abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_177514785
registreer om deze reclame te verbergen
Wat goed dat hij het aangekaart heeft Franny O+ Vervelend dat het zo ten koste gaat van je eigen gezondheid. Ga je binnenkort weer starten met werken? Dan zou het des te fijner zijn als je zelf fysiek meer energie hebt.

Doorslapen is hier ook niet aan de orde. Nu drinkt ze overdag over het algemeen niet veel dus ik denk dat ze die nachtvoeding wel nodig heeft. Ze weigert resoluut als we haar overdag meer aanbieden, of een extra flesje in de avond. Nouja dan is het maar zo. Het is wel regelmatig erg druk hier in bed omdat peuter nog wel eens bang is ‘s nachts. En dan ‘s ochtends allebei klimmen op mij, leuk wakker worden joh :')
pi_177515040
quote:
0s.gif Op woensdag 28 februari 2018 20:54 schreef Lemijn het volgende:
Ik denk zelf ook wel dat het gewenning is, Tolstoi. Maar of die borstvoeding nou de oorzaak is of juist de oplossing, daar ben ik nog niet helemaal uit. En in ieder geval is het nu zo. En het werkt hier net zoals bij jou: aanleggen betekent snel verder slapen, andere opties betekenen langdurig gedoe en na een half uur alsnog aanleggen. Dus dan weet ik het wel...
Het is in ieder geval op een gegeven moment een vicieuze cirkel.

Ik zie daarin ook duidelijk het verschil tussen mijn twee kinderen. De oudste legde ik toen ze drie maanden was in haar ledikantje in haar eigen kamer, en die sliep toen prompt door. Op één en soms twee nachtvoedingen na (tot ze 15 maanden was, toen verdwenen die ook).

Y had toen hij drie maanden was veel meer behoefte aan nachtvoedingen en in z'n eigen kamer slapen werkte daardoor niet goed, omdat ik dan steeds heen en weer moest. Daarom bleef hij maar bij ons slapen, ook omdat ik met zo'n kleine baby nog niet aan slaaptraining wilde gaan doen. Er is daarin ook wel echt een heel groot verschil vind ik: een pasgeboren baby van een paar weken of maanden oud, of eentje van bijna 1 jaar oud. Maar van daaruit is dit patroon ontstaan met af en toe wat pogingen om te kijken of hij inmiddels wel zou doorslapen, maar dat eindigde altijd weer in hetzelfde. Namelijk, meneer die prinsheerlijk tussen ons in ligt en nu mijn nabijheid gewend is en niet zonder mij wil.

Dat ik een grens bereikt heb, is ook wel duidelijk voor me omdat ik afgelopen paar weken een paar keer gedacht heb: anders stop ik wel helemaal met bv. Dat is voor zo'n ultieme langvoedster als ik best een vergaande gedachte. :') .

Herkenbaar van die klimpartijen 's ochtends Fazz. En nooit bij hun vader he, altijd bij/op mij. }:| .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_177517041
Ik was hier stiekem alvast aan het meelezen ;)

Franny :*
En wat ik mij afvroeg, heb je al een co sleeper (ik dacht ergens te lezen tussenin ;) en geeft iets meer afstand) met pink/speen geprobeerd? Js werd wel vaak wakker maar m'n pink of speen accepteerde hij vaak 2 a 3x per nacht. Die andere keer werd dan de nachtvoeding :) (oh en toen hij de speen ging accepteren doopte ik die altijd even in m'n bekertje water, dan dacht hij dat hij iets binnenkreeg :@ )
Gaf ons veel rust :*
pi_177522342
registreer om deze reclame te verbergen
Mijn beide kinderen moeten niets van spenen hebben. En pink werkt ook niet. Hij probeert al bijna uit z'n ledikant te klimmen om maar bij mij te zijn. Het gaat dus echt niet zozeer om de voeding en de borst (alhoewel het daar wel op neer komt) maar echt om bij mij te zijn. Als hij geen honger heeft, kruipt hij soms ook naar me en legt z'n hoofdje dan in mijn nek. (Kijk, om dergelijke smeltmomenten is het dan zo moeilijk om door te zetten :') .)

We hadden een co-sleeper maar die werd te klein. Nu hebben we zijn ledikant in de kamer staan naast ons bed. Als die aan ons bed staat, kruipt hij vanuit het ledikant naar mij toe. We hebben het ledikant nu dus niet meer aan het bed vaststaan, ook omdat hij overdag inmiddels heeft geleerd wel in z'n eigen bed te slapen. En ook begin van de avond slaapt hij daar in. We hebben dus al wel wat training gedaan de afgelopen weken.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_177523094
Och Franny dat klinkt heel zwaar. Ik heb geen oplossingen voor je die niet al eerder voorbij zijn gekomen. Wel knap dat je toch doorzet en fijn dat je man wat meer begrip voor je krijgt.
Slaaptraining misschien maar bewaren voor als je vakantie hebt? Lijkt me heel zwaar om te doen naast je werk.

Mijn meneer baby sliep twee keer vier uur. Het drinken om drie uur was op turbosnelheid maar ik vroeg me alsnog af of hij genoeg op had. Ja dus! :)

Passen jullie wel eens babytaal toe?
Ik probeer echt te luisteren, zeker wanneer ik geen idee meer heb. Net ook weer van alles geprobeerd maar het enige dat hij bleef roepen was 'eh'. Na heel vaak proberen kwam er toch nog een enorme boer uit. :)

Ik geloofde er eerst niks van, 'eh' leek gewoon het standaard geluidje van mijn baby. ;)
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
pi_177523622
quote:
1s.gif Op donderdag 1 maart 2018 09:57 schreef Pannenkoekenmix het volgende:
Och Franny dat klinkt heel zwaar. Ik heb geen oplossingen voor je die niet al eerder voorbij zijn gekomen. Wel knap dat je toch doorzet en fijn dat je man wat meer begrip voor je krijgt.
Dit ja! :*

Pkm: bij de oudste wel eens op proberen te letten, maar ik was er al snel van overtuigd dat zij een andere taal sprak :P
Al herken ik zeker wel verschillende huiltjes inmiddels :Y bijv. als-ie in bed ligt, hoor ik vaak aan het huiltje of-ie echt wakker is, of alleen z'n tut speen kwijt is

Hier net een érg opgelucht mannetje. Met alle vage klachtjes van de afgelopen dagen dacht ik: "Laat ik z'n temperatuur eens checken, voor de zekerheid". Die was overigens keurig, maar zodra ik die thermometer erin stak, kwam er toch een lading poep uit :o :X
Ik had helemaal niet overwogen dat-ie misschien een beetje verstopt zat, juist omdat-ie al dagenlang van die spuitluiers heeft :? aan de andere kant kan ik me voorstellen dat z'n lijfje op die manier gewoon probeerde om de boel te lozen ofzo...

Ben benieuwd, hopelijk biedt dit inderdaad verlichting :D
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
pi_177523741
registreer om deze reclame te verbergen
Hopelijk nu weer een blije baby, Twist!

Zo, baby op het kdv en kleuter bij de bso. En ik weet niet wat ik moet met al die tijd. Dat je eigenlijk 1001 dingen wil doen en niet weet waar te beginnen. 8)7 .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_177524265
Ik sta voor de speelhel met slapende baby en slapende peuter...
pi_177524315
Tolstoi, mijn meiden zijn ook 8 maanden en eten ook nog amper wat. Lala eet twee stukjes broodkorsten per dag, Em een halve. Crackers en maischippies gaan er ook goed in, maar voor vrijwel al het andere houden ze hun mond stijf dicht, ook al ging het de dag ervoor er wel goed in. Ik ben ook gestopt met vers eten voor ze maken want dat weigerden ze helemaal. Een potje gaat soms nog wel een paar hapjes. Het eten geven is in ieder geval echt een rotklus hier, terwijl ze wel flink met drinken zijn gaan minderen. Ze drinken hun papfles 's ochtends en 's avonds wel gewoon goed, net als een tussendoorfles. Borstvoeding overdag ben ik nu al een week aan het afbouwen, we zitten nu op alleen nog 's ochtends vroeg en 's avonds laat drinken, en de halve nacht wat slokjes tussendoor :') Maar in totaliteit gaat er qua voeding de helft in van wat er rond deze leeftijd bij mn zoon in ging. En ze poepen wel veel meer.

Wij gaan komend weekend stappen zetten voor het doorslapen. We zijn al bezig met ze 's avonds alleen nog troosten (dan trekken we dat wel in tegenstelling tot 's nachts) en dat gaat prima. Zaterdag gaan we de grote kamerwisseltruuk doen en krijgen ze hun ledikantjes en gaan wij in een andere kamer slapen. Dat stond eigenlijk voor afgelopen weekend op de planning, maar de nieuwe matrassen waren er nog niet. De luie stoel en extra deken verhuist naar hun kamer voor de nachtvoedingen, maar ik hoop dat het al veel scheelt als ze mij niet meer horen, zien of ruiken. Em, die naast mijn man ligt, slaapt veel beter dan Lala die naast mij ligt.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  donderdag 1 maart 2018 @ 12:38:55 #60
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_177525728
quote:
2s.gif Op donderdag 1 maart 2018 10:46 schreef Franny_G het volgende:
Zo, baby op het kdv en kleuter bij de bso. En ik weet niet wat ik moet met al die tijd. Dat je eigenlijk 1001 dingen wil doen en niet weet waar te beginnen. 8)7 .
Ik had de volstrekt naïeve hoop dat ik mijn vrije tijd met baby beter zou besteden. Dus niet een uur op de bank nadenken over alles dat er moet gebeuren, maar gewoon bij het begin beginnen. Helaas ben ik toch nog dezelfde uitstellende persoon... }:| .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  donderdag 1 maart 2018 @ 12:41:26 #61
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_177525773
Succes met de wissel en nieuwe strategie, FF. Ik hoop dat het werkt.

Mijn baby is zo blij vandaag. Met de stapbelbekers en de slof die van zijn voet af kwam en met soms even naar me opkijken. *; .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_177526018
quote:
0s.gif Op woensdag 28 februari 2018 20:49 schreef TolstoiFan het volgende:
De slaapmodule van S. is nl. ook een beetje kapot. Hij komt momenteel 2 à 3 keer per nacht. Geen idee of hij elke keer honger heeft, maar hij valt dan in ieder geval niet makkelijk weer in slaap. Oplossing is dan toch om hem elke keer aan te leggen. De ene keer drinkt ie of ie uit de hongerwinter komt en de andere keer drinkt ie minder. Maar in alle gevallen slaapt hij wel snel verder en kan ik dus ook snel verder slapen ipv te proberen hem zonder aanleggen in slaap te krijgen. Dan ben ik zo een uur-anderhalve uur bezig.
Weet niet wat er aan de hand is, normaal kwam ie 1 keer per nacht en soms helemaal niet en sliep ie door.

Volgende week weer naar het CB (extra afspraak), vrees dat dit dan ook als gewenning ter sprake komt vanuit hun kant. Of dat ie meer vast voedsel nodig heeft, maar ook dat wil ie niet, op zoet fruit na en een paar kleine stukjes brood. Verder houdt ie z'n mond stijf dicht. Of dat ie een papfles moet om langer door te slapen.
In geen van die dingen heb ik echt zin, dus probeer het maar te accepteren, al is dat af en toe moeilijk als ik er zelf ook doorheen zit, zoals nu.
Heb jij mijn baby gekloond? :o

Mijnes doet echt exact hetzelfde. We hadden al weken geen nachtvoeding meer (hij was wel vaak wakker) en nu minstens 2x per nacht. (De andere oplossing is dat hij op mij slaapt trouwens.) Eten vindt hijmaar zozo, tenzij brood :9~

En gillen. Dat kan mijn baby ook heul hard ‘s nachts. Bij voorkeur *ineens*. Dan is de keuze om aan te leggen overigens wel snel gemaakt, want dat is de enige manier om hem snel stil te krijgen.
  donderdag 1 maart 2018 @ 12:57:54 #63
221912 minilot
Puer aeternus
pi_177526071
Knuffels voor de mama's met nachtelijke issues! :*
Wo ist der Führer, der mich führt?
pi_177526075
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 11:21 schreef Adrian4 het volgende:
Ik sta voor de speelhel met slapende baby en slapende peuter...
:D

quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 12:41 schreef Lemijn het volgende:
Mijn baby is zo blij vandaag. Met de stapbelbekers en de slof die van zijn voet af kwam en met soms even naar me opkijken. *; .
Aahw O+
  donderdag 1 maart 2018 @ 13:02:31 #65
221912 minilot
Puer aeternus
pi_177526148
Mijn dude had gisteren een thuiswerkdag zodat ik naar de tandarts kon. Meteen ook wat andere nuttige dingen geregeld.

Zoals oefenen met zitten. *)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Als moeder ontroerd raken om inenen de volledige naam van je koter op een afspraakbonnetje bij het gemeentehuis te zien staan. :') Beambte koos overigens voor de meneertjes-pasfoto, niet voor de pudding-pasfoto. 8-)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En na de ID-kaartaanvraag door naar de Hornbach voor wat benodigde spullen en O. deed daarbij een stevig dutje op de kar.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ter compensatie voor de avonturen van gister, vandaag een pyjamahangdag, voor allebei. *;
Wo ist der Führer, der mich führt?
pi_177526249
Voor het eerst alleen weg vandaag! *O*

Baby zo vol gepropt als mogelijk, die kan de hongerwinter door, geboerd, schone luier. Dit half uur bij de kapper moet goedkomen. ;)
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
  donderdag 1 maart 2018 @ 13:09:07 #67
221912 minilot
Puer aeternus
pi_177526269
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 13:08 schreef Pannenkoekenmix het volgende:
Baby zo vol gepropt als mogelijk, die kan de hongerwinter door, geboerd, schone luier. Dit half uur bij de kapper moet goedkomen. ;)
:D
Vast! Veel plezier bij de kapper! ^O^
Wo ist der Führer, der mich führt?
pi_177526279
Mini wat heerlijk zo! O+

En herkenbaar van die naam; dan wordt het opeens zo echt hè? :D
Ik had dat bij de oudste, toen ze van het cb belden: "Spreek ik met de moeder van *Minion Achternaam*?"
Mijn hoofd maakte toen echt kortsluiting. Ho wacht, "moeder van"? :o When did that happen?!
_O-
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
  donderdag 1 maart 2018 @ 13:10:30 #69
221912 minilot
Puer aeternus
pi_177526303
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 13:09 schreef twist02 het volgende:
En herkenbaar van die naam; dan wordt het opeens zo echt hè? :D
Ik had dat bij de oudste, toen ze van het cb belden: "Spreek ik met de moeder van *Minion Achternaam*?"
Mijn hoofd maakte toen echt kortsluiting. Ho wacht, "moeder van"? :o When did that happen?!
_O-
Dat ja. O+
Eerste keer post gericht aan 'De ouders en/of verzorgers van..' op de deurmat was ook wel even gaaf & confronterend! :Y
Wo ist der Führer, der mich führt?
pi_177526970
Haha, dat vind ik nog steeds. Als ik zelf zeg dat ik de moeder van S. of M. ben, dan klinkt het nog als een grapje :')

M. heeft net een dutje van 20 minuten gedaan en keek zo *) toen hij weer wakker werd. Met zo’n blik van: ‘goed dutje hè mam’ }:|
  donderdag 1 maart 2018 @ 13:48:47 #71
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_177527044
Veel plezier pannenkoekenmix! Ik hoop dat je geniet van je uitje.

Oei Adrian, wat heb je gedaan? Koffie drinken in een hemelser cafe totdat ze wakker waren?
Minilot, ik vind vooral dat dhr. zo grappig. Dat doen ze bij Jacob ook en het voelt echt alsof ze zich 18 jaar vergissen.

Ik had vantevoren fantasieën over een nieuw naambordje op de deur en aangesproken worden als 'de moeder van' maar in de praktijk doet dat me allemaal weinig. Gek is dat. Wat me wel wat doet:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_177527083
Dat is inderdaad het beste uitzicht ooit O+
pi_177527317
Na 10 minuten werd Willem wakker en zijn we naar binnen gegaan. Het was super leuk, helemaal geen hel (dit was mijn eerste keer)

Ik heb dat ook nog steeds. Ook als ik een zin begin met "Mijn zoon..."

Inderdaad een goed uitzicht Lemijn
Hopelijk geniet je van je uitje Pannenkoekmix.
pi_177527547
De eerste keer dat ik post voor m'n oudste kreeg begreep ik het niet. Waarom hadden ze post voor m'n schoonzus naar ons gestuurd? Kwartje viel pas later dat ze allebei dezelfde voorletter hebben. :P

Doorslapen verwacht ik de komende tijd nog niet. En vooralsnog is het ook geen probleem dat ie wakker wordt. Peuter ging vanaf het moment dat ik ging werken tot ze 1,5 was ineens een paar keer per nacht spoken. Daar heb ik me dit keer weer op ingesteld en ik heb ook de verwachting dat het uiteindelijk over gaat. Goede afspraken over wie wat doet en heel goede koffie zijn vereist. Neemt niet weg dat ik het dodelijk vermoeiend vind en er heus wel stevig van zal balen.

Franny, zou je een paar nachten op een andere kamer kunnen slapen? Dat man het een paar nachten probeert op te lossen, maar je er in grote nood wel bent?

Adrian, zijn ze nog wezen spelen? :D

Lemijn, daar wil ik ook wel naar kijken. En zo mooi hoe alles interessant en speelgoed is. Z'n slof. O+

Mini, drukke dag. En wat een goed pakje in z'n zithouding. *;

Kazy en Tolstoi, wat irritant dat het ineens zo achteruit gaat. Geen grote snothoofden als aanwijsbare reeën ofzo?

MegaPoop Pitbull. Is hij wat beter qua humeur gebleven?

En euhhh, verder ben ik het kwijt.

J.'s oefenen gister ging hartstikke goed. Beetje slapen, beetje chillen, naar iedereen lachen. Vannacht moest hij alles even verwerken gok ik, want hij kwam wat vaker dan normaal. En de kleine Houdini bleef maar z'n ingebakerde handjes vrij toveren. Irritant. :P
Vanochtend mocht hij weer wennen. 4 uur dit keer. Ik werd om 12 uur gebeld of ik nog een trucje wist waardoor hij z'n fles beter dronk, want hij wilde nu niet drinken en moest er van kokhalzen. Toen ik hem op ging halen zelf nog een keer geprobeerd om de fles te geven, mais non. Aangelegd en meteen drinken, dus hij had wel honger. Thuis nog een keer geprobeerd de fles te geven, maar ook weigeren. En toen begon ik het een beetje benauwd te krijgen. Visioenen van een spontane flesweigeraar 4 dagen voor ik weer moet werken. Maarrrr flesje nog wat extra opgewarmd, zo ver dat ik hem aan de warme kant vond en toen dronk hij 60ml binnen een minuut ofzo. Meneer wil z'n maaltje gewoon lekker warm. :{w

Iemand enig idee hoe dat op een opvang qua regelgeving werkt? Als ik ze toestemming geef zullen ze de melk toch wel warmer dan de fleswarmer mogen maken?

Nu ligt ie lekker in de box te knorren. Genoeg avonturen voor vandaag.
Want het leven is niet meer dan een sprookje
pi_177527617
Het wordt een beetje saai, maar Kevin was weer blij vandaag. Wat ben ik toch ongelooflijk gezegend met dit zonnetje in huis.

cbkvWv.jpg

Kris, ik denk dat het warmer maken van een fles niet zo'n probleem is. Hier zouden ze er iig geen probleem van maken.

[ Bericht 5% gewijzigd door Adrian4 op 01-03-2018 15:32:46 ]
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')