik zit nog op 1.5.3. De mensen die nu een Homey kopen die nu op voorraad is, daar zit 1.5.6 op, maar daar zitten fouten in, daarom is 1.5.8 er.
Ik zit op 1.5.8. Merk eigenlijk geen verschil.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator woensdag 14 maart 2018 @ 10:46:52 #50
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177812023
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 10:43 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Ik zit op 1.5.8. Merk eigenlijk geen verschil.
Wanneer heb je die geinstalleerd en hoe lang duurde het? Zat je daarvoor op 1.5.6 of 1.5.3?
Breitling - Instruments for Professionals
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')