abonnement Unibet Coolblue
pi_177464400
Interessante ontwikkeling in de Chinese politiek. Xi Jinping is de redder van het Chinees Socialisme en de communistische partij. Om China en de communistische partij nog verder te laten groeien wil hij nu voor altijd aan de macht kunnen blijven en niemand in het landelijke bestuur of in de partij lijkt hem nog in de weg.

Ik stel aan u voor

Emperor Xi Jinping



quote:
Professor: ’Xi wil nieuwe Mao Zedong worden’

PEKING - Xi Jinping kan mogelijk tot zijn dood president van China blijven. De Communistische Partij wil de bepaling in de grondwet schrappen die stelt dat een leider slechts twee termijnen van vijf jaar kan dienen, zo werd gisteren bekendgemaakt.

Daarmee heeft Xi wederom zijn macht in de Aziatische grootmacht vergroot. Sinds vijf jaar is hij de grote man van China, en dat zou hij onder de huidige wetgeving tot en met het jaar 2023 kunnen blijven. Zijn voorgangers Hu Jintao en Jiang Zemin waren gedwongen af te treden na twee termijnen.

Sommige experts gaan ervan uit dat hij, als zijn gezondheid het toelaat, nog tot en met 2033 leider blijft. Dan zou hij bijna 80 jaar zijn. „Ik denk dat hij keizer voor het leven wil worden, de Mao Zedong van de 21e eeuw”, zegt Willy Lam, professor politicologie aan de Chinese universiteit van Hongkong, tegen persbureau AFP.

Weer link met Mao
Het centraal comité, het machtigste partijorgaan, bespreekt het voorstel vanaf vandaag in een driedaagse vergadering, waarna het parlement het later zal bekrachtigen met een stempel. De wijziging van de grondwet zal er dan ook vrijwel zeker komen. Xi zal begin maart formeel voor een tweede termijn worden benoemd.

Het ’gedachtegoed over socialisme met Chinese kermerken’ van Xi wordt ook opgenomen in het handvest van de partij. Dat is een uitzonderlijke eer, die eerder alleen Mao te beurt viel.

’Gematigd welvarend’
Verder is de partij voornemens om van een nieuwe anti-corruptiecommissie een staatsorgaan te maken, waardoor de strijd tegen fraude en omkoping in het land nog belangrijker wordt gemaakt.

Xi herhaalde in het weekeinde te willen bouwen aan een ’gematigd welvarende samenleving’, om zo de oude glorietijd – van het keizerrijk – te laten herleven. Critici benadrukken vooral dat sinds Xi aan de macht is, het in het Aziatische land snel bergafwaarts is gegaan als het gaat om democratie en mensenrechten.

https://www.telegraaf.nl/(...)we-mao-zedong-worden
Met deze wet keert China eigenlijk weer terug naar zijn roots. Een machtige natie met 1 persoon aan de macht en wellicht blijft de macht in zijn familie, of verdeeld onder zijn vertrouwelingen. Xi mag het nu allemaal nog goed doen, maar hoe presteert hij later en wat houdt hem in het gareel of zijn opvolger. Ik denk dat dit nogal wat consequenties gaat hebben voor China en de wereld.
pi_177472056
Communisme :')

En dan Alibaba in je land hebben, het summum vh kapitalisme.. Hoe rijmt de grote Leider Xi dat eigenlijk?

[ Bericht 35% gewijzigd door #ANONIEM op 26-02-2018 21:57:15 ]
pi_177472537
Enigszins off-topic maar ik las vandaag dit artikel:

quote:
'China trekt aan touwtjes in Australië'

China is bezig langzaam maar zeker bezig Australië in te pakken. Duizenden Chinese agenten zijn geïnfiltreerd in de Australische politiek, in de media en op universiteiten.

Achter de schermen proberen de Chinezen Australische, nationale instituten zo te kneden en te manipuleren dat ze niet in de weg staan van mondiale strategische en economische ambities van de Chinese Communistische Partij (CCP). Op den duur kan de soevereiniteit van Australië hierdoor worden bedreigd.

Dat is de niet misse strekking van het spraakmakend boek ‘Stille Invasie, hoe China bezig is Australië tot een vazalstaat te maken’ van Clive Hamilton. Deze gerespecteerde Australische hoogleraar ethiek van de Charles Sturt University in Sydney waarschuwt zijn landgenoten voor China’s steeds steviger greep op Australische zaken. De Volksrepubliek China bedient zich daarbij ook van economische chantage, waarmee het bedrijven die in China willen opereren, zou dwingen om haar 'geopolitieke ambities te accepteren', aldus Hamilton. Verschillende uitgevers durfden publicatie van het explosieve boek niet aan. Maar de Australische uitgeverij Hardy Grant – bekend van het destijds ook zeer omstreden boek Spycatcher (1985) met onthullingen van de voormalige Britse geheim agent Peter Wright – legt het vanaf morgen in de Australische boekenwinkels.

In een toelichting op Youtube zegt Hamilton te focussen op de invloed van China op tal van Australische instituties. Daarbij zou ook een rol zijn weggelegd voor de 1,2 miljoen Chinezen die al wonen in Australië. Op hen zou Peking veel invloed en druk uitoefenen te handelen in het belang van China. Dissidenten worden bedreigd, beweert Hamilton die zegt veel bewijzen te hebben voor wat er gaande is. Anders dan de Verenigde Staten waar China ook wint aan invloed zou Australië niet zijn opgewassen tegen de geopolitieke strategie van de machthebbers in Peking. ,,Australië is toegankelijk, klein en naïef”, meent Hamilton. ,,Tot nu toe hebben we staan toekijken hoe het gebeurt, we verweren we ons niet.”

Aanval
Professor Hamilton verraste menigeen met zijn frontale aanval op de Chinezen. Hiervoor schreef hij vooral bestsellers over klimaatverandering en verhandelingen tegen de consumptiemaatschappij. Naar eigen zeggen viel het kwartje toen hij een aantal jaren geleden zag hoe Chinese studenten in Australië ‘agressief’ een demonstratie van Tibetanen bejegenden. Hij zag daarin ‘de lange arm van Peking’. Volgens Hamilton is die arm veel langer dan wordt gedacht en zitten we midden in een georganiseerde, grootschalige infiltratie aan de hand van een geheim draaiboek van de CCP die mondiale ambities heeft. In dat spel zijn onder meer rollen weggelegd voor ‘miljardairs met een dubieuze achtergrond en sterke banden met de CCP, voor mediabaronnen die spreekbuizen worden voor Peking, voor nationalistische studenten die van jongs af aan zijn gehersenspoeld en voor mensen met vrije beroepen die naar pro-Chinese organisaties worden gedirigeerd en onder controle staan van de Chinese ambassade', aldus Hamilton.

Politici
De auteur gaat ver. In zijn boek noemt hij zelfs veertig zittende en voormalige Australische politici bij naam. Zij zouden zich door de Chinezen hebben laten inpalmen. Onder hen twee voormalige premiers van Labour, Bob Hawke en Paul Keating. De voormalige minister van Buitenlandse Zaken Bob Carr is volgens hem hoogst verdacht. Hij accepteerde een baan bij een Australisch-Chinees Instituut dat meteen na oprichting een donatie kreeg van omgerekend ruim een miljoen euro van een Chinese projectontwikkelaar in Sydney. Die laatste, Huang Xiangmo, raakte al eerder in opspraak en is volgens Hamilton een van de machtigste ‘agenten’van de CCP in Australië. De genoemde Huang ontkent het verhaal en verwijt de schrijver zich te hebben laten meeslepen door geruchten en racisme.

In het boek heeft Hamilton ook een lijst opgenomen van Chinees-Australische wetenschappers aan Australische universiteiten die mogelijk gevoelig informatie op het gebied van ruimtevaart, kunstmatige intelligentie en computers zouden delen met het Chinese leger.

In een eerste reactie liet een woordvoerder van de Chinese regering weten dat China zich niet bezighoudt met de binnenlandse aangelegenheden van Australië.
https://www.ad.nl/buitenl(...)-australie~a18a07e3/
pi_177476586
quote:
Onder Xi gaat China de verkeerde kant op

(..)
De CCP wendt haar ‘zorg’ alleen ten goede aan, omdat de leiders zo wijs zijn en hun macht enkel aan hun bestuurlijke en morele merites danken. Filosoof Daniel A. Bell, die in China doceert, spreekt in ‘The China Model’ van de ‘Chinese meritocratie’. Terwijl westerse kiezers, afgeleid door wilde onzin, vaak op slechte politici stemmen, zou de Partij, middels besloten procedures, de beste leiders selecteren. Een harmonische meritocratie dus. (..)

Maar zelfs als we zouden aannemen dat de CCP de beste bestuurders aanstelt, dan ondergraaft de partijstaat alsnog de meritocratie in de rest van de maatschappij. Omdat wetenschappers met partijconnecties voorgetrokken worden, wordt niet puur op wetenschappelijke merites geselecteerd. Omdat ondernemers met partijconnecties voordelen hebben, raakt de concurrentie vervuild en worden innovatie, productkwaliteit en efficiëntie minder sterk beloond. Enzovoorts. Een echte meritocratische maatschappij is pluralistisch. Meritocratisch is om gedifferentieerd te belonen in verschillende sociale systemen. Op die manier krijgen de ware meesters de ruimte om in hun specifieke kunde of kunst te excelleren. (..)

https://www.nrc.nl/nieuws(...)rde-kant-op-a1593653
pi_177476829
Tja, als dergelijke figuren zich onmisbaar beginnen te wanen gaat het vaak fout.
pi_177480328
quote:
1s.gif Op maandag 26 februari 2018 21:56 schreef bamibij het volgende:
Communisme :')

En dan Alibaba in je land hebben, het summum vh kapitalisme.. Hoe rijmt de grote Leider Xi dat eigenlijk?
Het China van Mao Zedong, waar het maoisme de ideologie bepaalde, bestaat allang niet meer. Deng Xiaoping begon als eerste met het hervormen van de economie en toen dat allemaal nogal uit de hand liep, heeft Xi Jinping op de rem getrapt. Het model blijft, maar de ideologie is nu aan de beurt om hervorm te worden. Valt dus allang niet meer te vergelijken met het communisme/socialisme.
pi_177480960
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 februari 2018 12:38 schreef Odaiba het volgende:

[..]

Het China van Mao Zedong, waar het maoisme de ideologie bepaalde, bestaat allang niet meer. Deng Xiaoping begon als eerste met het hervormen van de economie en toen dat allemaal nogal uit de hand liep, heeft Xi Jinping op de rem getrapt. Het model blijft, maar de ideologie is nu aan de beurt om hervorm te worden. Valt dus allang niet meer te vergelijken met het communisme/socialisme.
Ik vraag me af of Xi de juiste aanpak kiest.

China is nu bijvoorbeeld wereldtop qua hogesnelheidstreinen. Maar ze hebben niet zelf geinnoveerd; ze hebben alleen maar technologie van het westen gekopieerd. Zullen zij de volgende innovatie voortbrengen? Ik weet dat nog niet. Xi heeft bijvoorbeeld de treinenbouwers Noord en Zuid samengevoegd tot één bedrijf. Hij denkt dat zo'n megabedrijf beter is om de wereld te veroveren. Maar zorgt het niet voor een gebrek aan concurrentie en dus een gebrek aan motivatie om te innoveren, waar uiteindelijk de Warschaupact-landen ook aan ten onder zijn gegaan?
pi_177549620
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 februari 2018 13:25 schreef Igen het volgende:

[..]

Ik vraag me af of Xi de juiste aanpak kiest.

China is nu bijvoorbeeld wereldtop qua hogesnelheidstreinen. Maar ze hebben niet zelf geinnoveerd; ze hebben alleen maar technologie van het westen gekopieerd. Zullen zij de volgende innovatie voortbrengen? Ik weet dat nog niet. Xi heeft bijvoorbeeld de treinenbouwers Noord en Zuid samengevoegd tot één bedrijf. Hij denkt dat zo'n megabedrijf beter is om de wereld te veroveren. Maar zorgt het niet voor een gebrek aan concurrentie en dus een gebrek aan motivatie om te innoveren, waar uiteindelijk de Warschaupact-landen ook aan ten onder zijn gegaan?
Dat zal de tijd moeten uitwijzen. Wat duidelijk is is dat China niet meer het goedkope productieland van de wereld wil zijn en zij volgen een hele normale transitie. Want eerst importeer je kennis en technologie als ontwikkelingsland en vervolgens exporteer je je eigen kennis en technologie als moderne staat. China gaat dit dus de komende jaren ook doen en wil aan de top staan in 2049.

quote:
China besteedt recordbedrag aan R&D

De totale Chinese uitgaven aan onderzoek en ontwikkeling zijn vorig jaar gestegen tot 1,76 biljoen yuan (264 miljard euro). Het gat met de Verenigde Staten wordt daarmee opnieuw kleiner.

In 2017 stegen de uitgaven aan research & development met 14 procent. Ruim driekwart daarvan werd opgebracht door de private sector; de Chinese overheid was goed voor 23 procent van het onderzoeksbudget. Dat maakte China's minister van wetenschap Wan Gang maandag bekend op een persconferentie in Beijing.

In de afgelopen vijf jaar groeiden de onderzoeksbudgetten met 70,9 procent. Volgens het ministerie is China nu het land waar de meeste patenten worden aangevraagd en wereldwijd nummer twee wat betreft het aantal wetenschappelijke publicaties en citaten.

Van kwantiteit naar kwaliteit
China wil zich in 2049 ontpoppen als leidende industrienatie van de wereld. Daartoe moet het accent van de productie verschuiven van goedkope producten naar meer hightech-producten met een grote toegevoegde waarde. Investeren in fundamenteel onderzoek en productontwikkeling hoort daarbij.

Het kabinet heeft tien sectoren aangewezen die cruciaal zijn om met de Chinese industrie een doorbraak te bereiken: ict, nauwkeurige meetinstrumenten en robotica, luchtvaart, scheepvaart, spoorwegen, energiebesparing en electrische en zelfrijdende auto's, stroomvoorziening, moderne materialen, medicijnen en medische apparatuur en agrarische apparatuur.

http://www.blogaap.nl/blo(...)recordbedrag-aan-R-D
pi_177549709
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 februari 2018 13:25 schreef Igen het volgende:

[..]

Ik vraag me af of Xi de juiste aanpak kiest.

China is nu bijvoorbeeld wereldtop qua hogesnelheidstreinen. Maar ze hebben niet zelf geinnoveerd; ze hebben alleen maar technologie van het westen gekopieerd. Zullen zij de volgende innovatie voortbrengen? Ik weet dat nog niet. Xi heeft bijvoorbeeld de treinenbouwers Noord en Zuid samengevoegd tot één bedrijf. Hij denkt dat zo'n megabedrijf beter is om de wereld te veroveren. Maar zorgt het niet voor een gebrek aan concurrentie en dus een gebrek aan motivatie om te innoveren, waar uiteindelijk de Warschaupact-landen ook aan ten onder zijn gegaan?
Innovatie vergt creativiteit en creativiteit vergt vrijheid. Ben benieuwd hoe Xi dit euvel gaat oplossen of dat dit aspect het waterloo van Xi gaat worden uiteindelijk.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_177567300
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 14:04 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

Innovatie vergt creativiteit en creativiteit vergt vrijheid. Ben benieuwd hoe Xi dit euvel gaat oplossen of dat dit aspect het waterloo van Xi gaat worden uiteindelijk.
Toch heeft China eeuwen voorop gelopen wat betreft technologie en wetenschap, zij werden niet beperkt in hun denken zoals het Christendom. Dus of vrijheid echt een must betwijfel ik.. Chinezen zijn wat dat betreft net zo vrij om te denken als hier in het westen, zolang dit niet de politiek in de weg staat. Chinezen hebben ook al laten zien dat als er een duidelijke visie en doel is dan gaan zij hier 100% procent voor.

Maargoed zoals ik al zei, iedereen heeft er zijn eigen beeld over, de tijd zal het leren.
pi_177567336
quote:
1s.gif Op maandag 26 februari 2018 21:56 schreef bamibij het volgende:
Communisme :')

En dan Alibaba in je land hebben, het summum vh kapitalisme.. Hoe rijmt de grote Leider Xi dat eigenlijk?
Links lullen rechts vullen
pi_177569062
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 14:04 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

Innovatie vergt creativiteit en creativiteit vergt vrijheid. Ben benieuwd hoe Xi dit euvel gaat oplossen of dat dit aspect het waterloo van Xi gaat worden uiteindelijk.
Ik heb hier nog even over nagedacht. Bij nader inzien lijkt het erop dat veel landen helemaal niet welvarend zijn geworden met een democratie en een liberale vrije-markt-economie. Nederland zelf niet, en recenter de Aziatische Tijgers stuk voor stuk ook niet. De democratische rechtsstaat kwam daar pas aan het eind van de ontwikkeling tot een welvarend land.
pi_177569293
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 maart 2018 01:57 schreef Odaiba het volgende:

[..]

Toch heeft China eeuwen voorop gelopen wat betreft technologie en wetenschap, zij werden niet beperkt in hun denken zoals het Christendom. Dus of vrijheid echt een must betwijfel ik.. Chinezen zijn wat dat betreft net zo vrij om te denken als hier in het westen, zolang dit niet de politiek in de weg staat. Chinezen hebben ook al laten zien dat als er een duidelijke visie en doel is dan gaan zij hier 100% procent voor.

Maargoed zoals ik al zei, iedereen heeft er zijn eigen beeld over, de tijd zal het leren.
Chinezen net zo vrij om te denken, maar mogen in de globale wereld maar op een klein gedeelte van internet komen. Hun denk methodieken zijn ook nog steeds veel gebaseerd op wat de meester zegt is goed. Zonder een cultuur omslag naar zelfstanding kritisch denken zie ik niet veel innovatie uit dat land komen.

Chinezen zijn niet eens meer vrij om als voetganger bij een rood stoplicht door te lopen. Dan wordt de foto op een website geplaatst bij 5* door rood komt men op de zwarte lijst en kan men geen bijvoorbeeld geen lening meer afsluiten. Kijk eens naar door het hart van China.
https://www.vpro.nl/programmas/door-het-hart-van-china.html


Het sociale score systeem wat de overheid daar aan het invoeren is zal de vrijheid van Chinezen nog meer inperken.
pi_177569632
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 maart 2018 09:15 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Chinezen net zo vrij om te denken, maar mogen in de globale wereld maar op een klein gedeelte van internet komen. Hun denk methodieken zijn ook nog steeds veel gebaseerd op wat de meester zegt is goed. Zonder een cultuur omslag naar zelfstanding kritisch denken zie ik niet veel innovatie uit dat land komen.

Chinezen zijn niet eens meer vrij om als voetganger bij een rood stoplicht door te lopen. Dan wordt de foto op een website geplaatst bij 5* door rood komt men op de zwarte lijst en kan men geen bijvoorbeeld geen lening meer afsluiten. Kijk eens naar door het hart van China.
https://www.vpro.nl/programmas/door-het-hart-van-china.html

Het sociale score systeem wat de overheid daar aan het invoeren is zal de vrijheid van Chinezen nog meer inperken.
Ik ben een paar jaar geleden in China geweest en het leek er tamelijk op dat het verschil tussen "mag" en "mag niet" niet werd bepaald door de regels, maar door hetgeen waar je straffeloos mee wegkomt of niet.

Dat is denk ik ook de oorzaak van schandalen zoals schuim van rioolwater dat illegaal tot kankerverwekkende wok-olie voor goedkope restaurants wordt verwerkt, of dat schandaal over giftig babymelkpoeder.

En dat geeft ook aan waarom het een probleem is. De eigen burgers worden ziek en voor buitenlanders blijft "Made in China" voor onbetrouwbare producten staan.
  User die je het meest gemist hebt 2022 zaterdag 3 maart 2018 @ 11:03:27 #15
78918 SeLang
Black swans matter
pi_177571094
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 maart 2018 09:33 schreef Igen het volgende:

[..]

Ik ben een paar jaar geleden in China geweest en het leek er tamelijk op dat het verschil tussen "mag" en "mag niet" niet werd bepaald door de regels, maar door hetgeen waar je straffeloos mee wegkomt of niet.
Inderdaad. En vooral wie je bent.

Zoals bekend heb ik daar een tijdje gewoond en elk jaar rond National Day (1 oktober) was er een cleanup in Shanghai en werden de teugels weer eventjes aangetrokken. Opeens moest dan bijvoorbeeld weer de sluitingstijd van uitgaansgelegenheden gehandhaafd worden. De bar waar ik altijd kwam was dan de enige in de buurt die na 2:00am nog open was, want de eigenaar was belangrijk in de communistische partij, dus... Iedereen vond dat ook normaal en vanzelfsprekend. Is wel 18 jaar geleden dus ik weet niet of dat nu nog zo gaat.

Verder is het een enorm repressief regime (en dat wordt erger onder Xi Jiping). Op het eerste gezicht lijkt het allemaal erg vriendelijk, totdat je kritisch wordt op de overheid. Ik heb op Tiamanmen Square op National Day een stuk of 5-6 arrestaties zien gebeuren door politie in burger. Adembenemend snel en efficient. Soms zat er minder dan een minuut tussen het ontvouwen van een spandoek en hardhandig zijn afgevoerd in een politiebusje. Business as usual.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_177579199
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 maart 2018 09:33 schreef Igen het volgende:

[..]

Ik ben een paar jaar geleden in China geweest en het leek er tamelijk op dat het verschil tussen "mag" en "mag niet" niet werd bepaald door de regels, maar door hetgeen waar je straffeloos mee wegkomt of niet.

Dat is denk ik ook de oorzaak van schandalen zoals schuim van rioolwater dat illegaal tot kankerverwekkende wok-olie voor goedkope restaurants wordt verwerkt, of dat schandaal over giftig babymelkpoeder.

En dat geeft ook aan waarom het een probleem is. De eigen burgers worden ziek en voor buitenlanders blijft "Made in China" voor onbetrouwbare producten staan.
Ja daar gaan nog generaties overheen. Zo'n grote populatie, die nog zoveel armoede heeft gekend en nog steeds, veranderd niet met hetzelfde tempo als de economie en welvaart.

Ik ben zelf nog nooit in China geweest, maar de verhalen die je hoort zijn over het algemeen niet best te noemen.
pi_177579248
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 maart 2018 11:03 schreef SeLang het volgende:

[..]

Inderdaad. En vooral wie je bent.

Zoals bekend heb ik daar een tijdje gewoond en elk jaar rond National Day (1 oktober) was er een cleanup in Shanghai en werden de teugels weer eventjes aangetrokken. Opeens moest dan bijvoorbeeld weer de sluitingstijd van uitgaansgelegenheden gehandhaafd worden. De bar waar ik altijd kwam was dan de enige in de buurt die na 2:00am nog open was, want de eigenaar was belangrijk in de communistische partij, dus... Iedereen vond dat ook normaal en vanzelfsprekend. Is wel 18 jaar geleden dus ik weet niet of dat nu nog zo gaat.

Verder is het een enorm repressief regime (en dat wordt erger onder Xi Jiping). Op het eerste gezicht lijkt het allemaal erg vriendelijk, totdat je kritisch wordt op de overheid. Ik heb op Tiamanmen Square op National Day een stuk of 5-6 arrestaties zien gebeuren door politie in burger. Adembenemend snel en efficient. Soms zat er minder dan een minuut tussen het ontvouwen van een spandoek en hardhandig zijn afgevoerd in een politiebusje. Business as usual.
Ja, dit blijft voor een westerling een moeilijk te accepteren feit. Echter veel Chinezen leven gewoon hun leven en zien hun welvaart stijgen. Als je dan net tot een groep behoort die genaaid wordt door de overheid heb je geen poot om op te staan.
pi_177579469
Ik geef direct toe dat ik eigenlijk niks van Chinese politiek weet, ging er eigenlijk vanuit dat ook nu nog steeds geldt dat niemand groter is dan de partij.
pi_177579565
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 maart 2018 17:01 schreef TargaFlorio het volgende:
Ik geef direct toe dat ik eigenlijk niks van Chinese politiek weet, ging er eigenlijk vanuit dat ook nu nog steeds geldt dat niemand groter is dan de partij.
Dat is dus aan het veranderen. Xi heeft geen tegenstanders meer in de partij zelf en heeft mede door zijn anti-corruptie brigade ook een hoop mensen in de overheid zelf weten te elimineren.
  User die je het meest gemist hebt 2022 zaterdag 3 maart 2018 @ 18:07:01 #20
78918 SeLang
Black swans matter
pi_177580889
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 maart 2018 16:52 schreef Odaiba het volgende:

[..]

Ja, dit blijft voor een westerling een moeilijk te accepteren feit. Echter veel Chinezen leven gewoon hun leven en zien hun welvaart stijgen. Als je dan net tot een groep behoort die genaaid wordt door de overheid heb je geen poot om op te staan.
Hier zit ook het grote risico. De Chinese regering ontleent haar legitimiteit aan de spectaculaire economische groei van de afgelopen paar decennia, maar vooral de laatste jaren is die groei grotendeels artificieel.

Bij China denk je waarschijnlijk als eerste aan de fabricage- en exportmachine die het is, maar de meeste groei komt uit het bouwen van dingen met steeds verder afnemend nut, gefinancierd met een enorme schuldenbubbble. Een groot deel van die investeringen zijn onrendabel maar die (reeds gemaakte) verliezen worden pas zichtbaar bij de volgende crisis. De werkelijke groei ligt dus veel lager.

De elites zien die crisis natuurlijk al jaren aankomen, daardoor zijn er in landen als USA, Canada, UK, Australië lokaal enorme onroerend goed bubbles ontstaan door Chinees vluchtkapitaal. Bitcoin heeft daar ook een groot deel van het succes aan te danken omdat dat één van de mechanismes is om kapitaal het land uit te krijgen. Een andere veel gebruikte truuk is onderfacturering.

Als de onvermijdelijke downturn komt dan valt de legitimiteit van de regering weg en verwacht ik dat de regering de beproefde methode gaat volgen van het creëren van een externe vijand om een opstand te voorkomen. En dat is niet zo moeilijk met een geïndoctrineerd volk dat zeer nationalistisch is. Het is speculatie maar ik verwacht dat ze dan zoiets gaan doen als een paar van die rotsen in zee op Japan veroveren die genoeg zijn voor wat flag-waving maar niet belangrijk genoeg voor de Amerikanen om daarom WO-III te beginnen. Toch riskant met een Amerikaanse regering die al een decennium lang disfunctioneel is en met momenteel een halve mongool aan het roer, en aan de andere kant een Xi Jiping met absolute macht.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_177581342
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 maart 2018 18:07 schreef SeLang het volgende:

[..]

Hier zit ook het grote risico. De Chinese regering ontleent haar legitimiteit aan de spectaculaire economische groei van de afgelopen paar decennia, maar vooral de laatste jaren is die groei grotendeels artificieel.

Bij China denk je waarschijnlijk als eerste aan de fabricage- en exportmachine die het is, maar de meeste groei komt uit het bouwen van dingen met steeds verder afnemend nut, gefinancierd met een enorme schuldenbubbble. Een groot deel van die investeringen zijn onrendabel maar die (reeds gemaakte) verliezen worden pas zichtbaar bij de volgende crisis. De werkelijke groei ligt dus veel lager.

De elites zien die crisis natuurlijk al jaren aankomen, daardoor zijn er in landen als USA, Canada, UK, Australië lokaal enorme onroerend goed bubbles ontstaan door Chinees vluchtkapitaal. Bitcoin heeft daar ook een groot deel van het succes aan te danken omdat dat één van de mechanismes is om kapitaal het land uit te krijgen. Een andere veel gebruikte truuk is onderfacturering.

Als de onvermijdelijke downturn komt dan valt de legitimiteit van de regering weg en verwacht ik dat de regering de beproefde methode gaat volgen van het creëren van een externe vijand om een opstand te voorkomen. En dat is niet zo moeilijk met een geïndoctrineerd volk dat zeer nationalistisch is. Het is speculatie maar ik verwacht dat ze dan zoiets gaan doen als een paar van die rotsen in zee op Japan veroveren die genoeg zijn voor wat flag-waving maar niet belangrijk genoeg voor de Amerikanen om daarom WO-III te beginnen. Toch riskant met een Amerikaanse regering die al een decennium lang disfunctioneel is en met momenteel een halve mongool aan het roer, en aan de andere kant een Xi Jiping met absolute macht.
Klinkt wel erg negatief.
pi_177589056
Tot de laatste alinea is het gewoonweg een correcte observatie. Het laatste deel klinkt negatief en is natuurlijk ook speculatie, maar lijkt mij wel een plausibele mogelijkheid.
  zondag 4 maart 2018 @ 09:10:54 #23
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_177593983
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 februari 2018 08:52 schreef J.B. het volgende:
Tja, als dergelijke figuren zich onmisbaar beginnen te wanen gaat het vaak fout.
Je zou het nooit moeten willen inderdaad. Al is diegene de beste leider ooit, je weet gewoon niet of iemand later niet dement of paranoide wordt. En daarnaast, stel dat hij vermoord wordt of dood gaat, dan moet je maar hopen dat de volgende persoon niet een of andere Trump is die dan voor altijd kan aanblijven.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_177603845
quote:
Neue, alte Supermacht - Wie China alle überholt - Die Dokumentation. Es ist das globale Kräftemessen des 21. Jahrhunderts - und es hat Auswirkungen auf den gesamten Globus
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_177700046
quote:
Goed- of kwaadschiks – iedereen doet wat Xi wil

China overtuigt niet langer met zachte hand, maar dwingt, manipuleert en infiltreert in buitenlandse organisaties. De invloed van Beijing wordt groter en steeds minder onschuldig.

..
Xi's diplomatie heet: sharp power. De naam werd bedacht door de Amerikaanse denktank de National Endowment for Democracy en sloeg snel aan. De denktank stelt dat China zich niet langer beperkt tot het met zachte hand overtuigen van buitenlandse partijen, maar dat China steeds meer dwingt, manipuleert en in buitenlandse organisaties als politieke partijen en universiteiten infiltreert om zijn wil goedschiks of kwaadschiks door te drukken. Zo wordt de invloed van Beijing groter en tegelijkertijd steeds minder onschuldig.

...

https://www.nrc.nl/nieuws(...)-wat-xi-wil-a1595018


[ Bericht 33% gewijzigd door #ANONIEM op 09-03-2018 07:58:33 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')