abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_177548921
registreer om deze reclame te verbergen
Mijn peuter heeft ook 'geschaatst', op van die glij-ijzers. Totdat hij omwaaide (letterlijk) en daarmee een tand door de lip viel, was het heel leuk! ^O^ .
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_177548959
Nou, zijn theorie is dat hij de hele dag fit aan het spelen is, de praktijk komt erop neer dat hij als een vaatdoek op de bank hangt na een minuut inspanning. Dus om daar nu een skipak voor aan te trekken (inclusief baby klaarmaken) en dan na een minuut weer naar binnen, pas ik even voor :)
Uiteindelijk vond hij samen binnen spelen ook prima en daarna is hij vrij snel knock-out gegaan op de bank :z
pi_177549281
Maar oke, met koorts zou ik alleen even in de tuin spelen denk ik. Voordeel is wel dat je dan niet snel te koud wordt..
pi_177549501
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 13:44 schreef watmoetikkiezen het volgende:
Maar oke, met koorts zou ik alleen even in de tuin spelen denk ik. Voordeel is wel dat je dan niet snel te koud wordt..
Snap ik ja, onze tuin is nog in aanbouw en niet echt een veilige speelplek op het moment. Dus we zouden er dan echt op uit moeten.
Plannen liggen wel al klaar, dus dit jaar als het goed is een fijne tuin met veel gras om lekker te kunnen spelen O+

Schaatsen O+ Vonden jullie peuters het tof? Ik vind dat zo’n tof gezicht altijd, met die ijzertjes onder de schoenen!
pi_177554131
Schaatsen op dubbele ijzers vindt mijn 3 jarige maar niks helaas. Ach ja, wel op het ijs gestaan maar hier in Friesland zo belachelijk koud, vandaag had R blauwe lippen en handen van even in de auto en over parkeer terrein lopen :o die wind vindt hij echt hels. Dinsdag op de beroemde rypysjerksterpolder geweest, schaatsen niet eens aangedaan en woensdag hebben man en ik met onze jaarlijkse date O+ in de ijshal geschaatst. Geen wind, goed ijs, rustig heerlijk genieten :D krijgen jullie kinderen ook van die pijnlijke rode wangen? Niet gezonde blos maar beschadigde wangen van de wind.

Slapen is hier ook nooit probleem geweest en zeer dankbaar voor. Wel vroeg wakker maar redelijk gemiddeld. Halfv8 op bed meestal.

Groot bed komt volgende week, zijn matras is er al en grote IKEA hond mag op zijn bed dan en daar kijkt R zooo naar uit, aandoenlijk gewoon. O+ er gaan cold turkey over, denken we.
<a href="http://s1175.photobucket.com/user/HilmoFOK/library/Maat%2074%20jongens?sort=3&page=1" rel="nofollow" target="_blank">Mijn verkoop pagina kleertjes jongens</a>
pi_177554209
L vond vooral op de slee glijden achter mama die schaatst heel leuk.. zelf schaatsen ook wel, maar spannend. We zijn ook niet lang geweest, want uiteindelijk bevroor hij bijna..
Voor kleuter is t al veel leuker en dan kan ik zelf ook af en toe een stukje schaatsen zonder slee.
pi_177554270
registreer om deze reclame te verbergen
Tegen koude wangen smeren wij weer en windbalsem v weleda. Hij krijgt t nog steeds koud hoou, daar niet van, maar zijn wangen gaan niet stuk..
Hebben hier geschaatst op een brede sloot die tussen twee wallen ligt, lekker in de luwte. Anders hadden we t ook nietgedaann denk ik.
pi_177554957
Ja die zalf van Weleda hebben wij ook maar is al even over de datum (geen idee of dat uitmaakt) maar dat spul is altijd ellendig geweest om op zijn wangen te smeren... Vanochtend ook ff onder dwang snel gesmeerd maar dat was meteen al gillen.
<a href="http://s1175.photobucket.com/user/HilmoFOK/library/Maat%2074%20jongens?sort=3&page=1" rel="nofollow" target="_blank">Mijn verkoop pagina kleertjes jongens</a>
  Moderator vrijdag 2 maart 2018 @ 19:30:16 #109
319937 crew  Roomsnoes
pi_177557013
Met die balsam smeren inderdaad. Wel even goed checken of er heen water in verwerkt zit, want dan heb je juist een averechts effect. En verder een bivakmuts oid, of een buff, zodat er zo weinig mogelijk huid blootgesteld wordt.
Hier is het al een paar dagen -13 ofzo, met wind, dus ook echt vies koud. We hebben O's huid nog redelijk heel kunnen houden met een goeie crme.

En laagjes laagjes en laagjes met kleding aan, liefst een dun laagje wol direct op de huid. Eventueel regenkleding op de winterkleding zodat de wind beter gestopt wordt.
pi_177569476
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 21:21 schreef silliegirl het volgende:
Dank voor alle reacties! Ergens wel fijn om te weten dat ik niet de enige mama-met-peuter-in-slaaphel ben. Nu vanmiddag sliep peuter zonder morren 3,5 uur en ook vanavond ging hij er zonder problemen om 20:00 in, dus schiet mij maar lek, ik snap er niks van. We gaan maar gewoon per dag bekijken hoe zijn pet staat, ofzo..

Mwc: ik heb ook 2 snurkers in huis en heb speciale oordopjes. Die dempen de frequentie van het gesnurk, maar als W. huilt hoor ik dat wel gewoon goed. Ik had ze van een opticien/audicien-winkel... waren niet eens zo heel duur... Mijn nachtrust is er wel een stuk beter op geworden!
Speciale oordopjes worden vandaag bezorgd ^O^ Bedankt voor de tip! Ik hoop dat ze helpen. Normale oordopjes doen na een paar uur pijn aan mijn oren en bij deze stond dat ze geen pijn doen ‘s nachts. Ik hoop er maar op.

Sjaak sliep trouwens voor het eerst van zijn leven een hele week door, van 20.00u tot 6.30u/7.00u. Briljant, het samen slapen helpt dus gewoon echt O+ Nu ik nog!
Draagzak kopen of huren?
www.babydragen.eu
  zaterdag 3 maart 2018 @ 13:13:54 #111
56471 pinquit
oh my lama!
pi_177574084
Hoe gaat het eigenlijk met Razztwizzle? Lang niet gezien, maar dat kan ook aan mij liggen
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  zaterdag 3 maart 2018 @ 17:46:11 #112
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_177580438
Schaatsen met je peuter, aanrader! Hilarisch. Echt de hele tijd op je bek gaan en dan zelf commentaar leveren ‘dat moet wel zo’ ‘wat kan ik dat goed’ ‘knap he’ :D . Veeg me op O+ .
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_177597432
O+
Schudden voor gebruik
pi_177597562
Hier even helemaal de weg kwijt....

Twee keer uit bed gevallen en zo terug kunnen leggen, een keer ontzettende jeuk (allergie voor o.a. soja en dat bleek toch ineens weer in ons vertrouwde brood te zitten :( ) dus koelzalf en zulks en sliep gewoon weer verder. Ik had het er maar druk mee steeds met heen en weer lopen en dan zelf wakker liggen met de hij komt zo....
Overgelegd in ons bed want nachtmerrie en sliep zo door. Ondertussen kon ik echt niet meer lekker liggen van de ploftieten :')

Snurken als een gek, want verkouden. En doorslapen. Rond half vier wakker piepen... JIHAAAAAAA dacht ik relief!!!! Dronk hij 2 slokken :') en vertrok weer stevig. Kon ik zelf de slaap toch een beetje van ellende vatten. Eindelijk rond zes uur een keer goed wakker... "borstje drinkeuh?" Waarna hij de boel leeg lurkte en weer sliep tot half acht O+ "borstje drinkeuh?"
En toen lekker met papa mee naar beneden, want ik was nog stuk :')

Anyways... van normaal 4-10 keer (tot 6 uur tel ik die) nu maar 1 echte keer...... ik weet niet wat mij overkomt. En mijn borsten al helemaal niet :')
Schudden voor gebruik
pi_177597590
En nu je skibroek en schoenen aan willen, want buiten moet er in de zandbak gespeeld worden.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Over eigen willetje gesproken....
Mooie van alles wat aangetrokken op de foto. Muts van mij, een wollen sjaal, 3 maten te grote sneeuwschoenen O+ Je denkt toch niet dat je dan wat anders aan kan hijsen? :D

[ Bericht 45% gewijzigd door Stippelrientje op 04-03-2018 14:37:49 ]
Schudden voor gebruik
pi_177605119
Gisteren na vele verhalen hier zijn we er met familie heen gegaan: kinderboeken museum in Den Haag O+ voor mijn vader en stiefmoeder niet zoveel aan al genoten ze van R zijn plezier. Wat ontzettend leuk zeg! De ABC tentoonstelling super leuk en kikker! De grote kinderen afdeling vond ik ook erg gaaf en vond dat we prima zon slurper konden krijgen maar goed. Over drie jaar ofzo nog maar eens heen. Wel druk op zaterdag hoor oef.
In mei misschien met de jaarlijkse familie verjaardag, naar Madurodam. O+
Vandaag op de terugweg naar miniworld en dat was ook wel leuk. Toen IKEA Delft dat was toch wel indrukwekkend :D toch anders dan Groningen, vooral de kassa haha.
<a href="http://s1175.photobucket.com/user/HilmoFOK/library/Maat%2074%20jongens?sort=3&page=1" rel="nofollow" target="_blank">Mijn verkoop pagina kleertjes jongens</a>
pi_177608306
MwC, dat natte bed 's ochtends is een onaangename verrassing, ja. Je kunt het ook niet nog een poosje negeren ofzo. Ik probeer nu maat 6 luiers voor de nacht. En minder melk voor het naar bed gaan. Maar 's nachts droog zit er hier by far nog niet in.
Overdag wel trouwens *O* en hij kan het ook steeds beter even ophouden.

Leuk wmik, Away en DaD, schaatsen. Had ik ook willen doen met J, maar vrijdag was hij te moe van donderdag en zaterdag lag er te veel sneeuw. Toen zijn we maar met de slee gegaan. O+

Groot bed voor R in aantocht. Gewoon proberen, hier viel de overgang mee.

Wat balen van dat brood, Stippelrientje... Heerlijk trouwens, die foto. Mijne zit ook met weer of geen weer in de zandbak. Hij was helemaal verontwaardigd dat de klusjesman er materialen op had gelegd en hij er dus niet in kon spelen vorige week, hoe koud ook.

Nog tips gevraagd, J heeft het schreeuwen ontdekt. Brutaal 'nee' brullen als je iets aan hem vraagt of hem een opdrachtje geeft, of gewoon zomaar gillen bijvoorbeeld bij het tanden poetsen. Ik krijg hem niet duidelijk gemaakt dat hij dat niet moet doen. Vandaag resulteerde het in geen boekje lezen voor het naar bed gaan als consequentie, maar dat voelde eigenlijk niet goed. Ik heb alleen geen idee hoe ik tot hem doordring. Negeren werkt in ieder geval niet.
pi_177611937
Ik vraag altijd aan Wurm of hij mijn oren een beetje harder wil zetten, dan hoeft hij niet zo te schreeuwen. :')

Als hij niet luistert dan vraag ik of hij die ochtend vergeten was zijn oren aan te zetten :') Dan drukt hij iets achter zijn oren om ze aan te zetten O+ Of hij zet ze harder door er aan te draaien :P

Klinkt gek, maar het houd het luchtig en hij reageert er goed op :D
Schudden voor gebruik
pi_177612019
Het gelijk NEE! reageren heeft Wurm ook een poosje gedaan.
En dan had hij eigenlijk de vraag nog niet tot zich door laten dringen. Het was, denk ik, een stukje controle hebben voor wurm. Als ik dan nog eens vroeg of hij mij wel goed had gehoord en vroeg dan nog eens mijn vraag. Dat kon dus ook de vraag zijn of hij fruit uit de vriezer wilde (waar hij dol op is. Fruit ijs noemt hij het), of hij zin heeft in verven of samen een puzzel maken. Het zijn niet alleen opdrachtjes zoals opruimen of tanden poetsen waar hij dat dus bij deed.
na een maand of 3 stopte dat eigenlijk geleidelijk aan.
Nu doet hij standaard een "euhmmmmmm....." (vinger tegen zijn kin en nadenk gezicht)

Opruimen zeg ik trouwens niet met een vraagteken :D
Schudden voor gebruik
pi_177616054
" je praat te hard, zo kan ik je niet verstaan". Helpt hier vaak.

Maar dat random schreeuwen is echt irritant. Ik kan daar ook weinig van zeggen, want babybroertje is zijn gilfunctie aan het ontdekken. En peuter kraait dan dolenthousiast terug. En baby weer naar hem. Daar zit je dan, om 7:00 uur 's ochtends, met je wallen in een knotje en pap in je haar, met op de achtergrond schelle apengeluiden. Ah well. Hopelijk is de lol er weer snel vanaf.
pi_177616092
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2018 09:40 schreef Sara82 het volgende:
" je praat te hard, zo kan ik je niet verstaan". Helpt hier vaak.

Maar dat random schreeuwen is echt irritant. Ik kan daar ook weinig van zeggen, want babybroertje is zijn gilfunctie aan het ontdekken. En peuter kraait dan dolenthousiast terug. En baby weer naar hem. Daar zit je dan, om 7:00 uur 's ochtends, met je wallen in een knotje en pap in je haar, met op de achtergrond schelle apengeluiden. Ah well. Hopelijk is de lol er weer snel vanaf.
Met je wallen in je knotje _O-
Schudden voor gebruik
  maandag 5 maart 2018 @ 10:10:42 #122
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_177616468
Ik kom me hier even voor een half jaartje afmelden, Kuiken is afgelopen vrijdag toegetreden tot het wonderlijke rijk der kleuters O+. Ik heb niet heel veel meegepost de afgelopen tijd, maar wel genoten van jullie verhalen O+.
In november meld ik me wel weer met Guppy ;).
KuikenGuppy
  maandag 5 maart 2018 @ 10:48:50 #123
63358 Radyhyn
Melodramatic fool
pi_177617012
Gefeliciteerd Burd! *O*

Stippel wat een heerlijke kliederfoto zo in de zandbak O+
Hilmo het kinderboeken museum staat ook nog op mijn lijstje. Tijdje terug Madurodam gedaan en dat was ook erg leuk :Y
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)
pi_177618451
Gefeliciteerd Burdie :* !

Ik kom me vandaag melden met peuter nummer 2 :o omg, twee peuters! Ik zag pinqs post; alles gaat hier goed hoor! Afgezien van de epische Griep die ons plaagt, maar dat is bijzaak. Weinig tijd om te posten want nieuwe baan en die twee peuters, dus ;) .

Tas is zo leuk nu, vol temperament en een heleboel NEE maar ook altijd alles delend met z’n zus, mij met alles willen helpen en vooral heel veel grapjes O+ .

En ook voor het eerst enigszins bewust jarig. “Ikke supesoot mama, ikke TIEN! ZES! ACH! ZES! VIE!” :D .

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_177618567
Gefeliciteerd Burdie!

Welkom Razz en Tas! *O* Twee peuters, mijn respect is groot.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')